Steril Suluk Haberleri

Dünyada bir ilk! Türk bilim insanları geliştirdi... O hastalıkları nefesten teşhis ediyor

Türk bilim insanları tarafından dünyada bir ilke imza atılarak, geliştirilen elektronik burun ile kalp hastalıkları nefesten teşhis edilebiliyor. Söz konusu çalışmada; kişilere 10 litrelik tek kullanımlık steril poşetler ve ağızlıklar verildi ve kişiler bunları üfleyerek nefesleriyle doldurdular. Ardından nefesler, içinde gaz sensörleri olan elektronik burun aracılığıyla bilgisayara veri halinde kaydedildi. Çalışmada nefeslerin yüzde 97,19 doğrulukla ayrıldığı sonucuna ulaşıldı.

Haber 2024-03-11 10:10:25

Okula Dönüş Fırsatları'ndan kaçırmamanız gereken çanta ve suluk modelleri

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala okula dönecek öğrencileri ve ebeveynleri okul ihtiyaçlarını tamamlama telaşı sardı. Her yaştan öğrencinin ihtiyaç duyabileceği kullanışlı okul çantası ve suluk seçenekleri alışveriş listenizde yer alıyorsa size güzel bir haberimiz var! Amazon'un okula dönüşe özel kampanyası sayesinde bu ihtiyaçlarınızı çok daha uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Haber 2023-08-28 17:51:14

Ocakta ya da fırında kalan kurumuş ve inatçı yağlar nasıl çıkartılır?

Gün içinde en çok vakit geçirilen alanlardan biri elbette mutfaklar ancak çok sık kullanıldığı için buraların kirlenmesi de bir o kadar kolay oluyor. Özellikle fırınlarda ve ocaklarda bulunan inatçı yağ lekeleri epey can sıkıyor. Yine de bu lekeleri farklı yöntemlerle çıkartabilmek mümkün! Böylece daha steril ortamlarda yemek pişirmeye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Haber 2023-02-24 17:12:17

Hacamat noktaları nedir, kuyruk sokumuna hacamatın faydaları nelerdir? Hacamat bölgeleri ve faydaları nelerdir?

Hacamat işlemi çok uzun yıllardır uygulanan bir alternatif tıp yöntemidir. Osmanlı zamanından bu yana uygulanan bu tedavi yöntemi uzman doktorların onayı ve yönlendirmesi ile uygun görülen kişilere yapılmaktadır. Doğru şekilde ve yeterince steril ortamlarda yapılan uygulamalar sonucunda bazı hastalıklara çare olduğu kabul edilmiştir. İşlem, sorun yaşanan bölgede belirlenen noktalara kupa ile müdahale edilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Peki, hacamat noktaları nedir?

Haber 2023-02-17 10:48:25

Hukuk uzmanlarından, basın sektörünün dijital dünyadaki telif sorununa kanuni düzenleme çağrısı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cahit Suluk: - "Türkiye'de telif tabanlı bir düzenleme yapılarak basın kuruluşlarına bağlantılı hak statüsü tanınmalı. Kanuni düzenleme yapılmazsa profesyonel gazetecilik kalmayacak" - Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi Dr. Adem Aslan: - "(AA'nın düzenlediği sempozyum) Meslek birliklerinin kurulması ve kurulduğunda ortaya çıkacak sonuçlar sempozyumda ele alındı"

Yurthaber 18-10-22 11:03

AA'dan Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ateş: - "Dijitalleşme, telif hukuku alanında ve telif hukukuyla bağlantılı olan basın ve ekonominin diğer alanlarında da ciddi değişimlere yol açtı, yeni iş alanları ve iş modelleri ortaya çıktı" - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cahit Suluk: - "Paranın yüzde 90'ı şu anda dijital platformlara gidiyor, yüzde 10'u gazetelerde kalıyor. Bu artık kabul edilebilir sınırları aştı. Çok dramatik ve yıkıcı kayıplar söz konusu medyada"

Yurthaber 14-10-22 16:31

Kusma sonrası teşhis gecikebilir! Domates konservesinde 'ölümcül bakteri' tehlikesi

Yaz aylarının son günlerinde, kışlık yiyeceklerin hazırlanmasına başlandı. Evlerinde yemeklere lezzet katan domates konservesi ve turşu yapan kadınların yeterince steril etmeden hazırladığı gıdalar, uygun koşullarda muhafaza edilmezse tehlike saçıyor. Uzmanlar, Steril edilmeyen kavanoz ve gıdayla ikinci kez kullanılan kapaktan veya yeterli kaynatma yapılmadan hazırlanan domates konservesinde oluşabilecek clostridium botulinum bakterisinin ölüme bile neden olabileceğini belirtiyorlar.

