Sel Felaketi Haberleri

Felaketi gözler önüne seren acı olay! Cansız bedeni 14 kilometre ileride bulundu

5 Kasım gecesi Aydın'ın Söke ilçesinde şiddetli bir şekilde yağan yağmur sele neden olmuştu. Akrabalarının nişanından dönen Erhan Kavaklıçay, Hacer Alptekin ve Nurten Sivritaş selde hayatını kaybetmişti, Ali Alptekin’i ise arama çalışmaları devam ediyordu. Akşam saatlerinde acı haber geldi. Alptekin'in cansız bedeni yaşadığı bölgeden 14 kilometre ileride bulundu.

Haber 09-11-2023 20:01

Canlarını böyle tehlikeye attılar! Selden geriye kalan çarpıcı görüntü...

İstanbul'un bazı ilçelerinde yağmur daha çok etkili oldu. Başakşehir de o ilçelerden biriydi. Başakşehir'de 2 gün önce su basan bulvarda yolun karşısına bellerine kadar su altında geçmeye çalışan öğrencilerin görüntüleri herkesi şaşırttı. İşte liseli gençlerin canlarını tehlikeye attığı anlar...

Haber 30-09-2023 18:46

Selde 6 kişinin ölümüne sebep olan bungalov evlerin sahibi yakalandı!

Kırklarelin'de İğneada beldesinde, kuvvetli yağış sonrası meydana gelen selde, 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin öldüğü olayla ilgili aranan tesisin sahibi Bülent B., Edirne'nin Keşan ilçesinde yakalandı. Adliyeye sevk edilen Bülent Bayrak, 4 saat süren duruşmanın ardından tutuklandı.

Haber 22-09-2023 23:56

Libya'da sel felaketi! Bilanço ağırlaşıyor: 3 binden fazla ölü, 7 bin kayıp... Cansız bedenler toplu defin için sokaklardan toplandı

Daniel Fırtınası Yunanistan'ın ardından Libya'yı vurdu ve şiddetli yıkıma neden oldu. Ülkede şiddetli yağış ve fırtınanın yol açtığı sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Selden en çok etkilenen Libya'nın doğusundaki Derna kentinde ölenlerin sayısının en az 3.000 kişi olduğu belirtildi. Kayıp sayısı ise 10 bine ulaştı.

Trend 12-09-2023 10:35

Kırklareli'ndeki selde eşi ile hayatını kaybeden doktor Alanya'da defnedildi

Kırklareli'ndeki sel felaketinde, tatil için gittikleri İğneada'da eşi Mihriban ile hayatını kaybeden 27 yaşındaki doktor Selman Bağışlar, Antalya'nın Alanya ilçesinde toprağa verildi.

Yurthaber 08-09-2023 15:21

Sel felaketine karşı model geliştirildi! Yerebatan Sarnıcı detayı...

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, kararsız yağışların artmasına bağlı yaşanan sel felaketlerine karşı günümüzde 'Kasukabe modeli' olarak bilinen sistemin, su taşkını riski taşıyan bölgelerde yapılmasını önerdi.

Haber 08-09-2023 12:16

Selde hayatını kaybeden doktor ve eşine duygusal tören...

Kırklareli'ndeki sel felaketinde hayatını kaybeden Anestezi Asistanı Dr. Selman Bağışlar ile eşi Mihriban Bağışlar için Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan ailelerin gözyaşları sel oldu.

Haber 07-09-2023 14:37

Sel felaketinde kaybolan yeni evli çiftin düğün fotoğrafı ortaya çıktı!

Kırklareli’ndeki selde 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken selde kaybolan 2 kişiden doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban’ın düğün fotoğrafı ortaya çıktı.

Haber 06-09-2023 16:05

İstanbul'daki selde kaç kişi hayatını kaybetti? İstanbul ve Kırklareli'deki sel felaketinde son durum!

Sel felaketleri ülkeyi etkisi altına aldı. Geçtiğimiz gün gündüz saatlerinde Kırklareli'nde etkisini gösteren kuvvetli yağış akşam saatlerinde İstanbul'da başladı. Birçok yeri su bastı. İstanbul'da hayat adeta felç oldu. Birçok kişi internette, "Nerede sel oldu?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Sel felaketinde kaç kişi öldü? Sel felaketinde yaralı var mı?

Haber 06-09-2023 15:26

Selde kaybolan Asel bebek hala aranıyor!

Aksaray'da pazar akşamı meydana gelen selde annesi Hayriye Balcan ile birlikte otomobilden fırlayıp, akıntıya kapılan Asel bebek hala aranıyor. Emniyet ve jandarmanın 4 kadavra arama köpeği de arama çalışmalarına katıldı.

Haber 06-09-2023 11:47

SEL FELAKETİ DESTEK ÖDEMESİ 2023 SON DAKİKA: Selden etkilenenlere ne kadar ödenecek, kaç TL? Bakan Yerlikaya açıkladı!

