Kolajen Haberleri

1 damlası altın kadar değerli! Doğal botoks etkisi yaratıyor! 7 gün bekletildiğinde mucizevi fayda sağlıyor

Doğal güzellik ürünleri arasında son zamanlarda popülerlik kazanan avokado çekirdeği yağı, cilt bakımında doğal bir botoks etkisi yaratmasıyla dikkat çekiyor. Avokado çekirdeği yağı, içerdiği antioksidanlar ve nemlendirici özellikleriyle cildi besler, gençleştirir ve kırışıklıkları azaltır. Doğal güzellik için alternatif arayanlar için bu yağ, gerçek bir hazine.

Kadin 01-04-2024 15:27

Kolajen kilo aldırır mı? Kolajen vücutta ödem yapar mı?

Kolajen cildin, kemiklerin, eklem sağlığının ve bağ dokusunun ana yapı taşı olan bir protein türüdür. Vücutta doğal olarak üretilen kolajen, yaş ilerledikçe ve çeşitli faktörlerin etkisiyle azalabilir. Bu nedenle kolajen takviyeleri popüler hale gelmiştir. Kolajen takviyeleri genç ve sağlıklı bir cilt, esnek eklemler ve güçlü kemiklerin korunmasına katkıda bulunur. Ancak kolajen takviyelerinin kilo kaybı veya kilo alımı üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur.

Haber 31-07-2023 14:57

Resmen kolajen bombası! Evde Toscana çorbası nasıl yapılır? İşte kolajen deposu Toscana çorbası tarifi ve malzemeleri

Sağlıklı beslenmede en baş sıralarda yer alan Toscana çorbasının tarifi merak edildi. İtalyan Mutfağı'na ait yemek adeta bir kolajen deposu. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir tarifle sizlerleyiz. Peki, Evde Toscana çorbası nasıl yapılır? İşte kolajen deposu Toscana çorbası tarifi ve malzemeleri...

Yemek 04-06-2023 14:52

31 yaşındaki kadın yaşlanmayı durduran kolajen bombası tavsiyelerini paylaştı! Görenler gerçek yaşına inanamıyor

Yaşıtlarına göre çok daha genç görünen kadınların cilt bakımların hangi uygulamaları yaptığı ve hangi malzemeleri kullandığı merak ediliyor. Daha genç görünmek ve yaşlanmaya dur demek isteyen kadınlar bu konu hakkında uygun yollar arıyor. TikTok'ta 31 yaşındaki bir kadın genç gözükmesini sağlayan sırlarını açıkladı.

Kadin 31-05-2023 10:13

Khloé Kardashian kırışıklıkları için kullandığı ucuz ve kolay yöntemi paylaştı! Her gece uyguluyorum

Khloé Kardashian, özel hayatı ve görünümü ile ilgi çeken Kardashian kardeşler arasında yer alıyor. 38 yaşındaki Khloé Kardashian'ın verdiği kilolara rağmen gergin cilde sahip olduğu görülüyor. Khloé Kardashian, güzelliği için uyguladığı ucuz bakım sırlarını paylaştı. Kırışıklarını geçirmek için kullandığı ürün hayranlarını şaşırttı.

Kadin 18-05-2023 19:11

Kaz ayaklarını ve kırışıklıkları yok ederek 10 yaş gençleştiren maske tarifi

Cildimizdeki kırışıklıklar yaşımızdan çok daha büyük görünmemize neden olabiliyor. Özellikle kaz ayakları her geçen sene derinleşerek yaşımıza yıllar katıyor. Yüzdeki kırışıklıkları geçirmek için cilt bakımına ve nemlendirmeye dikkat etmek gerekiyor. Evde yapılan cilt maskesinin 10 yaş gençleştirdiği iddia ediliyor.

Kadin 08-05-2023 15:26

Kolajen faydaları nelerdir, evde kolajen nasıl yapılır? Kolajen ne işe yarar, hangi besinlerde kolajen var?

Kolajen vücudumuzun en önemli yapısal proteinlerinden biridir. Birçok dokuda bulunan bu protein cildimizi, kemiklerimizi, kıkırdaklarımızı ve tendonlarımızı oluşturarak onların güçlü ve esnek kalmasını sağlar. Ancak yaşın ilerlemesi, stres, çevresel faktörler ve yanlış beslenme gibi nedenlerle kolajen üretimi azalabilir bu da bir dizi sağlık sorununa neden olabilir.

Haber 28-03-2023 17:39

53 yaşındaki Jennifer Lopez “Bugüne kadar botoks yaptırmadım” diyerek gençlik sırrını paylaştı

Cildimiz ve saçlarımız tıpkı sağlığımız gibi yaşlandıkça değişime uğruyor. Vücudun kolajen üretimini azaltması cildin gerginliğini kaybedip kolayca sarkmasına ve kırışmasına neden oluyor. Bu sorundan kurtulmanın tek yolunun botoks olduğu düşünülüyor. Ancak 53 yaşındaki Jennifer Lopez, güzelliğini botoks müdahalesi olmadan doğal yollarla sağladığını paylaştı.

Kadin 16-12-2022 14:26

Gwyneth Paltrow'un mide bulandıran cilt bakım sırrı: Yüze sperm sürmek gerçekten faydalı mı?

