Cumhurbaskani Erdoganin Vatikan Ve Italya Ziyareti Haberleri

Netanyahu'ya büyük şok! İtalya’ya uçmak için pilot bulamadı

İsrail devletine ait havayolu şirketi El Al pilotlarından hiçbirinin, Başbakan Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu’yu resmi bir ziyaret için İtalya’nın başkenti Roma’ya uçurmak için gönüllü olmadığı açıklandı. Netanyahu’nun İtalya ziyareti için açılan ilana başvuru süresinin sona erdiği ve pilotlardan hiçbirinin Netanyahu ve eşini uçurmak için başvuru yapmadığı belirtildi. Pilotların Netanyahu’nın tartışmalı yargı reformuna karşı oldukları için tepkilerini gösterdikleri iddia edildi.

Haber 2023-03-05 17:45:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı: (1)

"(Terör örgütlerine yönelik sınır ötesi operasyon) Operasyonun yapılması gerektiği zamanda tabii ki operasyon yapılır. Ondan geri adım atılmaz. Terör örgütleriyle mücadelemizden bizim asla sarfınazar etmemiz mümkün değil" - "Eğer karşımızda bir terör örgütü olan PKK/PYD-YPG varsa, ne gerekiyorsa biz bunu yaparız. Bundan da taviz vermeyiz" - "(ABD'nin terör örgütlerine silah desteği) NATO'da müttefiksek, NATO müttefiki olarak bizim ittifak halinde olduğumuz ortağımızın böyle bir şeye tevessül etmemesi gerekir" - "(ABD Başkanı Biden ile görüşme) Afganistan, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz konularında iş birliğimizi güçlendirmenin yanı sıra özellikle de ekonomik ilişkilerimizi çok daha yoğun bir şekilde devam ettirme kararı aldık" - "(Biden ile) F-16 tedarikini müzakere ettik. Bu konuda da kendilerinden olumsuz bir yaklaşım görmedim. İki ülke ilişkilerini ilgilendiren bu hassas konuyu da neticelendirmeyi umuyoruz"

Yurthaber 2021-11-01 14:41:33

Bakan Akar'dan kritik üçlü zirve

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya ziyareti öncesinde, İtalya'nın Sicilya Adası'na geçerek İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile üçlü görüşmede bir araya geldi.

Haber 2021-06-11 19:40:11

Papa'dan Erdoğan'a mesaj! Türk halkı için bu ifadeleri kullandı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Irak ziyareti sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj gönderdi. Papa mesajında, "Irak'a Papa olarak yaptığım seyahatten Roma’ya dönerken Türk hava sahasına girdiğim şu esnada sizlere iyi dileklerimi sunuyor; Yüce Tanrı'dan size ve Türk halkına gani bereketler niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 2021-03-08 23:55:37

ABB Dışişleri Bakanı Pompeo ile Vatikan arasında Çin atışması

Avrupa turu kapsamında İtalya ve Vatikan'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Vatikan yetkilileri arasında Çin konusunda atışma yaşandı. Pompeo, Vatikan'ın Çin'le ilişkilerini geliştirme çabalarını eleştirdi. Yarın Vatikan'da Pompeo'yla görüşmesi beklenen Kardinal Parolin, "Trump'ın ve Pompeo'nun duruşunu uzun süredir bilsek de bu çıkışı beklemiyorduk, şaşırdık" dedi.

Haber 30-09-20 17:53

Papa, Vatikan-Çin anlaşmasına karşı çıkan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşmeyecek

Yunanistan, İtalya, Vatikan ve Hırvatistan'ı kapsayan bir Avrupa turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yarın ve Perşembe günleri Roma ve Vatikan'da temaslarda bulunacak. Katolik Kilisesi lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco'nun, 3 Kasım'daki ABD seçimleri öncesine denk geldiği gerekçesiyle Pompeo ile görüşmeyeceği belirtiliyor.

