Mavi Haberleri

Yaban mersininin renginin aslında mavi olmadığı ortaya çıktı! Peki ama neden mavi görüyoruz? Sebebi ağzı açık bıraktı

Yaban mersini hem lezzeti hem de vücuda faydalarıyla çok değerli bir besin. Kahvaltılara ve tatlılara çok yakışan yaban mersininin faydalarına dair uzmanlar pek çok açıklama yapıyor ve yararları artık hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Ancak yaban mersini ile ilgili çok fazla bilinmeyen bir gerçek ortaya çıktı. O da bizim mavi olarak gördüğümüz rengiyle ilgili. Yaban mersinin aslında mavi olmadığı tespit edildi. Peki bu nasıl oluyor? İşte sebebinin ilginç ayrıntıları...

Kadin 19-02-2024 17:11

Kullandığı ilaç yüzünden cildi maviye döndü! 'Şirin Baba' lakaplı adam tekrar gündem oldu

Ten rengi nedeniyle 'Şirin Baba' lakabıyla tanınan Paul Karason, eski fotoğraflarının internete düşmesiyle birlikte tekrar gündem oldu. Sosyal medyada mavi renkli adamın fotoğraflarını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Paul, maviye dönüşme hikayesiyle herkesi etkiledi.

Haber 14-06-2023 09:03

Girdiği her ortamda havalı görünmek isteyenler için en iyi erkek gömlek markaları

Moda trendlerini takip etmeyi sevenler için en iyi gömlek markalarını incelemek son derece önemli oluyor. 2023 yılında vitrinlerden eksik olmayan en kaliteli erkek gömlekleri ise tarzınıza özgünlük katmayı başarıyor. Sizler için seçtiğimiz ön plana çıkan en iyi erkek gömlek modelleri sayesinde kendi stilinizi baştan yaratmanız mümkün olacak. En popüler ve ilgi çekici erkek gömlek markalarını keşfetmek istiyorsanız yazımızın detaylarına göz atmak isteyebilirsiniz.

Haber 02-02-2023 16:50

Sosyal medya ikiye bölündü: Tırnakların beyaz mı mavi mi olduğu tartışılıyor

Sosyal medyada paylaşılan kıyafette ve çeşitli objelerde görülen renk değişimleri büyük tartışmalar yaratabiliyor. Manikür yaptıran bir kadının tırnağının fotoğrafı Facebook hesabı üzerinden paylaşılarak ojenin hangi renk olduğu soruldu. Kısa süre içerisinde milyonlarca yorum alan gönder sosyal medyayı ikiye böldü.

Kadin 01-01-2023 11:35

Bu kadarı da olmaz dedirtti! Gözlerine yaptırdığı dövme hüsranla sonuçlandı! Kör kalabilir

Dövme seven kişiler vücutlarının çok çeşitli yerlerine dövme yaptırıyorlar. Dövmenin sağlık için büyük problemler oluşturmadığı bilinse de yanlış alanlarda riskli durumlara yol açabiliyor. Gözlerine mavi ve mor renkte dövme yaptıran bir kadın kör kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu paylaştı.

Kadin 07-12-2022 10:06

Araştırmalar bu rengi giyenlerin güvenilir göründüğünü tespit etti! İş görüşmelerinin iyi geçmesini sağlayabilir

Tanımadığımız ortamlara girdiğimizde ilk dikkat çeken nokta kıyafetlerimiz oluyor. Bu durum inkar edilse de çeşitli ön yargıların oluşmasına neden olabiliyor. Bu sebeple önemli tanışmalar ve görüşmelere giderken giyilmesi gereken kıyafetlere özen göstermek gerekiyor. İş görüşmesinde ne giyilir? diye düşünüyorsanız güvenilir gözükmenizi sağlayacak renkleri tercih edebilirsiniz.

Kadin 10-10-2022 14:22

Mavi tik nasıl alınır, kimler alabilir? Mavi tik (doğrulanmış hesap onayı) alma şartları nelerdir?

