Nida Buyukbayraktar Haberleri

Kendine yapılandan çok Ulu Önder'e söylenenleri kabul etmedi! Atatürk bu dünyadaki en büyük zaafım diyerek affetmedi

Adana'da tartıştığı veteriner teknikeri Melek Nida Şahin'i (30) darbedip, ona ve klinikteki Mustafa Kemal Atatürk portresine hakarette bulunmaktan tutuklanan Bülent Yılmaz (53) hakkındaki dosya uzlaştırmaya gitti. Uzlaşmayı reddeden ve psikolojik olarak çöküş yaşadığını söyleyen Şahin, "Şahsıma yapılandan ziyade, bu ülkenin kurucusuna yapılmış çok büyük bir saygısızlık varken uzlaşamam. Atatürk, bu dünyadaki en büyük zaafım." dedi.

Haber 2024-04-13 12:40:18

Genç kızı sokak ortasında tüfekle vurmuştu! Şok detaylar ortaya çıktı: 'MİT personeliyim' diyerek...

Mersin'de Ersin Karakuş'un (32), eski sevgilisi intörn doktor Nida Nur Nergiz'i (24) pompalı tüfekle vurup, bir bacağının ampute edilmesine neden oldu. Karakuş'un 'MİT personeliyim' diyerek Nergiz'i tehdit ettiği ortaya çıktı. Karakuş, "Ruh sağlığım yerinde değildi, o yüzden demiş olabilirim. Tüfeği ayağına doğru tuttum. Saçmalar omuz ve boyun bölgesine sekmiştir" dedi.

Haber 2024-04-02 17:59:28

Süper minisiyle arabada poz verdi! Yıllara meydan okuyan Petek Dinçöz'ün dekoltesi olay oldu

Serkan Kodaloğlu'ndan boşandıktan sonra çocukluk aşkı Nida Büyükbayraktar ile evlenen ve sahnelere dönen Petek Dinçöz yaptığı son paylaşımla adından söz ettirdi. Şarkıcının arabanın içinde mini elbisesiyle verdiği poz çok konuşuldu.

Magazin 2024-02-09 14:47:10

Bircan Bali'nin programında bomba iddia! Bahar Candan ve Cem Garipoğlu'nun babası...

Son dönemde aşk hayatıyla gündeme gelen sunucu Bircan Bali, Youtube'da yaptığı programa Bilgehan Aydın'ı konuk etti. Programda bir süredir tutuklu olan Bahar Candan ve Münevver Karabulut'u canice öldüren Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu hakkındaki iddia ise ağızları açık bıraktı.

Magazin 2024-02-06 15:33:29

Mersin'de intern doktoru tüfekle yaralayan sanık hakim karşısında

Mersin'de aynı hastanede çalıştığı intern doktor Nida Nur Nergiz'i av tüfeğiyle yaralayan tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Yurthaber 04-01-24 14:03

Mersin'de intern doktoru tüfekle yaralayan sanığa 20 yıla kadar hapis talebi

Mersin'de intern doktor Nida Nur Nergiz'i av tüfeğiyle yaralayan tutuklu sanık hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yurthaber 03-01-24 11:00

Petek Dinçöz bir göğsünü taşlarla kapadı! Tarzı olay oldu... Gençleşmiş resmen

Serkan Kodaloğlu'ndan boşandıktan sonra çocukluk aşkı Nida Büyükbayraktar ile nikah masasına oturan ve sahnelere dönen Petek Dinçöz sahne tarzıyla adından söz ettirdi. Göğsünün tekini taşlarla kapatan şarkıcıya "Gençleşmiş resmen" yorumları geldi.

Magazin 26-11-23 14:33

Cem Garipoğlu ile ilgili dikkat çeken poşet detayı... 'Yırtarsın, vücut dinlemez sizi' İlk kez duyacaksınız! 'Bir gün önce annesi getiriyor'

14 yıl önce Türkiye'nin gündemine oturan Münevver Karabulut cinayeti ve sonrasında Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun cezaevindeki intiharı en çok konuşulan olaylardan bir tanesi. Garipoğlu'nun mezarının açılması konusu sık sık gündeme gelirken en son baba Nida Garipoğlu oğlu Cem'in mezarının açılmasını talep etmişti. Son olarak canlı yayında Cem Garipoğlu ile ilgili dikkat çeken poşet detayına yer verildi. İşte tüm ayrıntılar...

