Ton Balığı Haberleri

Sık tüketiyoruz ama hiç belirti vermeden zehir saçıyor! Kansere neden olan en büyük tehlike

Çağımızın yaygın hastalığı olan kanser ölümcül hastalıkların başında geliyor. Kanser birçok farklı türüyle insanın hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Dünyada en sık görülen 4. kanser türü mide kanseri olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımının da tetiklediği bu sinsi hastalığa yakalanmamak için bazı besinleri tüketirken bir kez daha düşünmeniz gerekiyor.

Haber 13-08-2023 09:00

Ton balığı faydaları nelerdir, hangi sıklıkla yenmeli? Ton balığında hangi vitaminler var, sağlıklı mı?

Ton balığı birçok ülkede tüketilen besleyici bir deniz ürünüdür. Balık türleri arasında ton balığı besin değeri yüksek olan birçok besin içermesi sayesinde öne çıkar. Ton balığı yüksek miktarda protein, sağlıklı yağlar ve vitaminler ile mineraller içerir. Ton balığı omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir balık türüdür. Omega-3 yağ asitleri, kalp sağlığı, beyin fonksiyonu ve inflamasyonun kontrolü gibi birçok sağlık yararına sahiptir. Peki, konserve ton balığı pişirilir mi?

Haber 08-05-2023 13:22

Kalp sağlığını kalkan gibi koruyor! Protein deposunu sofranızdan eksik etmeyin

Kalp sağlığı için yediğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. Zararsız olduğunu düşünerek yediğimiz bazı gıdalar kalp hastalıklarına zemin oluşturarak kalp krizi riskinin artmasına neden oluyor. Ancak yapılan araştırmalarda kalp krizi oranın düşük olduğu eskimoların fazlasıyla tükettiği bir besinin kalp sağlığını kalkan gibi koruduğu ortaya çıktı.

Haber 11-04-2023 14:18

Sağlıklı diye yiyoruz ama içi zehirden farksız! Ton balığı tehlikesine dikkat

Balık tüketimi sağlık için oldukça önem taşıyor. Uzmanlar kış aylarında tüketilen balıkların omega 3 kaynağı olduğunu belirtiyor. En sık tüketilen balık çeşitlerinden olan ton balığının da faydalı düşünülüyor. Ton balıkları üzerine yapılan araştırmalar ton balığının içerisinde yüksek oranda zehirli bir madde olabileceğini buldu.

Haber 17-02-2023 13:43

Faydalarını duyanlar markete koşuyor! Cinsel gücü zirveye taşıyor

Cinsel problemler hem erkeklerin hem de kadınların hayatını derinden etkileyebiliyor. Zaman zaman azalan cinsel güç ve dayanıklılık için çeşitli ilaçlar kullanılıyor. Ancak bu ilaçlar sağlığı riske atabiliyor. Uzmanlar cinsel gücünüzü artıracak doğal gıdaları paylaştı.

Haber 02-02-2023 10:23

Bu yiyeceği sık tüketiyorsanız dikkat: resmen zehir saçıyor! Kansere yol açabilir

Günümüzde yaygın olarak bilinen ölümcül hastalıkların başında gelen kanser birçok türüyle insan hayatına etki edebiliyor. Mide kanseri dünyada en sık görülen 4. kanser türü kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Çocukluktan başlayan bilinçsiz beslenme alışkanlığının yanı sıra sigara ve alkol tüketiminin de tetiklediği mide kanserine yakalanmamak adına bazı besinleri tüketirken dikkat etmek gerekiyor. İşte o yiyeceğe dikkat...

Haber 21-12-2022 20:37

Konserve ton balığı ne kadar tüketilmeli, faydaları nelerdir? Konserve ton balığı en fazla kaç günde tüketilmeli, yağı yenir mi?

En çok tüketilen balık türleri içerisinde yer alan ton balığı hem vitamin hem de mineral bakımından çok zengindir. Konserve içerisinde sunulan ton balığı uskurumgiller familyasına mensuptur. Omega-3 açısından zengin olan konserve ton balığı kalp yetmezliği, kolesterol gibi rahatsızlıklara da çok iyi geliyor. Peki, konserve ton balığının yağı yenir mi?

Haber 09-12-2022 17:20

Dert etmeyin! Penis boyunu doğal yoldan artıracak yiyecekler

Erkekler penis şekilleri ve boyları nedeniyle çeşitli problemler yaşayabiliyorlar. Yapılan araştırmalar penis boyunun kadınların orgazm olmasında düşünüldüğü kadar etkisi olmadığını belirtse de birçok erkek bu konuda sorun yaşadığını söylüyor. Penis boyunu uzatmak için yöntemler arıyorlar. Penis boyunu artıracak 5 yiyecek bulunuyor.

