Bugday Emtia Haberleri

Borsa, emtia, dolar... Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

Küresel piyasalar, ABD başkanlık seçimlerinde Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle ortaya çıkan belirsizliklerin ardından yeni haftaya temkinli başladı.

Finans 2024-07-22 09:28:43

Emtia piyasası geçen hafta yönünü aşağıya çevirdi

Emtia piyasasında, geçen hafta Çin ekonomisine yönelik endişeler ve iyileşen hava koşullarıyla düşüş eğilimi görüldü. Tezgah üstü piyasada geçen hafta fiyatlar, libre bazında bakırda yüzde 2,4, kurşunda yüzde 1,2, nikelde yüzde 2,8, çinkoda yüzde 1,9 azaldı.

Finans 2024-07-15 11:47:28

Emtia piyasasında sert dalgalanmalar görüldü

Emtia piyasasında geçen hafta, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli açıklamaları, ABD'de açıklanan verilerden gelen karışık sinyaller, jeopolitik riskler, hava koşulları ve üretim ile stoklara yönelik sıkıntılarla sert dalgalanmalar görüldü.

Finans 2024-07-01 11:39:54

Peş peşe rekorlara imza attılar! Emtia piyasasında zirveyi onlar paylaştı

Peş peşe rekorlara imza attılar! Emtia piyasasında zirveyi onlar paylaştı. Mayıs ayında altının ons fiyatı 2 bin 450,10 dolarla tarihi zirveyi, gümüşün ons fiyatı ise 32,51 dolarla Aralık 2012'den bu yana en yüksek seviyeyi test ederken bakırın libresi 5,25 dolarla rekor seviyeyi gördü.

Finans 2024-06-16 13:39:49

Emtia piyasasında düşüş eğilimi devam ediyor

Emtia piyasasında düşüş eğilimi, ABD Merkez Bankasının faiz indirim zamanlamasına yönelik belirsizlikler ile ABD'de imalat sanayisine ilişkin endişelerin etkisiyle geçen hafta da devam etti.

Finans 10-06-24 11:34

Fed endişesi emtiadaki düşüşü hızlandırdı

Emtia piyasasında, geçen hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına yönelik belirsizliklerin sürmesiyle düşüş eğilimi hızlandı.

Finans 03-06-24 11:31

Emtia piyasasında tarım grubu pozitif ayrıştı

Emtia piyasasında, geçen hafta Fed'in ilk faiz indirimine ilişkin beklentilerin yılın son çeyreğine ötelenmesiyle karışık bir seyir izlenirken, aşırı yağışlar ve kuraklık endişeleriyle tarım grubundaki yükselişler dikkati çekti. Geçen hafta ons bazında altın ve gümüş yüzde 3,3, paladyum yüzde 4,3, platin yüzde 5,5 değer kaybetti.

Finans 27-05-24 11:58

Emtia piyasasında yön arayışı: Kakao fiyatlarında rekor düşüş

Emtia piyasasında, geçen hafta küresel çapta hava durumu olaylarının üretime yönelik endişeleri artırmasına karşın, ABD Merkez Bankasına (Fed) ilişkin belirsizliklerin olumsuz etkilerinin, jeopolitik risklerin ve bazı ürünlerde arza yönelik endişelerin azalmasıyla yön arayışı hakim oldu.

Finans 06-05-24 11:23

Kakao fiyatlarında tüm zamanların en hızlı haftalık düşüşü

Kakao fiyatları, arz endişelerinin hafiflemesiyle bu hafta tüm zamanların en hızlı haftalık düşüşünü kaydetti. Kakao fiyatları, emtia piyasasında bu sene sert dalgalanmalarla öne çıktı.

Finans 05-05-24 15:39

Emtia piyasası nisan ayı ralliyle tamamlandı!

Emtia piyasası, nisan ayında sert yükselişlerin yaşandığı bir ay oldu. Geçen ay altının ons fiyatı 2 bin 431,54 dolarla tarihi zirveyi, gümüşün ons fiyatı ise 29,79 dolarla Şubat 2021'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Finans 03-05-24 12:25

Emtia piyasasında belirsizlik devam ediyor

Bu hafta Fed'in faiz kararı ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerinin emtia piyasası üzerinde etkili olması bekleniyor. Nijerya'da kakao ihracatının artmasıyla hafifleyen arza yönelik endişeler, kakao fiyatlarının düşmesine neden oldu.

