Süt Haberleri

Marketlerde kafa karışıklığına son! Etiketler de ambalajlar da değişiyor: Tüketiciyi kandırmaya girer

Market raflarında tüketici yanıltıcı ambalajlara sahip ürünlere bakanlık 'dur' dedi. Ambalajında yazanla içeriği farklı olan ürünler rafa kalkacak. Yeni ambalajlama ve etiketlemeyle birçok üründe kafa karışıklığının ortadan kalkması hedefleniyor.

Finans 25-02-2024 09:59

Herkes şifa olsun diye içiyor ama o yöntem daha zararlı yapıyor! Tüm faydaları yok oluyor

Mevsim geçişleri ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral deposu besinler tüketmenin önemini belirten diyetisyen Elif Akçeken “Öksürük, boğaz şişkinliği şikâyetleri olduğunda ilk tercih edilen karışımlardan biri ballı süt. Fakat bazı yanlış uygulamalarla bu karışımı bedenimiz için zararlı hale sokabiliriz. Bal yüksek derecede kaynatılırsa içindeki doğal enzimler, vitaminler ve diğer biyoaktif bileşenler zarar görebilir ve balın besleyici özellikleri yok olur” dedi.

Kadin 16-02-2024 13:57

Şifa olsun diye içiliyor ama... Yanlış yöntemle tüm değerlerini kaybediyor!

Mevsim geçişlerinde ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral deposu besinleri tüketmenin büyük öneme sahip olduğunu belirten Diyetisyen Elif Akçeken, öksürük, boğaz şişkinliği gibi şikâyetlerde ilk tercih edilen karışımlardan biri olan ballı sütün yanlış hazırlanmasıyla tüm değerlerini kaybedebileceğini açıkladı.

Kadin 16-02-2024 13:56

TÜİK açıkladı: Toplanan inek sütü miktarı arttı

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 arttı.

Finans 14-02-2024 10:17

Diğer Haber Etiketleri

beyaz peynir beslenme Memur Peyzaj mimarı ekmek tarifi deprem asgari ücret ayran badem sütü balık bal domates elma yumurta ıhlamur karbonat lahana limon muz nane patates peynir Propolis rezene salatalık sarımsak sirke tereyağı hurma yer fıstığı yoğurt zerdeçal yulaf zeytinyağı patlama Avokado buzdolabı son dakika Ramazan menüsü abd ekmek saç düzleştirici Pirinç ekmek yapma makinesi saç bakımı Mide‎ Göz Kına Adıyaman Erzurum Kahramanmaraş Muş Çay Çiftlik tereyağ Gümüş cilt bakımı reçel tarifi kahve diyet Sahur Hayvancılık Arı ekmeği çorba çocuk sivilce arı keçi Ambalaj market peeling Saç boyası Zam tuz kırmızı et tarifi maske gırtlak kanseri kanser Meme kanseri mide ağrısı özofajit prostat kanseri yemek borusu alara cilt devlet desteği çiğ süt bakliyat faydaları faydaları nelerdir etiket fasulye gaz gümüş parlatma güzellik galatasaray içecekler ilik iltihap araştırma emekli düzleştirici ekmek makinesi isim kahvaltıda kan grubu yumurta akı yiyecek yöntem kek tarifleri mon nasıl yapılır margarin laktozsuz süt risk sıcak çikolata sahlep saklama alanı salgın tarif tarım ve orman bakanı süt reçeli süt ürünleri süt ve süt ürünleri tahıl tahıllar nelerdir kural paylaşım ölüm üretim uzman glüt kek ta soğuk kahveler yiyecekler kek tarif reçeli nasıl yapılır futbolcu son zaha zarar yağ istan cevizi akne nasıl geçer süt kabız yapar mı hindistan cevizi sütü elma suyu faydaları sosyal medya

Süt

Süt Hakkındaki Haberler Mynet'te. Süt Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Emekliye, asgari ücretliye, memura farklı tarife: Fiyatlarını müşterilerinin maaş zam oranlarına göre belirliyor!

