Tuik Enflasyon Orani Haberleri

‘Hükümet çevresinden baskı var’ dedi: En düşük emekli maaşı ve asgari ücret için zam kulisini açıkladı: SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 'Anayasa ihlal ediliyor, 3-4 bin TL…’

En düşük emekli maaşı ne olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? soruları Temmuz ayının yaklaşması ile milyonların en çok merak ettiği konular arasındaki yerini aldı. 4 aylık enflasyon yüzde 18,72 olurken rakamın Temmuz’da yüzde 25’e ulaşması bekleniyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş emekli zammı ve asgari ücret için kulis bilgisini paylaştı. Emekliye seyyanen zamda 3-4 bin TL rakamı öne çıktı. Asgari ücrette ise ‘anayasa ihlali’ detayı dikkat çekti.

Finans 2024-05-08 10:47:11

Yıl sonu enflasyon tahmini için gözler Merkez Bankası'nda! Fatih Karahan yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacak

Yılın ikinci enflasyon raporu yarın açıklanacak. Enflasyonda hem yıl sonu tahmini hem de önümüzdeki 3 yıl için tahminler belli olacak.

Finans 2024-05-08 09:42:29

Memura seyyanen zam devam edecek mi? Emekliye farklı çalışana farklı tarife: ‘Refah payı beklemiyorum…’

Memur maaş zammı Nisan ayı enflasyonu sonrasında iyiden iyiye netleşmeye başladı. 4 aylık memur enflasyon farkı ortaya çıktı. 6 aylık enflasyon tahminlerine göre de Temmuz 2024 zammı şekillendi. Son enflasyona göre ve 6 aylık tahmine göre hesaplama yapıldı. Peki en düşük memur emekli zammı ve memur maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Memura refah payı gelecek mi? Seyyanen zam devam edecek mi? Konuya ilişkin değerlendirme Ekonomist Muhammet Bayram’dan geldi.

Finans 2024-05-08 08:26:01

Kurban Bayramı tatili öncesi fiyatlar tavan yaptı! ‘2 ayda 100 lira daha zam gelmiş…’

Son dönemde şehirlerarası otobüslerin bilet fiyatları adeta gaza bastı, yüksek fiyatlar vatandaşı isyan ettirdi. Otobüs firmaları "artan maliyetler" savunması yaparken bilet fiyatlarına gelen zamlar enflasyon verileriyle de ortaya kondu. İşte otobüs fiyatlarındaki son durumun detayları…

Finans 2024-05-08 07:42:54

Memur maaşı ve emekli zammında tablo tamamen değişti! Enflasyon farkı ortaya çıktı, en düşük maaş hesabı belirdi

Emekli zammı ve memur maaşı zammı için 4 aylık enflasyon rakamları belli oldu. 4 aylık memur enflasyon farkı yüzde 3,23 oldu. SSK Bağ-Kur emekli maaşı zammı için Nisan ayı ile yüzde 18,72’lik artış garantilendi. 6 aylık enflasyon tahminleri de şekillendi. Temmuz ayında kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı, memur maaşları değişecek. Peki kim ne kadar maaş alacak. İşte merak edilen zam tablosu…

Finans 07-05-24 14:48

Bedava doğal gaz bitti, enflasyonda zirve geliyor: Merkez Bankası Başkanı’ndan dikkat çeken sözler: 9 Mayıs Perşembe’ye dikkat!

Enflasyonda en kötü ay geldi! Mayıs ayı itibarıyla tüm zamanların zirvesine yerleşeceği dile getirilen enflasyon rakamları için dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Piyasalar Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın 9 Mayıs Perşembe günü açıklayacağı yılın ikinci Enflasyon Raporu’nu beklerken, bir önceki raporda yer alan o ifadeler bir kez daha gündeme geldi. Enflasyonun zirve yapmasının sebebi açık açık raporda yer aldı. İşte haberin detayları…

Finans 06-05-24 14:23

Emekli zammında yeni tablo! Mehmet Şimşek ve Vedat Işıkhan sınırı belirledi: En düşük emekli maaşında 2 formül

Son dakika: Bağ-Kur SSK emekli zammı Temmuz ayında bir kez daha artacak. Ocak ayında yüzde 49,25 zam alan emekliler için 4 aylık enflasyon da şimdiden netleşti. Memur emeklisinin de 4 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Şimdi gözler emekli kök maaş ve en düşük emekli maaşı düzenlemelerine çevrildi. İşte en düşük emekli maaşı tahmini ve SGK emekli maaşı hesaplama tablosu…

Finans 06-05-24 13:14

Merkez Bankası'ndan enflasyon raporu! Gıda fiyatları için dikkat çeken gelişme

Merkez Bankası 17 ayın zirvesine yükselen enflasyon için yeni bir rapor yayımladı. Rapora göre yıllık enflasyonun gıdada gerilerken, diğer gruplarda yükseldiği ifade edildi.

