Muhasebe Haberleri

BDDK duyurdu: Bankalara enflasyon muhasebesi geliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin enflasyon muhasebesine geçeceğini açıkladı.

Finans 16-01-2024 13:12

Serbest muhasebecilikte 2024 yılı asgari ücret tarifesi belirlendi

Serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik işlemleri için bu yıl uygulanacak asgari ücret tarifesi belli oldu. Defter tutma bedeli 285 lira ile 6 bin 497 lira arasında değişecek.

Finans 09-01-2024 09:35

Muhasebe mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Muhasebe bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Ülkemizde lise eğitimini tamamlayan pek çok genç üniversite ile hayata adım atmaya hazırlanır. Bireyin hayatının önemli bir bölümü üniversiteden edineceği meslekle geçeceği için karar verme aşaması zorlu olabilir. Kendilerine uygun mesleği seçmeleri açısından bu süreç önemlidir. Muhasebe bölümü de geniş iş olanaklarıyla popüler bir bölümdür. Kamuda ve özel sektörde çeşitli iş alanlarına sahip muhasebe bölümü, Türkiye’de birçok üniversitede bulunur.

Egitim 10-04-2023 12:19

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversitede bölüm tercihi kariyer planlamasının ilk adımını oluşturur. Birçok genç üniversite eğitimi sonrasında hayata atılır. Bölüme karar verirken kişinin kendini tanıması ve ilgi alanlarını keşfetmesi önemlidir. Sayısal yönü olduğu kadar vergi gibi sözel konulara sahip bir bölüm olan muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü insanların yöneldiği alanlardan biridir. Türkiye’de pek çok üniversitede bulunan bu bölüm farklı alanlarda iş imkânlarına sahip olması sebebiyle tercih edilir.

Egitim 10-04-2023 11:56

Muhasebe

Muhasebe Hakkındaki Haberler Mynet'te. Muhasebe Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İhbar tazminatı muhasebe kaydı nasıl yapılır? İhbar tazminatı hangi hesapta izlenir, muhasebeleştirilmesi nasıl yapılır?

İhbar tazminatı, işveren ve çalışanları yakından ilgilendiren konular arasında yer alır. Çoğunlukla her iki taraf da haklarının ne olduğu konusunda habersizdir. Belirsiz iş sözleşmesi feshedilirse ihbar tazminatı hakkı oluşmaktadır. Bu durumda tazminat ödemesini yapması gereken tarafın, muhasebe kayıtlarında bu ödemeyi nasıl göstereceği ve vergilendirme durumu merak edilmektedir. Peki, ihbar tazminatının muhasebeleştirilmesi nasıl yapılır, hangi hesapta izlenir?

Haber 02-02-2023 09:52

Kısmi istihdam nedir? Kısmi istihdam şartları nelerdir?

Kısmi zamanlı istihdam veya diğer adıyla part-time çalışma, özellikle bazı iş sektörlerinde yaygındır. Kısmi zamanlı çalışmanın maaşının nasıl hesaplandığı ve puantaj kayıtları farkı merak edilmektedir. Kısmi zamanlı çalışma ücreti nasıl hesaplanır? Kısmi istihdam puantaj kayıtları farkı nedir?

Finans 16-10-2022 14:34

Faaliyet kaldıracı nedir? Faaliyet kaldıraç derecesi hesaplama nasıl yapılır?

Faaliyet kaldıracı işletmelerin ne kadar çok maliyetlerinin olduğunu ve bu maliyeti karşılamak için ne kadar satış yapmaları gerektiğini gösteren bir tür finansal ölçümdür. Faaliyet kaldıracı, faaliyet kaldıraç derecesi olan DOL ile ölçülür. İşletmeler için belirli bir seviyede kalması önemli olan faaliyet kaldıraç derecesi formülü nedir?

Finans 15-10-2022 15:36

Kaldıraçlı işlem örnekleri: Finansal kaldıraç oranı hesaplama nasıl yapılır?

