Titanyum Haberleri

iPhone 15 Pro, Apple'ın iPhone XS'ten bu yana çıkardığı en hafif Pro model olabilir!

İddiaya göre, Apple'ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde kullanılacağı söylenen titanyum çerçeve, cihazları iPhone 14 Pro modellerinden yaklaşık %10 daha hafif hale getirecek. Bu iddianın gerçek olması durumunda iPhone 15 Pro, 177 gram ağırlığındaki iPhone XS'ten bu yana Apple'ın çıkardığı en hafif Pro model haline gelecek.

Haber 2023-09-11 13:11:41

Yemeklerinize sağlık ve lezzet katacak en iyi titanyum tencere inceleme ve yorumları

Konu tencere olduğunda kullanıcıların olmazsa olmaz iki ilkesi var: sağlamlık ve sağlıklı materyal! Üretici firmalar da bu iki isteğe yönelik olarak müşterilerinin beklentilerini karşılamaya çalışıyor. Geliştirilen yeniliklerden biri de titanyum tencere. Titanyum dünya üzerindeki en sert ve dayanıklı materyallerden bir tanesi. Bu nedenle pek çok endüstrinin yanında tencere yapımında da kullanılıyor. Sizin için dayanıklılığıyla nam salmış titanyum tencereleri inceledik.

Haber 2023-07-19 15:51:02

Yakut taşı faydaları nelerdir, gerçek yakut taşı nasıl anlaşılır? Yakut taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Yakut taşı en çok bilinen kırmızı renkli değerli taşlardan biridir ve yüzyıllardır mücevher yapımında kullanılmaktadır. Yakut taşı içindeki demir ve titanyum elementlerinin birleşimi nedeniyle kırmızı renk alır. Diğer renk varyasyonları da mevcuttur ancak kırmızı en yaygın olanıdır. Yakut taşı aynı zamanda bir koruyucu taş olarak bilinir ve birçok kültürde mistik özellikleri nedeniyle saygı görür. Genellikle tutku aşk ve cesaret sembolü olarak görülen yakut taşının faydaları nelerdir?

Haber 2023-04-28 14:50:54

Sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmanızı sağlayacak en iyi titanyum tava çeşitleri

Yemek hazırlarken kullandığınız ürünlerin sağlıklı ve kaliteli olmasına dikkat edenlerdenseniz doğru yerdesiniz. Mutfağınıza şıklık, yemeklerinize ise sağlık ve lezzet katacak titanyum tavaları sıraladığımız listemize göz atmaya ne dersiniz? İşte detaylar!

Haber 2022-12-30 14:55:03

Bu iPhone 15 iddiası çok konuşulur: O modelden ödünç alabilir diyerek açıkladılar! Herkes bir kez daha şaşıracak

iPhone 15 hakkında yeni bilgiler gelmeye ve yeni model çıkmadan önce çarpıcı sızıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak iPhone 15'in tasarımına dair çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. iPhone 15'in bir tasarım ögesini yıllar önce çıkmış bir iPhone modelinden ödünç alabileceği söylenirken, titanyum ihtimali de gün yüzüne çıktı. iPhone 15'i ve Pro Max'in yerini alacak iPhone 15 Ultra'yı büyük olasılıkla çok yakın bir zamanda görmeyeceğiz ancak yine de söylenenler dikkat çekici.

Haber 21-11-22 18:06

Titanyumun gücü adına! iPhone 15 Ultra için söylenen bu sözler çok şaşırttı

Apple Watch Ultra modelinin çıkmasıyla dile getirilmeye başlanan iPhone 15 Ultra modeli çelikten daha güçlü olan titanyumdan oluşan bir kaplamayla gelebilir. Bu iddia, daha önce Apple'ın en dolu iPhone modelinin Pro Max yerine Ultra olarak adlandırılacağını söyleyen bir kaynağa ait. Pro modellerde paslanmaz çeliğe yer veren Apple hakkındaki bu titanyum iddiası herkesi şaşırttı.