Haber 30-08-22 10:20

Suluk zinciri ne demek? Suluk zinciri birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Suluk zinciri birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Suluk zinciri ne anlama gelir?

Egitim 20-05-22 16:08

Suluk ne demek? Suluk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilini güzelleştirerek yeni kelimeleri Türkçeleştirmeyi hedefleyen Türk Dil Kurumu, kelimelerin anlamlarıyla birlikte kökenlerini de inceler. Bu nedenle kelimelerle ilgili araştırma yapıldığında kılavuz olarak TDK kabul edilir. 1932 yılından bu yana incelemeler yapan ve kelimelerle ilgili çalışmalar yayımlayan TDK tarafından yapılan araştırmalar içerisinde Suluk kelimesi de bulunur. Suluk ne demektir?

Egitim 20-05-22 16:08

Steril ne demek? Steril kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türk dili üzerine araştırmalar yürüterek dilimizin gelişmesine ve korunmasına katkıda bulunmaktadır. Bu araştırmalar dahilinde Türkçe ve ilişkili dillerdeki kaynaklar incelenmekte, bulunan Türkçe kökenli kelimeler kayda geçilmektedir. Üstelik TDK bu çalışmalarında pek çok kelimelerin de anlamını açıkça belirtmektedir. Bu nedenle bilinmeyen kelimeler TDK anlamlarına göre araştırılır. TDK’ye göre Steril ne demektir? Steril TDK sözlük anlamı kökeni…

Egitim 20-05-22 16:05

Üniversite öğrencileri yurttaki fazla yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Ebru Çetin: - "Yemekleri steril maske, eldiven gibi malzemeler kullanarak paketleyip sonra presliyoruz" - Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Beyza Nur İpek: -"İhtiyaç sahiplerine yemek verdikten, onların yüzündeki tebessümü gördükten sonra insanın içi mutluluk doluyor"

Yurthaber 06-01-22 11:05

Bebeğinizi içeriğini bilmediğiniz ürünlere maruz bırakmayın! Minikler için ev yapımı bebe bisküvisi tarifi

Bebekler ve çocuklarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Dolayısıyla onların en doğal ve en steril ürünlerle beslenmelerini isteriz. Bunun için birçok önlem alırız fakat yeterli gelmez çünkü hazır alınan gıdaların içinde neler olduğunu tam anlamıyla bilmemiz pek mümkün değil. İşte gönül rahatlığıyla evde yapıp tüketebileceğiniz, minikler için ev yapımı bebe bisküvisi tarifi...

Yemek 25-10-21 07:22

ABD açıkladı: Üst düzey El Kaide elebaşlarından el-Matar öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, ABD ordusunun Suriye’de Tel Abyad ilçesine bağlı Suluk kasabası yakınlarında insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda üst düzey El Kaide elebaşlarından Abdülhamid el-Matar’ın öldürüldüğünü duyurdu.

Haber 23-10-21 10:01

Bergüzar Korel makyajsız fotoğraflarını paylaşarak kadınlara seslendi

Ünlü oyuncu Bergüzar Korel, sosyal medya hesabından makyajsız fotoğraflarını paylaşarak, "Bu fotoğraflar, şanslıysam ve güneş doğduktan sonra uyanmışsam yataktan doğrulur doğrulmaz çektiğim kareler. Şiş yüzüm ,lekelerim, dağınık saçlarım. Bilinçaltımıza kazınan o temiz, beyaz, steril, her şeyin aşırı düzenli olduğu fotoğraflar her zaman gerçeği yansıtmıyor bence" ifadesini kullandı.