Finansal kaldıraç, şirketlerin finansal risk içinde olup olmadıklarını anlamak için kullanılan bir terimdir. Finansal kaldıraç derecesini belirlemek için bir formül kullanılır ve bu formül sonucunda şirketin finansal risk değerlendirmesi yapılabilir. Şirketler için önemli bir kavram olan Finansal kaldıraç nedir ve finansal kaldıraç oranı hesaplama nasıl yapılır?

Finans 15-10-2022 15:02

KOBİ nedir? KOBİ hangi işletmelere denir?

KOBİ terimi işletmelerin büyük ölçekli bir şirket olup olmadığını ifade etmektedir. Belirli şartların yerine getirilmesiyle işletmeler KOBİ özelliği gösterirler ve KOBİ fırsatlarından yararlanırlar. İşletmelerin KOBİ olup olmadıklarını anlamaları için birkaç veriye bakmaları yeterlidir. Vergilendirmede ve diğer yasal sorumluluklarda ayrıcalıklı olan KOBİ nedir? KOBİ'lere örnek işletmeler nelerdir?

Finans 10-10-2022 17:58

KOBİ belgesi nasıl ve nereden alınır? KOBİ belgesi kimlere verilir?

KOBİ'ler KOBİ desteği gibi ayrıcalıklardan faydalanırlar ve KOBİ sınıflandırmasına göre mali sorumluluğa tabi tutulurlar. Bir işletmenin KOBİ olup olmadığını gösteren belge ise KOBİ belgesidir. İşletmeler resmi işlemlerde KOBİ belgesi gösterdikleri için bu belgenin alınması avantajlıdır. KOBİ belgesi kimlere verilir, nasıl alınır?

Finans 10-10-2022 15:06

Altay'dan eski Denetleme Kurulu üyelerine muhasebe sistemini devretme çağrısı

Altay'dan eski Denetleme Kurulu üyelerine "muhasebe sistemini devretme" çağrısı

Yurthaber 10-07-2022 15:51

Bilanço defteri nedir? Bilanço defterlerini kim tutar?

Bilanço defter hadleri, I. sınıf tüccarların bilanço esasına göre sahip oldukları defter hadleridir. Bilanço esasına göre kayıt tutan işletmeler, belirli defterlere noter onaylı bir şekilde kayıt tutarlar ve Vergi Usul Kanununca belirlenmiş hadlere tabi olurlar. Yalnızca belirli işletmelerin yükümlü oldukları bilanço defteri nedir, bilanço defter hadleri nelerdir? Bilanço esasına göre tutulması zorunlu defterler nelerdir? Bilanço defterlerini kim tutar?

Finans 03-06-2022 09:16

Amortisman nedir? Amortisman nasıl hesaplanır?

Amortisman, duran varlığın yıpranma payı olarak tanımlanır. İlgili dönemin kayıtlarında gider olarak gösterilen amortismanlarda, uygulama yöntemleri ve kriterlerine göre yapılan hesaplamalar her sene muhasebede düzenli olarak işlenir. Amortisman hesaplama için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bunlardan en önemlisi de amortisman hesabına katılacak varlıkların 1 yıldan uzun süre kullanılmasıdır. Amortisman nasıl hesaplanır? Amortisman yöntemi çeşitleri nelerdir?

Finans 01-06-2022 11:06

Hızlandırılmış amortisman uygulaması nedir? Hızlandırılmış amortisman neden kullanılır, şartları nelerdir?

Hızlandırılmış amortisman uygulaması Vergi Usul Kanunu'na uygun olarak yapılan bir amortisman hesaplama yöntemidir. Hızlandırılmış amortisman uygulamasında bir duran varlığın amortisman payları ilk sene fazla ödenir ve her sene azalır. Azalan bakiyeler yöntemi olarak da bilinen hızlandırılmış amortisman uygulaması neden kullanılır, nasıl hesaplanır? Hızlandırılmış amortisman şartları nelerdir?

Finans 25-05-2022 16:12

Birikmiş amortisman nedir? Birikmiş amortisman nasıl hesaplanır?

