Adet Ağrısı Haberleri

Uzmanından kritik uyarı: Yaygın olarak görülen bu durum sanıldığı kadar masum değilmiş! Tehlikeli hastalığın belirtisi olabilir

Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olan Prof. Dr. Hakan Çoksüer, adet sancısının kısırlık belirtisi olabileceği uyarısında bulunarak, erken tanı uzman önerisi tedaviler ile sorunun önüne geçilebileceğini söyledi.

Kadin 22-01-2024 16:17

Regl ağrısı kabusunuz olmasın! Adet sancısına iyi gelen 5 çay

Adet (regl) dönemi ağrıları hemen hemen her kadının dönemsel olarak yaşadığı bir sorundur. Kimi kadınlar regl dönemini tamamen ağrısız bir şekilde atlatabiliyorken kimi kadınlarda bu durum tam tersi olarak şiddetli ağrı ve sancılar eşliğinde sürebilmektedir. Regl sancısını hafifleten 5 çayı haberimizde derledik.

Kadin 11-11-2023 11:30

Adet sancısına kesin çözümler nelerdir? Regl ağrısı ve sancısına iyi gelen şeyler, çaylar, bitkiler, egzersizler

Kadınların hayatının bir parçası olan adet dönemi birçok fiziksel ve duygusal değişiklikleri beraberinde getirir. Ne yazık ki birçok kadın için bu dönemde en yaygın şikayetlerden biri olan adet sancısı yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Adet sancısı alt karın bölgesinde hissedilen ağrılar ve rahatsızlıklar şeklinde ortaya çıkar ve bazı durumlarda günlük aktivitelerin yerine getirilmesini zorlaştırabilir. Peki, adet ağrısına kesin çözüm nedir?

Haber 15-06-2023 11:03

Her kadının bilmesi gerekiyor! Regl ağrılarını anında kesen tüyoyu açıkladı

Regl ağrısı kadınların her ay çektiği çileler arasında yer alıyor. Yaşam kalitesini oldukça düşüren regl ağrısını geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Ne yaparsam yapayım regl ağrısından kurtulamıyorum diyorsanız TikTok'ta yayınlanan basit yönteme şans verebilirsiniz.

Kadin 12-04-2023 11:06

Diğer Haber Etiketleri

Adet Ağrısı

Adet Ağrısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Adet Ağrısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kadınların dörtte biri acılarının ciddiye alınmadığını düşünüyor! Regl ağrıları hakkında bilincin artması gerekiyor

Kadınlar her ay regl ağrıları nedeniyle iş, okul ve sosyal hayatlarında oldukça zorluk yaşıyorlar. Dayanılmaz regl ağrılarıyla yaşamsal aktivitelerini yapmak da zorluk çeken kadınlar ağrılarının ciddiye alınmadığını düşünüyor. Toplumun regl izni konusunda daha duyarlı olması gerekiyor.

Kadin 28-11-2022 14:33

Dayanılmaz regl ağrılarından kurtulmanın yolu basit! Regl ağrısına iyi gelen yiyecekler

Regl ağrısı birçok kadının her ay yaşadığı dayanılmaz dertleri arasında bulunuyor. Kadınlar bu ağrılar nedeniyle okulda, işte ve sosyal hayatlarında oldukça problem yaşıyorlar. Ancak regl ağrısını geçirecek çeşitli besinler bulunuyor. Doğru besinler ile adet ağrınızı geçirmeniz mümkün.

Kadin 23-10-2022 07:18

REGL SANCISINDAN KURTULUN! Regl ağrısına ne iyi gelir? Adet ağrısı nasıl geçer?

Adet (regl) dönemi ağrıları hemen hemen her kadının dönemsel olarak yaşadığı bir sorundur. Kimi kadınlar regl dönemini tamamen ağrısız bir şekilde atlatabiliyorken kimi kadınlarda bu durum tam tersi olarak şiddetli ağrı ve sancılar eşliğinde sürebilmketedir. Adet ağrısı yaşayan pek çok kadın internet üzerinden "Adet ağrısı nasıl geçer? Regl ağrısına ne iyi gelir? şeklinde aramalar yapıyor. İşte adet döneminde dikkat edilmesi gerekenler ve regl sancısından kurtulmanın yolları...

