Eksi Sozluk Neden Acilmiyor Haberleri

İçinde nasıl yazılır? İçinde ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazılı iletişimde çok fazla görülen sorunlardan biri imla kurallarına dikkat edilmemesidir. Yazı yazarken yapılan yazım hataları, bireylerin diğer kişilere karşı eksi puan almasına da neden olabilir. Kötü bir intiba oluşmaması, dilin doğru kullanımı ve anlamlı bir iletişim gerçekleştirmek için yazım kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Peki, içinde nasıl yazılır?

Egitim 2024-04-27 17:03:02

Sizde nasıl yazılır? Sizde ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İletişimde en fazla yaşanan sorunlardan biri yazım hatalarına dikkat edilmemesidir. Yazılı iletişimde sırasında yapılan yazım yanlışları kişinin karşısındaki kişilere karşı eksi puan almasına neden olabilir. Hem oluşan bu kötü intibayı engellemek hem de dilimizi korumak için kullanılan kelimelerin yazım kurallarına dikkat etmemiz gerekir.

Egitim 2023-05-30 16:05:33

ALTIN fiyatları SON DAKİKA! Uzman isim uyardı: Fiyatlar dibe vuracak İşte 16 Şubat 2023 tam, yarım, çeyrek, gram ALTIN FİYATLARI!

Altın ile ilgili son dakika gelişmeleri Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı açıklama nedeniyle yakından takip ediliyor. İslam Memiş yatırımcıları uyardı. İslam Memiş sayıların aşağı yönlü hareket edeceğini belirtip eksi 2 düşüş yaşanacağını vurguladı. Peki, tam, yarım, çeyrek, cumhuriyet, gram altın fiyatları ne kadar? İşte 16 Şubat 2023 altın fiyatları...

Finans 2023-02-16 10:10:16

Ağrı’da termometreler eksi 2 dereceyi gösterdi

Ağrı’da, termometrelerin eksi 2 dereceyi göstermesiyle beraber, soğuk hava buzlanmaya neden oldu.

Yurthaber 2022-11-16 09:20:13

Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yaptı:

"Bu ülkeye bu memlekete yazıktır, günahtır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır, günahtır. Daha düne kadar mülakatlarda 'artı 3, eksi 3 aralığında puan verilecektir' şeklindeki uygulama neden terkedildi? Kimin talimatıyla terk edildi" - "Büyük haksızlık var. Evlatlarımıza haksızlık var. Bir anne babanın, evladını üniversiteye nasıl hazırladığını, sınavlara nasıl hazırladığını bilmeyeniniz var mı"

Yurthaber 30-12-21 15:21

Sağlık Bakanlığından son kullanma tarihi geçmiş aşı iddialarına ilişkin açıklama:

"Üreticinin yaptığı stabilite çalışma sonuçları DSÖ, EMA ve FDA tarafından onaylı Paul Ehrlich Enstitüsü tarafından onaylanmış ve 10 Eylül 2021 tarihinden önce üretilip etiketlenen BioNTech mRNA aşıları da dahil olacak şekilde söz konusu tüm aşıların raf ömrü, üretim tarihinden itibaren 9 aya çıkarılmıştır" - "Bakanlığımızca Paul Ehrlich Enstitüsünün aşıların raf ömrünü uzatan bu onayı doğrultusunda Aşı Takip Sistemi üzerinden gerekli güncelleme işlemleri tamamlanmıştır" - "Eksi 80 derecede muhafaza edilen aşıların etiketlerini değiştirmek, soğuk zincirin bozulmasına neden olacağı için mümkün olmamaktadır. Aşıların son kullanma tarihlerinin geçmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla aşılarını olabilirler"

Yurthaber 17-12-21 20:34

Bitcoin, EOS, Ethereum ne zaman yükselir?

Kripto paralarda yaşanan son günlerde yaşanan sert düşüş kripto para yatırımcılarını tedirgin etmeye devam ediyor. Özellikle Nisan ayının ortasında yatırımcısına bir hayli yüksek kazanç getiren Bitcoin, Ethereum ve EOS'un eksi seviyelerde seyretmesi kripto paraların ne zaman yükseleceğine dair araştırmaların artmasına neden oldu. Peki, Bitcoin, EOS, Ethereum ne zaman yükselir?

Finans 01-05-21 10:54

Kripto paralar ne zaman yükselir? Bitcoin, Ethereum, Dogecoin yükselecek mi?

