Firinda Kaz Eti Nasil Pisirilir Haberleri

Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı başladı

Bolu'nun Gerede ilçesinde her yıl ülke genelinden esnafın katılımıyla kurulan ve kaz eti, köy ekmeği, keş, el işleri gibi ürünlerin yer aldığı panayırın ilki 17 Eylül'de sona erecek.

Yurthaber 2023-09-15 14:52:07

Kaz etinin faydaları nelerdir? Kaz eti neye iyi gelir?

Kaz eti özellikle Orta Asya, Sibirya ve Kuzey Amerika gibi bölgelerde tüketilen, göçmen kuş olan kazın etinden elde edilen bir et türüdür. Kaz eti, geleneksel olarak yerel kültürlerin yemeklerinde önemli bir rol oynamıştır ve bu bölgelerde besin değeri yüksek bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Kaz etinin besin değeri oldukça yüksektir. İçeriğinde zengin miktarda protein bulunur ve bu, kas gelişimi ve vücut onarımı için önemlidir.

Haber 2023-08-30 16:03:46

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 2023-06-29 15:43:05

Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı başladı

Bolu'nun Gerede ilçesinde her yıl ülke genelinden esnafın katılımıyla kurulan ve kaz eti, köy ekmeği, keş, el işleri gibi ürünlerin yer aldığı panayırın ilki 18 Eylül'de sona erecek

Yurthaber 2022-09-16 12:12:05

Karslı 72 yaşındaki kadın yetiştirdiği kazların etini İzmir'de müşterileri için hazırlıyor

Kesim işleminin ardından tuzlayıp bir süre güneşte beklettiği kaz etini soğuk zincirle İzmir'e getiren Sünbül Tosun'un sipariş üzerine özel olarak hazırladığı yemekler sofralara lezzet katıyor - Kaz üreticisi Sünbül Tosun: - "İzmir'de kaz eti yapıldığını görünce şaşırıyorlar ama lezzetini tadanlar yeniden geliyor"

Yurthaber 14-08-22 11:42

40 kazla başladığı yetiştiricilikte yörenin önde gelen tedarikçilerinden oldu

Çiftliğinde 330 kazı bulunan Iğdırlı Mehmet Yulu, Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere yurdun birçok noktasına kaz eti, yumurta ve civciv satıyor - Girişimci Yulu: - "Civcivleri 50 liradan satıyoruz. Kesime hazır kazları ise 250 ile 300 lira arası satıyoruz. Bu iş artık gelir kapım oldu"

Yurthaber 04-05-22 11:14

Hobi olarak 50 kazla başladı, Türkiye'nin her yerine gönderiyor

Rusya'da gördüğü bir çiftlikten esinlenerek köyünde önce hobi olarak kaz yetiştiriciliğine başlayan Yozgatlı Emrah Ölmez (41), ülkenin dört bir köşesine kaz eti gönderiyor. Ölmez açıklamasında, "Kaz mevcudum 5 bine çıktı, önümüzdeki yıl 7 bin 500 ile 10 bin hedef koydum." dedi.

Finans 31-08-21 16:30

Lahmacun değil kazmacun! Ardahan’dan getirilen kazlarla yapılıyor

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden lahmacun bu sefer kaz eti ile yapılarak “Kazmacun” ismi verildi. Ardahan’dan getirilen kazlar ile yapılan lahmacun vatandaşların büyük beğenisini topladı. Diğer lahmacunlarda olduğu gibi bu lahmacuna baharat konulmuyor, et kıymaya çekilmiyor.

Yemek 10-07-21 14:16

Gazetecilere kaz eti jesti

Van’da, Rönesans Life Hotel ile Tuşba Kaz Çiftliği tarafından ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla ortaklaşa düzenlenen etkinlikte basın mensuplarına kaz eti ikram edildi.Van’da faaliyet gösteren Tuşba Kaz Çiftliği tarafından üretilen kaz etleri, Rönesans Life Hotel ev sahipliğinde bu kez gazeteciler için pişti.

