Diş Hekimliği Haberleri

Bakan Koca'dan 'aile diş hekimliği uygulaması' mesajı! 'Dünyadaki ilk ve tek ülke olacağız'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aile diş hekimliği uygulamasıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, "Dünyada ilk kez olan aile diş hekimliği uygulamasını yaygınlaştırıyoruz. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin en kapsayıcı şekilde uygulandığı ilk ve tek ülke olacağız" dedi. İşte Bakan Koca'nın dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 24-11-2022 13:42

Diş Hekimliği mezunları ne iş yapar? Diş Hekimliği bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversite tercihleri sırasında en çok araştırılan ve tercih noktasında en ön sıralarda yer alan Diş Hekimliği, ağız sağlığının korunması, diş ve diş etlerinde oluşan hastalıkların tedavisi ve bir sebepten dolayı hasar görmüş dişlerin tedavisini yapabilecek alanında uzaman kişilerin yetiştirildiği bir bölümdür. Eğitim süresi 5 yıl olan Diş Hekimliği bölümü nedir, mezunları ne iş yapar?

Egitim 23-07-2022 02:24

Diş hekimliği taban puanları 2022: Tüm üniversitelerdeki Diş hekimliği bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanlar

YKS sonuçları duyurusunun ardından açıklanan YKS tercih kılavuzu 2022 ile birlikte diş hekimliği taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları ile ilgili tüm bilgiler erişime açıldı. Diş hekimliği taban puanları 2022 listesine ulaşmak isteyen adaylar kılavuzu inceleyerek sıralama listelerini oluşturuyor. ÖSYM'nin açıklamasının ardından yayınlanan YKS tercih kılavuzunda tüm üniversitelere ait 2022 Diş hekimliği taban puanları yer alıyor.

Egitim 19-07-2022 15:35

Gülüş tasarımı nedir? Mükemmel gülüş planlaması nasıl yapılır?

Sosyal medya sayesinde, estetik uygulamalara olan ilginin ciddi şekilde arttığını belirten Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Pirbudak, daha güzel bir gülüşe sahip olmak için yapılan estetik uygulamalar hakkında detaylı bilgi aktardı.

Kadin 14-07-2021 10:34

Diş Hekimliği

Diş Hekimliği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Diş Hekimliği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Nişantaşı Üniversitesi’nden sağlık alanında büyük atılım: Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültesi açılıyor

2010 – 2011 akademik yılı ile birlikte yükseköğretim hayatına başlayan Nişantaşı Üniversitesi, 2021 yılında sağlık alanında önemli bir atılım yaparak Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini kurdu. Robotik teknolojiler, büyük veri analizi ve genetik araştırmalar vasıtasıyla erken teşhis ve sürdürülebilir sağlıklı yaşam noktalarına önem verecek fakülteler için Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, ezber bozan eğitim anlayışlarını aktardı.

Haber 27-05-2021 18:42

Günlük rutinlerin ilginç tarihi! Diş fırçalamanın geçmişi sizleri oldukça şaşırtacak

Diş fırçalamak modern çağın alışkanlıklarından biri olarak kabul edilse de aslında tarihi M.S. 1. yüzyıla kadar uzanıyor. O yıllarda ağız hijyenine ve sağlığına önem veren insanlar birbirinden değişik yöntemleri kullanıyordu. Sizler için diş fırçalamanın tarihsel sürecine göz attık.

Trend 17-05-2021 09:37

DUS tercih kılavuzu yayınlandı | Tercihler nasıl yapılır?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafıdan 2020-DUS Tercih Kılavuzu yayınlandı. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı tercih kılavuzuna göre tercih yapacak olan adaylar, arama motorları üzerinden DUS tercihleri nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte, ayrıntılar...

Haber 10-04-2021 00:10

2020 STS sınavı zor muydu kolay mıydı? 2020 STS sınavı yorumları belli oldu

2020 senesinde yapılması planlanan STS koronavirüs pandemisi önlemleri çerçevesinde 2021 senesine ertelenmişti. Adayların heyecanla beklediği sınav 7 Mart saat 10:00 itibariyle yapıldı. Peki 2020 STS soruları nasıldı? STS zor muydu kolay mıydı? İşte Diş Hekimliği Alanında Seviye Tespit Sınavı - STS 2020 yorumları..

Haber 07-03-2021 13:08

2020 DUS sınavı zor muydu kolay mıydı? 2020 DUS sınavı yorumları belli oldu

2020 senesinde yapılması planlanan DUS sınavı pandemi tedbirleri çerçevesinde 2021 senesine ertelenmişti. Adayların heyecanla beklediği sınav 7 Mart saat 10:00 itibariyle yapıldı. Peki 2020 DUS sınavı soruları nasıldı? DUS sınavı zor muydu kolay mıydı? İşte Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olan DUS sınav yorumları...

Haber 07-03-2021 11:39

Babasıyla çektikleri videoyla duygulandıran Berna Toska, üniversitesine kavuştu

YKS sonucunda üniversite kazandığını babasıyla birlikte öğrendiği anları sosyal medya hesabından paylaşan ve videosu büyük ilgi gören Toska, Akdeniz Üniversitesini gezdi - Diş Hekimliği Fakültesini kazanan Berna Toska: - "Gelip bizzat burada kampüsü ve şehri görmek beni daha çok mutlu etti" - Baba Adem Toska: - "Aslında insanlar bize hep üniversitenin açılacağı zaman gelmemizi tavsiye etti ama biz bekleyemedik"

Yurthaber 02-09-2020 17:53

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri eğitimlerine Biruni'de devam ediyor

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naime Bilinç Bulucu: - " Önümüzdeki 6 ay boyunca Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak Çapa Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine ve hastalarına ev sahipliği yapmaktan, bilim ve eğitime hizmet etmekten mutluluk duyacağız"

