Uc Aylar Orucu Hangi Gunler Haberleri

Hangi damla orucu bozar? Göz damlası, kulak damlası ve burun damlası orucu bozar mı?

Ramazan ayı içerisinde bazı hastalıklar nedeniyle damla kullanmak zorunda kalanlar olabilir. Ramazanda veya öncesinde reçete edilen ve bir süre kullanmaya devam edilmesi gereken tedavi damlaları veya nemlendirici damlalar olabilir. Bu gibi tedavilerde ağızdan alınan ilaçlardaki gibi damlaların da orucu bozup bozmadığı konusunda tereddütler yaşanmaktadır.

Haber 2024-03-21 23:24:43

2024 yerel seçimleri ne zaman? 2024 yerel seçimleri ne zaman yapılacak?

Yerel seçimler, belediye seçimleri olarak da bilinir ve yıllık olarak yapılmaz. Dolayısıyla yerel seçimlerin tarihi merak konusuna dönüşür. Yerel seçimlere aylar kala araştırılmaya başlanan bir diğer konu ise oy pusulasında hangi adayların yer alacağıdır. Bu bağlamda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kapsamındaki bilgilerden yola çıkılarak vatandaşlara belediye seçimlerine yönelik detaylar aktarılabilir. Peki, 2024 yerel seçimleri ne zaman? 2024 yerel seçimleri ne zaman yapılacak?

Haber 2023-12-14 20:48:38

AK Parti ve MHP'nin yerel seçimdeki yol haritası belli oldu! AK Parti o büyükşehirlerde aday çıkarmayacak

Yerel seçimlere aylar kala siyasiler çalışmalarını hızlandırdı. Peş peşe görüşmelerin ardından hangi ilde hangi politika izleneceği de belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin görüşmelerinin ardından 30 büyükşehirde atılacak adımlar netleşti. 3 büyükşehir için verilen karar ise dikkat çekti.

Haber 2023-12-14 16:22:03

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023 ne zaman tutulur? Diyanet'e göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Fazileti ve sevabı!

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Merak edilen sorunun yanıtını öğrenmek istenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu kandilde birçok kişi ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün başlar? Mevlid Kandili orucu için nasıl niyet edilir?

Haber 2023-09-26 10:11:57

Diğer Haber Etiketleri

göz damlası orucu bozar mı kulak damlası orucu bozar mı orucu bozan durumlar Yerel seçim yerel seçimler ne zaman yerel seçimler Belediye seçimleri ak parti MHP Adana Mersin Manisa mevlid kandilinde oruç tutulur mu mevlid kandili oruç tutulur mu Muharrem ayı cami aşure günü aşure günü ne zaman muharrem ayı aşure günü ne zaman aşure aşure ayı aşure ayı ne zaman aşure duası Ramazan Bayramı bayramın 1 günü bayramin 1 gunu ne zaman bayramın 1. günü ne zaman dini bayramlar diyanet resmi tatil Sahur ilk sahur istanbul sahur saati Ramazan patates patates hangi ayda ekilir tohum Oruç şaban ayı tesbihleri şaban ayı zikirleri şaban ayı orucu miraç kandili orucu Miraç kandili cuma günü oruç tutulur mu şaban ayı şaban ayı kaçı şaban ayı ne zaman regaip kandili duası Regaip kandili cuma nafile orucu nedir 3 aylar Üç Aylar recep ayı regaip kandili ne zaman kandil üç aylar tesbihi nasıl başlanır üç aylar tesbihi 3 aylar tespihi akşam ezanı akşam ezanı kaçta okunuyor iftar iftar saati istanbul üç aylar duası üç aylar 2022 üç aylar başlangıcı ramazan a kaç gün kaldı ramazan ne zaman başlıyor diyanet takvimi üç aylar orucu recep ayı orucu Z kuşağı anket ORC Araştırma seçim üç aylar ne zaman ramazan ayı dini günler ramazan bayramı ne zaman Hatay erken seçim Süreyya Sadi Bilgiç son seçim anketi orc son seçim anketi seçim anketi 2023 resmi tatiller Kurban Bayramı Mevlid kandili zafer bayramı cumhuriyet bayramı Zilhicce ayı Zilhicce orucu Şevval ayı regl kan

Aşure günü 2023 ne zaman, ayın kaçında? Aşure Muharrem ayının hangi, kaçıncı günü yapılır?

