Pasaport Haberleri

Pasaportun boş sayfalarını anı defteri zannediyormuş! Paylaşımı sosyal medyada gündem oldu... Umarım şaka yapıyordur

TikTok'ta 'sellywind' kullanıcı adıyla paylaşım yapan genç bir kız, yeni pasaprt çıkarttığını söyleyerek pasaportun boş sayfalarını anı defteri zannettiğini itiraf edince sosyal medyanın gündemine yerleşti. Sosyal medya kullanıcılarının hedefi olan genç kızın itirafı viral olurken yorumlar adeta yağdı.

Trend 16-02-2024 11:20

Pasaportundaki küçücük yırtık tüm tatilini mahvetti! Ailesinin bindiği uçağa alınmadı... Tüm planını iptal etti

İngiltere'de yaşayan 19 yaşındaki Jake Burton isimli genç bir çocuk ailesiyle birlikte yeni yıl tatiline gitmek istemişti. Ancak Burton pasaportunda bulunan yırtık nedeniyle ailesinin bindiği uçağa alınmadı. Aile İspanya tatilini iptal etmek zorunda kalarak evlerine geri döndü. Sosyal medyadan Burton hikayesini paylaşınca viral oldu.

Trend 11-01-2024 15:44

Pasaport randevusu nasıl, nereden alınır? Harç bedeli ne kadar?

İş, okul, tatil gibi çeşitli gerekçelere bağlı olarak yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin pasaport çıkarmaları ya da var olan mevcut pasaportlarını yenilemeleri gerekebilir. Pasaport çıkartmak ya da yenilemek için gerekli bazı işlemler ve kişilerde aranan bazı şartlar bulunur. Tüm koşulları yerine getiren kişiler başvuru yapabilmek için pasaport randevusu almalıdırlar.

Haber 05-01-2024 14:30

Pasaport randevusunu iptal etme: Pasaport randevusu nasıl iptal edilir?

Pasaport, bulunduğu ülkeden farklı bir ülkeye gidecek olan kişilerin, devlet tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan randevu alarak ve başvuru yaparak temin ettikleri bir belgedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için bir tür kimlik belgesi olarak da kabul edilebilen pasaportu alabilmek için ise birden fazla yöntem bulunur. Peki pasaport randevusu nasıl alınır, nasıl iptal edilir?

Haber 05-01-2024 01:46

Yeni yıl öncesi yoğunluk: Zamdan etkilenmek istemeyenler akın etti! 990 TL'ye çıkacak...

Yeni yıla çok az bir süre kala ocak ayı itibarıyla pek çok kalemde artış olacağı öğrenildi. Bu nedenle özellikle şimdiden bazı işlemleri zamsız şekilde yapmak isteyen vatandaşlar resmi dairelerin yolunu tuttu. Yeni yılda ocak ayı itibarıyla pasaport defteri, kimlik ve sürücü belgesi bedelleri de artacak. Bu artıştan etkilenmemek isteyenler ise nüfus müdürlüklerine koştu ve dikkat çeken bir yoğunluk oluştu. Tüm bu işlemleri yaptırmak isteyenler için bugün son gün.

Finans 29-12-2023 13:16

PASAPORT HARÇ ÜCRETLERİ 2024: Pasaport ücretleri ne kadar oldu, kaç TL? Ocak ayı itibarıyla geçerli olacak!

Pasaport harç ücretleri 2024 bugün (28 Aralık 2023 Perşembe) Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ sonrası merak konusu oldu. Birçok kişi arama motorlarında "2024 pasaport ücretleri ne kadar oldu, kaç TL? " sorusuna yanıt arıyor. İşte 2024 Ocak itibarıyla geçerli olacak 1,2,3,4,5 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ile ilgili detaylar...