Yurthaber 25-10-2019 16:29

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri eğitimlerine Biruni'de devam ediyor

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naime Bilinç Bulucu: - " Önümüzdeki 6 ay boyunca Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak Çapa Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine ve hastalarına ev sahipliği yapmaktan, bilim ve eğitime hizmet etmekten mutluluk duyacağız"

Finans 25-10-2019 16:29

İÜ Diş Hekimliği Fakültesinin tahliyesine karar verildi

İstanbul Valiliği, İÜ Diş Hekimliği Fakültesindeki 7 binanın, deprem ön hasar tespiti sonucunda, tahliyesine karar verildiğini bildirdi - Açıklamadan: - "(İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi) Çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilmiş ve binaların tahliyesine karar verilmiştir" - "(İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi) Çocuk Acil binasının az hasarlı, diğer 13 binada ise yapısal bir hasar olmadığı tespit edilmiştir. Kardiyoloji Enstitüsü (Haseki) Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Sağlık Bilimleri Fakültesi (Bakırköy) binaları, Veteriner Fakültesi (Avcılar) binasının az hasarlı olduğu tespit edilmiştir" - "Yapılan çalışmalarda hasar tespit durumuna göre binalarda sunulan eğitim ve sağlık hizmetlerinin devamına ilişkin karar, her iki üniversitemizin rektörlüklerince verilecektir"

Haber 01-10-2019 16:26

Türk öğrenciler Karadağ'da tecrübe kazanacak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı'nın Karadağ ayağına katılan tıp ve diş hekimliği öğrencileri, program kapsamında Karadağ'ın sağlık sistemini yakından tanıyacak

Haber 24-07-2019 13:10

Köln Uluslararası Diş Hekimliği ve Ekipmanları Fuarı

İKMİB Başkanı Adil Pelister: - "2017'de 16,5 milyar dolar olan ihracatımız 2018'de 17,4 milyar dolara ulaştı ve 2019 yılında hedefimiz 20 milyar dolar. Bu hedefimizi yakalayacağız ve Türkiye ihracatında ikinci büyük sektör olacağız"

Haber 12-03-2019 17:41

Köln Uluslararası Diş Hekimliği ve Ekipmanları Fuarı

İKMİB Başkanı Adil Pelister: - "2017'de 16,5 milyar dolar olan ihracatımız 2018'de 17,4 milyar dolara ulaştı ve 2019 yılında hedefimiz 20 milyar dolar. Bu hedefimizi yakalayacağız ve Türkiye ihracatında ikinci büyük sektör olacağız"

Yurthaber 12-03-2019 17:41

Ekonomi alanında düzenlemeler içeren teklif TBMM'de (2)

Devlete ait üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinin ilaç ve tıbbi malzeme alımlarına ilişkin borçları, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinden aktarılacak kaynakla ödenebilecek - İmalat sanayisi yatırımlarındaki inşaat harcamaları dolayısıyla yüklenilecek Katma Değer Vergisi'nin iade uygulaması 2019 yılında da sürecek - Finansal sistemin ekonomik büyümeyi sağlıklı şekilde desteklemesi ve piyasalarda güvenin korunması için sistemik risklerin yönetilmesi amacıyla Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulacak - Türk Akreditasyon Kurumu, Türkiye'de uygunluk değerlendirme faaliyetlerini akredite etmek üzere yetkili tek kurum olacak

Finans 30-11-2018 14:35

Çalıştığı üniversitede öğrenci olan diş hekimi adayı için acil çözüm

Çalıştığı üniversitenin diş hekimliği bölümünü kazanan memur Ceyhun Meşeli, çalışma saatlerinde yapılan değişiklik sayesinde hayalini kurduğu bölümde eğitimine devam edebilecek - İki yıldır üniversitede çalışan ve durumunu üniversite yönetimiyle paylaşması sonrası gündüz öğretimine devam eden Ceyhun Meşeli, akşam nöbeti olan acil servis hasta kayıt bölümüne kaydırıldı - Ceyhun Meşeli: - "Üstü tozlanan, adeta bir sandığın içinde kalan hayalimi gerçekleştirmek için 1 yıl boyunca sınava yoğun şekilde çalışıp, diş hekimliğini kazandım. Şimdi de dersler başladı. Hem çalışıp hem eğitim alıyorum"

Haber 03-10-2018 10:03

Diş hekimi adayları Kenya'da 2 bin hastayı muayene etti

Diş hekimi adayları Kenya'da 2 bin hastayı muayene etti

Haber 20-08-2018 12:48

Yardımcı doçentlik kadrosunu kaldıran teklif kanunlaştı

"Yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim üyesi" kadrosunun ihdas edilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi - Öğretim elemanları, yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve araştırma görevlilerinden; öğretim üyeleri ise profesör, doçent ve doktor öğretim üyesinden oluşacak - Doktor öğretim üyeliğine atanabilmek için doktora ile tıpta, diş hekimliğinde, eczacılık ve veteriner hekimlikte uzmanlık unvanı veya Yükseköğretim Kurulunca tespit edilen belli sanat dallarından birinde yeterlilik kazanılması şartı aranacak

Haber 22-02-2018 21:32

Diş hekimliğinde teşhis ve tedavi artık daha kolay!

Tıp ve diş hekimliğindeki gelişmeler ve yenilikler teşhis ve tedavilerde daha kolay, çabuk ve güvenilir yöntemler sunmaktadır.

Haber 23-11-2017 11:06

Diş hekimliği 2. sınıf öğrencisi Elif, kansere yenik düştü

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Elif Nur Soysal, iki yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

Haber 13-11-2014 11:14