Finans 06-05-24 10:11

Enflasyon, emekliler, öğretmen atamaları... Kabine yarın toplanıyor

Milyonlarca kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Kabine toplantısı sonrası alınacak kararları takip ediyor. Kritik toplantı yarın saat 15.00'te başlayacak. Kabine sonrası atılacak adımlara ilişkin Erdoğan'ın yapacağı konuşma merakla bekleniyor.

Finans 05-05-24 13:58

Enflasyon 17 ayın zirvesinde, milyonlar ara zam bekliyor! Uzman isim sinyalleri değerlendirdi: Masadaki diğer ihtimal...

Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusunun yanıtını arıyor. TÜİK'in açıkladığı nisan ayı verilerinde enflasyon 17 ayın zirvesini gördü. Enflasyriondaki yükselişin ardından asgari ücrete ara zam beklentileri arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı temmuzda ara zamma kapıları kapattı ama ekonomi yönetiminin sinyalleri ne diyor? Yeni bir formül bulunabilir mi?

Finans 05-05-24 11:18

Emekliye zamda bu oran ilk defa ortaya çıktı! 4 aylık enflasyon farkı cepte! Tek tek hesaplandı, işte en düşük emekli maaşı için tahmin

Emekli ve memur maaşları için beklenen kritik veri cuma günü açıklandı. TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından 4 aylık enflasyon farkı oranı da belli oldu. Emekli ve memurların ise zam hesabı başladı, tablo netleşmeye başlıyor. Emekli zammında ise ilk defa yüzde 35 oranı gündeme geldi. En düşük emekli maaşı ne kadar olur? İşte detaylar...

Finans 05-05-24 07:33

Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı: 'Tek haneli rakama dönmüş olacağız' dedi: Tarihi açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizim en büyük önceliğimiz fiyat istikrarı. Uygulamaya koyduğumuz programla birlikte enflasyon hızlı bir şekilde düşecek ve 2026 yılında biz tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız" dedi.

Finans 04-05-24 13:18

Nurgül Yeşilçay'ın enflasyon yorumu sosyal medyada gündem oldu!

Veda Mektubu dizisinde hayat verdiği 'Alanur Yıldız' karakteriyle hafızalara kazınan Nurgül Yeşilçay sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor. Yeşilçay, bu kez enflasyonla ilgili yaptığı paylaşımla gündeme geldi.

Magazin 04-05-24 12:25

Standard & Poor's'tan Türkiye kararı! Kredi notunu artırdılar, enflasyon ve dolarizasyon açıklaması: 'Gelecek 2 yıl içinde...'

Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Açıklamada, gelecek 2 yıl içinde portföy girişlerinin artacağının, cari açıkların daralacağının, enflasyon ve dolarizasyonda düşüşün öngörüldüğü kaydedildi.

Finans 03-05-24 23:36

Yılın ikinci enflasyon raporunda gözler 9 Mayıs'a çevrildi! Canlı yayınlanacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yılın ikinci enflasyon raporunu 9 Mayıs'ta açıklayacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın sunumu canlı yayınlanacak.

Finans 03-05-24 15:43

Merkez Bankası'ndan faiz kararı sonrası açıklama: Dikkat çeken kredi, faiz oranı, enflasyon, sıkı para politikası detayı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizine karar verdiği 25 Nisan 2024 Tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özetini yayınladı. Özette kredilere, faiz oranları ve enflasyona yönelik değerlendirmeler dikkat çekti. Özette, "6 Nisan 2024 tarihinde kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami akdi faiz oranlarının yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e yükseltilmesiyle, kredi kartı harcamalarının da kredi büyümesinde dengelenme sürecine katkı vermeye başladığı görülmektedir" denildi.

