Yurt Haberleri

Erzincan’da üniversite öğrencilerine ramazan boyunca ücretsiz iftar

Erzincan'da üniversite öğrencilerine ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar verilecek.

Yurthaber 12-03-2024 07:48

Erzincan'da minibüsün çarptığı üniversite öğrencisi ağır yaralandı

Erzincan'da yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencisi, minibüsün çarpması sonucu ağır yaralandı.

Yurthaber 24-01-2024 10:24

Kastamonu'da 60 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Kastamonu'da yurtta kalan 60 üniversite öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 15-01-2024 11:31

Aydın'da üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin iddianame kabul edildi

Aydın'da üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan yurt binasındaki asansör kazasına ilişkin hazırlanan iddianamede tutuklu 4 sanık için 3 yıldan 22,5 yıla, tutuksuz sanık için de 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yurthaber 09-01-2024 12:22

Üniversite yurdunda yaşanan ırkçı ifadeler gündem oldu! Detayları bilirkişi raporunda çıktı: Kürt olduğu yetmezmiş gibi bir de alevi...

Koç Üniversitesi yurdunda yaşanan dehşete düşüren ırkçılık olayında bilirkişi raporundaki ifadelere ulaşıldı. Kemerle dövdükleri F.B.'yi aşağılayıcı cümleler kullanan saldırganların yaptıkları konuşmada, "Kürt olduğu yetmezmiş gibi. Adam bir de Alevi ya" ifadelerini kullandıkları tespit edildi.

Haber 05-01-2024 11:07

Yurt yolunda facia! Mine Nur hayatını kaybetti, arkadaşı son anda kurtuldu

Aksaray'da kaldıkları yurda gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen 2 üniversite öğrencisinden Mine Nur Uysal (20), o esnada cep telefonuyla konuşurken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. İrem Koyuncu ise son anda otomobilin geldiğini fark edip, geri çekilerek kurtuldu.

Haber 04-12-2023 07:21

Aydın'da üniversite öğrencisinin öldüğü asansör kazasında firması yetkilisi gözaltına alındı

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş isimli öğrencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili, asansör firmasının yetkilisi gözaltına alındı.

Yurthaber 27-10-2023 11:06

Son Dakika! Bakan duyurdu: Yurt başvuru sonuçları açıklandı!

Son Dakika! Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak yaptığı açıklamada, "Yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık." dedi.

Haber 13-09-2023 14:09

Öğrencilerin yurt bilmecesi! Bulabilmek neredeyse imkansız, fiyatları ise servet değerinde! Yüzde 100 artış...

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçları açıklandıktan sonra üniversitelilerin konaklama problemleri ortaya çıkmaya başladı. Öğrenciler geçen seneye göre yüzde 100 oranında artış yaşayan yurt fiyatlarından oldukça muzdarip. Özellikle büyük şehirlerde okuyan öğrenciler yurt bulabilmekte zorlanıyor. İstanbul'da yurt fiyatları 8 bin 500 lira ila 17 bin lira arasında seyrediyor.

Haber 24-08-2023 13:01

İBB'nin öğrenci yurtlarına başvurular başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), yükseköğrenim öğrenci yurtlarına başvurular alınmaya başladı.

Yurthaber 21-08-2023 13:47

Yurtsever nasıl yazılır? Yurtsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Milletini ve yurdunu büyük bir tutkuyla sevip bu uğurda her türlü özveriye katlanan kişileri temsil eden yurtsever sözcüğü sıfat türündedir. Ayrıca bu sözcüğün birleşik yapıda olduğu bilinir. Bu da yaygın olarak kullanılsa da yurtsever sözcüğünün doğru yazılışının bazı durumlarda unutulmasına yol açar. Fakat yurtsever sözcüğünün doğru yazılışı bağlantılı olduğu kuralla birlikte açıklandığı zaman bu ifadenin yazılı dildeki kullanımı konusunda hata yapılmayacaktır.

