Rahim Ağzı Kanseri Haberleri

İstanbul'daki iki köprü rahim ağzı kanseri farkındalığı için ışıklandırıldı

Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, rahim ağzı kanserine dikkati çekmek amacıyla yeşil renkte aydınlatıldı.

Yurthaber 31-01-2024 07:43

Araştırma sonucu ortaya çıktı! Rahim ağzı kanseri 30-40 yaşlarındaki kadınlarda artıyor

Rahim ağzı kanseri ve HPV virüsü özellikle genç kadınları tehdit ediyor. Sinsice ilerleyen rahim ağzı kanseri HPV virüsü ile ortaya çıkıyor. Ancak HPV virüsü alan her kişi rahim ağzı kanseri olmuyor. Yapılan yeni araştırmaya göre HPV aşısı olan 20'li yaşların başındaki kadınlar arasında rahim ağzı kanseri görülme sıklığı 2012'den 2019'a %65 oranında düşerken 30'lu ve 40'lı yaşlarındaki kadınlarda bu oranın arttığı ortaya çıktı.

Haber 22-01-2024 09:35

Rahim ağzı kanseri nedir? Rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir?

Rahim ağzı kanseri, rahim ağzındaki hücrelerin anormal büyümesi sonucu gelişen bir kanser türüdür. Genellikle HPV (insan papillomavirüs) enfeksiyonu ile ilişkilendirilir ve cinsel yolla bulaşabilir. Erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir, ancak ihmal edildiğinde ciddi sonuçlar doğurabilir. Düzenli Pap smear testleri ve HPV aşıları, rahim ağzı kanseri riskini azaltmada etkili önlemlerdir. Bu nedenle, bu kanser türüne karşı bilinçli olmak ve düzenli taramalar yapmak önemlidir.

Haber 31-10-2023 09:53

20'li yaşlarda başlıyor! Her 2 dakikada bir can alıyor... Dikkat: Türkiye'de 3. sırada

Dr. Öğr. Üyesi Duygu Işıl Gencer, dünyada her 2 dakikada 1 kadının rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Türkiye'de her gün 4 kadın rahim ağzı kanseri teşhisi konulduğunu söyleyen Gencer, kanserin erken dönemde belirti vermeyebileceğini de belirtti. Hastalığın 20'li yaşlarda hafif hücresel displazi ile başladığını vurgulayan Gencer, 40'lı yaşlardan sonra da kanser aşamasına geldiğine dikkat çekti. Önlenmesinde en etkili birincil korumanın da HPV aşısı olduğunu aktardı.

Haber 21-01-2023 14:30

HPV aşısı ile rahim ağzı kanserini önleyebilirsiniz! 500 kız çocuğuna ücretsiz HPV aşısı yapılacak

Kanser hayatımızda büyük risk oluşturan hastalıklar arasında bulunuyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanserden korunmak için önlem almak önem taşıyor. Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden olan rahim ağzı kanserini HPV aşısı ile önlemek mümkün olabiliyor. Yapılan projeye göre 500 kız çocuğuna ücretsiz HPV aşısı yapılacak.

Haber 05-10-2022 10:14

Hayatınızı kurtarın! 8 ölümcül kanserin en yaygın belirtileri

Kanser çağımızın ölümcül hastalıklarından. Kanser korkutucu olsa da önceden teşhis ve yeni tedavi yöntemleri ile tedavi sürecini çok daha iyi geçirmek mümkün olabiliyor. Kanseri erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Uzmanlar 8 ölümcül kanserin en yaygın belirtilerini söyleyerek bilinçli olmanız hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-08-2022 09:10

Bu kokuyu alıyorsanız dikkat! Kanserin habercisi olabilir

Kanser çağımızda en sık karşılaşın hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Kanser nedeniyle her yıl milyonlarca insan hayatını kaybediyor. Kanserin etkilerini azaltmak adına erken teşhis etmek hayat kurtarıyor. Uzmanlar rahim ağzı kanserinin belirtileri hakkında uyarıyor.

Kadin 09-07-2022 07:13

Jinekolojik kanserlerin teşhisinde tarama testlerinin önemi nedir?

Jinekolojik kanserlerde tarama çok önemli bir konudur. Jinekolojik kanserler arasında en sık gördüğümüz kanser türü endometrium (rahim zarı) kanseridir. Bunun yanı sıra; rahim ağzı kanserleri, yumurtalık kanserleri ve dudak kanserlerini sayabiliriz. Ancak, bunlar içerisinde maalesef rahim ve yumurtalık kanserleri için herhangi bir tarama yöntemi net olarak bulunmuş değildir.

