Gofret Haberleri

İzmir'de taksiciye kaldırım taşıyla saldıran tutuklu sanık: Poşetin içinde gofret var sanıyordum

İzmir'de taksiciye kaldırım taşıyla saldıran tutuklu sanık, hakim karşısına çıktı. Davanın ilk duruşmasında söz alan tutuklu sanık, "Poşetin içerisinde gofret, çikolata olduğunu sanıyordum, içinde taş olduğundan haberim yoktu" dedi.

Haber 2024-05-15 20:04:14

Sosyal medya fenomeni Mathilde Tantot akaryakıt pompacısı oldu! Benzinlik pozu hayranlarının beğenisini topladı... Yeni işim

Sosyal medya fenomeni Mathilde Tantot, 9 milyona yaklaşan takipçisiyle lüks aracına akaryakıt doldurduğu anlarda çekilen bir pozunu paylaşarak seslendi. Fenomen ismin aracının başında gofret yedi anlarda çekilen pozu hayranlarının beğenisini topladı. Tantot'un gönderisine kısa sürede binlerce beğeni ve yorum yağdı.

Trend 2024-01-20 14:43:58

Yer: Düzce! Köpeği için doğum günü partisi düzenledi: 150 kişi katıldı

Düzce'de S.K. isimli bir kadın köpeği Gofret için büyük bir doğum günü partisi düzenledi. Gofret'in doğum günü partisine 150 kişi katıldı.

Trend 2023-12-04 12:23:13

Bakan Kurum'dan vatandaşlara helva, lokma, gofret ikramı... Vatandaş yoğun ilgi gösterdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge AK Parti Milletvekili Adayı Murat Kurum, Büyük Üsküdar İftarının ardından Büyük Çamlıca Camii’nde teravih namazı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Kurum, Kadir Gecesi münasebetiyle irmik helvası, lokma ve gofret ikramında bulunarak vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirip çocuklara oyuncak dağıttı.

Haber 2023-04-18 11:49:27

Tarım Kredi Kooperatif Market aktüel ürünler kataloğu ÇIKTI! Tarım Kredi Kooperatif Market'te cazip fırsatlar!

Tarım Kredi Kooperatif Market indirimli ürünler kataloğu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Katalogda tereyağı, peynir, yoğurt gibi süt ve süt ürünlerinin yanı sıra, çay, gofret ve kek gibi ürünler öne çıkıyor. Peki Tarım Kredi Kooperatif Market'te hangi ürünler indirimde? 1-15 Aralık 2022 Tarım Kredi Kooperatif Market indirimli ürünler kataloğu...

Finans 02-12-22 08:36

Çikolata ambalajıyla kaçakçılık videosunu sosyal medyadan paylaşan şüpheli yakalandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde çikolatalı gofret ambalajları içinden kaçak sigara çıkarırken çektiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşan şüpheli gözaltına alındı.

Haber 03-11-22 10:41

Lezzetine şaşıracaksınız! Fit gofret tarifi

Tatlı krizleri dönem dönem zorlayıcı anlar yaşatabiliyor. Oldukça kalorili ola tatlılardan ve paketli gıdalardan uzak durmak istiyorsanız evde fit gofret tarifini deneyebilirsiniz. Fit gofret tüm tatlı ihtiyacınızı karşılayacak ve lezzetine şaşırmanızı sağlayacak. Fit gofret nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 20-10-22 11:09

İmam, kurduğu cami marketle çocuklara camiyi sevdiriyor

Aksaray'daki Kargın Köyü Yeni Cami İmamı Kemal Bulut: - "Kursa katılım sağlayan yavrularımıza ders bitiminde dolabımızın kapısını açarak, bisküvi, gofret, kraker gibi atıştırmalık ürünlerden ikram ediyoruz. Böylelikle yavrularımıza cami alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz" - Çocuklardan Rabia Keser: - "Dersimiz bittikten sonra hocamız marketin kapısını açıyor. Bizler de sıra oluyoruz ve istediğimiz ürünü alıp, yiyoruz"

Yurthaber 14-07-22 10:33

Gofret ne demek? Gofret kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Gofret kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Gofret ne demektir?