Yozgat’ta yaşayan besici Üzeyir Koç, kentte ortalama 100 liradan satılan 5 litre sütü müşterilerinin gelir durumuna göre emeklilere 60, asgari ücretlilere 70, memura ise 100 liradan satıyor.

Finans 11-02-2024 11:01

Marketlerden 60 markanın ürünü toplatıldı! Can kayıplarına yol açan 'listeria' salgını alarmı: Özellikle o kişiler tehlikede...

Listeria salgını patlak verdi, 60'tan fazla markanın ürünleri toplatıldı. Hem can kayıplarına hem hastalıklara neden olan salgın sonrası başta peynir olmak üzere birçok süt ürünü için harekete geçildi. Bozulmuş gıdaların yenmesiyle ortaya çıkan salgının kaynağı ortaya çıktı. Listeria salgınına yakalanmamak için ne yapmak gerekiyor? Yetkililerden 'listeria' uyarısı geldi...

Haber 07-02-2024 10:58

Uzmanlardan bağışıklık sistemi için arı ekmeği tavsiyesi! Yalnızca arılar tarafından doğal olarak üretiliyor

Arılar bal, arı sütü, propolis gibi pek çok farklı besin üretir. Ayrıca arı ekmeği olarak bilinen insan sağlığına sayısız yararı olan bir besin daha yaparlar. Bu besinin en önemli özelliği yalnızca arılar tarafından yapılması ve doğal olarak üretilmesidir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, çocukların doğal probiyotikle beslenmesinin önemine dikkat çekerek, "Annelere tavsiyem, çocuklarına günde 1 tatlı kaşığı Anadolu arı ekmeğini yoğurt ile tükettirmeleridir." dedi.

Kadin 26-01-2024 11:36

Çiğ süt zammı yürürlüğe girmeden harekete geçtiler, etiketler hızla değişti: Peynire yüzde 30 zam geldi

Ulusal Süt Konseyi, 22 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt fiyatlarına yüzde 17.4 zam yapacağını açıkladı. Çiğ süt zammı yürürlüğe girmeden marketler etiketleri değiştirmeye başladı.

Finans 24-01-2024 11:48

Cilt uzmanı tavsiye etti: Sivilceleri silip süpürüyor! Cildi bebek gibi pürüzsüz yapıyor

Cilt sağlığı, kendine özen gösteren herkesin önemsediği bir konudur. Cilt uzmanı Şems Arslan'ın önerdiği sivilce gideren maske tarifi, sivilce sorunlarına doğal bir çözüm sunuyor. Bu maske tarifi evde kolayca hazırlanabiliyor. Cildinizi yenileyen ve bebek gibi bir dokuya sahip olmanızı sağlayacak bu maske tarifini haberimizde derledik.

Kadin 20-01-2024 17:33

Isınması için ocağa koyduğu süt sonunu getirdi! Yaşlı kadın hayatını kaybetti

Erzurum’da 80 yaşındaki H.A, ocağa ısınması için süt koydu. Yalnız yaşayan yaşlı kadın, sütün kaynayarak ocaktaki ateşi söndürmesi sonucu sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Haber 14-01-2024 10:39

Kışın herkes ilk onlara sarılıyor! Arkasında büyük bir tehlike var... Çayı sakın böyle içmeyin

Kışın soğuk ve hastalıklar yüzünden insanlar hemen sıcak içeceklere sarılıyor. Ancak kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral “65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. İleriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.

Kadin 11-01-2024 12:50

Çiğ sütte özel hijyen kuralları için uyum süresi uzatıldı

Çiğ sütün işlenmesine yönelik bazı özel hijyen kurallarına uyum konusunda süre 31 Aralık 2028'e uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finans 31-12-2023 16:23

Asgari ücret belli olmadan zamlar gelmeye başladı! Etiketler değişti, vatandaş isyan etti: Kaşar, sucuk, yumurta, tereyağı...