Sosyal medya platformlarında mavi tike sahip onaylı bir hesaba sahip olmak; ünlü isimler, influencer'lar gibi kişiler için son derece önemlidir. Kullanıcıların çoğu mavi tik almak için yüksek takipçi sayısına sahip olmak ve etkileşim almak gerektiğini düşünüyor. Ancak yüksek takipçisi olmayan hesapların bile mavi tik aldığı durumlar söz konusu olabiliyor. Yani mavi tik almak için yüksek takipçi sayısına ve bol etkileşime gerek yok. Peki, mavi tik nasıl alınır? Kimler mavi tik alabilir?

Haber 09-10-2022 10:57

Hangi renk oje sürsem diye düşünmeyin! Eylül ayında trend olan 8 oje rengi

Ojeli ve bakımlı ellerin görünüşü tüm modu etkileyebiliyor. Birçok kadın oje görüntüsüne çok önem veriyor. Gün içerisinde sürekli olarak ojeli tırnaklarınıza bakıp mutlu oluyorsanız TikTok'ta paylaşılan eylül ayının trend oje renklerini mutlaka almalısınız.

Kadin 05-09-2022 17:00

Melis İşiten'in mavi saçları sosyal medyada gündem oldu! Yorum yağdı

Oyuncu Melis İşiten, son dönemde sosyal medyada sıklıkla gündeme geliyor. Yaptığı paylaşımlarla adından bahsettiren isim, geçtiğimiz yıl Maraşlı dizisinde de rol almıştı. İşiten'in son olarak mavi saçlarıyla yaptığı bir fotoğraf paylaşımı sosyal medyayı karıştırdı.

Magazin 01-02-2022 10:06

Kanser tedavisinde mavi akrep zehri gerçekten etkili mi? 'Küba'dan umut' olarak lanse ediliyor

Kanser hastalarına kurtarıcı ilaç olduğu iddia edilerek satılan mavi akrep zehri ile ilgili uyarılarda bulunan Medikal Onkolog Dr. Ahmet Özveren, mavi akrep zehrinin bilimsel çalışmalara konu olmadığının altını çizerek, akrep zehrinin kanser tedavisinde bir hastada bile kullanılmadığının altını çizdi. Ürünün kullanımının ciddi olumsuz sonuçlara yol açabileceğini söyleyen Özveren, kanser hastalarına konu ile ilgili uyarıda bulundu.

Haber 12-12-2021 11:10

2022 yılının rengi belli oldu! Bu tonu her yerde göreceksiniz: Very Peri

Dünyada renk otoritesi olarak kabul edilen Pantone, 2022 yılının rengini seçti. Pantone bu yıl bilinen ve uluslararası olarak kabul gören renklerin dışında yeni bir ton üretmeyi tercih etti. “Very Peri” ismi verilen ve ilk kez sıfırdan üretilen ton 2022 yılının rengi olarak ilan edildi.

Trend 09-12-2021 15:03

İki dozda da mavi kategoriye ulaşan Doğu Akdeniz'de yeni hedef pozitif vaka sayılarını düşürmek

Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar: - "Aşıda mavi kategorideyiz ancak pozitif vaka sayılarımız da belli bir seviyede seyrediyor. Bunu azaltmamızın yöntemi de tedbirlere uymak. Yani bu mücadelenin bir ayağı aşı, hastalığın etkilerini azaltmak için. Hastalığın oluşmasını engellemek için en önemli yöntemimiz tedbirlere uymak" - Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat: - " Yaptığımız çalışmalarda gördüğümüz şu ki mevcut pozitif vaka sayılarımızda genç nüfus oranı her geçen gün artmakta. Gençlerimiz mesafe, maske, hijyen ve belli bir yerlerde kapalı alanda yalnız tutabilme noktasında zorlanmaktayız"

Yurthaber 13-11-2021 11:17

Samsun ikinci doz Kovid-19 aşısında da mavi olmak istiyor

Samsun ikinci doz Kovid-19 aşısında da mavi olmak istiyor

Yurthaber 08-09-2021 12:59

Sağlık ekiplerinin özverili çalışması Kahramanmaraş'ı aşıda mavi kategoriye taşıdı

İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz: - "Kurulan stantlardaki çalışmalar, hafta sonu çalışmaları dahil sağlık personelinin gayreti renge yansıdı" - "Bundan sonraki amacımız aşılamada ikinci dozumuzu yükseltmek. Yüzde yüze doğru bir artış bekliyoruz"

Yurthaber 08-09-2021 11:10

Gökyüzüne komşu zirveleriyle Kaçkarlar'daki saklı cennet: Yedigöller

Erzurum'a 145, İspir ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Yedigöller, bölgede bulunan değişik boyutlarda 11 göl ve 4 bin metreyi bulan zirve dağlarıyla misafirlerini ağırlıyor - Öğretim üyesi ve dağcı Prof. Dr. Fatih Coşkun Ertaş: - "İspir'deki Yedigöller gerçekten Türkiye'nin harika ve özel bir bölgesi. Buraya ulaşım şartları kolay değil. Buraya gelmek isteyenler ya arazi araçlarıyla ya da dağcılık yürüyüşü yaparak gelmek zorundalar"

Yurthaber 26-08-2021 11:06

Mavi renge dönen Samsun'da hastaneye yatış oranları azaldı

İl Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç: - "Daha önceki altı aylık sürece baktığımızda aynı vaka sayıları olduğu zamanlarla karşılaştırdığımızda yaklaşık 4 kat daha az sayıda hastamız hastanede yatmakta"

Yurthaber 20-08-2021 16:59

Kahramanmaraş Valisi Coşkun'dan aşı çağrısı:

"Lütfen aşı randevularımızı ertelemeyelim. Kahraman şehrimizi hep birlikte mavi kategoriye taşıyalım"

Yurthaber 20-08-2021 13:29

Mavi rengi hedefleyen Sinop'taki aşı merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor

Mavi rengi hedefleyen Sinop'taki aşı merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor

Yurthaber 30-07-2021 14:11

Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı var mı? Şırnak'ta sokağa çıkılıyor mu? Şırnak'ta yasak var mı?

Şırnak bir süredir mavi rengi ile birçok kırmızı ilin arasında dikkat çekiyordu. 100 binde 8,18’lik vaka sayısı ile Türkiye’deki tek mavi il olan Şırnak, yeni açıklanan haritada turuncu seviyede yer aldı. Vaka sayılarının Şırnak’ta da arttığını görmek mümkün. Şırnak yeni açıklanan haritaya göre şu an için, 100 binde 32,17 vaka sayısına sahip.

Haber 14-04-2021 09:50

Kovid-19 risk haritasında mavi rengi koruyan Şırnak virüsü yenmekte kararlı

İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük: - "Normalleşme sürecinin ardından 'yeni normalleşme ekibi' kurduk. Bilgilendirmelerimizi çok daha güçlü hale getirdik" - Vatandaşlardan Gündüz Yavuz: - "Rehavete kapılmadan tedbirleri sürdüreceğiz, mavi kalmaya devam edeceğiz. İnşallah koronavirüsü yeneceğiz"

Yurthaber 30-03-2021 13:26

Vaka oranı en yüksek ikinci il Giresun sıkı tedbirlerle mavi kategoriyi hedefliyor

Vaka sayısı 100 binde 356,35 olan kentte, Atatürk Meydanı ile önemli caddelerde girişlere HES koduyla izin verilirken, ev ziyaretleri, gün, taziye gibi toplu etkinlikler yasaklandı - Filyasyon ekiplerinin sayısının artırıldığı Giresun'da, 121 binin üzerinde birinci ve ikinci doz aşılama yapıldı - Vali Enver Ünlü: - "Vatandaşlarımızın bir süre daha kurallara uymasıyla inşallah yatay seyir izleyen vaka sayılarının önümüzdeki dönemde düşüşe geçeceğini hep birlikte göreceğiz"

Yurthaber 26-03-2021 11:20

Vaka oranı en yüksek ikinci il Giresun sıkı tedbirlerle mavi kategoriyi hedefliyor

