Jinekoloji Haberleri

Kısırlık tedavisinde Türkiye'nin başarı oranı Avrupa'nın üzerinde

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü: - "Türkiye'den artık neredeyse hiçbir infertil hasta tedavi için yurtdışına gitmiyor, tam tersine Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan pek çok infertil hasta Türkiye'deki başarılı tüp bebek merkezlerine geliyor"

Yurthaber 2022-08-01 14:53:06

Kadın hastalıkları ve doğum konusundaki gelişmeler Samsun'da değerlendirilecek

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş: - "Komşu ülkelerden ve Avrupa'dan çok sayıda hasta ülkemize tedavi için geliyor. Bu alanda çok iyi noktadayız"

Yurthaber 2022-06-04 15:36:08

Jinekoloji ne demek? Jinekoloji kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Jinekoloji, günlük yaşamımızda karşılaştığımız kelimeler arasında yer alır. Arkadaşlar arasında, aile ortamında ve internette sıkça Jinekoloji kelimesine rastlamak mümkündür. TDK tarafından yapılan araştırmalar sonrası düşüncelerimizi anlatırken kullandığımız kelimeler arasında kendisine yer bulmuştur.

Egitim 2022-05-18 20:58:35

Yüksek genetikli boğalar yetiştirip ithalatın azaltılması hedefleniyor

MAKÜ Genetik ve Embriyo Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde ithal embriyodan elde edilen 45 düve kendilerinden üretilen embriyolarla gebe kaldı - Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Çetin: "Yılda yaklaşık 7-7 buçuk milyon doz yüksek genetikli sperma ithal ediyoruz, böyle bir projeyi uygulayıp kendi boğalarımızı yetiştirerek bu ithalatın çok büyük bir kısmının önüne geçmek mümkün"

Yurthaber 2022-01-01 12:41:06

Jinekoloji kanserlerinde belirtileri göz ardı etmeyin! Bu öneriler hayat kurtarıyor

Meme kanseri gibi en yaygın görülen kadın kanserlerine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri belirtilerine dikkat çekerek hayat kurtaran önerilerde bulundu.

Haber 08-09-21 15:53

Kuş’tan Eyyübiye’ye ‘mobil jinekoloji ve sağlık tarama aracı’ kazandırdı.

Eyyübiye Belediyesi’nin ‘Kadın Sağlığı Önceliğimizdir’ sloganıyla Japonya Büyükelçiliğine başvurduğu proje ile Eyyübiye Belediyesi’ne ‘Mobil Jinekoloji ve Sağlık Tarama Aracı’ kazandırıldı.Eyyübiye Belediyesi’nin ‘Kadın Sağlığı Önceliğimizdir’ sloganıyla Japonya Büyükelçiliğine başvurduğu proje ile Eyyübiye Belediyesi’ne ‘Mobil Jinekoloji ve Sağlık Tarama Aracı’ kazandırıldı.

Yurthaber 22-03-21 17:32

Korona virüse yenilen Prof. Dr. Koyuncu, Söke’de toprağa verildi

Yakalandığı Korona virüs (Kovid-19) nedeniyle gördüğü tedavinin ardından hayatını kaybeden Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof.

Yurthaber 11-12-20 16:15

Aydınlı profesör Korona virüse yenik düştü

Bir süredir korona virüs (Covid-19) tedavisi gören Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof.

Yurthaber 10-12-20 09:52

Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu, koronavirüsten hayatını kaybetti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Kadın Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu (66), yaklaşık 1 aydır koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haber 09-12-20 19:21

Jinekoloji nedir? Jinekolog ne demek?

Kanserin ya da üreme organlarını etkileyen enfeksiyonların hem erken tanısını koyan hem de tedavisinin yapılmasında rol oynayan jinekoloji bölümü, kadın sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Haber 07-12-20 14:17

Koronavirüs anne karnındaki bebeğe geçebiliyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Antalya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Selahattin Kumru, koronavirüsün anneden bebeğe geçme ihtimali olduğunu söyledi.