Türkiye asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken zincir marketlerde daha asgari ücrete zam yapılmadan ürünlere zam gelmeye başladı. Vatandaş dün aldığı bir ürünü bugün aynı fiyata alamıyor. Tüketiciler şikayet etti, gerçek ortaya çıktı. Sadece İstanbul'da 306 üründe fahiş fiyat tespit edildi. İşte sofraların olmazsa olmazı tereyağı, süt, peynir, yumurta fiyatlarındaki değişimler...

Finans 20-12-2023 19:49

Cilt uzmanı Şems Arslan'dan sivilce gideren maske tarifi! Cildiniz bebek gibi olacak

Sivilce problemleriyle baş etmek, birçok kişi için cilt bakımında öncelikli bir konudur. Cilt uzmanı Şems Arslan'ın önerdiği sivilce gideren maske tarifi, doğal malzemelerle hazırlanan ve sivilce problemlerine karşı etkili olduğu iddia edilen bir formül sunuyor. Cildinizi temizlemek, sivilceleri azaltmak ve cildinizi bebek gibi yumuşak hale getirmek için bu maskeyi denemelisiniz.

Kadin 15-12-2023 11:07

Maliyet artışı yok, zam var! Süt fiyatlarında etiketler değişiyor: 2 Kasım'dan bu yana...

Serbest piyasada çiğ süt fiyatının litresi 12 liradan 15 liraya yükseldi. Artış raflara da yansımaya başladı. Zincir marketlerde private label markalı yüzde 3.1 yağlı 1 litrelik sütün fiyatı 21.5 liradan 24 liraya yükseldi. Sektör temsilcileri, 2,5 liralık zammın müstahsilde süt fiyatının 15 liraya yükselmesinden kaynaklandığını belirtiyorlar.

Finans 09-11-2023 07:29

Hobi olarak 3 keçiyle hayvancılığa başlayan kadın mimar sürü sahibi oldu

Şirketlerde yöneticilik yaptıktan sonra 3 yıl önce Erzurum'daki köyüne dönüp hobi olarak 3 keçiyle hayvancılığa başlayan peyzaj mimarı Deniz Demir, devlet destekleriyle sürü sahibi oldu.

Yurthaber 06-11-2023 11:26

Bugün başladı, 13 Ekim'e kadar sürecek! 81 ilde et ve süt ürünlerine denetim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün itibarıyla et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ile yumurta işletmelerine yönelik ülke genelinde 13 Ekim'e kadar sürecek eş zamanlı denetimlerin başladığını duyurdu.

Haber 03-10-2023 10:42

Artan ekmek fiyatlarına sağlıklı ve ekonomik bir çözüm: Evde ekmek yapmanızı sağlayacak ürünler

Evde yapılmış çıtır çıtır, mis gibi kokan ekmeğe kim hayır diyebilir ki? Bugünlerde artan ekmek fiyatlarının ardından birçok kişi ekmeğini evde yapmaya başladı. "Evde nasıl ve hangi malzemelerle ekmek yapabilirim?" sorusunun cevabını arayanların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Sizin için evde ekmek yapmaya yardımcı olacak ürünlerin listesini hazırladık. Gelin, bu listeyi birlikte inceleyelim.

Haber 02-10-2023 17:13

Hem sağlıklı hem güvenilir en iyi süt çeşitleri ve markaları

Süt, besin değeri yüksek olduğu için hem yetişkinler hem çocuklar için oldukça önemli bir gıda. İleri yaştaki kemik rahatsızlıklarını önlemek; kalsiyum, fosfor ve protein ihtiyacını karşılamak için her yaş grubundan insanın düzenli olarak süt tüketmesi gerekiyor. Siz de "En iyi süt hangisi?" diye merak ediyorsanız gelin, hayvansal sütlerden vegan alternatiflere kadar pek çok farklı sütün yer aldığı listemizi birlikte inceleyelim.

