Isviçre Haberleri Ve Son Dakika Isviçre Haberleri

Isviçre Haberleri Ve Son Dakika Isviçre Haberleri

Batı Avrupa’da yer alan ve denize kıyısı olmayan İsviçre, barışçıl bir ülke olarak bilinmektedir.

Jura dağları, İsviçre platosu ve Alpler arasında yer alır. Almanya, Fransa, Avusturya ve İtalya ile komşudur. İsviçre, uluslararası örgüt olan Kızılhaç’ın ortaya çıktığı ülke olarak da bilinmektedir.

Eşitlikçi bir yönetime sahip olan ülke, 1815 yılından beri silahlı tarafsızlık antlaşması içerisinde yer alır. 26 kantondan oluşan İsviçre’nin resmi başkenti Bern olmak üzere birçok önemli şehriyle de ünlüdür.

Lozan, Basel, Cenevre gibi şehirler birçok turiste ev sahipliği yapar. Ülke dört farklı resmi dile sahiptir.

Bunlar; Almanca, İtalyanca, Fransızca ve Romanca'dır. Resmi bir dini olmayan ülke, birçok dine ev sahipliği yapar. Yılın her mevsimi ziyaretçi akınına uğrayan ülke, schengen bölgesinde yer aldığı için schengen vizesi alınarak seyahat edilir

İsviçre Haberleri

Gelişmiş ekonomilerde ilk! İsviçre Merkez Bankası'ndan faiz kararı

İsviçre Merkez Bankası (SNB), gelişmiş ülkelerde faiz oranını ilk düşüren merkez bankası oldu. SNB'den yapılan açıklamada, politika faizinin 0,25 baz düşürülerek yüzde 1,50’ye çekildiği belirtildi.

Finans 21-03-2024 13:09

İsviçre'de yaşayan Türk anlattı! Çöp atmanın bile kuralları var... Eğer uymazsanız çöpü karıştırıp sizi bulurlar

İsviçre'de yaşayan bir Türk sosyal medyadan yaptığı paylaşımında ülke genelinde bölgelere bağlı olarak değişen çöp atma kurallarından söz etti. Çöpleri belirlen çöp poşetleriyle çöpe atmak zorunda olduklarını belirten kadın, kurallara uyulmaması durumunda özel bir ekibinin sizi tespit ederek evinize ceza gönderdiğini söyledi.

Trend 02-02-2024 10:39

Volkan Demirel, EURO 2032'yi bekliyor! 'Geceden beri gözüme uyku girmedi!'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Elçisi Volkan Demirel, UEFA'da gerçekleştirilecek toplantı sonrasında 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğini İtalya ile birlikte alacaklarına inandığını söyledi.

Spor 09-10-2023 21:26

Türk gezgin ütopik ülke diyerek tanıttı! Ne kasiyer var ne de güvenlik görevlisi... Sosyal medyada gündem yarattı

Sosyal medyadan gezdiği yerleri paylaşarak tanınmaya başlayan bir Türk gezgin İsviçre'de yer alan bir markete giderek kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Markette herhangi bir çalışanın ya da güvenlik görevlisinin bulunmadığını dile getiren gezgin alışveriş yapanların ödemesini yaptığı ve para üstünü aldığı anları gösterdi. Türk gezgin marketi, "Resmen ütopik ülke kurmuşlar" diyerek tanıttı.

Trend 03-10-2023 15:54

Türkiye - İsviçre maçında ilginç an! Fatih Terim kadroyu açıklamayı unutunca Nihat Kahveci araya girdi

2008 yılında karşılaştığımız İsviçre ile aynı kadrolarla yine karşı karşıya geldik. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremi için özel olarak düzenlenen yardım maçında Türkiye ile İsviçre kozlarını paylaştı. Eğlenceli anlara sahne olan maç öncesi Fatih Terim'in soyunma odası konuşması sosyal medyada gündem oldu.

Spor 09-09-2023 20:38

İsviçre'den 'devletsiz' sayılan Afganlarla ilgili dikkat çeken karar! Özel pasaport verilecek: O karar dönüm noktası oldu

İsviçre, ülkesinde yaşayan, geçerli resmi belgesi olmayan ve artık "devletsiz" sayılan Afganlarla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. İsviçre, Afganlara özel bir İsviçre pasaportu alma hakkı tanıyacak. İsviçre Devlet Göç Sekreterliği (SEM) Sözcüsü Daniel Bach, bu pasaportu alan Afganların birçok ülkeye seyahat edebileceğini ifade etti.