Kadin 24-09-2022 13:33

Doktorlar uyardı! Göz ardı etmemeniz gereken 3 regl durumu

Regl olurken çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Bazı kadınlar regl dönemlerinde normalden daha fazla ağrı çekebiliyorlar. Bu ağrılar çoğu zaman olağan bir durum olarak görülüp göz ardı edilse de geçmeyen şiddetli ağrıların altında yatan neden çeşitli hastalıklar olabilir. Uzmanlar adet döneminde yaşanan değişimlerin üç farklı nedene bağlı olarak gelişebildiğini belirtiyorlar.

Kadin 25-05-2022 14:04

Adet sancısına ne iyi gelir: Adet sancısı tedavisinde evde uygulanabilecek etkili çözüm yöntemleri nelerdir?

Adet sancısını her kadın yaşar ancak bazıları bu sancıları daha yoğun geçirir. Adet sancısını geçirmek için çeşitli ağrı kesici ilaçlar tüketilir. Ancak bu ilaçların etkili olması için adet sancısı başlamadan önce alınması gerekir. İlaçlar dışında başvurulabilecek yöntemler de vardır. Adet sancısına ne iyi gelir? Adet sancısı evde doğal çözümlerle kontrol altına alınabilir mi?

Kadin 13-05-2022 17:30

Adet sancısına ne iyi gelir? Adet sancısı tedavisinde evde uygulanabilecek bitkisel doğal çözümler

Adet sancısı yaşamak kuşkusuz regl döneminin en yaygın ve en can sıkıcı belirtisidir. Adet döneminin hemen öncesinde ya da sırasında alt göbekte, sırtta, karında baskı, kalça, bel ve uyluklarda ağrı ile kendini gösterebilen bu durumu birçok kadın rutin olarak yaşıyor. Eğer ağrı hissini daha hafif geçirmek istiyorsanız adet sancısına ne iyi gelir, bitkisel çözümleri var mıdır mutlaka bilmeniz gerekir. Evde uygulanabilecek yöntemlerle adet sancısına iyi gelen doğal tedavi çözümleri nelerdir?

Kadin 13-05-2022 11:37

Her 4 kadından 3’ü bu sorunu yaşıyor! Hayat kalitesini düşürüyor

Halsizlikten bel ağrısına, gerginlikten kilo alımına, göğüslerde şişkinlikten baş ağrısına, depresif ruh halinden dikkati toplamakta güçlük çekmeye… Toplumda ‘adet öncesi gerginlik sendromu’ olarak bilinen ‘premenstruel sendrom’ pek çok kadının ortak sorunu. Üreme çağındaki her 4 kadından 3’ünde görülüyor ve nadiren de olsa yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilecek boyutlara oluşabiliyor.

Haber 23-02-2022 11:01

Ağrılarınıza dikkat endometriozis olabilirsiniz!

Endometriozis, endometriyumun (rahim veya rahmin içini kaplayan doku) rahmin dışında büyümesi sonucu gelişen bir kadın hastalığıdır. Görülme oranı oldukça fazladır. Üreme çağındaki kadınların yaklaşık yüzde 10'unda endometriosiz vardır. Endometriozis hastalığına neyin neden olduğu tam olarak bilinememektedir. Bazı hastalarda hiçbir belirti göstermese de çoğu belirtisi ağrılardan oluşur.

Kadin 15-02-2022 16:08

Regl ağrısına ilginç çözüm! Deneyenler fayda görüyor

Bir TikTok kullanıcısı, regl ağrılarını azaltmanın çözümünü ilginç bir yöntemde buldu. Bir milyondan fazla beğeni ve binlerce yorum alan videoda kadın, söz konusu ağrıları gidermek için kalem kullanıyor.

Kadin 01-04-2021 08:16

Daha rahat bir regl dönemi için pancar tüketin ağdadan uzak durun!

Menstrüasyon (regl) dönemi kadınlar için bazen korkulu bir dönem halini alabiliyor. Ancak bu zor dönemi rahat geçirmek için farklı ve etkili yollar bulunuyor.

Kadin 12-08-2019 08:50

Adet düzensizliği olanlar dikkat!

Kadın Hastalıkları-Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Serdar Koç, kadınların adet düzensizliği sorununu çocukluk, ergenlik, doğurganlık, menopoz öncesi ve menopoz olarak ayırarak düzensiz kanamaları bu şekilde incelemek gerektiğini söyledi.

Magazin 31-05-2015 12:28

Adet öncesi sendroma, ''spor''la önlem

Kadınlarda adet öncesi oluşan sinir, stres ve bazı bölgelerdeki şişkinliklerle sağlık sorunlarına yol açan sendrom döneminin, "mutluluk hormonu" oluşumuna yol açan sporla daha rahat atlatılabileceği bildirildi.

Haber 14-08-2005 14:20