Yemek 25-09-2023 17:46

Etten daha fazla protein içeriyorlar! İşte yüksek proteinli besinler

Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Vücudumuz belirli proteinleri kendi üretemez. Bu nedenle besinlerle yeterli miktarda alınması gerekir. Protein deyince ilk akla gelen besinlerden biri de et oluyor ancak bu 7 besin etten daha fazla protein içeriyor.

Haber 24-09-2023 12:35

Galatasaray'ın yıldızı Wilfried Zaha süt almak isterken ayran aldı! Onu da yoğurt sandı... Paylaşımı sosyal medyada olay oldu

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Wilfried Zaha sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu. Fildişili oyuncu süt sanarak aldığı şeyi 'yoğurt çıktı' şeklinde sosyal medya hesabından paylaşırken, takipçileri onun bir ayran olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Spor 01-09-2023 17:15

Market raflarında etiket dayanmaz oldu! Son bir aydaki fiyat artışı dikkat çekti: Peynir, süt, yoğurt...

Son bir ayda peynir, süt ve yoğurttaki artış dikkat çekti. Peynire raflarda adeta etiket dayanmaz olurken, peynire ortalama yüzde 26 zam geldi. Hemen hemen her şeyde ihtiyaç duyulan sütün ise litresi 40 TL'ye dayanırken, yoğurda da zam geldi. Son bir aylık ve bir yıllık gıda enflasyonu ise Türk-İş'in açlık ve yoksulluk araştırmasıyla ortaya kondu.

Finans 31-08-2023 07:31

Sosyal medya fenomeni Jenna Lee süt banyosunu çok yanlış anladı! Minicik bikisiniyle üzerine şişe şişe süt döktü

Sosyal medyadan yaptığı birbirinden cesur paylaşımları sayesinde kısa sürede 2 milyonu aşkın takipçiye ulaşan Jenna Lee limitleri zorlayan bir paylaşıma daha imza attı. Fenomen isim süt banyosunu yanlış anlayınca sosyal medyada tepkiler gecikmedi.

Trend 25-08-2023 10:47

Hayvansal süt tüketmek istemeyenler için hem sağlıklı hem lezzetli alternatif süt önerileri

Son yıllarda hem dünyada hem ülkemizde bitkisel sütler başta veganlar olmak üzere sağlıklı beslenmeye özen gösteren birçok kişinin tercihi hâline geldi. Siz de normal süt yerine tariflerinizde kullanmak ve güvenle tüketmek için bir alternatif arıyorsanız Hindistan cevizinden bademe, yulaftan soyaya kadar farklı süt çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. İşte severek tüketeceğiniz, normal süte alternatif olabilecek ürünler!

Yemek 18-08-2023 16:35

Süt kilo aldırır mı? Gece süt içmek kilo aldırır mı?

Günümüzde sağlıklı beslenme ve kilo yönetimi, pek çok kişinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu amaçla, birçok insan beslenme alışkanlıklarını gözden geçirirken, çeşitli gıdaların kilo üzerindeki etkilerini merak etmektedir. Bu noktada sütün kilo alımıyla ilişkisi de sıkça gündeme gelmektedir. Süt oğanın bize sunduğu besleyici bir içecektir. Yüksek kalsiyum, protein, vitamin ve mineraller içeren bu içecek sağlıklı kemiklerin ve vücut fonksiyonlarının korunmasına katkı sağlar.

Haber 30-07-2023 16:56

Süt sivilce yapar mı? Süt ürünleri akneye neden olur mu?

Sivilce gençlerin ve genç yetişkinlerin çoğunlukla karşılaştığı cilt sorunlarından biridir ve onlarca yıldır bilim insanlarının ve uzmanların dikkatini çeken bir konudur. Cilt sağlığının önemli bir unsuru olan sivilceler genellikle yüz, sırt ve göğüs gibi yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde ortaya çıkar ve ciltteki gözeneklerin tıkanmasıyla oluşurlar. Özellikle süt ve süt ürünler, akneye neden olup olmadığı konusunda çelişkili görüşler bulunur.

Haber 29-07-2023 20:54

Süt gaz yapar mı? Sütün gazı nasıl giderilir?