Haber 22-11-20 09:51

Atatürk Üniversitesinden bir ilk daha

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültesi iş birliği ile Türkiye’de ilk kez üç port tekniği kullanılarak Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde laparoskopik ovariektomi ve ovariohisterektomi operasyonlarına başlandı.Bilimsel üretkenlik, araştırma geliştirme (Ar-Ge), girişimcilik ve teknoloji alanlarındaki yatırımlarını çoğaltarak değer katan üniversiteler arasında üst sıralara tırmanan Atatürk Üniversitesi, yenilik üretmeye devam ediyor.Bu kapsamda; Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültesi iş birliğiyle geliştirilen, BAP Koordinasyon Birimi tarafından ise desteklenen “Laparoskopik ve Açık Overiektomi Yapılan Köpeklerde Operasyon Sırası ve Sonrasındaki Değişimlerin Karşılaştırılması” isimli proje, Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji ABD Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 16-11-20 16:55

Atatürk Üniversitesi bir ilki daha gerçekleştirdi

Bilimsel çalışmaların yanında toplumsal ilerleme ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunan Atatürk Üniversitesi, İneklerde Embriyo Nakli Ünitesinin Kurulumu Projesini hayata geçirerek bir ilke daha imza attı.Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından, Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Projesi başlığı altında desteklenen ve yürütücülüğü Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen "Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde İneklerde Embriyo Nakli Ünitesinin Kurulumu Projesi (UGEP-2019-7047)" başladı.Embriyolar Taşıyıcı Annelere NaklediliyorVeteriner Fakültesi bünyesinde bulunan Hayvan Hastanesi ve Embriyo Laboratuvarı ile Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezinin (GUHAM) imkânlarıyla yürütülen projede; Simmental ırkı donör ineklerden elde edilen embriyoların bir bölümü taşıyıcı annelere nakledilirken, diğer embriyolar daha sonra nakledilmek ve embriyo araştırmalarında kullanılmak üzere dondurulmaya başlandı.Hayvan ıslahı ve embriyo araştırmalarına destek olacak olan projenin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi arasında imzalanan Doğu Anadolu Bölgesinde Embriyo Transferiyle Elit Damızlık Sürü Üretim Merkezi Kurulum Projesine de katkı vermesi hedefleniyor.Atatürk Üniversitesinin eğitimli ve deneyimli veteriner hekimleri ile saha şartlarının, bilimsel ve fiziki imkânlarının embriyo nakli gibi uygulamaları yapabilecek düzeyde olduğunu aktaran Rektör Çomaklı, ineklerde embriyo naklinin birçok avantajı olduğunu belirtti.“Embriyo Nakli Yöntemiyle Yılda Birkaç Buzağı Elde Edilebiliyor”Bir inekten yılda sadece bir buzağı elde edilirken, bu yöntemle daha çok yavru elde etmenin mümkün hale geldiğini söyleyen Rektör Çomaklı, bu yöntem sayesinde hastalık bulaşma riskinin azaldığını ve ırk ıslahının en kestirme, en çabuk ve en güvenilir yolu olduğunu ifade etti.Taşıyıcı annelerin bulunduğu yerde doğan buzağıların çevresel mikroplara karşı hazırlıklı olarak doğduklarını dile getiren Rektör Çomaklı: “Ülkemiz açısından embriyo transfer uygulaması, gelişen süt sığırcılık işletmeleri ve bu işletmelerde en iyi verimi alabilmek için genetik ilerlemenin iyileştirilmesi amacıyla uygulanmaya başlandı.

Yurthaber 12-06-20 17:31

Kadınların yüzde 75'i bu sorunu yaşıyor! Peki vajinal mantara ne yol açıyor?

Sabundan kot pantolona kadar her gün kullandığımız ürün vajinal pamukçuğu tetikleyebiliyor. Jinekoloji, Kadın Hastalıkları ve Yardımlı Üreme alanında uluslararası uzmanlardan biri olan Dr. Israel Carmona, pamukçuk ya da vajinal mantara yol açabilecek bazı şaşırtıcı faktörleri ortaya çıkardı.

