Alphabet Haberleri

Rekabet Kurulu'ndan Google kararı!

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Alphabet Inc, Google llc, Google International llc, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.'den oluşan ekonomik bütünlük (Google) hakkında yürütülen soruşturma sürecinin sonuna gelindi. Rekabet Kurulu, Google hakkındaki soruşturmada cezaya gerek görmedi.

Finans 2024-07-11 11:29:46

Çalışanlarına 'o konuda' uyarı yaptığı haberi dikkat çekti... Kendi programına karşı da uyarmış

Reuters'ın haberine göre yapay zekanın en büyük destekçilerinden olan teknoloji devi Google'ın çatı şirketi Alphabet, yapay zeka sohbet botlarına karşı personelini uyardı. 4 farklı kaynağa dayandırılan haberde, bu uyarıya şirketin kendi sohbet botu Bard'ın da dahil olduğundan bahsedildi. Çalışanlara gizli materyalleri yapay zeka sohbet botlarına girmemelerinin tavsiye edildiği söyleniyor.

Haber 2023-06-16 18:00:28

ABD'li çip üreticisi Nvidia 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı! 1 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip dünyanın ilk çip üreticisi oldu

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın piyasa değeri, yapay zeka çiplerine yönelik artan talebin etkisiyle 1 trilyon dolara ulaştı. Apple, Alphabet, Amazon ve Microsoft gibi piyasa değeri trilyon dolarlık şirketlerin arasına katılan Nvidia, böylece 1 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip dünyanın ilk çip üreticisi oldu.

Haber 2023-05-31 10:14:00

ChatGPT sonrası çok konuşulmaya başlandı! ABD, 140 milyon dolarlık yatırım yapacak

ABD yönetimi, ülkede 7 yeni ulusal yapay zeka araştırma enstitüsünün kurulması için 140 milyon dolarlık fon sağlanacağını duyurdu. Google'ın ana kuruluşu Alphabet, Microsoft, OpenAI ve Anthropic'in üst yöneticileri ise yapay zekayı görüşmek üzere ABD Başkan Yardımcısı Harris ve üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.

Haber 2023-05-05 11:01:59

Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet... Merakla bekleniyordu, açıkladılar!

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet merakla beklenen bilançolarını açıkladı. Buna göre, iki şirketin gelirleri ocak-mart döneminde artış kaydetti. Microsoft'un geliri ocak-mart döneminde 52,9 milyar dolara, Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir ise 69,8 milyar dolara çıktı.

Haber 26-04-23 12:24

Kervana o şirket de katıldı! 12 bin kişiyi işten çıkaracak

Teknoloji sektöründe işten çıkarma dalgası büyüyor. Meta ve Amazon gibi teknoloji sektörünün önde gelen firmalarının yer aldığı işten çıkarma kervanına son olarak Google’ın ana şirketi Alphabet de katıldı. Alphabet, yaptığı açıklamada 12.000 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Alphabet Üst Yöneticisi Sundar Pichai, "Bizi buraya getiren kararların tüm sorumluluğunu alıyorum." dedi.

Haber 20-01-23 16:21

Memnun değillerdi! Google çalışanlarının maaşlarını artırıyor

Alphabet çatısı altındaki arama motoru devi Google'ın şirket içi bazı değişiklikler yaparak maaşları artırma kararı aldığı bildirildi. Basına sızan belgelere göre, Google'ın çalışanları daha yüksek maaşlar alacak. Şirketin son yıllık anketi, çalışanların maaşlarından memnun olmadığını göstermişti.

Haber 09-05-22 12:44

Google'dan o bilgileri kaldırabileceksiniz! Yeni adım sonunda atıldı

Alphabet çatısı altındaki arama motoru devi Google, kişisel gizlilik konusunda yeni bir adım attı. Google, insanların ev adreslerini, telefon numaralarını ve e-posta hesaplarını içeren arama sonuçlarını kaldırma isteklerini karşılamaya başladı.

Haber 28-04-22 10:00

Teknoloji dünyasının iki devi bilançolarını açıkladı! Dikkat çeken sonuçlar...