Haber 29-09-20 14:18

İtalyan Bakan Türkiye’ye geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Luigi Di Maio’nun Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyarette bir görüşme gerçekleştirecek.Geçtiğimiz Eylül ayında İtalya’da görevine başlayan Bakan Luigi Di Maio’nun Türkiye’ye gerçekleştireceği ilk ziyareti kapsamında, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşecek.

Haber 07-01-20 16:32

Libya Başbakanı Serrac İtalyan gazetesine açıklamalarda bulundu:

"Biz, İtalya dahil pek çok ülkeden silah istemiştik. Aslına bakılırsa Roma’dan resmi hiçbir cevap gelmedi" - "(İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio’nun Libya ziyareti) Bingazi’ye, bize saldıran kişiye ve Tobruk’a ziyaretine gelince, kısa ömürlü genel dostluk beyanlarının dışında kayda değer hiçbir şey görmedim" - "(Türkiye ile Libya arasındaki mutabakatlar) Yunanistan’ın protestolarını yersiz ve aşırı çığırtkan buluyorum. Libya’nın o kadar zayıf olduğuna gerçekten inanıyorlar mı? Baskı ve manipülasyon kabul etmiyoruz"

Haber 23-12-19 17:02

Manisa TSO, Selanik’te ’Akdeniz iş diyaloğu’ toplantısına katıldı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı ile Kurumsallaşma ve Devlet Destekleri Sorumlusu Mehmet Can Çakar ‘KOBİ koçluğu ve uluslararası ticaret için Akdeniz iş diyaloğu’ projesi kapsamında Selanik’te gerçekleştirilen toplantıya katıldı.Avrupa Birliğinin Türkiye-Avrupa İş diyaloğu programı kapsamında, TR33 Bölgesinde dış ticaret potansiyelini geliştirmek ve şirketlerin devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasını sağlamak için hazırlanan, ’KOBİ koçluğu ve uluslararası ticaret için Akdeniz iş diyalogu’ projesi ile Selanik KOBİ Sanayi ve Ticaret Odası ev sahipliğinde ilk uluslararası çalışma ziyareti toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Caceres Ticaret Odası (İspanya), Viterbo Ticaret Odası (İtalya), Selanik KOBİ Sanayi ve Ticaret Odası (Yunanistan) yetkilileri katıldı.İki günlük çalışma ziyaretinin ilk bölümünde proje amaçları ve hedefleri, şu ana kadar gerçekleştirilmiş olan aşamalar, ortaklardan beklenen görevler ve koçlar için yapılacak eğitim modülü hakkında görüşmeler yapıldı.

Yurthaber 10-07-19 13:10

Mehmet Gedik Ortaokulu’ndan proje ziyareti

Eskişehir Mehmet Gedik Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Selda Kul Baştürk’ün kuruculuğunu yaptığı "Teach Me Your Language" isimli eTwinning projesinin final ürünü olan boyama kitabı Öğretmen Esra Akkaya Anaokulu öğrencilerine hediye edildi.Öğrencilerin farklı dillere merak duymasını, araştırarak öğrenmesini sağlamak amacını taşıyan projenin İtalya, İspanya, Portekiz, Sırbistan, Çekya ve Ürdün’den ortakları bulunmakta.

Yurthaber 14-06-19 14:00

Çin Devlet Başkanı Jinping’den Avrupa ziyareti

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, İtalya, Monaco ve Fransa’yı kapsayan Avrupa turuna başladı.Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Monaco Prensi 2.

Haber 21-03-19 11:22

TESK Genel Başkanı Palandöken: TESK-KOSGEB işbirliğinin ilk yurt dışı iş gezisi yapıldı

TESK ve KOSGEB işbirliğiyle hayata geçirilen Yurtdışı Gş Gezisi Desteği’nin ilk gezisinin İtalya’ya yapıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu destekler esnaf ve sanatkâr kadar ülkemiz adına da çok olumlu gelişmelere yol açıyor” dedi.Yurt dışı iş gezilerinin hem esnaf ve sanatkâra hem de ülkeye olumlu şekilde yansıdığını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Gaziantep Ayakkabıcılar Odasınca organize edilen yurt dışı iş gezisi ile 14 ayakkabıcı KOBİ bu destek ile İtalya Milano’ya fuar ziyareti yapıldı.

