Orion Haberleri

2 milyon kilometre yol kat etti! Orion uzay aracı Dünya'ya indi

ABD'nin Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis Ay Programı çerçevesinde Ay yörüngesine gönderdiği Orion uzay aracı, başarılı şekilde Dünya'ya geri döndü. Orion'un Dünya'ya dönüşü Apollo 17'nin Ay'a inişinin 50. yıl dönümüne denk geldi.

Haber 11-12-2022 22:30

Orion eve dönüyor! Yakaladığı şaşırtıcı görüntü nefesleri kesti: Bu biziz

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Orion uzay aracı eve dönüyor. Orion Artemis 1 görevi kapsamında 16 Kasım'da Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketiyle uzaya fırlatılmıştı. Şaşırtıcı görüntüler yakalayan araç şimdi Dünya'ya dönüş yolculuğuna başladı. Orion, yakaladığı 'Hilal Dünya' görüntüsüyle ise nefesleri kesti. NASA o görüntüyü "Bu biziz" diyerek paylaştı.

Haber 07-12-2022 10:32

Orion yakaladı, NASA paylaştı! İşte Ay yüzeyinin akıllardan kolay kolay çıkmayacak fotoğrafları...

Artemis I görevi kapsamında Ay'a giden Orion kapsülü, Ay yüzeyinin akıllardan kolay kolay çıkmayacak fotoğraflarını yakaladı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ise Orion'un çektiği Ay fotoğraflarını resmi hesabından paylaştı. Tüm dikkatlerin Ay'a çevrilmesini sağlayan fotoğraflar gerçekten de olağanüstü görünüyorlar.

Haber 28-11-2022 10:02

Görevimiz Artemis, hedefimiz Ay! Orion uzay aracı Ay'a ulaşmaya hazırlanıyor

NASA'nın Artemis 1 göreviyle uzaya gönderdiği Orion uzay aracı için artık nefesler tutuldu. Uzay aracı, artık Ay'a ulaşmaya hazırlanıyor. Orion, Ay yolculuğundan birkaç selfie göndermeyi de başardı. Artemis 1 görevi çarşamba günü Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden NASA'nın şimdiye kadar inşa ettiği en güçlü roketin fırlatılmasıyla başlamıştı.

Haber 21-11-2022 11:16

Orion

Orion Hakkındaki Haberler Mynet'te. Orion Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.