Kripto paralarda yaşanan son günlerde yaşanan sert düşüş yatırımcıları tedirgin etmeye devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz hafta yatırımcısına hayli yüksek kazanç getiren Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin eksi seviyelerde seyretmesi kripto paraların ne zaman yükseleceğine dair araştırmaların artmasına neden oldu.

Finans 24-04-21 14:59

Tatvan’da buz sarkıtlarının boyu 1 metreyi buldu

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki yoğun kar yağışının ardından etkili olan soğuklar nedeniyle çatılardaki buz sarkıtlarının boyu bir metreyi buldu.Akşam saatlerinde hava sıcaklığının eksi derecelere kadar düşmesi, çatılarda boyu bir metreyi bulan sarkıtların oluşmasına neden oldu.

Yurthaber 22-01-21 15:07

Tatvan’da buz sarkıtlarının boyu 1 metreyi buldu

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki yoğun kar yağışının ardından etkili olan soğuklar nedeniyle çatılardaki buz sarkıtlarının boyu bir metreyi buldu.Akşam saatlerinde hava sıcaklığının eksi derecelere kadar düşmesi, çatılarda boyu bir metreyi bulan sarkıtların oluşmasına neden oldu.

Yurthaber 22-01-21 15:07

Hastane bahçesinde eksi 32 derecede yangın paniği

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir otomobilde çıkan yangın çevrede korkulu anlar yaşanmasına neden oldu.Ağrı’da eksi 32 dereceyi bulan soğuk havada hastane bahçesinde bulunan bir otomobil aniden çıkan yangın çevrede kısa süreli paniğe neden oldu.

Haber 22-01-21 13:51

Kars Çayı’nın buzları erken çözülmeye başladı

Kars’ta son günlerde etkili olan sıcak hava kent merkezinden geçen Kars Çayı’nın buzlarının çözülmesine neden oldu.Kars Çayı’nın buzları bu yıl hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte eridi.Normal şartlarda hava sıcaklığının eksi 20’lerde seyretmesi gereken kentte, bahar havası yaşanması vatandaşları şaşırttı.Her yıl normalde Nisan ve Mayıs aylarında havaların ısınması ve yağmurların yağmasıyla birlikte buzları çözülen Kars Çayı, Ocak ayında sıcak ve güneşli havadan etkilenerek eriyerek kısmen çözüldü.

Yurthaber 14-01-21 13:03

ABD’de Kuru Buz Üreticileri de Aşı Dağıtımına Hazır

Corona virüsüne karşı aşı geliştirme yarışında ipi ilk göğüsleyen Pfizer-BioNtech ortaklığı oldu. ABD'de yeni onay alan aşının eksi 70 derecede saklanması şartı kaygıya neden oluyor. Amerika’nın dört bir yanındaki kuru buz üreticileriyse, bu zorluğun üstesinden gelmeye hazır olduklarını söylüyor

Haber 12-12-20 17:18

Ağrı’da kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor

Ağrı’da son günlerde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor.Hava sıcaklığının gece eksi 20 derecenin altına düştüğü kentte, vatandaşlar arabalarını branda ve battaniyelerle soğuktan korumaya çalışırken, kar yağışı ile birlikte etkili olan fırtına ve tipi yolların kapanmasına neden oldu.Bir ilçede okullar tatil edildiHamur ilçesinde fırtına ve olumsuz hava koşulları sebebi ile ilçeye bağlı köyler ve taşımalı eğitim kapsamındaki bütün okullar bir gün süre ile tatil edildi.Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Fırtına nedeniyle yolların kapanmasından dolayı İlçemizde köy okullarımız ile taşımalı gelen tüm öğrencilerimiz için eğitime 12.02.2020 Çarşamba günü bir gün ara verildi” ifadelerine yer verildi.Öte yandan kar yağışı ve tipi nedeni ile Ağrı il merkezine bağlı 67 köy yolu ulaşıma kapanırken, il özel idaresine bağlı ekipler, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Yurthaber 12-02-20 12:17

Eksi 18 derecede su arızası için belediye ekipleri seferber oldu

Nevşehir’in 350 Evler Mahallesi’nde içme suyu şebekesinde meydana gelen arızayı gidermek için belediye ekipleri de eksi 18 derecede çalışarak seferber oldular.Nevşehir’in 350 Evler Mahallesi’nde meydana gelen su kesintisinin ardından kesintiye neden olan arızayı tespit ederek gidermek için harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Altyapı Koordinasyon Merkezi ekipleri, yoğun bir mesai harcadı.

