Boris Johnson Haberleri

10 Numara'daki partileri tepki çekmişti! Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kritik rapor öncesi milletvekilliğinden istifa etti

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 salgını döneminde Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da düzenlenen partiler nedeniyle tepki çekmişti. Johnson, partilerle ilgili hazırlanan kritik rapor yayımlanmadan önce milletvekilliğinden istifa etti. Boris Johnson istifa mektubunda çok üzgün olduğunu belirterek "Beni parlamentodan uzaklaştırmak için aleyhimdeki davaları kullanmaya kararlı olduklarını açıkça belirttiler" dedi.

Haber 10-06-2023 01:48

İngiltere’nin eski Başbakanı Johnson’ın koronavirüs kurallarını çiğnediğine dair yeni iddialar ortaya atıldı!

İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson’ın koronavirüs kısıtlamalarını çiğnediğine dair yeni iddialar ortaya atıldı. Hükümetin işleyişini denetlemekten sorumlu Kabine Ofisi iddialarla ilgili polise başvurdu.

Haber 23-05-2023 22:33

Rusya, 350 bin yeni asker alacak! Putin 'yeni seferberlik ilanına hazırlanıyor' iddiası

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Daha önce kısmi seferberlik ilan eden Rusya ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Moskova, açıklanan reform planıyla 350 bin yeni asker alacak. Bu askerlerin nereden geleceği soru işareti oluştururken masada yeni bir seferberlik ilan edilebileceği konuşuluyor.

Haber 31-01-2023 07:46

Tarifeli seferde eski başbakanı görenler şaşırdı! İstanbul'a gelen Boris Johnson ezber bozdu

İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson, özel bir havayolu firmasının tarifeli seferiyle İstanbul'a geldi. Johnson'ın uçaktaki görüntüsü sosyal medyada çokça paylaşıldı.

Haber 07-11-2022 09:59

Boris Johnson

Boris Johnson Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Boris Johnson Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Eski İngiltere Başbakanı Johnson, Muhafazakar Parti liderlik yarışından çekildi

Eski İngiltere Başbakanı Johnson, Muhafazakar Parti liderlik yarışından çekildi

Haber 24-10-2022 08:57

İngiltere'de Boris Johnson başbakanlık ve Muhafazakar Parti liderliği yarışından çekildi! Rishi Sunak en güçlü aday

İngiltere’de Başbakan Liz Truss’ın istifasının ardından yeniden Muhafazakar Parti lideri olmak ve başbakanlık koltuğuna oturmak için harekete geçen Boris Johnson herkesi şaşırtan bir karar aldı. Boris Johnson, başbakanlık yarışından çekildi ve Rishi Sunak'ı lider durumda bıraktı. Ülkenin eski başbakanı Johnson yaptığı açıklamada, başarı şansının yüksek olduğunu belirterek "Ancak, son günlerde ne yazık ki bunun yapılacak doğru şey olmayacağı sonucuna vardım." dedi.

Haber 24-10-2022 00:02

İngiltere’de yeni Başbakan adayları belli oluyor! İşte öne çıkan isimler

İngiltere’de Başbakan Liz Truss’ın 44 günlük görev süresi sonrası istifa etmesinin ardından tekrar seçim yapılacak. Eski Başbakan Boris Johnson’ın tekrar aday olması beklenirken, Rishi Sunak ve Penny Mordaunt da seçimde yer alacak. Johnson’ın parlamentoda hala destekçileri bulunurken, İngiliz medyası Sunak’ı bir önceki seçimde olduğu gibi favori gösteriyor. Son seçimde üçüncü olan Mordaunt’un ise bu kez oy oranını artırıp artıramayacağı merak ediliyor.