Haber 24-10-22 13:28

Sivas'ta savunma, havacılık ve medikal sektörü için yerli alaşım üretimi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Cazibe Merkezleri Destekleme Programı" kapsamında sağlanan, 6 milyon 250 bin liralık fonla 2020'de kurulumuna başlanan İleri Alaşımlar Üretim Merkezi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçti - Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: - "TEI, havacılık alanında titanyum alaşımları üzerine bizimle çalışmak istiyor. TÜBİTAK üzerinden yürütülen bir çalışmayla bu projeyi gerçekleştireceğiz"

Yurthaber 05-07-22 11:07

Boynundaki ağrı nedeniyle gitmiş hayatı kararmıştı! Kafatası kaybolan hemşireye kafatası kemiği takıldı

İddiasına göre hatalı müdahale sonucu yüz felci geçiren, bir gözünü kaybeden, vücudunun sol tarafını kullanmakta zorlanan ve kafatasının bir bölümü olmadan yaşama tutunmaya çalışan Havva Dizdar başına gelen olayı anlatmış yaşadığı zorlu sürece dikkat çekmişti. Hemşire Dizdar'a kafatası ameliyatı yapıldı. Dizdar, ''Beyin ameliyatında çıkartılan kafatası kemiğim hastanede kaybolmuştu. Kafatası kemiğimin yerine titanyum hammaddeli yeni bir kafatası kemiği takıldı. Ağrılar nihayet son buldu'' dedi.

Haber 01-07-22 15:10

Huawei Watch GT 3 Pro Serisi Türkiye'de satışa sunuldu

Huawei Watch GT 3 Pro Titanyum Modeli 1,43 inç AMOLED yüksek çözünürlüklü renkli ekran ile donatıldı. Çapı 466 piksellik yüksek çözünürlüğe sahip daha büyük dairesel ekran, önceki sürümlerden daha fazla netlik sunarak tüm verilerin anında okunabilmesini sağlıyor

Yurthaber 25-05-22 22:06

Kafatasının yüzde 83'ü parçalanan hasta, titanyum parçalarıyla eski görüntüsüne kavuştu

Doğum gününde evine giren hırsızla mücadele ederken 3'üncü kattan düşen ve 2 yıl boyunca birçok ameliyat geçiren Ali Çiftçi'nin yüzde 10 olarak görülen yaşama ihtimali gerçek oldu - Çiftçi: - "Artık eski günlerdeki gibi gayretli şekilde çalışıyorum. Talihsiz olay hiç yaşanmamış gibiyim. Yani öldü denilen insan şu anda çalışıyor"

Yurthaber 30-04-22 11:09

Mahalle Bilim Kurulu 'ölürsün' dediği için 30 sene ameliyat olmadı! Felç kalıyordu

Boyun fıtığı hastası 73 yaşındaki Mehmet Keskin, 30 sene boyunca ‘Mahalle Bilim Kurulu’ olarak adlandırdığı arkadaşlarını dinleyerek ameliyat olmadı. Hastalığın son evresinde doktora giden yaşlı adam, 2 saat süren ve titanyum omurganın takıldığı ameliyatla sağlığına kavuştu. Arkadaşlarına sitem ederek vatandaşları uyaran yaşlı adam, “Tıp okuyanla okumayan bir olmaz. Benim başıma geldi, kimsenin başına gelmesin” dedi.

Haber 05-03-22 08:27

16 yaşındaki Gizemnur yapay kafatası parçalarının nakledilmesiyle hayata yeniden bağlandı

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle kafatasının bir bölümünü kaybeden 16 yaşındaki Gizemnur Yılmaz, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde titanyumdan üretilen yapay kafatası parçalarının nakli ile hem sağlığına hem de çok özlediği sosyal hayatına yeniden kavuştu - Operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Tehli: - "Gizemnur tamamen sağlığına kavuştu. Yerleştirdiğimiz titanyum, kendi kafatasından daha da sağlam. Hayatına istediği gibi devam edebilir, kafasını çarpmaktan korkmasına artık gerek yok" - Gizemnur Yılmaz: - "Daha önce aynaya bakmak istemiyordum, artık aynalarla aram çok iyi, mutlulukla bakabiliyorum" - "Eskiden çok çalışkandım, şimdi de öyle olmak istiyorum. İleride insanlara sağlık alanında hizmet verebilmenin, Özkan Hocam gibi doktor olabilmenin hayalini kuruyorum. Okuluma dönebilmeyi de çok istiyorum"

Yurthaber 26-06-21 11:05

Çalınan yarım ton titanyum tozu bulundu

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eskişehir KOBİ Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir işletmeden çalınan ve uçak motor parçası imalatında kullanılan 35 bin TL değerindeki yaklaşık yarım tonluk titanyum tozunu bulurken, hırsızlık şüphelisi 2 kişi de yakalandı.12 Mart günü meydana gelen olayın ihbar edilmesi üzerine Odunpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri harekete geçti.

