Mardin Belediye Baskan Adayi Haberleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde tepki çeken Türk bayrağı detayı, iki fotoğraf karesi sosyal medyada gündem oldu! Bakan Yerlikaya duyurdu: Müfettiş görevlendirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin meclisinde Türk bayrağının kaldırılması tepki doğurdu. Seçimden önce ve seçimden sonra paylaşılan iki fotoğraf karesi sosyal medyada gündem oldu. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında 'İstiklal Marşı’nın okutulmadığına', Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise 'Türk bayrağının kaldırıldığına' ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir" açıklamasını yaptı.

Haber 2024-04-19 15:30:00

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, mazbatasını aldı

DEM Parti'den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk, mazbatasını aldı.

Yurthaber 2024-04-03 15:56:20

CHP 4'ü büyükşehir 103 belediye başkan adayını daha açıkladı! Gaziantep, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin...

CHP, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi aday belirleme sürecinde 103 ismi daha açıkladı. CHP'nin Parti Meclisi toplantısında 4'ü büyükşehir 103 belediye başkan adayını belirledi. CHP'nin açıkladığı listeye göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muzaffer Ertürk, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atasoy Bilgin, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ömer Durak oldu.

Haber 2024-02-02 22:01:16
CHP

Aktif siyaseti de bıraktı aday adaylığını da: DEM Partili Ahmet Türk ilk turda kazanamayınca çekildi

50 yıldır siyaset sahnesinde rol alan DEM Partili Ahmet Türk Mardin Belediye Başkan aday adaylığından çekildi. Türk, ayrıca aktif siyaseti de bıraktı.

Haber 2024-01-14 15:09:59

Mardin’de belediye personelinin en düşük maaşı 20 bin lira olarak belirlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesinde en düşük işçi maaşı 20 bin lira olarak belirlendi.

Yurthaber 11-10-23 08:01

İçişleri Bakanı Soylu, Mardin Dargeçit'te gençlerle buluştu:

"(Tunç Soyer'in ifadeleri) Siz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın söylediklerine bakmayın. Onlar bu konuda cehalet içerisindedir. Osmanlı ile kendi geçmişimizi ihanetle suçlayan anlayışı elbette kimsenin kabul etmesi mümkün değil, doğru da değil. O bir cehalettir, tam kutuplaştırma ve kamplaştırmadır. O geçmişine, soyuna, sopuna bühtan etmektir. Elbette kınanacak bir hadisedir, kınıyoruz"

Yurthaber 11-09-22 21:24

Mardin'in kıraç arazileri bıttım fidanlarıyla donatılıyor

Geçen yıl kırsal alanlarında 1 milyon 200 bin bıttım fidanının toprakla buluşturulduğu Mardin'de, bu yıl da ilk etapta yetiştirilen 600 bin fidan kırsal alanda dikilecek - Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş: - "Mardin, Türkiye'nin bir Antep fıstığı ve hatta Siirt fıstığı üretim merkezi haline gelecek"

Yurthaber 30-07-22 11:04

Mardin Ovası'nda hasadı yapılan karabuğday çölyak hastaları için kullanılacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi, Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle 10 dönümlük alanda yapılan karabuğday üretiminden 650 kilogram verim elde edildi - Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş: - "Glütensiz ekmek üretimini fırında yapıp özellikle maddi durumu iyi olmayan çölyak hastalarına ücretsiz vereceğiz"

Yurthaber 29-06-22 12:15

Kürt seçmen Mansur Yavaş'a oy verir mi? Ahmet Türk'ten dikkat çeken sözler

Muhalefetin olası cumhurbaşkanı adayları arasında adı geçen Mansur Yavaş'la ilgili "Kürt seçmen oy verir mi?" sorusu sıkça akıllara geliyor. Çeşitli anketlerde bu soruya yanıt aranırken, konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. HDP'li eski milletvekili ve eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Kürtler Yavaş'a oy verir mi?" sorusuna yanıt verdi.