Ünlülerin cilt bakımlarında kullandıkları yöntemler oldukça merak ediliyor. Cildinin daha sağlıklı ve parlak görünmesi için çok ilginç yöntemler kullanan ünlülerden olan Gwyneth Paltrow'un cildine sperm sürdüğü öğrenildi. Cilde sürülen spermin gerçekten faydalı olup olmadığı merak konusu oldu. İşte cilde sürülen spermin faydaları hakkında yapılan açıklamalar...

Kadin 21-11-2022 11:29

Bakım hilesini TiKTok'ta paylaştı: Göz altı torbalarından kurtulmanın yolu mutfaktan geçiyor

Göz altı torbaları ve kırışıklıklar yaşımız ilerledikçe daha büyük problem haline geliyorlar. Giderek artan cilt sorunlarıyla mücadele etme yöntemlerini TikTok hesabı üzerinden paylaşan Vicky Derosa, sabahları uyandığında göz altı torbalarını gideren ve cildini sıkılaştıran basit cilt bakımı hilesini açıkladı.

Kadin 16-11-2022 14:41

Doğal antibiyotik olarak görülüyor: Vücudu zırh gibi koruyor! Kaşık kaşık yiyin

Kış aylarında artan grip ve nezleler yaşam kalitemizin düşmesine sebep oluyor. Grip ve nezlelerin yanı sıra Covid-19'da hayatımızda riskli durumlar oluşturuyor. Tüm hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ve bağışıklığı güçlü tutmaya ihtiyaç duyuluyor. Her hafta içeceğiniz bir çorba doğal antibiyotik etkisi taşıyor.

Haber 13-11-2022 10:32

Yüzyılların şifası, anneannelerin ilacı! Kemik suyu nedir, kemik suyu faydaları nelerdir?

Kemik suyu, yüzyıllardır her hastalığın ilacı olarak hazırlanıyor. Uzun yıllardır tercih edilen kemik suyu, kemik ve bağ dokularının uzun süre suda kaynatılmasıyla yapılır. Hastalıklara karşı ilk olarak hazırlanan kemik suyu aynı zamanda doğal kolajen kaynaklarından biri olarak ön plana çıkıyor. Cilt sağlığından bağışıklığa, kemik sağlığından bağırsak sağlığına onlarca faydası bulunur. İşte, kemik suyu nedir ve kemik suyu faydaları nelerdir sorularının yanıtları.

Yemek 29-09-2022 12:30

Yaşlanmayı tersine çevirir, cildi bebek gibi yapar: Kolajen nedir, hangi gıdalar kolajen içerir? Kolajen eksikliği belirtileri nelerdir?

Kolajen, genç görünen bir cilt, sağlıklı saç ve tırnaklar ve esnek eklemler için hepimizin ihtiyaç duyduğu temel bir bileşendir. Hangi yiyeceklerin kolajen içerdiğini ve hangi yiyeceklerin vücudun bunu yapma yeteneğini artırmaya yardımcı olabileceğini bilmek, bu proteinden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir. Kolajenle ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz. Kolajen nedir, kolajen hangi besinlerde bulunur ve kolajen eksikliğinin belirtileri nelerdir?

Haber 28-09-2022 19:37

Canan Karatay duyurdu: Yanlış biliniyor, kolesterolü yükseltmiyor! Yediden yetmişe herkes tüketmeli

Prof. Dr. Canan Karatay beslenme üzerine verdiği bilgiler ile günlerce gündem yaratıyor. Daha sağlıklı ve uzun yaşamın sırlarının sağlıklı gıdalardan geçtiğini belirten Karatay, kolesterol ve SMA hastalığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alişan ile Hayata Gülümse programında yaptığı bu açıklamalarda kemik suyu hakkında bilinen en büyük yanlışı belirtti.

Haber 28-09-2022 07:50

Sağlığınız ve cildiniz için en iyi kolajen markaları

Vücudumuzun protein yapı taşlarından biri olan kolajen, özellikle ilerleyen yaşlarda epey önemli bir hâl alıyor. "Kolajen ne işe yarar?", "Kolajen türleri nelerdir?" ve "En iyi kolajen takviyesi hangisi?" gibi sorular aklınızı karıştırıyorsa sizin için tüm soruları yanıtlamaya geldik. Haydi, kolajen ile ilgili tüm soruları açığa kavuşturup sizler için özel olarak derlediğimiz listeye beraber göz atalım.

Kadin 14-09-2022 14:11

Cilt bakım uzmanı paylaştı: Kırışıklıkları önlemek için 3 basit yöntem

Zaman geçtikçe hem sağlıkta hem de ciltte değişiklikler görülebiliyor. Yaşlılığın etkileri arasında bulunan kırışıklıkları önlemek için çok çeşitli bakım ürünleri bulunuyor. Oldukça pahalı olan bu bakım ürünleri yerine evde uygulayacağınız basit yöntemler ile de kırışıklıkları önlemeniz mümkün.

Kadin 30-08-2022 16:10

Tüm kırışıklıklara elveda! Yaşlanma karşıtı maske tarifi

Yaşlanma yaşamın doğal süreçleri arasında yer alıyor. Yaşlandıkça hem sağlıkta hem de ciltte değişimler meydana geliyor. Özellikle kadınlar ciltte görülen çizgileri ve kırışıklıkları oldukça dert edebiliyorlar. Cildinizde meydana gelen kırışıklıklar için cilt bakımınıza, beslenmenize dikkat edebilir ve yaş maya maskesini deneyebilirsiniz.

Kadin 25-08-2022 14:24