Frans Timmermans Haberleri

Hollanda'da erken genel seçimin ilk sonuçları belli oldu! PVV açık farkla birinci sıraya yerleşti, Geert Wilders: 'Ülkeyi biz yöneteceğiz'

Hollanda'da erken genel seçimin ilk sonuçlarına göre İslam karşıtı ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) açık farkla ilk sıraya yerleşti. Partinin lideri Geert Wilders yaptığı açıklamada "Ülkeyi biz yöneteceğiz" dedi. PVV'yi eski AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans liderliğindeki İşçi Partisi ve Yeşil Sol ittifakı 25 sandalyeyle takip etti.

Haber 2023-11-23 07:29:31

Hayvanat bahçesinde tanıştığı maymunla aşk yaşadığını söyleyen Adie Timmermans’ın hikayesi herkesi şaşırttı

Adie Timmermans isimli bir kadın hayvanat bahçesinde gördüğü şempanze ile derin bir ilişki kurduklarını belirterek aşk yaşadıklarını söyledi. Hayvanat bahçesi yönetiminin ikilinin görüşmesini yasaklamasından sonra gözyaşlarına boğulan Timmermans, “Biz ayrılamayız” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Trend 2022-01-29 10:01:03

Evliya Çelebi Yolu'nu yürümek için gelen Hollandalılar, Anadolu insanına hayran kaldı

Henk Vısser: - "Kültür, çevre de doğa bizi çok etkiledi. Kitapta gördüğümüz yerleri keşfettik, bu çok hoştu. İnsanlar misafirperver ve çok yardımsever. Bize sürekli çay ve benzeri ikramlarda bulundular. Bunları görmek gerçekten çok hoştu" - Frans Joosstens: - "İnsanlar çok kibar. Örneğin buradan önce İznik’teydik. Bizi gören insanlar tarlalarında domates, biber gibi birçok yiyecek ikram ettiler. Biz hiç aç kalmadık. Köydeki insanlar sürekli çay ikram etti ve ayrıca mevsim sonbahar, renkler harika"

Yurthaber 2021-10-28 11:02:33

AB Konseyi Kovid-19 aşıları ile ilgili hatasını kabul etti

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının hem geç hem de yetersiz sayıda sipariş edilmesi ile ilgili "hatalar yaptıklarını" söyledi.

Haber 2021-03-14 18:47:36

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans: Aşı stratejisinde hatalar yapıldı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans AB‘nin aşı stratejisinin başarısız olduğunu söyleyerek, "Hem Brüksel hem de diğer üye ülkelerde hatalar yapıldığı doğrudur" dedi.

Haber 14-03-21 13:01

GRAFİKLİ ANALİZ - Avrupa Birliği'nde son söz ve karar Batı'nın

AB'de yeni başkanlık pozisyonları için önerilen isimlerin tümünün Batı Avrupa ve Akdeniz ülkelerinden gelmesi, AB'de coğrafi çeşitliliğin kenara itildiğine ve Doğu Avrupa ülkelerinin soyutlandığına işaret ediyor - Hukukun üstünlüğü ilkesiyle isim yapan Sosyalistlerin adayı Frans Timmermans'ın elenmesini zafer olarak gören doğu blokunun, üst düzey pozisyonlarda temsil edilmemesi uzun vadede sorunlara yol açabilir - Liderlerin "paket" anlaşmasının oluşmasında büyük rol oynayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise önemli bir galibiyet elde etti

Haber 04-07-19 11:16

AB Liderler Zirvesi başladı

Birlik üyesi ülkelerin liderleri zirvede, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, AB Konseyi, Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği gibi önemli pozisyonların başına getirilecek isimleri belirlemeye çalışacak - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: - "AB Konseyinin direkt belirleyeceği 4 pozisyondan 2'sinin kadın olması gerekiyor. Umarım bu akşam 'uzlaşı ruhuyla' bir anlaşmaya varırız" - Almanya Başbakanı Angela Merkel: - "Yeni bir AB Komisyonu Başkanı belirlemek kolay olmayacak" - İngiltere Başbakanı Theresa May: - "AB'den ayrıldığımızda 27 ülkeyle ilişkimiz sürecek. Benzer sınamalarla birlikte mücadele edeceğiz ve değerlerimizi koruyacağız" - Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki: - "Timmermans üzerinde uzlaşıya varılan bir aday değil. Timmermans güçlü bir şekilde Avrupa'yı bölen aday. Komünizm sonrası oluşan Orta Avrupa'yı kesinlikle anlamıyor"