Günlük hayatımızın önemli bir parçası olan süt besleyici içeriği ve lezzetiyle birçok kişinin sofralarından eksik etmediği bir içecektir. Ancak bazı insanlar süt tüketiminden sonra karın bölgesinde rahatsız edici gaz problemleriyle karşılaşabilirler. Sütün gaz yapabilme özelliği özellikle laktoz intoleransı veya sindirim sistemine hassasiyeti olan bireyler için endişe verici olabilir. Neyse ki sütün neden olduğu gaz sorunlarına yönelik çeşitli yöntemler ve pratik çözümler mevcuttur.

Haber 29-07-2023 20:44

Süt kabız yapar mı? Bebeklerde süt tüketimi kabızlığa sebep olur mu?

Günümüzde bebeklerin beslenmesinde en yaygın tercih edilen besinlerden biri olan süt onların sağlıklı büyümesi ve gelişimi için önemli bir rol oynar. Ancak bazı ebeveynler bebeklerinde süt tüketiminin kabızlıkla ilişkili olduğundan endişe duyar. Kabızlık bebeklerin hassas sindirim sistemlerinde sıkça karşılaşılan bir durumdur ve anne babalar arasında bu konuda pek çok soru işareti bulunur.

Haber 29-07-2023 20:36

Marketteki süt fiyatlarında artış olacak mı? Açıklama geldi

Süt sanayicileri ve üreticileri, Ulusal Süt Konseyince (USK) yaptığı açıklamada çiğ süt referans fiyatını 11,5 lira olarak açıkladı. Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Coşkun, "USK'nin açıkladığı 11,5 lira fiyat aslında piyasada zaten olan fiyattır" diyerek market fiyatlarında bir değişikliğe neden olmayacağını aktardı.

Finans 14-07-2023 09:40

'13 TL olsun' diyen de var '15 TL' de... Süt fiyatları için açıklama geldi: Litre başına 11.50 lira...

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatını litre başına 11,50 lira olarak açıkladı.

Finans 13-07-2023 14:25

Zerdeçallı sütün faydaları nelerdir? Zerdeçallı süt nasıl yapılır?

Zencefiller ailesine mensup olan zerdeçalın insan sağlığı açısından birçok faydası vardır. Sarı renge sahip çiçekleri ve büyük yaprakları ile öne çıkan zerdeçalın çok sayıda kullanım alanı mevcuttur. Zerdeçal yemeklere lezzet vermek amaçlı baharat olarak kullanıldığı gibi içecekler içerisine katılarak da kullanılır. İçecek olarak en sık süt ile karışımı tercih edilir. Bu karışım da zerdeçallı süt olarak bilinir. Peki, zerdeçallı sütün faydaları nelerdir?

Haber 13-06-2023 17:52

Muş'ta 7 köyde kurulan süt toplama merkezlerinden 550 üretici faydalanıyor

Muş'un Bulanık ilçesinde 3 yıl önce devlet desteğiyle 7 köyde kurulan süt toplama merkezleri sayesinde yörede 550 üreticinin ürünü değerlendiriliyor.

Yurthaber 01-06-2023 13:22

Ballı sütün faydaları nelerdir? Ballı süt nasıl yapılır, neye iyi gelir?

Ballı süt yüzyıllardır tüketilen ve sağlık faydalarıyla bilinen besleyici bir içecektir. Bu harika içecek sıcak bir bardak süte eklenen doğal bal ile birleşerek eşsiz bir tat ve besin kaynağı sunar. Ballı sütün popülaritesi hem geleneksel hem de modern zamanlarda artmıştır. Ballı sütün lezzetli aroması, sütün içerdiği kalsiyum, protein ve diğer değerli besinlerle birleşerek vücudu güçlendirir ve besler. Peki, ballı sütün faydaları nelerdir?

Haber 28-05-2023 18:19

Sarımsaklı sütün faydaları nelerdir, ne işe yarar? Sarımsaklı süt nasıl yapılır, öksürüğe iyi gelir mi?

