Harran Üniversitesi Haberleri

Harran Üniversitesi ve HAVELSAN işbirliğinde siber güvenlik uzmanı yetiştirilecek

Yaklaşık 3 ay sürecek programda kursiyerlere, siber güvenlik farkındalığı ve bilgi güvenliği, etik hackerlik ve siber güvenlik gibi konularda eğitim verilecek.

Yurthaber 02-08-2023 09:59

Selden etkilenen Balıklıgöl'deki balıklar güvenli bölgede

Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu (MYO) Su Ürünleri Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Sait Kılıç, "Bulanıklığın sebebi çevreden gelen selin meydana getirdiği çamur yükü. Bu, kaynak suyunun açılmasıyla düzelecek. Balıklar da su açılınca ortaya çıkacak." dedi.

Yurthaber 16-03-2023 15:06

Şanlıurfalı anne ve oğlu üniversitede aynı sırayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor

Şanlıurfalı anne ve oğlu üniversitede aynı sırayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor

Yurthaber 04-10-2022 12:13

Şanlıurfa'da iki hastaya kornea nakli yapıldı

Şanlıurfa'da iki hastaya kornea nakli yapıldı

Yurthaber 22-08-2022 17:36

Harran Üniversitesi

Harran Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Harran Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Harran Üniversitesi taban puanları 2022: Harran Üniversitesi taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanlar

YKS sonuçları duyurusunun ardından açıklanan YKS tercih kılavuzu 2022 ile birlikte Harran Üniversitesi taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları ile ilgili tüm bilgiler erişime açıldı. Harran Üniversitesi taban puanları 2022 listesine ulaşmak isteyen adaylar kılavuzu inceleyerek sıralama listelerini oluşturuyor. ÖSYM'nin açıklamasının ardından yayınlanan YKS tercih kılavuzunda tüm üniversitelere ait 2022 Harran Üniversitesi taban puanları yer alıyor.

Egitim 19-07-2022 17:07

Harran Sarayı'nın gelecek yıl ziyarete açılması planlanıyor

Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal: - "Ziyaretçilerin kaleye ulaşması için ahşap bir köprü yapılmasını planlamaktayız. Geçen yılki çalışmalarda bu köprünün kalıntılarına ulaşılmıştı. Bu doğrultuda projesi hazırlandı. Bu proje uygulandığında önümüzdeki yıl ziyaretçiler bu görkemli kale sarayla buluşmuş olacak"

Yurthaber 11-07-2022 11:03

Şanlıurfa'da üstün zekalı ve yetenekli çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Özel testler sonucunda belirlenen 10 çocuk, robotik, zeka oyunları, resim, spor ve müzik atölyelerinde ilgi alanları tespit edilerek yetiştiriliyor - HRÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İnceoğlu: - "Eğer çocuğunuzla yaşıtları arasında ciddi oranda farklılıklar veya özellikler varsa ailelerin kurumumuza hemen başvurmalarını istiyoruz"

Yurthaber 16-06-2022 11:56

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri Şanlıurfa'da üniversite öğrencileriyle buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri Şanlıurfa'da üniversite öğrencileriyle buluştu

Yurthaber 24-03-2022 17:03

Şanlıurfa'da üretilen renkli pamuk, maliyeti azaltıp katma değeri artıracak

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Haliloğlu: - "Tekstil üretiminde boyama, su, enerji ve atık madde en pahalı aşamadır. Boyama aşamasının elimine edilmesi maliyeti yarı yarıya azaltabilir ve zehirli boya atıklarının olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilir" - "Bu renkli pamuklar işlenip, kumaş haline getirilip, daha sonra kazak, pantolon veya bebek giysisi gibi şekle sokulduğu zaman çok daha yüksek fiyata satılıyor"

Yurthaber 04-11-2021 11:04

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Şanlıurfa'da yabancı öğrencilerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Şanlıurfa'da yabancı öğrencilerle buluştu

Yurthaber 24-09-2021 17:21

Mardin'de endemik bir soğan türü bulundu

Mardin'in Artuklu ilçesinde endemik yeni bir yabani soğan türü bulundu. Harran Üniversitesi (HRÜ) Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, yapılan incelemede bitkinin daha önce keşfedilmemiş olduğunu tespit ettiklerini vurguladı.

