Iklim Haberleri

İklim değişikliği El Nino'yla zirve yaptı: Uzmanlar çılgınlık diyerek uyarıyor! İklim tarihi yeniden yazılacak

Küresel ısınmanın etkileri git gide daha da belirginleşmeye başladı. Değişen iklimler artık hem ülkemizde de iyiden iyiye hissediliyor. Ekstrem sıcaklıklar ve yağışların artık normalleşmeye başladığı bir dönemde mevsim dışı hava olayları da sıklıkla gözlenmeye başladı. İklim bilimciler sıcaklık artışlarını "çılgınlık" olarak yorumluyor. Gezegenimiz hızla ısınırken araştırmacılar bu sene El Nino etkisiyle okyanusların aşırı ısınmasını ve birçok yerde ısı rekorlarının kırılması konusunda uyarıyor!

Haber 17-02-2024 12:28

BM Genel Sekreteri Guterres: 'İklim yıkımı başladı'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, şimdiye kadar kayıtlara alınmış en sıcak yazla ilgili "İklim yıkımı başladı" açıklamasında bulundu. Guterres, "Liderler iklim meselesinin çözümü için harekete geçmeli. Hala iklim krizinin en kötü noktaya gelmesini engelleyebiliriz. Kaybedecek vaktimiz yok." ifadelerini kullandı.

Haber 06-09-2023 21:43

İklim Kanunu geliyor! Çevre Komisyonu Başkanı Kurum duyurdu: Meclis’imizin onayına sunacağız!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, İklim Kanunu hazırlandığını belirterek Meclis'in açılacağı tarihi işaret etti. Kurum “Yüce Meclis’imizin açılmasıyla önümüzdeki 100 yılı şekillendirecek bir çerçeveye sahip olacak İklim Kanunu’nu Çevre Komisyonumuzda görüştükten hemen sonra Meclis’imizin onayına sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber 25-08-2023 10:51

İzmir haziranda uzun yıllar ortalamasının 6 kat fazlası yağış aldı

İzmir, uzun yıllar yağış ortalamasından yaklaşık 6 kat fazla yağış alarak, 1938 yılından bu yana en yağışlı ikinci haziranı yaşadı.

Yurthaber 22-06-2023 11:25

Iklim

İklim Hakkındaki Haberler Mynet'te. İklim Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Çukurca'da ata tohumundan yılda 180 ton pirinç üretiliyor

Ilıman iklimi sayesinde birçok ürünün yetiştiği Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde çiftçiler, çamurdan oluşturdukları havuzlarda birbirleriyle yardımlaşarak çeltik ekimi yapıyor.

Yurthaber 18-05-2023 11:41

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella günün kahramanı ilan edildi! Boyalı eylemi durdurmak için saldırganın üzerine atladı

İtalya’nın Floransa şehri “Son Nesil (Ultima Generazione) isimli bir iklim aktivisti grubun eylemine sahne oldu. Floransa belediye başkanlığı binası olarak kullanılan tarihi Vecchico Sarayı’na boyalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıya Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella kendisi müdahale etti. İklim aktivistini durdurmak için çaba sarf eden Nardella ardından ise belediye çalışanlarıyla birlikte binanın temizlenmesi için yürütülen çalışmalara katıldı.

Trend 18-03-2023 08:13

Alman iklim aktivisti eylem sırasında elini asfalta yapıştırdı! Bir türlü çıkartmayınca polis ekipleri matkapla kesti

Almanya’nın Mainz şehrindeki iklim aktivistleri trafiğin en yoğun olduğu saatlerde eylem yapmaya karar vererek kendilerini yapıştırıcıyla asfalta yapıştırdı. Ancak inşaat kumu ve yapıştırıcıyı bir arada kullanan Raul Semmler isimli bir aktivist elini bir türlü asfalttan çıkartmayı başaramadı. Olay yerine gelen polis ekipleri asfaltta eli mahsur kalan aktivisti matkap yardımıyla kurtardı.

Trend 13-12-2022 11:46

İklim sözcüleri bilgilendiriyor

Tepebaşı Belediyesi iklim değişikliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirici etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Haber 31-10-2022 14:43

CHP'li yöneticiler ile belediye başkanları Bursa'da enerji ve iklimi konuştu

CHP'li yöneticiler ile belediye başkanları Bursa'da enerji ve iklimi konuştu

Yurthaber 28-09-2022 14:33

Antalya için Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hazırlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: - "Eylem planımız, iklim değişikliğine bağlı olabilecek zararların önlenmesine veya en aza indirmek için tedbir alınmasına katkı sağlayacaktır"

Yurthaber 13-09-2022 12:56

İklim eş anlamlısı nedir? İklim kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Diller gelişimleri boyunca pek çok dille etkileşime girmiştir. Bu etkileşimler sonucunda başka dillerden kelimeleri kendi kelime haznelerine dahil etmiştir. İklim kelimesi de dilimize Arapçadan geçmiştir. Aslen iklim kelimesi Yunanca kökenlidir. Pek çok dilde kendisine yer edinen iklim kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 09-09-2022 17:32