Haber 24-08-2023 22:41

Tiki yüzünden hayatı kabusa döndü! İsviçre'de ameliyat oldu ama... Gerçekten doğru söylemiş adam

İsviçre'de yaşayan Aynur Bozkaya'nın tiki yüzünden hayatı kabusa döndü. İsviçre'de ameliyat olan kadın iyileşemediği gibi duyma yetisini de kaybetti. Türkiye'ye kızının yanına ziyarete gelen kadın, kendini Türk doktorlarına emanet etti. "Kendim aynaya bakamaz hale geldim, toplum içine giremez hale geldim." diyen Bozkaya, Türkiye'deki ameliyatın ardından sağlığına kavuştu ve Atatürk'ün meşhur sözünü hatırlattı.

Haber 13-08-2023 10:16

37 yıl önce kaybolan dağcının cansız bedenini buldular! Buzullar eriyince ortaya çıktı

İsviçre'nin güneybatısındaki Matterhorn Dağı’nın zirvesinde bir ceset bulundu. Yapılan incelemelerle birlikte DNA testi sonuçlarına göre bulunan cesedin 37 yıl önce kaybolan Alman bir dağcıya ait olduğu yıllar sonra ortaya çıktı.

Trend 29-07-2023 09:41

Olimpiu Morutan, 3 dakikada şov yaptı! İsviçre karşısında 2 gol attırdı, maça damga vurdu...

EURO 2024 Elemeleri I Grubu dördüncü maçında İsviçre ile Romanya karşı karşıya geldi. Swissporarena'da oynanan müsabakanın ilk yarısı, İsviçre'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. 89. dakikaya 2-0 önde giren İsviçre, Olimpiu Morutan'ın 3 dakikada yaptığı şovla adeta şoke oldu. Bonservisi Galatasaray'da bulunan genç futbolcu, 89. ve 90+2. dakikada yaptığı asistlerle maça damgasını vurdu. İşte detaylar...

Spor 20-06-2023 00:09

İletişim Başkanlığı'ndan İsviçre'deki skandala tepki: Şiddetle kınıyoruz

İsviçre'de teröristlerin Türkiye aleyhine yaptığı skandal eyleme bir sert tepki de İletişim Başkanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada, "İsviçre'nin Zürih kentinde, teröristlerin Türk Bayrağımızı hedef alan alçak eylemlerini şiddetle kınıyoruz." denildi.

Haber 15-06-2023 18:05

SON DAKİKA | İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı

Son dakika: İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, dün Zürih'te gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan eylemler nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haber 15-06-2023 15:00

Çirkin provokasyon! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türk bayrağını hedef aldılar…

Skandal görüntüler bu kez İsviçre'nin Zürih kentinden geldi. Ülkede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türk bayrağını hedef alan provokasyonlar düzenlendi. "Zürih Devrimci Grev Kolektifi" adlı grup tarafından Zürih'teki UBS bankası önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen kukla ve Türk bayrağı yakıldı.

Haber 15-06-2023 08:03

Hız sınırını aştı, 2 milyon 750 bin TL para cezası yedi!

Finlandiya'da iş adamı Anders Wiklof adlı kişiye hız sınırını aştığı için 121 bin euro para cezası kesilerek ehliyetine 10 gün süreyle el konuldu.

Haber 05-06-2023 21:30

Havada korku dolu anlar! Kabin bagajındaki elektronik sigara patladı... Kabin bir anda dumanla kaplandı

İsviçre’den Hollanda’ya giden bir yolcu uçağında yaklaşık 7 bin fitteyken kabin bagajındaki elektronik sigaranın patlamasıyla korku dolu anlar yaşandı. Kabin dumanla kaplanırken uçakta acil durum ilan edildi. Birkaç yolcunun kahramanca müdahalesi faciayı engelledi.

Trend 25-05-2023 11:08

Muğla'da turşusu yapılan Datça çağla bademi yurt dışına ihraç ediliyor

Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan 2 ton çağla turşusu, yurt dışına ihraç edildi.

Yurthaber 18-04-2023 14:50

İsviçre ve Finlandiya'da da uygulanıyor! Milyonlara sosyal koruma: Vatandaşlık maaşı geliyor

Hükümet kolları sıvadı. İsviçre, Finlandiya gibi zengin ülkelerde de uygulanan vatandaşlık maaşı uygulaması başlatılacak. Kişiye değil, haneye aile bazlı ödenecek vatandaşlık maaşı uygulamasında maaş tutarı yaş, aile nüfusu gibi birçok kriter dikkate alınarak belirlenecek. Hayata geçirilecek aile bazlı vatandaşlık maaşı uygulamasıyla gelir seviyesi asgari hayat standardının altında tek bir aile, hanenin kalmaması hedefleniyor.