Kadin 09-04-20 10:08

Anne karnındaki bebeğe koronavirüs bulaşır mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı

Ege Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Hamdi İnan, gebelerin, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bulaşmaması için hijyene önem vermeleri gerektiğini belirterek, "Annede bu virüs tespit edilse bile bebeğin beslenmesini sağlayan plasenta sayesinde bu virüs bebeğe bulaşmıyor." dedi.

Haber 22-03-20 12:19

Türkiye’nin Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanları Ankara’da buluştu

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Kadın Hastalıkları ve Doğum asistan ve uzmanları Ankara’da düzenlenen toplantıda buluştu.16 Şubat 2020 tarihinde Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Ankara Şubesi ile Türkiye Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji (TMFTP) Derneği ortak toplantısı Türkiye’nin dört bir yanından gelen Kadın Hastalıkları ve Doğum asistan ve uzmanlarının yoğun ilgisiyle Ankara’da gerçekleştirildi.Toplantı TJOD Ankara Şubesi Başkanı Prof.

Yurthaber 18-02-20 09:08

Uzmanlardan hayvan sahiplerine önemli uyarı

Van YYÜ Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Ana Bilim Dalı Dr.

Haber 29-01-20 09:37

Dünyaca ünlü Doç. Dr. Murat Gültekin Van halkıyla buluştu

Dünyaca ünlü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Jinekoloji, Onkoloji Derneği Kanser Önleme Grup Başkanı Doç.

Yurthaber 24-01-20 10:25

Adana Şehir Hastanesi kadın doğum uzmanlarına kapılarını açtı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘nde, Minimal İnvaziv Jinekoloji Derneği ve Minimal İnvaziv Jinekolojik Onkoloji Derneği tarafından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Başkent Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin katkılarıyla ‘’Laparoskopik ve Histeroskopik Cerrahi Kursu‘’ düzenlendi.Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ile asistanların yoğun ilgisiyle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nin konferans salonunda başlayan kursta, katılımcılara konusunda uzman hekimler tarafından teorik bilgiler verildi.Sunumların ve konuşmaların ardından Prof.

Yurthaber 08-01-20 13:22

Kars’ta “İneklerde Uygulamalı Reprodüktif Ultrasonografi Kursu” düzenlendi

Kars Bölgesi veteriner hekimler Odası’nca “İneklerde Uygulamalı Reprodüktif Ultrasonografi Kursu” düzenlendi.Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Ülke Hayvancılığında tespit ettiği sorunların çözümleri için Veteriner Hekimlere yönelik hizmetiçi eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası koordinatörlüğünde Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.

Yurthaber 02-12-19 12:57

Uluslararası Ürojinekoloji Zirvesi İstanbul’da toplanıyor

Jinekoloji ve üroloji alanında uyguladıkları tedavi yöntemleriyle dünya çapında çığır açan tıp dünyasının önde gelen uzmanları İstanbul’da buluşuyor.

Haber 30-10-19 14:21

Sezaryen ile yapılan doğum bir sonraki gebelikleri riske atıyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, 'Sezaryen ile yapılan doğum bir sonraki gebelikleri riske atmaktadır' diyerek konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadin 29-09-19 09:55

Sezaryen ile yapılan doğum bir sonraki gebelikleri riske atmaktadır

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke: - "Sezaryen ile yapılan doğum bir sonraki gebelikleri riske atmaktadır" - "Çok fazla gebeliği sezaryen ile sonlandırdığınız zaman ikinci ve üçüncü doğumlarda plasenta rahme yapışık olmakta. Türkiye ve dünya geneline baktığımız zaman doğum sonrası ya da gebelik esnasında kanamadan ölümlerin önemli sebeplerinden biri, yapışık plasenta olarak karşımıza çıkmaktadır"