Sarımsaklı süt birçok faydası nedeniyle son yıllarda popüler hâle gelmiş bir doğal ilaçtır. Sarımsak antiviral, antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde doğal bir antibiyotik olarak kabul edilir. Süt kalsiyum, protein ve diğer besin maddeleri açısından zengin bir içecektir. Sarımsaklı süt doğal bir ilaç olarak kabul edildiğinden herhangi bir yan etkisi olmadan güvenle kullanılabilir. Ancak özellikle süt veya sarımsak alerjisi olan kişilerin kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Haber 08-05-2023 12:00

Kararan gümüşleri parlatmanın sırrı! Evde kararmış gümüş takılar nasıl parlatılır?

Gümüşler hayatımızın birçok alanında yer alıyor. Özellikle takı olarak sıklıkla kullanılan gümüşler hoş bir görünüm sağlasa da kararan gümüşleri parlatmak için çeşitli yollar aranıyor. Evde hazırlanan kolay bir karışımla gümüşleri yeni alınmış gibi parlatmak mümkün olabiliyor. İşte gümüşleri parlatmak için yapılması gereken karışım...

Kadin 07-05-2023 14:46

Isısız saç düzleştiren maske tarifi! Düzleştirici kullanmadan hayalinizdeki saçlara kavuşun

Düz saç kullanımı çok daha rahat olabiliyor. Ancak saçları düzleştirmek için uygulanan ısıl işlemlerde doğru koruma yöntemlerinin yapılmaması saçın büyük hasarlar almasına yol açıyor. Saçını düzleştirici olmadan düzleştirmek isteyen doğal çözümler arıyor. İşte saç düzleştiren maskeler...

Kadin 05-05-2023 10:40

Midede dayanılmaz ağrılara neden oluyor! Sindirimi en zor yiyecekler

Toplumda sıklıkla görülen mide ağrıları özellikle yemeklerden sonra dayanılmaz hale gelebiliyor. Sindirimi zor yemekler hazımsızlığa ve ağrıya neden oluyor. Bazı yiyecekler oldukça sağlıklı olsa da mide için olumsuz durumlar yaratabiliyor. Uzmanlar sindirimi zor olan yiyecekleri sıralayarak bu gıdalar hakkında uyarıyor.

Haber 19-04-2023 16:45

Depremzede üreticilerden toplanan sütle yapılan yoğurt ve ayran afetzedelere dağıtılıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen illerden Adıyaman'da Türk Kızılay, sütünü satmakta güçlük çeken üreticilerin sütünü satın alıp işleterek elde edilen yoğurt ve ayranı depremzede ailelere ulaştırıyor.

Yurthaber 03-04-2023 11:29

Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan 7 yiyecek! Ramazan boyunca tüketin

Sahurda yenilen yiyecekler tüm gün boyunca sağlığımızı ve direncimizi etkiliyor. Ramazan ayı boyunca doğru ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Sahurda uzun süre tok tutan yiyecekler daha rahat oruç tutmanıza yardımcı olabilir. Sahurda ne yesem diye düşünüyorsanız aşağıdaki yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Yemek 31-03-2023 11:41

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar görmeyen mandıra üretime devam ediyor

6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'tan yurdun birçok bölgesine süt ürünleri gönderen firma, kısa sürede toparlanarak üretimine devam etti.

Yurthaber 28-03-2023 14:57

Kan grubunuza göre yemeniz gereken yiyecekler! Tüm vücudu etkiliyor

Kan grubu sağlık için birçok belirleyici etki taşıyor. Kan grupları üzerine yapılan araştırmalar kan gruplarının bazı hastalık risklerinin çok daha fazla olduğu belirtiyor. Daha sağlıklı olmak için her kan grubunun tüketmesi ve tüketmemesi gereken yiyecekler bulunuyor.

Haber 03-03-2023 09:59

Ortadoğulu kadınların şaşırtan güzellik sırları! Genç ve parlak bir cilt için...