Haber 10-11-23 13:23

Cem Garipoğlu'nun mezarı için Feth-i Kabir ve DNA eşleştirmesi talebinde bulunulmuştu! Münevver Karabulut'un babası: 'Çok şaşkınım'

Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediği ve yurt dışına kaçtığı iddiaları sonrasında dün sürpriz bir gelişme yaşanmıştı. Baba Mehmet Nida Garipoğlu'nun oğlunun mezarına Feth-i Kabir ve DNA eşleştirmesi yapılsın talebinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu gelişme sonrasında açıklama yapan Münevver'in babası Süreyya Karabalut, "Çok şaşkınım. Ne diyeceğimi bilmiyorum" dedi.

Haber 07-11-23 08:36

ÖZEL | Münevver Karabulut cinayetinde yeni perde! Cem Garipoğlu'nun babasının 'Mezar açılsın' talebi sonrası flaş açıklama: 'En kısa sürede...'

Son dakika haberi: Gençliğinin baharında acımasız bir şekilde katledilen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması yeniden gündemde! Karabulut ailesinin bu yöndeki talebi reddedilmişti. Bu sabah Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu da oğlunun mezarının açılmasına ilişkin talebini ikrar etti. Bu durum gündem oldu! Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir'den açıklama geldi.

Haber 06-11-23 15:31

Cem Garipoğlu ile gündeme gelen fethi kabir nedir, neden yapılır? Cem Garipoğlu'nun babasından fethi kabir talebi!

Fethi kabir ile ilgili araştırmalar Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida'nın, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurması nedeniyle merak konusu oldu. Mehmet Nida Garipoğlu, oğlu Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını ve DNA eşleştirmesi yapılmasını talep etti. İşte Cem Garipoğlu ile gündeme gelen fethi kabir ile ilgili merak edilenler...

Haber 06-11-23 13:09

Petek Dinçöz kırmızı bikinisiyle nefes kesti! Fit hali dikkat çekti

Serkan Kodaloğlu'dan boşandıktan kısa süre sonra çocukluk aşkı Nida Büyükbayraktar ile nikah masasına oturan ve 8 yıllık aranın ardından konser sahnelerine geri dönen Petek Dinçöz, tatil paylaşımlarıyla sosyal medyada gündem oldu. Eşiyle birlikte Çeşme'ye giden şarkıcı kırmızı bikinisiyle adeta nefes kesti.

Magazin 04-07-23 17:06

Petek Dinçöz imaj değiştirdi! Pozlarını ve son halini hayranları beğenmedi

Ünlü şarkıcı Petek Dinçöz, 5 ay önce Serkan Kodaloğlu ile boşandıktan sonra apar topar Miami'ye gitmiş sonra da apar topar dönerek gençlik aşkı Nida Büyükbayraktar ile evlenmişti. Geçtiğimiz gün ameliyat olan Petek Dinçöz iyileşince kendini kuaföre attı ve imaj değiştirdi.

Magazin 16-04-23 14:14

Literatüre girmişti! 'Mucize anne' hayatını kaybetti

Kocaeli'de, pandemi döneminde koronavirüs hastası Nida Saygı Pelit (30), yapay kalp ve akciğer cihazı ECMO altındayken sezaryenle doğum yaparak dünyadaki ilk vaka olarak literatüre girdi. Nida Saygı Pelit, akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün gece hayatını kaybetti. 'Mucize anne' olarak adlandırılan Pelit, bugün göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 03-02-23 17:05

Petek Dinçöz etek boyuna yapılan yoruma tepkisiz kalmadı

Ünlü şarkıcı Petek Dinçöz, geçtiğimiz günlerde gençlik aşkı Nida Büyükbayraktar ile görkemli bir düğünle hayatını birleştirmişti. Petek Dinçöz yeni hayatında sosyal medyayı da aktif kullanıyor. İddialı tarzıyla dikkat çeken şarkıcının bir takipçisi etek boyuna takılınca şarkıcıdan yanıt gecikmedi.

