Hazımsılık Haberleri

Her şey yemek yerken yaşanıyor! Yemek sırasında görülen kanser belirtileri

Kanserin türüne göre belirtileri de değişiklik gösteriyor. Genel kanser belirtilerinin yorgunluk, iştah kaybı, geçmeyen vücut ağrıları olduğu bilinse de bazı tehlikeli kanserlerin belirtileri görmezden gelinebiliyor. Özofagus kanseri belirtileri de önemsiz görülebiliyor veya başka hastalıklarla karıştırılabiliyor. Uzmanlar yemek sırasında görülen kanser belirtilerine karşı uyarıyor.

Haber 22-01-2023 16:31

Hazımsızlık sorunu için birebir! Günde 2 bardak içilmeli

Vücuda ağırlık yapacak şekilde çok ve hızlı şekilde yemek yemek hazımsızlık sorunu yaratıyor. Hazımsızlık yemeklerden sonra ağırlık, şişkinlik yaparak kişiyi rahatsız ediyor. Özellikle Ramazan ayında gün boyu aç kaldıktan sonra hızla yenilen yemekler hazımsızlığa yol açıyor. Uzmanlar iftarda ve sahurda doğru şekilde beslenmenin bu sorunu aşacağını belirtiyor.

Haber 25-04-2022 13:28

Mide bulantısından sırt ağrısına… Neler yapmalı, nelerden kaçınmalı?

Sırt ağrısı, bulantı ve kusma, mide ekşimesi, hazımsızlık, gaz sancıları, sık idrara çıkma... Hamilelik anne adaylarında büyük bir heyecan yaratsa da bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Ağırlık artışının yanı sıra vücut kimyasında ve işlevlerinde oluşan değişimler nedeniyle; kalp daha fazla çalışıyor, vücut ısısı yükseliyor ve salgılar artıyor, eklemler ile bağlar daha esnek hale geliyor.

Haber 22-03-2022 09:34

Hazımsızlık nedir? Belirtileri Nelerdir?

Tek başına bir hastalık olarak sayılmayan hazımsızlık, genellikle sindirim sistemiyle ilgili hastalıkların habercisi niteliği taşır. Tıpta dispepsi olarak da bilinen bu rahatsızlık, karnın üst bölgesindeki ağrı ve yemeklerden sonra aşırı şişkinlik gibi belirtilerle kendini gösterir ve günlük hayatı zorlaştırır.

Haber 14-12-2020 12:03