Magazin 18-10-21 22:32

Geçtiğimiz yıl yasak kapsamına alınmıştı! Koruyucu maske ve tıbbi steril/non-steril eldiven ihracat yasağı kalktı

Geçtiğimiz yıl 4 Mart 2020 tarihinde ihracatı yasaklanan ve ön izin kapsamına alınan koruyucu maske ile tıbbi steril/non-steril eldiven bugün itibarıyla yasak kapsamından çıkarıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 06-08-21 08:48

İyi saklanmayan kurban etine dikkat! ''Sağlığı bir gecede bozabilir''

Kurban etlerinin uygun koşullarda saklanmadığında bir gecede insan sağlığı açısından büyük risk taşıyabileceğine dikkati çeken Uzm. Dr. Bengisu Ay, ''Yeni kesilen etlerin seri ve steril bir şekilde uygun koşullarda muhafaza edilmemesi, bulaşıcı hastalık riskini oldukça artırır. Şarbon, salmonelloz, kist hidatik, toksoplazmoz, teniyoz, kuduz, brusellozis ve verem gibi hastalıklar başta gelir'' dedi.

Haber 18-07-21 11:58

Kedi nasıl yıkanır? Özel şampuanla kedi yıkanırken durulamaya dikkat

Steril bir dile sahip olan kediler, kendilerini yalayarak temizlediğinden yıkamaya pek ihtiyaç duyulmaz. Ancak temizlenme alışkanlığı edinmeyen kediler yıkanır. Peki kediler nasıl yıkanır? Kedilerin yıkanması tavsiye edilmese de bazı durumlarda yıkanmaları gerekebilir. Bu durumda nasıl hareket etmek gerekir? Kedileri yıkama aşamasında şampuanlama kısmı kadar durulama ve sonrasında kurutmak da önem taşır. İşte Veteriner Hekim Yasin Özenir'den kedi yıkama önerileri...

Trend 07-06-21 11:32

Gönüllü sanayiciden temizlik hareketi

İlk ve orta okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının ardından öğrencilerin ve öğretmenlerin daha steril ortamlarda bulunmasını amaçlayan Bursalı sanayici, Sağlık Bakanlığı onaylı hazırlattığı binlerce koli dezenfektan maddesini ücretsiz olarak okullara dağıttı.Hayatın sadece çalışmak ve kazanmaktan ibaret olmadığı ilkesiyle yola çıktıklarını belirten Acarhoroz Holding Grup Başkanı Serdar Acarhoroz, "Bu anlamda yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projelerimize bir yenisini daha eklemenin sevinci içerisindeyiz.

Yurthaber 10-03-21 10:33

Sincan Belediyesi ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Sincan Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, ilçe sınırları içerisindeki vatandaşlarına kol kanat germeye devam ediyor.Sincan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, aşevi vasıtasıyla her gün steril ortamlarda hazırlanan, tek kullanımlık kaplardaki sıcak yemekleri ve erzak kolilerini ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırıyor.

Yurthaber 09-03-21 16:26

Sokak köpeklerine yem alanı yapıldı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde sokak köpeklerine yem ve su alanı yapıldı.Hanönü Belediyesi, sokak köpekleri için ilçede kullanılmayan bir alana yemlik ve suluk alan oluşturdu.

Yurthaber 04-03-21 10:31

Sincan Belediyesi’nden, uzaktan eğitime büyük destek

Sincan Belediyesi uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere, Abdurrahim Karakoç Millet Kıraathanesi ile destek veriyor.Sincan Belediyesi, Abdurrahim Karakoç Millet Kıraathanesi’nde oluşturulan tam donanımlı ve steril çalışma alanları ile kolay ve ücretsiz bir şekilde EBA üzerinden derslere erişimi sağlanırken, geniş kapsamlı kütüphane ile derslerin öncesinde ve sorasında gençler bilgiye anında erişiyor.“Kütüphanede yaklaşık 20 bin kitap bulunuyor”Evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler için Abdurrahim Karakoç Millet Kıraathanesi’nin tüm imkanları öğrencilere açıldı.

Yurthaber 26-02-21 17:45

’Hayat’ta soluduğunuz hava tertemiz

Özel Hayat Hastanesi, misafirlerinin daha steril bir ortamda hizmet alması adına, yüzde 99 oranında korona virüsün yanı sıra mikrop ve zararlı gazları yok ettiği onaylanan hava sterilizasyon cihazlarını kullanmaya başladı.Hayat Hastanesi tüm dünyayı kasıp kavuran Korona virüs ile yaptığı mücadelede her yöntemi kullanarak, misafirleri için en steril ortamı oluşturuyor.

