Toki Orta Gelir Konut Basvurulari Haberleri

1,5 milyon konut için karar! Her an sizin de kapınız çalabilir: Bakan Mehmet Şimşek'ten vergi kaçırana çok net uyarı

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan döneminin sona ermesinin ardından kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti. Bu mükellefler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere en kısa süre içinde vergi dairelerine gönderilecek. 1,5 milyon konut için fiili denetimlerin başladığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçırarak haksız kazanç sağlayanların takipçisi olacağını söyledi.

Finans 2024-04-09 11:25:13

Kulak tıkanıklığı nasıl geçer, ne iyi gelir? Kulak tıkanıklığı belirtileri ve tedavisi

Kulak tıkanıklığı, günlük yaşamı oldukça rahatsız edebilen ve sıkça karşılaşılan bir durumdur. Kulak tıkanıklığı genellikle kulakta biriken kir, orta kulak iltihabı, havuz suyu, yüksek irtifa değişiklikleri veya sinüzit gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Bu durum işitme kaybına neden olabilir veya rahatsız edici bir his yaratarak kişinin genel yaşam kalitesini etkileyebilir.

Haber 2024-03-21 11:03:41

Hurmanın faydaları nelerdir? Günde kaç tane hurma yemek gerekir, hurma bağırsaklara iyi gelir mi?

Hurma, palmiyegiller ailesine mensup, yaygın olarak çöl, tropikal ya da ılıman iklimin egemen olduğu bölgelerde yetişen faydalı bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Koyu kahverengi renge sahip olan hurmanın ana yurdu ise Orta Doğu olarak bilinmektedir. Çeşitli vitamin ve mineraller açısından epey zengin olan hurmanın, insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi mevcuttur. Peki, hurmanın faydaları nelerdir, günde kaç tane hurma yemek gerekir ve bağırsaklara iyi gelir mi?

Haber 2024-03-08 18:29:29

Ek MTV'den KDV'ye, Gelir Vergisi'nden, Kurumlar Vergisi'ne... Bakan Şimşek'ten 'vergi artışı' açıklaması! Tutumumuz net

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda öngörmedikleri bir adım atmayacaklarını belirten Şimşek, vergilerle ilgili konuya da açıklık getirdi. Şimşek, "Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranlarını artırmayacağız" dedi.

Finans 2024-03-08 08:18:01

Semizotunun faydaları nelerdir? Semizotu hangi hastalığa iyi gelir?

İnsan sağlığına olumlu katkılar sağlayan birçok sebze türü bulunmaktadır. Semizotu da bünyesinde barındırdığı çeşitli vitamin ve mineraller sayesinde pek çok yararı olan sebze türlerinden biridir. Pirpirim ismiyle de tabir edilen bu sebze, semizotugiller ailesi içerisinde yer almaktadır. Ana yurdu Hindistan ve Orta Doğu olan bu sebzenin insan sağlığı açısından sayısız yararı bulunmaktadır. Peki, semizotunun faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir?

Haber 23-02-24 18:32

Hem ev sahibi hem kiracılar dikkat, detaylar belli oldu! Gelir İdaresi Başkanlığı kira vergisi için karar almıştı: Eğer birinci dereceden akraba değilse…

Konut kiralarına ilişkin vergilendirme süreci 1 Mart itibarıyla başlıyor. Konut kira potansiyeline sahip dairelerin bir bölümünün ise akrabalar tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıldığı biliniyor. Peki kişilerin akrabalarına ücretsiz oturmaları için tahsis ettikleri evler için vergilendirme nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Finans 22-02-24 10:10

İslahiye'deki afet konutlarına ilk depremzede aile yerleşti

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde afetzedeler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan kalıcı konutlara ilk aile yerleşti.

Yurthaber 21-02-24 15:17

Kaynana vergisi tozlu raflardan iniyor, 2 milyon ev tespit edildi! Zaten yürürlükte diyerek uyardı: Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var...

Gelir vergisi beyan döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yaklaşık 4,5 milyon konut mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kira gelirlerine yönelik denetimleri başlarken, sahibi oldukları evlerde kaynanasını kira almadan oturtan gelin ve damatlar için 'vergi borcu' sürprizi geldi. 'Kaynana vergisi' olarak da adlandırılan düzenlemenin yürürlükte olduğunu hatırlatan Abdullah Tolu, ev sahiplerini uyardı. Tolu, "Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var" diye yazdı.

