Pate Haberleri

Tekirdağ'ın ramazan çöreği için coğrafi işaret başvurusu! Kendine has kokusu ve tadı var... 'Günlerce bozulmuyor'

Tekirdağ'da geleneksel ramazan lezzeti "ramazan çöreği"nin coğrafi işaret tescili için başvuru yapıldı. Kentin zengin gastronomi kültüründe özel bir yere sahip ramazan çöreği, geçmişten bugüne uzanan lezzet mirası olarak biliniyor. Bu lezzetin korunması, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Yemek 15-03-2024 14:12

Çukurca tahini tescillendi! Coğrafi işaret aldı

Hakkari’nin Çukurca Kaymakamlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile başvurusu yapılan Çukurca tahini coğrafi işaret tescil süreci tamamlandı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yayınlanan 15 Şubat 2024 tarihli ve 167 sayılı Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde Çukurca tahini coğrafi işareti tescillendi.

Yemek 17-02-2024 08:42

Siirt’in pekmez tatlısı: Gebole! Geleneksel olarak 14 Şubat'ta evlerde yapılıyor

Siirt’e özgü "Gebole" tatlısının kültürel ve lezzet mirasını korumak ve tanıtmak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Yemek 15-02-2024 17:21

Lor tatlısı tarifi: Lor tatlısı nasıl yapılır?

Türkiye’nin farklı yörelerinde ve bölgelerinde değişik lezzetler vardır. Lor tatlısı da bunlardan biridir. Türk mutfağının geleneksel şerbetli tatlılarından biri olan lor tatlısının yapımı da son derece kolaydır. Balıkesir ilinde ve Ege Bölgesinde yapıldığı bilinen bu tatlı Türkiye’nin dört bir yanında da yapılabilmekte ve tüketilebilmektedir.

Yemek 10-02-2024 14:20

Türk mutfağının çok fazla bilinmeyen 7 harika yemeği

Türk mutfağının zenginliğini ne kadar anlatsak az kalır ama zamanla değişen damak zevkimiz bazı yemeklerin unutulmasına yol açabiliyor. Daha yöresel olan veya büyüklerimizin yaptığı ama zamanla kaybolan lezzetler... Bu içeriğimizde Türk mutfağının çok fazla bilinmeyen 7 enfes yemeğini sizler için derledik. Gelin, Türk mutfağının gizli kalmış birbirinden leziz 7 yemeğinin yer aldığı içeriğimize birlikte bakalım!

Yemek 09-02-2024 15:22

Cezerye tarifi: Cezerye nasıl yapılır?

Türk mutfağında çeşitli tatlılar, yemekler, çorbalar dışında tarihi çok eskilere dayanan ve bol vitaminli, enerji deposu atıştırmalıklar da bulunur. Bunlardan biri de adını Arapça havuç anlamına gelen “cezer” kelimesinden alan cezeryedir. Adana ve Mersin bölgelerinde en yaygın olan tatlı türlerinden olan cezerye, çeşitli malzemeler kullanılarak evdeki imkânlarla da yapılabilir.

Yemek 24-01-2024 17:22

Bu çorba sadece kalabalıkta içiliyor! Tasa ilk düşüren bunu yapmak zorunda... İlginç gelenek

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde kış aylarında sık sık tüketilen tescilli lezzet ’Arapaşı’ çorbası insanları bir araya getirme geleneğiyle öne çıkıyor. Sivrihisarlılar bu çorba için "Kış içeceğimiz olmazsa olmazımız" derken "Tek başına içilen bir içecek değil. Aile, akraba, arkadaş, eş, dostla sohbet ortamında güzel oluyor. Şöyle bir özelliği var; pişirdikten sonra önceden ortadan içiliyordu. Ortadaki tasa hangisi hamurunu düşürürse bir dahaki davet o arkadaşa kalıyor" ifadelerini kullanıyor.

Yemek 11-01-2024 13:12

Gelinim Mutfakta laz böreği nasıl yapılır, malzemeleri ne? Baklavalık yufkadan nefis laz böreği tarifi

Laz böreği tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Karadeiz'in meşhur bir lezzeti olan laz böreği, ismi börek olsa da bir tatlı türüdür. Yufkaların arasına muhallebi konularak yapılan bu vazgeçilmez lezzet en son şerbetle buluşturuluyor. Deneyenlerin bağımlısı olduğu laz böreği, misafir sofralarınıza çok yakışacak. Peki, laz böreği nasıl yapılır, hangi malzemelerle? İşte nefis laz böreği yapımı...

Yemek 27-10-2023 14:30

MasterChef eli böğründe tarifi ve malzemeleri! Kahramanmaraş'ın enfes lezzeti eli böğründe nasıl yapılır?

Eli böğründe yemeği tarifi MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. All Star sezonuyla ekranlara dönen MasterChef jüri üyelerinden Mehmet şef, Danilo şef ve Somer şef yarışmacılardan Kahramanmaraş'ın meşhur lezzeti eli böğüründe yapmalarını istedi. En lezzetli eli böğründe tarifini yapan yarışmacı bireysel dokunulmaz olacak. Peki, MasterChef eli böğründe nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla eli böğründe yapımı...

Yemek 26-07-2023 23:13

Şiveydiz Antep yemeği tarifi! MasterChef Şiveydiz tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef şiveydiz yemeği tarifi merak ediliyor. All Star sezonuyla ekranlara dönen MasterChef'te çekişme dolu mücadeleler yaşanıyor. Jüri üyelerinden Mehmet şef, Danilo şef ve Somer şef yarışmacılardan Antep usulü şiveydiz tarifi yapmalarını istedi. En lezzetli şiveydiz tarifini yapan isim bireysel dokunulmaz olacak. Peki, MasterChef şiveydiz nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 19-07-2023 23:04

Mutfakta eliniz kolunuz olacak birbirinden işlevsel ürünler

Birçok kişi mutfakta vakit geçirmeyi seviyor ancak çok kolay bir şekilde halledebileceği işlerle uzun uzun uğraşmak zorunda kalıyor. Neyse ki her şeyin kolay bir yolu var! Eğer mutfakta kısa sürede çok iyi işler başarmak, zahmetsiz bir şekilde harika sonuçlar almak istiyorsanız eliniz ayağınız olacak pişirme ürünlerine göz atmanızda fayda var. İşte mutfakta geçirdiğiniz vakti verimli kılacak o ürünler!

Yemek 31-03-2023 20:22

Her türlü yemeği kolayca pişirebileceğiniz en iyi emaye tencere markaları

Mutfaklarda kullanılan temel malzemeler arasında yer alan tencereler içinde en eski tiplerden biri emaye tencereler. Bu ürünler, diğer tencerelere göre farklı olduğu için "Emaye tencere nedir?" sorusu ile sıkça karşılaşılıyor. Yüzey özellikleri bakımından cama benzeyen bu ürünler, oldukça şık bir görünüm sunuyor. Kolay temizlenebildikleri için mutfaklarda tercih ediliyor. Sizler için kaliteli emaye tencerelerini derledik.

Yemek 26-08-2022 15:50