Finans 03-05-24 14:51

SON DAKİKA: Mayıs ayı kira artış oranı belli oldu

Son dakika haberi... TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından mayıs ayı kira artış oranı da belli oldu.

Finans 03-05-24 10:11

EMEKLİ MEMUR ZAMMI SON DAKİKA: 4 aylık enflasyon farkı sonrası yeni tablo! Muhammet Bayram, 'son yüksek zamlar' diyerek anlattı

Son dakika: SSK Bağ-Kur emekli zammı için aylık enflasyon belli oldu! TÜİK, Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. 4 aylık enflasyon verisinin ortaya çıkması ile de 16 milyon emeklinin Temmuz ayı için zam hesabı değişti. Peki Bağ-Kur SSK en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? İşte emekli kök maaş ve en düşük emekli maaşı için düzenlemelerin detayları ve meslek meslek yeni memur zammı hesaplama tablosu.

Finans 03-05-24 10:04

SON DAKİKA: Enflasyon rakamları nisan ayı için belli oldu! TÜİK duyurdu, yıllık bazda 17 ayın zirvesinde! Bakan Şimşek'ten ilk açıklama

Son dakika haberi... Türkiye İstatistik Kurumu maaşların zam oranını etkileyecek enflasyon rakamlarını duyurdu. Mart ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3.16, yıllık bazda yüzde 68,50 artmıştı. Memur ve emeklinin zam için gözünü çevirdiği nisan ayı enflasyonu ne kadar oldu?

Finans 03-05-24 10:00

ENAG enflasyon verilerini açıkladı: Yıllık yüzde 124,35, aylık yüzde 5,02!

Bağımsız enflasyon araştırma kuruluşu ENAG, Nisan enflasyonunu açıkladı. ENAG'ın nisan enflasyonu ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında yüzde 5,02 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 124,35 olarak gerçekleşti.

Finans 03-05-24 09:22

4 aylık enflasyon ne olacak? TÜİK Nisan ayı TÜFE verisini açıklıyor: Emekli ve memur zammında yeni ipucu

Nisan ayına ait enflasyon rakamları açıklanıyor. Geri sayım başladı. Emekli zammı ve memur zammı için kritik ipucu TÜİK'ten gelecek. Ekonomistlere göre, Tüketici Fiyat Endeksi'nin Nisan ayında yüzde 3,22 artması bekleniyor. Peki memur ve emekli maaşı zammı ne olacak? İşte SSK Bağ-Kur (4a-4b) emekli maaşı zammı için yeni rakamlar…

Finans 03-05-24 08:08

Enflasyon ve yüksek fiyatlar tasarrufa yöneltti! İşte birikimlerinizi artırmanızın yolları

Enflasyon ve yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar yatırım araçlarıyla tasarrufa yöneldiler. Peki yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken neler?

Finans 02-05-24 15:07

OECD'den Türkiye değerlendirmesi! Büyüme, enflasyon açıklaması geldi: Politikada gevşeme beklemiyoruz

OECD Başekonomisti Lombardelli, Türkiye ve dünyadaki ekonomik görünümü değerlendirdi. Lombardelli, "Türkiye ekonomisine ilişkin iyimser olmak için nedenlerimiz var ancak enflasyonu düşürmek için sıkı politika duruşunun devam etmesi gerekecek. Biz politikada gevşeme beklemiyoruz" dedi.

Finans 02-05-24 11:32

İş dünyası yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası tahminlerini aştı

Temmuz ayında zam alacak SSK, Bağkur, memur emeklileri ve memurlar TÜİK'in yarın açıklayacağı nisan ayı enflasyonuna odaklandı. Yarın açıklanacak veriyle 6 aylık enflasyon tahmini şekillenecek. İş dünyasından da yıl sonu için enflasyon tahmini geldi. Tahmin, Merkez Bankası'nın yıl sonu tahmini aştı.

Finans 02-05-24 10:56

SSK, Bağkur, memur emeklilerinin maaşlarını değiştirecek! Yarın açıklanacak veri öncesi zam tahmini geldi! Refah payı için oran verdi!

Milyonlarca emeklinin temmuz zammı için geri sayım başladı. TÜİK'in yarın açıklayacağı enflasyon verisinin ardından tablo aşağı yukarı belli olacak. Yarın açıklacak veri öncesi uzman isim zam tahminini açıkladı, refah payı için de oran verdi.