Haber 05-09-2021 13:47

Mardin'de yeni bir yabani soğan türü bulundu

Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan'ın başkanlığında yürütülen çalışma kapsamında, Mardin'in Artuklu ilçesinde kayalık alanda bulunan yabani soğan türüne "Zinnar soğanı" adı verildi - Prof. Dr. Hasan Akan: - "Bizim bulduğumuz bu bitki bilimsel ismiyle 'Amaryllidaceae' dediğimiz aslında Nergizgiller familyasına ait Allium cinsi, yani bizim bildiğimiz soğan ve sarımsağın bir diğer doğal türü"

Yurthaber 05-09-2021 11:30

Şanlıurfa'da bilimsel çalışmalarda kullanılan akrepler için bahçe oluşturuldu

Şanlıurfa'da bilimsel çalışmalarda kullanılan akrepler için bahçe oluşturuldu

Yurthaber 30-07-2021 14:39

Coğrafi işaret tescilli karagülün ömrü Harran Üniversitesinin çalışmasıyla uzayacak

HRÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Erol Ak: - "Karagülün özelliği belli dönemlerde renginin oldukça koyulaşmasıdır. Karagül, antosiyanin birikimi hızla artan bir bitkidir" - Doktora öğrencisi İbrahim Hatipoğlu: - "Çalışmalarla karagülün kök yapısının geliştirilmesiyle ömrü uzayacak, seri fidan üretimi sağlanacak. Gelecek dönemlerde karagülün peyzajda kullanımının yanında, tıbbi aromatik ve kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılacağı düşünülmektedir"

Yurthaber 23-05-2021 11:04

Harran Üniversitesince yapılan Yabancı Öğrenci Sınavı'na 7 bin 900 öğrenci katıldı

Harran Üniversitesince yapılan Yabancı Öğrenci Sınavı'na 7 bin 900 öğrenci katıldı

Yurthaber 27-03-2021 17:44

Harran Üniversitesi virüsün toplu taşıma araçlarındaki yayılımını simülasyona aktardı

GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zeynel Abidin Fıratoğlu: - Toplu taşıma araçlarındaki mevcut havalandırma sistemleri, genellikle ısıtma veya soğutma şeklinde termal konfora yönelik olduklarından virüsün bulaşma riskini azaltma veya ortamdaki hava kütlesini temizleme açısından oldukça yetersizdir" - "Virüs partikülleri sadece hapşırma veya öksürme anında değil, konuşma gibi genel davranış aktivitelerde dahi yayılmaktadır" - "Toplu taşıma araçlarında virüsün bulaşma riskini azaltmanın tek yolu yenilikçi havalandırma sistemleri geliştirmektir"

Yurthaber 19-03-2021 11:05

Kadın girişimci ödev olarak incelediği solucan gübresinin üreticisi oldu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde katıldığı dış ticaret uzmanlığı eğitiminde ödev olarak araştırdığı solucan gübresi üretimine başlayan kadın girişimci, 200 bin olan solucan sayısını 6 milyona, aylık üretimini ise 1,5 tona çıkardı.