Magazin 11-12-22 15:11

42’lik Petek Dinçöz 2000'lere geri döndü! Kumsalda bikinili kalça dansı

Mankenlikle başladığı kariyerine oyunculuk, sunuculuk ve şarkıcılığı da ekleyen Petek Dinçöz, 2000'li yıllara damga vurmuştu. Kariyeri kadar özel hayatıyla da konuşulan ünlü şarkıcı, geçtiğimiz aylarda çocukluk aşkı Nida Büyükbayrakdar ile nikah masasına oturdu. Son dönemlerde adından sık sık söz ettiren Dinçöz, bu kez sosyal medya paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekti.

Magazin 19-11-22 14:45

İsteme gününü bekleyemedi... 3 gündür tanıdığı Cumali'ye kaçtı! 18 yaşındaki kızını görünce inanamadı İkisinin arasında sıkışmış

ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programının yeni bölümünde bir aile dramı ekranlara geldi. Stüdyoya gelen Leyla Hanım'ın 18 yaşındaki kızı Nida'nın 3 gündür tanıdığı Cumali'ye kaçtığı anlatıldı. Üstelik erkek tarafının kız tarafına görücü olarak geleceği ancak Nida ve Cumali'nin isteme olmadan kaçtığı belirtildi. Nida'nın kaçtığı Cumali ile Cumali'nin annesinin arasında oturan kızını gören Leyla Hanım sinir krizi geçirdi. Nida ise "Seni beni hiçbir zaman anlamadın" diyerek gözyaşı döktü.

Magazin 05-11-22 20:39

Koç Üniversitesi Türkiye'nin EQUIS akreditasyonlu tek üniversitesi olmayı sürdürüyor

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Şuhnaz Yılmaz Özbağcı: - "Küresel ve bölgesel ortamdaki tüm belirsizlik ve zorluklara rağmen EQUIS akreditasyonumuzun beş yıllığına yenilenmiş olması üniversitemizin kalite vurgusunu ve eğitim ve araştırma alanındaki son derece başarılı konumunu açıkça gösteriyor" - Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Nida Bektaş: - "EQUIS akreditasyonunun yenilenmesinin, üniversitenin iş modelini doğrulamanın yanı sıra, stratejik olarak uluslararasılaşmaya verdiği önemin bir göstergesi olarak öne çıkıyor"

Yurthaber 26-09-22 15:21

Petek Dinçöz deniz kenarında parmak uçlarında poz verdi!

Petek Dinçöz Hasta Ettin, Teşekkürler, Sandım ki gibi parçalarla akıllara kazındı. Geçtiğimiz günlerde Nida Büyükbayrakdar ile evlendi. Hamilelik iddialarını yalanlayan Petek Dinçöz, bu defa deniz kenarından verdiği pozla adından söz ettirdi.

Magazin 31-08-22 12:22

Petek Dinçöz'den bebek açıklaması! Apar topar evlenmişti

Özel hayatında yaşadığı gelişmelerle magazin gündeminden düşmeyen Petek Dinçöz, üçüncü kez nikah masasına oturdu. Geçtiğimiz hafta nişanlandığını duyurduğu eski aşkı Nida Büyükbayraktar ile hayatını birleştirdi. Gençlik aşkıyla evlenen Petek Dinçöz hakkında önceki gün hamilelik iddiaları ortaya atılırken, Dinçöz'den iddialara açıklama geldi.

Magazin 29-08-22 09:24

Yeniden evlenen Petek Dinçöz'e eşi Nida Büyükbayraktar'dan dudak uçuklatan düğün hediyesi!

Aylar önce Serkan Kodaloğlu ile evliliğini bitiren ünlü şarkıcı Petek Dinçöz, sonrasında oğluyla birlikte Miami'ye yerleşmişti. Dinçöz, geçtiğimiz günlerde gençlik aşkı Nida Büyükbayraktar ile nikah masasına oturmuştu. Nida Büyükbayraktar'ın Petek Dinçöz'e verdiği düğün hediyesinin fiyatı ise dudak uçuklattı.