Haber 28-10-2022 14:23

Suşi yapımında kullanılan orkinosta ihracat artıyor

Ege Denizi'ndeki çiftliklerde büyütülen orkinosların ihracatı, bu yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 arttı - Karaburun'daki bir orkinos çiftliğinin müdürü Hasan Yılmaz: - "Cüsse olarak devasa balıklar olmasına rağmen çok narin yapılılar"

Yurthaber 07-10-2022 11:08

Aşerdiği sandviçin içinden çıktı! Dehşete düşüren görüntü

İngiltere’de hamile bir kadın aşerdiği için çok ünlü zincir bir fast food markasından sandviç siparişi verdi. 21 yaşındaki Nerice Moyse, sandviçin içine bakıp kontrol edene kadar her şey gayet yolunda görünüyordu. Talihsiz anne adayı sandviç boyunda tırtıklı bıçağı görünce ne yapacağını şaşırdı. Sandviçin içindeki bıçağın bir çocuk yerine kendisine denk geldiği için memnun olduğunu dile getirdi.

Haber 17-08-2022 08:15

Severek yiyorsunuz ama cilt kanseri riskinizi arttırabilir

Balık pek çok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Sağlığa oldukça faydası olduğu bilinen balığı haftada iki kez yemenin cilt kanseri ile bağlantılı olabileceği iddia edildi. Bilim insanları yenen balıkların sağlık üzerindeki etkileri hakkında araştırmalar yaptı.

Haber 30-06-2022 15:26

Tayvan’da dev ton balığı rekor fiyata satıldı

Tayvan’ın güneydoğusunda yer alan Pintung kentinde yılın ilk mavi yüzgeçli ton balığı, 1 milyon 87 bin liralık rekor fiyata alıcı buldu. Ton balığının 208 santimetre boyunda ve 210,6 kilogram ağırlığında olduğu öğrenildi.

Haber 10-04-2022 21:00

Tam 100 kiloluk orkinos yakaladılar, 2 saat 50 dakikada tekneye çıkarabildiler

Antalya'da bir grup balıkçı, avlanmak için çıktıkları Beldibi açıklarında 2 metre boyunda ve 100 kilogram ağırlığında orkinos yakaladı. Balıkçılar, balığı 2 saat 50 dakika süren uğraşlar sonucu tekneye çıkarabildi. Zorlu bir mücadeleyi andıran o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 03-04-2022 19:14

Ölümlerin yüzde 20’si bu yüzden oluyor! Üst düzey risk taşıyor

En çok satılan, severek tüketilen yiyeceklerin birçoğu üst düzey risk taşımaktadır. FDA (Food and Drug Administration) yayınladığı bir listeyle riskli yiyeceklerin hangileri olduğunu duyurdu. Sadece hastalık değil aynı zamanda boğulma gibi tehlikelere de neden olan yiyeceklerin bulunduğu liste yüzünden alışveriş yaparken iki kere düşüneceğiz.

Haber 26-03-2022 15:04

Ton balığı aşıkları bu tarife bayılacak: Bu sefer bir taşla iki değil, tam üç kuş vuruyoruz!

Ton balığı, evde balık yemenin en kolay ve sağlıklı yolu. Çok yorgun olduğumuz ya da yemek yapmak istemediğimiz zamanlar hemen dolaptan çıkarıp tüketebiliyoruz. Hatta misafirlerimize ara sıcak veya ana yemek olarak bile sunabiliyoruz. Ama biz bu kez ton balığını tek bir tarife sığdırıp onunla neler yapabileceğinizden bahsedeceğiz. İşte, birçok yemeği süsleyen o harika ton balıklı karışım;

Yemek 22-02-2022 10:52

Bol vitaminli öğünler için: 3 farklı ton balıklı tarif

Ton balığı hem ülkemizde hem tüm dünyada sevilerek yenilen muhteşem bir protein kaynağı! Bol limon ve zeytinyağı eşliğinde tüketildiği gibi pek çok tarifte de kullanılabilen ton balığı, özellikle sporcuların ve kas kütlesini artırmak isteyenlerin gözdesi. Sandviçten pizzalara, salatalardan makarnalara kadar aroma artıran ve besleyiciliği yükselten ton balıklı tariflere birlikte bakalım...

Yemek 21-01-2022 11:46

Esenyurt'ta markette hırsızlık! Binlerce liralık ton balığı çaldılar

Esenyurt’ta bir markete dadanan yabancı uyruklu üç hırsızın ton balığı tutkusu görenleri şaşkına çevirdi. Aralarından birinin kar maskeli olduğu görülen şahısların, defalarca girdikleri marketten toplam 5 bin TL’lik ürün çaldığı öğrenildi. Son yaşanan olayda ise, durumu fark edip tepki gösteren kadın çalışanlar, kaçmaya çalışan hırsızların itmesiyle hafif şekilde yaralandı. Yaşanan o anlar kameraya yansıdı. İşte Esenyurt'taki ton balığı hırsızlığının detayları!

Haber 21-01-2022 09:31

Ton balığı faydaları saymakla bitmiyor! Yararlarını öğrendiğinizde yemeden duramayacaksınız

Prof. Dr. Emine Nur Tozan, kuru yemiş, sebze ve salatalar başta olmak üzere Omega-3, B12, A, D ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin olan, zeytinyağlı ve kolay açılabilen ton balığını bu dönemde daha sık tüketmekte fayda olduğunu belirtti.

