Esk Haberleri

Et ve Süt Kurumu devreye girdi: Et fiyatlarını düşürecek adım atılıyor

Son dönemde yüksek artış gösteren et fiyatları için Et ve Süt Kurumu (ESK), devreye girdi. ESK, kırmızı et piyasalarını dengeleme ve düzenleme görevi kapsamında kesimlik hayvan satışı yapılacağını duyurdu.

Finans 2023-12-27 08:56:16

Et ve Süt Kurumu’ndan yeni hamle! Kırmızı et fiyatları böyle ucuzlayacak! Kasaplarda kıymanın ve kuşbaşının kilosu ne kadar olacak?

Kırmızı etteki artışları önlemeyi planlayan Et ve Süt Kurumu, İstanbul ve Ankara'daki marketlerle yaptığı anlaşmanın ardından Kasaplar Federasyonuyla da imzayı attı. Kurum kasaplara da et tedarik edecek. ESK ve Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, federasyon üyesi kasaplara uygun fiyattan kırmızı et sağlanacak. Peki kasaplarda Et ve Süt Kurumu’nun ucuz eti kaça satılacak? İşte detaylar…

Finans 2023-05-03 07:46:19

ESK duyurdu: Ankara'da et fiyatları sabitlendi! Kıyma 190, kuşbaşı 210 TL...

Et ve Süt Kurumu (ESK), Ankara'da perakende satış amacıyla sabit fiyatla et teminine başladı.

Finans 2023-04-27 08:46:20

Süt desteğinin detayları netleşti: Farkı bakanlık karşılayacak

Süt üreticilerine 2023-2024 yıllarında sağlanacak çiğ süt desteğine ilişkin esaslar ile süt piyasasının düzenlenmesine dair hususlar belirlendi. Süt piyasasının düzenlenmesi uygulamasında, ESK tarafından yapılan alım ve satım arasında oluşacak fark, hayvancılık destekleme bütçesinden karşılanacak. Ürettiği çiğ sütü üretici örgütleri aracılığıyla süt ürününe çevirterek Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğüne satan üreticiler, çiğ süt desteklemesinden yararlanabilecek.

Finans 2023-01-10 11:34:58

Kilosu 200 TL’yi geçti! Kırmızı ette fiyat artışına yeni çözüm: Anlaşmalar yapıldı, bu ay içinde…

Kırmızı et fiyatlarına sadece 9 günde üç kere zam gelerek en düşük etin kilosu 200 liranın üzerine yükseldi. Fiyatlardaki yükseliş sonrası Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) bu ay içinde karkas et ithalatına başlayacağı öğrenildi. Kurum anlaşma için imzaları attı.

Finans 09-01-23 07:27

Et ve Süt Kurumu duyurdu! Karkas et alım fiyatları artırıldı

Et ve Süt Kurumu (ESK), karkas et alım fiyatlarını artırdı. Kurumdan yapılan açıklamada, 'Piyasa regülasyon sorumluluğu çerçevesinde yapılan güncellemeye göre 1. kalite dana fiyatı 100 TL/Kg (Bakanlık desteklemesi dahil), 2. kalite 88 TL/Kg, 3. kalite 85 TL/Kg şeklinde, küçükbaş alım fiyatlarında da kuzu 94 TL/Kg, toklu 88 TL/Kg şeklinde artırılmıştır.' denildi

Finans 14-11-22 12:55

'Ucuz et alacağız' diye sakın kanmayın! Şimdi de Et ve Süt Kurumu'nu taklit ettiler

Et fiyatları bir süredir hızla yükselirken vatandaşın daha ucuz ete ulaşmasını amaçlayan Et ve Süt Kurumu (ESK) için yeni bir gelişme yaşandı. ESK’nın taklit satış mağazalarının arttığı ifade edildi. 2017 yılı öncesinde yaklaşık 80 farklı noktada franchise anlaşması olan kurumun şu an sade 18 mağazası bulunuyor. ESK’nın tabela ve logosunu kopyalayan bu mağazalar fiyat ve kalitede vatandaşları dolandırıyor.

Finans 13-08-22 08:02

Et ve Süt Kurumu duyurdu! Karkas et alım fiyatları artırıldı

Et ve Süt Kurumu (ESK), karkas et alım fiyatlarını artırdı. Kuzu karkas alım fiyatı 88 liradan 90 liraya çıkarılırken, ihraç amaçlı karkas alım fiyatı ise 92 lira oldu. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci geçen hafta yüzde 25 yapıldığını duyurmuştu.