Sel felaketi sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından son dakika açıklamasında bulunuldu. Bakan Yerlikaya, selden etkilenen hanelere yardım ödemesi yapılacağını belirtti. Peki, selden etkilenenlere ne kadar ödenecek, kaç TL? İşte sel felaketi yardım ödemesi ile ilgili detaylar...

Finans 06-09-2023 11:46

Küçükçekmece'de sel felaketi! Sokaktaki araçlar böyle sürüklendi...

İstanbul’da etkisini gösteren sağanak yağış sele neden olurken selden etkilenen bölgelerin başında Başakşehir ve Küçükçekmece geldi. Küçükçekmece’de sel sularında sürüklenen araçların görüntüsü ise felaketin şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Haber 06-09-2023 08:18

Kardeşini kurtarmak istemişti, kendi akıntıya kapıldı! 9 yaşındaki Fatma her yerde aranıyor

Şanlıurfa yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarmaya çalışırken arama kurtarma ekiplerinin yoğun mesaisi devam ediyor. Selin meydana geldiği 15 Mart'ta dere kenarında kardeşiyle oynayan Fatma Sezer, suların yükselmesinin ardından kardeşini kurtarmaya çalışırken akıntıya kapıldı. Kardeşi kurtulan Fatma Sezer'i arama çalışmaları ise devam ediyor.

Haber 18-03-2023 19:00

SON DAKİKA | Sel felaketinde can kaybı sayısı yükseldi! Bakan Soylu Şanlıurfa ve Adıyaman'daki son durumu açıkladı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinde can kaybının yükseldiğini duyurdu. Bakan Soylu, Şanlıurfa'da 16, Adıyaman'da 2 olmak üzere sel felaketinde 18 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Soylu, Şanlıurfa'da arıtılmış suyun yarın sabah saat 05.00 itibarıyla sisteme verilmeye başlanacağını açıkladı. Ayrıca, "Şanlıurfa'da şebekeye ilk gelen su, biz söyleyene kadar sadece kullanma suyu olarak değerlendirilsin. Biz, içme suyu takviyelerini yapacağız." dedi.

Haber 17-03-2023 15:28

Selden etkilenen Balıklıgöl'deki balıklar güvenli bölgede

Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu (MYO) Su Ürünleri Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Sait Kılıç, "Bulanıklığın sebebi çevreden gelen selin meydana getirdiği çamur yükü. Bu, kaynak suyunun açılmasıyla düzelecek. Balıklar da su açılınca ortaya çıkacak." dedi.

Yurthaber 16-03-2023 15:06

Diyarbakır DİSKİ'den selden zarar gören Şanlıurfa'ya araç ve personel desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyiesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, etkili olan sağanağın ardından meydana gelen sel nedeniyle Şanlıurfa'ya acil olarak takviye ekip gönderdi.

Yurthaber 15-03-2023 15:47

BUGÜN Bodrum'da okul var mı? 12 Ocak Perşembe Bodrum'da okullar tatil mi? Gözler valilik açıklamasında

Bodrum'da bugün okulların tatil olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak edildi. Geçtiğimiz gün ünlü tatil merkezi Bodrum'da etkili sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu, araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Yaşanan sel sonrası bölgede okulların eğitime ara vermesi bekleniyor. Peki, Bugün Bodrum'da okul var mı? 12 Ocak Perşembe Bodrum'da okullar tatil mi?

Haber 12-01-2023 06:29

Suudi Arabistan’da şiddetli yağış hayatı felç etti! Yollar kapandı, araçlar sele kapılarak üst üste yığıldı

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde dün etkili olan şiddetli yağış hayatı felç etti. Yağış nedeniyle birçok ana yol sular altında kalarak kapanırken onlarca araç selin etkisiyle sürüklenerek üst üste yığıldı.

Trend 23-12-2022 15:31

KOSGEB Antalya'da selden etkilenen esnaf ve KOBİ'ler için acil destek kredisi başlattı

KOSGEB Antalya'da selden etkilenen esnaf ve KOBİ'ler için acil destek kredisi başlattı

Yurthaber 14-12-2022 07:52

SON DAKİKA | Antalya'da sel felaketi! Kumluca ve Finike sular altında kaldı, okullar tatil edildi: 40 saattir hiç durmadı...

Son dakika haberi: Antalya'da akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur, Kumluca ve Finike ilçelerinde sele dönüştü. Derelerin taşmasıyla sokaklar göle dönerken, park halindeki otomobiller sel sularıyla sürüklendi. Vatandaşlara 'evden çıkmayın' çağrıları yapılırken, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "50 yıldır böyle bir şey görmedik" diye konuştu. Sel sebebiyle Kumluca ve Finike’de okullar tatil edildi. İşte Antalya'daki sel felaketinde son durum...