Haber 14-05-22 11:31

Mardin'de Rafting Okul Sporları Şampiyonası grup müsabakaları başladı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş: - "Bugün Mardin ve Nusaybin terör ve benzeri illegal hususlarla değil, rafting müsabakalarıyla anılıyor. Mardinli gençlerimiz, çocuklarımız ve kadınlarımız da bunu istiyor" - Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı: "Doğu ve Güneydoğu illerimizde kahraman güvenlik güçlerimizin yaptığı başarılı operasyonlar neticesinde boşalan sahayı rafting sporuyla doldurmak adına buradayız"

Yurthaber 23-04-22 16:26

HDP: Kayyumlar iktidarın rant araçlarını üretmek için varlar

19 Ağustos 2019'da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Adnan Selçuk Mızraklı, Bedia Özgökçe, Ahmet Türk görevden alınarak yerlerine 2. kez kayyum atandı. HDP, Van'da düzenlediği bir basın açıklaması ile kayyum politikasını kınadı.

Haber 19-08-21 17:13

Mardin'in 6 ilçesine Millet Bahçesi yapılacak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş: - "Daha yeşil bir Mardin için öncelikle Artuklu, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Ömerli ve Yeşilli ilçelerimize projeleri tamamlanan Millet Bahçeleri'ni kazandırıyoruz"

Yurthaber 10-07-21 15:13

Büşra ve Suzan öğretmenin ölümünün ardından Mardin'de trafikte yeni tedbirler uygulanacak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş, şehir içinde trafik kazalarını önlemek amacıyla elektronik denetim sistemine geçileceğini belirterek, "Bundan kısa bir süre önce Nusaybin'de iki öğretmenimizi trafik kazasında kaybettik. Türkiye olarak bu olaya üzüldük. Bir daha bu tür acı kayıpları yaşamamak için elektronik denetim sistemine geçiyoruz” dedi.

Haber 25-06-21 12:00

Mardin’de “Turizm Platformu” oluşturuldu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, turizm potansiyelini güçlendirmek amacıyla kurulan Turizm Platformu Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) konferans salonunda gerçekleşen Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde oluşturulan platformun tanıtım toplantısına; Vali Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar, DİKA Genel Sekreteri Dr.

Yurthaber 06-04-21 19:11

Turizm potansiyelini güçlendirmek için Mardin Turizm Platformu oluşturuldu

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş: - "Sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtılmasıyla Mardin, Türkiye'nin en popüler turizm destinasyonlarından biri haline gelecektir"

Yurthaber 06-04-21 13:54

Mardin Büyükşehir Belediyesinden tarımsal kalkınmayı destekleyecek proje

Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarımsal alanlarda üretim yapan üreticilerin su ihtiyacının giderilmesi ve üretim verimliliğin artırılması amacıyla başlatılan Tarımsal Sulama Kanalı Projesi kapsamında Savur ilçesine 2 bin uzunluğunda sulama kanalı yapacak.Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda, tarımsal alanlarda üretim yapan üreticilerin su ihtiyaçlarını karşılamak, üretim ve verimliliği artırarak daha kaliteli ürünler elde edilmesini sağlamak için GAP ile yürütülen proje kapsamında, Savur ilçesinde 400 çiftçinin faydalanacağı yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda sulama kanalı yapılacak.

Yurthaber 05-04-21 14:52

Mardin’de tarihi cadde ve sokaklar dezenfekte edildi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, tarihi Birinci Cadde yıkanarak dezenfekte edildi.Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, yeni tip korona virüsle mücadele kapsamında Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ile Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı yaklaşık 100 kişilik ekip, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatlerde özellikle turistlerin çokça ziyaret ettiği ve tarihi yapıların bulunduğu cadde, sokak ve kaldırımları sabunlu suyla yıkayarak ve dezenfekte etti.

Yurthaber 05-04-21 11:29

Teröristlerin şehit ettiği inşaat mühendisi için mevlit programı düzenlendi

Bagok kırsalında geçtiğimiz yıl bugün PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen İnşaat Mühendisi Mazlum Gözenoğlu, düzenlenen mevlit programıyla yad edildi.Keyf-i Seyran’da korona virüs tedbirleri kapsamında düzenlenen törene Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Garnizon Komutanı Albay Türker Tuna, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Pota, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, Mardin dışından gelen kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.Okunan duaların ardından kısa bir konuşma yapan şehit Mazlum Görenoğlu’nun babası Hüseyin Gözenoğlu, "Şehidimizin yıl dönümü münasebetiyle düzenlediğimiz mevlide teşrif ettiniz.

