Abd Haberleri

Dünya bu açıklamaya odaklanmıştı! Biden duyurdu: 'İsrail kapsamlı yeni bir teklif sundu'

ABD Başkanı Joe Biden'ın yapacağı açıklama merakla bekleniyordu. Kameralar karşısına geçen Biden, İsrail'in yeni kapsamlı bir teklif sunduğunu açıkladı. Açıklamasının devamında Biden "Gazze'de ateşkese ve savaşın kalıcı olarak sonlandırılmasına odaklandık" dedi. Biden'ın sözlerinin ardından Hamas'tan da bir açıklama geldi.

Manşet

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları arttı

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 25 Mayıs ile biten haftada 219 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Finans

Piyasalar odaklanmıştı! Beklentilerin altında kaldı

Küresel piyasaların odaklandığı ABD ekonomisi büyüme rakamları açıklandı.

Finans

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü seyir! ABD verileri bekleniyor

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 83,17 dolardan işlem görüyor. Dün 84,72 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,43 dolar seviyesinde tamamladı.

Finans

Abd

Abd Hakkındaki Haberler Mynet'te. Abd Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Küresel piyasalar ABD büyüme verilerine odaklandı: Negatif seyrediyor

Küresel piyasalar ABD'nin büyüme verileri öncesinde negatif seyrediyor.

Finans

Almanya'da yıllık enflasyon yeniden yüzde 2,4’e yükseldi

Almanya’da yıllık enflasyon, mayısta yeniden yüzde 2,4’e yükseldi. Böylece Avrupa Merkez Bankasının (ECB) gelecek hafta beklenen faiz döngüsünden kısa bir süre önce, Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip ülkede enflasyon oranı yeniden arttı.

Finans

ABD'de mortgage faizleri yükseldi

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı geçen hafta yüzde 7,05'e çıktı. Ülkede 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,01'den yüzde 7,05'e yükseldi. Aynı dönemde, 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,42'den yüzde 6,66'ya çıktı.

Finans

Küresel piyasalarda ABD enflasyonu ve Fed belirsizliği: Karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD'de enflasyon ve ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine başlayacağı tarihe ilişkin endişeler hakim. Piyasalar karışık seyrediyor. Analistler, söz konusu verinin ekonomik aktivitedeki canlılığa işaret ettiğini belirterek, bugün yayımlanacak olan Fed'in Bej Kitap raporundan bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara dair ipuçları aranacağını söyledi.

Finans

Refah'ta, Gazze'de çocuklar ölürken; ABD'li Nikki İsrail'de top mermisine yazdı: Bitirin onları

Tüm dünya Refah'taki İsrail katliamına karşı ayağa kalkarken; ABD'de 2024 başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olan Nikki Haley, İsrail'in kuzeyine yaptığı ziyarette top mermisinin üzerine "Bitirin onları" yazdı. İsrail'in eski BM Temsilcisi Danny Danon, o anın görüntüsünü paylaştı.

Haber

ABD'de askeri uçak yere çakıldı, alev aldı!

Amerika Birleşik Devletleri'ne ait bir askeri uçak, ülkenin New Mexico eyaletindeki Albuquerque International Sunport Havalimanı yakınlarına düştü. Uçaktaki tek kişi olan pilotun ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Haber

Refah'taki çadır kente saldırı bardağı taşırdı! İsrail'e karşı sokaklara çıktılar: ABD, Almanya, Fransa, Tunus, Kanada...

7 Ekim'deki saldırının ardından aylardır Filistin halkına yönelik amansız katliama girişen İsrail hükümeti, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde sivillerin bulunduğu çadır kente düzenlediği saldırıyla bardağı iyice aşırdı. Netanyahu'nun katliamı "hata" olarak nitelendirirken, tüm dünya ayağa kalktı. Başta Türkiye olmak üzere ABD, Almanya, Fransa, Kanada ve Tunus'ta protesto gösterileri düzenlendi. ABD'deki İsrail protestolarına polisin sert müdahalesi damga vurdu.

Manşet

ABD'ye kaçak giren Türk sosyal medyada viral oldu! Röportajı izleyen Elon Musk da kendini tutamadı

Kaçak göç konusu ABD'nin en büyük sorunlarından biri. Meksika'dan ABD'ye kaçak giren bir Türk sınırda ilginç bir röportaj verdi. O söyleşide adamın söyledikleri sosyal medyada viral oldu. Söyleşinin yer verildiği paylaşıma Elon Musk'tan da tek kelimelik bir yorum geldi.