Haber 15-03-21 12:49

Şık tasarımı ve gelişmiş özellikleri ile dikkatler onun üzerinde

Watch GT 2 Pro , ilk etapta şık tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Huawei, aynı zamanda dayanıklılık tarafında da çalışmış. Cihaz, 5ATM suya karşı dayanıklı. Aynı zamanda safir kadrana ve titanyum çerçeveye sahip. Uzun bir süre boyunca yıpranma olmadan bu saati kullanmanız mümkün.

Haber 03-10-20 09:58

Uzmanlar açıkladı! Dövme mürekkebinin içerisindeki titanyum...

Dövme yaptırmakla ilgili farklı fikirler var. Kimi uzmanlar ciltte herhangi bir sorun oluşturmadığını söylüyor. Bazılarıysa uzun vadede kanser gibi rahatsızlıklara temel hazırladığını öne sürüyor. Peki, bu durumlardan hangisi gerçek? Dövme gerçekten kansere sebep oluyor mu? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Haber 20-08-20 15:44

Kaybedilen dişler kaderiniz olmasın

Diş Hekimi Zuhal Oygur, implant tedavisi hakkında bilgi verdi.Diş Hekimi Zuhal Oygur, “İmplant kaybedilen dişlerin yerine hastaların çiğneme ve estetik fonksiyonlarını geri kazandırmak amacıyla çene kemiğine uygulanan titanyum vida sistemleridir.

Yurthaber 29-01-20 10:57

Batı Afrika'nın en küçük ülkesi: Gambiya

Türkiye, 400 yıl süren İngiliz sömürgeciliğinin ardından 1965'te bağımsızlığını kazanan Gambiya'yı ilk tanıyan ülkeler arasında yer alıyor - Ülkenin başlıca doğal zenginlikleri arasında balık, titanyum, kalay, zirkon ve silis kumu bulunuyor - Çok fazla mineral ve doğal kaynağa sahip olmayan Gambiya'da, nüfusun büyük bölümü geçimini tarım ve büyükbaş hayvancılıktan sağlıyor - Gambiya'nın başlıca ihraç mallarını yerfıstığı, balık, kaju, mango, çeşitli sebzeler ve susam oluşturuyor

Haber 26-01-20 11:11

3 boyutlu yazıcıda yapılan titanyum kafatası parçası hastaya uygulandı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl: - "Merkezimizde konvansiyonel yöntemlerle rekonstrüksiyon yapılamayan vakalarda kafatası, kalça kemiği, çene, göğüs kemiği gibi yaşam kalitesi için büyük önem taşıyan, parçalanan ya da alınan kemik dokularının yerine 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle ürettiğimiz parçalar eklenebiliyor"

Yurthaber 04-01-20 14:47

İmplant sonrası beslenmeye dikkat

Global Diş Hekimleri Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, diş implantı sonrası beslenme konusunda uyardı.Diş Hekimi Zafer Kazak, “Titanyum vücut dokuları ile etkileşime girdiği ve kuvvetlere karşı dirençli bir materyal olduğu için implant malzemesi olarak tercih edilir.

Yurthaber 02-12-19 10:37

İmplant sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Diş Hekimi Zafer Kazak, impant sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.Diş Hekimi Zafer Kazak, “Titanyum vücut dokularıyla etkileşime girdiği ve kuvvetlere karşı dirençli bir materyal olduğu için implant malzemesi olarak tercih ediliyor.

Yurthaber 08-11-19 10:17

Apple kredi kartıyla uçak kaçırılır mı?

Apple kredi kartı uçak kaçırmak veya cinayet işlemek için ölümcül bir silaha dönüştürülebilir mi? Cevap evet. Bakın Apple’ın bu süper egzantrik titanyum kartını nasıl silaha dönüştürdüler?

