Istanbul Su Kesintisi Yasanacak Ilceler Haberleri

İSKİ'ye kanalizasyon atıklarını denize döktüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED), Sarıyer'de kanalizasyon atıklarını denize boşalttığı iddiasıyla İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yurthaber 2024-03-20 14:06:30

Marmara'nın İstanbul kıyılarındaki denizanalarında aşırı artış! '5 metre derinliklerde devasa büyüklükte stoklar var'

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesindeki bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, denizanası popülasyonunun Marmara Denizi'ni kapsayacak şekilde özellikle İstanbul kıyıları ile körfezde yoğun şekilde arttığı tespit edildi. İÜ Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar "Denizanası artışı artık her mevsimde yaşanıyor. Küresel ısınmanın tetiklemesiyle son 20-30 yılda denizanaları aşırı artış gösterdi" dedi.

Haber 2024-02-22 11:28:30

İstanbullular dikkat! AKOM'dan kuvvetli yağış uyarısı: Yarın öğlene kadar sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin kuzey ilçelerinde şiddetli rüzgarla birlikte kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağış nedeniyle İstanbul, Bilecik, Bolu, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'ye sarı kodlu uyarıda bulundu. Prof. Dr. Orhan Şen de su baskınlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 2024-02-15 12:59:19

Marmara Denizi için büyük tehdit! Türkiye’nin denizlerine kabus gibi çöktü: ‘Çok kısa bir sürede…’

Ege'ye gelen zehirli balon balığı şimdi de rotasını Marmara'ya çevirdi. İstanbul Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal balon balıkları ile ilgili bekleyen tehlikeli duruma dikkat çekerek "Isınma, balıkların boylarının uzunluğunu, üreme kalitesini, hatta rotasını değiştiriyor. Bu nedenle zehirli balon balığını çok kısa sürede Marmara'da, hatta Karadeniz'de görebiliriz" ifadelerini kullandı. İşte balon balığı tehlikesinin korkutan sonuçlarının detayları…

Haber 2024-01-23 15:43:56

Kızıldeniz'den Ege'ye gelen zehirli balon balığı rotasını Marmara'ya çevirdi

İstanbul Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle Kızıldeniz'den gelip, Akdeniz'e yerleşen zehirli balon balığının Ege Denizi'nden sonra rotasını Marmara Denizi'ne çevirdiğini söyledi.

Yurthaber 22-01-24 11:15

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı, yüzde 57,01 seviyesine geldi

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, 11 Kasım'da yüzde 16,18 seviyelerine kadar gerileyen barajlardaki doluluk oranı, son bir haftada yüzde 57,01 olarak ölçüldü.

Yurthaber 11-01-24 15:39

3 çocuğunun annesi Ceylan Kılıç'ı vahşice katledip intihar süsü veren kocaya müebbet hapis! Kanlı saç ve deri parçaları detayı: Kendini as, sen asmazsan ben seni öldürürüm

İstanbul Esenyurt'ta 2022 yılında yaşanan kan donduran vahşette 3 çocuk annesi Ceylan Kılıç evinde başından vurulmuş halde bulunmuştu. Olayla ilgili yapılan soruşturma sonucu Kılıç'ı katledip cinayet süsü verenin cani kocası olduğu ortaya çıkmıştı. Müebbet hapis cezası alan koca hakkında Ceylan Kılıç'ın babası, "Kızıma, 'kendini as, asmazsan ben seni öldürürüm' deyip uyurken kafasından aşağı kaynar su dökmüş. Bize kanlı saç ve deri parçaları yollamışlar." dedi.

Haber 11-01-24 10:11

Sıcaklıklar yüzünden rotası değişti: İstanbul ve İzmir için alarm! Zehirli balon balığı uyarısı geldi: Fotoğrafları ile tanıtmak lazım! Çok tehlikeli

Zehirli balon balığı için endişe yaratan yeni uyarı geldi. Kızıldeniz'den gelerek Akdeniz'e yerleşen zehirli balık, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle rota değiştirdi. Zehirli balon balıklarının artık İstanbul ve İzmir'de görülebileceğini belirten İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Metin Karan, "Balon balığı türlerini fotoğrafları ile tanıtmak lazım. Bu balığın her türü oldukça zehirli ve tehlikeli" dedi.

Trend 07-01-24 10:50

İSKİ’nin Ataköy tesislerinde esrarengiz ceset! Uzun süreden beri oradaymış...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ)’nin Bakırköy’de bulunan Ataköy İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisinde bir erkek cesedi bulundu. Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan cesedin kime ait olduğu DNA testiyle belirlenecek.