Manşet

Hep bir ağızdan aynı slogan atıldı! Reisi'nin Meşhed'deki cenaze törenine damgasını vuran anlar: ABD'ye ölüm

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasında ölümü dünyanın son zamanlardaki en sarsıcı gelişmelerinden biri oldu. Reisi'nin cenazesi Meşhed'de toprağa verildi. Meşhed ile ilgili ilginç detaylar gündeme geldi. Bir yandan da, Reisi'nin ölümünden sonra bölgede gerginliğin artması kaygıları oluşurken Meşhed'deki cenaze töreninde yaşananlar dikkatlerden kaçmadı.

Haber

ABD'de bir ilk! İşsizlik maaşı başvuruları geriledi

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 18 Mayıs ile biten haftada 215 bine geriledi.

Finans

Üst üste üçüncü hafta: ABD'de mortgage faizleri düşmeye devam etti

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,01'e inerek, üst üste üçüncü haftada düşüş kaydetti. Aynı dönemde, 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,61'den yüzde 6,42'ye indi.

Finans

ABD'de tırmanan fabrika inşaat harcamaları ne gösteriyor?

ABD, küresel güç dengesi, dünyanın geleceği ve bazı ülkelerin gelecekteki büyüme beklentileri açısından sonuçları olan ilginç bir ekonomik canlanmanın tadını çıkarıyor.

Yurthaber

Sosyal medyada viral olan akım can aldı: 14 yaşındaki çocuk beğeni uğruna hayatını kaybetti

Sosyal medyada öyle akımlar var ki resmen ölüme davetiye çıkarıyor. Özellikle TikTok'ta uygulanan 'cips yeme meydan okumasına' katılan bir çocuk bu şekilde can verdi. Cips yiyerek yaşamını yitiren 14 yaşındaki çocuğun beklenmedik ölümü ABD'yi sarstı.

Haber

ABD'de esrar kısıtlamalarının gevşetilmesi için son 50 yılın en büyük adımı

ABD'de Joe Biden yönetimi, esrarın yasal olarak "daha az zararlı maddeler" sınıfına sokulması için adım attı.

Yurthaber

ABD'de konut başlangıçları beklentilerin altında

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, nisanda yüzde 5,7 artışla 1 milyon 360 bine yükselmesine karşın piyasa beklentilerinin altında kaldı. Yapımına başlanan yeni konut sayısı, martta aylık yüzde 16,8 azalışla 1 milyon 287 bine düşmüştü.

Finans

ABD'de işsizlik maaşı başvuru sayısı beklentilerin üzerinde!

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 11 Mayıs ile biten haftada 222 bin kişiye düşmesine karşın beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Finans

Bitcoin'de hareketlilik! 64 bin doları aştı

ABD enflasyon rakamları piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Bitcoin'de hareketlilikten etkilenirken yüzde 5 değer kazandı. Bitcoin 64 bin 500 doları gördü.

Finans

Çin'in enerji ürünlerindeki atılımı küresel bir ticaret savaşına yol açabilir mi?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Avrupa Birliği (AB) son dönemde Çin'in "kapasitesinden fazla" enerji ürünü üretmesinin küresel dengeleri bozduğunu öne sürüyor. Pekin ise bu iddialara sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Yurthaber

ABD, İsrail'e 1 milyar dolarlık silah göndermeyi planlıyor

ABD'de Joe Biden yönetimi İsrail'e değeri 1 milyar doları aşan silah ve askeri teçhizat göndermeyi planlıyor.

Yurthaber

Küresel piyasaların gözü ABD enflasyonunda!

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerine çevrildi. Dünya genelinde enflasyon ve resesyon endişelerinin varlık fiyatlarına etkisinin sınırlı da olsa gerilediği görülürken, pay piyasaları rekor seviyelerde seyretmeye devam ediyor.

Finans

Ons altın, gram altın, çeyrek altın... Hepsini etkilecek! Altın için kader günü! Yön belli olacak

Altın yatırımcıları altın fiyatlarındaki hareketliliği takip ederken altın için kader günü bugün yaşanacak. ABD enflasyonunun açıklanmasının ardından altın fiyatları yönünü bulacak. (15 Mayıs 2024 Çarşamba gram altın çeyrek altın ne kadar?)

Finans

Konserde büyük facia! Solist kalabalığın üzerine atladı, hayranı felç kaldı

ABD'nin New York kentinde konsere giden Bird Piché isimli genç kız, Trophy Eyes şarkıcısının sahnede kalabalığa atlamasından sonra baygınlık geçirdi. Ağır bir darbe aldığı iddia edilerek hastaneye götürülen genç kızın kısmi felç olduğu ortaya çıktı.

Magazin

ABD bütçesi nisanda 210 milyar dolar fazla verdi

ABD federal hükümetinin bütçe fazlası, nisanda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19 artışla 210 milyar dolara ulaştı. ABD'nin bütçe açığı, 2023 mali yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 23 artarak 1,7 trilyon dolara yükselmişti.

