Pilot Haberleri

Pilot sosyal medyadan açıkladı: Yolcular neden türbülanstan korkmamalı? Düşüyormuş gibi gelebilir

Hollandalı bir pilot, insanların genellikle uçuş sırasında türbülanstan korktuğunu söyledi. Ancak TikTok'tan yaptığı 3.6 milyon izlenen gönderisinde pilot türbülanstan yolcuların korkmaması gerektiğini söyleyerek "Türbülans uçmanın doğal bir parçası ve bu uçakta bir sorun olduğu anlamına gelmiyor" dedi.

Trend 16-04-2024 15:35

Sonunda bu da oldu! Pilot pasaportunu evinde unuttuğu için uçuşu ertelendi... Kokpitten koşarak dışarı fırladı

Minneapolis-Saint Paul Uluslararası Havalimanı'ndan Cancun Uluslararası Havalimanı'na seyahat eden bir yolcu pilotun unuttuğu pasaportunu almak için evine gitmesi üzerine 40 dakika rötar yaptı. Pilotun kokpitten koşarak çıktığını gören yolcular ise şaşkınlığını gizleyemezken durumu sosyal medyadan paylaşmayı ihmal etmedi.

Trend 02-04-2024 14:22

Kaptan pilot kestirmek istedi, yardımcı pilot da uyuyakaldı! Rotadan sapan uçağa çağrılar cevapsız kaldı

153 yolcuyu taşıyan uçağın iki pilotu da uyuyakalınca yürekler ağza geldi. Kaptan pilot kestirmek isteyince uçuşu yardımcı pilot devraldı. Bundan 1 saat sonra işler çok ters gitmeye başladı. 25 Ocak'ta Endonezya'da gerçekleşen uçuştan sonra pilotlar görevinden uzaklaştırıldı.

Trend 11-03-2024 10:02

Uçak otobana çakıldı: Facia anları saniye saniye kaydedildi... Pilotun son sözleri ortaya çıktı!

ABD'nin Florida eyaletinde 9 Şubat günü otobana düşen uçağın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kaza anı, olay yerine birkaç yüz metre geriden otobanda seyreden bir kişi tarafından saniye saniye kaydedildi. Uçaktaki iki pilotun da hayatını kaybettiği öğrenildi. Uçak düşmeden önce çaresiz pilotun son cümleleri üzücü gerçeği ortaya çıkardı.

Trend 15-02-2024 09:43

'Tehlikeli işler yapıyorsun' Yıllar sonra ortaya çıktı! Pide salonuna dönüştürülmüştü... Trabzon'daki uçak kazasında pilot, yardımcı pilotu böyle uyarmış

Trabzon Havalimanı'nda 6 yıl önce iniş sırasında kontrolden çıkıp yamaca saplanan uçağın 2 pilotu hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan hapis istemiyle açılan davada avukatlar kaza sonucu yolcuların yaralanmasına dair delil bulunmadığını belirtip beraat talebinde bulundu. Kaptan pilot Ender Bayraktar’ın avukatı “İnişi 2. pilot konumunda olan kişi yapar. Müvekkilimin yardımcı pilotu ‘Ne yapıyorsun tehlikeli işler yapıyorsun’ şeklinde uyardığı açıktır” dedi.

Haber 08-02-2024 16:40

Şehit pilot emniyet amiri ile ilgili kahreden detay! Babası açıkladı: 20 gün sonra...

Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen'in (33) Ankara'daki baba evinde yas var. Şehidin babası Mehmet Gülen (62), "Dün annesiyle gittik alışverişini yaptık, ayın 24'ünde de oğluma nişan yapacaktık. Ama ben yarın oğlumun düğününü yapacağım, cenazesini defnedeceğim" dedi. Baba Gülen'in anlattığı, Ankara gar saldırısı ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında oğluyla yaşadığı anıları da duygulandırdı. İşte detaylar...

Haber 04-02-2024 15:10

Kayseri'de acil iniş yapan uçağın pilotları olası kazayı önledi

Kayseri'de eğitim için kalkan ve teknik arıza nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalan uçağın pilotları olası kazayı önledi.