Magazin 26-08-22 16:16

Petek Dinçöz'ün kocası kesenin ağzını açtı! Düğün hediyesine bakın kaç para verdi

8 yıllık evliliğinin ardından üçüncü kez nikah masasına oturan Petek Dinçöz bu sefer gençlik aşkı işletmeci Nida Büyükbayraktar ile evlendi. Petek Dinçöz'ün 25 yıl önceki sevgilisi düğünde kesenin ağzını açtı. Dinçöz'ün yeni kocası düğün hediyesine bakın kaç para verdi.

Magazin 19-08-22 15:50

Petek Dinçöz evlendi mi? Petek Dinçöz'ün evlendiği Nida Büyükbayraktar kimdir? Nida Büyükbayraktar kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

Petek Dinçöz'ün dünyaevine girdiği haberi sonrası ayrıntılar merak edildi. 8 yıllık evliliğini geçtiğimiz aylarda bitirmiş olan ünlü sanatçı Petek Dinçöz, Nida Büyükbayraktar ile nikah masasına oturdu. Peki Petek Dinçöz'ün eşi Nida Büyükbayraktar kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? İşte hayatı ve merak edilenler...

Magazin 18-08-22 01:24

Petek Dinçöz ve Nida Büyükbayraktar evlendi! İddialı gelinlik

Bir süredir adı Ebru Gündeş'in eski kocası Rıza Sarraf ile anılan Petek Dinçöz evlilik kararıyla herkesi şaşırtmıştı. Gençlik aşkı olduğu iddia edilen Nida Büyükbayraktar ile nikah masasına oturan Petek Dinçöz'ün gelinliği de gündem oldu. Göğüs dekolteli bir gelinlik tercih eden Petek Dinçöz'ün düğününden ilk görüntüler...

Magazin 17-08-22 07:01

Gençlik aşkıyla bugün evleniyor! Petek Dinçöz, kına gecesinde kurtlarını döktü

Mart ayında tek celsede boşandıktan sonra çocukluk aşkı Nida Büyükbayraktar ile nişanlanan Petek Dinçöz, dün akşam kına gecesi yaptı. Yakın arkadaşlarını çağırdığı gecede kurtlarını döken Dönçöz, bugün nikah masasına oturacak.

Magazin 16-08-22 12:14

Petek Dinçöz ve gençlik aşkı Nida Büyükbayraktar yarın evleniyor!

Şarkıcı Petek Dinçöz, geçtiğimiz günlerde işletmeci Nida Büyükbayraktar ile nişanlanmıştı. Çiftin nikah tarihi belli oldu.

Magazin 15-08-22 16:53

Petek Dinçöz'ün nişanlısı çocukluk aşkı çıktı

Mart ayında 8 yıllık evliliğini tek celsede bitiren Petek Dinçöz'ün geçtiğimiz günlerde nişanlandığı Nida Büyükbayraktar, çocukluk aşkı çıktı. Sosyal medya hesabından 17 yaşındayken Büyükbayraktar ile çektirdiği bir fotoğrafı yayınlayan Dinçöz, "Bizimkisi bir aşk hikayesi" notunu düştü.

Magazin 10-08-22 14:06

Petek Dinçöz'ün nişanlısı Nida Büyükbayraktar kimdir? Nida Büyükbayraktar ne iş yapıyor, kaç yaşında? Ne zaman evleniyorlar?

Ünlü şarkıcı Petek Dinçöz, işletmeci Nida Büyükbayraktar ile evliliğe giden yolda ilk adımını attı. Petek Dinçöz, Instagram hesabından paylaştığı post ve açıklamasıyla Nida Büyükbayraktar ile nişanlandıklarını duyurdu. Bu gelişmenin ardından Dinçöz'ün hayranları, Nida Büyükbayraktar hakkındaki merak edilen soruları araştırmaya başladı. Peki Nida Büyükbayraktar kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? İşte tüm merak edilenler...