Haber 03-04-21 18:40

Vali Demirtaş, ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, ilçe belediye başkanları ile bir araya gelerek yapılan ve planlanan hizmetler ile alakalı değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik Salonunda gerçekleşen toplantıda 2021 yılında yapılması planlanan ve öncelikli hizmetlerin değerlendirmesi yapıldı.

Yurthaber 03-04-21 10:53

Mardin Büyükşehir Belediyesi 600 kilometrelik asfalt çalışması yapacak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları ile hizmet atağına geçen Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 600 kilometrelik asfalt çalışması gerçekleştirecek.Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda hizmet atağına geçen Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentte çevre düzenlemesi, altyapı, yeşil alan, yol, tarihi mekanların restorasyonu, istihdam, sosyal ve kente katma değer katan projelerle Mardin’in yaşanılabilir bir şehir olması için çok yönlü projelendirme ve yatırım çalışmalarına devam ediyor.

Yurthaber 26-03-21 10:53

Vali Demirtaş: GAP’ta çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mezopotamya Ovasını suyla buluşturacak olan Güneydoğu Anadolu Projesinde (GAP) çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek depolama çalışmasının yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, kent konseyi yönetimini ziyaret ederek konseyin gerçekleştirdiği faaliyetler ve çalışmalarla ilgili bilgiler alarak sorun ve talepleri dinledi.

Yurthaber 03-03-21 13:59

Mardin Valisi Demirtaş, muhtar heyetini kabul etti

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, çeşitli ilçe ve mahallelerden gelen muhtar heyetini kabul etti.Vali Demirtaş, Mazıdağı Konur Mahalle muhtarı Ahmet Akın, Dargeçit Çukurdere Mahalle muhtarı Musa Alptekin, Kızıltepe Çatalca Mahalle muhtarı Ali Karakuş, Derik Göktaş Mahalle muhtarı Barış Yaşar, Derik Burç Mahalle muhtarı Hüsamettin Tatlı, köy heyetinden Hacı Çelik, Serhan Korkmaz, mahalle sakini Abdulcelil Alptekin ve Veysi Yaşar’ı Dara toplantı salonunda ağırladı.Muhtarların yöneticiler ve vatandaşlar arasında köprü görevi gördüğünü belirten Vali Demirtaş, "Vatandaşlarımızın sorun ve talepleri olduğunda muhtarlarımız üzerinden bizlere ulaşıyor.

Yurthaber 24-02-21 14:30

Vali Demirtaş, Midyat’ta incelemelerde bulundu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Midyat ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Vali Demirtaş, yapımı devam eden ve yapılması planlanan yatırımları yerinde incelemek amacıyla sürdürdüğü ziyaretler kapsamında Midyat ilçesini ziyaret etti.

Yurthaber 21-02-21 13:53

Mardin’de Altyapı Koordinasyon Merkezi genel kurul toplantısı yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen’in başkanlığında Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) genel kurul Toplantısı yapıldı.Kent AŞ toplantı salonunda yapılan aylık AYKOME toplantısına Genel Sekreter Murat Süzen’in yanı sıra Artuklu, Ömerli, Mazıdağ, Kızıltepe Belediye Başkanları, daire başkanları, karayolları, MARSU, DEDAŞ ile diğer kurumların yetkilileri katıldı.Genel Sekreter Murat Süzen, toplantının açılış konuşmasında, coğrafi bilgi sistemini Mardin’e kazandıracaklarını belirtti.

Yurthaber 18-02-21 17:17

Midyat’a 200 kişilik kız öğrenci yurdu yapılacak

Mardin’in Midyat ilçesinde 200 kişilik kız öğrenci yurdunun yapılması için protokol imzalandı.Valilik Dara toplantı salonunda gerçekleştirilen protokole, Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 16-02-21 15:19

Mardin’in yerel ürünleri ele alındı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş başkanlığında zeytin ve badem gibi yerel ürünlerin ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.Mardin yerel ürünlerinin verimliliğinin arttırılması konusunun konuşulduğu toplantıya Vali Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, TKDK İl Koordinatörü Erdal Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler ve ilgili kişiler katıldı.