Finans 28-12-2023 11:56

İşte yeni kimlik, pasaport ve sürücü belgesi fiyatları! Karar Resmi Gazete'de... 624 TL'den 990 TL'ye yükseltildi

Noter kağıdı, beyanname, pasaport, kimlik ve sürücü belgeleri gibi değerli kağıtların bedelleri yeniden değerleme oranı nispetinde (yaklaşık yüzde 58) artırıldı.

Finans 28-12-2023 09:09

2024 pasaport ücretleri netleşti! Maliyet katlandı: Yüzde 58,46'lık zam

2024 yılı yeniden değerleme oranları da belli oldu. 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak gerçekleşti. Gelecek yıl pasaport almanın maliyeti ise ortaya çıktı. 4 yıldan fazla süreli pasaport almak isteyenler pasaport defter ücreti ile 8.626 TL ödeyecek. İşte kalem kalem zamlı 2024 pasaport ücretleri...

Finans 25-11-2023 13:04

Ehliyet harç ücretleri ne kadar olacak 2024? Yeni yılda sürücü belgesi ehliyet harcı ve kurs ücretlerine ne kadar zam gelecek?

Sürücü belgesi ehliyet harcı ve kurs ücretleri sürücü adaylarının gündeminde yer aldı. Geçtiğimiz günlerde enflasyon rakamlarının netleşmesiyle beraber 2024 yılı yeniden değerleme oranları da belli oldu. 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Peki, Ehliyet harç ücretleri ne kadar olacak 2024? Yeni yılda sürücü belgesi ehliyet harcı ve kurs ücretlerine ne kadar zam gelecek?

Finans 10-11-2023 15:45

10 yıl boyunca sayısız estetik operasyon geçirdi! Sonunda tanınmaz hale geldi... Polisler pasaportuna inanmadı, sorguya çekti

TikTok fenomeni Joanne Prophet, 10 yıl boyunca sayısız estetik operasyon geçirdiğini ve bu süreçte pasaportunu yeniletmenin aklına gelmediğini söyleyerek başından geçen ilginç bir olaydan söz etti. Pasaportundaki fotoğrafın kendisi olduğuna inanmayan sınır görevlileri tarafından sorguya çekildiğini ifade eden Prophet sonunda pasaportundaki vesikalık fotoğrafını değiştirdi. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü de pasaporttaki kişinin Prophet olduğuna inanamadıklarını söyledi.

Trend 12-10-2023 10:24

İsviçre'den 'devletsiz' sayılan Afganlarla ilgili dikkat çeken karar! Özel pasaport verilecek: O karar dönüm noktası oldu

İsviçre, ülkesinde yaşayan, geçerli resmi belgesi olmayan ve artık "devletsiz" sayılan Afganlarla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. İsviçre, Afganlara özel bir İsviçre pasaportu alma hakkı tanıyacak. İsviçre Devlet Göç Sekreterliği (SEM) Sözcüsü Daniel Bach, bu pasaportu alan Afganların birçok ülkeye seyahat edebileceğini ifade etti.

Haber 24-08-2023 22:41

Yurt dışına gidecekler dikkat! 300 euro alınıyor, geri verilmiyordu! Reddedilen vize başvurularında başvuru ücretini geri alabilirsiniz

Artan vize reddi başvurularının ardından yeni bir detay ortaya çıktı. 80 ila 300 euro arası vize başvurusu ücretini geri almanın mümkün olduğu öğrenildi. Bu kapsamdabazı seyahat sağlık sigortası çeşitlerinin vize başvurusunun reddedildiği durumlarda, başvuru ücretini geri ödediği kaydedildi.

Finans 20-07-2023 11:06

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı! Yeni pasaport ücretleri belli oldu

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, harçlara yapılan yüzde 50 oranındaki artışla belirlenen yeni tarifeler belli oldu. Buna göre, 6 aylık pasaport ücreti bin 43 lira oldu.

Finans 13-07-2023 00:53

SON DAKİKA | Noter, pasaport, vize, cep telefonu, KDV oranları, kredi ve şans oyunları... Resmi Gazete'de yayımlandı, hepsi artırıldı

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlanan kararla noter, pasaport ve vize harç ücretlerinde yüzde 50 artış yapıldı. 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL oldu. Mal ve Hizmetlerde uygulanan Katma Değer Vergisi oranları da artırıldı. Yüzde 18 olan KDV yüzde 20’ye, yüzde 8 olarak uygulanan KDV ise yüzde 10’a çıkarıldı. Öte yandan kredi ve şans oyunlarında da vergi artışına gidildi.

Finans 07-07-2023 06:37

Pasaport fotoğrafındaki bakımlı halini gören sınır görevlileri gerçek halini tanıyamadı! “Beni neredeyse uçağa almıyorlardı”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles eyaletinde yaşayan 30 yaşındaki Alisha Marie, pasaport fotoğrafındaki bakımlı hali nedeniyle havalimanında sorun yaşadı. Makyajsız doğal haliyle havalimanına giden Marie, sınır görevlilerin pasaporttaki kişi olmadığını düşündüğü için kendisini durdurduğunu söyledi. TikTok’tan yaşadıklarını anlatan Marie, “Pasaport fotoğrafınızda en mükemmel haliniz olmayın” dedi.

Trend 16-06-2023 15:02

Almanya'da sahte evrakla vize onayına soruşturma başlatıldı

Almanya'da Dışişleri Bakanlığının adının karıştığı sahte pasaporta vize verme iddiasına ilişkin Savcılığın soruşturma açtığı bildirildi.

Haber 14-06-2023 18:51

Sahte pasaportla organ nakli... 40 bin dolar ödeme yapmışlar! İsrail ve Suriye uyruklu 3 kişi tutuklandı

Bursa'da, düzenledikleri sahte pasaportlar ile organ nakli yaptırmak isteyen İsrail ve Suriye uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü tutuklandı. İsrail uyruklu iki kişinin yasa dışı yollarla böbrek nakli yaptırması için Suriye uyruklu A.A.'ya (30) toplam 40 bin dolar ödeme yaptığı öğrenildi.

Haber 10-06-2023 13:03

Togg'a yeni özellik geliyor! Togg CEO'su duyurdu, dünyada bir ilk

Türkiye'nin otomobili Togg yollara çıktı. Teslimatları devam eden Togg'da CEO M. Gürcan Karakaş, yeni bir uygulamayı açıkladı. Karakaş, "Şimdi de bu cüzdan içinde ilk kez akıllı cihaz pasaportu ile batarya pasaportunu oluşturuyoruz. Kullanıcılar bu pasaport sayesinde blok zincir üzerinden cihaz parçalarının değişimi, servis bilgileri, tedarik zincirindeki süreçler gibi her türlü bilgiye güvenilir ve kolay bir şekilde erişebilecek" dedi.

Finans 05-05-2023 09:35

Emekli olmak istedi, hayatının şokunu yaşadı! 16 yıldır şehirden bile çıkmadı ama...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 25 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet Ak (57), emekli olmak isteyince hayatının şokunu yaşadı. Emeklilik kararının ardından dilekçesini Sosyal Güvenlik Kurumu'na veren Ak,, resmi kayıtlara göre 2007'den beri yurt dışında göründüğünü öğrendi. Emeklilik işlemi askıya alınan Ak, "Hayatımda ülke dışına hiç çıkmadım. Bu süreçte evlendim, boşandım, tüm seçimlerde oy kullandım. Adıma sahte pasaport çıkaranların yakalanmasını istiyorum" dedi. İşte detaylar...

Haber 28-03-2023 10:30

Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! İşte Türkiye'nin sıralaması

Vize almadan seyahat edilebilecek ülke sayısına göre, dünyanın en değerli pasaportları belli oldu. Japonya 193 ülkeye vizesiz seyahat ile beş yıl üst üste ilk sırada yer aldı. Türkiye ise 110 ülkeye vizesiz seyahat imkânı ile 52’inci sırada yer buldu.

Haber 12-01-2023 14:23

Pasaport harçlarındaki ücret farkına tepki göstermişlerdi! Bakan Soylu talimat verdi... Fark alınmayacak

Yeni yılla birlikte pasaport harçlarına zam geleceğini duyan vatandaşlar, Nüfus İl Müdürlüğünde yoğunluk oluşturmuştu. 2022 fiyatlarıyla harcını yatırıp nüfus müdürlüklerinde randevu bulamadığı için ocak 2023'e tarih alan vatandaşlardan harç farkı yatırmalarının istenmesi gündem olmuştu. Krizin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ücret farkı konusunda talimat verdiğini duyurdu. Buna göre aralık ayında pasaport harcını yatırıp yoğunluktan ocak ayına randevu alanlar, ücret farkı ödemeyecek.

Finans 11-01-2023 14:53

SON DAKİKA | Pasaport çıkarmak isteyen vatandaşlar şaşkın! Fark 8 bin TL'yi geçti, şikayet yağıyor

Son dakika: Geçen sene harç bedeli alıp randevuların yoğunluğundan başvuruları ocak ayına kalanlar büyük bir şok yaşadı. Yeni yılda pasaport harç ücretlerine gelen yüzde 123 zammın ardından vatandaşlardan aradaki fark istendi. 4 kişilik bir ailenin başvurusunda aradaki fark 8 bin TL'yi geçti. CİMER'e konu ile ilgili olarak şikayet yağarken tüketici dernekleri ise itiraz yolunun açık olduğunu söyledi. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 11-01-2023 07:19

Pasaport alacak olanlar dikkat! 2023 pasaport harç ücretleri belli oldu! İşte 2023 yılı pasaport fiyatları…

Pasaport almak için 2023 yılında başvuracak olanları kötü bir sürpriz bekliyor. 2023 yılı yeniden değerleme oranlarına göre pasaport harç bedellerinin fiyatları da değişti. Yüzde 122,93 olarak açıklanan yeni zam oranına göre pasaport fiyatları bu yıl adeta cep yakacak. İşte sürelerine göre pasaport harç bedellerinin yeni ücretleri…

Finans 05-01-2023 13:46

2023 pasaport ücretleri ne kadar oldu? 1, 2,3 ve 10 yıllık yeni pasaport ücretleri ne kadar, kaç TL?

2023'ün gelmesiyle pasaport ücretleri de gündemdeki yerini aldı. Güncel pasaport fiyatları, Resmi Gazete'de yayımlanan duyuru ile netlik kazandı. Pasaport için kimlik kartı, nüfus cüzdanı ya da geçici kimlik belgesi gibi malzemeler gerekiyor. Peki 2023 pasaport ücretleri ne kadar oldu? 1, 2,3 ve 10 yıllık yeni pasaport ücretleri ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Finans 02-01-2023 13:41

Seyahatte kaos yaşamak istemeyenler buraya! Seyahat fenomeni her tatilinden önceki üç kuralını açıkladı

Seyahat konusunda yaptığı paylaşımlar sayesinde kısa sürede fenomene dönüşen Evie Instagram’dan yaptığı açıklamada her tatilinden önce kontrol ettiği üç kuralı olduğunu söyledi. Sosyal medyada “Mumpacktravel” kullanıcı adıyla paylaşım yapan Evie, tatillerinde kaos yaşamamanın bu kurallara bağlı olduğunu dile getirdi.

Trend 21-12-2022 17:27

7/24 çalışıyorlar cumartesi de mesai eklendi! Zam gelecek diye kuyruk oldular… Sadece günler kaldı

Yurt dışına çıkmayı planlayan vatandaşlar son dönemde nüfus müdürlüklerinin önünde uzun kuyrukların ve yoğun görüntülerin oluşmasına neden oldu. Bunun sebebi ise ocak ayında harç ücretlerine zam gelecek olması. Bu nedenle sayılı günler kala vatandaşlar pasaport başvurusu için yoğun talep gösterirken nüfus müdürlüklerinde cumartesi mesaisi eklendi, basım merkezinde ise 7/24 çalışılmaya başlandı. Pasaport başvuru sayısında da rekora doğru gidildiği ifade edildi.