Yurthaber 25-01-2024 13:47

Genç pilotlar mezun olmadan iş teklifi alıyorlar

Çocukluk hayalleri olan pilotluk için Konya'ya gelen gençler, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi pilotaj bölümünün ilk mezunlarından olacak. Öğrenciler, hem yaklaşan mezuniyetin hem de hayatlarının bundan sonraki bölümünü uçarak geçirecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Finans 26-12-2023 14:00

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı! Bakan Güler operasyona katılan pilotlara böyle seslendi

Irak ve Suriye'nin kuzeyinden gelen şehit haberlerinin ardından Milli Savunma Bakanlığı iki bölgeye de hava harekatı düzenledi. Bakan Güler, hava harekatlarına katılan pilotlara seslendi. Güler, "Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye artan bir şiddet ve baskı ile aralıksız taarruzi anlayışla devam edecektir" ifadelerini kullandı. Öte yandan yılbaşından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156'ya ulaştı.

Haber 24-12-2023 07:58

Çatalca'da feci kaza! 2 pilot hayatını kaybetti

Çatalca'da meydana gelen trafik kazasında aynı araçta bulunan 3 pilottan ikisi hayatını kaybederken, diğer pilot ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Haber 19-12-2023 14:59

ABD'de facianın eşiğinden dönüldü! Pilot uçağı düşürmeye çalıştı...

ABD’de bir pilot, Alaska Havayolları'na ait Everett-San Francisco seferini yapan uçağı düşürmeye çalıştı. Uçuş sırasında görevde olmadığı belirtilen pilot tutuklandı.

Haber 23-10-2023 22:56

Yamaç paraşütü kazasında hayatını kaybeden pilotun cenazesi Adana'da defnedildi

Antalya'da yamaç paraşütü kazasında Belarus uyruklu turist ile yaşamını yitiren yamaç paraşütü pilotu Ahmet Şimşek'in cenazesi Adana'da toprağa verildi.

Yurthaber 26-09-2023 15:18

Alanya'da yamaç paraşütü kazasında turist öldü, pilot yaralandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yamaç paraşütünün ağaçlık alana düşmesi sonucu Belarus uyruklu turist öldü, pilot yaralandı.

Yurthaber 25-09-2023 07:36

İsmi: Pibot! Hafızası o kadar büyük ki bir insan pilot için imkansız olanı başarıyor: 2026 yılına kadar...

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden (KAIST) mühendis ve araştırmacılardan oluşan bir ekip uçakları uçurabilecek Pibot isimli insansı bir robot geliştiriyor. Robotun dünya çapındaki tüm Jeppesen havacılık navigasyon çizelgelerini ezberleyebildiği söyleniyor. Bunun insan pilotlar için imkansız olduğu belirtiliyor. Geliştirme aşamasında olan robotun 2026 yılına kadar ise tamamlanması bekleniyor.

Haber 18-08-2023 13:04

Havada panik dolu anlar! Kaptan pilot lavaboda hayatını kaybetti, yolcuların yüreği ağzına geldi

Miami - Santiago seferini yapan yolcu uçağında meydana gelen olay duyanların tüylerini diken diken etti. Uçuş sırasında rahatsızlanan pilot lavaboda geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Trend 17-08-2023 14:03

THY'nin kaptan pilotu Saygın Doğan feci şekilde hayatını kaybetmişti! O taşın sırrı çözüldü

Ankara'dan İstanbul'a dönen Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot Saygın Doğan, aracıyla seyir halindeyken otomobilinin ön camına taş isabet etmesi sonucu geçirdiği kazada hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili yapılan incelemede o taşın sırrı çözüldü. Taşın fırlamasına karşı şeritte hasarlı kaza yapan otomobilin yol açtığı belirlendi. A.D., Sivas'ta gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Sürücü ile taşı yola döşeyen taşeron firma sorumlusu hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber 08-07-2023 11:44

Seyahat tüyosu çok konuşuldu! “Ben bir pilotum ve yolcular uçağın arkasında yer ayırtmaktan kaçınmalı

Pilot Patrick Smith, türbülans konusunda endişeleriniz varsa ve uçakta iyi bir yemek yeme şansınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız hangi koltukları seçeceğiniz de dahil olmak üzere uçmak için en iyi seyahat ipuçlarını paylaştı. Smith’in paylaşımı sosyal medyada viral olurken pilot, yolcuların özellikle arka koltuklarından uzak durmasını tavsiye etti.