Finans 14-04-2023 08:52

Çoğu hizmet dışı kalmıştı... Alman tankları İsviçre'yi karıştırdı!

İsviçre'de, Almanya'ya satılması planlanan Leopard tankları ülkeyi karıştırdı. İsviçre'de hizmet dışı bırakılan tankların Almanya'ya satılmasına ilişkin İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset, "İsviçre'deki yasal çerçevemiz göz önüne alındığında silah ihracatı mümkün değil. Hükümet ve Federal Konsey için bu yasal çerçeveyi sürdürmek zorundayız ve istiyoruz." dedi.

Haber 08-03-2023 20:05

Son dakika: Mario Balotelli'ye yapılan hareket İsviçre'yi karıştırdı! Formasının yakılmasına dayanamadı, Süper Lig'e geri dönmeyi seçti!

Geçtiğimiz sezon Adana Demirspor formasıyla gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Mario Balotelli, bu sezon başında İsviçre Ligi ekiplerinden Sion'un yolunu tutmuştu. Yeni takımına büyük umutlarla transfer olan ancak beklenen etkiyi bir türlü gösteremeyen İtalyan golcü, hiç beklemediği bir hareketle karşı karşıya kaldı. Mario Balotelli, taraftarlarının formasını yakmasının ardından ayrılık kararı aldı.

Spor 02-03-2023 16:51

İsviçre’den gönderilen klimalı çadırlar Hatay’a kuruldu! Sosyal medyanın gündemine yerleşti

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen 11 il yerle bir oldu. Bölge beşik gibi sallanmaya devam ederken depremzedelerin barınabilmesi için çadır kentler kuruldu. Afetlerin ardından Türkiye’de dördüncü seviye alarm durumu verilirken dünyanın pek çok yerinden bölgeye yardım yağdı. Sosyal medyada paylaşılan İsviçre’den gönderildiği ifade edilen klimalı çadırlar gündem oldu.

Trend 02-03-2023 08:42

İsviçreli deprem bilimciden dikkat çeken 'Türkiye' açıklaması! Oldukça nadir dedi ve ekledi: Dünyada yılda belki bir kez bu büyüklükte bir deprem oluyor

İsviçre Sismoloji Servisi Direktörü Stefan Wiemer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremle ilgili olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Wiemer, "Türkiye ile Suriye arasındaki bölgede 100 yılı aşkın süredir bu kadar büyük bir deprem yaşanmadı. Böyle büyük bir deprem gerçekten çok nadirdir." ifadelerini kullandı.

Haber 09-02-2023 20:23

İsviçre'den gelen hastaya Mardin'de tüp mide ameliyatı yapıldı

İsviçre'den gelen Mardin'e gelen Türk vatandaşı Arzu Kolakan, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sleeve Gastrektomi (tüp mide) ameliyatı oldu.

Yurthaber 30-01-2023 12:03

Bulutlara lazer attılar! Sonuç, hava durumu meraklılarını bile şaşırtabilecek kadar ilginç

İnsanoğlunun yıldırım çarpmalarına karşı en iyi koruması Franklin çubuğu adı verilen sivri çubukların yer aldığı paratoner olarak bilinir. Ancak İsviçre'deki bir dağın telekomünikasyon kulesinin bulunduğu tepesinde yapılan bir deney, tüm dengeleri değiştirebilir. Çünkü lazerlerle yapılan bu deneyde bulutlara kısa ve yoğun lazer darbeleri atıldı. Ortaya ise hava durumu meraklılarını bile şaşırtacak kadar ilginç bir sonuç çıktı.

Haber 18-01-2023 16:16

“Refah seviyeleri o kadar yüksek ki...” diyerek paylaştı! Helikopterle taşınma videosu sosyal medyayı ikiye böldü

İsviçre’de yaşayan bir Türk vatandaşının sosyal medyadan yaptığı paylaşım gündem yaratırken kullanıcılar arasında fikir ayrılıklarına neden oldu. Türk vatandaşının paylaşımı İsviçre usulü bir ev taşınmasını gösterirken o anlar kullanıcıların ilgisini çekti. 100 metrelik taşınma için helikopter kullanıldığı anların sosyal medyadan paylaşılması gündem yarattı.