Finans 29-04-24 15:53

Dünya Bankası'ndan küresel emtia ve enflasyon değerlendirmesi

Dünya Bankası, küresel emtia fiyatlarının geçen yılki keskin düşüşün ardından dengelendiğini belirterek, bu durumun merkez bankalarının faiz oranlarını hızlı şekilde düşürmesini zorlaştırabileceğini bildirdi.

Finans 25-04-24 17:10

Emtia piyasasında jeopolitik riskler ve yaptırımlar etkili oldu: Kakao fiyatlarında yeni rekor

mtia piyasasında, geçen hafta jeopolitik riskler, yaptırımlar ve üretime ilişkin endişelerle yükseliş eğilimi hakim oldu. Orta Doğu'daki gerilimden kaynaklanan jeopolitik risklerden dolayı değerli metallerde yükselişler görüldü. ABD ile İngiltere'nin, Rusya tarafından yeni üretilen alüminyum, bakır ve nikelin ABD'ye ithalatı ile metal borsalarında işlem görmesini yasaklaması da baz metal fiyatlarında sert yükselişlere neden oldu. Kakao fiyatları ise rekor tazeled.

Finans 15-04-24 11:19

Emtia piyasasında yükseliş sürüyor

Emtia piyasasındaki yükseliş eğilimi, jeopolitik riskler ve arza ilişkin endişelerle geçen hafta da devam etti.

Finans 18-03-24 11:28

Emtia piyasasında Fed etkisi: Yeni yıla yoğun iniş-çıkışlarla başladı

Emtia piyasasında, geçen ay görülen farklı dinamiklerin etkisiyle karışık bir seyir izlendi. Ocak ayında Fed'in para politikasına ilişkin belirsizlikler, jeopolitik riskler, üretim tahminleri, hava ve iklim olayları ile Çin ekonomisine dair gelişmeler emtia piyasasını etkileyen önemli unsurlar arasında yer aldı.

Finans 04-02-24 14:45

İslam Memiş'ten yatırımcıya kritik uyarı: Sürpriz gelişmeyi kaçırmayın, rüzgar tersine dönecek

Geçtiğimiz yıl yatırımcısının yüzünü güldüren altında baskılanma yaşanırken yatırımcılar, "Gram altın ne kadar olacak? Altın alınır mı satılır mı?" sorularına yanıt arıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş emtia fiyatlarında sürpriz gelişmelerin yaşandığını belirterek yatırımcıları uyardı.

Finans 18-01-24 10:03

Gram altın için ‘Yılı 2 bin liranın üzerinde kapatır’ dedi: Dünya Bankası'ndan çifte şok uyarısı: ‘Tehlikeli sulara itebilir…’

Ons altın 2000 doların üzerine yükselirken, gram altın fiyatı Kapalıçarşı piyasasında rekor rakamlara yükseldi. Sene başından bu yana altının gram fiyatı yüzde 65 değerlenirken, yılı 2 bin liranın üzerinde kapatması bekleniyor. Öte yandan Orta Doğu’da yaşanan gerilim nedeniyle emtia fiyatlarının çifte şoka neden olabileceği ve emtia piyasalarını "tehlikeli sulara" itebileceği uyarısı yapıldı.

Finans 31-10-23 09:37

Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı başladı

Bolu'nun Gerede ilçesinde her yıl ülke genelinden esnafın katılımıyla kurulan ve kaz eti, köy ekmeği, keş, el işleri gibi ürünlerin yer aldığı panayırın ilki 17 Eylül'de sona erecek.

Yurthaber 15-09-23 14:52

Kırşehir'de 7 bin 433 kaçak emtia ele geçirildi

Kırşehir'de bir kamyonda, gümrük kaçağı 7 bin 433 emtia ele geçirildi.

Yurthaber 31-07-23 14:34

Gram altın biriktirenler dikkat! Uzman isim uyardı: Yıl sonuna kadar kemerlerinizi bağlayın

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in açıklaması sonrası haftanın son işlem gününde yakından takip ediliyor. FED'in kararı sonrası yeni bir açıklamada bulunan uzman isim, 25 baz puanlık faiz artışının altın fiyatları ve emtia piyasalarına nasıl bir etkisi olacağını aktardı. Peki, bugün tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte, 28 Temmuz 2023 Çarşamba günü altın fiyatları...