Aşure günü tarihi 2023 yılında da merak ediliyor. Müslüman vatandaşların heyecanla beklediği muharrem ayı dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındırıyor. Bu ayda aşure gününün yanı sıra muharrem ayı orucu da oldukça büyük önem arz ediyor. Muharrem ayında Aşure yapmak ve dağıtmak isteyenler tarih bilgisi sorgulamalarına hız kazandırdı. Peki, Aşure günü 2023 ne zaman, ayın kaçında? Aşure Muharrem ayının hangi, kaçıncı günü yapılır?

Haber 17-07-23 23:58

Aşure Muharrem ayının kaçıncı günü yapılır? 2023 Muharrem ayı, aşure günü ne zaman, hangi gün?

Muharrem ayında gerçekleşen Aşure Günü tarihi merak ediliyor. Müslüman vatandaşların heyecanla beklediği muharrem ayı dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındırıyor. Bu ayda aşure gününün yanı sıra muharrem ayı orucu da oldukça büyük önem arz ediyor. Muharrem ayında Aşure yapmak ve dağıtmak isteyenler tarih bilgisi sorgulamalarına hız kazandırdı. Peki, Aşure Muharrem ayının kaçıncı günü yapılır? 2023 Muharrem ayı, aşure günü ne zaman, hangi gün?

Haber 11-07-23 23:26

Aşure Günü ne zaman, hangi tarihte? 2023 Aşure Günü ayın kaçında, hangi gün başlayacak ve bitecek?

Aşure günü Muharrem ayı içerisinde gerçekleşiyor. Bu sene temmuz ayının gelmesinin ardından Aşure Günü ve muharrem ayı için geri sayım başladı. Müslüman vatandaşların heyecanla beklediği muharrem ayı dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındırıyor. Bu ayda aşure gününün yanı sıra muharrem ayı orucu da oldukça büyük önem arz ediyor. Peki, aşure ne zaman pişirilir ve dağıtılır?

Haber 08-07-23 11:46

Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? 2023 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? İşte Diyanet takvimi

Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala birçok dini bayram ve resmi tatil günlerinin 2023 yılında hangi günlere denk geldiği sorgulamaları hız kazandı. Birçok kişi resmi tatil günlerine göre aylar öncesinden tatil planı yapıyor. Bu doğrultuda "2023 resmi tatiller ne zaman, dini bayramlar ne zaman?" şeklinde arama motorlarında sorgulamalar yapıldı. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? 2023 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Haber 19-04-23 21:58

İlk sahur ne zaman? Ramazan ayı ilk sahur saati kaçta, hangi gün? İşte 2023 sahur vakti

İlk sahurun ne zaman, hangi gün olduğu araştırılıyor. Müslümanların heyecanla beklediği ramazan ayına sayılı günler kaldı. Bu sene mübarek ay 23 Mart tarihinde başlayacak. Ramazan ayı boyunca farz olan oruç ibadetini yerine getirecek olanlar sahur ve iftar saati aralığında orucu bozan durumlardan uzak duracaklar. Peki, ilk sahur ne zaman? Ramazan ayı ilk sahur saati kaçta?

Trend 21-03-23 20:17

Patates ekim zamanı hangi aylar, patates ekildikten sonra ne zaman çıkar? Patates ekimi nasıl yapılır, bahçeye patates ekimi nasıl yapılır?

Patates toprağın altında meyve bölümü tüketilebilen bir bitkidir. Yumru kısmının haricinde patates bitkisinin yaprakları da çeşitli şekillerde tüketilebilir. Yılın her zamanı bulunabilen ve hasat edilen bir bitki olduğundan birçok mutfağın temel gıda maddesidir. Patates yüksek oranda besleyici ve vitaminlidir. Çok fazla gübre ve katkıya ihtiyaç duymayan patatesin diğer sebzelere göre yetişmesi daha kolaydır. Peki, patates ekimi nasıl yapılır, patates ekildikten ne zaman sonra çıkar?