Yemek 21-10-2021 17:27

Tonbalığı faydaları saymakla bitmiyor! Haftada en az 2 kez tüketin

Besin değerleri nedeniyle haftada en az 2 kez tüketilmesi önerilen balıklar arasında yer alan tonbalığı, Omega-3 ve protein bakımından en zengin kaynaklar arasında yer alıyor. Çocukların zeka ve kas gelişiminde önemli etkisi bulunan tonbalığı, kalp sağlığı ve bağışıklığa da büyük katkı sağlıyor. Ancak dikkat! Bu faydalar için Hint ve Atlantik Okyanusu gibi derin ve temiz denizlerden sofralarımıza gelen sağlıklı ton balığını tüketmeye dikkat etmek gerekiyor.

Yemek 15-09-2021 14:10

Güne daha dinç ve enerjik başlamak için benzersiz bir sandviç tarifi! Lezzetine aşık olacaksınız

Kahvaltı günün en önemli öğünü olmasıyla beraber pek çok kişi bu saatleri sadece bir kahve ile geçiştirmeyi tercih eder. Besin değeri yüksek ve doyurucu bir sandviç tarifine ne dersiniz? Üstelik hazırlanışı sadece 5 dakikanızı alacak.

Yemek 08-09-2021 16:52

Sağlıklı zayıflama için ton balığı tüketilmesi önerisi

Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Nur Tozan: - "Ton balığı, içerdiği yağ asitleriyle hücrelerde yağ deposu oluşumunu önlüyor ve sağlıklı bir şekilde zayıflamaya katkı sağlıyor" - "(Ton balığı) Dopamini ve serotonini dengeleyerek mutlu ve sağlıklı bir diyet dönemi geçirmenizi de kolaylaştırıyor"

Yurthaber 10-06-2021 11:57

Aşırı yememeniz gereken 8 sağlıklı besin! Besin değeri yüksek, kalorisi düşük ancak fazlası zararlı

Günümüzde sağlıklı beslenme özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte daha önemli bir noktaya geldi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler sağlıklı beslenme rutinlerinin yanına bir de sporu ekledi. Bu beslenme rutinleri içerisinde pek çok kişi besin değeri yüksek ve kalorisi düşük gıdaları tercih etmeye başladı. Ancak bu gıdaların fazlasının sağlıksız abur cubur yemek kadar tehlikeli olduğunu biliyor musunuz?

Yemek 31-05-2021 17:02

Bayramda sağlıklı beslenme önerileri

Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Nur Tozan: - "Oruç sonrası mide ve bağırsak rahatsızlıklarından vücut ağrılarına, tansiyon ve şeker hastalıklarından kalp rahatsızlıklarına kadar uzanan bir liste var karşımızda" - "Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kalmışken, yüksek Omega- 3 ve protein içeren Akdeniz mucizesi zeytinyağlı kolay açılan ton balığı kullanarak dürümden salatadan makarnaya, yulaf unlu pizzadan zeytinyağlılara kadar ziyafet tadında menüler hazırlayabilir; zinde ve sağlıklı bir bayram geçirebilirsiniz"

Yurthaber 11-05-2021 17:03

Ramazanı sağlıklı ve zinde geçirme tavsiyesi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit: - "Küresel salgınla mücadele ettiğimiz bu günlerde, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artıran besinler arasında ton balığı öne çıkıyor"

Yurthaber 23-04-2021 12:20

Bu bir rekor! 271 kilogramlık ton balığı, görenleri şaşkına çeviriyor

Avustralyalı balıkçılar ağlarına takılan orkinos (ton) balığı sayesinde rekor kırdı. Tam 271 kilogram ağırlığında tartılan devasa balık, 'ortalamanın çok üzerinde' denilerek tanımlandı.

Haber 21-04-2021 08:44

Ton balığı, iftar sofralarına girdi! Faydaları saymakla bitmiyor

Ramazan ayını, dengeli beslenerek daha enerjik ve sağlıklı geçirmek mümkündür. Bunun için sahur ve iftar sofralarında Akdeniz tipi beslenmeyi öneren Prof. Dr. Emine Nur Tozan, “Balık ve ton balığı, içinde bulunan D vitamini ve Omega-3 ile bağışıklığınızı güçlü tutarken, kilo kontrolünde de fayda sağlayacak” dedi.

Yemek 15-04-2021 10:27

Ton balığı çıplak elle mi paketleniyor: Dardanel'den açıklama geldi! Ton balığı nasıl paketleniyor?

Sosyal medyada paylaşılan, çıplak elle ton balığı doldurma videosu tartışma yarattı ve "Ton balığı elle mi dolduruluyor" sorusu gündem oldu. Konuyla ilgili Dardanel'den plastik eldivenle ton balığı doldurmanın daha zararlı olduğuna dair açıklama geldi. Peki ton balığı neden çıplak elle dolduruluyor?

Haber 24-02-2021 12:34