Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlasmasi Nafta Haberleri

EKOTÜRK Stüdyo VOA 18 Kasım

Başkan Joe Biden, 2016’dan bu yana ilk kez Kuzey Amerika liderleri zirvesinde Kanada Başbakanı ve Meksika Devlet Başkanı’yla bir araya geldi. 5 yıl sonra ilk kez düzenlenen zirvede gündemde göçmenlik, otomotiv sektörü ve ticaret konuları vardı. ABD’de Corona vakaları genelde düşse de yaklaşan tatil döneminde bazı eyaletlerde yeniden artışlar görülüyor. ABD yönetimi Pfizer şirketiyle 10 milyon kür Corona ilacı için anlaştı. Öte yandan ABD’de 5-11 yaş arası çocukların yüzde 10’u aşılandı....

Haber 2021-11-19 00:22:05

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Uruguaylı mevkidaşı Bustillo ile ortak basın toplantısında konuştu: (2)

"Uruguay’ın da Ankara'da bir büyükelçilik açma talebini biraz önce yazılı olarak kendilerinden aldık. Hemen bugün izin belgesini imzalayarak kendilerine takdim edeceğiz" - "Bizim burada nihai amacımız aslında Güney Amerika Ortak Pazarı ile bir serbest ticaret anlaşması imzalamak" - "Özellikle Çiftlik Bank dolandırıcılık şebekesinin iki üyesinin yakalanması ve Türkiye’ye iade edilmesi kararından dolayı memnuniyet duyduk" - "(İngiliz medyasındaki Türkiye'de mülteci merkezi haberleri) BBC hatasını anladı, tweetini sildi. Fakat o BBC tweetini alıntı yaparak tweet atan (muhalefet partilerinin) genel başkanlarının tweetleri duruyor. Bunu nasıl izah edeceğiz?"

Yurthaber 2021-08-24 15:25:33

Bella Maison, 10 milyon TL’lik yatırımla 17 mağazaya ulaşmayı hedefliyor

Ev tekstili ve dekorasyonu alanında faaliyet gösteren Bella Maison, 13. mağazasını İstinyePark'ta hizmete açtı - Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan: -"Yıl bitmeden yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırımla toplamda 17 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda yurt dışında da İngiltere, Amerika, Almanya, Fransa ve Romanya başta olmak üzere ağırlıklı e- ticaret kanalı üzerinden büyüyecek, Kuzey Afrika ve Azerbaycan’da da yeni mağazalar açacağız"

Yurthaber 2020-07-21 14:56:28

ABD Başkanı Trump, ABD-Meksika-Kanada Ticaret Anlaşması'nı imzaladı

Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın yerini alan yeni anlaşmanın ABD'li çalışanlar için çok önemli kazanımlar içerdiğini kaydetti

Haber 2020-01-29 20:54:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Cezayir İş Forumu'nda konuştu:

"Türkiye için Kuzey Afrika başta olmak üzere tüm kıtayla kucaklaşmanın, ticari ve ekonomik çıkarın ötesinde bir anlamı vardır. Ülkemizin bu topraklara bakışı asla tek taraflı bir kazanç hevesinin ürünü değildir, olmamıştır. Biz birlikte üretmek, birlikte ilerlemek, birlikte zenginleşmek arzusundayız" - "İş adamlarımızın karşılaştıkları sıkıntıların çözüme kavuşturulması, her zaman ana gündem maddelerimizden biri olmuştur" - "Türkiye ile Cezayir arasında serbest ticaret anlaşması için gerekli adımlar süratle atılacak"

Finans 26-01-20 21:49

DESMÜD Genel Başkanı Demirtaşoğlu: “Güney Amerika’ya açılmak için çalışmalarımızı hızlandırdık”

Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Genel Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, “Son zamanlarda Avrupa’da ve bazı Amerika ülkelerinde Türk yatırımcılarımıza uygulanan birtakım ambargolar ve ABD tarafından iptal edilen serbest ticaret anlaşmaları yeni pazarlara açılmamıza vesile oldu” dedi.DESMÜD Genel Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, değirmen ve makine sektörünün son durumu ile ilgili açıklamada bulundu.