Trend 27-06-2023 14:53

Aksaray'da zorunlu iniş yapan sivil eğitim uçağındaki 2 kişi yaralandı

Vali Hamza Aydoğdu: "Otobanın 700 metre uzağında bir arsaya zorunlu iniş yaptı. Pilotlarla telefonla görüştüm, durumları iyi"

Yurthaber 07-06-2023 14:49

Havada korku dolu dakikalar! Pilot, koltuğunun altında kobra yılanı buldu

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 4 yolcusuyla seyir halinde olan küçük bir uçağın pilotu, koltuğunun altında kobra yılanı olduğunu fark etti. Telaşa kapılmadan yolculara uçakta bir yılan olduğunu söyleyen pilot, Welkom kentindeki bir havalimanına acil iniş yaptı.

Trend 05-04-2023 17:59

Yapay zeka ile insan it dalaşına girdi! Kazanan ise...

Görünüşe göre bilgisayarlar artık insanları sadece satrançta yenmiyor. Çünkü yeni bir habere göre, Çinli askeri araştırmacılar ilk kez yapay zeka destekli bir savaş pilotunun gerçek hayatta, yakın mesafeli bir it dalaşında insanları geride bıraktığını iddia etti. Araştırmacılar, yapay zekanın yarışmayı şaşırtıcı derecede kısa bir süre olan 90 saniyede kazandığını da söylüyorlar.

Haber 08-03-2023 11:31

Netanyahu'ya büyük şok! İtalya’ya uçmak için pilot bulamadı

İsrail devletine ait havayolu şirketi El Al pilotlarından hiçbirinin, Başbakan Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu’yu resmi bir ziyaret için İtalya’nın başkenti Roma’ya uçurmak için gönüllü olmadığı açıklandı. Netanyahu’nun İtalya ziyareti için açılan ilana başvuru süresinin sona erdiği ve pilotlardan hiçbirinin Netanyahu ve eşini uçurmak için başvuru yapmadığı belirtildi. Pilotların Netanyahu’nın tartışmalı yargı reformuna karşı oldukları için tepkilerini gösterdikleri iddia edildi.

Haber 05-03-2023 17:45

Hatay'dan dönen İBB ekiplerine pilottan duygulandıran teşekkür! Sosyal medya bunu konuşuyor

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası Hatay'a giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ve itfaiye ekipleri, görevlerini tamamlayarak Hatay'dan İstanbul'a döndü. Uçakla İstanbul'a dönen kurtarma ekiplerine pilotun teşekkürü ise sosyal medyada izlenme rekoru kırdı. İmamoğlu da o anonsu sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o anlar...

Haber 20-02-2023 09:50

Yıllar geçse de unutulmadı! Sosyal medyada yeniden gündem oldu... Uçuşun ortasında kokpitten fırladı

1990 yılında İngiltere’nin bir havayolu şirketi olan British Airways’ta gerçekleşen ilginç bir olay sosyal medyada yeniden gündem olmayı başardı. İngiltere’nin Birmingham kentinden İspanya’nın Malaga kentine hareket eden uçağın pilotu Tim Lancaster kokpit camlarının kırılması üzerine seyir halindeki uçağın camından fırladı. Mürettebatın bacaklarından tutarak düşmesini engellediği Lancaster’in yaşadığı tuhaf olayın görüntüleri yıllar sonra yeniden konuşuldu.

Trend 02-01-2023 14:01

Sosyal medya fenomeni pilot merak edilen soruya cevap verdi! “Uçakta tuvaletinizi yaptığınızda pisliği nereye gider?”

Sosyal medyada kullanıcıların merak ettiği uçak seyahatleriyle ilgili sorulara cevap veren pilot Garrett, şehir efsanesi haline gelen uçak tuvaletleri konusuna açıklık getirdi. Dünya genelinde uçaklarda sifonun çekilmesinden sonra tuvalet atıklarının hareket eden uçaktan atıldığına dair ortaya konulan iddiaları reddeden Garret durumu tüm samimiyetiyle açıkladı.

Trend 28-12-2022 17:14

THY personel alımı ne zaman? THY personel alımı şartları neler? 2 bin 600 kabin memuru bin 200 pilot alınacak!

