Microsoft Haberleri Ve Son Dakika Microsoft Haberleri

Microsoft Haberleri Ve Son Dakika Microsoft Haberleri

Microsoft, 4 Nisan 1975'te Bill Gates ve Paul Allen tarafından kurulmuş, ABD merkezli bir teknoloji şirketidir. Küresel çapta hizmet vermektedir. Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Windows'un geliştiricisidir. Ayrıca Microsoft Word, Microsoft Powerpoint, Microsoft Excel ve Microsoft Teams gibi ünlü yazılımlar da yine Microsoft'a aittir. Şirket, oyun sektöründe ise Xbox adıyla bulunmaktadır. Bing arama motoru, Internet Explorer tarayıcısı ve Edge web tarayıcısı Microsoft'un diğer ürünleridir. Firma, sanal gerçeklik (VR) alanında Microsoft Hololens sanal gerçeklik gözlükleri ile yer almakta, Microsoft Surface ailesiyle de kişisel bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar üretmektedir. Microsoft, 2020 yılında Surface Duo adında çift ekrana sahip bir akıllı telefon da piyasaya sürmüştür. Bu telefon menteşeler aracılığıyla iki ekranı bir arada tutmakta ve katlanabilir akıllı telefonlara yeni bir boyut kazandırmaktadır. Microsoft'un 2020'de elde ettiği yıllık gelir ise 143 milyar dolar olarak hesaplanmıştır.

Microsoft Haberleri

Windows 8 ne zaman çıktı? Windows 8’in özellikleri nelerdi?

Pek çok kişi tarafından yaygın olarak kullanılan bilgisayarların verimli ve daha kolay çalışabilmesi için cihazda bulunan donanımlar ile uygulama yazılımlarının doğru bir şekilde yönetilmesi gerekir. Bilgisayar donanımlarıyla uygulama yazılımları arasındaki kontrolü sağlayan yazılım ise işletim sistemi olarak tabir edilmektedir. Windows 8 de bu işletim sistemlerinden biri olarak bilinmektedir. Peki, Windows 8 ne zaman çıktı ve özellikleri nelerdi?

Haber 15-02-2024 18:51

Windows 7 ne zaman çıktı? Windows 7’nin özellikleri nelerdi?

Kişisel bilgisayar gibi birçok farklı cihazda kullanılan çok sayıda işletim sistemi mevcuttur. Windows 7 de bu işletim sistemleri arasında olup, günümüzde artık güvenlik ile ilgili güncelleştirme almadığı için kullanımı yoktur. Windows NT işletim sistemi ailesinin üyeleri arasında bulunan Windows 7, çıktığı tarihte bünyesinde barındırdığı özellikleriyle dikkat çekmiştir. Peki, Windows 7 ne zaman çıktı ve özellikleri nelerdi?

Haber 15-02-2024 18:49

Windows XP ne zaman çıktı? Windows XP’nin özellikleri nelerdi?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan teknolojik cihazlardan biri bilgisayarlardır. Bu bilgisayarların doğru bir şekilde çalışabilmesi, kullanıcıların verim alabilmesi açısından son derece önemlidir. Bilgisayarların gerek yazılımlarını gerekse donanım araçlarını kontrol edebilmek için işletim sistemine ihtiyaç vardır. Windows XP de bu işletim sistemleri arasında yer almaktadır. Peki, Windows XP ne zaman çıktı ve özellikleri nelerdi?

Haber 15-02-2024 18:47

Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır? Microsoft Copilot ne işe yarar?

Günümüzde birçok teknoloji devi tarafından yepyeni uygulamalar ve sistemler piyasaya sunulmaktadır. Bu yeni uygulamalardan biri de sohbet ya da chat botu olarak da adlandırılan yapay zekâ sistemidir. Yapay zekâ uygulamaları ile kullanıcılar birçok farklı özellikten faydalanabilmektedir. Microsoft Copilot da bu sistemlerle benzer nitelikler taşıyan bir programdır. Peki, Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 09-01-2024 19:49

Microsoft'tan sürpriz hamle! Yapay destekli Copilot'u yakında Windows 10'a getiriyor

Microsoft, yapay zeka destekli Copilot'u Windows 10'a getiriyor. Buna göre yazılım devi, sürpriz bir hamleyle Windows 10 için Copilot'u yakında Release Preview test kullanıcılarına sunacak.