Yurthaber 11-02-21 17:58

Midyat Kaymakamı Dundar, muhtarlar toplantısına katıldı

Mardin Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar’ın katılımı ile muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.Milli İrade İlk-Ortaokulu konferans salonunda her ay yapılan muhtarla toplantısı, Kaymakam Tekin Dundar başkanlığında, Belediye Başkan Vekili Abdürrahim Çelik, Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, Merkez Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kalendar Savaş Ünal ve 72 mahalle muhtarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Yurthaber 11-02-21 15:03

Vali Demirtaş: “Asfaltlama çalışmalarına ağırlık vereceğiz”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş planlandığı şekilde çalışmaların sürdürüldüğü belirterek, "Vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verecek asfaltlama çalışmalarına ağırlık vereceğiz" dedi.Mardin Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında 2021 yılı içerisinde Fen İşleri Daire Başkanlığınca yapılması planlanan yol yapım, bakım, onarım ve asfaltlama çalışmaları değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yurthaber 08-02-21 18:55

Vali Demirtaş, Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında incelemelerde bulundu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde yapılması planlanan Cumhuriyet Meydanı yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.Vali Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında yapılması planlanan sokak sağlıklaştırma, çevre düzenlemesi ve cephe iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Yurthaber 06-02-21 17:54

Mardin Valisi Demirtaş: ’’Hedefimiz Derik’i zeytin vadisi yapmak’’

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, ödüllü Derik zeytini üretimini artıracaklarını, hedeflerinin Derik’i bir zeytin vadisine dönüştürmek olduğunu söyledi.Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında Derik halhalı zeytin çeşidinde üretimi artırmak ve zeytin bahçelerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yurthaber 06-02-21 17:50

Mardin Valisi Demirtaş basın mensupları ile bir araya geldi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya geldi.Vali Demirtaş’ı, cemiyet binasında basın mensupları karşıladı.

Yurthaber 05-02-21 10:39

MARSU, 5 yıldır çözülemeyen sorunu çözerek vatandaşlara nefes aldırdı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 5 yıldır çözülemeyen sorunu çözerek boşa akan ve çevreye rahatsızlık veren atık suyu yer altına alıp vatandaşların rahat nefes almalarını sağladı.Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda MARSU, özel mülkiyet nedeniyle 5 yıldır çözülemeyen sorunu çözerek boşa akan ve çevreye rahatsızlık veren atık suyu yer altına aldı.

Yurthaber 29-01-21 16:40

Nusaybin Kaymakamı Emre Yalçın göreve başladı

Mardin’in Nusaybin İlçe Kaymakamlığına atanan Emre Yalçın, kente gelerek görevine başladı.İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin’in Nusaybin İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan’ın Mardin Valiliği hukuk müşavirliği görevine atanması sonrası Nusaybin Kaymakamlığına atanan Muş’un Malazgirt İlçe Kaymakamı Emre Yalçın, kente gelerek görevine başladı.

Yurthaber 29-01-21 16:38

Vali Gül ve Başkan Şahin hububat ihracatçılarını kutladı

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin eğitime verdikleri desteklerden dolayı Güneydoğulu ihracatçıları kutladı.GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi protokol töreni sonrası GAİB’i ziyaret eden Vali Gül ve Başkan Şahin, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 26-01-21 14:43

Kaymakam Kaya Manyas’a veda etti

2018 yılının Ekim ayında asaleten ilk görev yeri olan Manyas’ta göreve başlayan kaymakam Muhammed Kaya, Mardin’in Savur ilçe Kaymakam ve Belediye Başkanlığına kayyum olarak atandı.2,5 yıl görev yaptığı Manyas’a veda eden Kaymakam Kaya, yeni görev yeri olan Mardin ili Savur ilçesine gitmek üzere ilçeye veda etti.

Yurthaber 18-01-21 14:57

MAÜ, doğumunun 100. yılında Necati Cumalı’yı sempozyumla andı

Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde, Türk Dil Kurumu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediye Başkanlığı paydaşlığında gerçekleştirilen doğumunun 100.