Finans 28-07-23 07:30

Altın, dolar, gümüş! Uzman isim tek tek açıkladı: ‘Bu yılın sürpriz koşucusu olabilir, yaz ortasında…’

“Gümüş fiyatları emtia yarışında altın fiyatlarını sollayabilir.” Uzmanlar, “Bu yılın sürpriz koşucusu olabilir” diyerek bahsettiği gümüş fiyatları için iki kriterin gerçekleşmesi durumunda altından ayrılıp kazandırabileceğini söyledi. Gram altın için fiyatlamanın dolar/TL bağlantılı olduğunu vurgulayan emtia uzmanları yaz ortasına dikkat çekerek, “kur stresi olabilir” şeklinde değerlendirmede bulundular.

Finans 30-05-23 10:30

Emtia yatırımı nasıl yapılır, tarımsal emtia yatırımı nasıl yapılır? Emtia yatırımı yapılan piyasalar nelerdir, emtia yatırımı nasıl gerçekleştirilir?

Yatırımcıların alım satım faaliyetlerini yürütebildiği çok çeşitli emtialar mevcuttur. Bu da emtialar kapsamındaki farklı malların hangi piyasalardan alınabildiğinin araştırılmasına yol açar. Temelde emtialar, borsalar ve bankalar aracılığıyla da alım satımı yapılabilen mallar arasındadır. Ayrıca bazı özel piyasalar da neredeyse her bir emtia türüne yatırım yapılmasını mümkün hâle getirir. Peki, emtia yatırımı yapılan piyasalar nelerdir?

Finans 20-04-23 09:39

Emtia senetleri nelerdir, özellikleri nelerdir? Emtia senedi için sigorta gerekir mi, emtia sigortası nedir?

İngilizce karşılığı commodity bills olarak belirtilebilen emtia senetleri, ekonomide önemli bir yer tutar. Nitekim bu senetler, temelde kişi ya da mağazalara ciro edilen makbuzlar olarak nitelendirilebilir. Dolayısıyla birçok özelliği mevcut olan emtia senetleri, mallar üzerindeki ayni hakkı temsil etmesiyle ön plana çıkar. Emtia senetlerinin diğer özellikleri ise bu makbuzların nasıl işlem gördüğünü anlaşılır kılmak için açıklanabilir. Peki, emtia sigortası nedir?

Finans 20-04-23 09:38

Emtia fiyatları nasıl belirlenir? Emtia fiyatları enflasyondan etkilenir mi?

Pek çok emtia türünün yer aldığı piyasalarda fiyat takibi yapmak, bir yatırımcının en çok dikkat ettiği uygulamalar arasındadır. Bu nedenle emtiaların temel fiyatlarını etkileyen faktörler ve bu malların değerlerinin anlık olarak öğrenilebildiği platformlar açıklanmalıdır. Böylelikle emtia yatırımı yapan kişiler, bu malların alım satımını gerçekleştirirken daha çok kar elde edebilir. Peki, emtia fiyatları nasıl belirlenir?

Finans 20-04-23 09:38

Emtia borsası nedir, emtia borsasını etkileyen faktörler nelerdir? Emtia borsasında işlem nasıl yapılır, emtia alım satımı yapma yolları nelerdir?

Pek çok metayı kapsayan emtialar, temel olarak iki kategoride sıralanır. Bu kategoriler tarım emtiaları ve diğer emtialardır. Söz konusu emtiaların işlem gördüğü piyasalara ise emtia borsası denilir. Emtia borsasında doğru adımlar atılması için belli başlı bilgilerin öğrenilmesi gerekir. Yani emtia borsası, bu ürünlerin bulunduğu piyasaları etkileyen unsurlar ve emtialara yatırım yapma seçeneklerine değinilmelidir. Peki, emtia alım satımı yapma yolları nelerdir?

Finans 20-04-23 09:38

Emtia nedir, emtialar nelerdir? Emtia nasıl alınır, nereden alınır?

Bir kişi yatırım yapmak istediği takdirde farklı piyasalar ve yatırım araçları ile karşılaşır. Emtia da yatırımcıların alım satımını yapabildiği kaynaklardandır. Dolayısıyla emtianın ne anlama geldiği ve nasıl alınabildiği birçok yatırımcı tarafından merak edilen konular arasındadır. Meta olarak da adlandırılan emtiaların farklı çeşitleri mevcuttur. Farklı emtiaların, değişik piyasalarla kurumlar üzerinden alım satım işlemleri gerçekleştirilebilir. Peki, emtia nedir?