Yurthaber 23-09-19 11:56

Sezaryen ile yapılan doğum bir sonraki gebelikleri riske atmaktadır

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke: - "Sezaryen ile yapılan doğum bir sonraki gebelikleri riske atmaktadır" - "Çok fazla gebeliği sezaryen ile sonlandırdığınız zaman ikinci ve üçüncü doğumlarda plasenta rahme yapışık olmakta. Türkiye ve dünya geneline baktığımız zaman doğum sonrası ya da gebelik esnasında kanamadan ölümlerin önemli sebeplerinden biri, yapışık plasenta olarak karşımıza çıkmaktadır"

Haber 23-09-19 11:53

Jinekologlar Yaşasın anneler sloganıyla Ordu'da buluştu

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke: - "Türkiye'de son 20 yıla bakıldığı zaman anne ölümleri açısından oldukça iyi noktaya geldiğimizi düşünüyoruz" - "Önlenebilir, kanamadan, gebelik zehirlenmesinden anne ölümlerini Türkiye'de hep beraber ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz"

Yurthaber 22-09-19 15:36

Jinekologlar Yaşasın anneler sloganıyla Ordu'da buluştu

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke: - "Türkiye'de son 20 yıla bakıldığı zaman anne ölümleri açısından oldukça iyi noktaya geldiğimizi düşünüyoruz" - "Önlenebilir, kanamadan, gebelik zehirlenmesinden anne ölümlerini Türkiye'de hep beraber ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz"

Haber 22-09-19 15:34

Jinekologlar ‘Yaşasın anneler’ sloganıyla Ordu’da buluştu

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Ordu-Giresun Şubesince düzenlenen toplantıda, gebelikte anne ölümlerini en aza indirmek için yapılması gerekenler alanında uzman hekimler tarafından paylaşıldı.Derneğin Ordu-Giresun Şubesi tarafından bir otelde toplantı düzenlendi.

Haber 22-09-19 15:03

Kanserde tarihi an! Rahim ağzı kanseri 2 aşı 2 tarama yöntemiyle yok edilebilecek mi?

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneği Kanser Önleme Grubu Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, 2020'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda devlet başkanlarına rahim ağzı kanserinin '2 aşı 2 tarama' yöntemiyle yok edilebileceğine dair hazırladıkları raporu sunacaklarını açıkladı. Doç. Dr. Gültekin, "2020'de bu yöntem genel kuruldan geçerse dünya genelinde aşı ve tarama zorunlu olacak.

Kadin 22-09-19 08:24

Rahim ağzı kanserine karşı, '2 aşı 2 tarama' formülü

HACETTEPE Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneği Kanser Önleme Grubu Başkanı Doç.

Haber 20-09-19 17:47

Rahim ağzı kanserine karşı, '2 aşı 2 tarama' formülü

HACETTEPE Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneği Kanser Önleme Grubu Başkanı Doç.

Haber 20-09-19 17:20

Rahim ağzı kanserine karşı, '2 aşı 2 tarama' formülü

Hacatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneği Kanser Önleme Grubu Başkanı Doç.

Haber 20-09-19 16:48

Kanser hastası kadınlar doktorlarla voleybol maçı yaptı

Avrupa Jinekoloji Kanserleri Hasta Dernekleri Birliği üyesi ülkeler tarafından ilan edilen ve dünyada ilk kez bu yıl kutlanan "Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü" kapsamında, kanser hastaları ve hekimler, voleybol müsabakasında kıyasıya mücadele etti - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde renkli görüntülere sahne olan voleybol maçında, kanser hastası kadınlar galip geldi - Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği Kanser Önleme Grubu Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin: - "Bugünün önemine dikkat çekmek için hastalarımızla şeref maçı yapıyoruz. Hastalarımız, maça çok iyi hazırlanmışlar. Onlar, ameliyat ve kemoterapi sürecini yendiler ve bizi yenmeleri hiç zor değil"