Trend 11-09-19 10:07

Ford Puma Titanyum X, Frankfurt’ta sahne alacak

Ford, 2019 Frankfurt Otomobil Fuarında ilk kez kamuoyunun beğenisine sunulacak yeni Ford Puma Titanium X modelini tanıttı

Yurthaber 06-09-19 14:41

Ford Puma Titanyum X, Frankfurt’ta sahne alacak

Ford, 2019 Frankfurt Otomobil Fuarında ilk kez kamuoyunun beğenisine sunulacak yeni Ford Puma Titanium X modelini tanıttı

Finans 06-09-19 14:38

Yerli biyokompozit vidanın tanıtımı yapıldı

Türkiye'nin ilk ortobiyolojik malzeme üreticisi BMT Grup tarafından geliştirilen biyokompozit vida kamuoyuna tanıtıldı - Tamamen yerli imkanlarla imal edilen vida; kırık, kıkırdak lezyonları ve çapraz bağ rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılıyor - Vücuttaki kemik dokusunu taklit eden ürün; omuz, diz ve bilekteki sorunların giderilmesinde yararlanılan titanyum içerikli malzemelere etkili bir alternatif oluşturuyor - Firmanın Kurucu Ortağı Levent Mete Özgürbüz: - "Dünyanın önemli şirketlerinin ürettiği bu ürünleri ithal olarak karşılıyorduk. Artık inşallah halkımız kendi imkanlarımızla ürettiğimiz ürünleri kullanabilecek"

Finans 20-06-19 11:49

TVEL ve Hermith GmbH, titanyum üretimi için ortak girişim kurdu

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santralini inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un yakıt şirketi TVEL ile Avrupa’nın büyük titanyum tedarikçilerinden Alman Hermith GmbH, titanyum alaşımı üretimi için ortak bir girişim kurmak üzere Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nda anlaşma imzaladı.Anlaşma, Rosatom Devlet Nükleer Enerji Şirketi Genel Müdürü Alexey Likhachev ve Federal Almanya Mali İşler ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in huzurunda, TVEL JSC Başkanı Natalia Nikipelova ile Hermith GmbH Genel Müdürü Alexey Rasskazov tarafından imzalandı.

Haber 15-06-19 10:54

Diş implantı sonrası bu yiyeceklere dikkat

Global Diş Hekimleri Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, diş imlantı sonrası beslenme konusunda uyardı.Diş Hekimi Zafer Kazak, “Titanyum vücut dokuları ile etkileşime girdiği ve kuvvetlere karşı dirençli bir materyal olduğu için implant malzemesi olarak tercih edilir.

Yurthaber 07-06-19 11:55

Kütahya'da titanyum ele geçirildi

Yurda kaçak yollarla sokulduğu belirlenen 606 gram ele geçirilen aracın sürücüsü gözaltına alındı

Yurthaber 30-05-19 15:16

Kütahya'da titanyum ele geçirildi

Yurda kaçak yollarla sokulduğu belirlenen 606 gram ele geçirilen aracın sürücüsü gözaltına alındı

Haber 30-05-19 15:14

Kütahya’da otomobilde 600 gram titanyum ele geçirildi

KÜTAHYA’da jandarma ekiplerince şüphe üzerine durdurulan bir otomobilin gizli bölmesinde yasal olmayan yollarla taşındığı tespit edilen 600 gram titanyum maddesi ele geçirildi.

Haber 30-05-19 13:48

Göğüs kafesini saran tümörden yapay göğüs kafesiyle kurtuldu

Göğüs kafesini saran 6 kilogramlık tümör nedeniyle solunum sıkıntısı yaşayan Ekrem Pelit, üç boyutlu yazıcıyla titanyumdan üretilen yapay göğüs kafesinin nakledilmesiyle hayata tutundu - SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Onur Genç: - "METÜM merkezimizde titanyumdan göğüs kafesinin ön kısmını yeniden inşa ettirdik. Bu hazırlanan titanyum implantı da hastanın göğüs kafesine başarılı bir şekilde taktık. Hastamızın sağlığı gayet iyi durumda"

Haber 08-05-19 11:05

Bursa'daki titanyum kaplı cami şifrelerle dolu!