THY (Türk Hava Yolları) 2 bin 600 kabin memuru bin 200 pilot olmak üzere 3 bin 800 personel istihdam edecek. Pilot ve kabin memuru personel alımı duyurusunun yapılmasının ardından detaylar merak konusu oldu. Peki THY personel alımı ne zaman? THY personel alımı şartları neler? İşte detaylar...

Haber 18-12-2022 08:47

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi duyurdu! 2 bin 600 yeni kabin memuru ve bin 200 pilot alınacak

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, 2023 yılında 2 bin 600 yeni kabin memuru ve 1.200 yeni pilot alacaklarını ifade etti. Ekşi, dünyada 129 farklı ülkeye ve 340 farklı noktaya uçuş yaptıklarına vurguladı.

Haber 17-12-2022 18:36

Cumhuriyet Bayramı’nı zeybek kıyafeti ile uçarak kutladılar

Aydın’da Tandem Pilotu ve Uluslararası Uçuş Eğitmeni Taner Çakır ve tandem pilotu Fadime Kartal, Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıl dönümünü zeybek kıyafeti giyip Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak havada kutladı.

Haber 28-10-2022 14:50

Playboy modeli, yarı çıplak halde kokpite bindi! İç çamaşırı ve topuklu ayakkabıyla binince herkesi şaşırttı

Playboy modeli Francia James topuklu ayakkabılar, dantelli siyah iç çamaşırı ve pilot şapkasıyla kokpite girerken hayranlarına uçağını uçurmasını isteyip istemediklerini sordu. Fenomen ismin paylaşımı kısa sürede gündem olmayı başardı. Model sosyal medyada cesur paylaşımlarıyla gündeme gelmeye devam eden James, paylaşımıyla herkesi şaşırttı.

Trend 26-10-2022 11:05

Pilotla yolcu arasındaki tartışma seferde 3,5 saatlik gecikmeye neden oldu

Pilotla yolcu arasındaki tartışma seferde 3,5 saatlik gecikmeye neden oldu

Yurthaber 20-10-2022 14:50

Muğla'da yamaç paraşütüyle kayalıklara düşen turist yaralandı

Muğla'da yamaç paraşütüyle kayalıklara düşen turist yaralandı

Yurthaber 13-10-2022 15:11

THY yetiştirilmek üzere ikinci pilot alımı yapacak

THY yetiştirilmek üzere ikinci pilot alımı yapacak

Yurthaber 05-10-2022 12:56

Helikopter kazasından sağ kurtulan Türk pilot ilk kez konuştu! 'Kendime geldiğimde...'

Denizli’nin Çardak ilçesinde 2 Rus personelin öldüğü ve 5 kişinin de yaralandığı helikopter kazasından sağ olarak kurtulan Türk pilot Ömer Kaan Çakır, yaşananları ilk kez anlattı. Yere çarpma esnasında kemerinin açılmasıyla helikopterden fırlaması sonucu hayatta kalan Çakır, “Neler yaşandığını hatırlamıyorum. Çünkü o an bilincimi kaybetmişim, ben kendime geldiğimde helikopter dışında aynı bu şekilde yatıyordum” dedi.

Haber 22-09-2022 12:53

Eskişehir'deki adrenalin dolu hava gösterilerini yaklaşık 60 bin kişi takip etti

Sivrihisar Havacılık Merkezi Organizasyon Komitesi Başkanı Senan Öztürk Dergin: - "Sivrihisar Hava Gösterileri 2022'de iki gün boyunca yaklaşık 50 uçuş gerçekleştirildi. İzleyiciler, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen wing walking (kanat üzerinde akrobasi) gösterisine de tanıklık etti" - Pilot ve paraşütçülerin gösterileri aksiyon kameralarınca da kaydedildi

Yurthaber 20-09-2022 11:02

Türk kadınını Cumhuriyet'in 100. yılında yurt dışındaki uçuşlarıyla temsil edecek

Türkiye'nin profesyonel ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener, 2023'te ağırlık vereceği ve planlamalarını yaptığı yurt dışı gösterilerinde ay yıldızlı bayrağı dalgalandıracak - Şener: - "Türk kadın pilot olarak bu özel yılda ülkem adına gösteriler yapmak gurur verici olacak"