Egitim 08-07-2023 11:53

Düzce'de gençlerin elinde yeşeren ata tohumları yurt bahçesinde toprakla buluştu

Düzce'de "Ata Tohumu Gençlerin Elinde Yeşeriyor" projesi kapsamında, gençlerin köylülerden toplayarak ektiği ata tohumlarından oluşan fideler, yurt bahçesine dikildi.

Yurthaber 08-06-2023 11:07

Muş'ta afetzede kadınlar kurslarla deprem psikolojisinden uzaklaşıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerden getirilerek Muş'ta misafir edilen depremzedeler, açılan kurslara katılarak hem el becerilerini geliştiriyor hem de depremin psikolojisinden uzaklaşıyor.

Yurthaber 22-05-2023 14:36

Hataylı depremzede gençler Kırıkkale'de KYK yurdunda nişanlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'dan ailesiyle Kırıkkale'ye gelen Özlem Dağlı, misafir edildikleri yurtta, kendisi gibi afetzede Serhat Malak ile nişanlandı.

Yurthaber 10-05-2023 13:22

Vatan eş anlamlısı nedir? Vatanın eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Eş anlamlı kelimeler, yazılış ve ifadesi birbirinden farklı olsa da aynı anlamı taşıyan kelimelerdir. Cümle içerisinde eş anlamlı kelimelerin herhangi bir tanesi kullanılabilir. Bu durum anlam bozulmasına yol açmaz. Eş anlamı merak edilen ve günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden biri de vatan sözcüğüdür. TDK’ye göre vatan kelimesinin bir tane eş anlamlı karşılığı bulunur.

Egitim 09-04-2023 17:17

Diyarbakır'da depremzedelerin kaldığı KYK yurdunda 'gaz kokusu' paniği! Gece yarısı sokağa döküldüler

Diyarbakır'da depremzedelerin kaldığı yurtta gaz kokusu yayılınca, panik yaşandı. Depremzedeler gece saatlerinde dışarı çıkarken, kokunun küçük çaplı bir yangından kaynaklandığı belirlendi. İşte olayı detayları...

Haber 24-03-2023 13:15

Antalya'da üniversite öğrencisini kaldığı yurtta öldüren aşçıya ağırlaştırılmış müebbet hapis

Antalya'da özel yurtta üniversite öğrencisi M.S.T'yi öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Yurthaber 15-03-2023 15:33

Ağrı'da misafir edilen depremzede kadının tekerlekli sandalye ihtiyacı giderildi

Ağrı'da misafir edilen ve yürümekte güçlük çeken 80 yaşındaki depremzede kadına, hayırsever bir vatandaş tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi.

Yurthaber 15-03-2023 12:25

SON DAKİKA | Bakan Kasapoğlu duyurdu! Üniversite öğrencilerinin yurt ücretleri iade edilecek

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB Yurtlarında 20 Şubat tarihine kadar olan dönem için ücret ödeyen öğrencilerin, ücretlerinin iade edileceğini, depremzede öğrencilerin ise hiçbir ücret ödemeyeceğini bildirdi.

Egitim 09-03-2023 11:20

Elazığ'da depremzede minikler için aileleriyle kaldıkları yurtta ana sınıfı oluşturuldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Elazığ'a gelen afetzede ailelerin çocukları kendileri için oluşturulan ana sınıfında eğitime devam ediyor.

Yurthaber 28-02-2023 11:33

Karabük'te öğrenci yurdu inşaatından hırsızlık yapan 2 zanlı tutuklandı

Karabük'te öğrenci yurdu inşaatından hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Yurthaber 28-02-2023 08:01

Hatay'da depremi yaşayanlar Düzce'de hayata bağlanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'dan Düzce'ye gelerek yurda yerleştirilen depremzedeler, kayıplarına rağmen yeniden hayata tutunmaya çalışıyor.

