Kredi Faiz Orani Hesaplama Haberleri

Yüzde 0 faiz seçeneği de var! Togg, T10X kampanyası için son günü duyurdu!

Araba almak isteyenler dikkat! Togg'un kredi kampanyasında son gün 20 Mayıs. Togg araba almak isteyenler için 800 bin TL kredi paketi sunuyor.

Finans 2024-05-17 14:19:14

Borcu devam edenler dahil! Halkbank esnaf kredilerinde faizi artırdı! İşte yeni oranlar...

Halkbank esnaf ve sanatkarların kullandığı borcu devam eden kredilerde faiz oranını yükseltti. En düşük yüzde 7.5 olan faiz oranı yüzde 17'ye yükseldi. Faiz oranlarına göre tarifeler de değişti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken yüksek kredi faizlerini eleştirdi.

Finans 2024-05-15 14:43:08

Kredi kartı faizleri artırılmıştı: Merkez Bankası’nın planı işe yaradı: Karttan nakit çekime sert fren

Kredi kartı nakit çekim faiz oranları Mart ayının ortasında yüzde 5 seviyesine yükseltilmişti. Merkez Bankası’nın aldığı karar sonrası Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verilerinde dikkat çeken bir değişim yaşandı. Buna göre Mart ayına bir önceki aya göre kredi kartından nakit çekim yüzde 26.3 oranında geriledi. Ancak kredili mevduat hesaplarının bakiyesinde büyüme devam ediyor.

Finans 2024-05-15 07:47:13

6 bankadan faizsiz kredi kampanyası! Liste belli oldu, işte kredi miktarı ve taksit sayısı

Merkez Bankası'nın kredi kullanımlarına karşı tedbir almasına karşın vatandaşların kredi kartı ve kredi kullanımları devam ediyor. Vatandaşlar bankalarda 'faiz kredi' seçeneklerini araştırıyor. Peki bankalarda faizsiz kredi tutarı ve vade ne kadar? İşte detaylar...

Finans 2024-05-10 07:32:36

Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiriyor: Faiz oranlarında artış sorusuna böyle yanıt verdi!

Milyonlarca kredi kartı kullananları yakından ilgilendiren yanıt! Alınan önlemlere rağmen kullanımı rekor kıran kredi kartlarında faiz oranlarının artırılıp artırılmayacağı merak ediliyordu. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan merakla beklenen soruya böyle yanıt verdi.

Finans 09-05-24 12:22

Nakit avans nedir? Nakit avans nasıl çekilir, nasıl ödenir? Nakit avans hesaplama

Bankalar tarafından müşterilere sunulan hizmetler arasında yer alan nakit avans seçeneği sayesinde acil nakit para ihtiyacı giderilebilir. Bankamatiklerden çekilmesi mümkün olan nakit avansın geri ödemesi ise mevcut borca eklenen faiz tutarı ve diğer giderlerin dikkate alınması sonucunda hesaplanır. Bununla birlikte günümüzde vatandaşlara faizsiz ve taksitli nakit avans seçenekleri de sunulur.

Finans 08-05-24 20:13

Kredi kartına asgari ödeme yapılırsa ne olur? Kredi kartının asgarisini ödersem ne kadar faiz gelir?

Her bir kredi kartı kullanıcısı için dönem borcu ödeneceği zaman iki ayrı seçenekten birini tercih etme şansı bulunur. Bunların ilki asgari ödeme yapmak iken bir diğeri ise hesaba minimum tutardan daha yüksek bir miktarda para yatırmaktır. Yine asgari ödeme yapıldığı zaman kredi kartı kullanıcılarının notunun veya sicilinin hangi yönde açıklandığına dair bilgi sunulması gerekir. Böylece kredi kartına uzun vadede yalnızca asgari ödeme yapmanın hangi sonuçları beraberinde getirdiği açıklanabilir.

Finans 05-05-24 16:24

Bankacılık sektörünün kredi hacmi arttı! Tüketici kredileri yükselmeye devam ediyor

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 198 milyar 631 milyon lira artarak 13 trilyon 97 milyar 656 milyon liraya yükseldi. Merkez Bankası'nın adımları, faiz oranlarına rağmen tüketici kredileri artmaya devam etti. Tüketici kredilerinin tutarı 1 trilyon 639,2 milyar lira oldu.