Yurthaber 26-01-21 09:40

Duygu Özaslan dalga konusu olunca açıklama yaptı! Yine olay oldu

Bir suluk reklamı yapan sosyal medya fenomeni Duygu Özaslan, elindeki suluğun özelliklerini anlatırken söylediği sözlerle dalga konusu oldu. Ünlü fenomen gündem olunca kendini savunmasıyla da güldürdü.

Magazin 21-01-21 09:12

Toroslar’da dezenfekte çalışmaları aralıksız sürüyor

Toroslar Belediyesi, ilçe genelindeki ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, korona virüs riskine karşı alınan tedbirler planlı bir şekilde sürerken ekipler, iş yerlerinden sağlık merkezlerine, ibadethanelerden kamu kurumlarına, otobüs ve taksi duraklarından ATM’lere kadar her yeri dezenfekte ederek steril hale getiriyor.

Yurthaber 18-01-21 15:57

Eyvah, kurulama bezleri ishale neden olabilir mi? Bu 9 ev eşyasına dikkat

İstediğiniz kadar ovalayabilir ve cilalayabilirsiniz, ancak bakteriler her zaman saldırmak için beklerler. Elbette, evinizin her zaman tamamen steril ve düzenli olması gerekmez - bu kesinlikle imkansızdır. Ancak hastalıkların etrafa yayılmasını önlemek için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Dokuz ev eşyasından oluşan bu liste, en fazla bakteri içeren şeyleri gösteriyor.

Kadin 06-01-21 10:49

Suluk beldesinde büyük yangın

Suriye’nin Tel Abyad ilçesinde yer alan Suluk beldesinde akaryakıt varillerinin patlaması sonucu büyük bir yangın çıktı.Suriye’nin Tel Abyad ilçesinde yer alan Suluk beldesinde 13 akaryakıt varili patladı.

Haber 03-01-21 15:18

Eyyübiye’de yarı olimpik yüzme havuzunun temeli atıldı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, bin 200 metre kare kapalı alana sahip olan yarı olimpik yüzme havuzunun temelini attı.Eyyübiye Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı işbirliğiyle yapımına başlanan yarı olimpik yüzme havuzu, Muradiye Mahallesinde bin 200 metre karelik kapalı alanı kapsayacak şekilde yapılacak.Ferah ve steril olacak yapı, betorname ve çelik yapı şeklinde tasarlandı.

Yurthaber 26-12-20 11:34

Oğuzeli’nde sokak hayvanları için örnek davranış

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye iş birliği ile sokak hayvanları için belirlenen uygun yerlere atıl su borularından yapılan yemlik ve suluk yerleştirildi.Sokak hayvanları için yapılan yemlik ve suluklara Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar ve Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç kendi elleriyle yem ve su bıraktı.Sokak hayvanlarının en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi de beslenme ve su ihtiyacı olduğunun altını çizen Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, “Hayvanlar da bizim dostlarımız.

Yurthaber 16-12-20 13:13

Bafra’da kasaplar denetlendi

Bafra Belediyesi zabıta ekipleri ilçede faaliyet gösteren kasapları denetledi.Sağlık ve hijyen açısından steril olması gereken yerlerin başında gelen et mamulleri satış alanlarında gerçekleştirilen denetimler kapsamında, ruhsat ve evrak kontrolünün yanı sıra, satışa sunulan et ve et ürünlerinin uygunluğu kontrol edildi.

Yurthaber 15-12-20 16:39

Kartepe Kent Meydanı sokak hayvanları için hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Kartepe Kent Meydanı’nda sokak hayvanları için mama ve suluk kaplarının montajı yapıldı.Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden Kartepe Kent Meydanı’nda Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mama ve suluk kaplarının montajını yaptı.

