Türkçe Haberleri

Diyarbakır Anneleri kitabı 20 ülkeye gönderilecek

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde eylem yapan Diyarbakır annelerinin mücadelesi kitaplaştırıldı.

Yurthaber 23-02-2024 14:37

Hasankeyf'te açık hava konseri düzenlendi

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde "Anadolu Ezgileri" açık hava konseri düzenlendi.

Yurthaber 14-06-2023 10:29

Türkçe öğrenirken o kadar zorlandı ki... Çareyi sosyal medyadan yardım istemekte buldu! Yorum yağmuruna tutuldu

TikTok’ta ‘Lw_a_’ kullanıcı adıyla paylaşım yapan Hollandalı bir kadın sosyal medya hesaplarından Türkçe öğrenme ve Türk kültürünü anlamaya çalıştığı paylaşımlar yaparak kısa sürede popüler olmayı başardı. Son olarak Hollandalı kadın Türkçe öğrenirken yaşadığı bir zorluktan söz ederek sosyal medyadan yardım isteyince ortaya eğlenceli yorumlar çıktı.

Trend 04-04-2023 08:02

Sesli harfler nelerdir, kaç tane sesli harf var? Türkçede ünlü harfler hangileridir, sesli harflerin arasındaki ahenk nedir?

Türkçe gelişimi boyunca pek çok şekilde değişim yaşamıştır. Farklı milletlerle yaşanan etkileşimler, dini ve coğrafi etkiler dolaylı olarak Türkçeyi, kelimeleri, heceleri ve sesleri de etkilemiştir. Yüzyıllık gelişimi boyunca pek çok farklı alfabe kullanan Türkçe, latin alfabesinin kabul edilmesiyle birlikte son hâlini almıştır. Peki, Türkçede sesli ve sessiz harfler nelerdir?

Egitim 24-03-2023 16:40

Türkçe

Türkçe Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türkçe Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Konya'nın Faslı gelinleri Türkçe öğreniyor

Evlenip Konya'nın Seydişehir ilçesine yerleşen 15 Faslı kadın, Seydişehir Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursla Türkçe öğrenip, ilişkilerini geliştiriyor.

Yurthaber 31-01-2023 11:06

O /-dA/ ayrı yalnız! diyenlere özel Türkçe testi!

Türkçe tutkunları buraya! Yazım yanlışlarına sinirleri bozulan "Yalnız o öyle yazılmaz!'' diyenlerdensen doğru yerdesin! Acaba bu cümlelerdeki /-dA/ bağlaç mı yoksa ek mi? Bakalım ek ve bağlaç ayrımını ne kadar iyi yapıyorsun birlikte görelim.

Trend 29-12-2022 17:07

Savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınmışlardı! Rus ve Ukraynalılar aynı sınıfta Türkçe öğreniyor

İki ülke arasındaki devam eden savaştan kaçan Ruslar ve Ukraynalılar, Türkçe öğrenmek için kursları doldurdu. Antalya'da Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursta ders gören iki ülke vatandaşları aynı sıraları doldurdu. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ilgın Simge Atıcı, "Çok talep alıyoruz. Çok istekliler, severek öğreniyorlar." dedi.

Trend 14-10-2022 15:26

Dil Ağacı Projesi ile Türkçe öğrenmek daha kolay olacak

"Dil Ağacı Projesi" ile Türkçe öğrenmek daha kolay olacak

Yurthaber 13-10-2022 16:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dil Bayramı paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dil Bayramı paylaşımı

Yurthaber 26-09-2022 18:39

Bağcılar Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsünden Türkçenin tanıtımı için iş birliği

Bağcılar Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsünden Türkçenin tanıtımı için iş birliği

Yurthaber 16-09-2022 14:30

Ukraynalı çocuklara İzmir'de Türkçe eğitimi veriliyor

Ülkelerindeki savaştan kaçarak aileleriyle İzmir'e gelen Ukraynalı çocuklara rehabilitasyon çalışması kapsamında Türkçe öğretiliyor - Avrasyalı Lider Kadınlar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Salome Derme: - "Burada eğlenceli vakit geçirirlerse az da olsa acıları unuturlar. Amacımız acılarını dindirmek, onlara umut vermek"

Yurthaber 23-08-2022 11:23

ALES soru yorumları! ALES/2 zor muydu? Süre yetti mi?

Üniversitelerin akademik kadrolarında araştırma görevlisi ya da öğretim görevlisi olmak isteyenlerin katıldığı ALES sınavlarının ikincisi bugün gerçekleşti. Sınava giren adaylar sınav soruları hakkında fikirlerini sosyal medya üzerinden paylaştı. 2022 ALES/2 sınavı ile ilgili yorumlar…

Egitim 21-08-2022 13:17

Biri ablasından diğeri dinlediği şarkıdan etkilenen Bosnalı genç kızlar Türkçe öğrendi

Bosna Hersek'teki bir medya şirketinde Türkçe haber sunan Zerina Omerbasic: - "Bir şeyi çok istediğinizde denemeniz lazım. Ben Türkçe öğrenmeyi denedim ve başardım. Haberleri Boşnakça ve İngilizceden Türkçeye çeviriyorum ve sunuyorum" - Hayalini Türkçe ile gerçekleştiren Adina Kahriman: - "Hayalim öğretmen olmaktı ve şimdi Türkçe dersleri vermeye başladım. İnternet üzerinden yaptığım derslerle hayalimi yaşıyorum"

Yurthaber 18-08-2022 13:13

Uluslararası Demokratlar Birliği, Kapıkule'de gurbetçilere Türkçenin önemini anlattı

Uluslararası Demokratlar Birliği, Kapıkule'de gurbetçilere Türkçenin önemini anlattı

Yurthaber 17-08-2022 15:52