Magazin 08-08-22 22:36

Boşanıp Miami'ye gitti, Reza Zarrab ile ilişkisi olduğu konuşuluyordu! Petek Dinçöz bakın kiminle evleniyor

8 yıllık evliliğine kısa süre önce son veren Petek Dinçöz oğlunu da alıp Miami'ye yerleşti. Ebru Gündeş'in eski eşi Reza Zarrab ile aşk yaşadığı iddiaları gündemde olan Dinçöz adeta ters köşe yaptı. Petek Dinçöz, Nida Büyükbayraktar ile evlilik kararı aldı. Sosyal medyadan alyansların olduğu bir pozu paylaşan Dinçöz'den sonra Nida Büyükbayraktar da nişan pozunu paylaştı.

Magazin 08-08-22 16:05

10 yaşındaki Mithat'tan gelen acı haber tüm Türkiye'yi sarsmıştı! Annesinden şok açıklama: 2 ay önce de yaşandı

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde geçtiğimiz yıl haziranda 10 yaşındaki Mithat Evlice, arkadaşıyla birlikte girdiği inşaat alanında su birikintisinde bir anda ortadan kaybolmuş, bir saat süren arama çalışmalarının ardından gelen haberle tüm Türkiye derinden sarsılmıştı. İnşaat yetkililerine hapis cezası istemiyle açılan davada önemli gelişmeler yaşanırken dikkat çeken ifadeler de ortaya çıktı. Mithat'ın annesi Nida Evlice ise olaydan 2 ay öncesiyle ilgili çok çarpıcı bir açıklama yaptı.

Haber 05-07-22 10:03

Nida ne demek? Nida kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sondan eklemeli bir dildir. Sondan eklemeli diller, kelimelerin anlamlarını kelimelere ek getirerek türetirler. Türkçe de bunun için yapım ve çekim eklerini kullanır. Anadili Türkçe olan kişiler bu ekleri çok kolay kavrayabilir. Kelimelere getirilen ekler otomatik olarak anlam oluşturulabilir. Ancak anadili Türkçe olanların bile bütün kelimelerin anlamlarına tam olarak hakim olması mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen kelimelerin anlamlarına bakılır. Nida kelimesi de bilinmeyen kelimelerden biri olabilir. Nida kelimesinin anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 22:38

Dünyada bir ilk olup tarihe geçtiler! Mucize anne ile kızı Mihra'dan Ramazan Bayramı'nda anlamlı ziyaret

Nida Pelit ile (28) bebeği Mihra dünyadaki ilk vaka olarak tarihe geçtiler. Anne, kızı Mihra'yı doğurduktan sonra uzun süre görememişti. Anne ile kızının kavuştuğu anlar ise duygu seli yaşanmasına neden olmuştu. Ramazan Bayramı'nda anne ile kızının dünya literatürüne girdikleri hastaneye özel ziyareti yeniden duygu dolu anlar doğurdu.

Haber 02-05-22 11:47

57. Alay Şehitliği'nde minnet ve duayla kahraman ecdadı anıyorlar

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı Alan Kılavuzu Ahmet Balcı: - "İnsanlar tarihi bilinci, milli şuuru hissetmek için buraya geliyor. Hüznü yaşıyorlar, adım attıkları topraklar onların yüreğini titretiyor" - Almanya'dan gelen Nida Niyazioğlu: - "Tarihi okullarda öğrenemedik, Alman okullarında okudum. Burayı ziyaret edip görmek çok farklı bir duygu. Gözyaşlarımı zor tuttum, insan duygulanıyor"

Yurthaber 23-04-22 11:18

Nida Ateş 15 Şubat'ta CRR'de konser verecek

Nida Ateş 15 Şubat'ta CRR'de konser verecek

Yurthaber 10-02-22 14:59

Özgün oğlu Ediz ile kardan adam yaptı!

Mümkansız ismini verdiği yepyeni şarkısıyla müzik listelerini sallayan sevilen sanatçı Özgün, etkili olan kar yağışı sonrasında oğlu Ediz ve eşi Nida Uğurlu ile birlikte kardan adam yaptı.