Haber 23-10-2022 13:16

Karayipler tatilini apar topar yarıda kesti, uçağa atlayıp döndü! Eski başbakan Johnson'ın son hamlesi akıllara o soruyu getirdi

İngiltere'deki siyasi kaos, Avrupa Birliği'ne giriş kararı alındığından bu yana derinleşiyor. Boris Johnson hükümetinde dışişleri bakanı olarak yer aldıktan sonra Johnson'ın başbakanlık koltuğuna geçip yalnızca 45 gün kalan Liz Truss'ın istifası bu krize tuz biber ekti. Truss'ın ardından yerine kimin geçebileceği tartışmaları yükselirken Karayipler'de tatilde olduğu ortaya çıkan Johnson'ın son hamlesi yeni iddiaların fitilini ateşledi.

Haber 22-10-2022 12:54

Barack Obama'yı hatırlatıyor! Yoğun eleştiriler sonrası görevi bırakan Liz Truss sonrası en güçlü aday kim? İngiltere tarihine geçebilir

İngiltere Liz Truss'ın istifasını konuşuyor. 1.5 ay önce başbakanlık koltuğuna oturan Truss, dün istifa etti. Kulislerde iki isim konuşuluyor. Eski başbakan Boris Johnson ve Rishi Sunak! Johnson'ın aday olma ihtimali çok kuvvetli, İngiliz medyasına göre Hint asıllı İngiliz Rishi Sunak'ın ise oy potansiyeli yüksek.

Haber 21-10-2022 09:55

İngiltere koltuğun yeni sahibini arıyor! Kulislerde geçen isim herkesi şaşırttı... Türkiye yakından tanıyor

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın, 44 gün süren başbakanlığının ardından istifa etmesi dünya gündemine bomba gibi düştü. İstifa kararının yankıları sürerken İngiltere'de başbakanlık koltuğuna oturacak yeni ismin kim olacağına dair tartışmalar da başladı. Özellikle ortaya öyle bir kişinin adı atıldı ki İngiltere'de kulisler bir kez daha hareketlendi. İşte İngiltere'de son günlerde yaşananlar ve Truss'ın yerine geçmesi konuşulan o isim...

Haber 20-10-2022 17:49

Boris Johnson, başbakanlığa bu sözlerle veda etti: Benden bu kadar millet

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, başbakan sıfatıyla son kez halka seslendi. Johnson son konuşmasında, 'Benden bu kadar millet' diyerek başbakanlığa veda etti. Johnson, yeni Başbakan Liz Truss ve hükümetini destekleyeceği sözünü verdi. İşte Johnson'ın veda konuşması...

Haber 06-09-2022 10:52

Son dakika: Kıyasıya rekabet sonuçlandı! Dünya bu yanıtı bekliyordu: İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss oldu

Son dakika haberi: Boris Johnson'ın iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etmesiyle İngiltere'de parti liderliği ve başbakanlık için yeni seçim düzenlendi. Partide yapılan yeni seçimin sonucu belli oldu. Lizz Truss ve eski Maliye Bakanı Rishi Sunak arasında geçen rekabette gözler Liz Truss'ın üzerindeydi. Truss rakibi Sunak'tan daha fazla oy alarak Muhafazakar Parti'nin yeni başkanı ve İngiltere'nin başbakanı olmaya da hak kazanan isim oldu.

Haber 05-09-2022 14:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Boris Johnson ile kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Haber 02-09-2022 22:37

Sosyal medya bunu konuşuyor! Uyandığında evinde Boris Johnson’ı gördü

Sosyal medya, İngiltere Başkanı Boris Johnson ile ilgili bir olayı konuşuyor. Polisin uyuşturucu baskını sırasında uykudan uyanan şüpheli, karşısında İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı görünce şoke oldu. Yerel basına konuşan kişi “Şok olmuştum. Gece sarhoştum, uyandım ve karşımda Boris Johnson’u gördüm. Rüya gördüğümü düşündüm" dedi.

Haber 01-09-2022 11:59

Kalfat'tan dünyaya duyurdular! Çankırılı Boris'in her zaman yanındayız

Çankırı'nın Kalfat köyü sakinleri, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Kalfat'ta atalarının yaşadığı evin önünde bir araya geldi. Köy sakinleri, basın açıklaması yaparak Johnson'ın görevde kalması amacıyla imza kampanyası başlattı.