Finans 08-08-22 15:20

Et ve Süt Kurumu'ndan yeni karar! Karkas etin alım fiyatını yükseltti

Et ve Süt Kurumu (ESK) büyükbaş karkas etin üreticiden alım fiyatını yükseltti. Buna göre, 1'inci kalite 57 randımanlı yağsız kesim büyükbaş hayvan alım fiyatını kilogram başına 84 lira olarak belirledi.

Finans 16-06-22 09:52

Son dakika: Kırmızı et fiyatları için flaş karar... Resmi Gazete'de yayımlandı!

Et piyasasının düzenlenmesine ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Ramazan ayında et fiyatlarında oluşan dalgalanmayı önlemek için yayımlanan et piyasasının düzenlenmesine ilişkin karar, 2022 yılı için sürekli hale getirildi. Ayrıca nisan ayı başından Mayıs ayına kadar yetiştiricilere Et ve Süt Kurumu'na (ESK)satışını yaptıkları sığır başına ödenen 2,500 TL desteğin süresi yıl sonuna kadar uzatıldı.

Finans 02-06-22 09:09

Son dakika: Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarına zam açıklaması

Kırmızı et fiyatları vatandaşın gündemindeyken önümüzdeki günlerde kırmızı ete tekrar zam geleceğine dair iddialar için Et ve Süt Kurumu'dan (ESK) son dakika açıklaması geldi. ESK, et fiyatlarındaki spekülatif fiyat hareketlerinin, yakından takip edildiği belirtilerek, "Kurumumuz kırmızı ette arz güvenliğini ve fiyat istikrarını sağlamak için gerekli araçları kullanacaktır." ifadesi kullanıldı.

Finans 06-05-22 17:35

SON DAKİKA! Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun görevden alındı

Son dakika gelen habere göre Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ve Yönetim Kurumu Başkanı Osman Uzun görevden alındı. Uzun'un yanı sıra yönetimi kurulu üyeleri Zekeriyya Erdurmuş, Hasan Hüseyin Aydemir ve Sezai Aydın görevden alındı. Ayrıca Mehmet Ali Köse'nin yönetim kurulu üyeliğine atandığı belirtildi. ESK Genel Müdürü uzun, et fiyatlarına yapılan zam sonrası yatığı açıklama ile tepki çekmişti.

Haber 27-04-22 06:29

Ucuz kırmızı et satışı başladı! Talep patlaması yaşandı

Kırmızı et fiyatlarna gelen zamlar vatandaşın gündemindeyken geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Et ve Süt Kurumunun (ESK) 18 satış mağazasında ve Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin 150'sinde ucuz et satışının başladığını duyurmuştu. Kararın ardından piyasanın çok altında olan ucuz ete büyük rağbet gösterildi. Etler sabah saatlerinde markete geliyor ve kısa sürede bitiyor.

Finans 11-04-22 16:31

Beklenen oldu: Ucuz kırmızı et satışı başladı! İşte ucuz et ve kıyma alınabilecek yerler...

Kırmızı et fiyatına geçtiğimiz gün yapılan yüzde 48’lik artışın ardından yeni zamların ilerleyen günlerde geleceği vatandaşın gündemindeyken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Et ve Süt Kurumunun (ESK) 18 satış mağazasında ve Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin 150'sinde ucuz et satışının başladığını duyurdu.

Finans 08-04-22 10:33

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünde görev değişimi

Yeni ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, görevi Osman Uzun'dan devraldı

Yurthaber 28-03-22 19:22

Kırmızı ete yüzde 48 zam gelmişti, şimdi de yüzde 30...

Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 48’lik bir zam yapılacağını duyurmuştu. Et ve Süt Kurumu'nun yeni fiyat düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı da ESK fiyatlarının piyasadaki et fiyatlarını etkilemeyeceğini belirtti. Öte yandan sektör temsilcilerine göre, yüksek maliyetler ve arz sıkıntısı sebebiyle önümüzdeki iki ay içerisinde et fiyatlarının en az yüzde 30 artması bekleniyor.

Finans 25-03-22 14:59

ESK, arz fazlası süt için üreticiye bugüne kadar 1 milyar liranın üzerinde ödeme yaptı

ESK, arz fazlası süt için üreticiye bugüne kadar 1 milyar liranın üzerinde ödeme yaptı

Yurthaber 31-05-21 15:35

Yoğun talep var! Et ve Süt Kurumu İstanbul’daki ilk mağazasını açtı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (ESK) İstanbul’daki ilk satış mağazasını hizmete açtı. Kırmızı et fiyatlarının piyasaya göre yüzde 30 daha uyguna satıldığı mağazada, köfteden sucuğa, kırmızı etten tavuğa, kavurmadan, kıymaya kadar birçok ürün bulunuyor. Kıyma 35, kuşbaşı 38, biftek 45 ve bonfilenin kilosu ise 79 liradan satılıyor. Ayrıca, ürünlerin arasında servise hazır dana kıyma ve kuşbaşı konservesi de var.

