EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Sağlıkta Yapay Zeka Devrimi: Şimdi Değilse Ne Zaman?" konferansları başladı

Selçuk Üniversitesi'nde sağlık alanında yapay zeka devrimi konuşuluyor. Selçuk Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen sağlıkta yapay zeka konferansları serisi, Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladı. Konferansta, sağlık sektöründeki yapay zeka uygulamalarının sunduğu fırsatlar ve gelecekteki etkileri üzerine uzmanlar görüşlerini paylaştı.

"Sağlıkta Yapay Zeka Devrimi: Şimdi Değilse Ne Zaman?" konferansları başladı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun ve Konya Teknik Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ceylan, Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen "Sağlıkta Yapay Zeka Devrimi: Şimdi Değilse Ne Zaman?" başlıklı etkinlikte sağlık sektöründeki yapay zeka uygulamalarını ve gelecekteki potansiyel dönüşümleri tartıştı.

Prof. Dr. Zekeriya Tosun, yapay zekayı ameliyat planlamalarında çok sık kullandıklarını söyledi. Yapay zekanın radyolojik görüntüleri incelemede büyük bir yol kat ettiğini belirten Prof. Dr. Tosun, nöroloji alanında da istenilen düzeyde gelişim göstermesi halinde birçok hastalığın erken teşhisine imkan tanıyacağını ifade etti.

4946728

"ÇOCUKLARIN DİŞ KORKUSUNU AZALTAN SANAL GERÇEKLİK OYUNLARI"

Prof. Dr. Tosun, "Yapay zeka plastik cerrahide ön tarama, yapay zeka destekli kişiye özel ilaçlar gibi konularda gelişime açık. Bir takım salgın hastalıkların takibi yapılırken EKG analizlerinin yapılması ise sıradan hale geldi. Diş hekimliğinde ortodontik değerlendirmeler, tedavi planlama, robotik cerrahi sistemlerle tedavi yapılabiliyor. Çocukların diş korkusunu azaltan sanal gerçeklik oyunları da yapay zeka ile üretiliyor" dedi.

YAPAY ZEKANIN SAĞLIK ALANININ DA GELECEĞİ

Prof. Dr. Murat Ceylan da, yaklaşık 25 yıldır sağlıkta yapay zeka konusunda çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek sağlıkta yapay zekanın patentleşme ve ticarileşme açısından önemli bir fırsat alanı olduğunu vurguladı. Üretken yapay zekanın Türkiye’de ciddi bir yol alacağına inandığını anlatan Prof. Dr. Ceylan, yapay zeka patentlerine göre Çin’in diğer devletlere üstünlük sağladığını, yapay zekanın sağlık alanının da geleceği olduğuna işaret etti.

AW419726_02

14 NİSAN TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK

Konferans, soru - cevap bölümünün ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Tosun’un konuşmacılara teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi. Yapay zeka konferansları 14 Nisan tarihine kadar devam edecek.

(İHA)Bu içerik Sedef Karatay tarafından yayına alınmıştır

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler