Uzay Aracı Haberleri

Ay’a tarihi bir iniş yapan uzay aracı Odysseus'tan fotoğraf geldi! “Hayatta ve iyi durumda

ABD’nin Ay’a iniş yapan insansız uzay aracı Odysseus Ay’dan görüntü paylaştı. Öte yandan aracın gövdesinin yatay konumda olduğunu belirten Intuitive Machines'nin CEO'su ve kurucu ortağı Steve Altemus, Odysseus’un iniş yaparken yüzeye bir ayağını takıp düşmüş olabileceğini belirtti.

Haber 25-02-2024 09:55

Uzaydan gelen kapsülde siyah renkli gizemli toz! Araştırmalar durduruldu

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) uzay aracı Osiris-Rex'in Bennu isimli asteroitten aldığı moloz örneklerinin bulunduğu kapsülde ne olduğu henüz tespit edilemeyen siyah renkli toz bulundu. Kapsülde siyah renkli toz bulunmasının ardından araştırmalar durduruldu.

Haber 28-09-2023 12:32

1976'dan bu yana Ay'a gönderdikleri ilk uzay aracı... Luna-25, Dünya'nın doğal uydusunun yörüngesine girdi!

Rusya'nın 1976'dan bu yana Dünya'nın doğal uydusu Ay'a gönderdiği ilk uzay aracı Luna-25'in Ay'ın yörüngesine girdiği bildirildi. Rusya Federal Uzay Ajansından (Roscosmos) yapılan açıklamada, uzay aracındaki tüm sistemlerin normal şekilde çalıştığı kaydedildi.

Haber 16-08-2023 17:53

Rusya'dan 47 yıl sonra bir ilk!

Rusya, su kaynağı aramak için 1976’dan bu yana ilk defa Ay’a uzay aracı gönderdi. Vostoçniy uzay üssünden Soyuz 2.1v roketi ile fırlatılan Luna-25 uzay aracı başarılı geçen fırlatmanın ardından uçuş yörüngesine girdi. Aracın 21 Ağustos'ta Ay'ın güney kutbuna iniş yapması planlanıyor.

Haber 11-08-2023 12:14

Uzay Aracı

Uzay Aracı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Uzay Aracı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Herkes merak ediyor! Türk uzay aracının dizaynında sona gelindi... İmalata geçilecek

Türkiye'nin uzay yolculuğunun en önemli parçalarından biri olan Türk uzay aracı merak ediliyor. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, "Ay'a gidecek aracımızın dizayn çalışmaları tamamlandı, kritik dizayn dediğimiz safhadayız, bu da bitmek üzere. Artık imalata geçilecek" diye konuştu. Yıldırım, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında uzaya Türk astronot göndermek hedefiyle başlatılan proje kapsamında belirlenen adayların yoğun çalışma içinde olduklarını da söyledi.

Haber 20-07-2023 12:28

Bugün Ay yüzeyine inmesi planlanıyordu! Japon ispacein uzay aracı düştü mü?

Japonya merkezli ispace şirketi tarafından üretilerek Ay'a gönderilen uzay aracının akıbeti merak ediliyor. 26 Nisan'da Ay yüzeyine inmesi planlanan uzay aracının Ay yüzeyine inerken düşmüş olabileceği bildirildi. Firma tarafından yapılan açıklamada, "Uzay aracının, Ay yüzeyine sert bir iniş yapmış olma ihtimali yüksek" ifadeleri kullanıldı.

Haber 26-04-2023 08:16

2 milyon kilometre yol kat etti! Orion uzay aracı Dünya'ya indi

ABD'nin Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis Ay Programı çerçevesinde Ay yörüngesine gönderdiği Orion uzay aracı, başarılı şekilde Dünya'ya geri döndü. Orion'un Dünya'ya dönüşü Apollo 17'nin Ay'a inişinin 50. yıl dönümüne denk geldi.

Haber 11-12-2022 22:30

NASA nihayet fırlattı! Mikrodalga fırın büyüklüğünde

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Artemis Projesi’nde yer alacak uzay aracı CAPSTONE'un geçtiğimiz günlerde ertelenen fırlatması gerçekleşti. Böylece NASA'nın Ay'ı inceleyecek yeni uydusu, gelecekteki uzay istasyonu yörüngesini test etmek için havalandı. Mikrodalga fırın büyüklüğündeki CAPSTONE’un tahminen 13 Kasım'da Ay'a varması planlanıyor.

Haber 29-06-2022 17:57

Voyager 1 uzay aracında NASA'yı şaşırtan gizemli sorun! Başka bir sistem mi engel oluyor?