Finans 20-04-23 09:37

ALTIN için ralli zamanı! DİKKAT uzman isim uyardı: İşte 30 Ocak 2023 tam, yarım, çeyrek, cumhuriyet, gram ALTIN FİYATLARI...

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri Goldman Sachs Emtia Araştırma Başkan Yardımcısı Daniel Sharp tarafından yapılan açıklama sonrası vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Altına yönelik konuşan Sharp uzun süreli bir ralli için koşulların oluştuğunu vurguladı. Sharp'ın açıklaması sonrası birçok kişi internette, "Tam, yarım, çeyrek, cumhuriyet, gram altın fiyatları ne kadar?" soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte 30 Ocak 2023 Pazartesi gününün güncel altın fiyatları..

Finans 30-01-23 13:56

Petrol fiyatları için çok konuşulacak sözler! OPEC harekete geçiyor: ‘İzin vermeyecekler…’

“Petrol fiyatları daha fazla düşerse OPEC harekete geçecek.” Bu sözler RBC Capital Markets'in küresel emtia stratejisi başkanı Helima Croft’tan geldi. Şu anda 80 doların altında bulunan petrol fiyatları için Croft, OPEC'in fiyatlara ilişkin eylem beklentilerinde bu hafta başlarında Suudilerin varil başına 75 dolarda kalmasına izin vermeyeceğini dile getirdi. 2023 petrol fiyatları tahmini içinse 150 dolar sesleri yükseldi.

Finans 07-01-23 15:30

Ekonomi Koordinasyon Kurulu yılın son toplantısını gerçekleştirdi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, Küresel enerji ve emtia fiyatlarındaki gelişmeler göz önünde bulundurularak Türkiye'nin dış ticaret gelişmeleri ele alındı. Yılın son toplantısında, ithal girdi kalemleri ve oranlarının tüm yönleriyle değerlendirildiği ve enerji alanında dışa bağımlılığın azaltılmasının görüşüldüğü aktarıldı.

Finans 27-12-22 16:54

Konuşma sırası paranın patronunda! Fed yılın son faiz kararını açıklayacak: Altın fiyatları nasıl etkilenecek?

Nefesler tutuldu, yatırımcılar ABD’den gelecek haberi bekliyor. Altın yatırımcıları Fed’in bu akşam 22.00’de açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Fed Başkanı Powell’ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar gelecek yıl emtia ve para piyasalarının yönünü belirleyecek. “Fed kararı sonrası altın fiyatları ne olacak?” diye merak eden yatırımcılara uyarıda bulunan emtia analistleri, altın fiyatlarının merkez bankasının faiz tahminlerine duyarlı olacağını söylüyor.

Finans 14-12-22 11:31

Altın fiyatlarındaki yükseliş sonrası merak ediliyordu! Ünlü uzmandan dikkat çeken altın ve petrol sözleri: Yeni rekor için rakam paylaştı…

Beklentinin altında gelen ABD enflasyon verisi sonrası piyasalar dün çok sert hareketle tepki verdi. Yurt içinde dolar/TL kuru 18,55 seviyelerine kadar gerilerken, gram altın 1093 lira ile tarihi rekorunu kırdı. Bugün TSİ 22.00’de Fed’in faiz kararı açıklanacak. Fed öncesi SAXO Bank tarafından yapılan altın ve petrol yorumu dikkat çekti. Bankanın Emtia Bölüm Başkanı Ole Hansen, altın fiyatlarında yeni rekorların görebileceğini, petrolde ise düşüşün sınırlı kalacağını söyledi.

Finans 14-12-22 08:19

Son dakika: Altında 1999 yılı trendi! Fed ve Putin piyasaları karıştırdı: ‘2023’te en iyi performansı gösterecek emtia olması mümkün…'

Son dakika: Altın fiyatları güncel rakamlar ile son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Ons altın ve gram altın fiyatları Fed’in faiz belirsizliği ve Putin’in ‘Nükleer savaş tehdidi büyüyor’ açıklamalarının etkileri görülürken tahminler de gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda iki ekonomist altın için 2023 yılı tahminlerini paylaştı. Peki altın düşecek mi, yükselecek mi? İşte 8 Aralık Perşembe anlık, canlı, güncel rakamlar ve altın tahmini…

Finans 08-12-22 12:15

ALTIN FİYATLARI GÜNCEL! 30 Kasım tam, yarım, gram, çeyrek altın ne kadar, kaç TL?