Finans 27-11-19 16:05

İş yapma kolaylığı konusunda Avrupa'da 10'uncu sıradayız

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski: - "İş yapma kolaylığı konusunda Avrupa'da 10'uncu sıradayız. Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki serbest vize anlaşması hem ticaret hem de turizmi kolaylaştırıcı bir uygulamadır"

Yurthaber 25-09-19 12:31

İş yapma kolaylığı konusunda Avrupa'da 10'uncu sıradayız

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski: - "İş yapma kolaylığı konusunda Avrupa'da 10'uncu sıradayız. Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki serbest vize anlaşması hem ticaret hem de turizmi kolaylaştırıcı bir uygulamadır"

Finans 25-09-19 12:29

Egeli yaş meyve sebze ihracatçıları, Kuzey Makedonya pazarında ilgi gördü

Aralık ayında NATO’ya üye olmaya hazırlanan, Ekim ayında ise; Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakerelerine başlamayı hedefleyen Balkanlarda Avrupa’nın kapısı konumunda Kuzey Makedonya, ülkeye yabancı yatırımcı çekmek için kolları sıvadı.Makedonlar, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ve Yönetim Kurulu üyelerini Üsküp’te VİP heyet şeklinde ağırladı.Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev’in davetiyle, Kuzey Makedonya’ya giden Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak ve Yönetim Kurulu üyeleri, Başbakan Zoran Zaev yanında, Dış Yatırımlar Bakanları Zorica Apostolska, Elvin Hasan, Tarım, Orman ve Su Bakanı Trajan Dimkovski, Kuzey Makedonya Ekonomi Odası Başkanı Branko Azeski ve Gazi Baba Belediye Başkanı Boris Georgievski ile bir araya geldi.Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği heyeti, Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev’den, Makedonya’ya Türk narenciye ürünlerinin ihracatında uygulanan 8 bin ton kotanın arttırılması, gazlı içecekler ve meyve sularındaki gümrük vergisinin kaldırılması, hafta sonu Makedonya gümrüklerinin çalışması sözünü alırken, Dış Yatırımlar Bakanı Zorica Apostolska’dan Makedonya’ya yapacakları yatırımlara verilecek teşvikleri öğrendi.Tarım, Orman ve Su Bakanı Trajan Dimkovski ise, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında Tarım Yürütme Komitesi Toplantılarının düzenleneceğini dile getirirken, Kuzey Makedonya kabinesinin tek Türk asıllı bakanı Elvin Hasan ise; iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının kapsamını genişletme çalışmalarını başlatacaklarını müjdeledi.Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç başkanlığında Kuzey Makedonya’ya giden Egeli ihracatçılar, her görüşmede Kuzey Makedonya’ya yatırım yaptıkları takdirde elde edecekleri avantajları detaylı bir şekilde dinleme fırsatı buldu."Kuzey Makedonya Avrupa’ya sıçrama noktası"Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev Kuzey Makedonya’nın küçük bir ülke olduğunu ancak özellikle tarım sektöründe potansiyeli olduğunu, Avrupa’ya yakınlığı nedeniyle Türk firmalarının Kuzey Makedonya’da yapacakları yatırımlarla Makedonya’yı Avrupa’ya sıçrama noktası olarak kullanabileceklerini söyledi.Makedonya’daki Türk yatırımlarından mutlu olduklarını dile getiren Zaev, "Türkiye’de Makedon, Makedonya’da ise Türk kökenli insanlar yaşıyor.