Finans

Küresel piyasalarda gündem ABD enflasyon verileri ve Fed Başkanı'nın konuşması!

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak istihdam verisi ve faiz indirimine gideceği beklentileri artan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını takip edecek.

Finans

Dünya gözlerini çevirmişti! ABD'den Hamas-İsrail açıklaması: 'Bu son derece üzücü'

Dünya, İsrail ve Hamas arasında yapılacak anlaşmaya gözlerini çevirmişken ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'den açıklama geldi. Müzakerelerin şimdilik anlaşma sağlanamadan sona erdiğini belirten Kirby, “Açıkçası bir anlaşmaya varamadık ve bu son derece üzücü” dedi.

Haber

Yine ABD yine skandal! 'Polis yanlış ihbar yüzünden askeri öldürdü' iddiası ülkeyi ayağa kaldırdı

ABD'de şiddet ihbarı üzerine olay yerine giden polis, ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli bir siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü. Olayın ardından, öldürülen askerin ailesi askerin evde yalnız olduğunu, polisin yanlış adrese gittiğini savundu.

Manşet

Aylarca mide kramplarıyla mücadele etti! Ağrısını hafifletmek için bulduğu çözümle kabusu yaşadı: Resmen midesi pişti

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Tanya Jade Wolley isimli bir kadın sosyal medyadan yaptığı paylaşımıyla diğer insanlara bir uyarıda bulunmak istedi. Aylarca süren mide kramplarının ve ağrılarını ısıyla hafifletmek isteyen Wolley kabusu yaşadı. Genç kadın TikTok'tan yaptığı paylaşımında ısı nedeniyle yanan cildinin fotoğraflarını ve videosunu paylaştı.

Manşet

İsrail bunu beklemiyordu! ABD Başkanı açık açık duyurdu: Silah göndermeyi durdururuz!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Refah'a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını söyledi.

Haber

ABD'de ilk kez askeri sevkiyatı durdurdu! İsrail'den açıklama: 'Hayal kırıklığı yarattı'

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı bağlamında bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bu süreç devam ederken bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını doğruladı. İsrail'den ise "ABD'nin bize askeri yardımı askıya alması hayal kırıklığı yarattı" açıklaması geldi.

Haber

Kilisede papaza suikast girişimi kamerada! Silah tutukluk yapınca...

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde Glenn Germany adındaki papaz, kilisede vaaz verdiği sırada suikast girişimine uğradı. Saldırgan Germany’e ateş açmak için silahını çekti ancak silah tutukluk yaptı. Kilisede bulunanlar saldırganı etkisiz hale getirerek silahı aldı. O anlar saniye saniye kilisede bulunan kameraya yansıdı. İşte o görüntüler...

Haber

Katar'da acil toplantı! CIA başkanı da katılıyor

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, Katar Başbakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile İsrail ve Hamas arasında devam eden ateşkes müzakereleriyle ilgili acil bir toplantı için Katar’a gidiyor.

Haber

ABD bunu kadını konuşuyor! 10 hafta içinde ikinci kez milyoner oldu

ABD'nin Massachusetts eyaletinde bir kadın, 10 hafta içinde şans oyunlarından iki kez 1'er milyon dolar ikramiye kazandı. Kadının ilk ödülünü de aynı şekilde Şubat'ta aldığı bildirildi.

Trend

ABD'de açıklanan kritik verinin ardından piyasalarda hareketlilik!

ABD'de tarım dışı istihdam, nisanda 175 bin kişi artarak beklentilerin altında gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 3,8'den yüzde 3,9'a çıktı. Beklentilerin altında gerçekleşen veri sonrası piyasalar hareketlendi.

Finans

Piyasalar merakla takip ediyordu! ABD'de istihdam verileri açıklandı

Küresel piyasaların takip ettiği ABD'de tarım dışı istihdam nisanda 175 bin kişi artarak beklentilerin altında gerçekleşti.

Finans

Son 15 yılın en yoğun ziyareti! O şehir adeta istilaya uğradı

ABD'nin San Francisco kenti her sene deniz aslanlarının ziyaretine ev sahipliği yapıyor. Fakat bu sene şehir, adeta istilaya uğradı. Son 15 yılın en yoğun ziyareti olarak kayıtlara geçen olay turistlerin de yoğun ilgisini çekiyor.

Haber

ABD, Rusya yaptırımlarına 31 şirketi daha dahil etti

ABD'nin, Rusya'ya Ukrayna Savaşı nedeniyle uyguladığı yaptırımlar kapsamına 31 Çinli şirketi daha dahil ettiği bildirildi. ABD, daha önce Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasının ikinci yılı öncesinde 23 Şubat'ta, Rusya'ya Ukrayna Savaşı'nda askeri destek sağlayabilecek ürünlerin ticaretini yaptıkları gerekçesiyle 9 Çinli şirketi yaptırım listesine almış, 8 Çinli şirkete ise ihracat kısıtlamaları getirmişti.