Haber 30-06-19 20:32

Hollanda'da AP seçimlerinde sosyal demokratlar kazandı aşırı sağ kaybetti

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın liste başı adayı olduğu sosyal demokrat İşçi Partisi, 3 sandalyeyi 6'ya çıkardı - Aşırı sağ ise toplamda bir sandalye kaybetti

Haber 29-05-19 15:23

Hollanda'da AP seçimlerini Timmermans kazandı, Wilders kaybetti

Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimleri Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri'nin 4. sıradan aday olduğu, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans liderliğindeki İşçi Partisi kazandı - Geert Wilders liderliğindeki aşırı sağcı Özgürlük Partisi, en büyük kaybı yaşayan parti oldu - Çoğunluğunu Türk ve göçmenlerin oluşturduğu Denk Partisi parlamentoya üye gönderemedi

Haber 27-05-19 01:19

GRAFİKLİ - AB yeni liderini arıyor

AB ülkelerinde Avrupa Parlamentosu milletvekillerini belirleyecek seçimler, aynı zamanda AB Komisyonu Başkanının kararlaştırılması açısından önem taşıyor - 2014 AP seçimlerinin ardından uygulanan ve en fazla oy alan siyasi grup liderini AB Komisyonu Başkanı seçen "Spitzenkandidat" sürecinin bu sefer uygulanıp uygulanmayacağı bilinmiyor - Diğer yandan, AP'deki siyasi gruplar Timmermans, Weber, Verhofstadt, Vestager, Keller ve Zahradil gibi liste başı adaylarıyla AB Komisyonu Başkanlığına oynuyor

Haber 21-05-19 11:11

Dışişleri Bakanlığı’ndan AB’nin yerel seçim eleştirisine tepki

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans’ın, AKP hükümetine yaptığı demokratik ilkeleri izleme çağrısına Ankara’dan tepki geldi.

Haber 07-04-19 15:48

AB'den AKP'ye seçim çağrısı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans yerel seçimlerin ardından yaşanan tartışmalar nedeniyle AKP hükümetine demokratik ilkeleri izleme çağrısı yaptı.

Haber 06-04-19 13:49

Macaristan'dan Juncker'e mektup

Macaristan, AB Komisyonu Başkanlığına adaylığını açıklayan AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın görevden almasını talep etti

Haber 06-02-19 21:03

İsrail devletini eleştirmek antisemitizm değildir

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans: - "İsrail hükümetinin eylemlerini her eleştirdiğinizde bunun antisemitik olarak nitelendirilmesini kabul etmiyorum. Herkesin İsrail hükümetini eleştirmeye hakkı vardır"

Haber 10-12-18 15:11

AB'den ABD'deki ara seçim sonuçlarına ilk tepki

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans, Amerikalı seçmenlerin korkunun yerine umudu, ırkçılığın yerine kaynaşmayı tercih ettiğini ve bunun Avrupalı seçmene de ilham vereceğini belirtti.

Haber 07-11-18 19:47

AB yetkilisinden ABD seçimleri değerlendirmesi

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans: - "(ABD Temsilciler Meclisinde Demokratların üstünlüğü sağlaması) Umudu korkuya, nezaketi kabalığa, eşitliği ırkçılığa tercih eden Amerikalı seçmenlerden ilham alıyoruz"

Haber 07-11-18 13:42

Avrupa'da herkes inancını uygulama hakkına sahip

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans: - "Birçok inanca mensup insana ev sahipliği yapan Avrupa'da herkes inancını barış ve güven içinde uygulama hakkına sahiptir"

Haber 08-10-18 23:32

Çavuşoğlu'ndan ABD ve AB'ye mesaj

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: (2) - "Yine her şeye rağmen biz var olan tüm sorunları çözmek için eşit ortak gibi her şeyi konuşmaya açığız. Bir şartla: Tehdit dili olmayacak" - "Şu günlerde bize en çok destek çıkan ülkelerin, milletlerin ve halkların bugüne kadar zor günlerinde yanlarında olduğumuz devlet, millet ve halklar olduğunu görüyoruz" - "AB veya AB ülkeleriyle ilişkilerimiz bana göre daha sağlam bir zeminde tekrar normalleşmeye başladı" - "Önümüzdeki günlerde AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı (Frans) Timmermans ile yeni Bakan Yardımcımızla beraber ekiplerimizle bir araya geleceğiz. Vize serbestisi için AB ile çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız"