Yurthaber 15-09-19 12:45

11. Büyükelçiler Konferansı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "(Dünya ticaretinde) Artık çoklu platformlar yerine ikili anlaşmalar, serbest ticaret anlaşmaları ön plana çıkmakta" - "Biz de Bakanlık olarak, ülke menfaatlerimizi gözeterek, serbest ticaret anlaşmalarımızın sayısını artırmak yönünde çalışmalarımıza devam ediyoruz" - "AB'nin Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR) ile serbest ticaret anlaşması imzalamış olması bizim için de önemli. MERCOSUR ile özellikle de Meksika ile ticaret hacmimizin artmasına önem veriyoruz"

Finans 06-08-19 23:36

ABD, Meksika ve Çin’den inşaat çeliği ithalatına yeniden ek vergi koydu

ABD, Çin ve Meksika’nın çelik üreticilerine adil olmayan destek verdiklerini ileri sürerek bu ülkelerden ithal edilen çelik mamullere ek gümrük vergisi uygulamaya başladığını açıkladı.ABD Başkanı Donald Trump, ABD, Kanada ve Meksika’nın yeniden gözden geçirilen Kuzey Amerika Serbest Ticaret anlaşması gereğince bu ülkelerden ithal edilen çelik ve alüminyuma uyguladığı gümrük vergisini kaldırmıştı.ABD Ticaret Bakanlığı, Çin, Meksika ve Kanada’nın inşaatta kullanılan ithal çelik üreticilerine destek sağladığını, ancak Kanada’ya, çelik üretimine sağladığı desteği önemsiz miktarda olması sebebiyle misilleme uygulanmayacağını, Çin ve Meksika’dan ithal edilen çeliğe ek gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.ABD Ticaret Bakanlığı, Çin ve Meksika’nın inşaat çelik üreticilerine yüzde 30 ila yüzde 177 arasında destek verdiğinin tespit edildiğini belirtti.

Haber 09-07-19 12:01

G20'de küresel serbest ticaretin geleceği belirlenecek

G20'nin Osaka’da gerçekleşecek liderler zirvesinde, dünya liderleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Önce Amerika” politikasından kaynaklanan eylemlerine karşı "ticareti daha da serbestleştirme" görüşünü masaya getirecek - Japonya, “küresel ekonomi, ticaret ve yatırım, inovasyon, çevre ve enerji, istihdam, kadının güçlendirilmesi, kalkınma ve sağlık" gibi 8 ana başlık altında gündemler hazırlayarak, dünyanın büyük ekonomilerini ağırlamaya hazırlanıyor - Zirvede sadece ekonomik ve finansal sorunlar değil, özellikle ikili görüşmelerde mülteci krizi, küresel sağlık, iklim değişikliği, terör ve jeopolitik gerilimler de masaya yatırılacak - G20 Çalışma Grupları içerik sağlayıcısı ve Kanada merkezli Cuiriak Danışmanlık Üst Yöneticisi Dan Cuiriak: - "G20, ticaret ve teknolojik savaşın dünyayı karşı karşıya bırakacağı krize karşı koymada öncülük edecek kurum olabilir" - "Zirvede veri yönetişimi konusunda bildiri yayınlanabilir fakat bu konuda uluslararası yönetişimi hayata geçirmede somut başarılardan uzağız"

Haber 15-06-19 11:06

Trump Japonya'da Abe'yle Basın Toplantısı Düzenledi

Amerika Başkanı Donald Trump, 4 günlük Japonya ziyareti kapsamında Başbakan Shinzo Abe’yle biraraya geldi. Trump, Amerika’yla Japonya arasındaki ticaret açığı konusunda Abe’ye baskı yaptı.Trump Kuzey Kore’yle ilişkiler konusundaysa durumdan memnun olduğunu söyledi

Haber 27-05-19 11:47

ABD’den Kanada ve Meksika’yla Ticarette Uzlaşmacı Adım 

ABD’li yetkililer Kanada ve Meksika’dan alınan çelik ve alüminyuma konulan vergileri 48 saat içinde kaldırmayı kabul etti. Böylece üç Kuzey Amerika ülkesinin yeni bir ticaret anlaşması kapsamında ticaret yapması mümkün hale gelecek