Haber 17-11-2023 17:43

Microsoft'tan yapay zeka adımı: Çipini tanıttı, piyasaya sürüyor!

Microsoft, yapay zekaya yönelik çipi ile genel amaçlı programlama işlemleri için Arm tabanlı çipini tanıttı.

Haber 16-11-2023 17:46

Microsoft ve Alphabet'in gelirleri temmuz-eylül döneminde yükseldi

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in gelirleri temmuz-eylül döneminde artış kaydetti.

Haber 25-10-2023 10:09

İngiltere'den dev satın alıma onay!

İngiltere'den Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasına onay... İngiliz Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Microsoft'un Activision Blizzard'ı bulut oyun hakları hariç satın almasına onay verdi. Bulut oyun haklarını ise Ubisoft'un satın alacağı bildirildi.

Haber 13-10-2023 10:56

ABD Gelir İdaresi'nden bildirim aldı: Teknoloji devine milyarlarca dolarlık vergi borcu!

Microsoft, 28,9 milyar dolarlık ek vergi ödemesi için ABD Gelir İdaresinden (IRS) bildirim aldığını açıkladı. Açıklamada, Microsoft'un IRS'in ek vergi talebine katılmadığı, duruma gerekirse adli makamlar nezdinde itiraz edileceği bildirildi.

Haber 12-10-2023 11:55

İddiaları güçlendirdi: Intel CFO'su, Windows 12'nin geleceği tarihi ağzından kaçırmış olabilir!

Microsoft'un Windows 12 için hazırlandığı iddia ediliyor. Son olarak Intel'den gelen yeni bir yorum ve şirketin yakın gelecekteki donanım planlarına ilişkin son bilgiler, bu iddiaları güçlendirdi.

Haber 09-10-2023 15:51

Microsoft yapay zeka çipi mi tanıtacak? Tarih verdiler! İşte o iddia...

ABD'li teknoloji devi Microsoft'un yapay zeka için tasarlanmış ilk çipini tanıtmayı planladığı öne sürüldü. İşte yakın kaynakların iddiasına göre, ABD'li teknoloji devinin şirketin yapay zeka için tasarlanmış ilk çipini tanıtmayı planladığı tarih!

Haber 08-10-2023 18:25

Dev anlaşma önümüzdeki hafta tamamlanabilir!

ABD'li teknoloji devi Microsoft'un, video oyun şirketi Activision Blizzard'ın 68,7 milyar dolar karşılığında satın alımını 13 Ekim'de sonuçlandırmayı planladığı iddia edildi. Ancak iddiaya göre bu tarih, İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu'na (CMA) bağlı olacak.

Haber 08-10-2023 15:03

Microsoft Xbox Series X/S için yenilenmiş sürümler iddiası ortaya çıktı! Ne zaman çıkacaklar, özellikleri ve fiyatları nasıl olacak?

Microsoft, Xbox Series X ve Xbox Series S konsolunu yakında yenilemeyi planlıyor olabilir. Bu konuda bazı iddialar ortaya çıktı. Peki iddialara göre Xbox Series X ve Xbox Series S'in yenilenmiş sürümleri ne zaman çıkacak, özellikleri ve fiyatları nasıl olacak?

Haber 19-09-2023 11:31

Yapay zekanın olmadığı masa kalmıyor: Şimdi de ünlü bir şirket, yapay zekalı sırt çantasının patentini aldı!