Haber 31-07-2022 16:38

Çankırı'nın Kalfat köyü sakinlerinden İngiltere Başbakanı Johnson için imza kampanyası

Çankırı'nın Kalfat köyü sakinlerinden İngiltere Başbakanı Johnson için imza kampanyası

Yurthaber 31-07-2022 16:07

Boris Johnson'ın veda konuşması gündem oldu! Hasta la vista, baby

İstifa kararı ile adından söz ettiren İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın parlamentoda yaptığı veda konuşması gündem oldu. Johnson, konuşmada, Terminatör filminden bir replik kullanarak, "Görev büyük ölçüde tamamlandı. Hasta la Vista bebeğim" ifadelerini kullandı.

Haber 20-07-2022 19:31

Son dakika: İngiltere'de başbakanlık seçiminde çember daralıyor... 'Türkiye' önerisiyle tepki toplayan Liz Truss üst turda!

Son dakika haberi: Karıştığı skandallarının ortaya çıkmasıyla yükselen çağrılara dayanamayan Boris Johnson'ın başbakanlıktan ve partisinin liderliğinden istifa etmesinin ardından Johnson'ın koltuğuna gelecek isim için yarış sürüyor. Adaylığını açıklayan isimlerden Rishi Sunak, Penny Mordaunt, geçtiğimiz günlerde skandal 'Türkiye' önerisi ortaya çıkan Liz Truss ve Kemi Badenoch bir üst tura yükselerek şansını artırırken bir isim ise yarıştan elendi.

Haber 18-07-2022 22:38

Son dakika: Peş peşe açıklamalar geldi! Bu kez de İtalya Başbakanı Draghi istifa kararı aldı

Son dakika haberine göre, İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin istifa kararı aldığı bildirildi. Başbakan Mario Draghi, "Bu akşam cumhurbaşkanına istifamı sunacağım" ifadesini kullandı. Öte yandan İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Başbakan Mario Draghi'nin istifasını reddetti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 14-07-2022 20:04

İngiltere'de flaş açıklama! Boris Johnson'ın yerine geçecek kişi için tarih verildi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, geçtiğimiz günlerde Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ettiğini, sonbaharda ise parti liderlik seçiminin ardından başbakanlıktan istifa edeceğini açıklamıştı. İngiltere'de büyük bir deprem yaratan olayın ardından Johnson'ın yerine geçecek isimler tartışılmaya başlanmış ve bazı isimler adaylıklarını açıklamıştı. Son olarak Muhafazakar Parti'den flaş bir açıklama geldi. Johnson’ın yerine geçecek kişinin 5 Eylül’de açıklanacağı bildirildi.

Haber 11-07-2022 22:44

Yerine kim geçecek? İngiltere'de istifa krizi sonrası liderlik için adaylar belli olmaya başladı

İngiltere'de Boris Johnson'ın istifası büyük bir gündem yaratmıştı. Şimdi ise Muhafazakar Parti liderliği için adaylar belli olmaya başladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Muhafazakar Parti liderliğinden istifasının ardından başlayan liderlik yarışında, eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, eski Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Ulaştırma Bakanı Grant Shapps aday olacaklarını açıkladı. Öte yandan parti üyelerinin favorisi olan Savunma Bakanı Ben Wallace, liderlik yarışında aday olmayacağını bildirdi.

Haber 10-07-2022 19:41

Beyaz Saray'dan 'Boris Johnson' açıklaması

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın istifa kararı alması sonrası Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Johnson'ın istifası Ukrayna'ya desteği etkilemeyecek" ifadelerini kullandı.

Haber 07-07-2022 20:16

Boris Johnson'ın istifasını İngiliz basını nasıl gördü?

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın kabinesinden beş bakan da dahil olmak üzere art arda 60'a yakın istifanın yaşandığı 48 saatlik siyasi krizin ardından Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ettiğini açıklaması İngiliz basınında geniş yer aldı.

Haber 07-07-2022 20:02

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Kadir Şeker, Boris Johnson, motorin indirimi, Ekrem İmamoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Ekrem Karakaya...