Vaka sayısı 100 binde 356,35 olan kentte, Atatürk Meydanı ile önemli caddelerde girişlere HES koduyla izin verilirken, ev ziyaretleri, gün, taziye gibi toplu etkinlikler yasaklandı - Filyasyon ekiplerinin sayısının artırıldığı Giresun'da, 121 binin üzerinde birinci ve ikinci doz aşılama yapıldı - Vali Enver Ünlü: - "Vatandaşlarımızın bir süre daha kurallara uymasıyla inşallah yatay seyir izleyen vaka sayılarının önümüzdeki dönemde düşüşe geçeceğini hep birlikte göreceğiz"

Yurthaber 26-03-2021 11:20

Siirt polisi Kovid-19'da düşük riskli iller arasında yer alan kent için klip hazırladı

Siirt polisi Kovid-19'da düşük riskli iller arasında yer alan kent için klip hazırladı

Yurthaber 11-03-2021 15:21

Siirt polisi Kovid-19'da düşük riskli iller arasında yer alan kent için klip hazırladı

Siirt polisi Kovid-19'da düşük riskli iller arasında yer alan kent için klip hazırladı

Yurthaber 11-03-2021 15:21

Salgında düşük riskli iller arasında bulunan Uşak tedbiri elden bırakmıyor

Kovid-19 risk değerlendirme haritasında, mavi renkle tanımlanan düşük riskli iller arasında yer alan ilde polis ekipleri "rehavet" uyarısı yapmaya devam ediyor - Kent sakinlerinden Süleyman Çelik: "Halkımız bilinçli, önceki günlere oranla caddelerimiz çok daha sakin. Alışveriş için çıktım. Alacaklarımı aldım ve hemen evime döneceğim. Caddede gezmiyorum" - Önder Söğüt: "Şu an eskiye oranla bakacak olursak daha güzel, daha sakin. İnsanların birçoğu işi olduğu için çıkıyor. Çok şükür kısıtlamalarımız kalktı ama rehavete kapılmamamız lazım"

Yurthaber 03-03-2021 15:25

Rusya'da şimdi de yeşil köpekler görüldü!

Rusya'nın Nizhny Novgorod bölgesindeki kimyasal fabrika çevresinde bulunan başıboş köpeklerin renginin maviye dönmesi herkesin ilgisini çekmiş, bir yandan da nedenleri araştırılmaya başlanmıştı. Şimdi de renkleri yeşile dönen köpekler görülmeye başlandı.

Haber 22-02-2021 14:38

Rusya’da ortaya çıkan mavi köpeklerin gizemi çözüldü

Rusya’nın Dzerzhinsk kentinde ortaya çıkan mavi köpekler geçen hafta uluslararası basında kendine yer bulmuştu. Yetkililerin fotoğrafların sahte olduğunu iddia etmesine rağmen, hayvanların kapalı bir fabrikadaki kimyasal atık nedeniyle renklerinin maviye döndüğü açıklandı.

Haber 18-02-2021 15:39

Rusya’da kimyasal atık nedeniyle köpeklerin renginin mavi olduğu iddiası

Rusya’nın Nizhny Novgorod bölgesindeki kimyasal fabrika çevresinde bulunan başıboş köpeklerin, ‘kimyasal atıklardan kaynaklanan kirlilik nedeniyle’ renklerinin maviye döndüğü iddia edildi.

Haber 12-02-2021 14:20

Bartın Irmağı'nda tedirgin eden görüntü! Rengi maviye döndü

Bartın Irmağı’nın şehir merkezinden geçen kısmında oluşan mavilik tedirginliğe neden oldu.

Haber 12-12-2020 15:12

Gamze Erçel: Saçmalık bu annelik

Oyuncu Hande Erçel'in ablası Gamze Erçel, sosyal medya hesabından 11 aylık kızı Aylin Mavi'nin fotoğraflarını paylaştı. Erçel, gönderisine "Nasıl bir sevgi bu? Her gün 'ona yetiyor muyum, ona yeterince sevgimi gösterebiliyor muyum?' diye kendimi sorguluyorum. Saçmalık bu annelik" notunu düştü.