Finans 18-03-2021 19:00

Kovid-19'un kan pıhtılaşmasına neden olmaması için ilaçları aksatmama uyarısı

HRÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Güngören: - "Kovid-19 kanda pıhtılaşma eğilimi oluşturabiliyor. Bu nedenle kalp krizleri ve daha sonra beyne pıhtı atması gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Özellikle kalp hastaları çok dikkat etmeli" - HRÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Servisinden Doç .Dr. Mehmet Salih Aydın: - "İnsanlarımız ilaç kullanımı konusunda akraba, eş, dost veya komşulara soruyor. Bu yapılmaması gerekiyor. Yoğun bakımda yatanların çoğu semptomlardan sonra ilaç kullanmayan ve test yaptırmayan hastalar"

Yurthaber 26-12-2020 11:23

Organ bağışıyla hayata yeniden merhaba dediler

Şanlıurfa'da yeğeninden alınan karaciğer dokusuyla hayata tutunan Gülcan Orak: - "Yaşadıklarımı hiç kimse yaşamasın. Allah hiç kimseye göstermesin. Yeğenim organını vermeseydi şu anda hayata olmayabilirdim" - Kadavradan karaciğer nakli olan Hüseyin Polatkan: - "Eğer organ bağışı olmasaydı ben şu anda hayatta olmayacaktım" - Harran Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz: - "Organ bağışı hayat kurtarır. Özellikle beyin ölümü gerçekleşmiş, bitkisel hayata girmiş hastaların organlarının bağışlanması gerekiyor. Onların organları başka hastalarda yaşatılmalı. Bu bir insanlık görevidir"

Haber 09-11-2020 11:07

Şanlıurfa'da zeytin, nar ve Antep fıstığı artıklarından yem üretilecek

Şanlıurfa'da zeytin, nar ve Antep fıstığı artıklarından yem üretilecek

Yurthaber 21-10-2020 20:13

Şanlıurfalı gençlere yapay zeka ve astrofizik atölyeleri

Harran Üniversitesi ile Rochester Teknoloji Enstitüsü ortaklığıyla hazırlanan "Yapay Zeka ve Astrofizik Projesi" kapsamında Şanlıurfa'da iki atölye kurulacak - HRÜ Eğitim Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Ahmet Göçen: - "Temel amacımız yapay zeka noktasında öğrencilerin beceri kazanması ve bunu ileriki dönemlerde kullanarak ülkemize katma değeri yüksek üretim sağlamasıdır"

Yurthaber 17-04-2020 11:19

Üniversitenin ipek böcekçiliği projesi öğrencilere burs kazandıracak

Harran Üniversitesi tarafından "Kozamı örüyorum, bursumu alıyorum" sloganıyla başlatılan projeyle hem bölgede ipek böcekliğinin yeniden canlandırılması hem de öğrencilere burs imkanı sunulması hedefleniyor - Rektör Prof. Dr. Sabri Çelik: - "Ağaçlarımızdan elde edeceğimiz yapraklarla ipek böceği üretimine başlıyoruz. Bu yılı deneme yılı olarak kabul ediyoruz. Bu yıl alanda bir milyonun üzerinde ipek kozası elde etmeyi planlıyoruz"

Yurthaber 09-04-2020 11:11

İki yıldır çektiği şiddetli baş ağrısından 6 saatlik operasyonla kurtuldu

Şanlıurfa'da şiddetli baş ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanelerde iki yıldır rahatsızlığına tanı konulamayan 8 yaşındaki çocuğun beynindeki tümör, HRÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 6 saatlik operasyonla alındı - HRÜ Öğretim Görevlisi Dr. Gülyara Çiğdem: - "Erken tanı ve tedavi çok önemli. Sağlığı tehdit eden bu tür tümörler, genetik yatkınlık veya kanserojen maddelere maruz kalma gibi durumlarda ortaya çıkabiliyor"

Haber 27-01-2020 11:07

Harran Üniversitesi laboratuvarında yapay zeka dönemi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi, sağlıkta hizmet kalitesinin artırılması ve teknolojinin etkin kullanılabilmesi amacıyla Tıbbi Biyokimya laboratuvarında yapay zeka programı dönemi hayata geçirildi. Uygulama ile gereksiz test yapılmasının önleneceği ve sonuçların daha hızlı değerlendirileceği belirtildi.

