Muskat Haberleri

MasterChef eleme gecesinde duygusal veda! Batuhan'ın sözleri şefleri duygulandırdı: Kupayı ve önlüğü kaçırdım belki ama...

MasterChef'te eleme adayı olan dört yarışmacı potadan çıkmak için hünerlerini sergiledi. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu programda Batuhan, Esra, Sergen ve Eren ilk etapta karnabahar ve muskat ile yaratıcı yemekler yaptı. Şeflerin puanlama sistemine geçtiği yarışmada ilk etapta 20 puan alan Eren birinci oldu. İkinci etabın sonunda ise elenen isim belli oldu. Mehmet Şef'in "Sen buradan talihsizlik sonucu giden bir yarışmacısın." sözleri geceye damga vurdu.

Magazin 2023-12-25 13:02:09

Muskat nedir? Muskat nasıl kullanılır?

Farklı lezzetler denemeye ve mutfakta vakit geçirmeye meraklı mısınız? Yoğun aromalı muskat nasıl kullanılır öğrenmek ister misiniz? Birbirinden güzel baharatlar ve bitkiler ile tariflerinize aroma katmayı seviyorsanız bu yazımız tam size göre.

Yemek 2020-11-18 14:06:14

Umman, Sultan Kabus'tan sonra tarafsız konumunu sürdürecek mi?

Mısırlı uzman Enes el-Kassas: - "Umman'ın rolü olduğu şekilde devam eder. Sultan'ın biri gider diğeri gelir, ülkenin kendisine biçtiği rol değişmez" - Arap Siyasi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı, Mısırlı siyasi analist Muhtar Gabbaşi: - "Uluslararası anlamda İsviçre'nin üstlendiği tarafsız ülke rolünü bölgesel anlamda Muskat oynuyor. Bu ise oluşturulması veya terk edilmesi zor bir pozisyon"

Haber 2020-01-15 14:21:04

Sizi hasta edebilecek ve hatta öldürebilecek 5 yiyecek

Balon balığı, ışgın otu, muskat, barbunya fasülyesi gibi bazı yiyecekler, yemeden önce iyi hazırlamazsanız sizi hasta edebiliyor ve hatta öldürebiliyor.

Haber 2019-11-21 05:28:47

GRAFİKLİ - Orta Doğu krizlerinin uzlaşı elçisi: Umman

Muskat yönetimi, son dönemde Filistin meselesi, Körfez krizi, Yemen savaşı ve ABD-İran gerginliği gibi birçok konuda ara bulucu olarak kendini gösteriyor - Arap Siyasi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı Muhtar Gabbaşi, üstlendiği uzlaştırıcı rol nedeniyle Muskat'ı "Arapların Cenevresi" olarak niteliyor

Haber 15-11-19 12:27

Camı çatlayan uçağın yolcuları mahsur kaldı

Oman Air’in Muskat-Manchester seferini yapan uçağı, kokpit çamının çatlaması nedeniyle Atatürk Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı.

Haber 30-01-19 09:20

Fotoğraflar // Camı çatlayan Oman Air uçağı Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı 

OMAN Air’in Muskat- Manchester seferini yapan uçağı, kokpit camının çatlaması nedeniyle Atatürk Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı.

Haber 11-01-19 12:08

Camı çatlayan Oman Air uçağı Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı 

OMAN Air’in Muskat- Manchester seferini yapan uçağı, kokpit camının çatlaması nedeniyle Atatürk Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı.

Haber 11-01-19 11:28

CAMI ÇATLAYAN OMAN AİR UÇAĞI ATATÜRK HAVALİMANI'NA ZORUNLU İNİŞ YAPTI 

  OMAN Air'in Muskat- Manchester seferini yapan uçağı, kokpit camının çatlaması nedeniyle Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Haber 11-01-19 11:17

Camı çatlayan Oman Air uçağı Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı 

OMAN Air’in Muskat- Manchester seferini yapan uçağı, kokpit camının çatlaması nedeniyle Atatürk Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı.

Haber 11-01-19 11:09

Tut’tan askere kuru gıda

Adıyaman’ın Tut ilçesinde Abuzer Yıldırım İmam Hatip Lisesi tarafından 2222 paket kuru gıda paketi Afrin’de operasyona katılan askerlere gönderilecek.İçerisinde kuru üzüm, Gaziantep fıstığı, dut kurusu, cevizli sucuk, muskat, badem içi, ceviz içi, pestil bulunuyor.

Haber 03-03-18 16:08

Türkiye'nin yeni tanıştığı baharat! Lezzetin adı MUSKAT

Tropikal bölgelerde yetişen ve ülkemizde de yavaş yavaş tanınmaya başlanan muskat tohumlarından yapılan baharatlarla yemeklere harika lezzetler katar.

Yemek 07-01-18 22:38

6 Aylık Bebek Çorbaları: Anne Sütlü Bal Kabağı Çorbası

Balkabağı çorbası kış mevsiminde bebeklerinize içirebileceğiniz en iyi alternatiflerden bir tanesi. Hem tatlı hem tuzlu özelliği içinde barındıran balkabağı çorbasını yedinci aydan itibaren bebeklerinize afiyetle yedirebilirsiniz. Bir dilim balkabağı, bir diş sarımsak ve muskat ile çorbanızı hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 17-11-15 16:52

Umman’da Türk Rüzgarı

Arap dünyasının önemli etkinliklerinden “15. Uluslararası Muskat Festivali”nde geleneksel Türk el sanatları ve yöresel halk...

Yurthaber 22-01-15 11:02

Bu kadınlara dokunmak yasak

Muskat cevizi kızları Tayvan'da turizmin en önemli unsurlarından biri. Tayvan kaldırımlarındaki küçük bayilerde muskat cevizi satan bu kızlar özellikle giyimleriyle dikkat çekiyorlar.

Haber 29-09-14 08:44

Umman Heyetinin Beypazarı'nda Belediyecilik Incelemesi

Umman'ın Muskat kentinden, belediyecilik konusunda araştırma yapmak üzere Türkiye'ye gelen heyet, Beypazarı'nı ziyaret etti.

Yurthaber 07-03-13 17:50

Ummanlılar, Ankara Büyükşehir'i Inceledi

Umman Sultanlığı’nın başkenti Muskat Belediyesi bürokratlarından oluşan heyet, yerel yönetimler konusunda bilgi almak üzere Ankara...

Yurthaber 07-03-13 11:09