Finans 19-12-2022 11:19

Pasaport başvuruları için ek mesai açıklaması! Nüfus Müdürlüğü duyurdu…

Pasaport başvurularında yaşanan artışın ardından önemli bir son dakika kararı alındı. Yıl sonu yaklaşırken pasaport başvurularında artış, nüfus müdürlüklerinde yoğunluğa neden oldu. Günlük 48 bine ulaşan talepler nedeniyle ek mesai başlatıldığı duyuruldu. İşte pasaport başvuruları ile ilgili gelen son haberin detayları…

Haber 10-12-2022 14:32

'Aralık ayında pasaport randevusu bulunmadığı' iddiası! Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, pasaport talebinin günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına, üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini bildirdi.

Haber 10-12-2022 13:52

İki ülke vatandaşlarını da heyecanlandıran gelişme! O ülkeye pasaportsuz gidilebilecek

Türkiye'de yaşayan vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak için bir adım daha atılıyor. Halihazırda pasaportla giriş yapılan Bosna Hersek'e, yakında geçilecek yeni uygulamayla kimlik kartıyla geçiş sağlanabilecek. İki ülke kimlikle seyahat anlaşması üzerinde mutabakata vardı. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle beraber duyuru yapılacak ve iki ülke arasında yeni bir dönem başlayacak.

Haber 15-11-2022 20:39

Özel harekat ve çevik kuvvet devreye girdi! Göç idaresinde olay çıkarttı... Sınır dışı edilecek

Kocaeli İl Göç İdaresi’nde özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de devreye girdiği büyük bir olay çıktı. Azeri suç örgütü lideri Hacıyev İlqam Zilqam, İzmir’de sahte pasaporta yakalanıp sınır dışı edilmek üzere Kocaeli’ne getirildi. Rusya’ya gönderileceğini iddia eden Azeri suç örgütü lideri göç idaresini karıştırdı. Şahsın Azerbaycan’a sınır dışı edileceği öğrenildi.

Haber 06-11-2022 18:17

Karı koca kılığında kiraladıkları evde bakın neler yaptılar! Sadece akşamları gidip...

İstanbul Fatih'te bir eve düzenlenen operasyonda ortaya çıkan detaylar şaşkına çevirdi. Sahte pasaport ve kimlik düzenleyen yabancı uyruklu 2 kişi, evlerinde yakalandı. Baskında, çok sayıda sahte pasaport ve basım için kullanılan malzeme ele geçirilirdi. Öte yandan ikilinin karı-koca kılığında ev kiraladığı ortaya çıktı.

Haber 05-11-2022 10:29

Son dakika: Vergi, harç ve cezalarda 2023 zammı belli oldu! MTV, ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezaları zammında yüzde 122,93'lik oran için gözler Erdoğan'da

Son dakika haberi: Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yeniden değerleme oranı da belli oldu. Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde TÜİK 'in açıkladığı verilerle birlikte 122,93 oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eğer düşürme yetkisini kullanmazsa 2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi, ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezaları bu oranda artış gösterecek. İşte tüm detaylar...

Finans 03-11-2022 10:53

İstanbul’da sahte pasaport baskını: Baskın yapılan dairede gizli bölmeler bulundu

İstanbul Fatih’te sahte pasaport üretilen bir adrese düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu 4 şüpheli yakalandı.