Egitim 17-05-22 23:34

Diyarbakır’da gofret içinden çıkan kağıt, 10 aylık bebeği canından ediyordu! Özür kolisi gönderdiler

Diyarbakır’da, bir ailenin marketten aldıkları gofretlerin içinden kağıt parçaları çıktı. Ailenin, 10 aylık bebeği yediği gofretin içindeki kağıtlar nedeniyle ölümden döndü. Eşinin marketten gofret alıp eve getirdiğini söyleyen Hikmet Özden, ''Kızım gofreti açınca kardeşi yanındaydı gofreti ona verdi. Bir müddet sonra ‘anne anne gel kardeşim boğuluyor’ diye sesleniyor. Annesi gelip baktığında çocuk nefes alamıyor. Parmağını boğazına koyup kağıt parçaları çıktığını fark ediyor'' şeklinde konuştu.

Haber 06-01-22 14:44

Bisküvi ve çikolatanın başkentinden, 149 ülkeye 8 ayda 164 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Bisküvi, çikolata, kek ve gofret ürünlerinde ülkenin en çok üretime sahip kentlerinden Karaman'dan, ocak-ağustos döneminde 149 ülkeye büyük bölümü bisküvi, çikolata ve kek ürünleri olmak üzere yaklaşık 164 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Öte yandan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, pandemi sürecinde OSB'de kapanan firma olmadığını belirtti.

Finans 22-09-21 11:27

Nevra Serezli: Kız istemeye gofretle geldi

Usta sanatçı Nevra Serezli, 2013 yılında hayatını kaybeden 45 yıllık eşi Metin Serezli’yle ilişkisini anlattı. Serezli, "Ben hem aktör olarak, hem de erkek olarak çok hayrandım ona" dedi. Ünlü oyuncu ayrıca, eşinin kız istemeye gelirken bir kırmızı gül ve gofret getirdiğini söyledi.

Magazin 27-03-21 12:02

Hem pratik hem lezzetli: 10 dakikada hazırlayacağınız ev yapımı gofret tarifi

Katkısız atıştırmalık arayanlar için evde hazırlanabilen çikolatalı, fıstık ezmeli gofretler lezzetli bir ara öğün görevini üstlenecek. Çikolata ve fıstık ezmesini gevrek ekmeğe sürerek hazırlayacağınız bu tarif vazgeçilmezleriniz arasında yer alacak.

Yemek 17-03-21 17:05

Yeni yıl paketleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi "derman" ekipleri, ihtiyaç sahiplerine yeni yıl paketlerini ulaştırdı.Adana Büyükşehir Belediyesi, bir yandan kentin 40-50 yıldır çözülemeyen altyapı sorunlarını ortadan kaldırırken, bir yandan da sosyal belediyecilik anlayışının gereği, ihtiyacı olan vatandaşa çeşitli kulvarlarda destek olmayı sürdürüyor.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda gerek Covid-19 salgınından önce, gerek Covid-19 salgını süresince mağdur olan her kesimden insana olanaklar doğrultusunda destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi, son olarak 2021 öncesinde "derman" ekipleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yeni yıl paketleri ulaştırdı.İçinde 3 çeşit meyve, gofret, meyve suyu, Türk kahvesi, çerez ve mısır bulunan paketler, 31 Aralık 2020 akşamı ihtiyaç sahibi çok sayıda insanın adresine teslim edildi.

Yurthaber 01-01-21 15:44

Vali gofret dağıttı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yılbaşı için uygulama yapan polis ve jandarma ekipleri ile sürücülerin yılbaşını kutlayarak gofret dağıttı.Vali Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Kılıç ile birlikte İstanbul yolu 3.

Yurthaber 01-01-21 00:52

Can Dostlar Ebedi Mezarlığında ilk defin yapıldı

Tarsus Belediyesi tarafından kısa bir zaman önce açılışı yapılan Can Dostlar Ebedi Mezarlığında defin işlemleri başladı.Mersin’in Mezitli ilçesinde bir aile tarafından bakımı üstlenilen henüz 2 aylık olan Gofret geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşama veda etti.

Yurthaber 30-11-20 15:09

45 yıllık kalıplarda özel tarifle ev yapımı gofret üretiyor! Tadına bakan...

