Tantuni Haberleri Ve Son Dakika Tantuni Haberleri

Tantuni Haberleri Ve Son Dakika Tantuni Haberleri

Tantuni, Mersin yöresine özgü bir yemek çeşididir. Dürüm olarak sunulan tantuni etle yapılır. Kuşbaiı doğranmış bifterk ve kuyuruk yağı ile yapılan tantuni Mersin dışında popülerlik kazanan Tantuni Türkiye’nin hemen her yerinde bulunabilir. Tantuninin hazırlanışına etin çok küçük bir şekilde kuşbaşı olarak doğranması ile başlanır. Sac kızdırılır ve yağ ile toz biber eklenir. Önceden haşlanmış et yağda çevrilir ve arada bir su eklenir. Böylece hem sacın sıcaklığını kontrol etmek hem de tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için kullanılacak buhar elde edilir. Pişen et sumaklı ve maydanozlu soğan piyazı, domates ve çeşitli baharatlar ile ekmek arası ya da dürüm yapılır. İsteğe bağlı olarak somun, açık ekmek içine konur veya lavaş ile sarılır.

Tantuni Haberleri

MasterChef tantuni tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Orijinal tantuni tarifi!

Tantuni tarifi,MasterChef programında yapılmasının ardından araştırma konusu oldu. Mersin'e has bir dürüm çeşidi olan tantuni özellikle sokak yemeği olarak tüketilir. Çok küçük kuşbaşı doğranmış kırmızı et ile hazırlanan tantuni isteğe göre tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, orijinal tantuni nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 02-10-2023 19:26

Gelinim Mutfakta soslu tavuk tantuni tarifi! Evde soslu tavuk tantuni nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında pazartesi günü soslu tavuk tantuni tarifi verildi. Mersin'in eşsiz lezzetleri arasında yer alan soslu tavuk tantuni ekran başından iştah kabarttı. Gelinim Mutfakta izleyicileri soslu tavuk tantuni nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte tadına doyum olmayan soslu tavuk tantuni tarifi...

Yemek 03-04-2023 13:25

Bugün iftarda ne pişirsem diyenlere leziz tarifler! 31 Mart iftar menüsü

Ramazan ayında farklı ve doyurucu bir yemek tarifi bulmak oldukça zorlu oluyor. Her gün 'İftara ne pişirsem?' diye düşünenler için uygun iftar menüleri hazırlanıyor. İftarda hem lezzetli hem de pratik tarifler arıyorsanız Ramazan ayının 9. gününde hazırlanan iftar menüsünü mutlaka denemelisiniz. Peki Bugün iftarda ne pişirsem? İşte 31 Mart bugün ne pişirsem iftar menüsü...

Yemek 31-03-2023 09:51

‘Bugün ne pişirsem?’ sorusuna lezzet dolu yanıtlar! İşte 5 Aralık yemek menüsü

‘Bugün ne pişirsem?’ sorusuna yanıt arıyorsanız doğru adrestesiniz. Haberimizde öğle, akşam yemeğinde yiyebileceğiniz nefis tariflere yer verdik. Bugün yemekte, ülkemizde sıklıkla tüketilen tantuni var. İşte 5 Aralık yemek menüsü...

Yemek 05-12-2022 10:36

Tantuni

Tantuni Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tantuni Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Denemeyenler bin pişman! Tavuk tantuni tarifi! Evde tavuk tantuni nasıl yapılır?

Mersin'in ünlü tantunisi tüm ülkede sevilerek tüketiliyor. En çok tercih edilen sokak lezzetlerinden olan tantuni genellikle etle yapılsa da tavuk tantuninin lezzeti de yiyenleri şaşırtıyor. 'Evde tavuk tantuni nasıl yapılır?' merak ediyorsanız bu tavuk tantuni tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 03-12-2022 23:12

Tantuni tarifi: MasterChef tantuni nasıl yapılır? Mersin’in tadına doyulamayan lezzeti tantuni...

Tantuni tarifi ve malzemeleri için araştırmalar hız kazandı. TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef’te bu akşam tantuni rüzgarı esecek. Yarışmacılar kaptanlık yarışında en iyi tantuniyi yapmak için mücadele edecekler. Peki, Tantuni nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Yemek 10-10-2022 16:12

Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi Mersin tantuni tarifi! Evde pratik tantuni nasıl yapılır? İşte yapılışı ve malzemeleri

En çok tercih edilen sokak lezzetlerinin başında gelen ve Mersin yöresine özgü olmasıyla bilinen tantuni, farklı bölgelerde farklı şekillerde yapılabiliyor. Hem malzemeleri hem lezzetiyle çokça sevilen tantuni, evde de oldukça pratik bir şekilde yapılabiliyor. Peki sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi Mersin tantuni nasıl yapılır? İşte yapılışı ve malzemeleri...

