Openai Haberleri

Elon Musk, OpenAI ve Sam Altman'a yapay zeka davası açtı! İnsanlık yararına yapay zeka geliştirme misyonu terk edildi

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile şirketin CEO'su Sam Altman'a kar amacı gütmeden, insanlığın yararına yapay zeka geliştirme yönündeki kuruluş misyonunu terk ettikleri iddiasıyla dava açtı. Davada, OpenAI'nın "insanlık yararına yapay zeka geliştirme" misyonunu terk ederek, kuruluş sözleşmesini ihlal ettiği öne sürüldü.

Haber 01-03-2024 21:10

Bu videoların hiçbiri gerçek değil! OpenAl'ın yeni metinden videoya yapay zeka modeli 'Sora' büyük yankı uyandırdı: Yeni bir dönem başlıyor! 'O hayal, gerçeğe artık daha yakın olabilir'

ChatGPT'nin geliştiricisi San Francisco merkezli teknoloji şirketi OpenAl, yeni bir dönemi başlattığı inanılan, metin komutlarıyla gerçekçi ve yaratıcı sahneler oluşturabilen yapay zeka modeli Sora'yı tanıtarak yankı uyandırdı! "Metinden videoya" yapay zeka modeli Sora, herkesi şoke etti. eğer herhangi bir etik engel yok ise, yaşanan son yapay zeka gelişmeleriyle birlikte birçok kişinin hayali hâline gelen yapay zekayla kendi filmini oluşturma fikri gerçeğe dönüşmeye artık daha yakın olabilir.

Haber 16-02-2024 12:51

Kilit bir ismin, Sam Altman'ın OpenAI'ya geri dönüş partisine katılmadığı ortaya çıktı!

Yapay zeka şirketi OpenAI'ın CEO'su Sam Altman'ın ani bir şekilde görevinden alınmasında kilit rol oynadığı söylenen yönetim kurulu üyesi Ilya Sutskever'ın, Altman'ın şirkete geri dönüşünün kutlandığı partiye katılmadığı bildiriliyor. Bir OpenAI sözcüsü bu konuda yorum yapmayı reddederken, Sutskever'i temsil eden avukatlardan biri ise bu konuda bir açıklamada bulundu.

Haber 26-11-2023 11:36

Dünyanın konuştuğu olayda istifa tehdidiyle gündem olmuşlardı: OpenAI'ın mühendisleri yeri doldurulamaz olarak görülüyor! Peki neden?

Yapay zeka şirketi OpenAI, CEO Sam Altman'ı, görevinden alınması üzerine yüzlerce çalışanın istifa tehdidinde bulunması sonrasında tekrar göreve getirdi. Çıkan bir habere göre bu durum, teknoloji endüstrisinin en değerli çalışanlarının şu anda ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu ortaya koyuyor. Habere göre yapay zekanın öncüsü olan OpenAI'ın mühendisleri neredeyse yeri doldurulamaz (vazgeçilmez) olarak görülüyor. Peki maaş aralıkları da dikkat çeken bu insanlar neden bu kadar değerliler?

Haber 24-11-2023 16:45

Yaşananlar Silikon Vadisi'ni karıştırmıştı! Sam Altman-OpenAI olayının perde arkasında insanlığı tehdit edebilecek yapay zeka keşfi mi var?

Yapay zeka sektörünün en bilinen ve etkili isimlerden biri olan Sam Altman, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI şirketindeki CEO'luk görevinden kovulmuş ancak daha sonra görevine geri döneceği duyurulmuştu. Altman'ın neden kovulduğu merak edilirken, dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı! Altman kovulmadan önce birkaç araştırmacının yönetim kuruluna insanlığı tehdit edebilecek bir yapay zeka keşfi konusunda uyarıda bulunduğu iddia edildi.

Haber 24-11-2023 09:40

ChatGPT'nin ücretsiz versiyonunu kullananlara sesli konuşma müjdesi! Duyuru için yapılan manidar paylaşım dikkatleri üzerine çekti

ChatGPT'nin ücretsiz versiyonunda artık sesli iletişim kurabilirsiniz. OpenAI, sesli ChatGPT'nin artık tüm ücretsiz kullanıcılar tarafından kullanılabileceğini duyurdu. Duyuru ise oldukça manidar bir paylaşımla yapıldı.