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft ve Alphabet bilançolarını açıkladı. Microsoft'un geliri ve net karı ocak-mart döneminde artarak şirketin yüzünü güldürürken, Aynı dönemde Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in ise geliri artarken, net karı düşüş gösterdi.

Haber 27-04-22 11:09

Beklentileri aştı! Google'ın çatı şirketi Alphabet gelire doymuyor

ABD'li teknoloji devi Google'ın ana şirketi Alphabet, 2021'in dördüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Alphabet'in geliri, geçen yılın son çeyreğinde yıllık yüzde 32 artışla 75,3 milyar dolara yükseldi. Böylece Alphabet, piyasaya beklentilerini aştı.

Haber 02-02-22 09:13

Uzmanlar yolunu işaret etmişti! İlaç keşfinde yeni gelişme

Google'ın çatı şirketi Alphabet, yaptığı açıklama ile Isomorphic Laboratories adlı yeni şirketinin ilaç keşfi için yapay zeka yöntemleri kullanacağını duyurdu. Isomorphic Laboratories, başka bir Alphabet kuruluşu olan ve yapay zeka alanında çalışan DeepMind'ın çalışmalarını temel alacak. Isomorphic Laboratories, DeepMind ile dirsek temasında bulunacak.

Haber 05-11-21 17:30

ABD'li teknoloji devleri gelirlerini artırdı

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft, Google'ın ana kuruluşu Alphabet ve Twitter bu yılın temmuz-eylül döneminde gelirlerinin arttığını duyurdu.

Haber 27-10-21 09:17

Alphabet Q3'te Google reklam gelirleriyle rekor kâr etti

Google'ın sahibi Alphabet üçüncü çeyrekte beklentilerden yüksek reklam geliri elde ettiğini açıklayarak kış tatili dönemi yaklaşırken internet üzerinden alışverişe ilginin yüksek olduğuna ve şirketin mobil kullanıcıları izlemeye yönelik getirilen sınırlandırmaları aşabildiğine işaret etti.

Finans 27-10-21 08:12

Bing arama motorunda en çok aranan kelime hangisi? İşte şaşırtan yanıtı

Google'ın çatı şirketi Alphabet ve Microsoft’un mahkemedeki Google - Bing arama motoru kavgasında ilginç bir olay yaşandı. Alphabet avukatları, AB Genel Mahkemesi’nde Bing’de en çok aratılan kelimenin, şaşırtıcı bir şekilde Google olduğunu mahkemeye sundu.

Haber 04-10-21 11:34

Alphabet 61,9 milyar dolar kazandığını duyurdu

Bu rakam kuruluşun gelirinin pandeminin başlaması nedeniyle düştüğü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62’lik bir sıçrama demek.

Haber 29-07-21 09:20

ABD'li teknoloji şirketleri bilançolarını açıkladı! Dikkat çeken artış

ABD'li teknoloji devlerinden Apple, Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet, bu yılın nisan-haziran döneminde net kar ve gelirinin arttığını duyurdu.

Haber 28-07-21 10:29

Google'ın sahibi Alphabet Q2'de rekor kâr ve gelir açıkladı

Arama motoru Google'ın sahibi Alphabet'in ikinci çeyrek geliri ve kârı daha fazla tüketicinin internet üzerinden alışveriş yapmasıyla reklam gelirlerinden destek bularak rekor seviyeye çıktı.

Finans 28-07-21 09:14

AB'den Google'a soruşturma hazırlığı!

Avrupa Birliği'nin antitröst kurumları Google'ın dijital reklam uygulamaları dolayısıyla Alphabet hakkında resmi soruşturma açmaya hazırlanıyor.

Haber 18-06-21 16:25

Almanya’dan Google'a soruşturma!

Almanya Rekabet Kurumu Federal Kartel Dairesi, Google Almanya, Google İrlanda ve Google'ın ana şirketi Alphabet hakkında pazar hakimiyetinde durumunu kötüye kullanıp kullanmadığına yönelik soruşturma başlattı.