Yemek 04-07-2022 17:59

Bir kere deneyin hep yapmak isteyeceksiniz: Tantuni tarifi

Tantuni sokak lezzetleri denilince akla gelenler arasında bulunuyor. Lezzeti dillere destan olan bu dürümün evde yapılışı da oldukça kolay. Hem leziz tadı hem de kolay yapımı ile gönüllere taht kuran bu yemeği bir kez denediğiniz de her hafta yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 17-06-2022 11:35

Tantunicide skandal görüntü! İş yeri çalışanı konuştu: Yapmıyoruz

Kadıköy'de yüzlerce kişinin yemek yediği bir tantunicide çekilen görüntüler tepkiye neden oldu. İşletme sahibi, çöpe atılan yiyecekler 'israf oluyor' diye çalışanları azarlıyor, çöpleri karıştırıp biberleri tek tek toplatıyor. Üstelik bir video da çekerek bu biberlerin, hatta etlerin, yeniden servis edilmesini istiyor. Görüntülerin çekildiği tantunicide çalışan tantuni ustası, "Biz yıkayıp koymuyoruz geri. Çöpten toplamak yok. Personele göstermek için çekmiş videoyu" diye konuştu. İşte detaylar!

Haber 15-01-2022 12:31

SON DAKİKA! İstanbul Kadıköy'deki tantunicide skandal görüntüler! Çöpten biber turşusu toplattırdı

Son dakika: Fındıkta kulaç atan, ekmek hamuruyla top oynayan, süt kazanında sütle yıkanan kişiler hala hafızalardaki yerini korurken gıda skandallarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Kadıköy'de, her gün yüzlerce kişinin yemek yediği bir tantunicide çöpe atılan biberler tekrar yenilmek üzere çöpten çıkartıldı. Çöpteki biberleri toplayan çalışanlar, çöpteki etleri bile alırken, işletmecinin ''İsraf oluyor, bunlar ısırılmamış bile tekrar yıkacağız. Niye çöpe atalım?'' dediği duyuluyor.

Haber 14-01-2022 12:16

MasterChef Tantuni nasıl yapılır? Tantuni tarifi ve malzemeleri neler?

TV8'in sevilen programı MasterChef'te bugün yarışmacılardan Tantuni yapılması istendi. Yeni bölüm sonrası Tantuni tarifi ve malzemeleri merak konusu oldu. Peki MasterChef Tantuni nasıl yapılır? Tantuni tarifi ve malzemeleri neler? İşte ayrıntılar...

Yemek 30-08-2021 22:00

Polisi bile şaşkına çevirdi! Ekmek arası tantuni-esrar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, tantuni işletmesine narkotik baskını sonucu piyasa değeri 35 bin lira olan 1800 gram esrar maddesi ele geçirilirken, uyuşturucuyu alıcılarına paket servis ile gönderdiği ve tantuni arasında esrar satışı yaptığı tespit edilen şüpheli adliyeye sevk edildi.

Haber 19-03-2021 14:38

Tadı damağınızda kalacak tantuni tarifi

Mersin denince akla gelen ilk lezzetler arasında yer alan tantuni tarifi evde kolayca hazırlayabileceğiniz tariflerden biri. Etlerin kuyruk yağı ile sotelenmesiyle elde edilen tadına doyum olmayan tantuni tarifinin olmazsa olmazları ise sumak ilaveli soğan, domates ve incecik kıyılmış maydanoz.

Yemek 17-03-2021 17:31

Tantuni tarifi: Mersin usulü gerçek tantuni yapımı

Orijinal tantuni tarifi nasıl yapılır diyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız. Efsane sokak lezzeti, aynı zamanda yöresel bir tarifimiz olan tantuniyi evde hazırlamaya karar verdik. İşte ustasından tantuni tarifi.

Yemek 04-06-2020 16:35

Tavuk tantuni tarifi: Evde tavuk tantuni nasıl yapılır?

Mersin'in parmak ısırtan lezzetini iftar soframız için hazırlayacağız. Memlekete gidemiyoruz ama Mersin'in yöresel lezzetini mutfağımıza taşıyoruz. İşte tantuni tarifi ve yapılışı.

Yemek 13-05-2020 16:32

Günün tarifi: Ev yapımı tantuni

Mersin'in en özel lezzetlerinden biri olan tantuniyi artık evinizde yapmanız mümkün. Aç olanlar dikkatli baksın çünkü bayağı ağız sulandırıyor :)

Yemek 07-08-2019 12:18