Güzellik sırları ve bakımları ülkeden ülkeye değişim gösteriyor. Kadınlar daha bakımlı ve sağlıklı görünen saç ve cilt için çeşitli yöntemler uyguluyor. Güzellikleriyle bilinen Ortadoğulu kadınların da doğal malzemeler kullanarak yaptıkları şaşırtan güzellik sırları bulunuyor.

Kadin 28-02-2023 14:41

Buzdolabına asla koymamanız gereken en zararlı yiyecek! Masum duruyor ama kansere neden olabilir

Yiyeceklerin yanlış koşullarda saklanması sağlığı riske atabiliyor. Yiyecekler kolayca bozulmamaları için genellikle buzdolabında saklanıyorlar. Ancak bazı gıdaların kesinlikle buzdolabına girmemesi gerekiyor. Uzmanlar sıklıkla tüketilen bir sebzenin buzdolabında saklanmasının kanser riskini artırabileceğini belirtiyor.

Haber 27-02-2023 16:27

İçmeden önce tekrar düşünün! Faydalı diye biliyoruz ama kanser riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar işlenmiş gıdaların zararlarını belirterek onların tüketimini azaltmamız gerektiğini açıklıyor. Ancak sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz ve içtiğimiz gıdalarda kanser riskini artırabiliyor.

Haber 15-02-2023 11:45

Süt ve peynir fiyatları aldı başını gitti, Ebru Baki canlı yayında böyle anlattı: Hafta sonu yemeye kalksanız 200 TL...

Hem üreticilerle hem sanayicilerle bir araya gelen Ulusal Süt Konseyi (USK), olağanüstü toplantı kararı aldı. Üreticiler, çiğ süt fiyatının en az 12 TL olmasını isterken raflardaki fiyatlardaki yükseliş dikkat çekiyor. Ürectiler, 30 günde yem fiyatlarına yüzde 8-9 zam geldiğinin altını çizerken, iyi bir peynirin fiyatı 200 TL'ye dayandı.

Finans 30-01-2023 09:58

Süt toplama tesisinde korkutan patlama! Ekipler müdahale etti

Sivas'ın Gemerek ilçesinde bulunan süt toplama tesisinde patlama meydana geldi. Korkutan patlama itfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından söndürüldü.

Haber 28-01-2023 23:03

Süte zam geldi! 'Haftaya daha pahalı olur' korkusu bakın ne yaptırdı...

Maliyet artışı süt fiyatlarına yeni zamların kapısını araladı. Geçtiğimiz hafta yem fiyatlarında yaşanan artış raflara bu hafta yeni yeni yansımaya başladı. Süt ürünlerinde de fiyat artışı beklentisi nedeniyle de vatandaşların toptancılara yöneldiği ifade edildi.

Finans 25-01-2023 07:59

Süt desteğinin detayları netleşti: Farkı bakanlık karşılayacak

Süt üreticilerine 2023-2024 yıllarında sağlanacak çiğ süt desteğine ilişkin esaslar ile süt piyasasının düzenlenmesine dair hususlar belirlendi. Süt piyasasının düzenlenmesi uygulamasında, ESK tarafından yapılan alım ve satım arasında oluşacak fark, hayvancılık destekleme bütçesinden karşılanacak. Ürettiği çiğ sütü üretici örgütleri aracılığıyla süt ürününe çevirterek Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğüne satan üreticiler, çiğ süt desteklemesinden yararlanabilecek.

Finans 10-01-2023 11:34

Enfes İspanyol lezzeti: Kışın vazgeçilmezi süt reçeli tarifi! En kolay süt reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltıda klasik reçellerden sıkıldıysanız ve kışın hangi reçeli yapsam diye düşünüyorsanız süt reçeli favoriniz olabilir. Oldukça kolay bir şekilde yapılan süt reçeli tüm tatlı ihtiyacınızı karşılayacak lezzette oluyor. Süt reçeli tarifini daha önce denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 08-01-2023 14:44