Türkiye ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Konya'da öldürülen doktor Ekrem Karakaya'nın cenaze töreni, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın istifası, motorin indirimi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy'un kameralar önünde yaşadığı gerginlik, Kadir Şeker'in tahliyesi, Kerem Aktürkoğlu...

Haber 07-07-2022 17:13

Boris Johnson istifa mı etti? İngiltere Başbakanı Boris Johnson görevinden neden istifa etti?

Boris Johnson ile ilgili son dakika haberi sonrası vatandaşlar internette araştırma yapıyor. Kabinedeki bakanların peş peşe istifasının ardından İngiltere Başbakanının istifa edeceği aktarılmıştı. Olaya ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Peki Boris Johnson istifa mı etti? İngiltere Başbakanı Boris Johnson görevinden neden istifa etti? İşte detaylar...

Haber 07-07-2022 14:38

Son dakika: İstifa depremine dayanamadı! İngiltere Başbakanı Boris Johnson da görevi bıraktı

Son dakika haberi: İngiltere büyük şokta! Sağlık Bakanı ile Maliye Bakanının peş peşe istifasının ardından ülkede büyük çalkantı yaşanıyor. İstifa eden Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın yerine getirilen Nadhim Zahawi de 36 saat sonra istifa etmişti. İstifa depremine Eğitim Bakanı Donelan da eklenirken Johnson'a yakın çevrelerden yapılan açıklamada başbakanın istifa çağrılarına meydan okuyacağı bildirilmişti. Ancak Boris Johnson da çağrılara dayanamayarak partisinden resmen istifa etti.

Haber 07-07-2022 11:19

İngiltere'de yer yerinden oynuyor! Başbakan Johnson istifa çağrılarını reddetti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson hem partisi hem de muhalefetten gelen istifa çağrılarına karşı çıktı. Üst düzey bir kaynaktan edinilen bilgiye göre Johnson'ın istifaya niyetli olmadığı ve kesinlikle meydan okuyacağı belirtildi.

Haber 06-07-2022 23:36

İngiltere'de hükümet krizi: Başbakan Boris Johnson kendi kabinesinin istifa et baskısı altında

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, iki bakan dahil 30'a yakın hükümet görevlisinin istifası sonrası görevi bırakma konusunda büyük bir baskı altında.

Haber 06-07-2022 20:10

Siyasi kriz İngiliz basınında: 'Johnson'ın sonu yaklaştı'

İngiltere basını Başbakan Boris Johnson'a tepki gösteren Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid'in, kabineden istifa ettiklerini açıklamasıyla başlayan siyasi krize geniş yer veriyor. Gazeteler, Johnson'ın bu krizi kolay atlatamayacağı görüşünde birleşiyor.

Haber 06-07-2022 06:41

İngiltere Başbakanı Johnson'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'daki tahıl krizinin çözümünde oynadığı rol nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine övgüde bulundu. Öte yandan Başbakan Johnson, Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın imzaladığı üçlü muhtıradan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Haber 29-06-2022 18:20

Dünya liderlerinden şaşırtan Putin yorumu! Üstsüz fotoğrafını ti’ye aldılar: Ceketimizi çıkartalım mı?

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz yıllarda üstü çıplak olarak ata bindiği balık tuttuğu fotoğrafları basına yansımıştı. Almanya’daki Elamu Şatosu’nda gerçekleştirilen ve dünyanın 7 büyük ekonomisine sahip ülke liderlerinin bir araya geldiği G7 zirvesinde Putin’in o pozları esprili bir dille bir kez daha gündeme geldi.

Trend 27-06-2022 13:56

İngiltere'de Başbakan Johnson ara seçimlerde darbe aldı

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti, iki bölgede yapılan milletvekilliği ara seçiminde kaybetti. Ana muhalefetteki İşçi Partisi Genel Başkanı Sir Keir Starmer sonuçları "Halk, Muhafazakarlara güvenini kaybetti" diye değerlendirdi.

Haber 24-06-2022 09:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Boris Johnson arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna’daki tahılın güvenli şekilde ülkeden çıkarılması da ele alındı.