Haber 22-11-2023 11:52

Silikon Vadisi: Sam'in yolu... Sam Altman, OpenAI'a geri dönüyor! Prensipte anlaşmaya varıldı

Yapay zeka uygulaması ChatGPT'nin geliştiricisi, OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman'ın görevinden ayrılmasıyla başlayan süreç adeta bir krize dönüştü! Süreç Microsoft'un devreye girip Altman'ı ve OpenAI'ın kurucu ortağı Greck Brockman'ı bünyesine katmasıyla daha da dikkat çekici bir hal aldı. Silikon Vadisi'nde etki yaratan gelişmeler sonrası "yaşananlardan bir film senaryosu çıkar" şeklinde yorumlar yapılmaya başlandı. Şimdi ise OpenAI, Sam Altman'ın dönüşü için prensip anlaşmasını duyurdu.

Haber 22-11-2023 10:25

OpenAI'dan Microsoft'a: Yapay zeka sektörüne bomba gibi düştü! Sam Altman'ın yeni adresi belli oldu, şirket bir ismi daha transfer etti

Yapay zeka uygulaması ChatGPT'nin geliştiricisi, OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman'ın görevden ayrılması sektörün gündemine bomba gibi düştü. Altman'ın yeni adresi ise daha çok konuşulacağa benziyor! OpenAI yatırımcılarının Altman'ı geri istediği konuşulurken Microsoft devreye girdi.

Haber 20-11-2023 16:56

Dev yapay zeka şirketinde sektörde etki yaratan gelişme! OpenAI CEO'su Sam Altman görevinden alındı, yatırımcılar ise onu geri istiyor: Akıllara Steve Jobs'u getirdi

Yapay zeka uygulaması ChatGPT'yi geliştiren OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman, sürpriz bir şekilde görevinden ayrıldı. Dev yapay zeka şirketinde yaşanan bu gelişme, sektörde şok etkisi yarattı. Ancak iddialara göre Open AI yatırımcıları, Altman'ı geri istiyor. Bu durum, 1985'de kurucusu olduğu Apple'dan kovulan, ilerleyen yıllarda ise geri getirilen Steve Jobs'u akıllara getirdi.

Haber 19-11-2023 10:40

Gerçek oldu: OpenAI'den ChatGPT'ye dosya yükleme dopingi!

OpenAI'ın sohbet robotu ChatGPT'nin Plus üyeleri için dikkat çeken yeni beta özellikler geldi. Abonelere göre güncelleme, dosya yükleme ve bunlarla çalışma becerisi ekliyor. Bunun yanı sıra güncelleme multimodal desteği de içeriyor.

Haber 30-10-2023 12:30

Şaşırtmadı! İşte kendi yapay zeka çiplerini üretmek istediği iddia edilen o şirket...

Reuters'ın konuyla ilgili haberine göre kendi yapay zeka çiplerini üretmeyi araştıran bir şirket var. Hatta yakın kaynaklara dayandırılan habere göre şirket, potansiyel bir satın alma hedefini değerlendirmeye kadar gitmiş durumda. Bu şirket kim mi? İşte yanıtı...

Haber 08-10-2023 15:32

OpenAI'dan büyük ipucu! GPT-5 mi geliyor?

OpenAI'ın yeni bir ticari marka başvurusunda bulunması dikkatleri üzerine çekti. Başvuru, GPT-4'ün halefine dair bir ipucu olarak değerlendiriyor. GPT-4'ün halefinin ise GPT-5 olacağı iddiası var.

Haber 03-08-2023 17:42

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, OpenAI'nin kurucusuyla yapay zekayı görüştü

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'nin Kurucu Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman ile yapay zeka teknolojilerini görüştü.