Yurthaber 16-09-2022 12:34

THY, uçuş ekibini büyüterek daha güçlü uçmayı hedefliyor

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat: - "Pilot sayımızı yaklaşık yüzde 20 oranında artırıyoruz. Alacağımız 1100 pilotla artan yolcu talebine yanıt verirken, uçuş ekiplerimizin yoğunluğunu en az yüzde 10-15 oranında azaltmayı öngörüyoruz" - "Türk havacılığını ve pilot camiasını geliştirmek, önemli misyonumuz bizim. Dışarıdan uçuş tecrübesi olan pilotlar alabilirdik ama almıyoruz, Türk pilotlarını yetiştirerek filomuza katmaya özel önem gösteriyoruz"

Yurthaber 31-08-2022 11:45

Pes dedirten olay! Air France pilotları kokpitte kavga etti

Fransız hava yolu şirketi Air France'da pes dedirten bir olay yaşandı. Fransız basınında yer alan iddiaya göre, haziranda Cenevre-Paris uçuşunu gerçekleştiren uçağın kokpitinde iki pilot arasında kavga çıktı. Şirketten konuyla ilgili yapılan açıklamada söz konusu iki pilotun açığa alındığı bildirildi.

Haber 28-08-2022 23:02

17 yaşındaki pilottan iki dünya rekoru! Dünyanın çevresini tek başına uçtu

Belçikalı doğumlu 17 yaşındaki Mack Rutherford, dünyanın çevresini tek başına turlayan en genç kişi ve dünyanın çevresini mikro ışıklı bir uçakla dolaşan en genç kişi unvanlarını kazandı. 5 aylık yolculuğunun ardından Bulgaristan'ın başkenti Sofya’ya iniş yapan Rutherford, iki Guinness Dünya Rekoru'nun sahibi oldu. 5 kıtada 52 ülkeyi gezen genç pilotun havaalanına inince ilk sözü "Başardım" oldu. Rutherford, 15 yaşında dünyanın en genç pilotu olmuştu.

Haber 25-08-2022 11:08

Üniversiteliler geliştirdikleri İHA ile yerli yazılım ve performans ödülü aldı

Gaziantep Üniversitesinden 3 öğrencinin kurduğu Akıncılar Takımı, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda "Sabit Kanat" kategorisinde iki birincilik kazandı - Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Muhammed Alaca: - "Tarımsal İHA alanında yerli otopilot sistemi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 23-08-2022 13:37

THY, bünyesine yeni pilotlar katacak

THY, bünyesine yeni pilotlar katacak

Yurthaber 17-08-2022 15:10

Deniz Hava Komutanlığının tek kadın pilotu Hatice Yüzbaşı TSK'nın emrinde

"Asker olacaksın, vatan ve millet için çalışacaksın" diyen annesinin hayalini gerçekleştiren helikopter pilotu Deniz Yüzbaşı Hatice Yeşiltaş: - "Deniz Hava Komutanlığının ilk ve tek Seahawk SH-70 kadın pilotuyum. Benden sonra geleceklere örnek olmak için elimden geleni yapıyorum" - "Bu üniformayı giydikten sonra hepimiz askeriz, en iyiyi emniyetli şekilde yapmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 12-08-2022 11:04

Anne kız aynı okulda pilotaj eğitimi alıyor

Kızının 3. sınıfını okuduğu KTO Karatay Üniversitesi pilotaj bölümünde hususi pilot lisansı eğitimi alan anne Mehtap Şirin: - "Kızım benden daha üstte olacak. O profesyonel bir pilot olacak. Artık onun bana öğreteceği şeyler olduğunu düşünüyorum. Ben onu takip ediyorum. Şu anda o benim idolüm. O yüzden kızıma çok teşekkür ediyorum" - Şirin'in aynı bölümde okuyan kızı Zeynep Nazlı: - "Sürekli beni 'dikkati ol, fazla yükselme, hızlı gitme' diye uyarıyor. Dersler konusunda da 'sınavlarına iyi çalış yoksa seni geçerim' diye takılıyor. Bunlarla ilgili evde espriler de dönüyor. Birlikte ders çalışıyoruz. Bilgi alışverişi yapıyoruz. Aynı evde iki kadın pilotun olması gayet güzel"