Finans 03-05-24 15:19

Merkez Bankası'ndan faiz kararı sonrası açıklama: Dikkat çeken kredi, faiz oranı, enflasyon, sıkı para politikası detayı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizine karar verdiği 25 Nisan 2024 Tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özetini yayınladı. Özette kredilere, faiz oranları ve enflasyona yönelik değerlendirmeler dikkat çekti. Özette, "6 Nisan 2024 tarihinde kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami akdi faiz oranlarının yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e yükseltilmesiyle, kredi kartı harcamalarının da kredi büyümesinde dengelenme sürecine katkı vermeye başladığı görülmektedir" denildi.

Finans 03-05-24 14:51

Tarımsal kredilerde yeni destek! 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi: Detaylar Resmi Gazete'den duyuruldu

Bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'i ayni, yüzde 30'u da nakit olarak kullanabilecek. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'den duyuruldu.

Finans 01-05-24 09:52

Son dakika: MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI açıklandı! Kredi ve mevduat faizi mesajı: TCMB faiz toplantısı ne oldu?

Son dakika haberine göre, ‘Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?’ sorusu yanıt buldu. TCMB faiz toplantısı sonrası kararı açıkladı. Geçtiğimiz ay ekonomistlerin beklentilerinin aksine politika faizini yüzde 50 seviyesine yükselten banka bu ay faiz oranlarını sabit bırakarak sürpriz yapmadı. İşte yılın dördüncü faiz kararına ilişkin ayrıntılar ve PPK metninde yer alan o ifadeler…

Finans 25-04-24 14:52

Ev fiyatları ve konut kredisi faizleri uçtu, gayrimenkulde takas dönemi başladı! 35 yıldır böylesini görmedim diyerek anlattı: Otomobil, arsa, dükkan karşılığı...

Gayrimenkul satışları neredeyse durdu. Evini satmak isteyenler müşteri bulamazken, ev almak isteyenler de yüksek fiyatlar ve kredi faiz oranlarından şikayetçi. Emlak sektöründeki durgunluk ise piyasada yeni bir dönemi başlattı. Artık evler; otomobil, arsa, dükkan karşılığı 'takas' yöntemiyle de satılıyor. İnternet sitelerindeki takaslı ev ilanları yaygınlaşıyor.

Finans 22-04-24 07:54

İkinci el araba satışlarında yaprak kımıldamıyor! Galericilerin ‘kredi’ isyanı: 90 günü buldu…

Konut satışlarında olduğu gibi, yüksek faiz oranları otomobil sektörünün de belini büktü. Özellikle ikinci el araba piyasasında adeta yaprak kımıldamıyor. Galericiler dört gözle araç kredisi için düzenleme bekliyor. Taşıt kredilerinde vade sayısı ya da faiz oranları ile ilgili son dakika gelişmeleri için gün sayılıyor. İşte ikinci el araç piyasasındaki son durum…

Finans 18-04-24 08:20

3 milyon liralık konut kredisine 11 milyon lira geri ödeme! Son 10 yılda tablo tersine döndü: Kiracı oranı yüzde 6 buçuk arttı

Konut kredisi ile ev almak neredeyse imkansız oldu. Kredi faiz oranları yükseldi, 3 milyon liralık konut kredisinin aylık ödemesi 91 bin lirayı aştı, toplam geri ödenen rakam ise 11 milyon liraya dayandı. Vatandaşlar ev alamayınca çareyi mecburen kiralık evde oturmakta buldu. Son 10 yılda kiracıların oranı yüzde 27,8’e yükseldi.

Finans 15-04-24 12:00

Aylık 100 bin TL ödeyene ev var! Konut kredisi faizleri kuş oldu uçtu: TÜİK rakamları her şeyi gözler önüne serdi…

Kredili konut satışları yüzde 50'ye yakın düşerken toplam satışlar yüzde 17 arttı. Sebebi ise artan konut kredisi faiz oranları. Faiz oranları yüzde 5’i aşarken, 2 milyon liralık kredinin 120 ay geri ödemesinde aylık taksitler 100 bin liranın üzerine çıktı. Peki bankaların kredi faiz oranları ne? İşte konut kredisinde merak edilen detaylar…

Finans 11-04-24 07:35

Kredi kartı faizleri artırılmıştı! Merkez Bankası ve BDDK duyurdu: Bir yıl sonra ilk kez oluyor

Merkez Bankası, kredi kartı nakit çekim faizi, azami akdi faiz ve gecikme faizlerinde artışa gitmişti. Hızla büyüyen kredi kartı kullanımının önüne geçerek enflasyonu dizginlemek isteyen bankanın adımları işe yatamaya başladı. Buna göre kredi kartı harcamalarında 13 haftalık yıllıklandırılmış büyüme bu yıl ilk kez yüzde 100’ün altına Mart’ın son günlerinde geriledi. İhtiyaç kredisi faizleri ise kredi kartı faizlerini solladı.