Bursa'da, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından caminin mimari özellikleri dikkat çekiyor. Titanyum levhalarla kaplanan cami hakkında bilgi veren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, "Camimizin dış cephesi, kendi kendini temizleme özelliği olan titanyum malzemeden oluşuyor. Dışarıdan bakıldığında da kubbenin bir kısmı hilal şeklinde görülüyor" dedi.

Trend 15-04-19 13:39

Titanyumla kaplı caminin mimarisi şifrelerle dolu

Bursa'da, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından caminin mimari özellikleri dikkat çekiyor. Titanyum levhalarla kaplanan cami hakkında bilgi veren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, "Camimizin dış cephesi, kendi kendini temizleme özelliği olan titanyum malzemeden oluşuyor. Dışarıdan bakıldığında da kubbenin bir kısmı hilal şeklinde görülüyor" dedi.

Trend 15-04-19 11:08

Diş macunlarının korkunç yüzü!

Yapılan bir araştırmaya göre diş macunlarının üçte ikisi sağlığa zararlı titanyum dioksit içeriyor.

Trend 30-03-19 16:24

Aynı gün yapılan protezler ile dişsizlik tarih oluyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, çeşitli sebepler ile kaybedilen dişlerin zamanla insanları dişsizliğe ve konforsuz protezlere ittiğini belirterek, “Gelişen teknolojiler ile dental implantların üretimi sonucu kaybedilen dişler taklitleri ile restore ediliyor” dedi.Çene kemiğine konulan ve diş kökünü taklit eden bu titanyum materyalin üzerine dişlerin tasarlanarak sabit ve estetik konforlu dişler yapılabildiğini anlatan Diş Hekimi Mahmut Genç, “İmplantların ilk üretiminden günümüze çeşitli evrelerden geçilmiş ve şuan gelinen noktada insanların dişsiz geçirdikleri süre 24’e indirilmiştir.

Yurthaber 11-03-19 12:45

Aynı gün yapılan protezler ile dişsizlik tarih oluyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, çeşitli sebepler ile kaybedilen dişlerin zamanla insanları dişsizliğe ve konforsuz protezlere ittiğini belirterek, “Gelişen teknolojiler ile dental implantların üretimi sonucu kaybedilen dişler taklitleri ile restore ediliyor” dedi.Çene kemiğine konulan ve diş kökünü taklit eden bu titanyum materyalin üzerine dişler tasarlanarak sabit ve estetik konforlu dişler yapılabildiğini anlatan Genç, “İmplantların ilk üretiminden günümüze çeşitli evrelerden geçilmiş ve şuan gelinen noktada insanların dişsiz geçirdikleri süre 24’e indirilmiştir.

Haber 16-02-19 13:08

İmplant sonrası bu yiyeceklere dikkat

Diş Hekimi Zafer Kazak, implant sonrası yenilmesi gereken yiyeceklere dikkat çekti.Medicadent Diş Klinikleri Kurucusu Ve Global Diş Hekimleri Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, “Titanyum vücut dokuları ile etkileşime girdiği ve kuvvetlere karşı dirençli bir materyal olduğu için implant malzemesi olarak tercih edilir.

Yurthaber 09-01-19 09:55

3D teknolojisi ile kafatasına kavuştu

SAMSUN’DA enfeksiyon nedeniyle kafatasında kemik kaybı olan Hasan Ayhan isimli hastaya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Medikal Tasarım Merkezi’nde (METÜM) ’3D yazıcı’ tekniğiyle üretilen titanyum kranial implant başarılı bir operasyonla nakledildi.

Haber 08-12-18 10:31

İmplant sonrası sıcak yiyeceklere dikkat

Diş Hekimi Zafer Kazak, implant sonrası sıcak yiyeceklere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.Diş Hekimi Zafer Kazak, "Titanyum vücut dokuları ile etkileşime girdiği ve kuvvetlere karşı dirençli bir materyal olduğu için implant malzemesi olarak tercih edilir.