Trend 19-12-2022 10:36

Maçta Hoş geldin pankartı açılmıştı ama Cristiano Ronaldo Al Nassr'a Hayır dedi, Galatasaraylıları heyecan sardı!

Manchester United'ın kendisine ihanet ettiğini söyleyen Cristiano Ronaldo'nun sözleşmesi feshedilmiş ve yıldız futbolcu boşa çıkmıştı. Dünyaca ünlü futbolcuya Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'dan astronomik bir teklif geldiği iddia edilmiş ve Ronaldo'nun bu teklifi kabul ettiği öne sürülmüştü. Hatta Portekiz'in İsviçre ile oynadığı maçta "Al Nassr'a hoş geldin Ronaldo" pankartı açılmıştı. Cristiano Ronaldo'nun maç sonunda transfere dair verdiği cevap Galatasaraylıları heyecanlandırdı.

Spor 07-12-2022 08:34

Gonçalo Ramos meğer böyle tanınmış! Dünya Kupası'ndaki performansıyla ağızları açık bırakan genç yıldızın kariyerine Jorge Jesus'tan büyük dokunuş! Gonçalo Ramos kimdir?

FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu maçında İsviçre ile karşı karşıya gelen Portekiz, müsabakadan 6-1'lik galibiyetle ayrılarak çeyrek finalde Fas'ın rakibi oldu. Maçta Cristiano Ronaldo'nun yerine sahaya çıkan Gonçalo Ramos, İsviçre'ye karşı hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekti. Şu anda Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapan Jorge Jesus'un Ramos'un kariyerine büyük bir dokunuş yaptığı ortaya çıktı.

Spor 07-12-2022 07:40

Son dakika: Gol düellosunu İsviçre kazandı! Tansiyonun yüksek olduğu maçta Sırbistan'ı deviren İsviçre, Dünya Kupası'nda son 16 turuna kaldı...

Son dakika haberleri: 2022 FIFA Dünya Kupası'nda heyecan ve sürprizler devam ediyor. G Grubu'nun 3. ve son maçında Sırbistan ile İsviçre karşı karşıya geldi. Kazananın gruptan çıkacağı müsabaka yüksek tansiyon içerisinde geçerken, futbolseverler karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. 90 dakikası büyük bir mücadeleye sahne olan maçta kazanan taraf İsviçre oldu ve son 16 turuna yükseldi. Sırbistan ise Dünya Kupası'na veda etti.

Spor 03-12-2022 00:00

Neymar var, yok fark etmiyor! Brezilya bu sefer de İsviçre'ye acımadı

2022 Dünya Kupası'nda heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Turnuvada G Grubu'nun 2. maçlarında Brezilya ile İsviçre kozlarını paylaştı. Gruptan çıkması muhtemel iki ekibin karşılaşmasında sambacılar güldü. Brezilya'da Neymar'ın sakatlığı nedeniyle oynayamadığı mücadele 1-0'lık Brezilya üstünlüğü ile sonuçlandı.

Spor 28-11-2022 20:53

İsviçre Kamerun'u 1-0 mağlup etti! Kendi ülkesine gol attı, sevinmedi...

2022 Dünya Kupası'nda İsviçre ile Kamerun G Grubu mücadelesinde karşı karşıya geldi. Mücadelede gülen taraf 1-0'lık skorla İsviçre olurken, 3 puanın da sahibi oldu. Galatasaray'ın yıldızı Seferovic ile Beşiktaş'ın yıldızı N'Koudou karşılaşmaya yedek başlarken son bölümde oyuna dahil oldu. İşte detaylar...

Spor 24-11-2022 14:57

İsviçre – Kamerun maçı saat kaçta? Hangi kanalda? İsviçre – Kamerun maçı ilk 11’leri

İsviçre – Kamerun bugün Dünya Kupası kapsamında karşı karşıya geliyor. İsviçre ve Kamerun takımlarının muhtemel ilk 11’leri belli oldu. 2022 Dünya Kupası maçları tüm hızıyla devam ederken, 24 Kasım Perşembe gününün ilk maçı İsviçre – Kamerun maçı olacak. G Grubunu ilgilendiren maç Al Janoub Stadyumunda oynanacak. İsviçre – Kamerun maçı saat kaçta? İşte muhtemel ilk 11’ler...