Magazin 25-01-22 16:54

Pilotaj bölümünün kız öğrencileri, planör ve tek motorlu uçaklarla göreve hazırlanıyor

KTO-Karatay Üniversitesi pilotaj bölümünde eğitim gören kız öğrenciler, dördüncü sınıfın sonunda çift motorlu uçaklarla çalışmalarını tamamlayarak lisanslarını alacak - Dünya standartlarında pilot yetiştiren üniversitede uçuş eğitimi gören ikinci sınıf öğrencisi Nida Nur Kılıç: - "Dışarıda, ne yapıyorsunuz diyenlere 'pilotaj öğrencisiyiz' dediğimizde şok oluyorlar. Kız olarak nasıl yapıyorsunuz diye soruyorlar. Bu veya diğer mesleklerde cinsiyet ayrımı yok. Yeterli özgüven bizlerde var" - Planör uçuş öğretmeni Kamile Yasdıman: - "Tabiri caizse planör pilotlarına havayı koklayan pilotlar denir. Pilotajı müthiş derecede geliştirir. Bu şekilde yetişen bir pilot motorlu tayyareleri parmağında çevirir"

Yurthaber 04-08-21 11:39

Arslan: Mersin, Marmara’nın tek alternatifidir

BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, gelişen yapısıyla Mersin sanayisinin Türkiye’nin en güçlü sanayi bölgesi olan Marmara havzasının tek alternatifi olduğunu söyledi.Türkiye sanayisinin kalbi durumunda olan Marmara havzasının artık neredeyse yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını kaydeden Arslan, "Her geçen gün gelişen Mersin sanayisi limanıyla, serbest bölgesiyle Türkiye’nin ikinci sanayi üssü olma yolunda hızla ilerliyor.

Yurthaber 07-04-21 10:56

Lise Öğrencilerinden Covıd- 19 ile mücadeleye önemli katkı

SANKO Okulları öğrencileri, Covid-19 hastalığından şüphelenilen durumlarda kişilerin hastanelere giderek PCR veya antikor testi yaptırmadan önce uygulayabilecekleri güvenilir, maliyeti daha düşük olan, yapay sinir ağı kullanarak kesin sonuçlar alabilecekleri test geliştirdi.SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi (FTL) 9’uncu sınıf öğrencisi Ece Güner, SANKO Koleji 11’inci sınıf öğrencisi Çiçek Dilara Kaya ve SANKO FTL 11’inci sınıf öğrencisi Elif Nida Tahaoğlu, proje danışman öğretmenleri Özgül Güner ve Neriman Ersönmez rehberliğinde “Covid-19 Tespitinde Yeni Nesil Yapay Sinir Ağı Modellemesi ile Geliştirilen Duyu Test Cihazı” geliştirerek büyük bir başarıya imza attı.Projenin danışman öğretmenlerinden Özgül Güner, geliştirilen testin, Covid-19 hastalığının koku duyusu, tat duyusu ve tükürük içindeki amilaz enzimi aktivitesinde meydana getirdiği değişikliklerden yararlanılarak hazırlandığını söyledi.Sonuçlar çok kısa sürede görülebilecekÇalışmada sağlıklı 100 denek üzerinde koku ve tat ayrım testi, koku ve tat tanıma testi ve tükürük içindeki amilaz aktivitesi testi yapıldığını belirten Güner, geliştirilen testle ilgili şu bilgileri aktardı:“Öğrencilerimiz, Covid-19 hastalığının tükürük içindeki amilaz aktivitesini artırmış olabileceğini, koku ve tat duyularını ise azaltabileceğini düşünerek yazılım geliştirdi ve sonuçlar bu doğrultuda yapay sinir ağına aktarıldı.

Yurthaber 06-04-21 10:14

Otizmli Nida’nın jandarma olma hayali bir günlüğüne gerçeğe dönüştü

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan ve büyüdüğünde jandarma olmayı isteyen 9 yaşındaki otizmli Nida Karakuş’un hayalini gerçeğe dönüştü.İlçeye bağlı Doğan Mahallesi’nde yaşayan ve büyüdüğünde jandarma üniforması giyme hayali kuran ve jandarmaları gördükçe heyecanlanan otizmli Nida Karakuş’un (9) babası, Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçti.