Sakarya’nın Hendek ilçesinde kurduğu üretim yerinde 45 yıllık kalıplarla ve özel tarifle günlük ev yapımı gofret üreten işletme sahibi Seyfettin Kısmet, “45 yıl öncenin tadını, insanların çocukluğunda yediği tadı şuan da yakalayabiliyoruz ve insanlara sunabiliyoruz” dedi.

Yemek 29-09-20 07:49

Ülker, yeni ürünleriyle Kurban Bayramı’na da mutluluk katmaya hazır

Her bayramda mutlu anlara eşlik eden Ülker, aralarında Ülker Select, Laviva ve Caramio’nun mini çeşitlerinin de bulunduğu çikolata ve şekerlemede 52 ürünüyle tüm satış noktalarında ve online alışveriş sitelerinde yerini aldı.Çikolatada Ülker Ece ve Ülker Çikolatin gibi bayramların vazgeçilmez klasikleri arasında yer alan ürünlerin yanı sıra, dışı sütlü ve beyaz çikolata, içi lezzetli fındık kremasıyla dolu, deniz kabuğu formunda şekilleri ve şık hediyelik kutusuyla “Ülker Select Çikolata” isimli yeni ürünüyle, Kurban Bayramı’na da mutluluk ve lezzet katacak.Ülker’in sevilen atıştırmalık çikolata ürünleri “Caramio”, “Laviva”, “Metro” ve “Ülker Çikolatalı Gofret” ise Kurban Bayramı’nda da mini boylarıyla tüketicilerle buluşmaya devam edecek.

Yurthaber 23-07-20 13:14

Salihli Kızılay binlerce insana el uzattı

Salgın döneminde arttırdığı yardımlarını Ramazan yardımlarıyla üst seviyelere çıkaran Türkiye Kızılay Derneği Salihli Şubesi, ilçede binlerce insana yardım eli uzattı.Hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan yardımları Salihli’de binlerce insana ulaşması için gönüllülerle birlikte gecesini gündüzüne kattıklarını belirten Şube Başkanı A.Cüneyt Musal, yeni tip korona salgını dönemi ve Ramazan ayında Salihli Kızılay olarak ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadıklarını söyledi.İhtiyaç sahiplerine 2 bin 540 gıda yardımı kolisi dağıtımı yaptıklarını belirten Musal, 3 bin 500 adet kıyma ve kavurma konservesini ise bin 750 aileye kapı kapı gezerek ulaştırıldığını vurguladı.3 bin 500 adet pide ve ekmek dağıtımı yaptıklarını belirten Musal, “460 aileye 400 ‘er lira tutarındaki zekat yardımı banka hesaplarına yatırılırken, bin 320 adet 1 litre ayçiçek yağı, 500 paket bebek bezi 250 aileye, 500 adet çocuk paketi (bisküvi, kraker, çikolata, gofret vs) dağıtıldı.

Yurthaber 01-06-20 11:51

Karaman'dan 150 ülkeye 350 milyon dolarlık ihracat

Kısa sürede Türkiye'nin bisküvi, çikolata, kek ve gofret üretiminde söz sahibi olan kentten, ocak-kasım döneminde yaklaşık 350 milyon dolarlık ihracat yapıldı - Karaman OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın: - "Daha verimli bir 2020 bekliyoruz. Daha çok yatırım yapılacağına inanıyoruz"