Magazin 02-12-2020 16:33

Koronavirüs sonrası rengi mavi olan Çinli doktor normale döndü

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle ten rengi koyulaşan ve virüsü yenen Çinli doktor Yi Fan’ın ten renginin normale döndüğü belirtildi.

Haber 27-10-2020 16:22

Futbolcu, eşini ve çocuklarını gözleri yüzünden evden kovdu

Nijerya'da yaşanan bir olay, dünyada ayrımcılığın ne boyutlara geldiğini gözler önüne serdi. Nijeryalı futbolcu Wasiu Jimoh, eşini ve çocukları sırf göz renkleri farklı olduğu için evden kovdu.

Haber 02-09-2020 15:36

Maviyle yeşilin buluştuğu Türkiye'nin cennet koyları

Türkiye'nin mavi ile yeşili buluşturan birbirinden güzel koyları, normalleşme süreciyle yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor - İzole tatil yapmak isteyenlere alternatifler sunan koylar, AA ekiplerince havadan görüntülendi

Yurthaber 26-07-2020 11:22

Tekne sahipleri mavi tur hareketliliği için dış pazarın açılmasını bekliyor

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti Akdeniz'in mavi sularında yolculuğa çıkaran Antalya'daki tur teknelerinin sahipleri, Kovid-19 ile mücadele sürecindeki "yeni normal"de umudunu dış pazara bağladı - Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin: - "Antalya'da Rus pazarının açılmasıyla sektörümüzün hareketleneceğini ve normale döneceğini düşünüyorum" - Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Demircan: - "Bu sene pandemi nedeniyle fazla bir beklentimiz yok. Dış pazarın açılmasıyla en azından 2-3 ay bir turist popülasyonu olursa yaralarımızı sarabiliriz"

Yurthaber 19-06-2020 11:09

Tekne sahipleri mavi tur hareketliliği için dış pazarın açılmasını bekliyor

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti Akdeniz'in mavi sularında yolculuğa çıkaran Antalya'daki tur teknelerinin sahipleri, Kovid-19 ile mücadele sürecindeki "yeni normal"de umudunu dış pazara bağladı - Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin: - "Antalya'da Rus pazarının açılmasıyla sektörümüzün hareketleneceğini ve normale döneceğini düşünüyorum" - Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Demircan: - "Bu sene pandemi nedeniyle fazla bir beklentimiz yok. Dış pazarın açılmasıyla en azından 2-3 ay bir turist popülasyonu olursa yaralarımızı sarabiliriz"

Yurthaber 19-06-2020 11:09

İşte tutkunun ve huzurun rengi!

Her rengin kendine özgü bir duygusu, anlamı ve özelliği var. Her gün gözlerimiz binlerce renk ile karşılaşıyor ve tüm bu renkler hayatımızın her alanında bizlerle beraberler. Peki, bakınca bizlere kimi zaman umut veren kimi zamansa bizi alıp başka dünyalara götüren bu renklerin ne gibi mesajlar verdiğini hiç düşündünüz mü? İşte renklerin gizli dünyası ve verdiği o mesajlar…

Trend 20-05-2020 18:08

Mavi ve Vakko hisseleri koronavirüs tedbirleri kapsamında mağazalarını kapatmaları ardından sert düşüşte

Koronavirüs tedbirleri kapsamında mağazalarını kapatma kararı alan Mavi ve Vakko hisseleri sert düşüşle işlem görüyor.

Finans 19-03-2020 10:41

Bacakları giderek mavileşince panikle hastaneye gitti ama...

Bir adam bacakları mavi renge dönmeye başlayınca panik yaparak soluğu acil serviste aldı. Ancak doktorun teşhisi adamı bir hayli utandırdı.

Haber 27-01-2020 11:16

Türk voleybolunun Mavi Şimşeki gözünü olimpiyat madalyasına dikti

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Meryem Boz: - "Olimpiyatlarda neden kürsüye çıkıp bayrağımızı dalgalandırmayalım? Olimpiyatlara gitmek bile büyük bir hedefti. Biz şimdi kürsüye çıkmak istiyoruz" - "Mavi rengi seviyorum ve yakıştığını düşünüyorum. Bana şans getirdiği gibi bir düşüncem yok"

Spor 16-01-2020 11:07

Hong Kong lideri boyanan maviye camiyi ziyaret edip özür diledi!