Haber 17-05-19 22:33

Türkiye'nin deniz limanları için kara limanı olmayı hedefliyoruz

İran'ın Batı Azerbaycan eyaletindeki Maku Serbest Ticaret Bölgesi Genel Müdürü Gulam Rıza Süleymani: - "Türkler pazarlama, tasarım ve sanayi alanında daha geniş iletişim ağına sahip. Türkiye'nin deniz limanları için kara limanı olmayı hedefliyoruz. Bu şekilde doğu-batı ile güney-kuzey arasında transit taşımacılık için bağlantı noktası olabiliriz" - "İran, kırmızı et ihtiyacını karşılamak için 50 bin canlı hayvanı Türkiye limanları aracılığıyla Avrupa'dan ithal edecek"

Haber 11-03-19 11:04

Serbest ticaret anlaşması için 17 ülkeyle müzakere ediyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: (2) - "Bugün 20 ülkeyle serbest ticaret anlaşmamız var ama 17 ülkeyle de müzakere ediyoruz. Yani Ekvador'dan tutun da Ukrayna'dan Japonya'ya, Tayland'a Endonezya'ya kadar birçok ülkeyle çok sıkı müzakereler yapıyoruz. Ukrayna ile önümüzdeki günlerde imzalama imkanımız var, sona geldik" - "Şimdi Amerika ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Trump 75 milyar dolar ikili ticaret hacmi hedefi koydu. Bu hedefe ulaşabilir miyiz? Evet ulaşabiliriz. Amerika ile Türkiye'nin potansiyeli buna imkan veriyor. Yeter ki bu serbest ticaret anlaşmasını biz bir an önce müzakere edelim" - "AB sözünde durursa ki bu konuda her zaman onlardan kaynaklanan bir sebeple bir soru işareti oluyor, biz inşallah önümüzdeki süreçte vize serbestisini elde edeceğiz. Schengen bölgesine vize serbestisini elde ettikten sonra da birçok ülkeye vizesiz gitme hakkını da elde edeceğiz çünkü birçok ülke bu kritere bakıyor"

Yurthaber 02-03-19 13:05

Serbest ticaret anlaşması için 17 ülkeyle müzakere ediyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: (2) - "Bugün 20 ülkeyle serbest ticaret anlaşmamız var ama 17 ülkeyle de müzakere ediyoruz. Yani Ekvador'dan tutun da Ukrayna'dan Japonya'ya, Tayland'a Endonezya'ya kadar birçok ülkeyle çok sıkı müzakereler yapıyoruz. Ukrayna ile önümüzdeki günlerde imzalama imkanımız var, sona geldik" - "Şimdi Amerika ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Trump 75 milyar dolar ikili ticaret hacmi hedefi koydu. Bu hedefe ulaşabilir miyiz? Evet ulaşabiliriz. Amerika ile Türkiye'nin potansiyeli buna imkan veriyor. Yeter ki bu serbest ticaret anlaşmasını biz bir an önce müzakere edelim" - "AB sözünde durursa ki bu konuda her zaman onlardan kaynaklanan bir sebeple bir soru işareti oluyor, biz inşallah önümüzdeki süreçte vize serbestisini elde edeceğiz. Schengen bölgesine vize serbestisini elde ettikten sonra da birçok ülkeye vizesiz gitme hakkını da elde edeceğiz çünkü birçok ülke bu kritere bakıyor"

Finans 02-03-19 13:05

ABD - Çin ticaret anlaşmasının ve Trump - Kim görüşmesinin başarısızlığı Asya borsalarını düşürdü

ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığı ve Trump ile Kim arasındaki görüşmenin sonuçsuz kalması üzerine yatırımcıların iyimserliklerini kaybetmesi sebebiyle Asya’da borsa düşüşe geçti.Güney Kore Menkul Değerler Borsası (KOSPI), ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jung Un’un iki saatlik görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine yüzde 1.7 düşüşle kapandı.Asya borsalarının düşmesinin ardından İngiltere’nin FTSE borsası yüzde 0.3, Alman Menkul Değerler Borsası (DAX) yüzde 0.2, Fransız Borsası (CAC) yüzde 0.25 düşüş yaşadı.Morgan Stanley Capital International (MSCI) endeksinde ’Japonya’nın dışında Asya-Pasifik paylarında yüzde 0.45’lik bir düşüş olduğunu kaydetti.Bank of Amerika Merril Lynch’de FX (döviz stratejisti) Japon Başkan Shusuke Yamada, “Zirvenin somut anlaşma çıkaracağı konusundaki umutlar fazla yüksek değildi.