Yapay zekalı robot, yapay zekalı süpürge derken yapay zekanın girmediği alan neredeyse kalmadı! Şimdi de teknoloji gündemine tam da bu konuyla ilgili tuhaf bir haber daha düştü... O habere göre ABD'li ünlü şirket Microsoft, sensörlerle donatılan yapay zeka destekli bir sırt çantasının patentini aldı.

Haber 06-09-2023 12:10

Microsoft'tan şok karar! WordPad, Windows'tan kaldıracak

Microsoft'tan dikkat çeken bir WordPad kararı geldi. Yazılım devi, ilk olarak Windows 95'in bir parçası olarak karşımıza çıkan WordPad'i Windows'un gelecekteki bir sürümünde kaldırmayı planlıyor.

Haber 04-09-2023 09:19

Yapay zekanın girme ihtimali olan bir diğer yer! Öğrenince şaşırabilirsiniz...

Yapay zeka konusu son dönemde oldukça revaçta. Buna Microsoft ile arasında işbirliği ve ortaklıklar bulunan OpenAI firmasının sohbet robotu ChatGPT'nin katkısı da büyük. Şimdi ise Microsoft'un Windows 11'de Paint ve Fotoğraflar gibi uygulamalara yapay zeka özellikleri getirebileceği konuşuluyor.

Haber 23-08-2023 17:13

Sony ile Microsoft arasında Call of Duty anlaşması!

Sony, Activision Blizzard'ın satın alınmasının ardından Call of Duty serisinin PlayStation'da kalması için Microsoft ile bir anlaşma üzerinde uzlaştı. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, Sony ve Microsoft'un Call of Duty'yi PlayStation'da tutmak için "bağlayıcı bir anlaşma" üzerinde anlaştıklarını söyledi. Anlaşmanın 10 yıllık olduğu düşünülüyor.

Haber 17-07-2023 12:13

1TB depolamalı ve siyah renkli Xbox Series S duyuruldu! İşte fiyatı...

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft, Xbox Series S isimli oyun konsolunun 1 TB depolama alanına sahip ve siyah renkli (Carbon Black) versiyonunu duyurdu. 1 Eylül’de yurt dışında piyasaya sürülecek olan 1TB’lık siyah Xbox Series S'in fiyat etiketi de açıklandı. İşte 1 TB depolama alanına sahip olan siyah renkli Xbox Series S'in fiyatı...

Haber 12-06-2023 10:00

Twitter'dan Microsoft'a şok suçlama!

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter'dan ABD'li teknoloji devlerinden Microsoft'a şok bir suçlama geldi. Twitter, Microsoft'u verilerini izinsiz kullanmakla suçladı.

Haber 21-05-2023 09:23

ABD'li teknoloji devi ile ilgili dikkat çeken 'maaş zammı' haberi! Söz konusu e-postada 'yapay zeka' detayı...

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'un bu yıl tam zamanlı çalışanlarının maaşlarına zam yapmayacağı bildirildi. Microsoft Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella'nın çalışanlara e-posta gönderdiği söylenirken, konuyla ilgili haberlerde yer verilen söz konusu e-postada bulunan "yapay zeka" detayı ise dikkat çekti.

Haber 11-05-2023 18:24

ChatGPT sonrası çok konuşulmaya başlandı! ABD, 140 milyon dolarlık yatırım yapacak

ABD yönetimi, ülkede 7 yeni ulusal yapay zeka araştırma enstitüsünün kurulması için 140 milyon dolarlık fon sağlanacağını duyurdu. Google'ın ana kuruluşu Alphabet, Microsoft, OpenAI ve Anthropic'in üst yöneticileri ise yapay zekayı görüşmek üzere ABD Başkan Yardımcısı Harris ve üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.

Haber 05-05-2023 11:01

Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet... Merakla bekleniyordu, açıkladılar!

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet merakla beklenen bilançolarını açıkladı. Buna göre, iki şirketin gelirleri ocak-mart döneminde artış kaydetti. Microsoft'un geliri ocak-mart döneminde 52,9 milyar dolara, Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir ise 69,8 milyar dolara çıktı.