Haber 05-01-24 14:20

İSKİ’nin Ataköy tesislerinde esrarengiz ceset

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ)’nin Bakırköy’de bulunan Ataköy İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisinde bir erkek cesedi bulundu.

Yurthaber 05-01-24 14:06

İstanbul'da büyük elektrik kesintisi! 20 ilçe karanlığa gömülecek! İşte AYEDAŞ - BEDAŞ 12 Aralık 2023 İstanbul elektrik kesintisi listesi...

İstanbul'da elektrik kesintisi olan ilçeler 12 Aralık 2023 Salı günü AYEDAŞ ve BEDAŞ tarafından açıklandı. Yayımlanan bilgilere göre bugün Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy ve Başakşehir gibi birçok ilçede kesinti yaşanacak. Arıza ve bakım çalışmaları nedeniyle yapılan kesintilerin bazı ilçelerde uzun sürmesi bekleniyor. Peki, Peki, elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'un hangi ilçelerinde elektrik kesintisi var? İşte 12 Aralık 2023 İstanbul elektrik kesintisi listesi...

Haber 12-12-23 08:58

Yer: İstanbul! Su almak istedi, gözlerine inanamadı: Bir su 10 euro

İstanbul'da Gayrettepe Metro İstasyonu'nda çekildiği iddia edilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Bir vatandaşın su almak için kullandığı otomatın ekranında talep edilen fiyat için 10 euro yani 312 TL yazıyordu. Ne zaman çekildiği belli olmayan görüntüde vatandaş karşılaştığı manzara karşısında şoke olurken, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Trend 11-12-23 11:45

SON DAKİKA | İstanbul'da yağmur sonrası ilginç olay! Esenyurt'ta kaydedildi, sosyal medyada gündem oldu: Aracı istila ettiler

İstanbul ve Bursa'da aralıksız süren sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar sular altında kaldı, bazı binaların bodrum katında su baskınları yaşandı. İstanbul'da evini su basan Ali Saral "Defalarca kere aradım, 2-3 saat sonra geliyorlar. Şimdi gelmişler rögarı bulamıyorlar" dedi. Ayrıca, Esenyurt'ta kaydedilen görüntülerde yağmur sonrası bir aracı salyangozların istila ettiği görüldü. Öte yandan Mudanya'nın Tirilye Mahallesi'nde de birçok ev ve işyerini su bastı, araçlarda hasar meydana geldi.

Haber 30-11-23 14:10

Esnaf zarara uğradı! Sarıyer'de sağanak nedeniyle pazar alanını su bastı

İstanbul Sarıyer'de etkili olan sağanak nedeniyle pazar alanını su bastı, esnaf zarara uğradı.

Haber 30-11-23 00:46

Çatılar havada uçuştu! Yurdun dört bir yanında bastıran fırtınadan akılalmaz görüntüler: Müzisyenler eğlence mekanından lastik botla kurtarıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir yaptığı uyarıların ardından birçok ilde dün gece ve bu sabah saatlerinde fırtına ve sağanak etkisini artırdı. Fırtına İstanbul Kağıthane'de bir binanın çatısını uçurdu. Silivri'de fırtınanın etkisiyle oluşan dalgaların ardından sahildeki iş yerlerini su bastı. Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir evin çatısı yaklaşık 100 metre ileriye uçup yan sokağa düştü, bir ağaç kökünden söküldü. İzmir'de eğlence mekanında mahsur kalan müzisyenler lastik botla kurtarıldı.

Haber 26-11-23 08:54

Zonguldak'taki 4 günlük elektrik kesintisi gündem olmuştu! '20 milyon TL borç krizi' iddiası

Dört gün boyunca elektriklerin kesildiği Zonguldak'ta belediye ile enerji tedarik şirketi EnerjiSa arasında 20 milyon TL'lik borç kavgasının yaşandığı iddiası gündem oldu. İddialara göre kentin büyük bölümüne su veren barajın su pompasına sağlanan elektrikten dolayı belediyenin EnerjiSa’ya borcu 20 milyon TL’ye ulaştı. Şirket, barajın elektriğini kesme noktasına gelince, bu kez belediye şehir merkezindeki elektrik hatlarının yer altına alınması için yürütülecek kazı taleplerine izin vermedi.