Yurthaber 11-02-20 10:37

Eksi 20 derecede yiyecek arayan tilki donarak can verdi

Van’ın Başkale ilçesinde etkili olan Sibirya soğukları, bir tilkinin donmasına neden oldu.

Haber 08-01-20 10:53

Sivas buz tuttu

Sivas’ta hava sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceye kadar düştü, kayganlaşan yollar kazalara neden oldu.Sivas’ta termometreler eksi 8’i gösterdi.

Haber 03-12-19 10:25

Silajlık mısırı soğuk hava vurdu

Sivas’ta geçtiğimiz günlerde yaşanan soğuk hava silajlık mısır üretimi yapan çiftçinin ürün kaybına neden oldu.Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde silajlık mısır üretimi yapan çiftçiler, geçtiğimiz günlerde hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düşmesiyle birlikte ürün kaybı yaşadı.

Haber 25-09-19 11:09

Başıboş köpekleri eksi 13 derecede ormanlık alana bıraktılar

Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde sokaktan toplanan köpeklerin Bilecik’in Söğüt ilçesinde eksi 13 derecede dağlık bir araziye bırakıldığı iddiası tepkilere neden oldu.Olay, dün Bilecik’in Söğüt ilçesi Çaltı köyü-Söğüt karayolu üzerinde meydana geldi.

Haber 30-01-19 10:29

İki kız çocuğu eksi 45 derecede anaokulundan kaçtı! Sebebi inanılmaz

Dünyanın en soğuk bölgesi olarak kabul edilen Yakutistan'da 5 yaşındaki iki çocuğun anaokulundan kaçması ülkeyi sarstı. İki çocuğun annelerine sürpriz yapmak için kaçmak istemesi az kalsın ölümlerine neden olacaktı. Dondurucu soğukta yolunu kaybeden küçük çocuklar, çevredekilerin yardımları sayesinde hayatta kalabildi. Ancak küçük kızlardan Lena'nın annesi üzücü bir haber paylaştı.

Trend 25-01-19 08:02

Çağlayandibi Şelalesi buz tuttu

Gümüşhane’de son günlerde il genelinde etkili olan soğuk hava Kürtün ilçesi sınırlarında bulunan Örümcek Ormanları’nın eteklerindeki Çağlayandibi Şelalesinin buz tutmasına neden oldu.İlçeye bağlı Yeşilköy köyü Gücükdene mevkiinde yer alan ve 2014 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Çağlayandibi Şelalesi, havaların soğumasıyla birlikte beyaz örtüyle büründü.Geçtiğimiz hafta içi gerçekleşen kar yağışının ardından bölgede eksi 8 dereceye kadar düşen hava sıcaklığıyla birlikte suyun doğal olarak 15 metre yükseklikten düştüğü Çağlayandibi Şelalesi buzla kaplandı.Şelaleden akan suyun düşüşü sırasında su damlacıklarının etrafta yağmur etkisi oluşturması ve bunların da buz tutması nedeniyle farklı bir ambiyansın oluştuğu şelalenin bu hali fotoğrafçılar tarafından ölümsüzleştirildi.Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler öğrencisi Şükrü Yondemir, hafta sonu tatili için gittiği memleketi Kürtün ilçesinden yaklaşık 3 saat yürüyerek şelaleye ulaştı.

Yurthaber 30-12-18 10:35

Buzlanma kazaya neden oldu

Hava sıcaklığının eksi 3 dereceye düştüğü Adıyaman’da buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Esentepe TOKİ istikametinden kent merkezine gelen Osman A.

Yurthaber 29-12-18 11:50

Buzlanma kazaya neden oldu

Hava sıcaklığının eksi 3 dereceye düştüğü Adıyaman’da buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Esentepe TOKİ istikametinden kent merkezine gelen Osman A.

Yurthaber 29-12-18 11:50

Hava ısısı düştü Porsuk Çayı yer yer dondu

Eskişehir’de dün etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığın eksi derecelere düşmesi Porsuk Çayı’nın bazı bölgelerde kısmen donmasına neden oldu.Yurdun büyük bölümündeki soğuk hava ve kar yağışı, Eskişehir’i de etkisi altına aldı.