Haber 28-02-19 14:45

Hazır giyim 15 milyar dolar fazla verdi

Otomotivden sonra en yüksek ihracatı gerçekleştirilen hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, geçen yıl 210 ülke ve serbest bölgeye 17 milyar 642 milyon dolarlık ürün sattı - UHKİB Başkanı Nüvit Gündemir: - "Ülke olarak, Avrupa Birliği'nin, Kuzey Amerika'nın teknik ve sağlık standartlarına tam uyumlu yüksek kaliteli ürünler üretebiliyoruz" - "Türkiye hazır giyim sektörü, bugün ülkemizin cari açık sorununun üstesinden gelinmesi noktasında en fazla katkıyı sunan lider sektör konumundadır. Sektör olarak 2018 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 15 milyar dolar dış ticaret fazlası vermeyi başardık"

Finans 12-02-19 11:03

Türkiye, deride tek pazara bağımlılıktan çıkacak

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak: - "Tek pazara bağımlılıktan çıkıyoruz. Geleneksel pazarlar dışında diğer pazarlara da yöneliyoruz. Amerika, Kuzey Avrupa, Uzak Doğu'ya etkinliğimizi artırmak istiyoruz" - "Türkiye, deride dünyada bir marka. Türk deri ceketine kimse düşük kalite olarak bakamaz ama markalaşmada sıkıntılarımız var. Avrupa'da birçok marka bizden alınan bir ürünü 10 katına satabiliyor" - "Bu yıl sektör olarak Rusya'da büyümeye devam edeceğiz. Rusya önemli ve çok ticaret açığı verdiğimiz bir pazar. Deri ve deri mamulleri olarak, bu ülkeye 1 milyar dolara yakın mal satma şansımız var"

Finans 04-02-19 11:12

New York seyahat fuarına Türkiye imzası

New York'ta her yıl düzenlenen ve Kuzey Amerika kıtasının en büyük seyahat fuarı olan "The New York Times Travel Show"da Türkiye'nin tanıtıldığı standa ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu - Açılışa katılan Türkiye'nin New York Başkonsolosu Alper Aktaş: - "New York, sadece Amerika'da değil, tüm dünyada hem ekonomi anlamında hem de finans, ticaret, kültür sanat anlamında ve bunun kadar önemlisi turizm anlamında bir merkez konumunda. Bir başkent konumunda. Bu bakımdan da şu anda gerçekleştirilen seyahat fuarı bizler için son derece önemli" - "2019 yılı için bizim Türkiye olarak konseptimiz, nitelikli turizm. 2018'de turizm rakamlarında ciddi bir artış var"

Haber 29-01-19 07:49

İstanbul Güvenlik Konferansı

İAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Aybar: - "Bugün Afrika kaynakları için farklı dünya güçleri arasında çok büyük rekabet var. Eskiden Avrupa ve Kuzey Amerika, Afrika ticaretine sahipti. Şimdi bu durum değişiyor. Çin artık dünyanın ikinci büyük ekonomisi ve Afrika'nın en büyük ticaret ortağı. Çin, Hindistan ve Türkiye gibi yeni güçlerin kıtaya girmesi kaynaklara bağımlılığı beraberinde getiriyor"

Haber 09-11-18 17:47

Trump, yeni serbest ticaret anlaşması için Tüm zamanların en iyisi dedi

 - ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) yürürlükten kaldırılarak yerine imzalanan ABD-Meksika-Kanada Anlaşması'nın (USMCA), bugüne kadar imzalanan en güncel, adil ve dengeli ticaret anlaşması olduğunu söyledi.