Yurthaber 02-04-21 10:05

TÜBİTAK 52’inci lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması

SANKO Okulları öğrencilerinin üç projesi, “TÜBİTAK 52’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması”nda bölge elemelerini geçerek 24-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Finallerine katılma hakkı elde etti.SANKO Okulları öğrencileri Beyza Nur Ocak ve Zehra Naz Meriç’in, “Psikoloji Kategorisi”nde, “Yapay Zeka” temasında, öğretmeni Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları “Olana Kadar Taklit Et - Yapay Zeka Destekli Güçlü Postür Takibi” adlı proje bölge elemelerinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.Mustafa Ali Şahin, Yiğit Settar Evgülü ve Gökçe Bilge’nin “Teknoloji Tasarım Kategorisi”nde “Yapay Zeka” temasında öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları "Yapay Zekâ Destekli Yeni Nesil Mekân Havalandırma Sistemi" adlı proje de bölge elemelerinde jüriden tam not alarak bölge birinciliğiyle Türkiye finallerine katılma vizesini aldı.Ece Güner, Çiçek Dilara Kaya ve Elif Nida Tahaoğlu’nun “Biyoloji Kategorisi”nde “Sağlık ve Biyomedikal Cihaz Tenolojileri” temasında öğretmenleri Özgül Güner ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları “Covid-19 Tespitinde Yeni Nesil Yapay Sinir Ağı Modellemesi ile Geliştirilen Duyu Test Cihazı” adlı proje de bölge birinciliği ile SANKO Okulları’nı ve Gaziantep’i Türkiye finallerinde temsil etmeye değer görüldü.Elçin İdil Hurman, Ekin Asyalı ve Sude Naz Gülşen’in “Biyoloji Kategorisi”nde “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji” temasında öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde hazırladıkları “Kabak Lifinden Çevre Dostu Antibakteriyel Maske Üretimi” adlı projeleri ve Ahmet Metin Özmen’in “Yazılım Kategorisi”nde “Dijital Dönüşüm” temasında öğretmeni Yeşim Özzorlar rehberliğinde hazırladığı “Hastane@Dijital_Tr” adlı projesi bölge finallerinde ikinci oldu.SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin yedi projesinin bölge elemelerinde yarıştığını anımsatarak, “Üç projemiz birincilik elde ederek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Yurthaber 01-04-21 16:00

Emine Erdoğan, özel gereksinimli çocukların anneleriyle buluştu:

"Görme engelli bir çocuğun ihtiyacı ile otizmli bir çocuğun ihtiyacı aynı değil. Bu farklılıkları sadece 'engellilik' başlığı altında toplayamayız. Her grup için ince elenip sık dokunmuş ayrı çözümler geliştirmemiz gerekiyor" - "Bu noktada, 'yaşayan bilir' sözünü temel bir prensip olarak almalıyız. Politikaları oluştururken annelerin tecrübelerinden çıkaracağımız çok ders var" - "Çok iyi bir eğitim sisteminiz olabilir ama onu gerçekten mükemmel kılan engelli bireylerin de eşit faydalanabilmesidir. Şehirlerimizi güzelleştirmek adına mimari harikalar yapabilirsiniz ancak merdivenler yüzünden engelli bir birey mutlu değilse, aslında hiçbir güzelliği yoktur" - Anne Nida Uğurlu: - "Bugün bir sürü ailenin ortak sıkıntıları konuşuldu, değerlendirildi. Çok verimli olduğunu düşünüyorum, Sayın Bakanlarımız çözüm için notlar aldılar. İnşallah çocuklarımız için daha güzel günler olur" - Anne Sümeyra Keleş Yerkel: - "Sorunlarla baş başa olan annelerin bu sorunları çözebilecek kişilerle bir araya getirilmesi harikaydı. Çok mutluyum"

Yurthaber 18-03-21 10:36

Arslan: “Pandemi bahane edilerek yapılan zamlar üretimi etkiliyor”

BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, kartel yapıdaki petrokimya şirketlerinin son 6 ayda pandemi bahane edilerek yaptıkları yüzde 150 oranındaki zammın sektörleri olumsuz etkilediğini belirterek, zamların geri çekilmesini istedi.Nida Beyoğlu Arslan, bir açıklama yaparak, son dönemde pandemi bahanesiyle birçok ürüne aşırı zam yapıldığına dikkat çekti.