Yurthaber 22-02-2023 10:20

Üniversite öğrencileri yurtlarda misafir edilen depremzedelerin rahatı için çabalıyor

Afyonkarahisar'da bazı üniversite öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurtlarda misafir edilen depremzedelerle ilgilenmek için memleketlerine dönmedi.

Yurthaber 17-02-2023 11:42

Bakan Kasapoğlu'ndan 'yurt' açıklaması! 'Hiçbir gencimizi mağdur etmeyeceğiz'

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 200 bine yakın vatandaşın yurtlarda misafir edildiğini duyurdu. Bakan Kasapoğlu ayrıca, "Hiçbir gencimizin mağdur olmasına müsaade etmeyiz" dedi.

Haber 13-02-2023 15:47

KYK yurt ücretleri ödenecek mi, deprem nedeniyle ertelenecek mi? 2023 KYK ve özel yurt ödemeleri alınmaya devam edilecek mi?

KYK ve özel yurt ücretleri ödemeleri gündeme geldi. Kahramanmaraş merkezli olup 10 ili etkisi altına alan iki büyük deprem sonrası enkaz çalışmaları devam ederken, evi hasar alan vatandaşlar çadır, cami gibi yerlerde konaklamaya başladı. Üniversitelerin online eğitime devam edip, KYK yurtlarının depremzedelere açılacağı kararı alındı. Peki, KYK yurt ücretleri ödenecek mi, ertelenecek mi? 2023 KYK ve özel yurt ödemeleri alınmaya devam edecek mi?

Haber 13-02-2023 08:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu... Bugün başladı! Deprem sonrası o kararın ardından tek tek toplayıp gidiyorlar

Türkiye, deprem felaketinin acısını yaşarken ve kaybettiği canlara ağlarken depremzedelere yardım etmek için var gücüyle çalışıyor. Yurdun dört bir yanında deprem bölgesindekilere destek için çalışmalar yapılırken bölgedekilerin tahliyesi de sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini, KYK yurtlarının depremzedeler için kullanılacağını duyurmuştu. Bugün, KYK yurtlarındaki öğrenciler eşyalarını toplamak için yurtlara geldi ve odalar boşaltılmaya başlandı.

Haber 12-02-2023 11:42

Yurt eş anlamlısı nedir? Yurt kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Dünyanın en zengin dillerinden biri de Türkçe dilidir. Farklı dillerden aldığı kelimeler ve Türkçe kökenli kelimelerle oluşmuş geniş bir kelime hazinesi vardır. Yurt kelimesi de bu özelliklere sahip olan kelimeler arasında yer alır. Birden fazla anlamı ve buna bağlı olarak birden fazla eş anlamlı karşılığı bulunur. Türkçe kelimelerden birisi olan yurt kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 16-12-2022 16:03

Muğla'daki KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı

Muğla'da, AFAD ve Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğü iş birliğinde öğrenci yurtlarında "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı gerçekleştirildi.

Yurthaber 10-11-2022 07:38

KYK kız yurduna satırla daldı, kızların çığlıkları ortalığı inletti! Polisi ara çabuk polisi ara

Satırlı dehşet Isparta'daki KYK kız yurdunda yaşandı. KYK bahçesine elinde satırla dalan bir kişi, içeridekileri kovaladı. Genç kızların çığlıkları ortalığı inletirken, görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Söz konusu görüntülerde büyük panik yaşayan kızların "Polisi ara çabuk polisi ara" dediği duyulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Haber 03-11-2022 08:51

Başkan Palancıoğlu, Germir’deki öğrenci yurdu inşaatını inceledi

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Germir Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan arsa üzerine hayırsever iş birliği ile yapılan ‘Hâce Musa Topbaş Erciyes Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulundu.