Haber 26-04-2023 12:24

ABD'den Microsoft'a 3,3 milyon dolarlık para cezası!

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'un ABD'nin ihracat denetimleri ve yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle yürütülen soruşturmada uzlaşmaya giderek toplam 3,3 milyon dolarlık para cezası ödeyeceği bildirildi.

Finans 06-04-2023 23:33

Microsoft Outlook ve Microsoft Teams çöktü mü, Microsoft Outlook ve Microsoft Teams'te erişim sorunu mu var?

Microsoft Outlook ve Microsoft Teams çöktü mü, Microsoft Outlook ve Microsoft Teams'te erişim sorunu mu var? Aktarılan bilgilere göre, Microsoft Teams ve Outlook'un da aralarında bulunduğu çeşitli Microsoft servislerinde küresel çapta erişim sorunu yaşanıyor.

Haber 25-01-2023 15:49

ABD'li teknoloji devlerinden Microsoft, bilançosunu açıkladı: Dikkat çeken düşüş!

Mali takviminde ekim-aralık dönemini ikinci çeyrek olarak kabul eden ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft, bilançosunu açıkladı. Buna göre Microsoft'un net karında düşüş yaşandı. Şirketin net karı, geçen yılın ekim-aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12 azaldı.

Haber 25-01-2023 09:58

Microsoft hissesi nasıl alınır, Microsoft hisse senedine yatırım yapmak için ne yapılır? Microsoft hisse senedine nasıl yatırım yapılır?

Microsoft Corporation, ABD merkezli bir teknoloji şirketidir. Çok uluslu olan şirket pek çok alanda faaliyet göstermektedir. Elektronik cihazlar, bilgisayar yazılımları, bilişim hizmetleri ve kişisel bilgisayarlar üretim yaptığı sahalardan bazılarıdır. Üretim yaptığı her alanda adından sıkça bahsettiren şirket, yatırımcıların da sıklıkla başvurduğu bir tercihtir. Peki, Microsoft hisse senedine yatırım yapmak için ne yapılır?

Finans 20-01-2023 17:13

Söylentiler doğru çıktı! 10 bin çalışanını işten çıkaracak

Microsoft'un binlerce çalışanını işten çıkartacağına dair dünya basınında yer alan söylentiler doğru çıktı. ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft, yılın üçüncü çeyreğinin sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Şirketin CEO'su Nadella, şirketin bu durumdan daha güçlü ve daha rekabetçi çıkacağından emin olduğunu söyledi.

Haber 18-01-2023 18:43

Dünya devinde deprem! Microsoft binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft'un çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkarmayı planladığı belirtildi.

Haber 17-01-2023 23:56

'VALL-E' akıllara durgunluk verdi! 3 saniyelik bir örnek ona yetiyor, sonrası çok ilginç

Çok şaşırtan yapay zeka modellerine bir yenisi daha eklendi. ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'tan araştırmacılar, VALL-E isimli yeni bir metinden ses oluşturabilen yapay zeka modeli duyurdu. VALL-E'nin yeteneği ise akıllara durgunluk verdi. Öyle ki Microsoft'un yeni yapay zekasının, 3 saniyelik bir örnekle herkesin sesini taklit edebileceği söyleniyor.

Haber 11-01-2023 17:54

ChatGPT, Google'a rakip olabilir deniliyordu, galiba oluyor! Bu iddia çok konuşulur: Microsoft...

Yeni nesil sohbet robotu ChatGPT verdiği cevaplarla deneyenleri hayrete düşürmüş, internet aleminde günlerce konuşulmuştu. Hatta ChatGPT'nin "bir gün Google'a rakip olabileceği" teorisi dahi ortaya atılmıştı. Dikkat çeken bu teori, bir anlamda gerçekleşiyor olabilir. Çünkü son dakika iddialarına göre, OpenAI'nin yatırımcısı Microsoft, ChatGPT teknolojisini kendi arama motoru Bing'e entegre ederek Google'a meydan okumayı planlıyor.