Birikmiş amortisman hesap kaydı tutulurken normal muhasebe işlemlerinden farklı hareket edilir. Muhasebe kayıtlarının tamamlanması için gerekli olan birikmiş amortisman kayıtları oluşturulurken kayıt taraflarına ters şekilde yazılır. Brikmiş amortisman hesapları dönem sonunda yapılır. Şirketin kullandığı amortisman hesaplama yöntemi dikkate alınarak hazırlanan birikmiş amortisman nedir? Birikmiş amortisman nasıl hesaplanır, hangi hesap grubunda yer alır?

Finans 18-05-2022 09:41

Bilanço ilkeleri nelerdir? Bilanço ilkelerinin amacı nedir?

Bilanço bir işletmenin belli bir tarihte mevcut varlıklarını ve bu varlıkların işletmeye kazandırdığı değerleri gösterir. Bilanço 3 adet temel ilkeden oluşur. Bunlar; varlıklara ilişkin, yabancı kaynaklara ilişkin ve öz kaynaklara ilişkin ilkelerdir. Bilanço ilkelerinin amacı nedir?

Finans 29-04-2022 11:31

Hareketli ortalama maliyet yöntemi nedir? Hareketli ortalama maliyet yöntemi nasıl hesaplanır, çeşitleri nelerdir?

Stoklara yeni bir ham madde ve malzeme girişi olur ve sonrasında yeni bir ağırlıklı ortalama maliyeti hesaplaması yapılır. Bu işlem hareketli ortalama maliyet hesaplaması ile mümkündür. Bu noktada da hareketli ortalama maliyet yönteminin nasıl hesaplandığını bilmek ve ortalama maaliyet yöntemi çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.

Finans 18-04-2022 17:49

Muhasebeciler günü var mı? Muhasebeciler günü ne zaman? Muhasebecilik hangi yıl örgütlü hale geldi?

Muhasebeciliğin tarihi Osmanlı'ya kadar dayanmaktadır. Muhasebe mesleği, muhasebecinin yaptığı iş ile doğmuştur. Muhasebecilik meslek, kayıt gereksemesinin ortaya çıkması ile ortaya çıkmıştır. Pek çok özel gün vardır. Bu özel günlerin çoğu bilinmekle beraber bazı özel günler bilinmemektedir. Onlardan biri de Muhasebeciler Günü. Muhasebeciler gününü, bu mesleği icra edenler biliyordur. Ancak sokaktaki vatandaşın böyle özel bir gün olduğundan haberi olmayabilir. İşte Muhasebeciler Günü detayları!

Haber 01-03-2022 13:50

BMMG Türkiye'de bir ilki başardı

Muhasebecilerin yıllardır kronik hale gelen beyannamelerin zamanında yetiştirilememesi ile ilgili kaygıları nihayet çözüme kavuştu.

Finans 29-03-2019 20:41

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, KOÜ'de konferans verdi

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, KOÜ'de konferans verdi

Yurthaber 06-03-2019 17:31

İş yeri sahibi uykuda, hırsızlar iş başında

Fatih'te bir iş hanına giren hırsızlar, muhasebe bürosundan laptop, fotoğraf makinesi, tablet bilgisayar ve 600 lirayı çaldı. Binaya girip çıkarken ve kapıları açmaya çalışırken güvenlik kameralarına takılan hırsızlar kayıplara karıştı. Olay, 2 gün önce saat 07.30 sıralarında Fatih'te bir işhanında yaşandı. 2 şüpheli binanın en üst katındaki bir muhasebe bürosuna girdi. Bu sırada iş yeri sahibi Gürkan Anafarta bürodaydı ve uyuyordu. 2 şüpheli iş yerinde yaklaşık 5 dakika kaldı.

Haber 15-06-2017 14:27

Pendik'te üç arkadaştan ikisi ölümü seçti

Aynı semtten, yaşları 16 ile 18 arasında değişen 3 arkadaşın hayatı, karıştıkları bir hırsızlık olayı sonrası kâbusa dönüştü.

Haber 01-10-2013 11:35