Finans 19-02-24 15:01

İkinci gayrimenkulu olanlar dikkat! Kayınvalide Maliye'ye takıldı, akla gelmeyecek cezayla karşı karşıya kaldı

Konut ve iş yeri kira gelir beyannameleri için 31 Mart tarihi belirlenirken ikinci gayrimenkulu olup akrabalarına bedelsiz kullandıranlara da ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Ankara'da kayınvalidesi ve baldızına evini bedelsiz veren bir kişi cezayla karşı karşıya kaldı.

Finans 11-02-24 13:38

Tahinin faydaları nelerdir? Tahin neye iyi gelir, aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Bir Orta Doğu çeşnisi şeklinde karşımıza çıkan tahinin ana maddesi susam bitkisidir. Susam bitkisinin ezilmesi, kavrulması ve soyulması ile güz yüzüne çıkan tahin, çok sayıda kişi tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında yer alır. Özellikle pekmez ile karıştırılarak yenen tahinin sağlık bakımından da sayısız yararı vardır. Buna ek olarak bünyesinde birçok farklı vitamin ve mineral barındırır. Peki, tahinin faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Haber 05-02-24 18:08

Asrın felaketinde evlerini kaybeden depremzedeler, yeni evlerine kavuşmaya çok yakın

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığlı afetzedeler için yapımına başlanan TOKİ konutlarında çalışmalar hızla devam ederken, yapımı tamamlanan 324 konut hak sahiplerini bekliyor.

Yurthaber 02-02-24 10:01

10 bin 840 afet konutunun kurası çekilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce de 5 bin 582 köy tipi afet konutunun ihalesi gerçekleştirildi, bunlardan 2 bin 650'sının inşasına başlandı. Kent genelinde hızla yükselen konutlardan 6 bin 572'si TOKİ konutu, 703'ü de kırsal konut olmak üzere 7 bin 275'inin kurası 3 Şubat'ta çekilecek.

Finans 01-02-24 13:15

TOKİ'den 250 kişi mağdur oldu iddialarına ilişkin açıklama: Haberler gerçeği yansıtmıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "Parasını peşin ödeyerek ev yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu" başlıklı habere ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Projede idaremiz konut inşaatları tamamlandıktan sonra bu konutlar Bakanlığımız eliyle hak sahiplerine teslim edilmiştir" ifadesini kullandı.

Finans 28-01-24 07:51

TOKİ duyurdu! Detaylar belli oldu... 43 ilde konut ve iş yeri satışı

TOKİ başvuru 43 il için başladı! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 26 ilde 123 konut ile 29 ilde 296 iş yerini 7-8 Şubat 2024 tarihlerinde açık artırma yöntemiyle satacak. İller arasında İstanbul, Ankara ve İzmir de var. Satışlara ilişkin detayları açıklayan TOKİ, konutlara yüzde 25 peşinat 72 ay vade ile, iş yerlerine de yüzde 15 peşinat 60 ay vade ile sahip olunabileceğini duyurdu. İşte TOKİ'nin satışa sunduğu yerler ve başvuru detayları...

Finans 26-01-24 11:51

Kimyonun faydaları nelerdir? Kimyon neye iyi gelir?

Maydanozgiller ailesinden olan kimyon, beyaz ya da pembe renkte çiçekler açan, mayıs ve haziran aylarında görünen, bir yıllık otsu bir bitki türüdür. Kimyonun ana vatanının Orta Doğu ve Doğu Akdeniz olduğu bilinmektedir. Dik bir gövdesi vardır. Yaprakları ise parçalı ve tüysüzdür. Şemsiyeye benzeyen çiçekleri 3 ya da 5 saplıdır. Meyveleri temmuz ayında olgunlaşır. Farklı formlarda ve çeşitli durumlarda kullanılabilir.