Trend 26-12-2019 12:28

Şişko Adul'un çocukları denilmesin diye zayıflamaya karar verdi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 140 kilo ağırlığındaki ev hanımı Adul İlan, kilolarından dolayı çocuklarıyla alay edilmesi üzerine mide küçültme ameliyatı oldu - Adul İlan: - "Kilolarım nedeniyle çocuklarımla tartışmalar yaşamaya başladım, aile huzurumuz kalmamaya başladı. Beni en çok üzen de çocuklarımın rencide olmasıydı. Bunun üzerine mide ameliyatı olmaya karar verdim" - Genel Cerrah Prof. Dr. Abdullah Özgönül: - "Türkiye'de yılda 100 bine yakın obezite ameliyatı yapılmakta. Bölgemizde de obezite önemli bir halk sağlığı sorunu. Bu hastalık insanlarda birçok rahatsızlıklar oluşturuyor"

Yurthaber 17-12-2019 11:11

Kızının karaciğer dokusuyla hayata tutundu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşayan karaciğer hastası baba, kızından nakledilen karaciğer dokusuyla sağlığına kavuştu - Baba Halil Fırat: - "Şükürler olsun kızım sayesinde hayata tutundum. Allah ondan ve ameliyatı yapan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile ekibinden razı olsun"

Haber 02-10-2019 11:18

Kızının karaciğer dokusuyla hayata tutundu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşayan karaciğer hastası baba, kızından nakledilen karaciğer dokusuyla sağlığına kavuştu - Baba Halil Fırat: - "Şükürler olsun kızım sayesinde hayata tutundum. Allah ondan ve ameliyatı yapan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile ekibinden razı olsun"

Yurthaber 02-10-2019 11:17

Pamuktasu stresine dikkat

Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uzmanlar, pamukta rekolte kaybının önlenmesi için bitkinin su stresinden uzak tutulmasını istiyor - HRÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur: - "Bitkilerde bu stresi tolere etmek için tarak, çiçek dökümleri olabilir. Bu nedenle bitkiyi su stresine sokmamalıyız, bitki beslenmesine dikkat etmemiz gerekli"

Yurthaber 26-07-2019 11:07

Pamuktasu stresine dikkat

Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uzmanlar, pamukta rekolte kaybının önlenmesi için bitkinin su stresinden uzak tutulmasını istiyor - HRÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur: - "Bitkilerde bu stresi tolere etmek için tarak, çiçek dökümleri olabilir. Bu nedenle bitkiyi su stresine sokmamalıyız, bitki beslenmesine dikkat etmemiz gerekli"

Finans 26-07-2019 11:07

Harran Üniversitesindeki balık ölümleri iddiası

Harran Üniversitesi: - "Osmanbey Kampüsü'nde bulunan yapay gölette yapılan temizlik çalışmaları sırasında, aktarılan balıklarda da ölüm olmamıştır. Taşıma esnasında gerekli hassasiyet en üst seviyede gösterilmiştir"

Yurthaber 09-07-2019 23:16

Harran Üniversitesindeki balık ölümleri iddiası

Harran Üniversitesi: - "Osmanbey Kampüsü'nde bulunan yapay gölette yapılan temizlik çalışmaları sırasında, aktarılan balıklarda da ölüm olmamıştır. Taşıma esnasında gerekli hassasiyet en üst seviyede gösterilmiştir"

Haber 09-07-2019 23:13

Coğrafya profesörü filmleriyle ödüle doymuyor

HRÜ Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Benek, bir taraftan üniversite kürsüsünde ders verirken, diğer taraftan da çektiği kısa filmlerle katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde ödül alıyor - Prof. Dr. Benek: "Gönderdiğimiz tüm filmlerimiz ödül aldı, finale kaldı, seçkiler arasına girdi. Bir filmimiz en az 3, en çok da 8 ödülle festivallerde karşılık buldu" - "Mesela göçle ilgili ne kadar kaliteli olursa olsun bir makale yazdığımda bunu okuyan kişi sayısı sınırlıdır, hatta akademisyenlerin dışında belki de hiç okunmuyor ama yine göç konusunda çektiğimiz bir film, kısa sürede binlerce kişiye ulaşıyor"