Haber 20-03-23 17:43

Şeker hastalarının insülin iğnesi orucu bozar mı? Oruçluyken nikotin bandı yapıştırılır mı?

Ramazan ayına sayılı günler kala hangi hallerde orucun bozulacağı araştırılıyor. Milyonlarca Müslüman oruç ibadetini sakatlamamak için gerekli şartları öğrenmek istiyor. En çok merak edilen konulardan biri de şeker hastalarının yaptırdığı insülin iğnesi oldu. Peki Şeker hastalarının insülin iğnesi orucu bozar mı? Oruçluyken nikotin bandı yapıştırılır mı? İşte detaylar...

Haber 09-03-23 23:33

Şaban ayı tesbihleri ve zikirleri nelerdir? Şaban ayında hangi günler hangi tesbih ve zikirler çekilir?

Üç aylar takvimine göre ikinci mübarek ay olan Şaban ayı başlıyor. Şaban ayı, Hicri yılın sekizinci ayıdır. Sözlükte “dağılmak, gruplara ayrılmak” anlamındaki şa‘b kökünden türeyen Şa‘bân kamerî yılın Receb‘den sonra, Ramazan‘dan önce gelen sekizinci ayının adıdır ve dinî gelenekte önemli bir yeri olan üç ayların ikicisidir. Peki, Şaban ayı tesbihleri ve zikirleri nelerdir? Şaban ayında hangi günler hangi tesbih ve zikirler çekilir?

Haber 21-02-23 23:59

Şaban ayı orucu kaç gün tutulur, hangi günler tutulmalıdır? Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Şaban ayı orucu ile ilgili araştırmalar 21 Şubat 2023 Salı günü hız kazandı. Mübarek üç ayların içerisindeki ikinci ay ve aynı zamanda Ramazan'ın habercisi olan Şaban ayında oruç tutmak oldukça faziletlidir. Şâban ayının büyük kısmını oruçlu geçiren Hz. Peygamber “İnsanların değerini bilemedikleri bu ayda ameller Allah’a arzedilir; ben amellerimin oruçlu iken Allah’a arzedilmesini arzu ediyor ve bu ayda oruç tutuyorum” buyurmuştur. Peki, Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir?

Haber 21-02-23 23:58

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Miraç Kandili bugün idrak edilecek. Bilindiği üzere Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi denilmektedir. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hicretinden 18 ay evvel vukû bulmuştur. Miraç Kandili'ni çeşitli ibadetlerle geçirmek tavsiye edilir. Peki, Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Ayrıntılar haberimizde...

Haber 17-02-23 22:57

MİRAÇ KANDİLİ ORUCU kaç gün, hangi gün tutulur? Cuma günü tek gün oruç tutulur mu? İşte Miraç Kandili orucu fazileti

Miraç Kandili orucunun ne zaman, hangi gün tutulacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Müslümanların heyecanla beklediği Miraç Kandili yarın idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı dini takvimde bu önemli günün 17 Şubat Cuma gününe denk geldiğini duyurdu. Peki, Miraç Kandili orucu kaç gün, hangi gün tutulur? Cuma günü tek gün oruç tutulur mu? İşte Miraç Kandili orucu fazileti

Haber 16-02-23 19:03

2023 Şaban ayı ne zaman başlıyor, hangi tarihte? Diyanet üç aylar takvimi

2023 Şaban ayı tarihi merak ediliyor. Mübarek üç aylar Recep ayı ile 23 Ocak'ta başladı. Sıradaki ay ise Hicri takvime göre Şaban ayı olacak. Üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının dinimizde ayrı bir değeri ve önemi vardır. Bu aylar içerisinde dört adet Kandil gecesi bulunuyor. Bu da bize bu ayların önemini anlatıyor. Peki, 2023 Şaban ayı ne zaman başlıyor, hangi tarihte? Diyanet üç aylar takvimi belli oldu. İşte tüm detaylar...