Haber 20-10-2022 17:58

İstanbul'da sahte pasaport ve kimlik düzenledikleri öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da sahte pasaport ve kimlik düzenledikleri öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı

Yurthaber 20-10-2022 12:38

Bakan Soylu tanıttı! İşte yerli ve mili pasaport

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerli ve milli pasaportu tanıttı. Bakan Soylu, yeni pasaportların basımının başladığını belirterek yerli ve milli pasaportun özelliklerini anlattı. Bakan Soylu, bu pasaportlarda 'Turkey' yerine 'Türkiye' ifadesinin yer aldığına dikkati çekti. Bakan Soylu, önceki pasaportlarda 27 güvenlik ögesi bulunduğunu, yerli ve milli pasaportta ise 36 ilave güvenlik ögesinin daha yer aldığını kaydetti. İşte yerli ve milli pasaportların özellikleri...

Haber 30-08-2022 07:25

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden pasaport haberlerine ilişkin açıklama:

"Sorumlu gazetecilik anlayışından uzak, maksatlı ve dezenformasyon içerikli bu haberlerin asıl amacı kamuoyunda olumsuz algı oluşturarak kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişini hedef almaktır"

Yurthaber 22-08-2022 15:41

Dünyanın en güvenlisi olacak! Yerli ve milli pasaportun üretimi 25 Ağustos'ta başlıyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yerli ve milli pasaportların 25 Ağustos'ta üretimine başlanacağını bildirdi. Yerli ve milli pasaportların, holografik şerit, hayalet resim, metamorfik desen gibi özelliklerle dünyanın en güvenli pasaportu olacağı açıklandı. Ayrıca Türkiye'de pasaport talebinde olağanüstü artış görüldüğü de ifade edildi.

Haber 20-08-2022 18:46

Yerli ve milli pasaportun üretimi 25 Ağustos'ta başlıyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: - "Holografik şerit, hayalet resim, harflerle oluşturulan portre fotoğraf, metamorfik desen gibi birçok özellikle dünyanın en güvenli pasaportu olma özelliğine sahip olacak"

Yurthaber 20-08-2022 18:35

Erdoğan dünyanın en güveniliri diyerek duyurmuştu! Tarihi belli oldu: Üretimi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalarına başlanan yerli ve milli pasaportta üretim aşamasına gelindi. Erdoğan'ın "dünyanın en güveniliri" olarak duyurduğu yerli ve milli pasaportun üretiminin başlangıç tarihi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla belli oldu.

Haber 20-08-2022 17:58

Pasaport kararı sonrası Edirne'ye Bulgar akını! 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun'

Türkiye’ye girişlerinde pasaport zorunluluğunun kaldırılmasından sonra Bulgarlar Edirne’ye akın ediyor. Türkiye'ye pasaportsuz giriş yapan Bulgarlar, yakıttan giyime ve gıdadan ilaca kadar tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılıyor. Edirne'ye gezmek ve alışveriş yapmak için gelen Bulgarlardan Hasen Yordanov, pasaport zorunluluğunun kalkmasının çok güzel olduğunu ifade ederek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun” dedi. İşte detaylar...

Haber 19-08-2022 17:56

Kendini ülkenin prensi gibi tanıttı! Akıllara durgunluk veren olay, var olmayan ülkenin pasaportunu sattılar

İtalya'da bir çete, bir ülke ismi yaratarak 700'den fazla kişiye sahte pasaport sattı. İnsanları toplamda 400 bin Euro dolandıran çete üyeleri arasında aralarında bir emekli general, doktor ve avukatlar da bulunuyor. Akılalmaz olayın bir ihbarla ortaya çıktığı dolandırıcılıkta emekli generalin kendisini sahte ülkenin prensi olarak tanıttığı belirtiliyor.

Haber 19-08-2022 17:18

Pasaport kararı sonrası Bulgar turistler Ulus Pazarı'na akın etti! 'Her hafta geleceğim'

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan ve özellikle Bulgar turistlerin uğrak noktası haline gelen Ulus Pazarı, bu hafta en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye pasaportsuz girebileceğini duyurmasının ardından Edirne turist akınına uğradı. Pasaport zorunluluğunun kaldırılmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Bulgar turistlerden biri, "Bu karar sonrası her hafta geleceğim" dedi.