Haber 20-09-19 13:55

Kanser hastası kadınlar doktorlarla voleybol maçı yaptı

Avrupa Jinekoloji Kanserleri Hasta Dernekleri Birliği üyesi ülkeler tarafından ilan edilen ve dünyada ilk kez bu yıl kutlanan "Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü" kapsamında, kanser hastaları ve hekimler, voleybol müsabakasında kıyasıya mücadele etti - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde renkli görüntülere sahne olan voleybol maçında, kanser hastası kadınlar galip geldi - Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği Kanser Önleme Grubu Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin: - "Bugünün önemine dikkat çekmek için hastalarımızla şeref maçı yapıyoruz. Hastalarımız, maça çok iyi hazırlanmışlar. Onlar, ameliyat ve kemoterapi sürecini yendiler ve bizi yenmeleri hiç zor değil"

Yurthaber 20-09-19 13:54

Türk profesöre uluslararası görev

AKDENİZ Üreme Tıbbı Derneği'nin (MSRM) 5-8 Eylül tarihlerinde Hırvatistan’ın Opatia  kentinde yapılan yıllık kongresinde, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Yönetim Kurulu üyesi ve TJOD İzmir Şube Başkanı Prof.

Haber 18-09-19 16:53

Anne adaylarına günde 10 fındık tüketmeleri önerisi

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cem Demirel: "Bebeğin gelişimi için çok faydalı olan vitaminler fındık ve ceviz gibi ürünlerde oldukça fazla zengin oluyor. Bir anne günde 10 tane fındık yerse hiç dışarıdan omega, vitamin almasına gerek yok. Anne gerekli omegayı fındıktan almış oluyor. Bu konuda fındığı kesinlikle öneriyoruz"

Haber 14-09-19 11:21

Anne adaylarına günde 10 fındık tüketmeleri önerisi

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cem Demirel: "Bebeğin gelişimi için çok faydalı olan vitaminler fındık ve ceviz gibi ürünlerde oldukça fazla zengin oluyor. Bir anne günde 10 tane fındık yerse hiç dışarıdan omega, vitamin almasına gerek yok. Anne gerekli omegayı fındıktan almış oluyor. Bu konuda fındığı kesinlikle öneriyoruz"

Yurthaber 14-09-19 11:20

TAJEV kadın sağlığı için Ordu’da

Türk-Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV), sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Ordu’da anne ve bebek ölümlerini azaltmak, kadınları kanser konusunda bilinçlendirmek, yıllık kontrollerin önemini anlatmak ve sağlık personeline eğitim vermek amacıyla 2 günlük bir eğitim çalışması gerçekleştirdi.Sağlık Bakanlığı, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ve sivil toplum örgütlerinin desteğini alarak üstlendiği projede, ilk gün sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler yapıldı.

Yurthaber 06-09-19 17:43

TAJEV üyeleri Sadece Benim İçin projesiyle Ordu'da

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü: - "Biz halkın, konularının uzmanı gerçek hekimler ve gerçek hocalar tarafından bilgilendirilmesi ve eğitilmesini istiyoruz. Onun için buradayız"

Haber 06-09-19 12:16

TAJEV üyeleri Sadece Benim İçin projesiyle Ordu'da

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü: - "Biz halkın, konularının uzmanı gerçek hekimler ve gerçek hocalar tarafından bilgilendirilmesi ve eğitilmesini istiyoruz. Onun için buradayız"

Yurthaber 06-09-19 12:16

Plasenta yapışıklığı annenin hayatını tehdit ediyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Üyesi Prof. Dr. Polat Dursun: - "Miyom ameliyatı, rahim düzeltme ve iki kez sezaryen doğum geçiren kişiler plasenta yapışması riskiyle karşı karşıya kalabilirler" - "Gebelikte bebeğin eşinin rahim duvarına yapışması ve ayrılmaması durumu 500 ile bin doğumda bir görülüyor"

Haber 20-08-19 11:15

Çikolata kisti dikkat dağınıklığına sebep oluyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Üyesi Prof. Dr. Polat Dursun, halk arasında "çikolata kisti" olarak da bilinen ve özellikle üreme çağındaki kadınlarda yaygın olarak görülen kronik hastalık endometriozisin, kişinin yaşam kalitesini düşüren önemli bir sağlık sorunu olduğunu, çikolata kistlerinin dikkat dağınıklığına neden olduğunu söyledi.