Haber 10-02-23 17:18

Bu gece hangi sureler ve dualar okunur? Regaip Kandili'nde Kur’an’dan hangi sureler okunur?

Üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üç Aylar, dua ve tövbelerimizin kabul edilme ümidini daha fazla hissedeceğimiz aylardır. Bu yüzden Regaip Kandili gecesini namaz kılarak, Kur'an okuyarak, tevbe istiğfar ederek ve dua ederek geçirmek tavsiye ediliyor. Peki, Regaip Kandili'nde Kur’an’dan hangi sureler okunur? Bu gece okunacak sureler ve dualar hangileri? İşte tüm ayrıntılar...

Haber 26-01-23 21:20

Regaip kandili orucu hangi gün, kaç gün tutulur? Regaip Kandili Cuma günü oruç tutulur mu?

Regaip Kandili 26 Ocak'ta idrak ediyor. Mübarek üç ayların gelişini müjdeleyen Regaip Kandilinde ibadet etmek, sevap kazanmak isteyen Müslümanlar, Regaip Kandili oruç zamanını araştırıyor. Peki Regaip Kandili Cuma günü oruç tutulur mu? Regaip Kandili orucu hangi gün, kaç gün tutulur? İşte merak edilenler...

Haber 26-01-23 15:46

Nafile oruca ne zaman, hangi günler niyet edilir? Sahursuz nafile orucu tutulur mu, bozulursa ne olur?

Nafile oruca ne zamana kadar niyet edileceği sorusu, 3 ayların başlanıgıçı olan Recep ayının başlamasıyla beraber merak konusu oldu. Nafile orucu Hz. Peygamber (s.a.v) döneminde 3 aylarda tutulurdu. Her bir ay için tutulan nafile orucunun kuralları da farklı olmaktaydı. Bu doğrultuda nafile orucu hakkında merak edilen sorular hız kesmeden araştırılıyor. Peki, Nafile oruca ne zaman, hangi günler niyet edilir? Sahursuz nafile orucu tutulur mu, bozulursa ne olur?

Haber 24-01-23 20:00

Regaip Kandili bugün mü? 2023 Regaip Kandili ne zaman, hangi gün? İşte kandil günleri

Regaip Kandili tarihi merak edilen konular arasında yer alıyor. İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol "üç ayların" habercisi kabul edilen Regaip Kandili için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dini gün ve aylar yayımlandı. Peki, Regaip Kandili ne zaman, hangi gün? 2023 Regaip Kandili bugün mü?

Haber 24-01-23 11:55

Üç aylar tesbihine nasıl başlanır, hangi dualar okunur? İşte üç aylarda çekilecek tesbihler ve zikirler! Diyanet açıkladı

Müslümanların heyecanla beklediği Recep, Şaban ve Ramazan ayını kapsayan mukaddes üç aylar 23 Ocak itibarıyla başlıyor. Üç ayları ibadetlerle geçirmek, Allah'a ve dinimize daha yakın olmak isteyen müslümanlar yapılacak ibadetleri araştırmaya başladılar bile. Peki, Üç aylar tesbihine nasıl başlanır? Üç aylarda çekilecek tesbihler ve zikirler nelerdir? İşte üç aylar tesbihleri, zikirleri ve dualarına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

Haber 23-01-23 17:12

AKŞAM EZANI KAÇTA OKUNUYOR? Recep ayı 3 aylar orucu İftar saati kaçta? İstanbul, Ankara, Gaziantep ve il il akşam ezanı saatleri

Akşam ezanının kaçta okunacağı araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile il il akşam ezanı saatleri belli oldu. Recep ayı orucunu tutan vatandaşlar oruçlarını iftar saati ile beraber açacaklar. 23 Ocak Ankara iftar saati 18:03 olarak açıklandı. Peki, akşam ezanı kaçta okunuyor? Recep ayı 3 aylar orucu İftar saati kaçta?