Haber 23-11-23 22:56

İSTANBUL SU ZAMMI SON DAKİKA: Suya zammı geldi, yeni tarife ne oldu? İşte İSKİ yeni zam tarifesi

İstanbul su zammı hakkında araştırmalar hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi su fiyatlarına yeniden zam yaptı. İBB, bugünden itibaren devreye girecek zammın oranını yüzde 15 olarak belirledi. Bu kapsamda suya zammı geldi, yeni tarife ne oldu? İSKİ suya ne kadar zam yaptı? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte konuya dair tüm merak edilenler...

Finans 22-11-23 16:47

SON DAKİKA | İstanbul'da suya yüzde 15 zam! Yüzde 48'lik artış talep edilmişti, karar İBB Meclisi'nde alındı

Son dakika haberi: İstanbul'da suya zam geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla suya yüzde 15 zam yapıldı. Zam kararı bugünden itibaren geçerli olacak. İBB, su fiyatlarına yüzde 48 zam yapılmasını teklif etmişti.

Finans 22-11-23 16:31

Bozdoğan Kemeri’ne nasıl gidilir? Bozdoğan Kemeri nerede, hangi semtte?

İstanbul bünyesinde yer alan hem tarihi yapıları hem de doğal güzellik alanlarıyla dikkat çeken ve turizm yönünden büyük bir değere sahip olan şehirlerimizden biridir. Kültürel zenginleriyle de öne çıkan şehirde birçok önemli tarihi yapı bulunur. Bu tarihi yapılardan biri de Roma İmparatoru Flavius Lulius Valens tarafından yaptırılan su kemeri olarak bilinen Bozdoğan Kemeri’dir. Peki, Bozdoğan Kemeri’ne nasıl gidilir, Bozdoğan Kemeri hangi semttedir?

Haber 21-11-23 20:37

İstanbul'da suya yeni zam mı geliyor? İBB, yüzde 48 zam talep etti

İstanbul'da suya yeni zam için harekete geçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarın yapılacak İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulunda, suya yüzde 48 zam yapılması teklifinde bulundu. Onaylandığı tarihte yürürlüğe girecek, TÜFE oranına göre tarife aylık olarak güncellenecek.

Finans 21-11-23 17:11

Son dakika | İstanbul ilk kara merhaba derken Şile'yi fırtına vurdu! Ağva'da Yeşilçay Deresi taştı, yollar göl oldu

Son dakika haberi: Yurdun birçok ilinde kar yağışı başlarken sabaha karşı İstanbul da mevsimin ilk karına 'merhaba' dedi! Çamlıca Tepesi beyaza büründü, Taksim Meydanı'nda kar etkili oldu. Mega kentin birçok noktasında beyaz örtünün kapladığı caddelerden dikkat çeken kareler de geldi. İstanbul'da diğer bir yandan ise fırtına etkili oluyor. Şile'de Yeşilçay Deresi'nin taşması sonucu işletmeleri su bastı.

Haber 19-11-23 08:19

Son dakika | Şiddetli sağanak etkisini artırdı! Meteoroloji uyarmıştı... Marmara'da yollar göle döndü, Muğla'da tatilciler zor anlar yaşadı

Son dakika haberi: Hava durumuyla ilgili Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından sağanak yağış gün boyu etkili oldu. Marmara'da özellikle İstanbul, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'de cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, trafik yer yer durma noktasına geldi. Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü Kargıcak Koyu'nda ise sabah saatlerinde sağanak yağmur nedeniyle yüksek kesimlerden inen sular, sele neden oldu. Bazı araçlar sürüklendi, tatilciler mahsur kaldı.

Haber 13-11-23 16:27

Meteoroloji'den İstanbul ve 12 il için sarı kodlu uyarı! Montsuz, yağmurluksuz çıkmayın! (13 Kasım 2023 hava durumu)

Hava durumu ile ilgili son dakika açıklamasında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara ve Ege kıyıları ile Antalya'nın doğusu için bugün sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış beklendiğini belirtti. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen de bazı bölgelere dikkat çekip "Su baskını, dere taşması yapabilir." ifadelerini kullandı. İşte, Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklaması ve 13 Kasım 2023 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu raporu...

Haber 13-11-23 08:13

Kandilli'den korkutan tsunami açıklaması! 'Olası İstanbul depreminde...'