Yurthaber 06-06-2019 12:31

Coğrafya profesörü filmleriyle ödüle doymuyor

HRÜ Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Benek, bir taraftan üniversite kürsüsünde ders verirken, diğer taraftan da çektiği kısa filmlerle katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde ödül alıyor - Prof. Dr. Benek: "Gönderdiğimiz tüm filmlerimiz ödül aldı, finale kaldı, seçkiler arasına girdi. Bir filmimiz en az 3, en çok da 8 ödülle festivallerde karşılık buldu" - "Mesela göçle ilgili ne kadar kaliteli olursa olsun bir makale yazdığımda bunu okuyan kişi sayısı sınırlıdır, hatta akademisyenlerin dışında belki de hiç okunmuyor ama yine göç konusunda çektiğimiz bir film, kısa sürede binlerce kişiye ulaşıyor"

Haber 06-06-2019 12:30

Acı diyarında tatlı müze

Acı lezzetleriyle bilinen Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi tarafından açılan Şeker Sanatı Müzesi'nde şeker hamurundan kentin tarihi ve turistik yerlerinin maketleri sergileniyor - Dünya Şefler Birliği jüri üyesi ve pasta şefi Ece Akyıldız: - "Şeker Sanatı Müzesi'nin sadece gastronomi alanında değil turizm alanında da Şanlıurfa'ya çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum"

Haber 07-05-2019 13:35

Acı diyarında tatlı müze

Acı lezzetleriyle bilinen Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi tarafından açılan Şeker Sanatı Müzesi'nde şeker hamurundan kentin tarihi ve turistik yerlerinin maketleri sergileniyor - Dünya Şefler Birliği jüri üyesi ve pasta şefi Ece Akyıldız: - "Şeker Sanatı Müzesi'nin sadece gastronomi alanında değil turizm alanında da Şanlıurfa'ya çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum"

Yurthaber 07-05-2019 13:34

Suruç'un şampiyon atlarına akademik dokunuş

Türkiye'de safkan Arap yarış atı yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, HRÜ Suruç Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Atçılık ve Antrenörlüğü Programı'nda eğitim gören öğrenciler, atların yarışlara hazırlanmasına yardımcı oluyor - Atçılık ve Antrenörlüğü Program Başkanı Serhan Güngör: - "Türkiye'de Arap atı yetiştiriciliğinin yüzde 40-50'lik bir kısmını Suruç karşılamaktadır. Biz de program olarak ilçedeki Arap atı yetiştiriciliği konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz"

Haber 14-03-2019 11:07

Suruç'un şampiyon atlarına akademik dokunuş

Türkiye'de safkan Arap yarış atı yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, HRÜ Suruç Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Atçılık ve Antrenörlüğü Programı'nda eğitim gören öğrenciler, atların yarışlara hazırlanmasına yardımcı oluyor - Atçılık ve Antrenörlüğü Program Başkanı Serhan Güngör: - "Türkiye'de Arap atı yetiştiriciliğinin yüzde 40-50'lik bir kısmını Suruç karşılamaktadır. Biz de program olarak ilçedeki Arap atı yetiştiriciliği konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz"

Yurthaber 14-03-2019 11:07

HRÜ'deki mühendis adaylarından elektrikli araç

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, kendi imkanlarıyla yaptıkları elektrikli otomobil prototipiyle TÜBİTAK yarışmasına katılmaya hazırlanıyor - Yaklaşık 10 günde yapılan 3,5 metre uzunluğunda, 1,5 metre genişliğindeki otomobil, tek şarjla 120 kilometre katedebiliyor - Takım kaptanı Hüseyin Alptekin: - "Ülkemizin bu konuda yaptığı çalışmalara katkı sağlamayı amaçladık"