Haber 21-06-2022 14:37

Boris Johnson’dan Kiev Ziyaretinde Askeri Eğitim Teklifi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. Rusya’nın işgali başladığından bu yana ikinci kez Kiev’e giden Johnson, Ukrayna askerleri için askeri eğitim programı başlatma teklifinde bulundu

Haber 17-06-2022 23:47

Ukrayna savaşı: Kiev'e sürpriz ziyarette bulunan İngiltere Başbakanı Johnson 'Savaşın denklemini değiştirebilecek askeri eğitim programı önerdim' dedi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmek amacıyla başkent Kiev'e sürpriz bir ziyarette bulundu.

Haber 17-06-2022 22:48

Boris Johnson: İngiltere Başbakanı'nın 'taze başlangıç' mesajı karşılık bulacak mı, kulislerde neler konuşuluyor?

İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün akşam lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin meclis grubunda yapılan güven oylamasını 148'e karşı 211 oyla kazandı. Johnson bugün "taze başlangıç" mesajıyla kabinesini toplasa da birçok yorumcu onun son krizden yara alarak çıktığını söylüyor.

Haber 07-06-2022 15:57

Boris Johnson: Partisindeki vekillerin yüzde 41'inin güvenmediği İngiltere Başbakanı

Boris Johnson'ın iktidarı olaylı geçti. Brexit süreci tamamlandı, İngiltere Avrupa Birliği'nden ayrıldı, Covid pandemisi başladı, Rusya Ukrayna'yı işgal etti. Ancak hiçbir şey Johnson'ın koltuğunu "parti skandalı" kadar sallamadı. Sonunu da zaten bu skandal getirdi.

Haber 07-06-2022 05:49

Son dakika: İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'a güvenoyu

Son dakika haberine göre, İngiltere Başbakan Boris Johnson, Covid-19 kısıtlamaları döneminde kuralları ihlal etmesi nedeniyle Muhafazakar Parti meclis grubunda yapılan oylamada güvenoyu aldı.

Haber 06-06-2022 23:09

İngiltere Başbakanı İçin Güven Oylaması Yapılacak

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti içindeki “1922 komitesi” olarak adlandırılan parlamento grubu, Başbakan Johnson’ın liderliği ile ilgili güven oylaması yapılacağını açıkladı. Bu akşam parlamentoda yapılacak güven oylaması, “Johnson’ı Başbakanlık koltuğundan edebilir” şeklinde yorumlanıyor.

Haber 06-06-2022 12:36

İngiltere Başbakanı Boris Johnson için bu akşam partisinin meclis grubunda güven oylaması yapılacak

Koronavirüs kısıtlamaları sırasında Başbakanlık Konutu'nda düzenlenen partiler nedeniyle istifa baskısı altında olan Başbakan Boris Johnson için bu akşam lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin meclis grubunda güven oylaması yapılacak. Oylamanın Türkiye saatiyle 20.00-22.00 saatleri arasında yapılması bekleniyor. Johnson oylamayı kaybederse istifa etmek zorunda.

Haber 06-06-2022 10:53

İngiltere Başbakanı Johnson'un istifasını isteyenlere hükümetin eski hukuk başdanışmanı da katıldı

Covid yasakları döneminde kendi koyduğu kuralları çiğnediği anlaşılan Başbakan Boris Johnson'un istifa etmesi çağrısı yapan Muhafazakar Parti milletvekillerine partinin ağır toplarından biri daha katıldı. Eski hükümet hukuk baş danışmanı Jeremy Wright ile birlikte istifa çağrısı yapan vekillerin sayısı 25'e ulaştı.