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminden sonra tetiklenebilecek deniz altı heyelanından dolayı tsunami beklediklerini söyledi. Cambaz, "Deniz seviyesinin 2-3 metre yükselmesini azımsamamak gerekiyor. Yarım metre de olsa insanlar 'Ben yüzerim' diye düşünüyor ama 30 santimetrenin üzerindeki su dalgası sizi sürükleyebilme özelliğine sahip" dedi.

Haber 05-11-23 16:59

Son dakika: İstanbul'u şiddetli yağış vurdu! Trafik durma noktasına geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da akşam saatlerinde yağmur etkili olmaya başladı. Yağış nedeniyle trafik kilitlendi. İBB Trafik Yoğunluk Haritasına göre saat 18.00 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı. Yağışın fazlalaşmasıyla Çekmeköy Metro İstasyonu'nu su bastı, Kapalıçarşı'da ise rögarlar taştı. İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atarken, yakıt kritiğine giren uçaklar ise başka havalimanlarına yönlendirildi.

Haber 02-11-23 18:16

10 yıldır böylesi olmamış, 'Kasım başında olması dikkat çekici' demişti! Meteoroloji'den beklenen yağmur haberi geldi: Aralarında İstanbul da var (2 Kasım hava durumu)

Barajlardaki su seviyesi son 10 yılın en düşük seviyesine kadar düşerken, Meteoroloji'den hava durumuyla ilgili beklenen haber geldi. Kasım aynının başlamasıyla yağışlı hava da yurda giriş yaptı, 12 il için 'sarı' kodlu uyarı yayımlandı. Özellikle Marmara ve Ege Bölgesi için vatandaşlar su taşkınlarına karşı uyarılarak saat verildi. İstanbul Valiliği'nden de açıklama geldi. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte 2 Kasım Perşembe son hava durumu tahminleri...

Haber 02-11-23 08:03

Kasım ayı yağmurla geldi! İstanbul Valiliği'nden 'sarı' kodlu uyarı: Yarın dikkatli olun!

Kasım ayının gelmesiyle birlikte yağışlı hava kendini göstermeye başlıyor. Yarından itibaren özellikle yurdun batı kesiminde sağanak yağışın etkili olması beklenirken İstanbullular için de 'sarı' kodlu uyarı geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Haber 01-11-23 16:24

Kars’ta su kesintisi yapılacak

Kars’ta İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde yapılacak olan bakım ve onarım çalışmalarından dolayı kentte planlı su kesintisi yapılacak.

Yurthaber 16-10-23 15:28

Yer: İstanbul! Su almak isterken metrelerce aşağıya yuvarlandı, bacakları kırıldı: Hayatta kalmak için 5 gün boyunca sadece bunu yaptı

İstanbul'da bir kişi, su kaynağından su almak isterken ayağının kayması sonucu metrelerce aşağıya yuvarlandı. Bacakları kırılan kişi 5 gün boyunca yanındaki suyu içerek kurtarılmayı bekledi. 2 piknikçi tarafından fark edilen kişi hastaneye kaldırıldı.

Haber 05-10-23 14:26

İstanbul elektrik kesintisi listesi yayımlandı! Dikkat o ilçeler karanlığa gömülecek

İstanbul'da elektrik kesintisi olan ilçeler 4 Ekim 2023 Çarşamba günü AYEDAŞ ve BEDAŞ tarafından açıklandı. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda gerçekleşecek olan elektrik kesintileri ile ilgili güncel liste vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi olan ilçeler hangileri? İşte 4 Ekim 2023 Çarşamba günü paylaşılan İstanbul elektrik kesintisi listesi...

Haber 04-10-23 13:08

İstanbullular akşam saatlerine dikkat! Uyarılar peş peşe geldi, önce AKOM sonra Valilik: 'Mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalı'

İBB AKOM'dan yapılan uyarıda saat 18.00'dan itibaren kuvvetli yağış beklendiği belirtilirken "İstanbullular mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalı" denildi. Bir uyarıda İstanbul Valiliği'nden geldi. Yapılan açıklamada "Yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haber 30-09-23 13:38

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış ve su baskını uyarısı

İstanbul Valiliği, kentte yarın kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiğini bildirdi. Valilik vatandaşları sel baskınlarına karşı uyardı.