Haber 12-12-2022 08:17

Sel felaketinin yaraları sarılıyor! Bozkurt'taki son faaliyetleri Bakan Kurum paylaştı: Aralıkta ilk anahtarları teslim etmeye başlıyoruz

Geçtiğimiz yıl büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kalan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılan çalışmalarda sona gelindi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bozkurt'taki faaliyetlerin yer aldığı bir video yayımlarken "Aralık ayında ilk anahtarları teslim etmeye başlıyoruz!" ifadelerine yer verdi.

Finans 27-11-2022 12:34

Selzedeler evlerine kavuşuyor: Çalışmalarda sona gelindi

Batı Karadeniz’de 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi sebebiyle en büyük yıkımın yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, selzedeler için TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımında sona gelindi.

Yurthaber 14-11-2022 11:30

Dereli’den sonra selden en fazla zarar gören ilçeydi, yepyeni görünüme kavuştu

Giresun’da 2 yıl önce yaşanan sel afetinde Dereli ilçesinden sonra en çok zarar gören Doğankent ilçesindeki afet evleri ve kentsel dönüşüm projesiyle yapılan 156 konut ve 40 işyeri sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Yurthaber 09-11-2022 09:57

Sel felaketini yaşayan Bozkurt ve Abana ilçeleri doğal gaza kavuştu

Sel felaketini yaşayan Bozkurt ve Abana ilçeleri doğal gaza kavuştu

Haber 27-10-2022 11:27

Kastamonulu girişimci sel felaketinden etkilendi modüler güneş enerjisi panelleri üretti

Girişimci Kerami Koçmar: - "Felakette arkadaşlarımız 'Keşke mum ışığı kadar bir ışığımız, iki telsizin haberleşebileceği kadar bir enerjimiz olsaydı' dedi. Biz de bu sürecin ardından "İlimiz, ülkemiz ve dünya için neler yapabiliriz?' dedik" - "En kötü şartlarda güneş ışığından elektrik üretmeye başladık. Bunu da dikey yapıda ve modüler yapıda yaptık"

Yurthaber 20-09-2022 11:03

Kırklareli'nden Pakistan'daki sel bölgesine yardım

Kırklareli'nden Pakistan'daki sel bölgesine yardım

Yurthaber 17-09-2022 10:12

ATO sel felaketinden etkilenen Pakistan'a yardım kolisi yolladı

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: - "Oda'mız ve organ üyelerinin katkılarıyla hazırladığımız 2 bin 500 adet gıda kolisi hayırlısıyla yerine ulaştırılacak"

Yurthaber 14-09-2022 12:54

Erzincan'dan Pakistan'daki sel bölgesine 4 yardım tırı gönderildi

Erzincan'dan Pakistan'daki sel bölgesine 4 yardım tırı gönderildi

Yurthaber 13-09-2022 20:36

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kastamonu'daki kura çekimine video konferansla katıldı:

"Henüz bir yıl bile dolmadan 220 gün gibi çok kısa bir sürede Bozkurt ilçemizde 2 fabrika ile 52 iş yeri, Abana ilçemizde ise 40 iş yeri olmak üzere toplam 2 fabrika, 92 iş yerimizi tamamladık" - "Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancık ve Bartın'da afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte sağlıklı ve güvenli 1196 konutumuzun ve köy evlerimizin inşası artık tamamlanıyor"

Yurthaber 12-09-2022 21:33

Pakistan'a yardım malzemesi taşıyan İyilik Treninin ikincisi uğurlandı

Çadır, battaniye ve gıda malzemelerinden oluşan 394 bin ton insani yardımla Pakistan halkının yaralarını saracak ikinci "İyilik Treni" için tarihi Ankara Garı'nda tören düzenlendi

Yurthaber 01-09-2022 12:18

Kastamonu ve Sinop'ta sel felaketinde yaşamını yitirenler anıldı

Bozkurt ilçesindeki anma programına, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile AFAD Başkanı Yunus Sezer de katıldı

Yurthaber 11-08-2022 16:13

Sinop'un Babaçay köyü sakinleri selde yaşadıkları acıyı unutamıyor

11 Ağustos 2021'de 40 evin yıkıldığı, 15 kişinin sele kapılarak hayatını kaybettiği Ayancık'ın Babaçay köyünde aradan geçen bir yılda hüzün ve acı hakim - Selde engelli üç kişiyi çatıya çıkararak kurtaran Mahmut Kabakaya: - "Yaşamayan bilemez bizim neler yaşadığımızı, o gece çok vahim bir geceydi"

Yurthaber 11-08-2022 11:49

Sinop ve Kastamonu'da sel felaketinde hayatını kaybedenler anılacak

Sinop ve Kastamonu'da sel felaketinde hayatını kaybedenler anılacak

Yurthaber 10-08-2022 16:44

Türkiye, İran'daki sel nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı

Türkiye, İran'daki sel nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı

Yurthaber 29-07-2022 22:22