Yurthaber 03-03-2019 09:35

HRÜ'deki mühendis adaylarından elektrikli araç

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, kendi imkanlarıyla yaptıkları elektrikli otomobil prototipiyle TÜBİTAK yarışmasına katılmaya hazırlanıyor - Yaklaşık 10 günde yapılan 3,5 metre uzunluğunda, 1,5 metre genişliğindeki otomobil, tek şarjla 120 kilometre katedebiliyor - Takım kaptanı Hüseyin Alptekin: - "Ülkemizin bu konuda yaptığı çalışmalara katkı sağlamayı amaçladık"

Haber 03-03-2019 09:33

Bağırsak damarı tıkanınca 90'dan 45 kiloya düştü

Şanlıurfa'da şiddetli karın ağrısı nedeniyle yemek yiyemediği için 45 kiloya kadar düşen Osman Karakaş, HRÜ'de gerçekleştirilen 2 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu - Bağırsaklarını besleyen ana atar damarın ciddi anlamda tıkalı olduğu tespit edilen Karakaş, sorununun giderilmesinin ardından uzun süredir tüketemediği çiğ köfte ve lahmacunu yiyebilmenin mutluluğunu yaşıyor - HRÜ Genel Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz: - "Yaptığımız kontrollerde bağırsağı besleyen ana damarlardan çölyak arterinin yüzde 90 oranında tıkalı olduğunu belirledik. Bağırsakları besleyen damara stent takmaya karar verdik. Yaptığımız operasyonla hasta sağlığına kavuştu" - Osman Karakaş: - "Yemek yiyemediğim için kilo vermeye başladım. 45 kiloya düştüm dişlerimin bir çoğu da döküldü"

Haber 23-02-2019 11:18

Bağırsak damarı tıkanınca 90'dan 45 kiloya düştü

Şanlıurfa'da şiddetli karın ağrısı nedeniyle yemek yiyemediği için 45 kiloya kadar düşen Osman Karakaş, HRÜ'de gerçekleştirilen 2 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu - Bağırsaklarını besleyen ana atar damarın ciddi anlamda tıkalı olduğu tespit edilen Karakaş, sorununun giderilmesinin ardından uzun süredir tüketemediği çiğ köfte ve lahmacunu yiyebilmenin mutluluğunu yaşıyor - HRÜ Genel Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz: - "Yaptığımız kontrollerde bağırsağı besleyen ana damarlardan çölyak arterinin yüzde 90 oranında tıkalı olduğunu belirledik. Bağırsakları besleyen damara stent takmaya karar verdik. Yaptığımız operasyonla hasta sağlığına kavuştu" - Osman Karakaş: - "Yemek yiyemediğim için kilo vermeye başladım. 45 kiloya düştüm dişlerimin bir çoğu da döküldü"

Yurthaber 23-02-2019 11:16

Bir yıldır çektiği karın ağrısından 6 saatlik operasyonla kurtuldu

Şanlıurfa'da karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu Gaziantep, Adana ve Şanlıurfa'daki hastanelerde bir yıldır rahatsızlığına tanı konulamayan 7 yaşındaki hastanın safra yollarındaki kist, HRÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki 6 saatlik operasyonla alındı - Yaklaşık 200 bin kişide bir görüldüğü belirtilen rahatsızlığı tedavi edilen çocuk, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

Haber 05-02-2019 11:20

Rahim bölgesinden bebek büyüklüğünde kist çıkarıldı

HRÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde, laparoskopik cerrahi yöntemiyle, bir hastanın rahim bölgesinden yaklaşık 20 santimetre büyüklüğünde kist alındı - Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak: "Türkiye'de her 3 kadından birinde bu tür vakalar görülüyor. Gerçekleştirdiğimiz operasyonla hastamızın rahim bölgesinden yaklaşık 20 santimetrelik, bir bebek büyüklüğünde kitle çıkardık. Ameliyatın kapalı yöntemle yapılması çok önemli, hasta kısa sürede toparlanıyor"

