El Nino Haberleri

İklim değişikliği El Nino'yla zirve yaptı: Uzmanlar çılgınlık diyerek uyarıyor! İklim tarihi yeniden yazılacak

Küresel ısınmanın etkileri git gide daha da belirginleşmeye başladı. Değişen iklimler artık hem ülkemizde de iyiden iyiye hissediliyor. Ekstrem sıcaklıklar ve yağışların artık normalleşmeye başladığı bir dönemde mevsim dışı hava olayları da sıklıkla gözlenmeye başladı. İklim bilimciler sıcaklık artışlarını "çılgınlık" olarak yorumluyor. Gezegenimiz hızla ısınırken araştırmacılar bu sene El Nino etkisiyle okyanusların aşırı ısınmasını ve birçok yerde ısı rekorlarının kırılması konusunda uyarıyor!

Haber 17-02-2024 12:28

Meteoroloji'nin raporunda El Nino kabusu... Türkiye'nin neredeyse tamamı 'acil durum'a geçti: Son 33 yılın...

Dünyayı etkisi altına alan El Nino hava olayı, Türkiye'de de ekstrem hava koşullarının oluşmasına yol açıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan 2023 Yılı Ağustos Ayı Alansal Yağış Raporu'na göre, Türkiye genelindeki yağışlar yüzde 57 azaldı. Raporda, Marmara ve Karadeniz'in neredeyse tamamı, diğer bölgelerin de büyük kısmında 'şiddetli kurak (acil durum)' ifadesi dikkatleri çekti. Raporda en çok ve en az yağış alan iller de açıklandı. İşte bütün detaylar!

Haber 14-09-2023 10:30

Türkiye sıcaktan kavruluyor! 'El Nino' etkisi, tarih verip uyardı: 'Rekorlar kırılacak'

Türkiye son günlerde yüksek hava sıcaklıklarının etkisi altında. Mevsim normalleri üzerine çıkan sıcaklıklarla ilgili Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ecmel Erlat'tan korkutan bir açıklama geldi. Erlat, 2024’te 'El Nino' etkisi ile dünyada sıcaklık rekorlarının kırılacağını belirtti.

Haber 18-07-2023 10:18

Dünyadaki cehennem! Termometreler 45 dereceyi gösterdi: Cayır cayır yanıyor...

Küresel sıcak su akıntısı El Nino hava olayı nedeniyle dünya resmen kavruluyor. Avrupa'da kara sıcaklıkları 60 derecelerdeyken hava sıcaklıkları ise 48.8 dereceye kadar çıktı. İtalya'da bir işçinin sıcaklıktan yaşamını yitirmesi üzerine İtalya, İspanya ve Yunanistan'da çok sıkı tedbirler alındı. İtalya'da 15 şehirde kırmızı alarm verilirken, Yunanistan'da ise çalışma koşullarına esneklik getirildi.

Haber 15-07-2023 16:10

El Nino

El Nino Hakkındaki Haberler Mynet'te. El Nino Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

El Nino ne demek, Afrika sıcakları Türkiye'ye ne zaman geliyor? Dikkat hava sıcaklıkları El Nino ile 45 dereceyi bulabilir!

El Nino sıcaklarının ne anlama geldiği basında yer alan haberler sonrası merak konusu oldu. Çok sayıda ülkede hava sıcaklıkları bunaltıcı bir duruma geldi. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre El Nino'nun Türkiye'de de etkisini göstermesi bekleniyor. Bunaltıcı sıcaklıkların etkisini göstermeye başlaması ile birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, El Nino ne demek, Afrika sıcakları Türkiye'ye ne zaman geliyor? El Nino'nun Türkiye’ye etkisi nasıl olacak?

Haber 12-07-2023 14:02

Hem Arabistan hem de Afrika üzerinden geliyor, Türkiye'yi etkisi altına alacak! İstanbul ve Ege için o günler tehlikeli: '45 dereceleri görecek'

Dünya geçtiğimiz hafta tarihinin en sıcak günlerini yaşayarak rekor kırarken Türkiye ise Karadeniz'de sellerle mücadele etti. Önümüzdeki günlerden itibaren ise bambaşka bir tablo bekleniyor: Termometreler 45 dereceyi gösterecek! Arabistan ve Afrika üzerinden 'El Nino' etkili sıcak hava dalgası geliyor. İstanbul ve Ege bölgesi için uyarı geldi.