Haber 13-01-24 06:57

Programda ortalık bir anda gerildi! Sunucu bağlanmak isteyen kişiyi söyledi, İmamoğlu tepki gösterdi: Yanlış yapıyorsunuz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de gündemi değerlendirdi. Hükümetin konut projelerini eleştiren İmamoğlu'na TOKİ Başkanı Ömer Bulut programa katılarak yanıt vermek istedi. Sunucu Senem Toluay Ilgaz format gereği bağlayamayacaklarını ancak daha sonra kendilerini ağırlayabileceklerini ifade etti. Bu anons karşısında sinirlenen İmamoğlu, "Benim muhatabın TOKİ değil" dedi ve Ilgaz'a tepki göstererek, "Doğru bir yayıncılık politikası değil" ifadelerini kullandı.

Haber 28-12-23 23:08

İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya... TOKİ 24 il için duyurdu: 229 arsa açık artırma ile satışa sunuldu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) onlarca arsa için satış kararı aldı. Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yalova’da 229 arsa için açık artırma yöntemiyle satış yapılacağını duyurdu. Peki açık artırma hangi tarihte, ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Finans 27-12-23 15:05

TUZLA TOKİ KURA ÇEKİMİ SONUÇLARI 2023: e Devlet 5750 konut için 2+1, 3+1 TOKİ Tuzla kura çekimi sonuçları isim listesi açıklandı mı?

TOKİ Tuzla kura çekimi sonuçları isim listesi vatandaşalar tarafından merak konusu oldu. TOKİ Tuzla kura çekilişi isim listesi canlı yayında yapılan çekiliş ile belli oldu ve 5750 konut sahibini buldu. Bilindiği üzere çarşamba günü gerçekleştirilen kura çekiminde 2+1 konutların hak sahipleri netleşmişti. Peki, TOKİ Tuzla 2+1 ve 3+1 kura çekimi sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte TOKİ Tuzla kura sonuçları isim listesi ekranı...

Finans 15-12-23 08:18

Göbek düşmesi nedir, göbek neden düşer? Göbek düşmesine ne iyi gelir?

Göbek düşmesi genellikle hamilelik sonrasında karın kaslarının orta hattında ayrılması anlamına gelir. Hamilelik sırasında rahmin büyümesi ve karın bölgesindeki hormonal değişiklikler, karın kaslarının ayrılmasına neden olabilir. Göbek düşmesi, karın kaslarının bu ayrılması sonucunda ortaya çıkan bir boşluk veya çıkıntı ile karakterizedir. Peki, göbek düşmesi nedir be neden olur?

Haber 30-11-23 17:20

Şanlıurfa'daki 897 deprem konutu 1 ay içinde teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan kalıcı konutlardan yapımında sona gelinen 897'si 1 ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek.

Yurthaber 30-11-23 11:32

Şanlıurfa'da deprem konutlarının inşası sürüyor

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentte, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan 4 bin 469 kalıcı konuttan yapımında sona yaklaşılan 900'ünün yeni yılda teslim edilmesinin planlandığını bildirdi.

Yurthaber 22-11-23 13:53

İnşaatı tamamlanan konutlar teslim edilmeye başladı: 'Kasım sonuna dek devam edeceğiz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca inşaatı tamamlanan 1779 sosyal konutun, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını açıkladı.

Haber 08-11-23 15:39

Samandağ’da 424 deprem konutu yapılacak

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 424 konut inşası başlıyor.

Yurthaber 28-09-23 09:42

TOKİ, 43 ilde 212 konut ve 17 ilde 143 iş yerini açık artırma ile satacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, 43 ilde 212 konut ile 17 ilde 143 iş yerini 11-12 Ekim tarihlerinde açık artırma yöntemiyle satacak.

Yurthaber 25-09-23 10:15

Töngelin faydaları nelerdir? Töngel ne işe yarar, hangi hastalıklara iyi gelir?

Töngel, bilimsel adıyla Mespilus germanica özellikle Orta Doğu ve Güney Avrupa kökenlidir. Bu eşsiz meyve hem lezzetli tadıyla hem de sağlık açısından sunabileceği bir dizi fayda ile dikkat çeker. Töngelin sağlığa olan katkıları özellikle besin değeri, vitamin ve mineral içeriği antioksidanlarla zengin oluşu sayesinde oldukça çeşitlidir. Aynı zamanda bu meyve sindirim sistemini desteklemekten bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar pek çok farklı sağlık yararı sunar.