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), tarafından 1977'de uzaya fırlatılan ve Güneş sistemi dışına çıkan ilk uzay aracı olan Voyager 1'de, bilim adamlarını endişelendiren gizemli bir sorun çıktı. 45 yıldır görevine devam eden, Dünya'dan 23,3 milyar kilometre uzakta olan Voyager 1 isimli keşif aracındaki gizemi çözmeye çalışan NASA yetkilileri, uzay aracından gelen verilerdeki uyumsuzluğa başka bir sistemin neden olup olmadığını araştırıyor.

Haber 19-05-2022 20:06

Türkiye Uzay Ajansı'ndan Milli Hibrit İtki Sistemi (HİS) paylaşımı! Testi başarıyla yapıldı: Ay görevinde kullanılacak

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), sosyal medya üzerinden Milli Hibrit İtki Sistemi (HİS) paylaşımında bulundu. "Heyecanlı HİS'ler" ifadesini kullanan TUA, "Ay Araştırma Görevi"nde (AYAP-1) uzay aracını Ay'a taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemi'nde (HİS) sistem seviyesi ateşleme testinin başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Haber 13-04-2022 15:22

ABD'nin raporu gün yüzüne çıktı! Detaylar çok çarpıcı: Çin ve Rusya...

ABD Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) "2022 Uzayda Güvenlik Sınamaları" başlıklı rapor yayımladı. Raporda, Çin ve Rusya'nın uzay filolarının yaklaşık yüzde 70 oranında büyüdüğü ve bu iki ülkenin uzay konusunda uluslararası normlar oluşturmaya çalıştığı iddia edildi. Ayrıca raporda Çin ve Rusya'nın yanı sıra Kuzey Kore ve İran'ın da özellikle ABD açısından kaygı verici şekilde uzay çalışmaları yürüttüğüne işaret edildi.

Haber 13-04-2022 10:00

Ay'dan toplandı! 50 yıl sonra kutuyu açtılar

Apollo 17 misyonu kapsamında Ay yüzeyinden toplanan numuneler, 50 yıl aradan sonra açılıp incelendi. Numune bugüne kadar, Johnson Uzay Merkezi’nde ikinci bir koruyucu tüpte tutuldu. Bu şekilde Ay’dan toplanan parçalar, gelecekte daha iyi teknolojilerle incelenmesi için saklanıyordu. İşte haberin detayları...

Haber 25-03-2022 18:51

Şimdiye kadarki en büyük güneş patlaması yakalandı! Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) önemli açıklama

Solar Orbiter uzay aracı, Güneş'teki en büyük patlamayı kaydetmeyi başardı. 15 Şubat'ta yaşanan olay hakkında Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından bir açıklama yapıldı. ESA, bunun, şimdiye kadar tek bir anda gözlemlenen en büyük olay olduğunu aktardı.

Haber 20-02-2022 15:37

Yıllardır tepemizde! NASA fişini çekecek planı açıkladı: Uzaydaki ev böyle yok edilecek

Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) denize düşürme planını ortaya koydu. NASA, astronotların "uzaydaki evi" olarak da bilinen uzay istasyonunu bir "uzay aracı mezarlığına" düşürerek yok edecek. Uluslararası Uzay İstasyonu'nun imha edileceği tarih ise az çok belli.

Haber 03-02-2022 14:44

Uzay yolculuğu çekilişini o kazanmıştı! Diskalifiye nedenini öğrenince hayatının şokunu yaşadı

ABD’li pilot Kyle Hippchen’ın uzay yolculuğunu fazla kiloları yüzünden kaçırdığı öğrenildi. Hippchen Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in Eylül 2021'de ilk defa 4 “amatör astronotu” yörüngeye gönderdiği uzay yolculuğu için yapılan çekilişte kazananlar arasında bulunduğunu ancak fazla kiloları nedeniyle diskalifiye olduğunu anlattı. ABD’li pilot uzun süre bu bilgiyi çok yakınları hariç hiç kimseyle paylaşmadığı söyledi.

Haber 28-01-2022 00:41

Ay'a insan götürecek! NASA, Orion uzay aracını onardı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA), Orion uzay aracının Uzay Fırlatma Sistemi'nde (SLS) bozulan bir ekipmanı tamir ettiği ifade edildi. Orion uzay aracı, Artemis-3 göreviyle Ay'a insan götürecek.

Haber 17-01-2022 16:26

Tarihte bir ilk! NASA'nın uzay aracı Parker Solar Probe, Güneş'e 'dokundu'

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesine (NASA) ait uzay aracı Parker Solar Probe, Güneş'e en çok yakınlaşan uzay aracı oldu. Parker Solar Probe'un Güneş'in dış atmosferinden uçmasıyla tarihte ilk kez bir uzay aracı Güneş'e bu kadar çok yaklaşmış oldu.

Haber 15-12-2021 15:24