Kadin 20-07-19 23:13

Çikolata kisti dikkat dağınıklığına sebep oluyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Üyesi Prof. Dr. Polat Dursun: - "Çikolata kistleri ağrı şikayetlerinin yanı sıra aşırı stres, anksiyete ve dikkat dağınıklığına da yol açmaktadır. Kişinin kendini işine verememesi, sürekli ağrı kesici kullanması, sürekli tuvalete gitme ve ağrı kesici alma ihtiyacı ortaya çıkararak sosyal hayatını bozmaktadır" - "Bir kadında sürekli kasık ağrıları varsa bu kişilerde 'endometriozis' dediğimiz çikolata kisti olma olasılığı çok yüksektir. Bu hastaların da mutlaka bir jinekolojik değerlendirmeden geçmeleri gerekiyor"

Haber 20-07-19 11:12

Kadınların yüzde 25'inde anormal kanama görülüyor

Yüksek İhtisas Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Aydan Biri: - "Jinekoloji polikliniklerinin yüzde 30-40'ını anormal idiyopatik kanama meşgul etmektedir. Kadınlar sıkça bu durumdan hastanelere geliyor. Kadınlarda, üreme çağında süratle müdahale gerektiren bir sorundur. Tüm kadınların yüzde 25'inde anormal kanama görülüyor"

Haber 19-06-19 17:57

Türk doktora ABD'den ödül

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. M. Cihat Ünlü, "EndoMarch Yılın Uluslararası Kahramanı Ödülü"ne layık görüldü

Haber 16-04-19 10:43

Jinekolojik sağlık için 4 önemli konu

Türk Jinekoloji ve Obsestrik Derneği İkinci Başkanı ve Acıbadem Adana Hastanesi Yüksek Riskli Gebelikler Uzmanı Prof.

Haber 07-03-19 09:50

Şimdi değilse ne zaman? Kendinizi ertelemeyin

Türkiye Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) bu yıl 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle “KENDİNİ ER-TE-LE-ME” filmiyle sosyal medyada kadın sağlığını korumak ve geliştirmek için farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Kadin 06-03-19 16:36

TJOD'den kadın sağlığı için sosyal medya kampanyası

Türkiye Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, kadın sağlığına dikkati çekip, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla sosyal medya kampanyası başlattı - TJOD Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke: - "Kendine önem vermek, emniyete almak, düzenli sağlık taraması ve kontrol, kendimiz ve sevdiklerimiz için yapacağımız en önemli şey. Birçoğumuz vücudundan gelen sinyalleri dikkate almayarak duymazlıktan geliyor" - "Bu sebeple hastalıklar başladıktan ve yayılma gösterdikten sonra uygulanan tedaviler yetersiz kalabiliyor. Oysa alınan bir küçük önlem ve uzman önerilerine kulak vermek birçok hastalığın daha başlamadan fark edilmesini sağlıyor"

Haber 06-03-19 13:11

17 yaş altındaki gebelikte riskler

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Ankara Şube Başkanı Prof.

Haber 14-02-19 10:26

Miyom neden olur? Miyom tedavisi nasıl olur? Miyom belirtileri nelerdir?

Miyom belirtileri başka hastalıklarla karıştırıldığından teşhisin doğru konulması miyom tedavisi için büyük önem taşıyor. Bazen sinüzit bazen migren olduğu düşünülen miyom hastalığı genelde üreme çağında ortaya çıkıyor. Şişkinlikten sık idrara çıkmaya kadar farklı belirtiler gösteren bu hastalığın ortaya çıkmasını sağlayan nokta ise düzenli jinekoloji muayene miyomlarından geçiyor. Peki miyom tedavisi nasıl gerçekleşiyor? İşte bu sorunun cevabı...

Haber 07-01-19 09:51