Finans 25-11-20 12:27

Bakan Pakdemirli'den elde kalan kurbanlıklarla ilgili flaş açıklama

Son dakika haberine göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde Et ve Süt Kurumumuz (ESK) eliyle biz alacağız" dedi.

Haber 02-08-20 10:18

Market fiyatlarını karşılaştırmada mobil dönem

Yeni Ekonomi Programı'ndaki hedefler doğrultusunda kurulacak mobil uygulama sayesinde, gıda fiyatları başta olmak üzere vatandaşlara marketlerdeki fiyatları karşılaştırma olanağı tanınacak.Fiyatlardaki mevsimsel dalgalanmaları engellemek amacıyla TMO ve ESK, etkin ithalat ve ihracat uygulamaları, alım, satım ve depolama faaliyetleriyle piyasada yer alacak.

Finans 01-10-19 11:43

Market fiyatlarını karşılaştırmada mobil dönem

Yeni Ekonomi Programı'ndaki hedefler doğrultusunda kurulacak mobil uygulama sayesinde, gıda fiyatları başta olmak üzere vatandaşlara marketlerdeki fiyatları karşılaştırma olanağı tanınacak - Fiyatlardaki mevsimsel dalgalanmaları engellemek amacıyla TMO ve ESK, etkin ithalat ve ihracat uygulamaları, alım, satım ve depolama faaliyetleriyle piyasada yer alacak - Gıda enflasyonunu düşürme adımları çerçevesinde üreticilere bankalar aracılığıyla finansman sağlanacak

Haber 01-10-19 11:09

Market fiyatlarını karşılaştırmada mobil dönem

Yeni Ekonomi Programı'ndaki hedefler doğrultusunda kurulacak mobil uygulama sayesinde, gıda fiyatları başta olmak üzere vatandaşlara marketlerdeki fiyatları karşılaştırma olanağı tanınacak - Fiyatlardaki mevsimsel dalgalanmaları engellemek amacıyla TMO ve ESK, etkin ithalat ve ihracat uygulamaları, alım, satım ve depolama faaliyetleriyle piyasada yer alacak - Gıda enflasyonunu düşürme adımları çerçevesinde üreticilere bankalar aracılığıyla finansman sağlanacak

Yurthaber 01-10-19 11:08

ESK bazı ürünlerini ihraç şartıyla satışa çıkaracak

Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından üretilen dondurulmuş sığır etinden oluşan bazı ürünler ihraç edilmek şartıyla satışa sunulacak.

Finans 24-09-19 15:52

ESK bazı ürünlerini ihraç şartıyla satışa çıkaracak

ESK bazı ürünlerini ihraç şartıyla satışa çıkaracak

Yurthaber 24-09-19 14:31

ESK bazı ürünlerini ihraç şartıyla satışa çıkaracak

ESK bazı ürünlerini ihraç şartıyla satışa çıkaracak

Finans 24-09-19 14:29

Elde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak

Et ve Süt Kurumu, Kurban Bayramı için pazarlara getirilen ancak yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkların satın alınacağını duyurdu.Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) internet sitesinde yer alan açıklamasına göre Kurban Bayramı için pazarlara getirilen ancak yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıklar, kurum tarafından satın alınacak.

Haber 13-08-19 12:28

Et ve Süt Kurumu, elde kalan kurbanlıkları satın alacak

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğünce, Kurban Bayramı dolayısıyla pazarlara getirilen ancak yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkların, kurum tarafından satın alınacağı bildirildi.

Finans 13-08-19 09:25

ESK, elde kalan kurbanlıkları satın alacak

Canlı ağırlık ortalaması 400 kilogram ve üzeri erkek sığırların, canlı tartımlarından yüzde 8 tokluk firesi düşüldükten sonra elde edilen ağırlık 17 lira, 320-399 kilogram arası erkek sığırlar için ise 16 lira ile çarpılacak - Küçükbaş hayvanlarda tokluların canlı kilogramları 14 lira, koyunların canlı kilogramları 12,5 lira, keçilerin canlı kilogramları 10 lira üzerinden satın alınacak

Finans 13-08-19 09:22

ESK et alım fiyatında artışa gitti

Et ve Süt Kurumunca (ESK) büyükbaş karkas et alım fiyatlarında kilogram başına 2 liralık artışa gidildi.