Yurthaber 10-01-21 09:45

Otla mücadele için aldıkları civcivlerle kaz çiftliği kurdular

Burdur'da yaşayan Tarık ve Ahmet Matur, ceviz bahçelerindeki yabancı otla mücadele için 50 civcivle başladıkları yetiştiricilikte sayısı 1500'ü bulan kaz çiftliğinin sahibi oldu - Çiftlikte yıllık ortalama 10 bin kaz yumurtası ve 15 bin civciv üreten ortaklar, 3 yıldır Türkiye'nin birçok iline ve Orta Doğu ile Kafkas ülkelerine kaz ve kaz ürünleri gönderiyor - Tarık Matur: - "Eti, ciğeri, yağı, yumurtası, tüyü gibi kazdan elde edilen bütün ürünlerin satışını yapıyoruz"

Yurthaber 07-04-20 11:08

Marketini kapattı, kaz çiftliği kurdu

Ankara'da marketini kapatarak memleketine dönen Ahmet Aydoğan, kaz üretimine başladı. Yıllık ortalama olarak 2 bine yakın kaz yetiştirmeye başlayan Aydoğan, il dışına kaz eti göndermeye başladı.

Finans 10-02-20 11:06

Kars Kazı Oltu’da proje kapsamında tanıtıldı

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Proje Uygulama merkezinin 2019 yılında desteklemiş olduğu sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Oltu Meslek Yüksek Okulunda Kars Kazı tanıtıldı.Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi Bölüm Başkanı Öğretim görevlisi Hakan As, Kars Kazı hakkında bir sunum yaparak pişirdikleri kaz etini sunuma katılan konuklara ikram etti.Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi Bölüm Başkanı Öğretim görevlisi Hakan As, “Bu projeyi yapmamızın amacı, ben İzmir’den geliyorum burada bir eksiklik gördüm kaz eti normalde iklim olarak bölgesel olarak çok uygun.

Yurthaber 28-01-20 10:39

Okuduğu haberden etkilenen müteahhit, kaz yetiştiricisi oldu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde müteahhitlik yapan harita mühendisi Murat Tepeciklioğlu, internette okuduğu bir haberden kar marjının yüksek olduğunu öğrenmesi üzerine kaz yetiştiriciliğine yönelerek 8 ay önce satın aldığı Linda ırkı yaklaşık bin damızlık kazla kurduğu çiftlikte, ilk yılda 15 bin civciv üretmeyi hedefliyor - Harita mühendisi Tepeciklioğlu: "Kazın sadece eti değil, pazarını oluşturabildikten sonra tüyü, yumurtası, ciğeri, bağırsakları, yağı, gübresi, hatta ayak ve gagalarının dahi çok büyük bir gelir kapısı olduğunu, tüm hayvancılık sektörleri içinde en az masrafa ve en iyi gelire sahip olduğunu gördük"

Yurthaber 27-12-19 11:53

Tuğçe Kazaz'dan Ekrem İmamoğlu'na şarap tepkisi!

Ekrem İmamoğlu'nun kaz eti yerken paylaşılan fotoğrafları sosyal medyada olay olmuştu.Tuğçe Kazaz bu gündeme de geri kalmadı ve İmamoğlu'na tepki gösterdi.

Magazin 03-12-19 09:26

Yüzlerce teker Kars kaşarı ve kaz eti dağıtılacak

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri kapsamında meşhur Kars kaşar peyniri ve Kars bölgesinde yetiştirilen özel kaz eti ücretsiz olarak tüm vatandaşlara dağıtılacak.Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Kapsamında İzmit Uluslararası Fuar alanında tüm vatandaşlara ücretsiz olarak meşhur Kars kaşar peyniri ve Kars bölgesinde yetiştirilen özel kaz eti dağıtılacak.

Finans 15-11-19 15:36

Kaz eti nasıl pişirilir? Kışın vazgeçilmez lezzeti kaz etinin sofralara yolculuğu başladı

Türkiye'nin kaz yetiştiriciliğinin gözde merkezlerinden Kars'ta, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmez lezzeti olan kazların kesilip etlerinin satışa sunulması amacıyla hazırlanmasına başlandı. Kaz eti nasıl pişirilir diyenler için de detaylarını yazımızda paylaşacağız.