Haber 29-09-23 17:19

İstanbul'da sağanak için saat verildi: Sabah saatlerinde su baskınları yaşandı! Pendik'te istinat duvarı kuvvetli yağışa dayanamadı

Yolun ortasında yüzen arabalar, ağaca tutunarak kurtulmaya çalışan insanlar... Dün İstanbul'da hayatı felç eden yağış nedeniyle manzara korkunçtu. Meteoroloji bugün İstanbul için yeni uyarıda bulunurken diğer illerde de etkisini gösterecek kuvvetli yağışlara dikkat çekti. Prof. Dr. Orhan Şen de yağışın etkisini azaltması beklenen saatleri açıkladı. Pendik'te birçok yeri su bastı, istinat duvarı çöktü. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte 29 Eylül hava durumu uyarıları ve detaylar...

Haber 29-09-23 08:36

İstanbul'da elektrik kesintisi! Saatlerce sürecek! İşte 29 Eylül 2023 İstanbul elektrik kesintisi listesi...

İstanbul'da elektrik kesintisi olan ilçeler 29 Eylül 2023 Cuma günü AYEDAŞ ve BEDAŞ tarafından açıklandı. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda gerçekleşecek olan elektrik kesintileri ile ilgili güncel liste vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'un hangi ilçelerinde elektrik kesintisi var? İşte 29 Eylül 2023 Cuma günü paylaşılan İstanbul elektrik kesintisi listesi...

Haber 29-09-23 08:06

Yağıştan en çok orası etkilendi! Arnavutköy'de metrekareye 218 kilogram yağış düştü

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağış özellikle Arnavutköy, Çatalca, Sancaktepe, Başakşehir, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş ve Şişli'de etkili oldu. Birçok ev ve iş yerini su bastı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada kuvvetli yağıştan en çok etkilenen Arnavutköy'de metrekareye 218 kilogram yağışın düştüğü açıklandı.

Haber 29-09-23 00:14

Son dakika: İstanbul'da şiddetli yağış! Başakşehir, Sultangazi, Arnavutköy... Yollar göle döndü, AFAD'dan uyarı geldi

Son dakika haberi: Meteoroloji'nin yaptığı uyarının ardından İstanbul'da şiddetli sağanak yağış etkili oldu. Başta Başakşehir ve Sultangazi ilçeleri olmak üzere bazı bölgelerde su baskınları yaşandı. AFAD'dan yapılan uyarıda ise yağışın sabah saatlerine kadar etkili olacağı belirtildi. İstanbul Valisi Davut Gül de vatandaşları sel baskınlarına karşı uyarırken "Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız" ifadelerini kullandı.

Haber 28-09-23 16:21

İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 22.99'a geriledi! Ekrem İmamoğlu'ndan çağrı: Su tüketimi ne yazık ki rekor düzeyde

Yurt genelinde yaşanan kuraklık İstanbul'daki barajlardaki su seviyesini kritik oranlara düşürdü. Mega kente su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 22.99'a kadar gerilerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşlara çağrıda bulundu. Meteoroloji'nin kuraklık haritasını paylaşan İmamoğlu, "Bu bir tasarruf ve israfa son verme çağrısıdır. İstanbul en kurak dönemlerinden birini yaşarken su tüketimi de ne yazık ki rekor düzeyde" ifadelerini kullandı.

Haber 26-09-23 21:26

İstanbul barajlardaki su oranı giderek düşmeye devam ediyor

Kurak zamanlar geçiren mega kent İstanbul’da barajlardaki doluluk oranı giderek azalmaya devam ediyor.

Yurthaber 18-09-23 10:51

TEM Otoyolu’nda kaza yapan kamyondan düşen cam damacanalar trafiği kilitledi

İstanbul TEM Otoyolu Akşemsettin Viyadüğü üzerinde cam damacana su taşıyan kamyon önündeki araca çarparak kazaya karıştı.

Yurthaber 15-09-23 11:17

Marmara'da yağışlar yüzde 91 azaldı! İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 26'ya geriledi

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine gerileyerek, yüzde 26,32’ye'ye düştü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, ülke genelinde yağışların yüzde 57-60 düştüğünü, Marmara Bölgesi'nde bu durumun yüzde 91 olduğunu belirterek, "Sadece yağışların azalması, sıcaklıkların artması şeklinde algıladığımız sonuç çok daha ciddi sonuçlar doğuracak bir yöne, bir duruma doğru gidiyor" dedi.

Haber 15-09-23 09:59

İSKİ'den kentteki su kesintisi ve musluklardan çamurlu su akmasına ilişkin açıklama:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Ümraniye'de geniş bir bölgeyi etkileyen vana arızasına yönelik çalışmadan dolayı şebekeye verilen suda kısa süreli renk değişimi yaşandığını bildirdi.