Trend 23-01-23 17:08

Üç aylar orucu ne zaman tutulur? ÜÇ AYLAR DUASI, TESBİHİ nedir? İşte üç aylar duası ve tesbihleri

Üç aylar duası ve tesbihi için araştırmalar başladı. Üç aylar başlangıcı 2023 yılında da heyecanla bekleniyordu. Müslümanlar mübarek ayları her sene coşkuyla karşılıyorlar. Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin içinde yer aldığı üç aylarda bol bol ibadet ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvim ile tarihler belli oldu. Peki, Üç aylar orucu ne zaman tutulur, duası ve tesbihi nedir?

Finans 23-01-23 16:52

2023 ramazan başlangıcı ne zaman? Hangi ayda oruç tutacağız, kaç gün kaldı? İşte 2023 Diyanet takvimi

İslam aleminin büyük bir heyecanla beklediği üç aylar bugün Recep ayının girmesi ile birlikte başladı. Recep, şaban ve ramazanı kapsayan rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi üç ayları ibadetle geçirmek tavsiye ediliyor. 2023 ramazan başlangıcı ne zaman? Hangi ayda oruç tutacağız, kaç gün kaldı? gibi soruların yanıtları da araştırılmaya başlandı. İşte 2023 Diyanet takvimi...

Haber 23-01-23 14:38

Üç aylar orucu ne zaman başlıyor, bugün mü? 3 aylar orucu kaç gün tutulur? Diyanet açıkladı!

İslam aleminde Recep, Şaban ve Ramazan ayını kapsayan rahmet ve bereket mevsimi üç aylar bugün itibariyle başladı. Üç Aylar’da önemli nâfile ibadetlerden biri de oruç olarak biliniyor. Recep ve Şâban aylarının tamamının oruçlu geçirilerek Ramazan ile birleştirilmesi “Üç Aylar Orucu” şeklinde adlandırılır. Peki, Üç aylar orucu ne zaman başlıyor, hangi günler tutulur? 3 aylar orucu kaç gün tutulmalıdır? İşte ayrıntılar...

Haber 23-01-23 14:17

Regaip Kandili ne zaman, hangi gün? Diyanet açıkladı! İşte 2023 ÜÇ AYLAR BAŞLANGICI ve Regaip Kandili tarihi...

Regaip Kandili için geri sayım devam ediyor. Üç aylarda birçok kişi iman ve kulluk sorumluluğunu tefekkür ederek, davranışlarını gözden geçirecek bol bol dua edip namaz kılacak. Peki, Regaip gecesi ne zaman, hangi gün? İşte 2023 üç aylar başlangıcı Regaip Kandili tarihi...

Haber 23-01-23 06:50

Üç aylarda okunacak dualar, sureler nelerdir? Diyanet açıkladı! İşte üç aylarda yapılacak ibadetler...

Üç aylarda hangi dua ve surelerin okunacağını öğrenmek isteyen kişiler arama motorlarında yaptıkları araştırmalara hız verdi. Üç Aylar bugün itibarıyla başladı. İslam peygamberi Hazreti Muhammed "Ey Allah'ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur." diyerek dua ederdi. İşte Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan Üç Aylar'da okunacak dua ve sureler...

Haber 23-01-23 06:49

Recep Ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur, nasıl niyet edilir? Üç aylar başlangıcı Recep ayı orucu günleri 2023

Recep ayı orucu ile ilgili detaylar Recep ayının ilk gününde vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Üç aylar başlangıcı Recep ayı orucu arama motorlarında sorgulanmaya devam ediliyor. Üç aylar ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre; Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Fakat, kişinin sağlığı müsait olduğu takdirde dilerse nafile oruç tutabilir. İşte ayrıntılar...

Haber 23-01-23 06:43

Kime oy verecekler? AK Parti ve CHP'nin sıralaması... 'Z kuşağı' anketinde dikkat çeken sonuçlar

2023 seçimlerine artık sadece aylar kaldı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs tarihini işaret etmesi sonrası seçim anketleri de hareketlendi. Özellikle Z kuşağının ağırlıklı olarak hangi partiye oy vereceği merak konusu oldu. Bununla ilgili ORC Araştırma, yaptığı yeni bir anketin dikkat çeken sonuçlarını paylaştı. İşte Z kuşağının oy tercihi ve AK Parti'nin sıralaması...