Yurthaber 02-08-2022 11:05

Türk savaş pilotları, zorlu eğitimleri geçip brövelerini takıyor

İzmir'deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda jet pilotu adaylarına, kötü hava ve gece şartlarının yanı sıra birden fazla uçakla saatte 500-600 kilometre süratle seyrederken çok yakın mesafede uçma ve akrobasi manevraları öğretiliyor - Bröve takmaya hak kazanan savaş pilotları, komutanları tarafından şınav pozisyonunda ıslatılarak kutlanıyor

Yurthaber 29-07-2022 11:02

Demir kanatlı kuşları uçurmak için Türkiye'yi seçtiler

Pilotluk hayali için Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, dünya standartlarında pilot olabilmek için Konya Karatay Üniversitesi pilotaj bölümünde eğitim alıyor - Türk asıllı Hollanda vatandaşı Cihan Duru: - "Burada kendimi en iyi şekilde geliştirmek istiyorum. Okulumuzun kendi pisti ve uçakları olmasının çok büyük faydasını görüyoruz"

Yurthaber 27-07-2022 12:26

Adana uçağında Azer Bülbül'lü pilot anonsu olay oldu! Sosyal medyada herkes bunu paylaşıyor

Adana uçağındaki pilotun yaptığı anons, sosyal medyada günün en çok konuşulan konuları arasına girdi. İstanbul'dan Adana'ya uçan yolcular, pilotun Azer Bülbül'lü anonsuyla şaşkına döndü. "Uçuşumuzun çoğu bitti azı kaldı, aynı Azer Bülbül'ün şarkısında olduğu gibi efendim" diyen pilot, sesi güzel olan birinden şarkıyı söylemesini istedi. Pilotun herkesi güldürdüğü o anlar kameraya yansıdı.

Haber 27-07-2022 11:43

Orman yangınlarına müdahale için taşınabilir akıllı entegre havuz ürettiler

Eskişehir'de yangın söndürme pilotları Deniz Vargün ve Emre Can Taşçı'nın yerli imkanlarla üretip "Helixpool" adını verdiği havuzlar, özellikle su kaynağına uzak bölgelerdeki yangınlarda, helikopterin olay yerine kısa süreli dönüşlerini sağlamada avantaj sağlayacak - Pilot Vargün: - "Bu tasarım, yangına gece müdahale edecek helikopterlerin emniyetli biçimde su alabilmesine olanak sağlayacak akıllı entegre sistemine sahip ilk ve tek taşınabilir mobil havuzdur"

Yurthaber 08-07-2022 11:44

Ölüm nedeni herkesi şaşırttı! Stajyer pilot sivrisinek ısırığı yüzünden hayatını kaybetti

İngiltere’nin Suffolk kentinde yaşayan 21 yaşındaki Orina Pepper isimli genç kadın, İngiliz havayolu firması EasyJet’te stajyer pilot olarak görev yapıyordu. Çocukluğundan beri en büyük hayali uçmak olan genç kadının trajik ölümü dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Trend 07-07-2022 17:12

Türk pilotlarla ilgili önemli karar! 6 ay boyunca kabul edilmeyecek

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk pilotların yabancı şirketlere geçişiyle ilgili değişikliğe gitti. Yapılan açıklama, yabancı havayolu şirketlerinde çalışmak isteyen Türk pilotların başvurularının en az 6 ay süreyle kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Haber 06-07-2022 14:27

THY'den pilotların babalarına videolu sürpriz

Babalar Günü için hazırlanan videoda, uzun zamandır THY pilotu evlatlarından ayrı olan babalar, çocuklarıyla olan hikayelerini anlattı - Videonun sonunda kapıdan içeri giren pilotlar, babalarına sürpriz yaptı

Yurthaber 19-06-2022 10:47

Yolcu uçağında kaos! Pilot, “Kendimi iyi hissetmiyorum” anonsu yaptı, saatlerce tuvaletten çıkamadı

Bir EasyJet uçağı, pilotun rahatsızlanarak saatlerce tuvalette kalması nedeniyle Edinburgh Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı. Yardımcı pilotun kontrolündeki uçak kazasız bir şekilde acil iniş yaptı. Uçağı ve yolcularını havalimanında beş itfaiye aracı ve iki ambulans karşıladı.

Trend 14-06-2022 16:45