Finans 26-07-19 13:36

ESK et alım fiyatında artışa gitti

Et ve Süt Kurumunca büyükbaş karkas et alım fiyatlarında kilogram başına 2 liralık artış yapıldı - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç: - "Üreticimiz bir an önce kesim yapılarak hayvanlarını satmak istiyor. Alım fiyatındaki 2 liralık artış, beklentilerin altında kalsa da üreticimizi mutlu etti"

Finans 26-07-19 13:04

Hastalıklı et iddialarına yalanlama

Et ve Süt Kurumu “Mehmetçiğe hastalıklı et gönderildiği” haberlerine ilişkin açıklama yaparak, hastalıklı et iddiasının asılsız olduğunu ifade etti.Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü “Mehmetçiğe hastalıklı et gönderildiği” iddialarına, yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

Haber 18-06-19 11:48

RG - Et piyasasında oluşacak fark destekelemeden ödenecek

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) et alım satımları sonucunda oluşacak fark, 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden ödenecek.

Finans 25-04-19 08:16

Kırmızı et üreticilerinden destek talebi

TÜKETBİR Başkanı Bülent Tunç: - "ESK üreticiden kilogramı 28 liradan besi hayvanı alıp kesiyor. Karkas eti kilogramı 20 liradan 8-10 firmaya satıyor" - "Biz bu (devlet tarafından sübvanse edilen) 8 liranın üreticiye destek olarak verilmesini talep ediyoruz. Bu şekilde kırmızı et üreticileri daha çok üretecek, fiyatlar da kendiliğinden düşecek"

Yurthaber 20-02-19 15:36

Sıfır gümrük vergili canlı hayvan ve et ithalatı kotası uzatıldı!

Et ve Süt Kurumu'na (ESK) tanınan sıfır gümrük vergili canlı hayvan ve et ithalatı kotası 2019 sonuna kadar uzatıldı.

Finans 28-12-18 09:02

RG - Sıfır gümrüklü canlı hayvan ve et ithalatı bir yıl uzatıldı

Et ve Süt Kurumu'na (ESK) tanınan sıfır gümrük vergili canlı hayvan ve et ithalatı kotası 2019 sonuna kadar uzatıldı.

Finans 28-12-18 08:53

Giresun Tanıtım Günleri için İzmirliler’i bekliyorlar

Giresun Tanıtım Günleri hazırlıklarını tamamlayan Tüm Giresun Kültür Turizm Ekonomik Kalkınma İle Gelişmeleri Destekleme ve Uygulama Derneği, İzmirliler’i 24-25 Kasım tarihlerinde Karşıyaka Bostanlı Pazaryerine davet etti.Giresun Valiliği’nin himayelerinde Giresun Tanıtım Günleri hazırlıklarını tamamlayan Tüm Giresun Kültür Turizm Ekonomik Kalkınma İle Gelişmeleri Destekleme Derneği öncülüğünde ve ESK Organizasyon tarafından İzmir’de birincisi düzenlenecek olan Giresun Tanıtım Günleri için tüm hazırlıklar tamamlandı.İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde 24 Kasım Cumartesi günü yapılacak olan resmi açılış öncesinde Giresun’un kültürünü ve doğal güzelliklerini tanıtmak adına tüm hazırlıkların yapıldığını ifade eden Dernek Başkanı Mehmet Uzun "Giresun Valiliğimizin katkıları ve İzmir Valiliğimizin ev sahipliğinde birincisini düzenleyeceğimiz İzmir Giresun Tanıtım Günleri’ne sivil toplum kuruluşlarımızla, belediyelerimizle Giresun Üniversitemizle hazır haldeyiz.

Yurthaber 23-11-18 17:11

KİT Komisyonu toplantısı

ESK Genel Müdürü Osman Uzun: - "Zincir marketlere verilen etten kurum zarar etti ancak bu, tüketiciyi koruma amacıyla yapılan bir faaliyettir. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumun zararını kaynak olarak bize aktaracak" - "Türkiye genelinde 81 ilde satış noktası olan marketlerde kıyma KDV dahil 29 lira, kuşbaşı ise 31 liradan satışa sunulmaktadır" - "Diğer marketlerin de et fiyatlarında indirime gitmesi sonucunda geçtiğimiz bir yıl boyunca kıyma ve kuşbaşı fiyatlarında artışın önüne geçilmiştir"

Finans 22-11-18 14:27

300 TIR kemiksiz sığır et ithaline tepki

KASAPLAR Odası Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK), 300 TIR kemiksiz sığır eti ithal etme kararına tepki gösterdi.