Haber 19-01-23 18:32

Üç aylar ne zaman başlıyor? İşte Recep, Şaban, Ramazan ayı ibadetlerle geçecek: İşte 2023 üç aylar başlangıcı...

Üç aylar başlangıcı; Recep, Şaban ve Ramazan ayında ibadetlerini eksiksiz olarak yerine getirip bolca dua etmek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu aylarda, İslam dinine mensup kişilere, oruç tutup kutsal kitap Kur'an-ı Kerim okumaları ve sadaka vermeleri önerilmektedir. Peki, Üç aylar ne zaman başlıyor, hangi tarihte? Recep, Şaban, Ramazan ayı ibadetlerle geçecek. İşte, 2023 üç aylar başlangıcı...

Haber 19-01-23 14:59

2023 Ramazan ne zaman, hangi ayda? Ramazan Bayramı ne zaman? 2023 Diyanet dini bayram takvimi

2023 Ramazan ne zaman internette en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Oruç ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar Ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı. Üç Aylar Üç aylar bu yıl 23 Ocak Pazartesi günü başlıyor. Peki Üç Aylardan Ramazan ne zaman, hangi ayda? Ramazan Bayramı ne zaman?

Haber 19-01-23 11:34

Üç aylar ne zaman başlıyor, hangi tarihte? 2023 Üç Aylar başlangıç tarihi

Üç aylar başlangıç tarihi ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini günler takvimi vatandaşlar tarafından internette araştırılıyor. Müslümanlar tarafından mübarek aylar olarak kabul edilen Recep, Şaban ve Ramazan ayı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, Üç aylar ne zaman başlıyor, hangi tarihte? İşte, 2023 Üç Aylar başlangıç tarihi...

Haber 17-01-23 09:37

Seçime aylar kala yapılan son ankette dikkat çeken sonuçlar: CHP iki ilde de AK Parti'yi geçti

Yeni yılın ilk günleriyle beraber herkes seçimlerin hangi tarihte yapılacağını merak ediyor. Henüz resmi bir açıklama gelmese de siyasi partiler ve kamuoyu araştırma şirketleri çalışmalarına son sürat devam ediyor. ORC Araştırma Şirketi son olarak kritik iki ildeki son durumu ele aldı. Çıkan sonuçlar ise dikkat çekici...

Haber 11-01-23 16:53

Üç aylar ne zaman başlıyor, kaç gün kaldı? 2023 Diyanet dini günler takvimi ile üç aylar başlangıcı

Üç aylar ne zaman başlıyor sorusu ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini günler takvimi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bilindiği üzere Müslümanlar tarafından mübarek aylar olarak kabul edilen Recep, Şaban ve Ramazan'da bolca ibadet yapılmaktadır. Peki, Üç aylar ne zaman başlıyor, kaç gün kaldı? 2023'te üç aylar başlangıcı hangi tarihte idrak edilecek?

Haber 11-01-23 13:59

AK Partili isimden 'erken seçim' açıklaması! En geç diyerek 2 tarihe dikkat çekti

Seçimlere aylar kala Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihin öne çekilebileceğinin sinyalini verdi. Herkes seçimin hangi tarihte gerçekleştirileceğini merak ederken AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç "En geç" diyerek seçimler için 2 tarih verdi.

Haber 09-01-23 09:06

2023 Üç Aylar: Üç Aylar ne zaman başlıyor, hangi tarihler arasında? 2023 Dini günler takvimi

2023 yılına girilmesiyle Ramazan ayına da yaklaşılmış oldu. Ramazan ayı öncesinde Üç Aylar yaşanıyor. Üç Aylar için de geri sayım başladı. Peki İslam aleminin heyecanla beklediği Üç Aylar ne zaman başlayacak, Ramazan ayı ne zaman? İşte merak edilen bilgiler...