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri haftanın üçüncü işlem gününde vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. Ayrıca, Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın sertifikalarının, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladığını ifade ederek bu yatırım aracının gram altına alternatif olduğunu belirtti. Konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. İşte 30 Kasım 2022 Çarşamba günü güncel altın fiyatları ve ayrıntılar...

Finans 30-11-22 14:40

ALTIN BİLEZİK FİYATLARI GÜNCEL! 30 Kasım Çarşamba 14, 18, 22 ayar altın bilezik fiyatları!

Altın bilezik fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri haftanın üçüncü işlem gününde hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Öte yandan Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın sertifikalarının, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladığını ifade ederek bu yatırım aracının gram altına alternatif olduğunu vurguladı. Peki, 30 Kasım 14 ayar altın bilezik ne kadar? İşte 30 Kasım 2022 Çarşamba günü 14, 18, 22 ayar altın bilezik fiyatları...

Finans 30-11-22 08:11

Gram altına alternatif olacak! İslam Memiş, ‘500 milyon adet piyasaya sürüldü’ dedi: Bunu yapan daha çok kazanacak…

Yatırım yapmak isteyip de kafa karışıklığı yaşayanlar için Darphane’den çok kritik bir hamle geldi. Fiziki olarak da teslim alınabilecek Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladı. Piyasa uzmanı ünlü isim İslam Memiş, bu yatırım aracının gram altına alternatif olduğunu ifade ederek, “Alım-satım makas aralığı yüzde 5. Bankalar gibi değil” uyarısında bulundu.

Finans 29-11-22 15:20

Elbistan’da kaçak telefonlar ele geçirildi

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde polis ekiplerinin bir işyeri ve araçta yaptığı aramada piyasa değeri 70 bin lira olan 10 adet kaçak cep telefonu ile emtia ele geçirildi.

Yurthaber 28-11-22 09:35

İstanbul’da kaçak emtia operasyonu

İstanbul’un Fatih ilçesinde kaçak cep telefonlarına yönelik yapılan kontrollerde 2 iş yerinde çok sayıda kaçak emtia ele geçirildi.

Yurthaber 25-11-22 09:26

Altın yatırımcıları dikkat! İki gün önce uygulamaya girdi: Bu yöntemle artık daha risksiz olacak…

Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda Pazartesi itibarıyla işlem görmeye başladı. Yeni uygulama ile yatırımcılar, sistemin nasıl işleyeceğini merak edilirken, bilinmeyen noktalar netleşti. Yeni uygulamada alım-satım arasındaki farkların düşük olması, düşük komisyonla alınıp satılması, çalınma riskinin olmaması ve bu varlıktaki kazançlardan stopaj vergisinin alınmayacak olması başlıca avantajlar olarak öne çıkıyor.

Finans 23-11-22 14:32

Altında rotasız günler, bir o yana bir bu yana savruluyor! Emtia analistlerinden yatırımcılara kritik tavsiye: ‘Tarafsız kalın…’

Altın fiyatları geçtiğimiz günlerde baş döndüren yükseliş sonrası bir miktar kayıp verdi. Piyasalar bugün ise ABD Merkez Bankası Fed’in Kasım tarihindeki FOMC toplantısının tutanaklarından gelecek mesajları takip edecek. Ons altın ve gram altın fiyatları 23 Kasım Çarşamba günü gerilerken emtia analistlerinden yatırımcılara önemli bir tavsiye geldi. TDS analistleri altın fiyatlarının yıl sonunda gerileyeceğini savunurken, CPM Group’taki uzmanlar ise ‘tarafsız kalınmalı’ çağrısında bulundu.

Finans 23-11-22 10:07

Son dakika: Altındaki yükseliş olay olmuştu! Bir yeni hamle de Darphane'den: Bugünden itibaren başlıyor...

Son dakika: Altın fiyatlarında hareketlilik sonrası altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir karar alındı. Bugün itibarıyla Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başlayacak. Analistler ise fiyatlardaki hareketliliğe bağlı olarak altın üzerine, “borsa yatırım fonları ve altın yatırım fonlarına ilgi artabilir” şeklinde yorumda bulundu.

Finans 21-11-22 10:03

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI: 18 Ekim gram, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları kaç TL?