Haber 25-05-21 13:50

ABD'li teknoloji devleri net kar ve gelirlerini artırdı

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft ile Google'ın ana kuruluşu Alphabet, bu yılın ocak-mart döneminde net kar ve gelirinin arttığını duyurdu.

Haber 28-04-21 09:30

Beyaz Saray'da 'küresel çip kıtlığı' zirvesi!

Küresel çip kıtlığı meselesine Beyaz Saray el attı. Google'ın ana şirketi Alphabet, Samsung, Intel ve General Motors gibi şirketlerin üst düzey yöneticileri, küresel çip kıtlığının ele alınacağı bir Beyaz Saray sanal zirvesine katılmaya hazırlanıyor.

Haber 12-04-21 16:01

Google hakkındaki rekabet soruşturmasının sözlü savunma toplantısı için tarih belli oldu!

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında yürütülen rekabet soruşturmasının sözlü savunma toplantısı 30 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Haber 12-02-21 14:58

Ford ile Google’dan iş birliği

Ford Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jim Farley: - "Ford, elektrifikasyon stratejisi kapsamında, bağlanabilirlik ve otonom sürüş konusunda tarihin en önemli dönüşümüne öncülük ederken, Google bir araya gelerek, kullanıcılarına benzersiz bir deneyimi sunacak ve işimizi modernize edecek bir inovasyon gücünü de oluşturuyor" - Google ve Alphabet Üst Yöneticisi (CEO) Sundar Pichai: - "Ford'un dönüşümünü hızlandırmak ve insanların yolda güven içinde ve bağlantıda olmasını sağlayan otomotiv teknolojileri sunmak için Google’ın gelişmiş yapay zeka, veri analizi, bilgi işlem ve bulut platformlarını sunmaktan gurur duyuyoruz"

Yurthaber 02-02-21 11:45

Yolun sonuna geldi: Alphabet internet balonu projesi Loon'u sonlandırdı!

Google'ın ana şirketi Alphabet, dokuz yıl önce başlattığı atmosfere sabitlenen balonlarla internet bağlantısı sağlayan projesi Loon'u internet balonu projesi Loon'un sona erdirildiğini duyurdu.

Haber 22-01-21 13:46

ABD'li teknoloji devleri üçüncü çeyrek bilançolarını açıkladı! İşte dudak uçuklatan o rakamlar

ABD'li teknoloji devleri Apple, Amazon, Facebook, Twitter ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet, bu yılın temmuz-eylül döneminde gelirlerini artırdı. Temmuz-eylül döneminde; Apple'ın geliri 64,7 milyar dolara, Amazon'un geliri, 96,1 milyar dolara, Facebook'un geliri ise 21,5 milyar dolara yükseldi. Aynı dönemde Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in geliri 46,2 milyar dolara ulaşırken, Twitter'ın geliri ise 936,2 milyon dolara yükseldi.

Finans 30-10-20 01:48

Google'ın robotları tarladaki ürünü tek tek inceleyip çiftçiye bilgi verecek

Google'ın çatı şirketi Alphabet, tarladaki ürünleri tekil olarak inceleyebilen robotları kamuoyuna tanıttı. Robotlar, çiftçilerin tarımsal üretimlerini artırmasına yardımcı olacak.

Haber 15-10-20 04:11

Google iki faktörlü doğrulamada mobil uygulamaya geçiyor

Yakında Google iki faktörlü doğrulama için mobil uygulamayı zorunlu kılacak. Böylece Alphabet ekosistemi üzerinde iki faktörlü kimlik doğrulaması gerektiğinde SMS alma dönemi sona erecek.

Haber 19-06-20 12:13

Apple ve Google'dan Corona Virüsüne Karşı Temas Takip Teknolojisi 

Google'ın çatı şirketi Alphabet ve Apple, Corona virüsünün yayılmasını engellemeyi amaçlayan temas takip teknolojisi oluşturmak için işbirliği yapacaklarını duyurdu. Yeni teknoloji, akıllı telefonların, yakında bulunan başka telefonları kataloglayacağı bir sisteme giriş yapmasını sağlayacak