Yemek 14-11-19 11:55

Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı

Bolu'da her yıl Türkiye genelinden esnafların katılımıyla kurulan ve kaz eti, köy ekmeği, keş, el işleri gibi ürünlerin yer aldığı panayır başladı - Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar: - "Burası her şeyin alınıp ve satıldığı Türkiye'nin en büyük panayırlardan birisi"

Haber 21-09-19 13:41

Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı

Bolu'da her yıl Türkiye genelinden esnafların katılımıyla kurulan ve kaz eti, köy ekmeği, keş, el işleri gibi ürünlerin yer aldığı panayır başladı - Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar: - "Burası her şeyin alınıp ve satıldığı Türkiye'nin en büyük panayırlardan birisi"

Yurthaber 21-09-19 13:41

İnşaat ustasıydı, şimdi bambaşka iş yapıyor

Ordu’da yıllarca inşaat ustalığı yapan bir kişi asıl mesleğini bırakarak kaz yetiştiriciliğine başladı.Kabadüz ilçesinde kaz yetiştiriciliğine başlayan Ercan Ateş, iki yıl içerisinde civciv ve kaz eti üretimine geçmeyi hedefliyor.

Haber 13-09-19 08:56

Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu

Ağrı'da, pazardan aldığı bir tavukla organik yumurta üretmeye başlayan çiftçi Selçuk Özmen, ürünleri rağbet görünce tavuk, hindi ve kaz beslediği çiftlik kurdu - Ürettiği yumurta ve beyaz eti Türkiye'nin dört bir yanına satan Özmen: - "Şu an 2 binin üzerinde tavuğumuz, 500 hindi ve bin tane de Alman mastı dediğimiz cinsten kazımız var. Ürünlerimizi ağırlıklı olarak Kars, Ardahan, Bursa ve İstanbul gibi şehirlere gönderiyoruz"

Yurthaber 24-07-19 11:34

Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu

Ağrı'da, pazardan aldığı bir tavukla organik yumurta üretmeye başlayan çiftçi Selçuk Özmen, ürünleri rağbet görünce tavuk, hindi ve kaz beslediği çiftlik kurdu - Ürettiği yumurta ve beyaz eti Türkiye'nin dört bir yanına satan Özmen: - "Şu an 2 binin üzerinde tavuğumuz, 500 hindi ve bin tane de Alman mastı dediğimiz cinsten kazımız var. Ürünlerimizi ağırlıklı olarak Kars, Ardahan, Bursa ve İstanbul gibi şehirlere gönderiyoruz"

Haber 24-07-19 11:32

Antik zamanlardan günümüze! Cinsel hayatı canlandırıyor

Diğer kümes hayvanlarına göre daha nadir tüketilen kaz eti, tahmin edemediğimiz kadar besleyici.

Yemek 14-06-19 17:47

Kaz yavrularına bebek gibi bakıyorlar

Kars’ta, eti yöresel lezzetlerin başında gelen, kış sofralarının olmazsa olmazı ve bir çok besicinin geçim kaynağı olan kazların "bilik" olarak adlandırılan yavruları meraya çıktı.

Haber 16-05-19 10:37

Kozaklı'dan 3 ülkeye kaz eti ihracatı

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde kurduğu çiftlikte yaklaşık 2 bin kaz besleyen girişimci Tahsin Hacıbekiroğlu, yurt içi piyasaların yanı sıra Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya'ya da kaz ve kaz eti satıyor.

Finans 16-04-19 14:30

Kozaklı'dan 3 ülkeye kaz eti ihracatı

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde kurduğu çiftlikte yaklaşık 2 bin kaz besleyen girişimci Hacıbekiroğlu, yurt içi piyasaların yanı sıra Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya'ya da kaz eti satıyor - Girişimci Tahsin Hacıbekiroğlu: - "Bu işin geleceği iyi, sektör sürekli gelişiyor, ilerleyen dönemde daha da iyi olacak"

Yurthaber 16-04-19 11:00

Kozaklı'dan 3 ülkeye kaz eti ihracatı

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde kurduğu çiftlikte yaklaşık 2 bin kaz besleyen girişimci Hacıbekiroğlu, yurt içi piyasaların yanı sıra Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya'ya da kaz eti satıyor - Girişimci Tahsin Hacıbekiroğlu: - "Bu işin geleceği iyi, sektör sürekli gelişiyor, ilerleyen dönemde daha da iyi olacak"

Haber 16-04-19 10:59

İthal yumurtalarla kaz yetiştirip ihraç ediyorlar

Van'ın İpekyolu ilçesinde üç çiftçi, yurt dışından satın aldıkları yumurtalarla ürettiği civciv, kaz ve kaz etlerini farklı illerin yanı sıra İran ve Irak gibi ülkelere de satıyor - Yurt dışından alınan yumurtalarla üretilen kazlar, büyüklük ve lezzetiyle talep görüyor - Yetiştirici Burhan Aslan: - "Kaz eti çok lezzetli olduğu için talebe yetişemiyoruz. Yılda 5-6 bin kaz üretiyoruz. Bunların çoğu civciv olarak İran ve Irak'a satılıyor"