Finans 08-04-24 07:28

Sıfır faizli kredi ile yarış başlattılar! İhtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 86'yı aşınca bankalar harekete geçti: İşte ucuz kredinin yol haritası...

İhtiyaç kredisi faizlerinin yüzde 86 ile zirve yapmasının ardından “en uygun kredi”, “en düşük faiz” gibi aramalar nakit paraya ihtiyacı olanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Yüksek faiz oranlarıne rağmen vatandaşın talebi devam ederken bankaların müşteri kazanmak için yaptığı kampanyalar dikkat çekti. Bankalar yeni müşterilere sıfır faizli kredi imkanı sağlayan araçlar sundu.

Finans 06-04-24 12:05

Kredi kartı faizleri yükseldi! Merkez Bankası yeni kararları peş peşe duyurdu: O uygulama sona erdi

Kredi kartı faiz oranları ne, yükselecek mi? diye merak edilirken Merkez Bankası'ndan gece yarısı kararı geldi. Buna göre kredi kartı faizleri azami akdi faiz oranı yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e çıkarıldı. Merkez Bankası ayrıca kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisine ilişkin uygulamaya da son verdi.

Finans 06-04-24 07:06

Faiz artışı, düzenleme sinyali ve önlemler fayda etmedi! Kredi kartlarından yine rekor geldi!

Ekonomi yönetiminin kartlara düzenleme sinyali vermesi ve kredi kartlarındaki azami faiz oranlarının artması da işe yaramadı. Kredi kartları harcamalarında bir rekor da seçim haftasında geldi.

Finans 04-04-24 16:17

İhtiyaç kredisi faizleri, döviz, asgari ücret… Yüzde 82’ye yükselmişti! Seçim sonrası iki zorlu karar: ‘Ani durgunluğun habercisi’ diyerek anlattı

31 Mart seçimleri sonrası piyasanın oldukça sakin bir seyir izlediğini ve döviz kurunda korkulan sıçramanın olmadığını söyleyen Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, bunu Cumhurbaşkanı’nın balkon konuşmasında Orta Vadeli Program’a ve 12. Kalkınma Planı’na referansla, Mehmet Şimşek’in uyguladığı kemer sıkma programının devam edeceğini ima etmesine bağladı. Kozanoğlu ayrıca, kredi faiz oranları için uyarıda bulundu. Ekonomi yönetiminin önünde iki zorlu karar olduğunu dile getirdi.

Finans 03-04-24 14:08

Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz kararı sonrası açıklama: Dikkat çeken kredi, kira, kur oynaklığı detayı!

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta beklentilerin aksine sürpriz bir karar alarak politika faizini yüzde 50'ye yükseltmişti. Bankada Para Politikaları Kurulu özet metni geldi. İşte ayrıntılar....

Finans 28-03-24 14:09

Otomatik fatura talimatı verenler ekstrenizi kontrol edin! Oranlar kredi kartından yüksek, sürprizle karşılaşabilirsiniz...

Ödemelerini otomatik fatura talimatıyla yapanlar dikkat. Bu ayki ekstrenizi kontrol edin. Bankalar güncelleme yaptı. Sürpriz faiz oranıyla karşılaşabilirsiniz!

Finans 27-03-24 14:00

22 yılın zirvesine yerleşti! Kredi faizlerinde Merkez Bankası etkisi: Uçuşa geçti! Yüzde 76 görüldü

Merkez Bankası'nın ilave sıkılaşma adımları ve sürpriz faiz kararı sonrası bankalar da kredi faizlerinde düzenlemeye gitti. Kredi faizlerinde rekor yükselişle 22 yılın zirvesine yerleşti.