Haber 06-01-23 22:05

Herkes onların kime oy vereceğini merak ediyor! AK Parti'nin sıralaması... Z kuşağı anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı

2023 seçimlerine artık sadece aylar kaldı. Siyaset gündeminde cumhurbaşkanı adaylığı ve erken seçimle ilgili çeşitli tartışmalar devam ederken seçim anketleri de yalnızca siyasiler tarafından değil vatandaş tarafından da dikkatle takip ediliyor. Özellikle Z kuşağının ağırlıklı olarak hangi partiye oy vereceği merak ediliyor. Bununla ilgili ORC Araştırma, yaptığı yeni bir anketin dikkat çeken sonuçlarını paylaştı. İşte Z kuşağının oy tercihi ve AK Parti'nin sıralaması...

Haber 29-12-22 18:12

Seçime aylar kala çok konuşulacak Z kuşağı anketi! Büyük sürprizler var

2023 seçimlerine 6 ay gibi bir zaman kala anket şirketleri de peş peşe araştırmalarını açıklamayı sürdürüyor. En son yapılan ankette ORC Araştırma Şirketi, Z kuşağına 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusunu yöneltti, gençlerin yüzde 20'ye yakını 'Kararsızım' cevabı verdi. Ankette CHP, yüzde 16.5, AK Parti 13.5, Mustafa Sarıgül'ün TDP'si ise yüzde 4.2 şeklide tercih edildi. Şirket, anket çalışmasının 42 ilde yüz yüze yapıldığını belirtti.

Haber 03-12-22 23:25

Makas açıldı! Açık ara fark ittifaklara da yansıdı: Son seçim anketinde yüzde 50'ye yaklaştı...

Önümüzdeki yıl gerçekleşecek seçimlere aylar kala partiler arasındaki rekabet yeni anketlerle gözler önüne seriliyor. Areda Survey'in ses getirecek son anketinde açık ara fark görüldü. "Bu pazar bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusunun yöneltildiği anket sonuçlarında ortaya çıkan tabloda AK Parti'nin makası açtığı görüldü. Öte yandan ittifaklar arasında da kayda değer oranda fark oluştuğu gözlendi.

Haber 21-11-22 10:50

2023 resmi tatiller ve dini günler belli oldu! 2023 Ramazan ve Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihte?

2023 resmi tatiller ve dini bayramlar belli oldu. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi birçok dini bayram ve resmi tatil günlerinin 2023 yılında hangi günlere denk geldiği merak ediliyor. Vatandaşlar resmi tatil günlerine göre aylar öncesinden tatil planı yapıyor. Bu sebeple "2023 resmi tatiller ne zaman, dini bayramlar ne zaman?" gibi sorular araştırılmaya başlandı. Peki, Peki, 2023 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihlerde? 2023 resmi tatil ve dini bayram günleri...

Haber 13-10-22 23:52

MEVLİD KANDİLİ ORUCU ne zaman? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Mevlid Kandili orucunun ne zaman, hangi gün tutulacağı İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili sebebiyle merak konusu oldu. Mevlid Kandili orucu tutmak isteyen vatandaşlar sahur ve iftar saatleri aralığında orucu bozan durumlardan uzak durmak durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı kandil orucu ile ilgili bilgileri yayımladı. Peki, Mevlid Kandili orucu ne zaman, nasıl niyet edilir?

Haber 07-10-22 07:12

2023 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihlerde? 2023 resmi tatil ve dini bayram günleri!

Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi birçok dini bayram ve resmi tatil günlerinin 2023 yılında hangi günlere denk geldiği merak konusu oldu. Pek çok kişi resmi tatil günlerine göre aylar öncesinden tatil planı yapıyor. Bu doğrultuda "2023 resmi tatiller ne zaman, dini bayramlar ne zaman?" şeklinde arama motorlarında sorgulamalar yapıldı. Peki, 2023 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihlerde? 2023 resmi tatil ve dini bayram günleri...

Haber 01-10-22 09:16

Zilhicce ayı nedir, zilhicce orucu ne zaman tutulur? 2022 Zilhicce ayı ne zaman hangi gün?

Zilhicce ayı nedir, zilhicce orucu ne zaman tutulur gibi soruların yanıtı, Kurban Bayramı'nı da kapsayan Zilhicce ayının gelmesiyle beraber binlerce Müslüman vatandaş tarafından sorgulanıyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) tarafından da Zilhicce ayında oruç tutmanın önemine değinilmiştir. Peki, Zilhicce ayı nedir, zilhicce orucu ne zaman tutulur? 2022 Zilhicce ayı ne zaman hangi gün?

Haber 01-07-22 08:02

Şevval ayı ne zaman bitiyor? 2022 Şevval ayı hangi tarihte sona erecek?

Her sene heyecanla beklenen mübarek Ramazan ayının ardından Şevval ayı başlamıştı. Peygamber efendimiz, hem ibadet hayatının sonlanmaması hem de bir ay boyunca oruç tutan bedenlerin normal hayata uyum sağlamaları için Şevval orucu tutulmasını tavsiye ediyor. Peki Şevval ayı ne zaman bitiyor? 2022 Şevval ayı hangi tarihte sona erecek? İşte merak edilenler...

Haber 15-05-22 21:29

Şevval ayı ne zaman başlayacak? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulacak?

Müslümanlar, Şevval ayının 2022'de hangi güne denk geleceğini araştırmaya başladı. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” diyerek buyurduğu Şevval ayında altı gün oruç tutmayı tavsiye etmiştir. Peki Şevval ayı ne zaman başlayacak? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulacak? İşte detaylar...

Haber 28-04-22 01:26

Şevval ayı ne zaman başlayacak? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulacak?

Müslümanlar, Şevval ayının 2022'de hangi güne denk geleceğini araştırmaya başladı. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” diyerek buyurduğu Şevval ayında altı gün oruç tutmayı tavsiye etmiştir. Peki Şevval ayı ne zaman başlayacak? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulacak? İşte detaylar...

Haber 28-04-22 01:26

Oruçluyken adet olunca oruç bozulur mu? Adetliyken oruç tutulur mu? Adetin kaçıncı gün oruç tutulur? Adet orucu bozar mı?

Oruçluyken adet(regl) olmak orucu bozar mı sorusu merak edilen soruların başında geliyor. Ramazan ayında orucu bozan durumlardan en çok araştırılan konuların başında oruçluyken regl olmak orucu bozar mı, kadınların her ay geçirdiği adet dönemi orucu bozar mı? soruları kadınların merak ettiği soruların başında gelmektedir. Hangi durumlar orucu bozar hangileri bozmaz işte detaylar!

Haber 19-04-22 12:12

Orucu ne bozar? Dişten kan gelirse oruç bozulur mu? Vücuttan kan akması orucu bozar mı?

Oruç tutan vatandaşlar, hangi durumlarda oruçlarının bozulacağını araştırıyor. Onlardan biri de dişten kan gelme durumunda oruçların bozulup bozulmayacağı araştırılıyor. Diş kanamasının belli bir nedeninin olabileceği gibi gün içinde ansızın da insanın başına gelebilir. Vatandaşlar, oruçluyken dişten kan gelirse oruç bozulur mu sorusunun yanıtını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Haber 17-04-22 13:14

Oruç hangi durumlarda bozulur? Orucu bozan haller nelerdir? Diyanet fetvasına göre orucu bozan durumlar...

Orucu bozan durumlar Ramazan ayında araştırılan konuların en başında gelmektedir. Orucu bozan bu durumların bazıları biliniyor ancak bazılarında insan ister istemez bir tereddüt yaşıyor. Ramazan ayında tutulan oruçla birlikte insanın ruhu tabir-i caizse bir devir daim yaşar. O yüzden Ramazan ayında tutulan oruçlarımızı her türlü günahtan muhafaza etmeliyiz. Vatandaşlar, bu ayda orucu hangi durumların bozduğunu merakla araştırıyor. İşte merak edilen o durumlar!

Haber 17-04-22 12:00