Marburg Humması Haberleri

Ekvator Gine'sinde Marburg virüsü alarmı! 11 kişi hayatını kaybetti, DSÖ'den Kritik bir an yaşanıyor uyarısı

Ebola ile yakın akraba türünde olan Marburg virüsü, Ekvator Ginesi'nde yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ülkede toplam 16 Marburg virüsü vakasının tespit edildiğini açıklayarak 11 kişinin ise hayatını kaybettiğini belirttii.

Haber

DSÖ salgın olarak tanımladı, endişeye neden oldu! Marburg virüsünün belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?

Gana’da ortaya çıkan Marburg virüsü, 2 yıldan fazla bir süredir koronavirüs ile mücadele eden dünyada yeni bir paniğe yol açtı. Gana'da iki kişi Marburg'dan hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü’nün salgın olarak tanımladığı Marburg virüsünün yüzde 88’e varan ölüm oranıyla oldukça tehlikeli bir virüs çeşidi olduğu ifade edilirken, Marburg virüsünün belirtileriyle, "Marburg virüsü nasıl bulaşır?" sorusunun cevabı merak edilmeye başlandı.

Haber

Marburg humması salgınında yeni gelişme! 39 kişi...

Gana'nın Ashanti bölgesinde temmuzun ayının başında hayatını kaybeden 2 kişide Marburg humması tespit edilmişti. Gana Sağlık Hizmetlerinden (GHS) yapılan açıklamaya göre, Gana'da "Marburg humması" salgını nedeniyle karantinaya alınan 100'e yakın kişiden 39'u taburcu oldu.

Haber

Marburg humması alarmı! Gana'da iki kişi hayatını kaybetti

Gana'da iki kişi Marburg humması’ndan hayatını kaybetti. Tam adı Marburg Kanamalı Ateşi olan hastalık ilk kez Ağustos 2021’de görüldü. Marburg humması belirtileri arasında ishal, ateş, mide bulantısı ve kusma gibi semptomlar yer alıyor.

Haber

Halkı uyardılar! 'Marburg humması' alarmı

Batı Afrika ülkelerinden Gine'de "Marburg humması" tespit edilmesi üzerine Gana'da halk, salgına karşı uyarıldı.

Haber

Bölgede ilk kez görüldü! Koronavirüs sonrası yeni kabus: 155 kişi gözlem altında

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dünyanın dört bir yanında alınan önlemler devam ederken Gine'den gelen haber endişe yarattı. Bir kişide Marburg humması tespit edilen ülkede ekipler, virüsün yayılmaması için hızla harekete geçti. Hastayla teması bulunan 155 kişi tespit edilerek gözlem altına alındı. Koronavirüs sonrası ülkenin yeni kabusu haline gelen Marburg humması, Ebola ile akraba kabul ediliyor. Hastalığa yakalananların yüzde 90'ının hayatını kaybetmesi ise korkuya neden oluyor.

Haber

DSÖ açıkladı: Batı Afrika'da ilk Marburg humması Gine'de görüldü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gine'de Marburg hummasının tespit edildiğini ve bunun Batı Afrika'da bir ilk olduğunu duyurdu.

Haber