Haber 01-11-2022 10:57

Bakan Kasapoğlu, MSKÜ Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu: (1)

"81 ilde 251 ilçede, 850 bin kapasiteli 800 den fazla yurt ile adeta bir yaşam merkezi konforunda hizmet sağlıyoruz. 38 ülkeden daha büyük nüfusa hitap ediyoruz" - "Bu yıl aynı zamanda yurt ücretlerine hiçbir şekilde zam yapmadık. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yurt ücretlerimiz 250 ile 450 lira arasında değişiyor"

Yurthaber 17-10-2022 13:28

Kocaeli'de 28 düzensiz göçmen sınır dışı edildi

Kocaeli'de 28 düzensiz göçmen sınır dışı edildi

Yurthaber 16-10-2022 12:53

Düzce'de çevreye yayılan doğal gaz kokusu nedeniyle yurttaki öğrenciler tahliye edildi

Düzce'de çevreye yayılan doğal gaz kokusu nedeniyle yurttaki öğrenciler tahliye edildi

Yurthaber 09-10-2022 10:06

Sarıyer'de özel kız öğrenci yurdunun terasından düşen kadın öldü

Sarıyer'de özel kız öğrenci yurdunun terasından düşen kadın öldü

Yurthaber 06-10-2022 15:13

Yüzde 100 zam sonrasında öğrenciler tercihlerini değiştirdi! İşletmeciler durumdan memnun değil: İşlerimiz hızlansın diye dua ediyoruz

Üniversite öğrencilerinin geçtiğimiz yıl yaşadığı yurt sorunları ülke gündemini aylarca meşgul etmişti. Çalışmaların hızlanmasıyla bu sene Türkiye'de yurtların sayısı artırıldı. Apartlara da geçen seneye göre yüzde 100 zam yapılması öğrencilerin yurtları tercih etmesine neden oldu. Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir'de apartların yüzde 30 boş kalması sonrasında işletmeciler "İşlerimiz ağır gidiyor, hızlanması için dua ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Haber 05-10-2022 23:14

Mersin'de 7 bin 690 öğrenci yurtlara yerleştirildi

Vali Ali Hamza Pehlivan: - "Mersin'de bu yıl itibarıyla yurtlarda kalmak için başvuran bütün öğrencilerimizin barınma ihtiyacı karşılanmıştır"

Yurthaber 05-10-2022 14:32

GSB yurtlarında yerleştirme oranı yüzde 92'ye ulaştı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Bugün itibarıyla 2. faz neticesinde yurtlarımızda talep karşılama oranımız yüzde 92 oldu. 2. fazı da önemli bir rekorla tamamlamış olduk"

Yurthaber 29-09-2022 11:39

Yurda yerleşecek üniversite öğrencileri ile yakınlarına çay ve çorba ikramı

Yurda yerleşecek üniversite öğrencileri ile yakınlarına çay ve çorba ikramı

Yurthaber 27-09-2022 19:38

Mahkeme, salgında özel yurt taksitlerini ödemediği için icraya verilen öğrenciyi haklı buldu

Karardan: "İcra işleminin çökmesi için dış bir olayın meydana gelmesi olgusu gerçekleşmiştir ve bu durum borçludan kaynaklanmamıştır" - Avukat Selim Balku: "Tüketiciden beklenemeyecek bir sebepten ötürü bu sözleşme askıya alındı. Müvekkil ve yurt yönetiminin bir kabahati yok ama sonuçta tüketilen bir şey de yok. Burada kalınmadı ve tüketim olmadı. Yurt yönetimi buna sadık kalmalıydı. Bizce uygun bir karar"

Yurthaber 20-09-2022 11:12

Bakan Kasapoğlu, 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'nde konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük destekleriyle rekor başvuru almamıza rağmen, yüzde 80'lik ilk faz yerleştirme oranıyla yeni bir rekora imza attık"