Haber 01-10-18 21:45

Yeni NAFTA Piyasaları Rahatlattı

Amerikan piyasaları haftaya yükselişle başladı. Başta Dow Jones endeksi olmak üzere, Pazar akşamı son dakikada Amerikalı ve Kanadalı yetkililerin Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması NAFTA’nın yeni hali konusunda görüşbirliğine varılması sayesinde piyasalar rahatlamış görünüyor

Haber 01-10-18 21:41

Trump, yeni serbest ticaret anlaşması için Tüm zamanların en iyisi dedi

 - ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) yürürlükten kaldırılarak yerine imzalanan ABD-Meksika-Kanada Anlaşması'nın (USMCA), bugüne kadar imzalanan en güncel, adil ve dengeli ticaret anlaşması olduğunu söyledi.

Haber 01-10-18 21:00

TRUMP, YENİ SERBEST TİCARET ANLAŞMASI İÇİN TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ DEDİ

 - ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) yürürlükten kaldırılarak yerine imzalanan ABD-Meksika-Kanada Anlaşması'nın (USMCA), bugüne kadar imzalanan en güncel, adil ve dengeli ticaret anlaşması olduğunu söyledi.

Haber 01-10-18 21:00

Kanada’dan Yeni NAFTA’ya Onay 

ABD ve Meksika’yla haftalar süren görüşmelerin ardından Kanada, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın (NAFTA) yenilenmiş versiyonuna Meksika ve ABD’yle birlikte imza atmayı kabul etti

Haber 01-10-18 20:07

Alman iş dünyası yeni NAFTA anlaşmasını memnuniyetle karşıladı

Alman Sanayi Federasyonu Başkanı Joachim Lang: - "Kanada olmadan bir anlaşma, NAFTA bölgesinde değer zincirine zarar verebilirdi. Ve bu da Alman şirketlerini ciddi şekilde etkileyebilirdi" - Almanya Dış Ticaret Birliği Başkanı Holger Bingman: - "ABD ile Kanada arasındaki yeni anlaşma, Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasında yeni bir serbest anlaşması görüşülmesi ümitlerini artırıyor"

Finans 01-10-18 16:12

ABD ile Kanada arasında NAFTA anlaşması

ABD, Meksika ve Kanada arasında yeni serbest ticaret anlaşması için anlaşma sağlandı.

Haber 01-10-18 09:36

Kanada ile ABD NAFTA yenileme görüşmelerinde anlaşmaya vardı

ABD ile Kanada arasında bir yıldan beri devam eden Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) yenilenmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı

Haber 01-10-18 06:00

Ordu'dan 30'u aşkın ülkeye bentonit ihracatı

Kentteki 5 madencilik firması, 30'u aşkın ülkeye yıllık 400 bin ton beyaz bentonit satarak ülke ekonomisine 80 milyon avro katkı sağlıyor - Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin: - "Artık sadece fındık ihracatı yapan bir Ordu değil, beyaz bentonit ihracatında da söz sahibi olan bir iliz" - Ünye Maden Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Tecer: - "Avrupa'nın neredeyse tamamına, Amerika, Hindistan, Pakistan, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'nun bazı ülkelerine ihracat yapıyoruz"

Finans 28-09-18 13:33

ABD - Kanada NAFTA müzakereleri aralıksız sürüyor

Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) yenilenmesi için Washington'da bulunan Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, ABD ve Kanada'dan müzakerecilerin yeni NAFTA'nın iki ülke arasındaki şartları üzerinde bir anlaşmaya varmak için gece boyu çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Finans 06-09-18 09:09

Trump: 'Yeni NAFTA Anlaşmasına Kanada'yı Almaya Gerek Yok'

Başkan Donald Trump, Kanada’yı yeniden müzakere edilen NAFTA (Kuzey Amerika Serbest Ticaret) Anlaşması’na dahil etmeye gerek olmadığını savundu ve müdahale etmesi durumunda NAFTA’yı tamamen kaldıracağı yönünde Kongre’yi uyardı

Haber 02-09-18 06:43

NAFTA Sona mı Eriyor?