Haber 27-04-20 14:42

Apple ve Google'dan Corona Virüsüne Karşı Temas Takip Teknolojisi 

Google'ın çatı şirketi Alphabet ve Apple, Corona virüsünün yayılmasını engellemeyi amaçlayan temas takip teknolojisi oluşturmak için işbirliği yapacaklarını duyurdu. Yeni teknoloji, akıllı telefonların, yakında bulunan başka telefonları kataloglayacağı bir sisteme giriş yapmasını sağlayacak

Haber 27-04-20 14:41

Google'dan koronavirüs önlemi: Evden çalışılacak

Alphabet Inc. şirketine bağlı Google, ABD'de yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının 1000'e ulaşmasıyla Kuzey Amerika'daki ofisinde çalışanlarına evden çalışma çağrısı yaptı.

Haber 11-03-20 09:54

Son dakika: Rekabet Kurumu'ndan Google'a 98,3 milyon liralık ceza

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı. Google'a 98 milyon 354 bin liralık para cezası verilmesine karar verildi.

Haber 14-02-20 19:43

YouTube, 2019 yılında reklamlardan 15 milyar dolar gelir elde etti

YouTube'un da sahibi olan Alphabet şirketi, video paylaşım sitesinin elde ettiği gelirlerle ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Haber 04-02-20 10:00

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Haber 22-01-20 22:47

Google'ın sahibi Alphabet trilyonerler kulübüne katıldı

Google'ın sahibi olan Alphabet'in piyasa değeri bir trilyon dolara ulaştı. Alphabet, ABD'de Apple ve Microsoft'un ardından bu eşiği geçen üçüncü şirket oldu. ABD'nin en değerli şirketi 1,4 trilyonluk piyasa değeriyle Apple.

Haber 17-01-20 10:43

Alphabet 1 tirlyon dolar piyasa değerine ulaşan dördüncü şirket oldu

Google'ın çatı şirketi Alphabet, piyasa değeri 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan dördüncü şirket oldu.

Finans 17-01-20 09:30

Alphabet 1 trilyon dolar değerine ulaşan dördüncü şirket olacak

Google’ın şu anki piyasa değeri 985 milyar dolar. Ancak Wall Street’ten gelen tahminlere göre Google, elde ettiği gelirleri açıklayacağı 3 Şubat tarihinden önce sayının artması bekleniyor.

Haber 17-01-20 09:13

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Haber 02-01-20 10:56

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Trend 13-12-19 13:36

Google kurucuları CEO'luğu bırakıyor!

Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin icra kurulu başkanlığı (CEO) ve başkanlığı görevlerinden ayrılacaklarını açıkladı. İkili şirketin yönetim kurulunda kalmaya devam edecek. Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Alphabet'in de CEO'su olarak ikilinin yerini alacak.

Haber 04-12-19 04:15

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Trend 22-11-19 17:54

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Trend 06-11-19 10:31

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Trend 06-11-19 10:31

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Trend 06-11-19 10:19

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Trend 06-11-19 10:18

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Trend 06-11-19 10:17

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Trend 06-11-19 10:16

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Trend 06-11-19 10:14

Google'ın Kanada'da kurmak istediği akıllı kente yeşil ışık

Google'ın sahibi olan Alphabet şirketinin altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs, Kanada'nın Toronto kentinin kullanılmayan bir bölümüne akıllı bir kent kurmak istiyor. Bölgenin gelişiminden sorumlu olan Waterfront Toronto grubu, bugün oy birliğiyle şirkete gerekli olan izinlerden ilkini verdi. Fakat bu onay süreci tartışmalara da yol açtı.

Trend 06-11-19 10:13

GRAFİKLİ - Saudi Aramco'nun ilk halka arzı aralıkta başlıyor

İlk halka arzı gelecek ay gerçekleştirilecek şirketin piyasa değerinin 1,5-2 trilyon dolar olması bekleniyor - Dünyada üretilen her 8 varil petrolün 1 varili Saudi Aramco tarafından üretilirken, şirketin geçen yıl elde ettiği 111 milyar dolarlık net kar, Google'ın ana kuruluşu olan Alphabet, Apple ve ExxonMobil'in 2018'deki toplam net karını geride bıraktı

Finans 04-11-19 11:50