Finans 26-03-24 10:48

Kredi çekmek hayal oldu! 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisinin geri ödemesini gören vazgeçiyor... Aylık taksidi bakın ne kadar oldu?

Kredi faizleri aldı başını gitti. Her geçen gün artan faiz oranlarıyla birlikte kredi çekmek neredeyse hayal oldu. Bankalar, özellikle ihtiyaç kredisinin faiz oranlarında son günlerde artışa gitti, öyle ki 100 bin TL'lik bir ihtiyaç kredisinin geri ödemesini gören vatandaşlar, bankanın kapısından giremez oldu. Toplamda 50 bin TL'lik geri ödemeyi görenler "Bankaya 'ben çektim yarısını da sana vereyim' diyoruz" yorumunda bulunuyor. Peki 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisinin aylık taksidi ne kadar?

Finans 25-03-24 15:18

En sert tepki dolar ve borsadan! Merkez Bankası faiz kararı beklentileri aştı: Piyasalar hareketlendi

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında piyasalar çok sert tepki verdi. Dolar/TL kuru yüzde 1'den fazla geri çekilerek 32 liranın altını gördü. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 9000 puanı aştı. Ekonomistler ise Merkez Bankası'nın bu hamlesini yerinde bulduklarını dile getirdi. Dolarda kalıcı düşüş beklemediğini dile getiren Finans Uzmanı Murat Özsoy, "500bps artış yönündeki bu karar sonrasında ticari kredi faiz oranları yanı sıra ihtiyaç kredisi faiz oranları da artacak” dedi.

Finans 21-03-24 14:35

Nakit çekim faizi artmıştı! Kredi kartı kullanım faizi için gözler saat 14.00’te! ‘Bankalar gerekli işlemi yapmaya başladı’ diyerek anlattılar

Merkez Bankası faiz kararı sonrası kredi kartı için yeni bir hamlenin gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Gözler saat 14.00’e çevrilirken uzmanlardan kritik bir değerlendirme geldi. Ekonomist Hikmet Baydar, Merkez Bankası’nın bankalara sıkılaştırma adımları için sözlü yönlendirmelerde bulunduğunu dile getirdi. Baydar, “Ekstra bir düzenleme olabilir ancak şu anda zaten bankalar gerekli olan işlemleri yapmaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Finans 21-03-24 11:12

Banka banka ihtiyaç kredisi faiz oranları belli oldu: Aylık faizleri gören gözüne inanamadı! 10 bin lirada bile hesap kabarık…

İhtiyaç kredisi faizleri ay başından bu yana yükselmeye devam ediyor. Atılan son sıkılaşma adımlarının ardından bireysel kredi başvurusu yapacak vatandaşlar için güncel faiz oranları aylıkta yüzde 7’ye kadar dayandı. Peki hangi banka ne kadar faizle kredi veriyor? İşte Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi, Akbank ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum ne? İşte 10 bin lira kredide 12 ay vade sonunda geri ödenecek toplam rakam...

Finans 20-03-24 08:28

Konutta yeni trend! Vatandaşın ilgisi oraya kaydı: Fiyatlar 600 bin TL'den başlıyor

Konut fiyatlarının artması ve faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte bankaların kredi musluklarını kapatması vatandaşları yeni çözümler bulmaya sevk etti. Konutta artık yeni trend eski kırık, dökük bodrum katı ve metruk denilebilecek evler... 600 bin TL'den başlayan evler artık vatandaşların ilk tercihi olmaya başladı.

Finans 19-03-24 22:51

Banka kredi faizleri aldı başını gitti! Ev ve araba hayali başka bahara... 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon TL'yi aştı, aylık taksit ise 30 bin TL

Otomobil ve konut almak isteyenlerin hayalleri banka kredilerine takıldı. Taşıt kredisinde bankaların faiz oranı yüzde 6'ya dayanırken, 400 bin TL'lik bir kredinin 36 ay vadeyle geri ödemesi 1 milyonu aştı. Aylık ödeme tutarı 30 bin TL'ye dayanırken, konut kredisinde de durum çok da farklı değil. Bankaların 10-12-15 yıllık verdiği konut kredilerinde de faiz oranları yüzde 3 seviyesine geldi.