Haber 20-03-19 10:26

Guaido'nun heyetinden İtalya ve Vatikan'a ikna ziyareti

Venezuela'da kendini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, kendisini tanımayan İtalya ve Vatikan'a heyet gönderdi - Guaido'nun heyet aracılığıyla İtalya'ya gönderdiği mektuptan: - "Derin bir kafa karışıklığıyla, İtalya'nın siyasi pozisyonunun gerekçelerini anlamıyoruz" - İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Muovera Milanesi, Venezuela ile ilgili hükümetin pozisyonunu Mecliste açıklayacak

Haber 12-02-19 00:18

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Erdoğan'ın Tarsus'taki kazıdan sonra Vatikan'a davet edilmesi tesadüf mü?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tarsus'da yapılan 'gizemli kazı'yı Meclis gündemine taşıdı. Başarır, 'Recep Tayyip Erdoğan’ın Vatikan ziyareti esnasında Aziz Paul’un kayıp İncil’ini Papa Franciscus'a teslim ettiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise kendi topraklarımızda çıkan bir değer, neden ve neyin karşılığında Vatikan’a teslim edilmiştir?' diye sordu.

Haber 14-01-19 10:49

Macron ve Conte: Dublin Sözleşmesi Değişmeli

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin Paris'e ziyareti sonrası Conte ve Macron, 'bir göçmenin AB sınırlarına girdiği ülke üzerinden yasal işlemleri yürütülür' ilkesini içeren Dublin Sözleşmesi'nin değişmesi ve Euro Bölgesi'nde güçlü bütçe getirilmesi üzerine anlaştıklarını açıkladı

Haber 15-06-18 19:12

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Vatikan’ın Kudüs konusunda sergilediği net ve kararlı tavır, Müslüman dünyasında olumlu karşılandı ve Müslümanlarla Katolikleri birbirine yaklaştırdı" dedi.Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Daily Sabah gazetesinde "Erdoğan’ın Vatikan ziyareti küresel barış umudunu güçlendirdi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Haber 10-02-18 12:12

Erdoğan'ın tarihi Vatikan ziyareti başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Vatikan'da Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco ile görüşecek. Bu, Türkiye'den Vatikan'a cumhurbaşkanı düzeyinde 59 yıl sonra ilk ziyaret. Kudüs başlıca gündem maddesi. İtalya'da insan hakları örgütleri ve bazı siyasetçiler görüşmede, Türkiye'deki hak ihlallerini gündeme getirmesi için Papa'ya çağrı yaptı.

Haber 05-02-18 06:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan Roma'ya geldi

Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'ya geldi - İlk olarak Vatikan'da Papa Franciscus'la görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Parolin'i kabul edecek - Erdoğan, daha sonra Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella'yla çalışma yemeğinde bir araya gelecek ve İtalya Başbakanı Gentiloni ile görüşecek

Haber 04-02-18 21:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ve İtalya'ya gidiyor

- Erdoğan, Papa Franciscus'un davetlisi olarak 4-5 Şubat'ta Vatikan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek - Vatikan ziyaretinin ardından Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella'yla çalışma yemeğinde bir araya gelecek Erdoğan, İtalya Başbakanı Gentiloni'yi de kabul edecek

Haber 01-02-18 14:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatikan, İtalya, Brezilya, Uruguay Ve Venezuela’ya Gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4-10 Şubat tarihleri arasında Vatikan, İtalya, Brezilya, Uruguay ve Venezuela’ya resmi...