Haber 11-06-2023 09:27

Uzmanlardan kritik yapay zeka uyarısı! O konuya değinip Küresel öncelik olması gerek dediler

Uzmanlar, yapay zeka kaynaklı riskler konusunda uyardı. ABD'de San Francisco merkezli Yapay Zeka Güvenliği Merkezi (CAIS), yapay zekanın insanlık için oluşturduğu tehlikelere yönelik uyarısında, yapay zeka kaynaklı yok olma riskini azaltmanın küresel öncelik olması gerektiğini bildirdi.

Haber 31-05-2023 09:26

ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'ın CEO'su Samuel Harris Altman: En büyük korkum...

ChatGPT'yi geliştiren OpenAi'nin Üst Yöneticisi (CEO) Samuel Harris Altman, yapay zekayla ilgili endişelerini paylaştı. Altman, yapay zeka robotu ChatGPT ile ilgili, "En büyük korkum, teknoloji endüstrisi olarak dünyaya önemli zararlar verme ihtimalimizdir." dedi.

Haber 17-05-2023 11:52

ChatGPT sonrası çok konuşulmaya başlandı! ABD, 140 milyon dolarlık yatırım yapacak

ABD yönetimi, ülkede 7 yeni ulusal yapay zeka araştırma enstitüsünün kurulması için 140 milyon dolarlık fon sağlanacağını duyurdu. Google'ın ana kuruluşu Alphabet, Microsoft, OpenAI ve Anthropic'in üst yöneticileri ise yapay zekayı görüşmek üzere ABD Başkan Yardımcısı Harris ve üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.

Haber 05-05-2023 11:01

Sosyal medya bunu konuşuyor! Paylaşımı viral oldu... ChatGPT sayesinde lotodan ikramiye kazandığını açıkladı

ChatGPT, Türkiye dahil tüm ülkelerin ilgisini çekmeyi başarırken, Tayland'da ise bir kişinin 'loto' iddiası viral oldu. Patthawikorn Boonrin isimli o kişi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI'ın yapay zeka robotu ChatGPT'nin tahmin ettiği rakamlarla lotodan ikramiye kazandığını açıkladı. Üstelik Boonrin'in iddiasına göre, ChatGPT kendisine konuyla ilgili uyarı ve çağrıda da bulunmuş...

Haber 06-04-2023 17:53

Kullanımının durdurulması talebinde bulundular! ABD'de şok çağrı...

Yapay zeka kimilerini kaygılandırıyor kimilerini de geleceğe dair umutlandırıyor. ABD'de kar amacı gütmeyen Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi (CAIDP) ise Federal Ticaret Komisyonu'na (FTC) dikkat çeken bir başvuru yaptı. CAIDP, yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI'ın yapay zeka robotu ChatGPT'nin yeni sürümü GPT-4'ün kullanımının durdurulması talebinde bulundu.

Haber 31-03-2023 12:58

Sert sözlerle yüklendi! Elon Musk için O bir pislik dedi

Yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT, yeni GPT-4 ve GPT-5'in ChatGPT'yi bir insandan ayırt edilemez hale getirebileceği konuşuluyorken, Tesla CEO'su Musk'ın sert eleştirileri gündem oldu. ChatGPT'nin arkasındaki şirket olan OpenAI'nin CEO'su Sam Altman ise konuk olduğu bir podcast'te Musk'ın sert eleştirilerine karşı kurumunu savunurken, Musk için "O bir pislik" dedi. İşte detaylar...

Haber 31-03-2023 11:39

ChatGPT konuşulurken sürpriz duyuru geldi! OpenAI, GPT-4'ü çıkardı

İnternet dünyası aylarca sohbet robotu ChatGPT'yi konuşmuştu. ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI şimdi ise merakla beklenen GPT-4'ü ortaya çıkardı. OpenAI, metin veya görsel girdisi de kabul edebilen GPT-4'ün "zor sorunları daha yüksek doğrulukla çözebildiğini" iddiasında.

Haber 15-03-2023 11:28

Bu iddia çok konuşulur: Saati 2 dolara Kenyalıları çalıştırdılar

Sohbet robotu ChatGPT geçtiğimiz haftalara damga vurmuştu. Şimdi ise ChatGPT'nin arkasındaki yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI hakkındaki dikkat çeken bir iddia gündem oldu. Şirketin, ChatGPT için saati 2 dolara Kenyalıları çalıştırdığı öne sürüldü. Bir dergide yer alan iddiaya göre OpenAI’da saati 2 dolar gibi düşük ücretle çalışan Kenyalılar, ChatGPT'deki kötü içerikleri tarıyor.

