Organize Sanayi Bölgesi (Osb) Haberleri

Takılmış plak gibi... Bakan Varank'tan muhalefete: Hodri meydan

Uşak’ta gerçekleştirilen toplu açılışta önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, muhalefete sert tepki gösterdi. Bakan Varank, “Biz burada sanayicinin yatırım iştahını konuşurken, ülkenin dört bir yanında yeni fabrika açılışları yaparken, muhalefet takılmış plak gibi ‘Fabrika yok’ diyor. Ben de diyorum ki; hodri meydan. Gelsinler Uşak OSB’yi bir görsünler” şeklinde konuştu.

Haber 24-03-2022 18:30

Üretim kapasitesi yüzde 50 arttı, yeni yatırımcılar yer bulamıyor

Türkiye’de üretim kapasitesinin artmasıyla birlikte, Kocaeli ve İstanbul’daki Organize Sanayi Bölgelerinde yatırım yapmak isteyen sanayiciler yer temininde problem yaşıyor. Bu bölgelerde gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı yapan Mustafa Dönmez, Türkiye’nin üretim anlamında kümelendirilmesi gerektiğini söyledi.

Finans 14-06-2021 10:59

Zaman kaybı önlenecek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Organize ve Sanayi Bölgelerinin (OSB) kuruluş, yapım ve işletilmesi esaslarını düzenleyen 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 4. Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 59. maddesinin valilikler tarafından yanlış yorumlandığını belirterek, sıkıntı ve tıkanıkları gidermek için bir genelge yayımladıklarını kaydetti.

Haber 14-12-2002 12:18