Spor 24-11-2022 12:02

Dünya Kupası oynanırken şoke eden olay! Milli futbolcu, binanın 7. katından atlayarak intihar etti

2022 Dünya Kupası'nda mücadele eden İsviçre'nin milli oyuncusu Karim Gazzetta intihar etti. 27 yaşındaki tecrübeli oyuncunun 7 katlı binanın en üst katından kendini atarak intihar ettiği açıklandı.

Spor 21-11-2022 18:57

Mucizevi kurtuluş! Fabrika işçisi 720 derece sıcaklığındaki alüminyum kazanına düştü

İsviçre'deki St. Gallen kentindeki bir fabrikada korkunç bir olay yaşandı. İsmi açıklanmayan bir fabrika işçisi720 derecelik döküm kazanlardan birine düştü. Dizlerine kadar kazanın içindeki sıvı alüminyuma batan işçi mucizevi bir şekilde kendisini düştüğü yerden çıkarttı ve ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Trend 12-11-2022 07:59

İsviçre maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Terör örgütü PKK'nın eylemi nedeniyle İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsviçre'nin, terör örgütünün propaganda eylemlerine son vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 12-11-2022 01:31

İsviçre'nin Dünya Kupası kadrosu açıklandı! Seferovic dahil edildi mi?

İsviçre Milli Takımı'nın 2022 Katar Dünya Kupası kadrosu açıklandı. Galatasaray forması giyen Haris Seferovic de kadroda yer aldı.

Spor 09-11-2022 15:49

Muğla'da ezandan etkilenen İsviçreli çift Müslüman oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan ve ezandan etkilenen İsviçreli çift, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Haber 28-10-2022 17:29

Sınırları aştılar! Bu kez de kendilerini İsviçre ve Almanya polisi olarak tanıtıp… Dudak uçuklattı: 313 milyon lira değerinde

Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Ancak bu kez dolandırıcılığın uluslararası boyutta olması dikkat çekti. İsviçre ve Almanya’da yaşayan yaşlıları arayıp kendilerini İsviçre veya Almanya polisi olarak tanıtan, böylece 88 milyon liralık vurgun yapan şebekeye operasyon düzenlendi. İzmir merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 313 milyon 87 bin lira değerindeki mal varlıklarına el konuldu.

Haber 25-10-2022 18:13

Ünlü iş kadınına akılalmaz tuzak! Yakın arkadaşı tanıştırdı, başına geleni anlayınca şoke oldu

Ünlü hayırsever Semiha Şakir'in torunu, iş kadını Dina Topbaş Mütevelli, arkadaşı aracılığıyla tanıştığı bir bankacıya 6 milyon dolar kaptırdı. İsviçre'deki bir bankada görevli olan Bala K. isimli kişiye, yıllar içerisinde yatırım amaçlı olarak 20 milyon dolar yollayan Dina Mütevelli, kâr ettiğini düşünürken büyük şok yaşadı.

Haber 01-10-2022 07:30

İsviçre, ABD'den 36 adet F-35 satın alacak! Muhalefetten tepki geldi

İsviçre, ABD'den F-35A tipi savaş jeti satın alacak. İsviçre hükümetinden yapılan açıklamada, Federal Silahlanma Ofisinin, 36 adet F-35A temin etmek için ABD makamlarıyla anlaşmaya vardığı duyuruldu. F-35A alımına ilişkin anlaşmanın, muhalefetin referanduma götürme süreci beklenmeden imzalanması tepki çekti.

Haber 20-09-2022 01:08

Rusya’nın doğalgaz hamlesi Avrupa’da enerji krizini doğurdu! İsviçreli bakandan ilginç tasarruf önerisi: Birlikte duş alın

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Doğalgaz alımında büyük ölçüde Rusya’ya bağlı olan Avrupa kış aylarının öncesinde enerji kriziyle karşı karşıya kaldı. Rusya’nın doğalgaz hamlesi üzerine Avrupalı liderler vatandaşlarını enerji tasarrufu konusunda uyarmaya başladı. İsviçreli Federal Çevre, Ulaştırma, Enerji ve İletişim Dairesi Bakanı Simonetta Sommaruga'ın tasarruf önerisi ise herkesi şaşırttı. Bakan vatandaşlara “Birlikte duş alın” tavsiyesinde bulundu.