Finans 20-12-19 12:18

Şanlıurfa’dan sınır ötesine insani yardım

Barış Pınarı Harekatı doğrultusunda yurtiçinde ve yurtdışında faaliyetlerine devam eden Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, terör örgütlerinden temizlenen Resulayn ve Tel Abyad’da sivillere yönelik insani yardım faaliyetlerine devam ediyor.Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’nun ortak harekatı ile terör örgütü PKK/YPG’den temizlenen bölgelerde, başta bebek ve çocuklar olmak üzere ihtiyacı olan herkesin yardımına koştuklarını belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu harekatla tüm dünyaya insanlık dersi verdiğini söyledi.Türkiye’nin güney sınırlarını korumak ve güvenli bir bölge oluşturmak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatına paralel faaliyetlerde bulunan İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu kontrolünde güvenli hale getirilen Suriye’deki Resulayn ve Tel Abyad kentlerinde, sivillere yönelik insani yardımlarını sürdürüyor.Resulayn ve Tel Abyad’da terör örgütünün esaretinden kurtulan halka, bugüne kadar 3 bin 56 gıda kolisi, 12 bin şişe su, bin 983 kumanya, bin 425 hijyen seti, 89 bin 500 çuval un, 5 bin 300 ekmek, 11 bin 40 battaniye, 250 ayakkabı, 100 koli çocuk bezi, bin 500 oyuncak, bin 100 gıda dışı paket, 600 konserve ile özellikle çocuk ve bebeklerin ihtiyacı olan 5 bin 440 koli bebek maması, süt ve gofret dağıtımı yapıldığı bildirildi.Şanlıurfa merkez olmak üzere Akçakale, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik’te icracı İlçe Koordinasyon ve Harekat Merkezleriyle eşgüdüm içerisinde çalışan İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, harekatın ilk günlerinde vatandaşların tahliye, barınma, gıda, sağlık ve psikososyal destek hizmetlerini yerine getirdi.

Yurthaber 02-11-19 10:05

Kullanım süresi geçmiş gıda ürünlerine yeni tarihli etiket yapıştırmışlar

Şanlıurfa'da okul çevrelerinde yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 6 bin 423 paket gıda ürünü ele geçirildi - Paket şekerleme, gofret, bisküvi ve çikolata gibi gıdaların bulunduğu 6 bin 423 ürünün paketlerine yeni üretilmiş gibi etiket yapıştırıldığı tespit edildi

Haber 03-09-19 11:57

İstanbullu ihracatçılardan ilk yarıda 3,5 milyar dolarlık ihracat

İstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk yarısında 2018'in aynı dönemine göre ihracatını yüzde 3,5 artırarak 3,5 milyar dolara çıkardı - Söz konusu dönemde İİB üyesi İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 954 milyon dolar, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği 868 milyon dolar, GYHİB 491 milyon dolar, İSHİB 400 milyon dolar, İFMİB 292,5 milyon dolar, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 150 milyon dolar, KUMİB 82 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi - İlk 6 ayda 202 ülkeye ihracat gerçekleştiren İİB, Irak'a kümes hayvanları ile mobilya ürünleri, Almanya'ya işlenmiş fındık, kağıt-karton, ağaç-orman ürünleri, Suudi Arabistan'a mobilya, peynir, yumurta, kakaolu mamuller, tatlı bisküvi ve gofret ürünleri ile öne çıktı

Finans 06-07-19 11:18

Miya ve Gofret de karne aldı

Adıyaman'da, 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu'nda görevli memur Şafak Oruç'un hayata geçirdiği "Her Sınıfın Hayvan Dostu Bulunsun Projesi" kapsamında öğrencilerin sahiplendiği "Miya" ve "Gofret" için de sembolik karne hazırlandı

Haber 14-06-19 12:36

Miya ve Gofret de karne aldı

Adıyaman'da, 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu'nda görevli memur Şafak Oruç'un hayata geçirdiği "Her Sınıfın Hayvan Dostu Bulunsun Projesi" kapsamında öğrencilerin sahiplendiği "Miya" ve "Gofret" için de sembolik karne hazırlandı

Yurthaber 14-06-19 12:35

Bakan Murat Kurum duyurdu! Ücretli poşetten sonra sıra onlara geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İnşallah 2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz. Depozito uygulamasıyla birlikte eskiden gidip şişeleri verip, gofret alırdık, yine aynı süreci işleteceğiz. Plastik poşetlerde yüzde 70 azalma gördük" dedi.