Haber 29-07-2022 14:53

Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! İşte Türkiye'nin sıralaması

Dünyanın en değerli pasaportları belli oldu. Vize almadan seyahat edilebilecek ülke sayısına göre yapılan sıralamada, Japonya 193 ülkeye vizesiz seyahat ile yine ilk sıraya yerleşti. Türkiye ise 110 ülkeye vizesiz seyahat imkânı ile 54’üncü sırada yer aldı. Listenin son sırasında yer alan ülke ise 27 ülkeye vizesiz seyahat imkânı bulunan Afganistan oldu.

Haber 22-07-2022 12:15

İzmir'de denizde erkek cesedi bulundu

İzmir'de denizde erkek cesedi bulundu

Yurthaber 23-06-2022 09:37

Son dakika: Dışişleri Bakanlığından 'Norveç' açıklaması... Türkiye'ye pasaportsuz mu girecekler?

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanlığından Norveç vatandaşlarına pasaport muafiyeti iddialarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Norveç Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye ziyareti sırasında herhangi bir anlaşmanın imzalanmadığı bildirildi. Öte yandan, geçici düzenleme çerçevesinde Norveç vatandaşlarına 6.5 aylık yani geçici bir süre için çipli kimlikleri ile seyahat imkanı sağlanacağı açıklandı.

Haber 17-06-2022 20:38

Rusya işgal altına aldığı kentlerde Rus pasaportu dağıtmaya başladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 25 Mayıs'ta işgal altına alınan Ukrayna kentlerinde yaşayanların Rus vatandaşlığına alınmasını kolaylaştırıcı kararname imzalamıştı. Kararname doğrultusunda Melitopol, Herson ve Zaporijya kentlerinde yaşayan Ukraynalılara Rus vatandaşlıkları teslim edilmeye başlandı.

Haber 11-06-2022 20:22

Bir ilk olacak! Bakan Soylu duyurdu: Ağustosta kullanıma girecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dünyanın en güvenli pasaportunu basıyoruz. Ağustos ayında bu pasaport vatandaşımızın hizmeti ile buluşacak" açıklamasını yaptı. Açıklamasının devamında Bakan Soylu, "Pasaportta hem tarihi miraslarımız hem doğal zenginliklerimiz var hem de Cumhuriyet Türkiye'sinin eserleri var. İlk kez de 'Türkiye' yazacak" dedi.

Haber 21-05-2022 16:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünyanın en güveniliri diyerek duyurdu! Ağustos ayı itibarıyla vatandaşlara verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Çip krizi sebebiyle küresel tedarik imkanları zorlaşan pasaport üretimini ülkemizde gerçekleştirecek altyapıyı kurduk. Dünyanın en güvenli pasaportlarından biri olan yeni pasaportumuzun sayfaları, Topkapı Sarayı ile başlayıp, birinci Meclis Binası ile sona eriyor ve tam ortasında da Ayasofya Camisi bulunuyor. " ifadelerini kullandı. Erdoğan yeni pasaportların Ağustos ayı itibarıyla vatandaşlara verileceğini belirtti.

Haber 09-05-2022 22:59

ABD vatandaşı olmak için dolandırılan parti lideri olayında şoke eden ifade! ‘BM amblemli, yeşil plakalı araç…’

TYP Genel Başkanı Deniz Özçelik’in ABD vatandaşı olmak için dolandırılması ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. TYP lideri Deniz Özçelik ve kayınbiraderi Murat Tek’in ABD vatandaşlığı vaadiyle dolandırılması, gündeme damga vururken kayınbirader Tek’in ifadesine ulaşıldı. Tek, ifadesinde kendilerini dolandıran şahsın ‘BM ablemli, yeşil plakalı araçla geldiğini’ belirterek akılalmaz detaylar anlattı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 07-05-2022 07:56