Finans

İsrail zulmüne büyük tepki: ABD'deki Gazze protestoları hızla yayılıyor!

7 Ekim tarihinde başlayan İsrail katliamı her geçen gün devam ediyor. Artık açlık ve susuzluktan ölmeye başlayan Gazze'deki sivil halk için dünya hala seyirci. İsrail zulmünün en büyük destekçisi konumunda da ABD yer alıyor. İsrail'e karşı hem maddi hem de manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ABD'de, üniversite protestoları giderek büyüyor. Üniversitelerin İsrail'le finansal bağlarını koparmasını talep eden öğrenciler eylemlerini üniversitelerinin kampüslerinde kamp kurarak gerçekleştiriyor

Haber

Elazığ'da üniversite öğrencileri ABD'deki Filistin eylemlerine destek verdi

Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine 2 dilde okunan basın bildirisiyle destek verdi.

Yurthaber

SON DAKİKA | Erdoğan'dan ABD'deki üniversitelerdeki polis müdahalesine tepki: İbretle takip ediyoruz!

Son dakika haberi: Demokratlar Birliği Çalıştayı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı'yı İsrail'in Gazze'deki katliamına sesiz kalmakla suçladı. ABD'deki üniversitelerdeki Gazze eylemlerine polis müdahalesine de tepki gösteren Erdoğan, "'Gösteri hakkı kutsaldır' diyenlerin 7 Ekim'den sonras ilk icraatları Filistin'e destek gösterilerini yasaklamak oldu" dedi.

Haber

ABD'nin ticari ham petrol stokları arttı

ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta önceki haftaya göre yaklaşık 7 milyon 300 bin varil arttı. EIA'nın "Nisan 2024 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"na göre, ABD'nin günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl 13,2 milyon varil, gelecek yıl ise 13,7 milyon varil olması bekleniyor.

Finans

ABD üniversitelerindeki Filistin'e destek eylemlerine polis müdahalesi! Protestocu öğrenciler gözaltında

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı ve ablukası aylardır devam ederken; ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Gazze Dayanışma Kampı eylemlerine polis müdahale etti. Kampüslere giren polisler, sert şekilde müdahale ettiği onlarca öğrenciyi kampüs dışına çıkardı ve gözaltına aldı.

Haber

Odasında canavar olduğunu söyledi, evin duvarından çıkan şoke etti

ABD’de 3 yaşındaki bir çocuk, ailesine odasında canavar olduğunu söyledi. Bu durumun, çocuğun hayal gücünden kaynaklandığını düşünen aile, odayı kontrol ettiklerinde hayatlarının şokunu yaşadı. Küçük çocuğun odasının duvarından çıkan şey herkesi şoke etti. İşte ilginç olayın detayları...

Haber

Getir, Avrupa ve ABD için kararını verdi! Pazardan çıkıyorlar, işte nedeni

Getir, Türkiye’ye odaklanmak için, gelirlerinin yüzde 7’sini elde ettiği Avrupa ve ABD’den çıkacağını açıkladı.

Finans

ABD'de UFO paniği! Bu görüntüler sonrası yetkililer harekete geçti: 'Gerçek olmadığın dair bir kanıt bulamadık'

ABD'de Michelle Reyes ismindeki bir kişi 25 Mart tarihinde Facebook üzerinden bir fotoğraf paylaştı. ABD'li yetkililer havada süzülen ve bir UFO'yu andıran görüntüleri gördüğü anda harekete geçti. La Guardia Havaalanı üzerinde kaydedildiği öğrenilen görüntülerdeki 'uçan silindir' hakkında yetkililer henüz bir açıklama yapmazken, görüntüler ülke gündemine bomba gibi düştü. UFO dedektifi Ben Hansen konuyla ilgili, "gerçek olmadığına dair bir kanıt bulamadık" dedi.

Haber

ABD'de pandemi paniği! Bilim insanlarının eli kolu bağlı... İlk vaka görüldü: 'Çok geç olabilir...'

ABD'deki süt inekleri arasında ilk kez 25 Mart'ta bildirilen H5N1 kuş gribi salgını şu anda sekiz eyalette en az 33 sürüye yayıldı. Geçtiğimiz hafta, piyasada satılan sütlerde virüsün genetik kanıtı ortaya çıktı. Federal yetkililer süt tedarikinin güvenli olduğunu söylese de bu son gelişme, salgının gerçekte ne kadar yaygın olduğuna dair rahatsız edici soruları gündeme getiriyor. Bilim insanları konuyla ilgili 'ellerinin kollarının bağlı' olduğunu ifade ederken, virüs bir insana bulaştı bile..

Haber