Başkan Donald Trump, kısaca NAFTA olarak bilinen Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nı “sonlandıracağını” açıkladı. Trump, Meksika’yla yeni bir anlaşma oluşturma sürecinde olduklarını ve bu anlaşmayı “ABD-Meksika Ticaret Anlaşması” olarak adlandıracağını belirtti

Haber 27-08-18 19:49

NAFTA Müzakerelerinde Sona mı Yaklaşılıyor?

Meksika Ekonomi Bakanı Ildefonso Guajardo Amerika’yla Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması NAFTA hakkında yürütülen ikili müzakerelerin son saatlerinde olunduğunu belirtti

Haber 26-08-18 21:41

Bakan Pekcan, ticaretin yeni yol haritasını açıkladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "İhracat atağımız devam edecek. Etkin ve ülkelere özel stratejilerle yeni pazarlara gireceğiz. Bu kapsamda Çin, Latin Amerika, Hindistan, Meksika ve Afrika gibi potansiyel pazarlara yöneleceğiz" - "Yeni dönemde Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ve küresel ekonomide öne çıkan sektörleri özellikle destekleyeceğiz. Yüksek teknoloji içeren ve daha fazla katma değer sağlayan alanlarda 'yeni nesil ihtisas serbest bölgeleri' kuracağız" - "Ticarette dijitalleşmeyi ve e-ticareti ön plana alacağız" - "Eximbank enstrümanlarının çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesi, bankanın sağladığı finansman imkanlarından daha fazla iş insanımızın yararlanması da gündemde olacak"

Finans 05-08-18 11:12

NAFTA bir an önce sonuçlanmaz ise daha farklı bir yöne gidebilirim

ABD Başkanı Trump, ABD, Meksika ve Kanada arasında müzakereleri süren Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) bir an önce neticelenmesini istedi

Haber 25-07-18 12:17

İngiltere'den AB'ye yeni Brexit teklifi

Hükümet bugün yaptığı Brexit konulu özel bakanlar kurulu toplantısında, Avrupa Birliği’ne “Mallar için serbest ticaret bölgesi” teklif edilmesini kararlaştırdı - Yeni teklif ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti ve İngiltere’nin parçası Kuzey İrlanda arasındaki sınır ve ticaret probleminin çözülmesi öngörülüyor

Haber 06-07-18 23:51

Trump’ın Ticari Kararları ABD Borsalarını Sarsıyor

Bu haftaya damgasını vuran gelişme, öncelikle Başkan Donald Trump’ın Çin, Avrupa Birliği ve Kuzey Amerika Açık Ticaret Anlaşması’ndaki ortakları Meksika ve Kanada’ya uygulayacağını açıkladığı yaptırımlar oldu

Haber 29-06-18 21:10

ABD Hazine Bakanı Mnuchin'den Çin ve NAFTA açıklaması

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmazlıklarının çözülmesi için yürütülen müzakerelerin sonuç vermeye başladığını bildirdi - Mnuchin, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşmasına (NAFTA) alternatif olarak daha küçük çaplı yeni bir anlaşmaya yeşil ışık yaktı