Haber 13-10-18 13:15

300 TIR kemiksiz sığır et ithaline tepki

KASAPLAR Odası Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK), 300 TIR kemiksiz sığır eti ithal etme kararına tepki gösterdi.

Finans 12-10-18 15:26

ESK ve AOÇ'nin indirimli ürünleri belli oldu

Et ve Süt Kurumu ile Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, ürün fiyatlarında indirime giderek Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek verdi. Bugünden itibaren ESK sucuğunun kilogramı 34,65 liradan, AOÇ pastörize sütünün litresi 2,80 liradan satılacak

Finans 09-10-18 17:18

ESK ve AOÇ'nin indirimli ürünleri belli oldu

Et ve Süt Kurumu ile Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, ürün fiyatlarında indirime giderek Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek verdi - Bugünden itibaren ESK sucuğunun kilogramı 34,65 liradan, AOÇ pastörize sütünün litresi 2,80 liradan satılacak

Finans 09-10-18 16:07

Süt üreticilerinden 14 maddelik talep

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan: - "Çiğ sütün maliyeti ile satış fiyatı arasında oluşan üretici zararı destekleme ile telafi edilmeye devam edilmeli" - "Ülkenin çiğ süt üretimi dönemler itibarıyla ESK tarafından izlenerek, arz durumuna göre gerekirse süt ürünleri ithalatı yasaklanmalı"

Finans 24-09-18 11:36

O çiftlikteki diğer hayvanlarda şarbon olup olmadığı 15 Eylül'de belli olacak

ET ve Süt Kurumu'nca (ESK) Kurban Bayramı öncesi Brezilya ve İrlanda'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftliğe getirilen yaklaşık 4 bin büyükbaştan 146'sı, geçen hafta şarbon nedeniyle itlaf edildi.

Haber 02-09-18 14:57

O çiftlikteki diğer hayvanlarda şarbon olup olmadığı 15 Eylül'de belli olacak

ET ve Süt Kurumu'nca (ESK) Kurban Bayramı öncesi Brezilya ve İrlanda'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftliğe getirilen yaklaşık 4 bin büyükbaştan 146'sı, geçen hafta şarbon nedeniyle itlaf edildi.

Haber 02-09-18 14:05

O çiftlikteki diğer hayvanlarda şarbon olup olmadığı 15 Eylül'de belli olacak

ET ve Süt Kurumu'nca (ESK) Kurban Bayramı öncesi Brezilya ve İrlanda'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftliğe getirilen yaklaşık 4 bin büyükbaştan 146'sı, geçen hafta şarbon nedeniyle itlaf edildi.

Haber 02-09-18 13:59

Gölbaşı'nda 10 binden fazla hayvana 'şarbon' aşısı

ET ve Süt Kurumu (ESK) tarafından kurbanlık olarak Brezilya'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel bir çiftliğe getirilen yaklaşık 4 bin büyükbaş hayvandan 50'si 3 gün önce şarbon hastalığı nedeniyle itlaf edildi.

Haber 29-08-18 14:22

Gölbaşı'nda 10 binden fazla hayvana 'şarbon' aşısı yapıldı

ET ve Süt Kurumu (ESK) tarafından Brezilya'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftliğe kurbanlık getirilen yaklaşık 4 bin büyükbaş hayvandan 50'si, 3 gün önce şarbon hastalığı nedeniyle itlaf edildi.

Haber 29-08-18 14:22

Gölbaşı'nda 10 binden fazla hayvana 'şarbon' aşısı yapıldı

ET ve Süt Kurumu (ESK) tarafından Brezilya'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftliğe kurbanlık getirilen yaklaşık 4 bin büyükbaş hayvandan 50'si, 3 gün önce şarbon hastalığı nedeniyle itlaf edildi.

Haber 29-08-18 14:12

CHP'li Sarıbal: Şarbon olayı, ihmal olduğunun kanıtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Et ve Süt Kurumu'nca (ESK) kurbanlık olarak Brezilya'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftliğe getirilip, yediemin olarak bırakılan yaklaşık 4 bin büyükbaştan 50'sinin şarbon nedeniyle telef olmasına ilişkin açıklama yaptı.

Haber 28-08-18 16:58