Haber 10-03-19 20:43

2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum : - "İnşallah 2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz. Depozito uygulamasıyla birlikte eskiden gidip şişeleri verip gofret alırdık, yine aynı süreci işleteceğiz"

Yurthaber 10-03-19 20:01

2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum : - "İnşallah 2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz. Depozito uygulamasıyla birlikte eskiden gidip şişeleri verip gofret alırdık, yine aynı süreci işleteceğiz"

Haber 10-03-19 19:59

Sokak kedileri okulun maskotu oldu

Adıyaman'da 15 Temmuz Şehitler Ortaokulunda yürütülen "Her sınıfın hayvan dostu bulunsun" projesi kapsamında, öğrencilerin sahiplendiği iki sokak kedisi okulun maskotu oldu - "Miya ve Gofret" adı verilen kediler, sınıfta öğrencilerle birlikte ders dinleyip teneffüse çıkıyor

Yurthaber 08-03-19 17:10

Sokak kedileri okulun maskotu oldu

Adıyaman'da 15 Temmuz Şehitler Ortaokulunda yürütülen "Her sınıfın hayvan dostu bulunsun" projesi kapsamında, öğrencilerin sahiplendiği iki sokak kedisi okulun maskotu oldu - "Miya ve Gofret" adı verilen kediler, sınıfta öğrencilerle birlikte ders dinleyip teneffüse çıkıyor

Haber 08-03-19 17:10

Adıyaman'da öğrencilerin göz bebeği bu kediler derse giriyor

Adıyaman’da öğrencilerin göz bebeği olan okul kedisi Gofret ve Miya öğrencilerle birlikte derse katılıyor. Öğrencilerin hafta sonları evlerine götürdüğü sevimli kedilerin bu görüntüsü izleyenlerin içini ısıtıyor.

Trend 08-03-19 11:30

Bu kediler derse giriyor

Adıyaman’da öğrencilerin gözbebeği olan okul kedisi Gofret ve Miya öğrencilerle birlikte derse giriyor.Adıyaman’da sokakta yavruyken bulunan ve okulda büyütülen Gofret ve Miya isimli iki kedi okulun maskotu oldu.

Haber 08-03-19 09:42

Yüzyılın tatlı zehri: Trans yağ

Hazır yiyeceklerden unlu mamullere, patates kızartmasından gofret ve çikolataya kadar çok geniş bir yelpazede kullanılan trans yağlar, koroner kalp hastalığı ve inme riskini artırmasının yanında, tip 2 diyabet, insülin direnci, metabolik sendrom, obezite ve kanser gibi birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor - Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ayça Boyacı: - "Yapay trans yağlar kanda kötü kolesterol dediğimiz LDL kolesterol ve trigliserid düzeylerini ve buna bağlı olarak da koroner kalp hastalığı ve inme riskini arttırır" - "Ülkemizde de en önemli ölüm nedeni olan kalp ve damar hastalıklarından korunmak, sağlıklı ve uzun ömürlü nesiller yetiştirebilmek için zararlı etkileri bilinen yapay trans yağların diyette mümkün olduğunca azaltılması ve üst sınırın dünyadaki örneklere benzer şekilde yasal bir çerçeveyle belirlenmesi hedefimizdir" - SBÜ Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Zafer Işılak: - "Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, yalnızca trans yağlar her yıl tüm dünyada 550 bine yakın insanın kardiyovasküler nedenli ölümüne sebep olmaktadır. Büyük çaplı iki bilimsel çalışmada total enerji ihtiyacının yüzde 2'den fazlasının trans yağlardan karşılanması durumunda koroner kalp hastalığı ve kalp krizine bağlı ölümler yüzde 23 oranında artmaktadır"

Haber 01-01-19 11:03

Gofret bulundu

Samsun’da 4 gün önce kaybolan "Gofret" isimli golden cinsi köpeği bulan Kamil Uysal, kayıp haberini görünce hemen sahibini arayarak hayvanı teslim etti.Sefa Cüheroğlu isimli gencin "Gofret" isimli köpeği Canik ilçesi Toptepe Mahallesi’nde 4 gün önce kayboldu.

Yurthaber 31-12-18 16:00

Gofret bulundu

Samsun’da 4 gün önce kaybolan "Gofret" isimli golden cinsi köpeği bulan Kamil Uysal, kayıp haberini görünce hemen sahibini arayarak hayvanı teslim etti.Sefa Cüheroğlu isimli gencin "Gofret" isimli köpeği Canik ilçesi Toptepe Mahallesi’nde 4 gün önce kayboldu.