Finans 21-05-18 19:41

ANALİZ - Trump dönemi ABD dış politikasını anlamak

Trump'ın seleflerinden farkı şu: Hegemonyasını korumak için yerleşik kural ve normlara uymayan, uluslararası toplumun rızasını önemsemeyen, müttefiklerinin çıkarlarını gözetmeyen bir Amerika var artık - Trump, kerhen kucağında bulduğu ABD’nin hegemonya siyasetini ve dünya jandarmalığı “hizmetini” artık belli bir ücret mukabilinde sürdüreceğini söylüyor; Çin ve Rusya üzerinden pozisyon alıyor - ABD'de yansımasını demokrasi ihracı, serbest ticaret anlaşmaları, insan hakları rejimleri gibi değerler etrafında bulan liberal siyasal çatıyla mücadele, Trump’ın dış politikasını şekillendiren dinamiklerden biri - Trump'ın dış politikasını anlamak için, Amerikan politik sisteminde karar alma mekanizmalarını etkileyen hegemonik blokun sadece hükümet veya formel siyasal kanallardan oluşmadığını, ekonomik elit ve mevcut bürokratik sınıf çıkarlarını kapsadığını da görmemiz gerekir - Ya da daha somut ifadeyle; askeri bürokrasinin (Pentagon’un Irak-Suriye bölge mümessilleri), politik toplumun (Kongre’deki Çay Partisi ve Evanjelik temsilcilerin baskıları), yeni ekonomik elitlerin (Kudüs kararında etkili Sheldon Adelson veya Cambridge Analytica’nın sahibi Robert Mercer) ve sivil toplumun (Council on Foreign Relations gibi kuruluşların) Trump dönemi dış politikasını etkilediğini söylememiz gerekir

Haber 06-04-18 12:45

ABD'nin NAFTA'dan çekilmesi enerjiye zarar verir

Capital Economics: - "NAFTA müzakerelerinin başarısız olması durumunda Kanada ve Meksika'nın ABD'den ithal ettiği enerji riske girebilir" - "Boru hatları gibi altyapı dahil Kuzey Amerika enerji piyasasındaki bütünleşmeye bakıldığında, şu anki ticari düzenlemeleri bozmak hiçbir ülkenin çıkarına yaramaz"

Haber 09-03-18 04:42

Trump’tan Meksika ve Kanada’ya tehdit

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret anlaşmalarında yapacağı yeni düzenlemeler ile Meksika ve Kanada’ya ağır yaptırımlarda bulunacağını açıkladı.ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın yeniden düzenlenmesiyle çelik ve alüminyum ithalat gümrük vergilerinde köklü değişikliklere gidileceğini açıkladı.

Haber 05-03-18 21:19

NAFTA İçin Üçüncü Tur Müzakereler Başladı

Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması olarak bilinen NAFTA'nın geleceğini belirlemeye yönelik müzakerelerin üçüncü turu Kanada'da başladı.

Haber 23-09-17 20:15

Trump Yine NAFTA’yı Hedef Aldı

Amerika Başkanı Donald Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması olarak bilinen NAFTA’yı bir kez daha rafa kaldırmakla tehdit etti.

Haber 27-08-17 20:18

ABD'nin İstekleri NAFTA Müzakerelerini Zorlaştırıyor

Başkan Donald Trump’ın gelmiş geçmiş en kötü ticaret anlaşması olarak nitelediği NAFTA’yla ilgili 16 Ağustos’ta Amerika, Kanada ve Meksika arasında başlayan ilk tur görüşmeler herhangi bir uzlaşma sağlanamadan sona erdi. Trump, Amerika’daki milyonlarca iş kaybından 20 yıldan fazla bir süredir yürürlükte olan Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması NAFTA’yı sorumlu tutuyor.

Haber 23-08-17 15:09

NAFTA görüşmeleri başlıyor

ABD, Kanada ve Meksika arasındaki serbest ticaret anlaşmasını yenileme görüşmeleri başlıyor.

Haber 16-08-17 11:12

NAFTA görüşmeleri başlıyor

ABD, Kanada ve Meksika arasındaki serbest ticaret anlaşmasını yenileme görüşmeleri başlıyor.

Haber 16-08-17 11:12

Dünyanın en büyük ekonomilerinde Trump etkisi

ABD Başkanı Trump'ın 'Önce Amerika' diyen korumacı politikaları dünya ekonomisinde yansımalarını bulmaya başladı. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin maliye bakanlarının bir araya geldiği G20 zirvesinin bildirisinde serbest ticaret vurgusu yapılmadı.

Haber 18-03-17 20:45