Finans 19-03-24 06:48

Kredi kartı kullananlar dikkat! Perşembe günü sessizlik bozulabilir! Bu kez aylık faiz ve gecikme faizi…

Kredi kartı nakit avans işlemlerinde faiz artışı ve limit sınırlaması getirilirken aylık faiz ve gecikme faizi oranlarına dokunulmamıştı. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararını işaret etti. Uzman isim, "Ekonomi yönetimi vatandaşların sıkı para politikasına ayak uydurmasını birden değil kademeli bir şekilde olmasını istiyor.Belki kredi kartlarına ilişkin bir düzenleme kararı gelebilir" dedi.

Finans 18-03-24 10:28

Son dakika: Kredi kartlarıyla ilgili yeni karar! Nakit avans çekim faizi yüzde 5'e yükseltildi

Son dakika: TCMB'nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, kredi kartıyla nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseldi. Kredili mevduat hesabı faizi de yüzde 5 oldu. Tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi, gerçek kişi TL payı hedefleri de güncellendi.

Finans 16-03-24 00:18

Nakit avans adımından sonra kredi kartına yeni düzenleme mi geliyor? Taksitten, limit sınırına işte masadaki 6 önlem!

Seçimlerin ardından taksit sayısı, limit sınırı ve faiz oranının yükseltilmesi beklenen kredi kartlarında nakit avans vade sayısına sınırlama geldi, ihtiyaç kredilerinde de faiz yükseltildi. Nakit avans adımdan sonra kredi kartlarına yeni bir düzenleme daha gelir mi? Masadaki önlemler neler?

Finans 14-03-24 11:25

Kredi faizleri, limitler... Bankalarda yoğun mesai: Reuters kaynakları duyurdu, faiz oranları yükselişe geçti

Sıkılaşma adımlarının yoğunlaştığı bankacılık sektöründe yükselişe geçen ticari kredi faizlerinde artışın sürmesi beklenirken, bazı bankalar ticari kredi limitlerini 100 bin TL'ye kadar düşürdü.

Finans 13-03-24 15:41

Bankalar kredi kartında ilk somut adımı attı! Nakit avansa taksit sınırı geldi: Tüm hesaplama değişti, 50 bin lirada 14.721 lira fark…

Kredi kartı nakit avans taksit sayısı ve limit düşürüldü. Ekonomi yönetiminin talimatları bankalarda yanıt bulurken ilk somut adım da atılmış oldu. Bu kararın ardından kredi kartı nakit avans kullanacaklar için örnek geri ödeme hesaplaması da ortaya çıktı. Aylık ödeme rakamı artsa da vatandaş artık daha az faiz ödeyecek. 50 bin lirada 15 bin liraya yakın bir para cebe kalacak.

Finans 13-03-24 11:53

Kredi kartında yeni düzenleme! Seçimden sonrası için bekleniyordu ama... Nakit avansta taksit sayısı 3'e düştü, yüzde 25 sınırı geldi, ihtiyaç kredilerinde faiz oranı yükseldi

Kredi kartlarında yeni düzenlemeye gidildi. Yeni uygulamaların hayata geçirilmesi planlanan kredi kartları için bankalar yeni karar aldı. Seçimlerin ardından taksit sayısı, limit sınırı ve faiz oranının yükseltilmesi beklenen kredi kartlarında beklenen haber geldi. Bankalar, nakit avansta taksit sayısını 12'den 3'e düşürdü. Bankaların, kredi kartında nakit avans çekimini de kart limitinin yüzde 25’i ile sınırlandırdığı belirtiliyor. Öte yandan ihtiyaç kredilerindeki faiz oranları da yükseltildi.

Finans 12-03-24 06:44

Kirada 21 bin liralık indirim! Evini kredi ile alana ‘faiz’ kolaylığı: Vergide tüm detaylar ortaya çıktı

Ev sahipleri, iş yeri sahipleri dikkat, kira geliri olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Mart ayı ile birlikte kira geliri elde edenlerin beyanname dönemi de başladı. Bu yıl gelirden 21 bin lira düşülerek vergi hesaplanacak. Üstelik ev için yapılan masraflar ya da kiraya verdiğiniz konutu kredi ile almışsanız faiz giderleri de vergiden indiriliyor. İşte kira gelir vergisinde merak edilenler...

Finans 09-03-24 07:35

Konut kredisinde dikkat çeken 'enerji' detayı, indirim sağlanacak! 180 ay vade, yüzde 0.69 faiz! Aylık taksit tutarı...