Haber 04-01-2023 17:07

Zaman daralıyor! Windows 7 ve Windows 8/8.1 kullanıcıları dikkat

Kişisel bilgisayarlarında hâlâ Windows 7 kullanan milyonlarca insan için zaman daralıyor. Microsoft Edge ve WebView2, Windows 7 ve Windows 8/8.1 desteğini 10 Ocak'ta sonlandırıyor. Konuyla ilgili bir haberde "Windows 7 ve 8.1 çalıştıran bir cihazınız varsa, Windows 10 veya 11'i PC'nize indirmek için iyi bir zaman olabilir" deniliyor.

Haber 04-01-2023 15:04

Ortalığı karıştıran çalışan! 'Yanlışlıkla' duyurdu, sürprizi bozdu

Bir Microsoft çalışanı ilginç bir olaya sebep oldu. Çalışan, bir paylaşım yaparak 'görünüşe göre yanlışlıkla' Windows 11'in Not Defteri uygulamasının 'sekme' özelliği kazandığını duyurdu. Microsoft'ta kıdemli bir ürün müdürü olan çalışan, yaptığı paylaşıma bir ekran görüntüsü de ekledi. Ekran görüntüsünde bulunan "Gizli özellikler hakkında konuşmayın veya ekran görüntüsü almayın." uyarısı ise dikkatlerden kaçmadı.

Haber 26-12-2022 17:10

Microsoft, Netflix'i satın mı alacak? Bu iddia çok konuşulur

Netflix, Microsoft tarafından satın alınacak mı? Netflix hakkında zaman zaman birçok iddia çıkarken, şimdi bir yenisi daha geldi. Reuters'tan Jennifer Saba'nın iddiasına göre, daha önce birçok satın alım yapan Satya Nadella liderliğindeki Microsoft, 2023'te listeye Netflix'i ekleyebilir.

Haber 21-12-2022 12:59

Bir dönem kapanıyor: Microsoft'tan Internet Explorer kararı! Tarih verildi

Insternet Explorer adeta tarihe karışıyor. Microsoft'tan Internet Explorer konusunda önemli duyurular yapıldı! Üstelik bir tarih de verildi. Plana göre, bu tarihte Internet Explorer 11, bir Microsoft Edge güncellemesiyle bazı Windows 10 sistemlerinde tamamen devre dışı bırakılacak.

Haber 19-12-2022 11:25

ChatGPT çılgınlığı büyürken, onun yüzü gülecek! Dudak uçuklatan rakam...

Sohbet robotu ChatGPT internet dünyasını kasıp kavuruyor. Google'ın rakibi olarak gösterilen, sorulan sorulara yanıt vermeye çalışan, karşınızda sanki bir insanmış gibi de yanıtlar veren, hatta kod yazabilen bu yapay zeka ve türevleri önümüzdeki yıllarda çok konuşulacağa benziyor. Ancak son haftalarda ilgi odağı olan ChatGPT'nin sahibi olan OpenAI'nin ise önümüzde yıllarda yüzü gülecek gibi duruyor. Bu konuda dudak uçuklatan bir rakamın olduğu önemli bir haber çıktı!

Haber 16-12-2022 12:07

Microsoft'tan dikkat çeken anlaşma! Yaklaşık yüzde 4 hissesini satın alacak

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'tan dikkat çeken bir duyuru geldi. Duyuruya göre, Londra borsasını işleten London Stock Exchange Group (LSEG) ile anlaşma imzalandı. 10 yıllık anlaşma kapsamında Microsoft LSEG hisselerinin yaklaşık %4'ünü satın alacak.

Haber 12-12-2022 12:06

Microsoft'tan sürpriz Call of Duty hamlesi! 10 yıllığına...