Haber 16-08-18 00:15

Duvar örüp tel örgü çekerek göç dalgasını durduramazsınız

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans: - "Göç sorunu daha uzun yıllar devam edecektir. Kesinlikle acilen yapıcı çözümler bulmamız gerekiyor"

Haber 12-06-18 04:02

Bakan Çelik'ten AB Türkiye Raporu değerlendirmesi

AB Bakanı Çelik: (2) - "Fasılların açılmamasından bahsedilmesi demek 18 Mart anlaşmasına bağlılığın reddedilmesi demektir" - "(18 Mart anlaşması hakkında) Yakın zamanda gerekirse Komisyon'a resmi bir mektup yazmayı da düşünüyorum" - "Ürettikleri Kıbrıs politikasıyla Türkiye’nin AB üyeliğiyle bağlantısını kurmaları olsa olsa bir şantaj olur” - "(Vize serbestisi görüşmeleri) Timmermans ile görüştüğümde de Ankara'ya en kısa zamanda heyetin gelmesini beklediğimizi söyledim"

Haber 18-04-18 13:55

AB elektronik delile ulaşımı kolaylaştırmak istiyor

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans: - "Cezai soruşturmalarda elektronik deliller giderek daha önemli rol oynamaya başladı. Suçlular ile teröristlerin modern ve elektronik teknolojileri suçlarını gizlemek ve hukuktan kaçmak için sömürmelerine izin veremeyiz"

Haber 18-04-18 11:29

Macaristan'dan Soros iddiası

Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto: - "George Soros, Macaristan'daki seçim sonuçlarını kabul etmek istemiyor. Soros, Brüksel'de AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile görüşüyor"

Haber 16-04-18 18:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Philips Ceo’sunu Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Philips CEO’su Frans Van Houten’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Yurthaber 06-04-18 15:39

Müslüman toplum Avrupa'nın geleceğinde önemli rol oynayacak

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans: - "Müslüman toplum, tüm çeşitliliğiyle beraber Avrupa'nın geleceğinde önemli rol oynayacak"

Haber 27-03-18 18:19

AB'nin Polonya'ya verdiği süre doluyor

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans: - "Polonya'nın Komisyon'un tavsiyelerine yanıt vermesi için verdiğimiz süre bu gece yarısı doluyor. Polonya'dan gelecek cevabı bekliyoruz" - AB Dönem Başkanı Bulgaristan'ın Dışişleri Bakanı Zaharieva: - "(26 Mart Türkiye-AB görüşmesi) Varna'daki görüşmeyi ertelemeyi düşünmüyoruz"

Haber 20-03-18 16:33

AB'den Rus casus açıklaması

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans: - "Eğer üye ülkelerimizden birinde bir sivile karşı sinir sistemini etkileyen bir kimyasal kullanıldıysa, o zaman AB Konseyi, açık bir şekilde İngiliz halkı ve hükümetinin yanında olduğu mesajını vermeli"

Haber 13-03-18 18:29

AB'den Trump'a tepki

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans: - "(ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma ilave gümrük vergileri uygulama kararı) Avrupa'nın çeliği ABD'ye nasıl bir güvenlik tehdidi oluşturabilir?"

Haber 12-03-18 17:30

AB, Polonya'dan yargı reformuna ilişkin yanıt bekliyor

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans: - "Polonya'daki yargı reformuna ilişkin Varşova yönetimiyle diyalog içindeyiz ancak bundan sonraki adımlar Polonya tarafının vereceği yanıta bağlı"

Haber 27-02-18 16:45

AB Bakanı Çelik Brüksel'de

- Çelik, AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini ile görüştü

Haber 25-01-18 15:36

Ab Komisyonu: Katalonya Bağımsızlık Referandumu Yasa Dışı

– Avrupa Birliği Komisyonu 1. Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, geçtiğimiz Pazar günü İspanya’nın Katalonya bölgesinde gerçekleşen referandumun yasa dışı olduğunu

Yurthaber 04-10-17 16:57

Orhan Atik'in yerine Frans Hoek geliyor

Galatasaray'da görevine son verilen yardımcı antrenör Orhak Atik'in görevine Frans Hoek getiriliyor.