Haber 07-04-19 12:11

İthal yumurtalarla kaz yetiştirip ihraç ediyorlar

Van'ın İpekyolu ilçesinde üç çiftçi, yurt dışından satın aldıkları yumurtalarla ürettiği civciv, kaz ve kaz etlerini farklı illerin yanı sıra İran ve Irak gibi ülkelere de satıyor - Yurt dışından alınan yumurtalarla üretilen kazlar, büyüklük ve lezzetiyle talep görüyor - Yetiştirici Burhan Aslan: - "Kaz eti çok lezzetli olduğu için talebe yetişemiyoruz. Yılda 5-6 bin kaz üretiyoruz. Bunların çoğu civciv olarak İran ve Irak'a satılıyor"

Yurthaber 07-04-19 12:10

Muş’ta kanatlı hayvan yetiştiriciliğine devlet desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından ilan edilen IPARD II Beşinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hindi, kaz ve broyler yetiştiriciliğine yüzde 40’tan başlayan oranda hibe desteği verileceği bildirildi.IPARD II Beşinci Başvuru Çağrı İlanı hakkında açıklamalarda bulunan TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, destekleme kapsamında yer alan ‘Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler’ tedbiri kapsamında hindi, kaz ve broyler (tavuk) yetiştiriciliğine geri dönüşümsüz devlet desteği verileceğini ifade etti.

Yurthaber 26-03-19 15:44

Antik zamanlardan bu yana tüketiliyor! Kaz etinin mucizevi faydaları

Günlük protein ihtiyacının neredeyse yarısını karşılayan kaz eti, eski çağlardan ve antik dönemden beri tüketilen şifalı bir besin kaynağı. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bir ecza deposu kadar güçlü diyebiliriz! Yüksek oranda besleyici olan kaz etini yakından tanımak isteyenler için tüm detayları paylaşacağız.

Yemek 03-01-19 15:41

Yılbaşında hindi etinin yerini kaz eti alacak

Balıkesir’de uzun yıllardır kümes hayvanı üreticiliği yapan Dalyan Özkan, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hindinin yerini bu yıl kazın alacağını söyledi.Kaz etinin hindi etinden daha besleyici olduğunu belirten üretici Dalyan Özkan, yılbaşında sofralarda hindi yerine kaz etinin tüketileceğini söyledi.

Yurthaber 30-12-18 13:15

Kars'ın benzersiz lezzeti kaz etinin kümesten sofraya yolculuğu

Türkiye'nin en lezzetli ve meşhur kazlarının üretildiği Kars'a bu lezzet için ülkemizin dört bir yanından akın başladı. Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Kars'ta, kış öncesi besiye alınıp şu sıralar kesilen kazların eti, kadınların hünerli ellerinden geçerek sofralara ulaşıyor.

Yemek 03-12-18 17:30

Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetine kadın eli değiyor

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Kars'ta, kış öncesi besiye alınan kazlar, şu sıralar kesimi yapılıp kadınların hünerli ellerinden geçerek sofralara ulaşıyor - Kaz besiciliği yapan Seda Altun: - "Lezzet olarak Türkiye'nin en iyi kazları burada olur, özenle hazırlayıp satışa sunuyoruz" - Kaz besicisi Şükran Yıldırım: - "Kaz eti yaklaşık 15 gün kuruduktan sonra yenilecek lezzete kavuşuyor"

Haber 01-12-18 14:58

Rusya'da gördü, köyünde yetiştirmeye başladı

İnşaat işlerinde çalışmak için gittiği Rusya'da bir çiftlikten esinlenen ve köyüne dönünce kaz yetiştiriciliğine başlayan Yozgatlı Emrah Ölmez, çok sayıda otel ve restorana kaz eti satıyor

Haber 28-10-18 10:48

Kışın vazgeçilmez lezzeti kazların ilk yavruları merada

Kars'ta, eti özellikle kış mevsiminde yöresel lezzetlerin başında gelen ve bölgeye gelen turistlerin de ilgisini çeken kazların "bilik" olarak adlandırılan ilk yavruları meralara çıkarılmaya başlandı - Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Gök: "Büyük besi çiftliklerinin yanı sıra köylerdeki kadınlar anaç kazları kuluçkaya yatırarak üretim yapıyor. Kars bölgesinde yılda ortalama 350 bin civarında kaz üretimi yapılıyor"

Haber 10-05-18 11:37

Doğu Ekspresi seferleri, kaz eti satışını artırdı

ANKARA- Kars seferini yapan Doğu Ekspresi ile yolculuğa vatandaşların yoğun talebi, Kars'ta kaz eti satışlarında patlamaya neden oldu.