Yurthaber 03-12-18 10:20

Taksim'deki caminin betonarmesi bitti, ince işçilik başladı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: - "İnşaatta betonarme bitti ve ince işçiliğe başlandı. Öncelikle ilk etabı betonarme olan kubbenin üstüne konstrüksiyon geldi. Konstrüksiyon üstüne de titanyum kaplamanın imalatı başlandı"

Haber 13-11-18 13:38

Teknoloji ve Ar-Ge'ye yatırım desteğimiz devam edecek

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: - "Teknoloji ve Ar-Ge'ye yatırım desteğimiz devam edecek. TEI gibi önder kuruluşlarımız da paydaşlarla beraber bu çalışmalarını yapacaklar. Bunlar bizim teknoloji ve savunma sanayii yol haritamızda yapı taşları, temel taşları" - TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit: - " İnşallah bu sistemle beraber Türkiye'de yaptığımız milli motorların titanyum alüminat kanatlarını da burada gerçekleştirmiş, başarmış olacağız. Her türlü jet motorunu burada imal edebileceğiz"

Haber 12-11-18 16:20

Kanal tedavisinde kırılan alete dikkat

DİŞ kayıplarını önlemek için yapılan kök kanal tedavisi sırasında çoğunlukla nikel titanyum döner alet sistemleri kullanılıyor.

Haber 26-09-18 10:04

Savunma ve havacılıkta Meksika fırsatı

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi ile Meksika Havacılık Sanayi Federasyonu arasında Farnborough Airshow'da iyi niyet sözleşmesi imzalandı - Sözleşmeyle, döküm, makine imalat, saç şekillendirme, titanyum ve nikel dövme, özel proses, ısıl işlem, kaplama, montaj, kompozit ve ham madde alanlarında Meksika'nın ihtiyaçları doğrultusunda iş birliğine gidilecek

Haber 18-07-18 15:43

Fransa 'titanyum dioksit' maddesini yasaklamaya hazırlanıyor

FRANSA, 2018 yılı sonu sonuna doğru titanyum dioksit isimli gıda katkı maddesini yasaklamaya hazırlanıyor.

Haber 31-05-18 09:48

Kafatası parçalanan gence üç boyutlu tedavi yöntemi

Trafik kazası sonucu kafatasının iki tarafı parçalanan genç, Türkiye'de ilk defa üç boyutlu yazıcıyla "titanyum"dan üretilen kafatası parçası ile hayata bağlandı - Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Muhammed Ali Köse: - "Titanyum da olsa kafatasım düzeltildi. Ameliyat öncesinde yaşadığım bazı sıkıntılar da ortadan kalktı. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Üniversite hayallerime şu an kaldığım yerden devam ediyorum" - SBÜ Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tehli: - "İki taraflı kemik defekti olup hem hayatta kalan hasta sayısı az hem de bunların onarılma ameliyatlarını az görüyoruz. Biz bu ameliyatları uzun süredir yapıyoruz ama genellikle tek taraflı ameliyatlar yaptık. İki taraflı bizim için de ilk oldu" - METÜM Müdürü Ayyıldız: - "Bu tasarım yapılırken ortam eksikliği hacim olarak hesaplandığında yüzde 43 eksiklik olduğu ve titanyum implantlar kapatılacak şekilde tespit edildi"

Haber 17-04-18 11:15

Akıllı Asker Kıyafeti ‘nefer X’ Geliyor

Bursalı bir firma tarafından projelendirilen ve yapım aşaması tek tek aşılan interaktif kask, titanyum iskelet...

Yurthaber 27-01-18 14:53

İmplant Sonrası Beslenmeye Dikkat

Diş implantlarının ağızda eksik olan dişlerin yerine konması amacıyla, genellikle titanyum veya titanyum bileşiklerinden hazırlanan...

Yurthaber 24-10-17 10:43

İmplant Sonrası Sıcak Yiyeceklere Dikkat

Diş implantlarının ağızda eksik olan dişlerin yerine konması amacıyla, genellikle titanyum veya titanyum bileşiklerinden hazırlanan...

Yurthaber 11-08-17 10:01

İmplant Sonrası Beslenmeye Dikkat

Diş implantlarının ağızda eksik olan dişlerin yerine konması amacıyla, genellikle titanyum veya titanyum bileşiklerinden hazırlanan...

Yurthaber 02-08-17 10:19

Ağız Sağlığında Titanyum Diş Dönemi

Diş Hastalıkları Uzmanı Doktor Zeliha Muslu, implant uygulamasında komşu sağlıklı dişlerinin korunduğunu belirterek, "Kaybedilen diş...

Yurthaber 30-06-17 11:11