Yurthaber 09-12-20 11:01

Bayburt’ta belediye ekiplerince toplu kullanım alanlarında dezenfekte çalışması yapıldı

Bayburt Belediyesi ekiplerince toplu kullanım alanlarında korona virüs tedbirleri kapsamında dezenfekte çalışması yapıldı.Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele adına faaliyetlerini sürdüren belediye ekipleri dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.Covid-19 ile mücadele çalışmaları kapsamında daha önce toplu kullanım alanları, toplu ulaşım, duraklar, ATM’ler, çöp kutuları, konteynerleri, banklar, el ile temas sağlanacağı düşünülen halka açık olan her alan ile cadde ve sokakları ilaçlayan ekipler bir yandan da temizlik çalışmalarını sürdürüyor.Birden fazla noktada aynı anda dezenfekte faaliyetlerine devam eden ekipler hem mahallelerde hem de şehir merkezinde yoğun bir mesai içinde.Dezenfekte ekipleri tüm Bayburt’u daha steril bir hala getirmek için hummalı bir şekilde çalışıyor.Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, toplum sağlığı için sterilizasyon çalışmalarının yoğun bir mesai ile devam ettiğini belirterek, “Devlet ve millet olarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid -19 ile mücadele içindeyiz.

Yurthaber 06-12-20 12:12

Bayburt’ta belediye ekiplerince toplu kullanım alanlarında dezenfekte çalışması yapıldı

Bayburt Belediyesi ekiplerince toplu kullanım alanlarında korona virüs tedbirleri kapsamında dezenfekte çalışması yapıldı.Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele adına faaliyetlerini sürdüren belediye ekipleri dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.Covid-19 ile mücadele çalışmaları kapsamında daha önce toplu kullanım alanları, toplu ulaşım, duraklar, ATM’ler, çöp kutuları, konteynerleri, banklar, el ile temas sağlanacağı düşünülen halka açık olan her alan ile cadde ve sokakları ilaçlayan ekipler bir yandan da temizlik çalışmalarını sürdürüyor.Birden fazla noktada aynı anda dezenfekte faaliyetlerine devam eden ekipler hem mahallelerde hem de şehir merkezinde yoğun bir mesai içinde.Dezenfekte ekipleri tüm Bayburt’u daha steril bir hala getirmek için hummalı bir şekilde çalışıyor.Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, toplum sağlığı için sterilizasyon çalışmalarının yoğun bir mesai ile devam ettiğini belirterek, “Devlet ve millet olarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid -19 ile mücadele içindeyiz.

Yurthaber 06-12-20 12:12

Kartepe’nin sevimli dostlarına yeni kaplar

Kartepe Belediyesi ekipleri ilçe genelinde sokak hayvanları için merkezi noktalara yepyeni suluk ve mama kapları montajına başladı.Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan kış ve zorlaşan hava şartları sebebiyle sokak hayvanlarına yönelik çalışma başlattı.

Yurthaber 22-11-20 12:40

Körfez’de okullar sınav öncesi dezenfekte edildi

Körfez Belediyesi, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) öncesi okullarda, dezenfeksiyon ve temizlik çalışması gerçekleştirdi.Adayların temiz ve steril bir ortamda sınava girebilmeleri amacıyla başlatılan çalışma kapsamında; KPSS sınavının yapılacağı 11 okul özel olarak hazırlanan solüsyonla, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından okul bahçeleri, sınıflar, koridorlar, lavabolar büyük bir titizlikle dezenfekte edildi.

Yurthaber 21-11-20 14:42

Almanya'nın sağlıkta mükemmel tasarım ödülüne Türk imzası

Hastanede yatan hastalar için medikal ürün tasarımlarıyla "German Design Award 2021" yarışmasında mükemmel tasarım dalında "altın ödüle" layık görülen Türk tasarımcı ve ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Gürsu önderliğindeki Designnobis ekibi, patent başvurularını da tamamladı - Ürün, sürekli açık tutulan damar yolu tıbbi cihazlarının steril tutulması için yenilikçi özellikler taşıyor - Türk tasarımının ulusal ve uluslararası sağlık merkezlerinde kullanımı hedefleniyor

Yurthaber 19-11-20 11:04

Almanya'nın sağlıkta mükemmel tasarım ödülüne Türk imzası

Hastanede yatan hastalar için medikal ürün tasarımlarıyla "German Design Award 2021" yarışmasında mükemmel tasarım dalında "altın ödüle" layık görülen Türk tasarımcı ve ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Gürsu önderliğindeki Designnobis ekibi, patent başvurularını da tamamladı - Ürün, sürekli açık tutulan damar yolu tıbbi cihazlarının steril tutulması için yenilikçi özellikler taşıyor - Türk tasarımının ulusal ve uluslararası sağlık merkezlerinde kullanımı hedefleniyor