Finans 02-05-24 08:47

4 aylık enflasyon ile emekli zammı ne olacak? Yeni ipucu o anketten geldi! İşte en düşük emekli maaşı tahmini…

Emekli zammı için enflasyon rakamları belirleyici oluyor. Temmuz zammı bekleyen milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 15,05’lik zammı cebine koydu. Emekliye zamda kritik gün ise 3 Mayıs Cuma! 4 Aylık enflasyon ile emekli maaşı tablosu bir kez daha değişecek. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? İşte SSK Bağ-Kur (4a-4b) emekli maaşı zammı için yeni rakamlar…

Finans 30-04-24 14:42

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon mesajı! 'Sağlıklı dezenflasyon sürecine gireceğiz...'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Fatih Karahan, 92. hesap dönemi olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, "İç talepte dengelenme ile sağlıklı dezenflasyon sürecine gireceğiz" dedi.

Finans 30-04-24 14:27

Emekli ve memurlar için tabloyu değiştirecek! 6 aylık enflasyon için yeni veri geliyor! Gözler 3 Mayıs saat 10.00'a çevrildi, ekonomistler beklentilerini açıkladı

Milyonlarca emekli ve memurun gözü 3 Mayıs'a çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu Nisan Ayı Enflasyon verilerini açıklayacak. Veri temmuz zammın şekillendirecek. Ekonomistler, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) için beklentilerini paylaştı. İşte detaylar...

Finans 29-04-24 15:16

Dolar ve Euro güne nasıl başladı? 29 Nisan 2024 güncel fiyatlar, dolar ve Euro kaç para?

Küresel piyasalar ABD'den gelecek veriler, enflasyon rakamları ve Fed'in faiz kararına odaklanmışken dolar ve Euro 29 Nisan 2024 sabahına nasıl başladı? Dolar ve Euro ne kadar?

Finans 29-04-24 09:15

Asgari ücret için 'ara zam' gündemi! Meclis'e sunuldu... CHP'den '3 ayda bir zam' teklifi geldi, Bakan Işıkhan net konuştu

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtını arıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, zam konusunda net konuşurken; CHP'den de dikkat çeken bir hamle geldi. CHP, asgari ücrete her üç ayda bir enflasyon oranında zam yapılmasını teklif etti. Ekonomist Dr. Turgay Bozoğlu da "Böyle bir tabloda asgari ücretin elbette gözden geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Finans 29-04-24 07:04

SON DAKİKA: Emekli zammında ‘formül’ tartışması! SGK Uzmanı İsa Karakaş, ‘Hükümetin elinde bir çıkmaz var’ diyerek anlattı (SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?)

Son dakika: Temmuz zammı ile emekli maaşları bir kez daha artacak. 16 milyon kişi 6 aylık enflasyon oranında emekli zammı alacak. En düşük emekli maaşı ve emekli kök maaş düzenlemesi ile milyonların geliri yükselecek. Merkez Bankası’ndan zam oranı için ipucu gelirken SGK Başuzmanı İsa Karakaş ise emekliye zam formülünü açıkladı. İşte SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı haberinin detayları...

Finans 27-04-24 08:08

Merkez Bankası'nın son anketi hesapları değiştirdi! Emekli zammı için iki formül ortaya çıktı: İşte olası emekli maaşları...

Milyonlarca emekli, temmuz ayında yapılacak 6 aylık zam oranını merak ediyor. Merkez Bankası'nın son açıkladığı anket sonrasında emekli maaşı zammıyla ilgili hesaplar da değişti. 2 farklı formül ortaya çıkarken maaşlara yıllık enflasyon oranında zam yapılması da konuşuluyor. Enflasyon oranlarına refah payını ekleme uygulamasının Temmuz'da da devam etmesi bekleniyor. İşte ortaya çıkan emekli maaşı rakamları...

Finans 25-04-24 22:14

Dünya Bankası'ndan küresel emtia ve enflasyon değerlendirmesi

Dünya Bankası, küresel emtia fiyatlarının geçen yılki keskin düşüşün ardından dengelendiğini belirterek, bu durumun merkez bankalarının faiz oranlarını hızlı şekilde düşürmesini zorlaştırabileceğini bildirdi.