Kentsel dönüşümde yeni kredi desteği açıklandı. İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınarak aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteği verilecek. Başvuru şartları neler, aylık taksit tutarı ne kadar olacak? İşte merak edilenler...

Finans 08-03-24 09:07

Konutta 0,69 kredi faiz oranı ile yeni kampanya! Bakan Özhaseki duyurdu, İstanbul ve İzmir de dahil: İşte ödeme planı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin İzmir'de katıldığı "Türkiye İklime ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" programında kredi kampanyasını duyurdu. Buna göre İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınarak aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteği verilecek. İlk uygulanacak il ise İzmir olacak. İşte ödeme planı...

Finans 07-03-24 13:06

İhtiyaç kredisi faizleri yükselecek mi? Merkez Bankası’nın kararı tedirgin etmişti: Ekonomist Muhammet Bayram ‘Bankalar artık daha az kredi verecek’ diyerek tek tek anlattı

Merkez Bankası’nın tüketici kredisi büyümesi için aldığı sınırlama kararının etkileri merak ediliyordu. Ekonomist Muhammet Bayram ihtiyaç kredisi faizleri için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kredi faiz oranlarının artmasını beklemediğini söyleyen uzman isim, bankaların artık daha az kredi vereceğini kaydetti. Gelecek dönemde enflasyonla mücadele için kredilere ilave tedbir gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Finans 07-03-24 08:23

Otomatik fatura talimatı verenler dikkat! Kredi kartı ile ödemede faiz yükseldi: Bankalar güncelleme yaptı, 500 liralık faiz ödeyebilirsiniz…

Bankaların faturalar için aldığı otomatik ödeme talimatı faizi katlandı. Faiz oranı banka banka değişse de yüzde 2,49'dan başlayıp yüzde 4,42'ye kadar yükseldiği görüldü. Yeni oranlar mesajlarla ve internet sitelerinden duyuruldu. Yapılan hesaplamaya göre tüm ailenin faturaları otomatik ödeme talimatına verildiğinde aylık 400-500 liralık faiz ücretleri ile karşı karşıya kalındığı ifade ediliyor.

Finans 04-03-24 08:09

Merkez Bankası’ndan mevduat ve kredi faizi açıklaması: En net rakamı verdiler! ‘Risk faktörü’nü işaret etti, ‘Fark devam ediyor…’

İhtiyaç kredisi, konut, taşıt kredisi ve Türk Lirası Mevduat faizi oranları için Merkez Bankası’ndan açıklama geldi. PPK özet metninde kredi faizlerine ilişkin en net rakamlar ortaya çıktı. Kur Korumalı Mevduat hesaplarında düşüş devam ederken TL mevduat faizleri yüzde 47’ye yükseldi. İhtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 63,4 oldu, Konut kredisi yüzde 41’e çıktı, taşıt kredisi faizleri ise gerileyerek yüzde 44,5 olarak gerçekleşti.

Finans 29-02-24 15:16

Kredi kartına taksit kalkıyor mu? Kart limiti düşürülecek mi? Asgari ödeme tutarından faiz oranlarına kadar o önlemler masada

Kredi kartı kullananları ilgilendiren haber! Kredi kartlarına yönelik düzenleme beklentisi giderek artıyor. Düzenlemenin nasıl olacağı henüz netlik kazanmasa da finans çevreleri bazı alternatiflerin üzerinde duruyor. Taksit sınırlaması da konuşulan konular arasında. İşte masada yer alan tüm formüller...

Finans 24-02-24 16:24

Kredi çıkmayan bu yönteme başvuruyor! Evini ipotek ettiren bile var: Mecbur bırakılıyoruz

İkinci el araç satışında piyasanın bir süredir durağan olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bundaki en büyük etkenlerden biri de bankaların kredi musluğunu kısması ve faiz oranlarını artırması. Bu durum galericileri senet yapmaya, araba almak isteyenleri de o senetleri imzalamaya mecbur bıraktı. Bu uğurda evini ipotek ettiren bile oldu. Hem galericiler hem de araba almak isteyenler bankalara kredi çağrısında bulundu. İşte detaylar...