Yurthaber 31-12-18 16:00

Kaybolan köpeğini arıyor

Samsun’da 4 gün önce kaybolan ’Gofret’ isimli golden cinsi köpeği bulana sahibi tarafından yemek ısmarlanacak.Canik ilçesi Toptepe Mahallesi’nden 4 gün önce kaybolan köpeğini hala bulamayan köpek sahibi Sefa Cüheroğlu, köpeği Gofret’i bulana Samsun’da bir lokantada yemek ısmarlayacak.

Yurthaber 31-12-18 12:55

Üç saat üzeri televizyon obezite sıklığını artıyor

Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Prof. Dr. Semra Çetinkaya: - "Çocuk, yemek yeme ve aktivite alışkanlıklarını aileden öğrenir. Fiziksel aktivite de obezite gelişimi için önemlidir. Günde üç saat ve üzeri televizyon izlemek, obezite sıklığını, bir saat ve altında izlemeye göre iki kat arttırmaktadır" - "Obezite, kalp hastalığı, kan yağlarında bozulma, şeker hastalığına artmış eğilim, yüksek tansiyon ve erken ateroskleroz gibi ciddi hastalıkların gelişmesinde önemli bir risk faktörüdür. Bu nedenle özellikle de çocukluk yaş grubunda artma eğilimindeki obezitenin yakından izlenmesi, bizler için büyük önem taşımaktadır" - "Trans yağlar, kolesterolü ve trigliseridi yükselten, karın yağlanmasını arttıran, damar tıkanıklıkları için riski arttıran, şeker hastalığına yatkınlığı arttıran sağlıksız yağlardır ve gofret, çikolata, cips gibi abur cubur grubu pek çok üründe bulunur. Bu ürünlerin içeriğinde, 'trans yağ', 'hidrojene bitkisel yağ' ibareleri olup olmadığını kontrol ederek anlayabiliriz. Bu yağlar, büyüme ve ergenlik üzerine de olumsuz etkiler yapar"

Haber 30-12-18 11:16

Çocuk programlarında 'abur cubur' reklamına yasak

Çocuklara yönelik radyo ve televizyon programlarında, "abur cubur" diye tabir edilen çikolata, şeker, gofret, cips gibi aşırı tüketimi tavsiye edilmeyen gıda ve içeceklerin reklamı yapılamayacak. Bu gıdaların satışını artırmak için ürünle birlikte çocukların ilgi alanlarına ve beğenilerine yönelik hediyeler verilemeyecek

Finans 28-12-18 10:22

Çocuk programlarında abur cubur reklamına yasak

Çocuklara yönelik radyo ve televizyon programlarında, "abur cubur" diye tabir edilen çikolata, şeker, gofret, cips gibi aşırı tüketimi tavsiye edilmeyen gıda ve içeceklerin reklamı yapılamayacak - Bu gıdaların satışını artırmak için ürünle birlikte çocukların ilgi alanlarına ve beğenilerine yönelik hediyeler verilemeyecek - Düzenlemeye aykırı davrananlar hakkında Reklam Kurulu tarafından 8 bin 546 lira ile 341 bin 921 lira arasında idari para cezası uygulanacak

Yurthaber 28-12-18 09:56

Çocuk programlarında abur cubur reklamına yasak

Çocuklara yönelik radyo ve televizyon programlarında, "abur cubur" diye tabir edilen çikolata, şeker, gofret, cips gibi aşırı tüketimi tavsiye edilmeyen gıda ve içeceklerin reklamı yapılamayacak - Bu gıdaların satışını artırmak için ürünle birlikte çocukların ilgi alanlarına ve beğenilerine yönelik hediyeler verilemeyecek - Düzenlemeye aykırı davrananlar hakkında Reklam Kurulu tarafından 8 bin 546 lira ile 341 bin 921 lira arasında idari para cezası uygulanacak

Haber 28-12-18 09:55

Karaman'dan 149 ülkeye ihracat

Türkiye'nin bisküvi, gofret, çikolata ve kek üretiminin üçte birinin gerçekleştirildiği Karaman'da, sektördeki firmalarca 149 ülkeye ihracat yapılıyor - KTSO Başkanı Gökhan Alkan: - "Karaman, bisküvi, çikolata, kek, gofret gibi unlu ve şekerli gıda üretiminde yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın önde gelen merkezlerinden biri durumuna gelmiştir" - "Türkiye ölçeğindeki her 3 bisküvi, gofret, kek ve çikolatadan biri Karaman'da üretilmektedir"