Haber 20-01-2023 16:46

ChatGPT kimin, OpenAI'yi kim kurdu? OpenAI ChatGPT yapay zekâ botu kim tarafından geliştirildi, sahibi kim?

Teknolojik gelişmeleri kaçırmayan kişilerin odak noktasında bulunan ChatGPT, bir yapay zekâ ve sohbet robotu olarak nitelendirilebilir. OpenAI tarafından oluşturulduğu bilinen ChatGPT, Google'a alternatif olarak gösterilen yazılımlar arasına girmiştir. Birçok bağışçısı olduğu görülen OpenAI, 2015'te kurulan ve günümüzde de yapay zeka araştırmaları ile çalışmalarının hayata geçirildiği bir şirkettir. Günümüze damga vuran ChatGPT yapay zekâ robotunun geliştiricisi kimdir?

Haber 16-12-2022 16:36

ChatGPT çılgınlığı büyürken, onun yüzü gülecek! Dudak uçuklatan rakam...

Sohbet robotu ChatGPT internet dünyasını kasıp kavuruyor. Google'ın rakibi olarak gösterilen, sorulan sorulara yanıt vermeye çalışan, karşınızda sanki bir insanmış gibi de yanıtlar veren, hatta kod yazabilen bu yapay zeka ve türevleri önümüzdeki yıllarda çok konuşulacağa benziyor. Ancak son haftalarda ilgi odağı olan ChatGPT'nin sahibi olan OpenAI'nin ise önümüzde yıllarda yüzü gülecek gibi duruyor. Bu konuda dudak uçuklatan bir rakamın olduğu önemli bir haber çıktı!

Haber 16-12-2022 12:07

ChatGPT'yi deneyenler hayrete düşüyor! Her şeye bir cevabı var ama... Kişilerin işlerini riske atabilir, işlerini kaybetme noktasına getirebilir

Dünya, ürkütücü derecede cevaplar verebilen yeni sohbet robotu ChatGPT'yi konuşuyor. ChatGPT, yaptıkları ile yüz binlerce kişinin ağzını açık bırakırken, İstanbul Arel Üniversitesi'nden, yapay zeka ve big data konusunda çalışmaları bulunan akademisyen İrem Yeniceler Kortak, Mynet'e özel açıklamalar yaptı. Kortak, Şu an yaptıklarıyla bile oldukça şaşırtan ChatGPT'nin bugününü ve yarınını değerlendirerek "Kişilerin işlerini riske atabilir, işlerini kaybetme noktasına getirebilir" dedi.

Haber 09-12-2022 10:07

ChatGPT görenleri hayrete düşürdü! Yetenekleri akademisyenleri bile şaşırtıyor: Birçok kişiyi işsiz bırakabilir

Elon Musk'ın kurduğu OpenAI vakfının son chatbot'u (sohbet robotu) ChatGPT görenleri hayrete düşürdü. Yazma yeteneği, karmaşık görevlerde yaptıkları ve kullanım kolaylığıyla övülen yeni sohbet robotu akademisyenleri bile şaşırtıyor. ChatGPT sonrası profesörlerin, programcıların ve gazetecilerin sadece birkaç yıl içinde işsiz kalabileceği söyleniyor.

Haber 05-12-2022 16:41

Akıllara durgunluk veren olay! Yapay zeka kendi dilini icat etti: Araştırmacılar kesin nedenini bilmiyor

OpenAI'nin DALL-E2 adlı yapay zeka sistemi meraklılarını ürküttü. Bilgisayar bilimi alanında doktora öğrencisi olan Giannis Daras'a göre yapay zeka kendi dilini icat etti. Yapılan denemelerde hiçbir dilde anlamı olmayan kelimeleri oluşturduğu görüldü. Bu durum birçok kişiyi şaşkına çevirdi. Araştırmacılar ise kesin nedenini bilmiyor.

Haber 08-06-2022 17:06