Haber 22-09-23 21:48

Kredi çekmek için maaş ne kadar olmalı? Kredi çekme şartları nelerdir?

Bankadan ihtiyaç, konut veya araba kredisi çekmek isteyen bir kişi hangi şartları karşılaması gerektiğini merak eder. Bu nedenle bankalardan kredi çekileceği zaman ne gibi hususların incelendiğinin bilinmesi gerekir. Dolayısıyla kredi çekmek isteyen bir kişinin gelir seviyesinin, sigortalı olduğu sürenin ve yaşının hangi seviyede olması gerektiği üzerine bilgi aktarılmalıdır. Böylelikle kredi başvurusunda bulunmayı planlayan bir kişi temel şartları karşılayıp karşılamadığını öğrenebilir.

Haber 21-09-23 20:22

TOKİ indirim kampanyası başlıyor! 'Şartlara dikkat edilmeli'

TOKİ'den konut ve iş yeri alanlar, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek. Kampanya 21 Eylül'de başlayacak, 19 Ekim'de sona erecek. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yüzde 25 indirim kampanyasında başvurular bu hafta başlıyor” dedi.

Haber 18-09-23 16:14

SONDAKİKA | Bakan Özhaseki yeni indirim kampanyasını duyurdu! TOKİ'den ev ve iş yeri alanlar dikkat: Son tarih 19 Ekim

Son dakika: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığı canlı yayında TOKİ aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yeni bir indirim kampanyasını duyurdu. Bakan Özhaseki, “TOKİ’den konut ve iş yeri alan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek" dedi.

Finans 14-09-23 22:43

Pursaklar’da Millet Bahçesi yapım çalışmaları devam ediyor

Pursaklar Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğiyle hayata geçirilecek olan Pursaklar Millet Bahçesi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yurthaber 13-09-23 11:50

İş yeri TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ iş yeri başvuru şartları nelerdir?

TOKİ, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olarak hizmet verir. Amacı, dar ya da orta gelirli vatandaşların da ev sahibi olabilmesi için destek olmaktır. Çeşitli kuralları bulunan TOKİ başvuruları iş yeri ya da konut sahibi olmak için ayrı kriterlere sahiptir.

Haber 12-09-23 01:47

Orta Vadeli Planda flaş konut ve emeklilik detayı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Dar ve sabit gelirliye uygun fiyat aralıklarıyla konut üretimine başlanıyor. Kamu bankaları ilk kez ev alacaklara düşük kredi kullandıracak. Bireysel emeklilikte tamamlayıcı uzun süreli bakım sigortası geliyor. İşte detaylar...

Finans 08-09-23 10:08

Son dakika | Orta Vadeli Program'da yol haritası açıklandı: OVP'de enflasyon tahmini 2023 için yüzde 65'e yükseldi: Dolar için 23,9 TL öngörüsü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini içeren Orta Vadeli Programı (OVP) açıklandı. 2024 yılı büyüme hedefi yüzde 4, kişi başına gelir 12 bin 875 dolar olarak hedeflenirken, 2023 enflasyon hedefi yüzde 65’e çıktı. Bu yıl sonunda 1.6 trilyon lira bütçe açığı öngörülürken, 2023'te dolar kurunun yaklaşık 23,9 TL olacağı paylaşıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 06-09-23 14:19

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan vergiler için yeni uygulama! MTV, pasaport harcı, emlak vergisi… Tek kelime bile yeterli

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yapay zeka ile çalışan dijital vergi asistanı GİBİ'yi vatandaşların kullanımına sundu. GİBİ, motorlu taşıtlar vergisi, konut vergisi, pasaport ve yurt dışı çıkış harcı ya da cep telefonu IMEI işlemleri gibi vatandaşların günlük hayatına dair birçok konudaki sorulara yanıt veriyor. Uygulama, daha detaylı vergi konularında da hizmet sağlıyor.

Finans 04-09-23 12:00

İstanbul’da kritik toplantı! 3 yıllık yol haritasında son rötuş: Orta Vadeli Program bu hafta açıklanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar önceki gün İstanbul'da bir araya gelerek Türkiye ekonomisi için önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Son rötuşları yapılan, 3 yıllık ekonomi haritasını ortaya koyacak Orta Vadeli Program (OVP) bu hafta açıklanacak. Gelir eşitsizliğinin azaltılmasını, dar gelirlinin korunmasını esas alan OVP’yle ekonomi yönetiminin atacağı adımlar takvime bağlanacak.