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri TCMB faiz kararının belli olacağı PPK toplantısının yapılacağı haftanın gelmesiyle birlikte vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada emtia yatırımcısının kazanmak için beklemede kalması gerektiğini belirtmişti.18 Ekim gram, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları internette araştırılıyor. İşte 18 Ekim 2022 Salı günü güncel altın fiyatları...

Finans 18-10-22 12:06

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin eylül ayı ihracatı arttı

Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver: - "Dünya ülkelerinde yaşanan resesyon tehdidi, buna bağlı ürün siparişlerinin azalması, emtia fiyatlarındaki gerileme, enerji maliyetlerinin artmasına rağmen ihracatımız artmaya devam ediyor"

Yurthaber 06-10-22 10:05

Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı başladı

Bolu'nun Gerede ilçesinde her yıl ülke genelinden esnafın katılımıyla kurulan ve kaz eti, köy ekmeği, keş, el işleri gibi ürünlerin yer aldığı panayırın ilki 18 Eylül'de sona erecek

Yurthaber 16-09-22 12:12

Gıdada adım adım yeni krize! Artan fiyatlar bunu da yaptırdı: Gübrenin de sahtesini yaptılar

Tarım emtia fiyatları tüm dünyada artarken kuraklık ve gübre fiyatlarındaki artışın yeni bir krizin kapısını aralamak üzere olduğu ifade edildi. Türkiye’de ise bir yılda yüzde 342 artan gübre fiyatları, dolandırıcı ve sahtekarları da harekete geçirdi. Son dönemde sahte gübre olayları artış gösterirken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, denetimlerin artmasını ve gübrenin yarısını devlet, yarısını da çiftçinin karşılayacağı bir uygulamanın hayata geçirilmesini istedi.

Finans 31-08-22 10:47

İzmir'de Tarımsal Emtia Borsaları Piyasalarının Önemi Çalıştayı düzenlendi

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: - "Nasıl ki iklim krizinin etkilerini yavaşlatmak için karbon ayak izi salınımı hesaplanıyor, bunu aşan şirketler ve ülkeler bir bedel ödüyorsa, israfı önlemek için de benzer adımlar atılabilir" - "İsraf edilen gıda miktarına göre uygulanacak mali yaptırımlardan elde edilecek gelir, dünya üzerinde açlığın bitirilmesi için kullanılabilir"

Yurthaber 01-08-22 13:56

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan enflasyon açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, dünyadaki emtia fiyatlarındaki hızlı düşüşe dikkati çekerek, "Önümüzdeki süreçte bu düşüşün devam etmesi bekliyoruz. Bu düşüşlerin fiyatlarımıza da yansımasını bekliyoruz. Enflasyonda da bu düşüşün çok büyük bir katkısı olmasını bekliyoruz." dedi.

Finans 25-07-22 14:48

Enflasyon, gıda ve enerji fiyatları masada! Fiyat İstikrarı Komitesi toplanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında bugün toplanacak Fiyat İstikrarı Komitesinde, son dönemde küresel gelişmelere bağlı başta enerji ve gıda olmak üzere emtia fiyatlarının seyri mercek altına alınacak ve gelecek döneme ilişkin olarak bu alanda atılacak adımlar değerlendirilecek.

Finans 20-07-22 12:36

Emtia nasıl alınır? Emtia borsasında nasıl işlem yapılır?

Emtia, bankalar aracılığıyla alınabilmektedir. Fakat bankalardan emtia alınabilmesi için öncelikle ELÜS hesabı açılması gerekmektedir. Bunun dışında emtia borsaları üzerinden de emtia alımı ve satımı gerçekleştirilmektedir. Yatırımcılar hangi emtiaya yatırım yapmak istediklerine ise kendileri karar vermelidirler. Birden fazla emtia çeşidi bulunmaktadır. Bunlar buğday, pamuk, demir, bakır, altın ya da petrol gibi ham maddeler olabilirler. Emtia nasıl alınır?

Finans 09-07-22 01:27

Emtia nedir? Emtia ne demek?

Emtia, kelime anlamı olarak satılacak olan ürün demektir. Fakat bunun yanı sıra borsada yine benzer bir kullanımla, anlamı daraltılarak, borsaya ait bir terim olarak da kullanılabilmektedir. Bu malların alımının ve satımının yapıldığı piyasa ise Emtia Borsası olarak adlandırılmaktadır. Emtia nedir? Borsada emtia ne demek?

Finans 09-07-22 01:24