Yurthaber 11-09-23 07:01

Kanal İstanbul ve hızlı trenle ilgili canlı yayında önemli mesajlar! 'hesap yaptık diyerek duyurdu! 80 dakika olacak...

‘Çılgın proje’ olarak adlandırılan Kanal İstanbul’da son durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu canlı yayında açıkladı. 12 yıldır tartışmaların odağında olan dev proje için Bakan Uraloğlu, “Mühendislik hesabı yaptık, ihtiyaç var” diyerek duyurdu. İstanbul Boğazlarının en zor su yollarından biri olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Boğaz iki yönlü gemi trafiği için çok emniyetli değil” açıklamasında bulundu. Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek proje ise yolda.

Finans 09-09-23 11:04

İSKİ İSTANBUL SU KESİNTİSİ LİSTESİ 8 EYLÜL 2023: Sular ne zaman gelecek? İSKİ su kesintisi sorgulama

Sular ne zaman gelecek? Merak edilen sorunun yanıtı ile İstanbul'da su kesintisi olan ilçe ve mahalleler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İSKİ su kesintisi 8 Eylül 2023 Cuma günü birçok vatandaş tarafından arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, Sular ne zaman gelecek? 8 Eylül 2023 Cuma günü İstanbul'da su kesintisi listesi olan ilçeler listesi ve detaylar haberimizde...

Haber 08-09-23 13:21

İstanbul ve İzmir’le ilgili korkutan rapor: ‘Sular altında kalabilir…’

İklim değişikliğine bağlı sorunlarla ilgili İstanbul ve İzmir için çok önemli bir rapor hazırlandı. Küresel Denge Derneği’nin hazırladığı rapor korkuttu. Buna göre 80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridi su altında kalabilir. Yaklaşık 80 yıl sonra İstanbul'da Üsküdar, Kadıköy, Tuzla, Yenikapı, İzmir'de ise Karşıyaka, Balçova gibi yerler bundan ciddi şekilde etkilenecek. İşte detaylar…

Haber 08-09-23 07:47

İstanbul'daki selde kaç kişi hayatını kaybetti? İstanbul ve Kırklareli'deki sel felaketinde son durum!

Sel felaketleri ülkeyi etkisi altına aldı. Geçtiğimiz gün gündüz saatlerinde Kırklareli'nde etkisini gösteren kuvvetli yağış akşam saatlerinde İstanbul'da başladı. Birçok yeri su bastı. İstanbul'da hayat adeta felç oldu. Birçok kişi internette, "Nerede sel oldu?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Sel felaketinde kaç kişi öldü? Sel felaketinde yaralı var mı?

Haber 06-09-23 15:26

İstanbul Arnavutköy ve Başakşehir'i kuvvetli sağanak vurdu! Cadde ve metroyu su bastı, arabalar yollarda sürüklendi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

İstanbul'un kuzey ilçelerini kuvvetli sağanak vurdu. Ani bastıran şiddetli yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir'de hayat felç oldu. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Araçlar yollarda sürüklenirken, taşan dereler de mahallelerde sele neden oldu. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile bazı metro istasyonlarında da su baskınları yaşandı. İstanbul Valiliği, "Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece'de olmak üzere 2'ye yükselmiştir." açıklamasını yaptı

Haber 05-09-23 23:48

Meteoroloji saat verdi! İstanbul için gök gürültülü sağanak uyarısı

İstanbul çevrelerinde gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, saat 09.00'a kadar İstanbul çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haber 05-09-23 07:50

İstanbul barajlarında kritik seviye! Doluluk yüzde 30'un altına düştü: Tehlike sınırını geçti, su kesintileri kapıda

Marmara Bölgesi'nde bu yıl yağışların azalmasıyla birlikte İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranları yaklaşık 3 yıldan sonra yüzde 30'un altına düştü. Kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi son 3 yılın en düşük seviyesine inerken doluluk oranı 2 Kasım 2020'de 29,79 olarak ölçülmüştü. İstanbul'un iki aydan az suyunun kaldığını belirten meteoroloji mühendisi Güven Özdemir "Barajlardaki su seviyesi artık tehlike sınırını geçti. Su kesintileri kapıda." dedi.

Haber 29-08-23 19:43

Şişli'de İSKİ'nin çalışması sırasında su borusu patladı

Şişli'de, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekibinin çalışması sırasında su borusu patladı.

Yurthaber 29-08-23 07:54