Finans 04-09-23 07:20

Kaz etinin faydaları nelerdir? Kaz eti neye iyi gelir?

Kaz eti özellikle Orta Asya, Sibirya ve Kuzey Amerika gibi bölgelerde tüketilen, göçmen kuş olan kazın etinden elde edilen bir et türüdür. Kaz eti, geleneksel olarak yerel kültürlerin yemeklerinde önemli bir rol oynamıştır ve bu bölgelerde besin değeri yüksek bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Kaz etinin besin değeri oldukça yüksektir. İçeriğinde zengin miktarda protein bulunur ve bu, kas gelişimi ve vücut onarımı için önemlidir.

Haber 30-08-23 16:03

Sosyal konut projesi nedir, TOKİ başvuru şartları nelerdir? Sosyal konut projesi şartları nelerdir?

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyenlere sunulan seçeneklerden biri de sosyal konut projeleridir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kuruluşu, bu amaçla kurulmuş bir kamu kuruluşudur. Bazı şartlara bağlı olarak dahil edilebilen konut projeleri için ilgili kurumlara başvuru yapmak ve istenen şartları yerine getirmek gerekir. Sosyal konut projelerinden yararlanabilecek kişiler kanunlar gereğince belirlenmiştir. Peki, sosyal konut projesi şartları nelerdir?

Haber 28-08-23 10:33

TOKİ arsa şartları nelerdir? TOKİ e-Devlet arsa başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan Toplu Konut Dairesi Başkanlığı (TOKİ) öncelikli olarak sosyal konut üretimi amacı ile kurulmuş olan bir kamu kuruluşudur. Seksenli yıllarda faaliyet göstermeye başlayan TOKİ kapsamında arsa ya da ev alabilmek için gerekli bazı koşullar ve uyulması gereken bazı kurallar bulunur.

Haber 21-08-23 22:34

Pirinç suyunun cilde faydaları nelerdir? Pirinç suyu sivilce lekelerine iyi gelir mi?

Pirinç suyu, pirinç tanelerini haşlama veya suda bekletme yöntemiyle elde edilen bir içecektir. Asya ve Orta Doğu'da uzun yıllardır kullanılan pirinç suyunun sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. İçerdiği lif ve nişasta ile sindirim sistemi için yararlıdır, kabızlık gibi sindirim problemlerini hafifletebilir. Aynı zamanda, bağırsakları rahatlatarak ishalin şiddetini azaltabilir.

Haber 31-07-23 17:06

Kısır kilo aldırır mı? Diyet yapan biri kısır yiyebilir mi?

Kısır özellikle Orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen lezzetli ve besleyici bir meze veya salata çeşididir. İçeriğinde bulunan bulgur, sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş kısır tatlı ve ekşi lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Ancak kısır ve kilo alımı arasındaki ilişki hakkında zaman zaman merak uyandıran sorular gündeme gelir.

Haber 31-07-23 14:37

En son 5 yıl önce böylesi olmuştu: Konut kredisi faizleri yükselince bankalardan yeni hamle: Beyaz yakalıya, 40 bin TL maaşı olana kredi var…

Son 5 haftada kredi faizleri 10 puan artışla yüzde 34’ü aştı. Böylece faizler 5 yılın en yüksek seviyesine yükselirken, konut piyasasında yüzde 30’luk daralma tehlikesi gündeme geldi. Bankalar ise yükselen faizler karşısında konut kredisi kullanmak isteyenler için kriter değiştirdi. Daha seçici davranan bankalar artık aylık ortalama geliri 40 bin lira ve üzerinde olan, gelir düzeyi yüksek, hatta beyaz yakalı, kredi skoru yüksek ve düzenli ödeme yapanlara öncelik tanıyor.

Finans 31-07-23 09:04

Hayrabolu Millet Bahçesi çok yakında açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle yürütülen Hayrabolu Millet Bahçesi çok yakında vatandaşların istifadesine sunulacak.

Yurthaber 24-07-23 11:48

TOKİ 42 il için duyurdu! İstanbul ve Ankara da var: 120 ay vade yüzde 25 peşinat ile 2+1 ve 3+1 konut satacak...