Yurthaber 16-03-21 11:14

Arslan: Sektördeki olumsuz gelişmeleri müşterilerimize yansıtmıyoruz

Bant sektörünün öncü firmalarından BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, mevcut hammadde artışlarından dolayı kimyasal ve plastik hammaddelerinde yaşanan sorunun hala devam ettiğini belirterek, sektördeki birçok firmanın siparişleri iptal ettiğini, kendilerinin ise sipariş iptali yapmadığını ve müşterilerine mağduriyet yaşatmadıklarını söyledi.Son günlerde hammadde fiyatlarına yapılan zamla birlikte zor günler geçiren bant sektörü olumsuz yönde etkilenmeye devam ediyor.

Yurthaber 09-03-21 13:24

Nida Beyoğlu Arslan: “Hammadde zamları nedeniyle bant altın değerine yükseldi”

BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, hammaddede yaşanan zamlar nedeniyle bantın altın değerine yükseldiğini söyledi.Bant sektörü temsilcileri hammaddede yaşanan zam artışlarından yana dertli.

Yurthaber 22-02-21 15:54

Nida Beyoğlu Arslan: “Hammaddede yaşanan zam artışı üretimi engelliyor”

Bant sektörü 1.5 ay içerisinde hammaddede yaşanan zam artışları nedeniyle güçlük çekiyor.

Yurthaber 11-02-21 10:26

Nida Beyoğlu Arslan: “Hammaddede yaşanan zam artışı üretimi engelliyor”

Bant sektörü 1.5 ay içerisinde hammaddede yaşanan zam artışları nedeniyle güçlük çekiyor.

Yurthaber 11-02-21 10:26

Eski eşinin özel görüntülerini arkadaş grubunda paylaştı! 2,5 yıl hapis cezası aldı

Mersin’de eski eşi Nida Nur Yıldız'ın (30) cep telefonu kamerasıyla çektiği özel görüntülerini boşanma aşamasında arkadaşlarına gönderdiği iddiasıyla yargılanan Burak Etiler (43), 'Özel hayatın gizliliği ve kişisel verileri ihlal' suçundan 2,5 yıl hapse çarptırıldı.

Haber 26-01-21 22:14

Özgün Uğurlu: Doğanın tadını çıkardık

Sanatçı Özgün Uğurlu, önceki gün eşi Nida Uğurlu ve oğlu Ediz ile birlikte Belgrad Ormanı'nda yürüyüş yaptı. Uğurlu, o anları, "Özel gereksinimleri olan bireylere verilen sokağa çıkma izni kapsamında Ediz Bey ile yürüyüşe çıktık. Maskesiz insanlardan kaçmak zorunda kalmadan doğanın tadını çıkardık" notuyla paylaştı.

Magazin 25-01-21 11:21

Devrek’ten Türkiye’ye fide dağıtılacak

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt Çaydeğirmeni Beldesinde kurulan fide üretim merkezini ziyaret etti.Çaydeğirmeni Beldesinde işadamı Mehmet Taşçı tarafından kurulan ve bölgenin en büyük fide üretim merkezi olacak tesislerin kurulma çalışmalarını yerinde görmek ve hayırlı, uğurlu olsun dileğinde bulunmak için tesislere giden Başkan Çetin Bozkurt firma yöneticisi Nida Taşçı’dan bilgiler aldı.Bölgede büyük bir üretim tesisi kurmaları nedeniyle işadamları Mehmet ve Nida Taşçı’yı kutlayan Başkan Bozkurt, “Burada sadece fide üretimi değil iş istihdamı sağladığınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.Yönetici Nida Taşçı da Başkan Bozkurt’a ziyaretlerinin kendilerine güç kattığını belirterek teşekkür etti.900 M2’lik kapalı alanda kurulan tesis de fide üretimi otomatik sistemlerle yapılacak ve tohumlama ve gübreleme işlemleri de el değmeden yapılacak.

Yurthaber 12-01-21 13:18