Yurthaber 19-11-20 11:03

Diyarbakır’da mezarlıklar çamurdan kurtuluyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimini göz önünde bulundurarak vatandaşların temiz bir ortamda mezarlık ziyareti ve defin işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığının ana yollarına bin 150 ton sıcak asfalt serme, ara yollara ise 2 bin 400 metre bordür ile 19 bin 363 metrekare kilitli parke taşı döşeme çalışmaları başlattı.Mezarlık hizmetlerini ücretsiz şekilde gerçekleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimini göz önünde bulundurarak olumsuz hava koşullarında vatandaşların daha steril bir ortamda mezarlık ziyaret ve defin işlemlerini yapabilmeleri için çalışma başlattı.

Yurthaber 18-11-20 16:15

Altınordu Belediyesi’nden park ve çocuk oyun gruplarında kapsamlı temizlik

Altınordu Belediyesi tarafından şehir genelinde bulunan park ve çocuk oyun grupları temizlenip dezenfekte ediliyor.Altınordu Belediyesi kentte bulunan parkları ve çocuk oyun gruplarını temiz, güvenli ve steril halde tutmak için özverili bir çalışma yürütüyor.

Yurthaber 15-11-20 15:36

Birlik Vakfı Van Şubesinden YYÜ’deki sokak hayvanlarına destek

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (VAN YYÜ) kampüs yerleşkesinde bulunan sokak hayvanları için Birlik Vakfı Van Şubesi tarafından 10 çift suluk ve mamalık bırakıldı.YYÜ kampüs yerleşkesinde insan kalabalığından uzak noktalara bırakılması için hayvan sever üniversite mensuplarına teslim edilen mama ve suluklarla sokak hayvanlarının daha makul besleneceğini belirten Birlik Vakfı Van Şube Başkanı ve Veteriner Hekim Prof.

Yurthaber 13-11-20 17:07
Yurthaber 06-11-20 13:39

Mamak’ta iş yerlerini dezenfekte işlemi devam ediyor

Mamak Belediyesi, salgın süresince cadde ve sokaklarla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirdiği dezenfeksiyon çalışmasına aralıksız devam ediyor.Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin talimatları ile başlayan dezenfeksiyon çalışmaları ile iş yerleri halk sağlığı için steril hale getiriliyor.

Yurthaber 06-11-20 10:00

Suriyeliler yeni düzene alışıyor

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak hayatın normale döndürüldüğü Telabyad ve Resulayn’da, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) aracılığıyla düzen yeniden kuruluyor.Terör örgütlerinin bölgeyi terk ederken tahrip ettiği ve kullanılamaz hale getirdiği kamu binaları hızla onarılıp, bölge halkının hizmetine sunulurken, hayatın her alanına dokunan SUDKOM koordinatörlükleri, insani yardımlardan tarım ve hayvancılığa, sosyal etkinliklerden güvenliğe kadar her alanda faaliyetlerini büyük bir hassasiyetle sürdürüyor.SUDKOM her alanda çalışıyorBarış Pınarı Bölgesini, Suriye’de en yaşanabilir hale getirmek için çalışmalarını sürdüren SUDKOM koordinatörlükleri, Telabyad merkezinde 2 fırın, 1 petrol istasyonu, 1 adet toprak saha ve Suriye Milli Ordusu karargah binası ile Suluk beldesinde 1 fırının yapılması için inşaat çalışmalarını başlattı.

Yurthaber 03-11-20 16:38

Salgına karşı çocuklara özel hijyen paketi

Korona virüsü salgını ülkemizde yeniden yükselişe geçerken, Süleymanpaşa Belediyesi, özellikle okul çağındaki çocukları salgın tehdidinden korumak amacıyla Çocuk Hijyen Paketi dağıtımına başlıyor.Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde steril şartlarda hazırlanan paketlerde çocuklara uygun maske, dezenfektan ve kolonya bulunuyor.“Çocuklarımızı korumaya yönelik hijyen paketi hazırlıyoruz”Çocuk Hijyen Paketi hazırlık aşamalarını yerinde inceleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar ile birlikte yapılan işlemler hakkında bilgi alarak, ekiplere kolaylıklar diledi.Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yüksel, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak, dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınına karşı, çocuklarımızı korumaya yönelik ek tedbirler kapsamında, hijyen paketi hazırlıyoruz.