Yurthaber 26-01-18 17:39

Papa Francesco'nun zor anları! Neye uğradığını şaşırdı

Güney Amerika ülkesi Şili’de temaslarda bulunan Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, dün attan düşen kadın polisin yardımına koştu. Öte yandan Papa Francesco, Şili ziyareti sırasında uçakta iki kabin görevlisinin nikâhını kıydı. Böylece ilk kez bir papa, uçakta evlenme töreni gerçekleştirdi.

Haber 18-01-18 23:11

Türk Ve İtalyan İş Çevreleri Roma’da Buluştu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Roma’ya resmi ziyareti kapsamında gerçekleştirilen Türkiye-İtalya Yuvarlak Masa Toplantısı’nda iki ülkenin...

Yurthaber 03-11-17 14:15

Bakan Zeybekci’den Hollanda Ve İtalya Ziyareti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz’da yaşanan gelişmelerden sonra Türkiye’nin ikili ticari ve ekonomik durumunu...

Yurthaber 22-08-16 15:30

Obama’nın Almanya seyahati

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Almanya ziyareti sırasında Hannover'da Başbakan Angela Merkel'in ev sahipliği yapacağı toplantıda Fransa, İngiltere ve İtalya lideriyle bir araya geleceği belirtildi.

Haber 20-04-16 23:00

Fotoğraflarla Papa’nın İstanbul Ziyareti

Türkiye’ye gelen Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Sultan Ahmet Camisi ve...

Yurthaber 29-11-14 13:00

Papa Francis Ankara’da

Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis Ankara’ya geldi.Papa Francis’i taşıyan ve İtalya Havayolları Alitalia’nın tahsis ettiği...

Yurthaber 28-11-14 13:12

Papa'nın Türkiye ziyareti ve dinler arası diyalog

Vatikan sözcüsü, Türkiye’nin Ortadoğu’daki konumu, dinler arası diyalogdaki rolü, küçük de olsa bir Katolik cemaate ve ekümenik patrikhaneye ev sahipliği yapmasıyla Vatikan için önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Haber 17-11-14 20:00

İtalya: AlmanyaArjantin finali 'Papaların derbisi' olacak

Almanya ve Arjantin arasındaki Dünya Kupası final maçı İtalya'da, Alman 16. Benediktus ile Arjantinli Papa Francesco nedeniyle 'Papaların maçı' olarak anılıyor. Çıkan haberler ve sosyal medya paylaşımları üzerine Vatikan konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haber 12-07-14 17:15

Cumhurbaşkanı Gül İtalya'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun davetlisi olarak devlet ziyareti için Roma'ya geldi. Gül, ziyaretinden hemen önce İtalyan basınından Corriere della Sera ve Il Sole 24 Ore gazetelerine birer mülakat verdi.

Haber 29-01-14 07:45

Cumhurbaşkanı Gül İtalyan Gazetecilere Konuştu:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya ziyareti öncesinde, ülkenin önde gelen gazeteleri “Corriere della Sera” ve “Il...

Yurthaber 28-01-14 17:40

Avrupa’dan Niğde Odtü Koleji'ne Eğitim Ziyareti

Almanya, İtalya, Polonya, Bulgaristan, Litvanya, Fransa ve Hollanda’dan 42 öğrenci ve 14 öğretmen Niğde ODTÜ...

Yurthaber 21-11-12 15:04

Kto’dan Lojistik Merkez Ziyareti

Konya Ticaret Odası (KTO), İtalya ve Almanya’nın en büyük lojistik köylerine inceleme gezisi düzenledi.KTO Başkanı...

Yurthaber 07-11-12 17:17

Ted Aliağa Koleji'nden Estonya Ziyareti

TED Aliağa Koleji, AB Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi kapsamında İngiltere, Almaya ve İtalya...

Yurthaber 23-10-12 14:14

Kaddafi muradına erdi

İtalya ziyareti sırasında Roma'da iki gece üst üste 200 manken kadını toplayan ve onlara müslümanlığı anlatarak İslamiyete çağıran Libya Lideri Muammer Kaddafi, sonunda muradına erdi.

Haber 20-11-09 08:06