Trend 14-09-2022 15:39

Avrupalı bakandan enerji krizine şaşırtan çözüm! Birlikte duş almalıyız

Rusya'nın Avrupa'ya gaz sevkiyatını durdurması üzerine kıtada enerji krizi yaşanıyor. Avrupalı siyasiler, krize ve yaklaşan kışa yönelik birçok fikir ortaya atmaya başladı. İsviçre Çevre, Ulaştırma, Enerji ve İletişim Dairesi Bakanı Simonetta Sommaruga, enerji krizine çözüm amacıyla vatandaşlara birlikte duş almaları önerisinde bulundu. Bakanın 'duş' teklifi ülkede gündem oldu.

Haber 13-09-2022 23:25

Adnan Oktar olayında yeni skandal! İsviçre makamları tüm bilgileri avukatlarına vermiş…

Adnan Oktar davası ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Bu kez skandal detay İsviçre’den geldi. İsviçre makamlarının, koruma altındaki Adnan Oktar mağdurunun bilgilerini Oktar'ın avukatlarına verdiği öğrenildi. Avukatların o bilgileri kullanarak davayı Oktar'ın lehine çevirmeyi hedeflediği öne sürüldü. İşte Adnan Oktar davası ile ilgili yeni detaylar…

Haber 04-09-2022 12:39

CERN açıkladı: Büyük Hadron Çarpıştırıcısı ile şimdiye kadar görülmemiş 3 yabancı parçacık keşfedildi

İsviçre'deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde (CERN) doğadaki dört temel kuvvetin dışında yeni bir kuvvet arama çalışmalarını sürdürmek için inşa edilen ve 3 yıllık bakımın ardından yeniden çalıştırılan Büyük Hadron Çarpıştırıcısının (LHC), şimdiye kadar hiç görülmemiş yeni parçacıklar keşfettiği duyuruldu. Keşfedilen 3 yabancı parçacığın evrenin anlaşılması yolunda büyük bir adım olduğu belirtildi.

Haber 06-07-2022 00:07

CERN: Büyük Hadron Çarpıştırıcı karanlık maddeyi bulma hedefiyle yeniden çalıştırılıyor

Evrenin en büyük sırlarından biri olan karanlık maddenin gizemi, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın (LHC) yarın yeniden faaliyete geçmesiyle çözülebilir.

Haber 04-07-2022 23:11

İsviçre Portekiz maçı saat kaçta? İsviçre Portekiz maçı hangi kanalda? Canlı yayın izle bilgisi!

İsviçre Portekiz'i UEFA Uluslar Ligi 4. hafta maçında konuk edecek. İsviçre - Portekiz maçı 12 Haziran Pazar (bugün) oynanacak. Futbolseverlerin merakla beklediği maç ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki İsviçre Portekiz maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte heyecanla beklenen maç ile ilgili ayrıntılar haberimizde...

Spor 12-06-2022 21:23

İsveç'ten şoke eden hamle: 'O kadınların' şort giymeleri yasak!

İsveç'in güneyinde yer alan Blekinge'ya bağlı Olofström kasabasındaki bir sığınma evinde Ukraynalı mülteci kadınların vücut kısımlarını gösteren kısa kıyafetler giymeleri farklı kültürlerden erkekleri kışkırtabileceği ve kadınların güvenliğini tehlikeye atabileceği gerekçesiyle yasaklandı. Bu hamle, aktivist Gitana Bengtsson'un tepkisine neden oldu.

Haber 26-05-2022 17:18

Şimdiye kadar satılan en büyük elmas! Fiyatı dudak uçuklattı

İsviçre’deki müzayedede 228,31 karatlık elmas yaklaşık 19 milyon dolara alıcı buldu. Öte yandan The Rock (Kaya) isimli elmas, müzayedenin en değerli parçası olarak dikkat çekti. İşte haberin detayları...

Haber 11-05-2022 21:01

AK Parti Sözcüsü Çelik, Basel'de 23 Nisan Festivali'ni hedef alan saldırıyı kınadı:

"Teröre bu fırsatı verenlerin demokrasi ve hukuk konusunda aynaya bakması gerekir"

Yurthaber 09-05-2022 17:08

İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları Türklere saldırdı! Yaralılar var

İsviçre'de düzenlenen '23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'ne terör örgütü PKK yandaşları saldırı düzenledi. Saldırıda en az 6 Türk yaralandı. Dışişleri Bakanlığı, "İsviçre'nin Basel kentinde bugün düzenlenen '23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'ne yönelik olarak terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

Haber 09-05-2022 06:27

Türkiye, Basel'de 23 Nisan Festivalini hedef alan saldırıyı kınadı

Türkiye, Basel'de "23 Nisan Festivali"ni hedef alan saldırıyı kınadı

Yurthaber 08-05-2022 23:53