Spor 10-12-16 11:39

AB yetkilisinden '15 Temmuz'da Gülen rolü kanıtları artıyor' açıklaması

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Gülen hareketinin, 15 Temmuz darbe girişimindeki rolüne ilişkin kanıtların arttığını açıkladı. Bir Hollanda gazetesine konuşan Timmermans, bu kanıtların Amerikalılar'dan geldiğini de söyledi.

Haber 15-11-16 21:45

Bakan Çavuşoğlu, Timmermans’la Telefonda Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile telefonda görüştü.Dışişleri kaynaklarından...

Yurthaber 18-10-16 16:18

Çavuşoğlu New York’taki Resmi Temaslarına Hızlı Başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu birinci başkan yardımcısı Frans Timmermans ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, Timmermans’a darbe girişimi hakkında bilgi verdi.

Haber 19-09-16 08:03

Muslera yine Hoek'i istemedi

Fernando Muslera tarafından istenmeyen Galatasaray’ın yeni kaleci antrenörü Frans Hoek, yine Uruguaylı file bekçisini çalıştıramadı.

Spor 11-09-16 08:06

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Telefon Trafiği

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mitov, Yunanistan Dışişleri...

Yurthaber 29-06-16 22:14

AB'den uzmanlar Ankara yolcusu

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, AB’den uzmanların vize muafiyeti önündeki engelleri görüşmek üzere Ankara’yı ziyaret edeceğini söyledi.

Haber 27-05-16 19:33

Bakan Çavuşoğlu Ve Bakan Çelik, Ab Komisyonu Başkan Yardımcısı İle Vize Konusunu Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik, AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans...

Yurthaber 27-05-16 18:44

Bakan Çavuşoğlu, Ab Komisyonu Birinci Yardımcısı Timmermans İle Telefon Görüşmesi Yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile telefonla görüştü.Bakanlık...

Yurthaber 24-05-16 08:50

AB Komisyonu Türk vatandaşlarına vize serbestisi önerdi

AB Komisyonu Türk vatandaşlarına vize serbestisi verilmesi tavsiyesinde bulundu. Komisyonun Başkan Yardımcısı Frans Timmermans Türkiye'nin koşulları yerine getirmede "etkileyici" bir ilerleme sağladığını ama daha atılması gereken adımlar olduğunu söyledi.

Haber 04-05-16 14:30

Başbakan Davutoğlu, Merkel, Tusk Ve Timmermans Ortak Basın Toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, vize muafiyetinin Türkiye için hayati bir konu olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde Meclis’ten...

Yurthaber 23-04-16 22:31

Ab Konseyi Başkanı Donald Tusk Ve Başkan Yardımcısı Frans Timmermans Gaziantep’te

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Angela Merker’in uçağının ardından AB Komisyon Başkanı Donald Tusk...

Yurthaber 23-04-16 17:06

AP üyesi: Türkiye'yle at pazarlığına karşıyım

Avrupalı parlamenter Marietje Schaake Türkiye ile AB arasında mültecilere yönelik görüşmeler konusunda 'at pazarlığına' karşı olduğunu vurguladı. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans, Türkiye'nin "bedava" bir şey vemediklerini söyledi.

Haber 16-03-16 18:15

AB'den Türkiye'ye sığınmacı eleştirisi

Ankara'da AB Bakanı Volkan Bozkır ile temaslarda bulunan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans Türkiye'yi Yunanistan'a geçen sığınmacı sayısının hala yüksek seyretmesinden ötürü eleştirdi.

Haber 11-01-16 16:42

Bozdağ, Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans İle Görüştü

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans’ı kabul etti.Adalet Bakanı...

Yurthaber 11-01-16 15:46

Timmermans, Büyükelçiler Konferansında

Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Yardımcısı Frans Timmermans, 3 milyar Euro’luk yardımla ilgili şöyle konuştu:...

Yurthaber 11-01-16 15:37

Bakan Bozkır, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans İle Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, illegal göçle yakalananlarının sayısının 150 bini aştığını belirterek,...

Yurthaber 11-01-16 13:20

AB Komisyonu Türkiye’yle Anlaşmayı Savundu

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında mülteci sorunu başta olmak üzere pazar günü varılan anlaşma tartışılmaya devam ediyor. Avrupa Parlamentosu’ndan gelen sert eleştirileri Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans göğüslemek zoru

Haber 03-12-15 13:57