Finans 25-04-24 17:10

Milyonlara yeni ödeme! Memur zammı ile 42 bin lirayı aşacak: Kıdem tazminatı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı… Hepsi değişiyor

Memur maaşı zammı Temmuz ayı ile bir kez daha artacak. Enflasyon tahminlerine göre yılın ikinci yarısı için memur zammı oranının yüzde 20 olması bekleniyor. Bu rakam sadece memur maaşları değil birçok kalemde de ödemeleri artıracak. Kıdem tazminatı tavanı Temmuz 2024’te 42 bin lirayı aşacak. Peki memur zammıyla 65 yaş aylığı (yaşlılık maaşı), engelli maaşı, SED ödemeleri Temmuz 2024’te ne kadar olacak? İşte detaylar…

Finans 24-04-24 08:47

Memur zammı hesabı belirdi! Son enflasyon tahmini ile oran değişti: İşte meslek meslek merak edilen yeni memur maaşı tablosu…

Memur maaşı zammı ve memur emekli zammı Temmuz ayında yeniden belirlenecek. Milyonlar heyecanlı bekleyişini sürdürürken Merkez Bankası’ndan zamda hesabı değiştirecek bir açıklama geldi. 6 aylık enflasyon tahmini ile memur enflasyon farkı ortaya çıktı. Toplu sözleşme zammı ile birlikte memur ve memur emekli maaşı zammının yüzde 20’ye yükselmesi öngörüldü. En düşük memur maaşı için tahmini rakam da belli oldu. İşte meslek meslek yeni memur zammı hesaplama tablosu.

Finans 22-04-24 11:16

EMEKLİ ZAMMI SON DAKİKA: Merkez Bankası açıkladı, yüzde 25,46’lık hesap! SSK Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Cevdet Yılmaz, ‘Hazırlıklar var’ diyerek detayları anlattı

Son dakika: En düşük emekli maaşı 10 bin TL olmuş, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25 olarak belirlenmişti. 6 aylık enflasyon rakamı ile emekli maaşları Temmuz ayında bir kez daha artacak. Yüzde 15,05’lik zammı garantileyen milyonlar için zamda ipucu Merkez Bankası’ndan dün geldi. Emekli maaşı hesaplama tablosu da böylece değişti. İşte kök maaş ve taban maaş düzenlemeleri ile emekli zammı haberinin detayları…

Finans 20-04-24 07:57

SON DAKİKA | Emekli zammı bekleyenler dikkat! 6 aylık enflasyon için Merkez Bankası'ndan yeni veri: En düşük emekli maaşı ne olacak?

Son dakika haberi... Merkez Bankası bugün yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Enflasyon beklentisinin belli olmasının ardından emeklinin temmuzda alacağı zam tablosu netleşti. İşte detaylar...

Finans 19-04-24 12:11

SON DAKİKA | Merkez Bankası yayımladı! İşte yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini

Son dakika haberi, piyasaların beklediği veri açıklandı. Merkez Bankası, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren nisan ayı anketini yayımladı. Katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentisi 40,53 lira oldu. Enflasyon beklentisi ise yüzde 44,19 oldu.

Finans 19-04-24 10:02

Bakan Şimşek'ten 'harcama' çıkışı! Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu yıl harcamaları incelemeye başladık. Harcama kontrolüne, olası harcama kesintilerinin neler olabileceğine ve harcamalarda verimli alanların önceliklendirilmesine bakıyoruz" açıklamasını yaptı. Şimşek yurt içinde en büyük zorluğun yüksek enflasyon olduğunu belirtti.

Finans 19-04-24 07:23

Merkez Bankası Başkanı Karahan: 'Enflasyon, 2024'ün ikinci yarısından düşecek'

Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın Washington'da yaptığı sunumda, dezenflasyon konusunda gerekli adımların atıldığı ve daha fazlasının yapılmaya hazır olunduğu mesajı verildi. Sunumda, enflasyonun 2024'ün ikinci yarısından hem aylık hem yıllık bazda düşeceği belirtildi.

Finans 18-04-24 07:14

Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı! Washington'da tarihi açıkladı: 2026'ya kadar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti.