Yurthaber 14-09-2022 18:36

Gaziantep'te geçerli başvuru yapan tüm öğrenciler yurtlara yerleşti

Gaziantep'te geçerli başvuru yapan tüm öğrenciler yurtlara yerleşti

Yurthaber 09-09-2022 13:05

Resmi Gazete'de yayımlandı: Özel yurtlara yüzde 5 zam sınırı

Üniversiteye başlayacak milyonlarca genci ilgilendiren haber geldi. İstanbul’da özel yurt ücretleri yıllık 22 bin ile 172 bin lira arası değişiyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, özel öğrenci yurt ücretlerine zam sınırlaması getirdi. Bu ücretlere yapılabilecek en yüksek zam oranı Yİ-ÜFE ve TÜFE toplamının yarısına eklenecek 5 puandan fazla olamayacak. Öte yandan, özel öğrenci yurtları, şehit ve gazi çocukları ile devlet koruması altındaki çocukları ücretsiz barındırabilecekler.

Finans 09-09-2022 09:10

Erzurum Valisi Okay Memiş üniversite öğrenci yurtlarında incelemelerde bulundu:

"Hiçbir öğrenci boşta kalmayacak. Bütün personelimizle tam kapasite ile eğitim öğretime hazırız"

Yurthaber 08-09-2022 16:47

Boğaziçi Üniversitesinden yeni öğrencilerin barınma sorunu yaşadığı iddialarına açıklama:

"Bu sene İstanbul'daki kira artışları nedeniyle üst sınıflardaki öğrencilerimizden yurt talebi geçtiğimiz yılların ortalamasının 700 kişi üstünde olmasına rağmen bu öğrencilerin tamamına yurt imkanı sağlanmıştır. Kamuoyuna yansıtılan 900 yeni öğrencimizin 'barınma sorunu yaşadığı' iddiası doğru değildir" - "Bu öğrencilerin önemli bir kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda başta Anadolu Hisarı Kampüsümüzün içindeki yurt olmak üzere çeşitli KYK yurtlarına yerleştirilmiştir. KYK yurt sonuçları bugün açıklanmıştır"

Yurthaber 07-09-2022 17:57

SON DAKİKA | Bakan Kasapoğlu'ndan yurt yerleştirme sonuçlarıyla ilgili açıklama

Son dakika haberine göre Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt yerleştirme sonuçlarına ilişkin, "Birinci faz yer yerleştirmede tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını yüzde 80 ile gerçekleştirdik." dedi.

Egitim 07-09-2022 10:33

Yurtlar ücretsiz tahsis edilince yaklaşık 10 bin gencin tercihi Antalya oldu

İl Gençlik ve Spor Müdürü Yavuz Gürhan: - "Projenin devam etmesi durumunda önümüzdeki senelerde çok daha büyük ilgi göreceğimizi düşünüyorum" - İstanbul’dan gelen Selçuk Gün: - "Önümüzdeki seneki tatil planımı tamamen bu proje üzerine yapıyorum"

Yurthaber 03-09-2022 12:08

Düzce Üniversitesini kazanan öğrenciler, yurtlarını sanal ortamda gezerek belirliyor

Düzce Üniversitesini kazanan öğrenciler, yurtlarını sanal ortamda gezerek belirliyor

Yurthaber 01-09-2022 17:25

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Zonguldak'ta ziyaretlerde bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Zonguldak'ta ziyaretlerde bulundu

Yurthaber 31-08-2022 17:10

Gençler, Çeşme ve Kuşadası'ndaki ücretsiz yurtlarda tatillerini geçiriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Seyahatsever" projesi kapsamında gençlerin turizm amaçlı kullanımına ücretsiz açılan Çeşme ve Kuşadası'ndaki yurtlarda kalan gençler, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarıyor - Zonguldak'tan proje kapsamında ilçeye gelen İsra Çevik: - "Ülkemin bana böyle bir fırsat tanıması çok güzel bir şey. Her yerde evimin olduğunu hissetmek, her yerde kalacak yerimin olması çok güzel ve çok mutlu edici"

Yurthaber 25-08-2022 11:11