Yurthaber 26-12-18 11:30

Türkücü Aydın Aydın'dan poşet yasasına çok konuşulacak destek

Çevre kirliliğine neden olan 'Naylon poşet ve pet' yasasına dikkat çekmek amacıyla oldukça ilginç bir yöntem kullanan Türkücü Aydın Aydın, Hakkari'nin 2 bin 800 rakımlı Demirtaş Köyü yaylasında, eksi 3 derecede naylon poşetten şort yapıp giyerek ve kafasına takarak hem türkü söyledi, hem de kayak yaptı.

Trend 10-12-18 12:39

Kars Çayı’nın buzları erken çözüldü

Kars’ta, sıcak ve güneşli hava, Kars Çayı’nın buzlarının erimesine neden oldu.8 ayı kış olan ve eksi 25’leri bulan soğuklarda buz tutan Kars Çayı’nın, havanın ısınmasıyla birlikte buzları çözüldü.

Haber 24-02-18 09:15

Korkutan uyarı! Her yer buz kesecek...

Rusya’nın Sibirya bölgesi üzerinde oluşan 6 Türkiye büyüklüğündeki yüksek basınç merkezi önümüzdeki günlerde tüm Avrupa’nın buz kesmesine neden olacak. Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde eksi 15 derecelere varan soğuklarla kendini gösterecek Sibirya soğukları, Türkiye’yi 28 Şubat'ta etkilemeye başlayacak ve yoğun yağış şeklinde kendini gösterecek.

Haber 22-02-18 19:56

'Artı para', eksi zaman

İZMİR Banliyö Treni'nde (İZBAN) uygulamaya konulan 'Artı Para' sistemi, zaman kaybına neden olduğu gerekçesiyle İzmirliler'den tepki topladı.

Haber 15-02-18 12:22

Buzlanan Yollar Zincirleme Kazalara Neden Oldu

Sivas’ta buzlanan yollarda birçok zincirleme kaza meydana geldi, sürücüler zor anlar yaşadı.Kentte hava sıcaklığının eksi...

Yurthaber 23-11-17 22:02

Saray'da Dere Buz Tuttu

Şenol AKSOY/SARAY Trakya'da hakim olan dondurucu soğuklar Saray İlçesi'nde bulunan Ergene Deresi'nin buz tutmasına neden oldu. İlçede hava sıcaklığının eksi 6'lara

Yurthaber 20-12-16 14:32

Buzlanmaya Karşı Tuzlama Yapıldı

Çankaya Belediyesi, gündüz eksi 4, gece eksi 9 derecelere ulaşan hava koşullarının neden olduğu buzlanmayı...

Yurthaber 20-01-16 11:38

Bafra’da Sibirya Soğukları

Samsun’un Bafra ilçesinde hava sıcaklıkların eksi 4 dereceye düşmesi yollarda buzlanmalara neden olurken, kar nedeniyle...

Yurthaber 02-01-16 13:20

Antalya'da Özel Hastanedeki Duman Paniğe Neden Oldu

Antalya'da, özel bir hastanenin eksi birinci katında elektrik kontağından çıkan duman koku paniğe neden oldu....

Yurthaber 08-05-14 11:37

Afyonkarahisar’da Soğuk Ve Sisli Hava Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Afyonkarahisar’da hava sıcaklığının dün gece eksi 9’lara kadar düşmesi ağaçların donmasına neden olurken, kentte sabah...

Yurthaber 21-12-13 12:56

Eksi 50 Derecede Dondurulan Kalbe Ritim Tedavisi

Gaziantep'teki özel bir hastanede ilk kez uygulanan yöntemle kalbinde ritim bozukluğu bulunan hastanın çarpıntıya neden olan bölge eksi 50 dereceye

Yurthaber 25-02-13 19:10

Oltu Çayı Dondu

Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum’da eksi 30 dereceye kadar düşen soğuk hava, Oltu çayının donmasına neden...

Yurthaber 17-01-13 10:18

Aksaray'da Buzlanma Kazalara Neden Oldu

Aksaray’da gizli buzlanma nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi.Hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar...

Yurthaber 14-01-13 11:08

Eksi 50 Derecede Dondurulan Kalbe Ritim Tedavisi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde yapılan tedaviyle kalbinde ritim bozukluğu olan hastanın çarpıntıya neden olan kalbindeki bölge, eksi 50 derecede

Yurthaber 15-11-12 18:40