Yurthaber 03-11-20 09:34

Altınordu Belediyesi’nden sağlık çalışanlarına destek

Ordu’nun Altınordu Belediyesi, korona virüsü (Kovid-19) salgınında emek sarf eden sağlık çalışanlarına destek vermek adına, kentteki billboardları anlamlı afişlerle donattı.Toplumsal farkındalık çalışmaları ile dikkat çeken Altınordu Belediyesi, korona virüs salgınında mahalleleri ve sokakları dezenfekte ve temizlik çalışmaları ile steril ortama kavuştururken, sağlık çalışanlarını da unutmadı.

Yurthaber 27-10-20 12:06

Altınordu Belediyesi’nden sağlık çalışanlarına destek

Ordu’nun Altınordu Belediyesi, korona virüsü (Kovid-19) salgınında emek sarf eden sağlık çalışanlarına destek vermek adına, kentteki billboardları anlamlı afişlerle donattı.Toplumsal farkındalık çalışmaları ile dikkat çeken Altınordu Belediyesi, korona virüs salgınında mahalleleri ve sokakları dezenfekte ve temizlik çalışmaları ile steril ortama kavuştururken, sağlık çalışanlarını da unutmadı.

Yurthaber 27-10-20 12:06

Öğrenciler belediyenin desteğiyle atık malzemelerden kuş yuvası yaptı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde öğrenceler, belediyenin desteğiyle Sıfır Atık Projesi kapsamında yağ tenekelerini boyayarak kuşlar için yemlik ve suluk yapıp ağaç dallarına astı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde devam eden Sıfır Atık Projesi kapsamında Kızıltepe Belediyesinin desteği ile Vatan Ortaokulu öğrencileri tarafından yağ tenekeleri boyanarak kuşlar için yemlik ve suluk yapıldı.

Yurthaber 22-10-20 12:14

Sokak hayvanlarına yeni suluk

Seyhan Belediyesi ekipleri ihtiyaç duyulan 70 parka sokak hayvanları için otomatik suluk yerleştirdi.Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce resmi “Gönüllü Hayvansever” belgesi olan ve daha önce belirlenmiş liste içerisinde yer alan vatandaşlara düzenli olarak yaptığı mama desteğini, pandemi sürecinde evlerinde teslim ederek sağlıyor.

Yurthaber 21-10-20 09:47

Talas’ta çöp konteynerleri şimdi daha temiz

Talas Belediyesi’nin hizmete sunduğu konteyner yıkama aracıyla çöp konteynerleri yerinde, hızlı ve hijyenik şekilde yıkanıyor.Çöp konteyneri yıkama aracını filosuna katan Talas Belediyesi, düzenli aralıklarla konteynerleri yıkayarak kötü kokuların ve virüslerin önüne geçiyor.Hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, uygulama sayesinde konteynerlerin temizlendiğini ve daha temiz bir çevre oluştuğunu ifade etti.“Uygulama çok güzel” sözleriyle memnuniyetini dile getiren bir vatandaş, “Bu sayede özellikle bu virüs döneminde daha temiz ve steril bir ortam oluşuyor, bundan dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür ederim.” dedi.“HERŞEY VATANDAŞIN İYİLİĞİ İÇİN”Kendilerinin de uygulamadan memnun olduklarını ifade eden belediye temizlik personeli ise hem vatandaş hem de kendileri için daha temiz bir ortamın oluştuğunu söyledi.Artık çöp ile temas etmeden konteyner temizliğinin yapılabildiğini dile getiren çalışanlar, “Talas içerisinde konteynerlerin tamamında temizlik çalışması yapıyoruz.

Yurthaber 18-10-20 11:00

İzmit Belediyesi öz kaynaklarıyla kolonya ve dezenfektan üretti

Covid-19 mücadelesi kapsamında özellikle kendi öz kaynaklarıyla steril maske, bone, önlük üreten İzmit Belediyesi şimdi de kolonya ve dezenfektan üretimine başladı.Tüm dünyayı saran Covid-19’la mücadele kapsamında kendi öz kaynakları ile binlerce steril maske, bone, önlük üreten İzmit Belediyesi üretim seferberliğine bir yenisini daha ekledi.

Yurthaber 12-10-20 17:13