Jinekoloji Haberleri

Sinsi ilerliyor, geç belirti veriyor! Uzman isim kadınları uyardı... İşte şüphe duymanızı gerektirecek 6 belirti

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.

Kadin 27-03-2024 09:58

Hamilelikte kanama kaç gün sürer, nasıl durdurulur? Adetten sonra gelen kanama hamilelik belirtisi mi?

Hamilelik döneminde meydana gelen değişimler, kadınların bu süreçte daha da stres olmasına neden olabilir. Gebelikte kanama da anne adaylarını endişelendiren durumlar arasında yer alır. Bu dönemde yaşanan kanamalar, bazen belli sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Dolayısıyla hamilelikte kanama yaşayan kadınlar, mutlaka bir hekime başvurmalıdır. Peki, adetten sonra gelen kanama hamilelik belirtisi mi, hamilelikte kanama neden olur?

Kadin 24-02-2023 17:46

İçinden çıkan doktorları şaşırttı! Hastalığı var sandı ama... Tam 2 yıldır aynı tamponu kullanıyormuş

Tampon regl sürecinde pedlere göre çok daha konforlu olabiliyor. Tampon kullanmaya çekinen birçok kişi olsa da özellikle özel günlerde ve spor yaparken tamponu tercih eden kadınların sayısı giderek artıyor. Ancak tamponun sık sık değiştirilmesi gerekiyor. TikTok'ta paylaşım yapan bir sosyal medya kullanıcısı 2 yıldır aynı tamponla yaşadığını öğrendi.

Kadin 26-12-2022 10:18

Diğer Haber Etiketleri

Jinekoloji

Jinekoloji Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Jinekoloji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.