Hong Kong lideri Carrie Lam, dün yapılan izinsiz gösteriye müdahale sırasında polisin boyalı tazyikli su kullanması nedeniyle kentin en büyük camisinin girişinin boyanması üzerine bu sabah camiyi ziyaret ederek özür diledi.

Haber 21-10-2019 13:54

Dünyayı mavi kahverengi gözlerle görüyorlar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde biri 11, diğeri 4 yaşındaki iki erkek kardeş, tıpta "heterokromi" olarak bilinen göz renklerinin farklılığıyla dikkati çekiyor - Baba Suat Selman: - "Okul ortamında biraz sıkıntı yaşadık ama yavaş yavaş arkadaşlarının sağduyusu ve kendisinin özel çocuk olduğunu anlayınca sıkıntıyı aşmış olduk" - Büyük kardeş Mehmet Selman: - "Kardeşim doğduktan sonra kendimi sevmeye başladım. Bir gözü mavi bir gözü kahverengi olduğu için şaşırdım"

Haber 27-09-2019 11:05

Dünyayı mavi kahverengi gözlerle görüyorlar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde biri 11, diğeri 4 yaşındaki iki erkek kardeş, tıpta "heterokromi" olarak bilinen göz renklerinin farklılığıyla dikkati çekiyor - Baba Suat Selman: - "Okul ortamında biraz sıkıntı yaşadık ama yavaş yavaş arkadaşlarının sağduyusu ve kendisinin özel çocuk olduğunu anlayınca sıkıntıyı aşmış olduk" - Büyük kardeş Mehmet Selman: - "Kardeşim doğduktan sonra kendimi sevmeye başladım. Bir gözü mavi bir gözü kahverengi olduğu için şaşırdım"

Yurthaber 27-09-2019 11:04

Terörden Arananlar Listesi'nden 10 günde 10 terörist eksildi

İç güvenlik operasyonları kapsamında 19-29 Temmuz tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, 7 terörist ölü ele geçirilirken, 2'si teslim oldu, bir terörist ise güvenlik güçlerince yakalandı - İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nin "mavi", "turuncu" ve "gri" kategorilerinden etkisiz hale getirilen teröristlerin başına konulan ödüllerin toplamı 6 milyon lira olarak kayıtlara geçti

Haber 30-07-2019 11:04

Mavi rengin tüm tonlarıyla kombinler Morhipo.com'da

Şirket, göz alıcı bir stil yakalamak isteyenler için mavinin farklı tonlarında kombinler sunuyor

Yurthaber 23-07-2019 13:25

Mavi rengin tüm tonlarıyla kombinler Morhipo.com'da

Şirket, göz alıcı bir stil yakalamak isteyenler için mavinin farklı tonlarında kombinler sunuyor

Finans 23-07-2019 13:25

Didim'de bayram bereketi

Turistler kendilerini Altınkum Sahili'nde Ege'nin mavi sularına bıraktı

Yurthaber 04-06-2019 14:41

Didim'de bayram bereketi

Turistler kendilerini Altınkum Sahili'nde Ege'nin mavi sularına bıraktı

Haber 04-06-2019 14:38

Dereye kimyasal atık döküldüğü iddiası

Tekirdağ'ın Ergene ilçesindeki Kurudere Deresi'ne kimyasal atık döküldüğü iddiası üzerine inceleme başlatıldı

Haber 01-05-2019 15:47

Bazı göz renklerine sahip insanlar depresyona daha açık

Göz renginiz mevsimsel depresyonu riskini artırıyor olabilir. Mevsimsel duygusal bozukluk üzerine yapılan yeni bir araştırma, göz renginin de bu depresyonun ortaya çıkışında önemli bir rolü olabileceğini gösterdi.

Trend 21-02-2019 10:11