Haber 22-04-18 16:35

Doğu Ekspresi seferleri, kaz eti satışını artırdı

ANKARA- Kars seferini yapan Doğu Ekspresi ile yolculuğa vatandaşların yoğun talebi, Kars'ta kaz eti satışlarında patlamaya neden oldu.

Haber 22-04-18 11:36

Kars kazı yılbaşında sofraları süsleyecek

- Sarıkamış ilçesinde yetiştirilen kazlar, yaklaşan yılbaşı öncesi yoğun talep görüyor - Besici İnan: - "Sarıkamış oteller bölgesinde yılbaşı programı için şimdiden hazırlıklar yapılmaya başlandı. Hindi yerine kaz talebi geldi" - Otel Genel Müdürü Demir: - "Genelde hindiye talep olurdu ancak şimdi Kars kazına da talep çok oluyor. Gelen konuklar kaz eti yemeden gitmiyor. Bundan dolayı yılbaşı sofralarında kaz eti de yerini alacak"

Haber 23-12-17 14:33

Tokat’ta 558 Kilo Kaz Eti Ele Geçirildi

Tokat Jandarma komutanlığı tarafından yolcu otobüsünde veteriner sağlık raporu olmayan çuvallarda ve kutulanmış vaziyette 558...

Yurthaber 15-11-17 18:16

(Görüntülü Haber)Kars'ın Yöresel Iftar Menüsü: Kaz Eti Ve Erişte Pilavı

- KARS'ta işletmeci Nuran Özyılmaz, 'Kaz Evi'nde yöresel ürülerden hazırladığı iftar sofralarının tanıtımını yapıyor. Ramazanda işletmeye gelenler, kaz eti, erişte

Yurthaber 12-06-17 10:04

Kars'ın Yöresel Iftar Menüsü: Kaz Eti Ve Erişte Pilavı

- KARS'ta işletmeci Nuran Özyılmaz, 'Kaz Evi'nde yöresel ürülerden hazırladığı iftar sofralarının tanıtımını yapıyor. Ramazanda işletmeye gelenler, kaz eti, erişte

Yurthaber 11-06-17 11:25

Küçükçekmece 2’nci Kaz Eti Festivali’ne Yoğun İlgi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Küçükçekmece’deki Kaz Eti Festivali’nin...

Yurthaber 04-03-17 17:58

Küçükçekmece'de Kaz Eti Festivali

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçükçekmece'de düzenlenen 2. Kaz Eti Festivali'ne katıldı. Yüzlerce kişi kaz eti yiyebilmek için

Yurthaber 04-03-17 17:32

Küçükçekmece'de Kaz Eti Festivali

      Erhan TEKTEN/İSTANBUL, (DHA) ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçükçekmece'de düzenlenen 2. Kaz Eti Festivali'ne katıldı. Yüzlerce kişi kaz

Yurthaber 04-03-17 17:21

Dha İstanbul- Küçükçekmece'de Kaz Eti Festivali

  * Yüzlerce kişi kaz eti yiyebilmek için sıraya girdi. * Festivale Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Haber-Kamera: Erhan

Yurthaber 04-03-17 17:05

2’nci Kaz Eti Festivali Başlıyor

Küçükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek Kaz Eti Festivali için geri sayım başladı.4 Mart...

Yurthaber 02-03-17 12:15

Kars'ın Organik Ürünleri Kışa Hazır

KARS, (DHA)-KARSLI esnaf; kaz eti, bal, kaşar, çeçil, gravyer peynir gibi bölgesel organik ürünleri işyerinin raflarına yerleştirdi ve pazarlamaya başladı. Ürünlerin,

Yurthaber 02-11-16 12:10

Kaz etine talep o kadar fazla ki yetişemiyorlar

Anadolu tarihinin ve Kars'ın en önemli yöresel lezzetlerinden biri olan kaz eti, ramazan ayı dolayısıyla tercihe göre pişmiş ya da çiğ olarak Anadolu'nun farklı illerinden talep görüyor.

Finans 11-06-16 11:06