Finans 18-04-24 07:11

Piyasalar takip ediyordu: Euro Bölgesi enflasyonu açıklandı

Küresel piyasaların takip ettiği Euro Bölgesi enflasyon verileri açıklandı. Mart ayı yıllık enflasyonu beklentilere paralel olarak yüzde 2.4 belirlendi.

Finans 17-04-24 12:38

'En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkmayacak...' AK Partili kaynaklar hükümetin emekli zammı planını açıkladı: Bölgesel destekler geliyor

Emekli zammı için Temmuz öncesinde seyyanen artış yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. AK Partili kaynaklar Temmuz ayını işaret etti. 6 aylık enflasyon oranı dikkate alınarak artış yapılacağını dile getirdiler. Ayrıca emekli aylığı en düşük seviyede olan ve başka bir geliri olmayan emeklilere bölgesel farklılıkları da dikkate alarak ihtiyaçlar doğrultusunda destek sağlamak için çalışma başlattı. Bakan Vedat Işıkhan da, "Emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkma durumu yok" dedi.

Finans 17-04-24 11:17

Fahiş fiyatla mücadelede yeni dönem! Düğmeye basıldı! Katlamalı cezalarda 'enflasyon' detayı!

Fahiş fiyatla mücadele için düğmeye basıldı. Yeni düzenleme için taslak çalışması başladı. Fahiş fiyatlara katlamalı cezalar gelmesi masada. Cezaların her yıl enflasyon veya yeniden değerleme oranında artırılması tartışılıyor.

Finans 16-04-24 09:40

Emekli promosyonunda son tablo! 15, 17 bin TL derken 20 bin TL'ye merdiven dayadı! Rakamlar güncellendi, listeye bakmadan bankaya gitmeyin!

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 3 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Milyonlarca emeklinin temmuz ayı hesapları başladı. Bankalar ise emekli promosyonlarında güncellemeye gitti. Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? En yüksek promosyonu veren banka hangisi?

Finans 14-04-24 13:30

AK Partili vekil Şebnem Bursalı'nın Monaco'da 'ıstakoz' paylaşımı olay oldu! CHP'li Oğuz Kaan Salıcı: Türkiye’den ucuz muydu bari?

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşması olay oldu. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Bursalı'nın paylaşımıyla ilgili olarak "Afiyet olsun Şebnem Hanım. Hesap ne geldi? Enflasyon malum. Türkiye’den ucuz muydu bari?" dedi.

Haber 13-04-24 18:14

Memur ve emekli zammında Cuma gününe dikkat! Merkez Bankası açıklayacak: Yüzde 44,19’luk kritik sınır

Ramazan Bayramı bitti ancak 9 günlük tatil halâ devam ediyor. Ancak piyasaları tatil sonrası yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Cuma günü hem emekli zammı hem memur maaşı zammı için çok kritik bir ipucu açıklayacak. Banka 2024 yılı için enflasyon tahminini duyuracak. İşte gelecek hafta ekonomiye damga vuracak veriler…

Finans 13-04-24 11:21

Son dakika: SSK 2000 öncesi, sonrası, Bağ-Kur emeklisi… Rakam 14.095 lirayı bulacak! Temmuz zammında emekli taban maaş tehlikesi

Son dakika: SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı için Temmuz verisi ortaya çıktı. 3 aylık enflasyon şimdiden yüzde 15,06 oldu. Emekli maaşları 6 aylık enflasyon rakamları ile netliğe kavuşacak ancak milyonlarca kişi Temmuz 2024 öncesinde yeni emekli zammı için ipuçları arıyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Emekliye refah payı gelecek mi? İşte emekli maaşı hesaplaması yapan milyonlara rehber…

Finans 13-04-24 09:38

Altın fiyatlarında yeni rekor! Tırmanışını sürdürüyor (12 Nisan altın fiyatları: Gram, çeyrek, tam altın kaç TL?)

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. ABD ekonomisindeki enflasyon beklentilerinin olumsuz gerçekleşmesi, İsrail ve İran arasındaki gerilimin tırmanmasıyla birlikte; altın fiyatlarındaki artış devam ediyor. Ons altın güne 2388 dolardan başlarken, Kapalıçarşı'da da fiyatlar bayramın son gününe de artıda başladı. Peki gram, çeyrek ve yarım altın kaç TL oldu? İşte 12 Nisan altın fiyatları...

Finans 12-04-24 09:12