Haber 12-07-2023 08:27

Afrika yolda, 45-50 dereceler konuşuluyor: 100 bin yılın en yüksek sıcaklığı... İstanbul için korkutan harita yayımlandı...

Türkiye için çok kritik uyarı yapıldı. Meteorologlar 12 Temmuz sonrası için hava sıcaklıklarında ekstrem artışlar bekliyor. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya'yı etkilemesi beklenen Afrika sıcakları resmen kavuracak. 45-50 dereceler konuşuluyor... İşte bütün detaylar!

Haber 08-07-2023 09:35

EL NİNO nedir, ne kadar sürer, Türkiye’ye etkisi nasıl olacak? El Nino etkisini göstermeye başladı, sıcaklıklar daha da artacak

El Nino ile ilgili Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) tarafından açıklamada bulunuldu. Bilindiği üzere 2024'ün dünyanın en sıcak yılı olacağı ifade edildi. Türkiye'de etkisini gösteren yoğun sıcaklıklar nedeniyle birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, EL Nino nedir, ne kadar sürer? El Nino'nun Türkiye’ye etkisi nasıl olacak?

Haber 07-07-2023 13:42

24 saat aralıkla iki kere sıcaklık rekoru kırıldı! Uzmanlar uyarıyor: 6 hafta boyunca...

Bilim insanları, 'El nino' hava olayı sebebiyle sıcaklıkların 6 hafta boyunca rekorlar kırabileceği konusunda uyarıyor. En son 3 Temmuz'da kırılan küresel ortalama sıcaklık rekoru, 24 saat içinde yeniden kırıldı.

Haber 05-07-2023 10:49

Dünya tarihinin en sıcak günü 3 Temmuz'da yaşandı! El Nino koşulları başladı

Küresel ortalama sıcaklığın 17,01 derece olarak ölçüldüğü 3 Temmuz, dünyada tüm zamanların en sıcak günü olarak kayıtlara geçti. Bir önceki rekor 2016 yılının ağustos ayında 16,9 olarak ölçülmüştü. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), El Nino koşullarının başladığını duyurdu.

Haber 04-07-2023 22:03

Meteoroloji'den 10 il için sarı kodlu uyarı! Dikkat! Türkiye’ye de sıçradı! ‘Süper El Nino geliyor’

Hava durumuna ilişkin son dakika gelen verilere göre 10 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Öte yandan denizlerin ısınması ile birlikte dünyada beklenen ‘Süper El Nino’ Türkiye’de de kendisini göstermeye başladı. Deniz suyu sıcaklıklarının Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de de yükselmeye başladığı öğrenildi. İşte Meteoroloji’nin yaptığı son tahminler ve hava durumuna ilişkin detaylar…

Haber 21-06-2023 08:31

Kimi içmeden güne başlayamıyor, kimi de onsuz olmaz diyor! Dünya ısındı olan tiryakilere oldu...

Kahve tiryakilerini kötü haber... Tadından ziyade bu günlerde fiyatıyla gündemde olan kahveye bir darbe de 'El Nino'hava olayından geldi. Gelen zamların sebebi dünyayı ısıtan hava olayı olarak bilinen 'El Nino'nun kahve üretimini vurması olarak gösteriliyor. İşte bütün detaylar...

Haber 15-06-2023 12:01

Dünyanın El Nino kabusu başladı! Uzmanlar uyarıyor: En sıcak yıl olacak

Uzun bir süredir ABD'li bilim adamları tarafından takip edilen 'El Nino' hava olayı artık başladı. Küresel ısınma yüzünden her sene daha da artan sıcaklıkların 'El Nino'nun da etkisiyle tavan yapması bekleniyor. İşte 'El Nino' etkisiyle yaşanacak senaryolar...

Haber 08-06-2023 17:24