Haber 29-01-2019 15:43

Güneş kolektörleri zorlu testlerden geçiyor

Şanlıurfa'da HRÜ bünyesinde hizmet veren GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezinde kurulan laboratuvarda güneş kolektörleri çeşitli testlerden geçirilerek sertifikalandırılıyor - Merkez sayesinde üreticiler yurt dışındaki kuruluşlara büyük bedeller ödemekten kurtarılırken, sertifikalandırılmış ürünlerin de pazardaki payının artırılması sağlanacak - GAP YENEV Müdürü Prof. Dr. Mehmet Azmi Aktacir: - "Merkezimizde TÜRKAK'tan onaylanmış 14 test yapabiliyoruz" - "Küçük firmalarımız, KOBİ'lerimiz, bu ürünleri dışarıda yüksek maliyetlerle sertifikalandırıyorken artık ürünlerini merkezimize göndererek testleri çok rahat bir şekilde yaptırıp hem iç hem de dış pazara, özellikle Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetlerine pazarlama imkanına sahip olacaklar"

Finans 07-12-2018 12:09

Tarımsal ilaçlardan kaynaklı alerjik astım şikayetleri artıyor

Şanlıurfa'da Harran Ovası'ndaki tarımsal alanlarda yapılan ilaçlamaların astım, alerji gibi göğüs hastalıklarına etkisi, HRÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalının araştırmasıyla ortaya konuldu - Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zafer Hasan Ali Sak: - "Tarımsal ürünlerden kaynaklı bir astım veya alerji olabilir mi diye konuyu bütün yönüyle değerlendirdik. Araştırmanın sonunda çok ilginç sonuçlara ulaştık. Tarımsal ilaçlardan kaynaklı bu tip şikayetlerin olduğunu ve artış gösterdiğini, sadece tarlada çalışan işçiyi değil, yaşam alanlarında, tarımsal alanların ortasındaki köylerde çocuklarda, yaşlılarda ve kadınlarda bu tip alerjik astım şikayetlerinin oldukça arttığını gözlemledik" - "Araştırmamız, Türk Toraks Derneği'nin geçen yıl düzenlenen 20. kongresinde sözlü bildiri dalında ödül aldı"

Yurthaber 07-11-2018 13:41

Tarımsal ilaçlardan kaynaklı alerjik astım şikayetleri artıyor

Şanlıurfa'da Harran Ovası'ndaki tarımsal alanlarda yapılan ilaçlamaların astım, alerji gibi göğüs hastalıklarına etkisi, HRÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalının araştırmasıyla ortaya konuldu - Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zafer Hasan Ali Sak: - "Tarımsal ürünlerden kaynaklı bir astım veya alerji olabilir mi diye konuyu bütün yönüyle değerlendirdik. Araştırmanın sonunda çok ilginç sonuçlara ulaştık. Tarımsal ilaçlardan kaynaklı bu tip şikayetlerin olduğunu ve artış gösterdiğini, sadece tarlada çalışan işçiyi değil, yaşam alanlarında, tarımsal alanların ortasındaki köylerde çocuklarda, yaşlılarda ve kadınlarda bu tip alerjik astım şikayetlerinin oldukça arttığını gözlemledik" - "Araştırmamız, Türk Toraks Derneği'nin geçen yıl düzenlenen 20. kongresinde sözlü bildiri dalında ödül aldı"

Haber 07-11-2018 13:40

Harran Üniversitesi rektörlüğüne atama

HRÜ rektörlüğüne vekaleten İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Çiğdem atandı.

Haber 06-11-2018 13:38

Harran Üniversitesinde atama

HRÜ rektörlüğüne vekaleten İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Çiğdem atandı

Yurthaber 06-11-2018 13:37

Harran Üniversitesinde atama

HRÜ rektörlüğüne vekaleten İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Çiğdem atandı

Haber 06-11-2018 13:36