Yurthaber 14-01-21 17:24

Şanlıurfa'da otomobilin tıra çarptığı kazada ölenlerin sayısı ikiye çıktı

Hayatını kaybeden iki kişinin eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün yakını olduğu öğrenildi

Yurthaber 17-11-20 16:47

Mardin Valisi Demirtaş kentte devam eden çalışmaları inceledi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, kentte yapılan ve planlanan çalışmaları yerinde inceledi.Diyarbakır Kapı Otopark Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları inceleyen Vali Demirtaş, çalışmanın hızlandırılıp bir an önce otoparkın hizmete açılmasını istedi.

Yurthaber 31-10-20 16:37

MARSU haftalık değerlendirme toplantısı yapıldı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş başkanlığında haftalık Mardin Su ve Kanalizasyon Genel İdaresi (MARSU) değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.Mardin Su ve Kanalizasyon Genel İdaresi toplantı salonunda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş başkanlığında yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, MARSU Genel Müdürü Abdüsselam Altunkaynak ve MARSU yetkilileri katıldı.

Yurthaber 30-10-20 15:52

Vali Demirtaş kadınları ağırladı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, sorun ve taleplerini dile getirmek üzere belediyeye gelen kadınlar ile bir araya geldi.Mardin’in Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi sakinlerinden oluşan bir grup kadın Mardin Büyükşehir Belediyesine gelerek sorun ve taleplerini Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mahmut Demirtaş’a iletti.

Yurthaber 27-10-20 14:39

Vali Demirtaş talimat verdi belediye ihtiyaç sahibi aileye sahip çıktı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi aileye sahip çıkarak yardımda bulundu.Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, eşinden ayrı engelli anne ve iki kızıyla yaşam mücadelesi veren aileye sahip çıktı.

Yurthaber 27-10-20 14:33

Mardin’de istihdam toplantısı yapıldı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş başkanlığında il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.GAMER toplantı salonunda ilin istihdamı ve mesleki eğitimi konusunda fikir alış verişinde bulunmak ve yapılabilecek faaliyetler hakkında karar almak amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Vali Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ve ilgili il müdürleri katıldı.

Yurthaber 21-10-20 16:30

Son dakika Ahmet Türk serbest bırakıldı

Son dakika haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Kobani olayları soruşturması kapsamında ifadesi alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber 19-10-20 13:06

Vali Demirtaş, “Her imkanı vatandaşımızın ayağına kadar götüreceğiz”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Nusaybin ilçesinde ziyaretlerde bulundu.Nusaybin ilçesinde Vali Demirtaş’ı karşılayan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan ve beraberindeki heyet burada Vali Demirtaş’a bilgi verdi.

Yurthaber 17-10-20 15:12

Gültan Kışanak, Kobani soruşturması kapsamında tutuklandı

Kobani soruşturmasında eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak tutuklanırken, eski HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber 17-10-20 00:21

Vali Demirtaş kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yeşili ilçesini ziyaret etti.Kentsel Dönüşüm Projesi çevresinde yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Yeşilli İlçesini ziyaret eden Vali Demirtaş’ı Kaymakamı Emre Öztürk, Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri karşıladı.

Yurthaber 16-10-20 17:51

Mardin Valisi Demirtaş OSB’deki fabrikaları gezdi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret ederek, Başkan Vekili Nasır Duyan’dan bilgi aldı, ardından fabrikaları gezerek fabrika sahiplerinden sorunları dinleyip çalışanlarla sohbet etti.Un fabrikasını gezen Vali Demirtaş, fabrika sahibi Hüsnü Duyan’dan bilgi aldı.

Yurthaber 16-10-20 13:30

Mardin’de üç çevre projesi hayata geçiyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, kentte hayata geçirilecek üç projenin tanıtım toplantısına katıldı.Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına Vali Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan ve teknik personeller katılım sağladı.

Yurthaber 15-10-20 15:31

Mardin’de ibadethaneler temizleniyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent genelindeki ibadethanelerin temizliği devam ediyor.Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, farklı din, dil ve kültürleri bünyesinde barından Mardin’de aralarında tarihi yapıların da bulunduğu camii, medrese, kilise ve manastır gibi ibadethanelerin genel temizliğine devam ediyor.

Yurthaber 15-10-20 13:38