Haber 30-05-2022 20:09

İngiltere'de parti skandalı: Herkes kucak kucağa oturuyor, çöpler ortada bırakılıyordu

İngitere'de koronavirüs yasakları döneminde Başbakanlık konutunda verilen partilere katılanlar ilk kez BBC'ye konuştu. Başbakanlık çalışanları, koronavirüs nedeniyle vatandaşlara getirilen tüm kısıtlamalara karşın bu partilerin nasıl tıkabasa dolduğunu, herkesin nasıl kucak kucağa oturduğunu, partinin çöplerinin nasıl ortada öylece bırakıldığını bir bir anlattı. Başbakan Johnson üzerindeki istifa baskısı katıldığı bir partide çekilen bir resminin daha basına sızdırılmasının ardından artabilir.

Haber 25-05-2022 03:58

İngiltere'de parti skandalı: Başbakan Johnson'ın fotoğrafları basına sızdı

İngiltere'de koronavirüs kısıtlamaları devam ederken başbakanlık ofisinde düzenlenen partilere ilişkin tartışmalar sürerken, Başbakan Boris Johnson'ın söz konusu partilerden birinde çekilmiş bazı fotoğrafları basına sızdı. Muhalefet tarafından parlamentoya yalan söylemekle suçlanan Johnson üzerindeki siyasi baskı da artıyor. Geçtiğimiz hafta konuya ilişkin soruşturmasını tamamlayan ancak Johnson'a herhangi bir ceza vermeyen polis de kararları nedeniyle eleştiriliyor.

Haber 24-05-2022 05:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Boris Johnson'la kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebi ve Ukrayna-Rusya savaşı dahil bölgesel gelişmeler ele alındı.

Haber 20-05-2022 21:51

Başbakan Boris Johnson devlet memuru sayısını beşte bir azaltmak için hazırlıkların yapılmasını istedi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson geçen yılın sonunda 500 bine yaklaşan devlet memuru sayısını beşte bir oranında azaltma planlarını bakanlarıyla paylaştı ve hazırlıkların yapılmasını istedi.

Haber 13-05-2022 15:22

İngiltere İsveç’le Güvenlik Deklarasyonu İmzaladı

İngiltere Başbakanı Başbakan Boris Johnson, Rusya'dan herhangi bir saldırı tehdidine maruz kalması halinde İsveç'e destek sağlama sözü veren bir güvenlik deklarasyonu imzaladı

Haber 12-05-2022 01:14

Savaşın en dikkat çeken detaylarından biriydi! Dudak uçuklatan fiyata satıldı

Rusya-Ukrayna savaşının en dikkat çeken detaylarından bir tanesi de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin savaşın başından bu yana giydiği haki rengindeki polarıydı. Söz konusu polar, dudak uçuklatan fiyata satıldığı haberi geldi. Zelenskiy’nin poları, Ukrayna’ya bağış toplanması için İngiltere’deki bir müzayedede 50 bin sterlinlik açılış fiyatının ardından 90 bin sterline satıldı.

Haber 07-05-2022 18:38

Boris Johnson'ın 'zor gecesi'... Seçimlerde 467 sandalye kaybettiler!

İngiltere'de iktidar partisi yerel seçimlerde 467 sandalye kaybetti. Muhafazakarların son 10 yıldaki en kötü ikinci büyük başarısızlığı olarak kayda geçen seçimlerin, zaten koltuğu tehlikede olan Başbakan Boris Johnson'ı daha da zor duruma soktuğu değerlendiriliyor. Öte yandan İskoçya ve Kuzey İrlanda'da ayrılıkçı partiler ilk sırada yer aldı. İşte haberin detayları...

Haber 07-05-2022 02:24

İngiltere ve Japonya'dan kritik askeri anlaşma! İlk Avrupa ülkesi oldu

İngiltere ve Japonya'dan kritik bir askeri anlaşma hamlesi geldi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Londra'da bir araya gelerek iki ülkenin askeri eğitim, tatbikat ve afet yönetimi gibi konularında ortak hareket etmesini sağlayacak Karşılıklı Erişim Anlaşması’na imza attı. İngiltere böylece Japonya ile bu tip bir anlaşma yapan ilk Avrupa ülkesi oldu. Diğer yandan Kishida, Japonya'nın Rus enerjisine karşı nükleer reaktörleri kullanacağını da açıkladı.

Haber 05-05-2022 20:20