Yurthaber 07-11-18 11:51

Karaman'dan 149 ülkeye ihracat

Türkiye'nin bisküvi, gofret, çikolata ve kek üretiminin üçte birinin gerçekleştirildiği Karaman'da, sektördeki firmalarca 149 ülkeye ihracat yapılıyor - KTSO Başkanı Gökhan Alkan: - "Karaman, bisküvi, çikolata, kek, gofret gibi unlu ve şekerli gıda üretiminde yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın önde gelen merkezlerinden biri durumuna gelmiştir" - "Türkiye ölçeğindeki her 3 bisküvi, gofret, kek ve çikolatadan biri Karaman'da üretilmektedir"

Finans 07-11-18 11:50

Üniversite öğrencisi bulduğu yöntemle çocukları sevindirdi

KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı boyunca kafede çalışan üniversite öğrencisi Derya Arslan (23), bayramlaşmaya gelen çocukların eli boş geriye dönmemesi için evinin kapısına astığı kurdelelere şeker, çikolata ve gofret bağlayıp kesilip alınması içinde makas koydu.

Haber 17-06-18 19:51

Üniversite öğrencisi bulduğu yöntemle çocukları sevindirdi

KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı boyunca kafede çalışan üniversite öğrencisi Derya Arslan(23), bayramlaşmaya gelen çocukların eli boş geriye dönmemesi için evinin kapısına astığı kurdelelere şeker, çikolata ve gofret bağlayıp kesilip alınması içinde makas koydu.Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu İşletme Yönetimi öğrencisi Derya Arslan, bayramda bir kafede çalışmaya başladı.

Haber 17-06-18 16:19

Çocuk programlarındaki gıda reklamlarına sınırlama

RTÜK tarafından hazırlanan "Yayın Hizmeti Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı - Sağlık Bakanlığının listesinin esas alındığı yönetmelik değişikliğiyle, çocuk programlarında reklamına izin verilmeyecek gıdalar "Kırmızı", kriterlere uyulması halinde reklamı yapılabilecek gıdalar "Turuncu" ve reklamı yayınlanabilecek gıdalar da "Yeşil" kategoriyle tanımlandı - Buna göre, "çikolata, şeker, gofret, enerji barı, cips, meyve suyu" gibi ürünlerin reklamı çocuk programlarının başında, arasında ve sonunda yapılamayacak - Diğer programlarda ise bu ürünlerin reklamları, düzenli ve dengeli beslenmeyi teşvik eden yazılı uyarılarla yayınlanabilecek - Kraker gibi tuzlu, baharatlı atıştırmalıklar, sütlü içecekler, kahvaltılık gevrek gibi ürünlerin reklamlarına ise listede belirlenen tuz ve şeker değerlerini aşmama şartıyla izin verilecek

Haber 27-03-18 18:30

Meyve suyu, peynir ve gofret kutularında kaçak sigara

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan İran plakalı 3 yolcu otobüsünde meyve suyu, peynir ve gofret kutularının içine gizlenmiş 3 bin 350 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Haber 06-03-18 16:33

Meyve suyu, peynir ve gofret kutularında kaçak sigara

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan İran plakalı 3 yolcu otobüsünde meyve suyu, peynir ve gofret kutularının içine gizlenmiş 3 bin 350 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Haber 06-03-18 16:09

Öğrencilere Gofret Ve Çikolata Dağıtılarak Devamsızlıklar Azaltıldı

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan projeyle öğrencilerin devamsızlığı azaltıldı.Kaymakamlık tarafından başlatılan "Okula Gidiyorum, Geleceğe...

Yurthaber 11-10-17 11:23

Akib, İlk 7 Ayda 78 Milyon Dolar Değerinde Tatlı Bisküvi Ve Gofret İhraç Etti

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, AKİB’in...

Yurthaber 09-08-17 12:32