Oyun dünyasının en önemli yapımlarından biri olan Call of Duty hakkında sürpriz bir hamle yapıldı. Microsoft ve oyun devi Nintendo, Call of Duty'i Nintendo oyun platformlarına getirmek için anlaştı. Microsoft, Call of Duty'i Nintendo'ya getirmek için 10 yıllık bir taahhütte bulundu. Ancak anlaşma, Microsoft'un 69 milyar dolarlık Activision satın almasını tamamlamasına bağlı.

Haber 07-12-2022 18:37

Tarihin en yüksek cirolu açık artırması! 1,5 milyar dolarlık satış yapıldı: Microsoft'un kurucularından Allen'in koleksiyonu

Microsoft'un kurucularından Paul Allen'in koleksiyonundaki ünlü isimlere ait eserler, satışa sunuldu. 1,5 milyar dolarlık rekor fiyata satıldı. Vincent van Gogh, Georges Seurat, Paul Gauguin, Paul Cezanne ve Gustav Klimt gibi ünlü isimlerin eserlerinden oluşan koleksiyonun "tarihin en yüksek cirolu" açık artırması olduğu açıklandı. Açık artırmadan elde edilen gelir Allen'in belirlediği hayır kurumlarına bağışlanacak.

Haber 10-11-2022 17:57

ABD askerlerini hasta eden cihaz! Dünya Bizi öldürebilirlerdi sözüyle çalkalanıyor

ABD basınının eriştiğini duyurduğu bir rapor dünyayı ayağa kaldırdı. İddialara göre raporda, en son saha testlerinde Microsoft'un HoloLens tabanlı karma gerçeklik başlığını test eden ABD ordusuna mensup askerlerin rahatsızlandığı belirtildi. Askerler, baş ağrısı, göz yorgunluğu ve mide bulantısı gibi görevi etkileyen fiziksel rahatsızlıklar yaşadı. Yayınlanan bir haberde yer alan teknolojiyi test eden bir askere ait "Bu cihazlar bizi öldürebilirdi" sözü ise yaşanan endişeyi ortaya koydu.

Haber 14-10-2022 14:07

Microsoft Office gidiyor! Yerine bakın ne geliyor

Ofis programları denildiğine akla gelen ilk yazılımlardan biri Microsoft Office oluyor. Excel, Powerpoint ve Word gibi programların Microsoft Office'ın birer parçası olduğu biliniyor. Ancak 30 yıllık hizmet serüvenini ardından Microsoft Office'te büyük bir değişiklik yapılıyor. Microsoft, Microsoft Office'i yeniden adlandırılıyor. Microsoft Office'ın yeni adı ise bakın ne oluyor!

Haber 14-10-2022 12:37

WhatsApp Web görüntülü konuşma adımları: WhatsApp Web'de görüntülü arama nasıl yapılır?

Milyarlarca kullanıcı tarafından tercih edilen Whatsapp uygulaması masaüstü bilgisayarlarda kullanılan web sürümü ile dikkat çekiyor. Kullanıcılar uygulamanın telefondaki tüm özelliklerinden masaüstü bilgisayarlarında da yaralanabiliyor. WhatsApp Web'de görüntülü konuşma nasıl yapılır?

Haber 10-10-2022 15:25

PowerPoint özellikleri nelerdir? PowerPoint'te neler yapılır, kimler tarafından kullanılır?

PowerPoint özellikleri, sunu hazırlamayı kolaylaştırır ve özgün kılmayı sağlar. PowerPoint üzerinden animasyon, metin, resim, video gibi içerikler kullanılarak sunular oluşturulur. PowerPoint özellikleri sayesinde programa hakim olan kullanıcılar hitap ettikleri kitleye uygun sunumlar hazırlama fırsatı bulurlar. PowerPoint nedir, özellikleri nelerdir? PowerPoint ne işe yarar?