Finans 23-02-24 06:21

Kredi kartı faiz oranları ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası herkes bunu merak ediyordu: Kasım ayından bu yana…

Kredi kartı düzenlemesinde konuşulan ihtimallerden biri de kredi kartı faiz oranlarıydı. Merkez Bankası faizleri yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı. Faiz artışlarına rağmen Kasım ayından bu yana sabit bırakılan kredi kartı faiz oranları bu ay da değişmedi. Böylece 3 ayda da sabit bırakıldı.

Finans 22-02-24 14:11

Yüksek kredi faiz oranları yeni döneme kapı araladı! Otomobilde ikinci el devri başlıyor: ‘Pik yapacak’ diyerek tarihi duyurdular

Sıfır otomobil fiyatlarındaki yükseliş ikinci el araba fiyatlarını da yukarı çekti. Otomobil sektörü temsilcileri araba almak için Şubat ayının en avantajlı dönem olduğunu vurgularken, “Krediye erişimde yaşanan zorluklar ve yüksek kredi oranları gibi faktörlere karşın takas gibi usullerin ön plana çıkacağı, satış adetleri her iki pazarda da geçmiş yıl kadar olmasa da, özellikle yılın ikinci yarısının ‘otomotivde ikinci el dönemi’ olacağı görüşündeyiz” yorumunu yaptılar.

Finans 20-02-24 10:39

Kredi kartı düzenlemesinde kritik gün ve saat belli oldu! Gecikme ve faiz oranı, asgari ödeme tutarı… 2 formül gündemde: ‘20 bin TL altında...'

Kredi kartı düzenlemesi için Merkez Bankası’nın çalışmaları devam ederken yapılacak düzenlemelere ilişkin belirsizlik sürüyor. Kredi kartlarına ilişkin en kritik gün ise 22 Şubat Perşembe saat 14.00! Merkez Bankası’nın kredi kartı faizleri için değişiklik yapıp yapmayacağı belli olacak. Uzmanlar, “4 aydır dokunulmayan kredi kartı gecikme ve faiz oranları, Haziran 2022’den beri dokunulmayan asgari ödeme tutarları düzeltilirse zaten sıkılaştırma sağlanmış olacak” diyor.

Finans 20-02-24 07:50

Konut kredisi faizleri 1.20'ye düşecek! İslam Memiş tarih vererek duyurdu! Ev almak isteyenler bu haberi bekliyordu…

Konut kredisi faiz oranları ile ilgili beklentiler sürerken İslam Memiş’ten çok konuşulacak bir çıkış geldi. Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1.20’ye gerileyebileceğini belirten Memiş düzenleme ile ilgili beklediği tarihi de açıkladı. İlk kez ev alacakların merakla beklediği konut kredileri ilgili düzenleme ne zaman yapılacak? Kredi muslukları yeniden açılır mı? İşte cevabı…

Finans 19-02-24 14:41

BANKA BANKA ŞUBAT PROMOSYONU | 10 bin TL ve üzeri maaş alan emekliler için zam geldi! En yüksek veren hangisi? Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Denizbank, Ziraat, Garanti...

Banka banka Şubat ayı promosyon kampanyaları belli oldu. 10 bin TL ve üzeri maaş alan emeklilere promosyon zammı geldi. Yaklaşan yerel seçim öncesi kredi kartlarına sınırlama ve kredi faiz oranlarının artacağına dair iddialar konuşulurken, bankalar harekete geçti. Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Denizbank, Ziraat, Garanti başta olmak üzere bankalar emekli promosyonlarında artışa gitti. Peki hangi banka emeklilere ne kadar promosyon veriyor? En yüksek hangi banka promosyon veriyor? İşte yanıtı...

Finans 19-02-24 14:02

Kredi kartı için 5 maddeli düzenleme masada! Ekonomist Şenol Babuşcu sıraladı: ‘İlk planda…’

Kredi kartı kullanımını sınırlandırmak için çalışmalar yapılırken, devreye girecek uygulamalar da merak ediliyordu. Ekonomist Şenol Babuşcu merak edilen düzenlemenin detaylarını madde madde anlattı. Babuşcu, “Faiz artırımı, limit azaltımı, asgari ödeme tutarının yükseltilmesi, nakit çekim tutarının kısıtlanması, mevcut uygulamadaki taksit sayısının azaltılması/kaldırılması gibi önlemler ilk planda uygulanabilecekler arasında” dedi.

Finans 15-02-24 09:52