Tükürük Bezi Haberleri

Böyle ceza ne görüldü ne de duyuldu! Tutuklama sırasında polisin yüzüne tüküren adam 70 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde Larry Pearson isimli bir adam polisler tarafından bir saldırıya karıştığı tespit edildikten sonra tutuklanmak istedi. Lubbock tutuklanmaya direndiği ve tutuklama sırasında polis memurunun yüzüne tükürdüğü için 70 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 15-04-2023 14:16

'Yağ bezesidir' diyerek ihmal etmeyin! Kulak çevresinde ağrısız şişlik varsa…

Yüzümüzün sağ ve sol tarafında 3’er tane olmak üzere 6 büyük tükürük bezinin yanı sıra mukoza içerisine serpiştirilmiş yüzlerce küçük mikroskobik tükürük bezi yer alıyor. Bu bezlerin oluşturduğu tükürük salgısı, sindirime yardımcı olmak ve enfeksiyona yol açan mikroorganizmalara karşı savunma mekanizması oluşturmak gibi önemli işlevler üstleniyor.

Haber 06-04-2022 12:09

Tükürük yutmak orucu bozar mı? Ramazan'da balgam yutmak orucu bozar mı?

Tükürük yutmak orucu bozar mı? sorusunun yanıtı Ramazan ayı münasebetiyle merak konusu oldu. Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başladı, 2 Mayıs Pazartesi akşamı ise sona erecek. Bu kapsamda Tükürük yutmak orucu bozar mı? Ramazan'da balgam yutmak orucu bozar mı? soru ve konu başlıkları araştırılmaya başlandı. Tükürük yutmak konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamanın detayları haberimizde....

Haber 02-04-2022 11:22

Daha önce duymadığınız birbirinden tuhaf bilimsel bilgiler

Dünya üzerinde insanoğlu tarihsel süreç içerisinde oldukça tuhaf ve ilginç olaylara tanıklık etmiştir. Sizler için daha önce duymadığınız ve şaşıracağınız bilimsel bilgileri derledik.

Trend 07-06-2021 09:25

Tükürük bezinden taş çıktı! Doktor bile şaşırdı: Bu kadar büyük beklemiyordum

Kahramanmaraş'ta boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Kurtuluş Kocaman'ın tükürük bezinden 3 santimetre çapında taş çıkartıldı. Taşı çıkaran Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Levent Öztürk, taşı görünce çok şaşırdığını belirterek, "Literatürde büyüklük açısından şu ana kadar çıkarılan dünyadaki ilk 10 taş arasına giriyor" dedi.

Trend 11-10-2019 10:36

Tükürük bezi tümörü belirtisi nedir? Tükürük bezi tümörü neden olur? Tükürük bezi tümörü tedavisi için ne yapmalı?

Tükürük bezi tümörlerinin pek çoğu iyi huylu ama unutmamak lazım, tümörler de huy değiştirebiliyor. Tükürük bezinde de iyi ya da kötü huylu tümörlere rastlanabiliyor. Peki tükürük bezi tümörü kötü huylu çıkarsa ne yapmak gerekiyor? İşte tükürük bezi tümörü tedavisi ve merak edilen tüm detaylar...

Haber 05-07-2018 09:54