TOKİ 42 ilde açık artırma usülüyle konut satışı duyurusunda bulundu. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutların yer alacağı müzayede de TOKİ İstanbul ve Ankara'nın da yer aldığı 42 il için konut satışı yapacak. İşte haberin detayları...

Finans 12-07-23 13:32

Orta kulak iltihabı antibiyotiksiz geçer mi? Orta kulak iltihabı tedavisi kaç gün sürer?

Orta kulak iltihabı özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen bir sağlık sorunudur. Orta kulak kulak zarının arkasında yer alan boş bir bölmedir ve işitme ile denge fonksiyonlarına katkıda bulunur. Orta kulak iltihabı bu bölgedeki enfeksiyon veya iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Enfeksiyon genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişir ve bakteri veya virüslerin orta kulağa yayılmasıyla meydana gelir.

Haber 30-06-23 22:34

TOKİ duyurdu: KDV'den muaf, yüzde 35 peşinat, 48 ay vade… 28 ilde 503 arsa açık artırma ile satılıyor

TOKİ, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 28 ildeki 503 arsayı açık artırmayla satışa sunuyor. Muhammen bedeli 11 milyar 270 milyon 290 bin 792 lira olan yaklaşık 2 milyon 879 bin 106 metrekare büyüklüğündeki arsalar için açık artırma,18-19 Temmuz'da yapılacak. Konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, depolama alanı, sosyal kültürel tesis ve plansız nitelikteki arsalara yüzde 35 peşinat, 48 ay vadeyle sahip olunabilecek.

Finans 27-06-23 15:24

Bulgurun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Bulgurda hangi vitaminler var, neye iyi gelir?

Bulgur: Sağlıklı, besleyici ve lezzetli bir tahıl seçeneği! Bulgur, Orta Doğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Buğdayın parçalanmasıyla elde edilen bulgur, pilavdan salataya, çorbadan dolmaya kadar birçok yemekte kullanılır. Besleyici özellikleri ve çeşitlilik sunan yapısıyla sofralara lezzet katmaktadır. Tercihini sağlıklı beslenmeden yana kullananlar için bulgur, vazgeçilmez bir seçenektir. Peki, bulgur kalbe yararlı mı?

Haber 15-06-23 11:24

Depremzede mühendis Malatya'da afet konutlarının inşasında görev yapıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da depremi yaşayan inşaat mühendisi Ziya Özdemir, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) hayata geçirilen konut projesinde görev alıyor.

Yurthaber 13-06-23 11:05

Tatlı patatesin faydaları nelerdir? Tatlı patates hangi hastalıklara iyi gelir?

Tatlı patates, sevilerek tüketilen sebze türlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Kahkahaçiçeğigiller ailesinin bir üyesi olan bu sebze, adından da belli olduğu üzere tatlı bir bitki çeşidi olarak tanımlanır. Normal patates gibi bu patates çeşidi de nişastalı olma özelliğine sahiptir. Ayrıca insan sağlığı açısından birçok farklı yararı bulunur. Peki, ana yurdu Orta Amerika olarak bilinen tatlı patatesin faydaları nelerdir?

Haber 12-06-23 18:56

Gaziantep'in Nizip ilçesinde deprem konutları yükseliyor

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan kalıcı konutların inşası devam ediyor.

Yurthaber 07-06-23 13:53

Nar kabuğunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Nar kabuğu özütü nasıl kurutulur, nar kabuğu çayı nasıl yapılır?

Nar kabuğu nar meyvesinin dış katmanını oluşturan sert ve kahverengi renkli bir yapıdır. Orta Doğu ve Güney Asya kökenli olan bu meyve hem taze tüketilirken hem de çeşitli yemeklerde ve içeceklerde kullanılır. Nar kabuğu ise bu meyvenin değerli bir parçasıdır ve birçok faydası bulunur. Ayrıca bazı kültürlerde doğal boya ve tıbbi amaçlar için de kullanılır. Nar kabuğunun kendine özgü aroması ve lezzeti yiyeceklerde ve içeceklerde tatlandırıcı olarak da tercih edilmesini sağlar.

Haber 25-05-23 09:32