Haber 27-09-2022 14:22

Sosyal medyayı sallayan tek kelimelik tweet akımı! Anında viral oldu, ABD Başkanı Joe Biden da katıldı

Sosyal medyada tek kelimelik tweet akımı ( #OneWordTweet) başlatıldı. Kişi, kurum ve kuruluşların kendilerini en iyi anlatan kelimeyi tweet olarak attıkları bu akım, ünlü firmaların da katılımıyla anında viral hale geldi. Öyle ki ABD Başkanı Joe Biden da tek kelimelik tweet akımına katılanlar arasına girdi. Biden, kendisini en iyi anlatan kelimeyi seçerek tek kelimelik bir tweet attı. Peki Biden kendisini hangi kelimeyi seçti? İşte detaylar!

Haber 02-09-2022 10:22

Vodafone FreeZone ve Microsoft'tan indirimli Xbox PC GamePass fırsatı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin: - "Oyun dünyasını 360 derece sahiplenen bir marka olarak, bu ekosistemi güçlendirecek ve herkes için fayda sağlayacak adımlar atmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 18-08-2022 12:03

Dünya bu adamı konuşuyor! Servetiyle Bill Gates'i yerinden etti

Herkes Hintli milyarder Gautam Adani'yi konuşuyor. Gautam Adani, servetiyle Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'i geride bırakarak dünyanın en zengin dördüncü insanı oldu. Gates’in yaptığı bağışlar Adani'nin yükselişinde etkili yarattı. Genellikle ABD'li teknoloji girişimcilerinin egemen olduğu servet sıralamasındaki bu yükseliş, tüm gözlerin Gautam Adani'ye yönelmesini sağladı.

Haber 22-07-2022 14:25

Netflix satılıyor mu? Reklamlı abonelik için Microsoft ile ortaklık kurmuştu

Dijital yayın platformu Netflix, yeni reklamlı üyeliği için Microsoft ile ortaklık kurdu fakat bir analist, bunun arkasında gizli bir niyeti olabileceğini dile getirdi. "Netflix bir çıkış arıyor olabilir" diyen ve platformun Microsoft'a yaklaşmaya çalıştığını söyleyen analist, Netflix'in ileride satılarak Microsoft bünyesine geçebileceğinin üzerinde durdu.

Haber 17-07-2022 11:31

Microsoft hesabı silme nasıl yapılır? Microsoft hesap silme (kalıcı hesap kapatma) adımları

Microsoft hesabı, Microsoft şirketinin Windows Live gibi uygulamalarında kullanılmak üzere sağladığı bir hizmettir. Microsoft hesabı yaygın bir kullanıma sahiptir. Ancak birçok kullanıcı çeşitli sebeplerle Microsoft hesabı silme işleminin nasıl yapıldığını araştırır. Bu yazımızda, Microsoft hesabı silme işlemini tüm detaylarıyla sizler için açıkladık...

Haber 10-07-2022 13:31

Dijital Platfromlardan AB’ye Sahte Haberle Mücadele Sözü

Google, Twitter, Microsoft ile Facebook ve Instagram’ın çatı kuruluşu Meta, Avrupa Birliği’nin ağır para cezaları getiren yeni dezenformasyon düzenlemesine uymak için, yanlış haber ve bilgilendirmeye karşı daha sert tutum takınmak konusunda anlaştı

Haber 16-06-2022 19:57

27 yıllık hikaye bugün sonlanıyor! Internet Explorer devri kapanıyor: Artık veda etmenin vakti geldi

İlk olarak 1995 yılında Microsoft tarafından piyasaya sürülen Internet Explorer için yolun sonu geldi. Microsoft'un ünlü tarayıcısı bugün artık emekli olarak tamamen kullanımdan kaldırılıyor. Haber, Internet Explorer ile büyüyen Y kuşağından birçok kişi için hayal kırıklığı yarattı. Dile kolay 27 yıllık bir hikayesi olan Internet Explorer, diğer tarayıcıların daha popüler hale gelmesiyle rekabetin gerisinde kalmıştı. Yıllar boyunca yavaşlığı yüzünden ise sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Haber 15-06-2022 10:17