Kadin 05-07-2022 12:06

Rahim ağzı kanserine yol açan en büyük sebep

Rahim ağzı kanseri ciddi kadın hastalıkları arasında yer alıyor. Kadınlar arasında en sık görülen 5 kanser türü arasında olan bu kanser için gerekli önlemler alınması ve erken teşhis edilmesi hayat kurtarıyor. Uzmanlar rahim ağzı kanserine yol açan en büyük sebebin HPV olduğu bildiriliyor.

Kadin 30-06-2022 11:42

Koku varsa dikkat! Kanser olma riski ile karşı karşıyasınız

Kadın hastalıkları arasında bulunan rahim ağzı kanseri sağlığı oldukça tehdit ediyor. Oldukça sık rastlanan rahim ağzı kanseri sinsice ilerliyor. Rahim ağzı kanserinin erken teşhis edilmesi hayat kurtarıyor. Aşağıda bulunan belirtilerden birkaçına sahipseniz doktora başvurabilirsiniz

Haber 28-06-2022 12:04

Her yıl 2 bin kişi hayatını kaybediyor! Aşı ile önlenebilir

Kadın hastalıkları tedavi edilmediğinde çok ciddi sonuçlar yaratıyor. Gün geçtikçe artan kadın hastalıklarının erken teşhis edilmemesi ve uygun tedavi edilmemesi her yıl binlerce kadının hayatını kaybetmesine neden oluyor. Rahim ağzı kanseri aşıyla önlenebilen kanser türü olsa da her yıl binlerce kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle yaşamını yitiriyor.

Kadin 26-04-2022 10:17

Fazla kilo rahim kanseri riskini önemli ölçüde artırıyor

İngiltere Kanser Araştırmaları Vakfı (CRUK) tarafından finanse edilen ve 7 ülkede 120 bin kadının katıldığı araştırma, aşırı kilonun rahim kanseri riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu. Araştırmaya göre 1,65 m boyunda bir kadın, sağlıklı bir kilonun 12 kilogram üzerindeyse, rahim kanseri riski neredeyse iki katına çıkıyor.

Haber 19-04-2022 16:32

Ölümcül sonuçları var! Türkiye’de her 5 kadından 1’inde görülüyor

Kadınlar rahim ağzı kanserlerinde oldukça riskli konumda bulunuyorlar. Kadın hastalıklarına yakalananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Kadın hastalıklarına karşı önlem alınmaması ciddi sonuçlara yol açıyor. Son açıklanan verilere göre Türkiye’de her 5 kadından birinde rahim ağzı kanserine geçit veren HPV virüsü görülüyor.

Kadin 13-04-2022 15:18

Vajinal akıntınız bu şekildeyse dikkat! Hastalık habercisi olabilir

Vajinal akıntı sağlıklı bir vajinada olması gereken bir durumdur. Çeşitli vajinal akıntılar vardır. Kokan ve farklı renklerde görülen vajinal akıntılar hastalıkların habercisi olabilmektedir. Akıntı renginize ve kokusuna göre mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Kadin 13-04-2022 12:58

0-18 yaş grubunda görülen kanser artışı ürkütücü boyutlara ulaştı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Cabı Ünal, "Türkiye'de 0-18 yaş arasındaki grupta her yıl 3 bin yeni kanser olgusunun saptanmakta olduğunu biliyoruz. Kanserin ortaya çıkışı tek bir faktöre bağlı değil. Çocuk yaş grubunda öncelikle kanser gelişiminde genetik şifrelerimiz önemli ve belirleyici. Akraba evlilikleri, kanser yatkınlık geni taşıyan bireylerin varlığı o ailelerde kanser vakalarının birikimine yol açıyor" dedi.

Haber 03-02-2022 11:19

Kanserleşmeden teşhis ve tedavisi mümkün! Rahim ağzı kanseri riskini önlemenin 5 yolu

Dünyada en sık görülen genital kanserlerden biri olan rahim ağzı (serviks) kanseri diğer kanserlerde olduğu gibi erken dönemde belirti vermeyebiliyor. Her kanser türünde olduğu gibi rahim ağzı kanserinde de erken teşhis hayati önem taşıyor.

Kadin 13-01-2022 11:58

100 kadından 98’i HPV virüsü ile karşı karşıya! Dikkat edilmezse...

Her yıl dünyada 300 binden fazla kadının hayatını kaybetmesine sebep olan rahim ağzı kanserini ortaya çıkaran HPV virüsü ile ilgili Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, HPV’nin sadece kansere sebep olmadığını fakat her 100 kadından 98’inin bu virüs ile hayatının bir döneminde karşılaştığını aktardı. Faikoğlu ayrıca virüsün erkeklerde akciğer ve boğaz kanserine sebep olmasından dolayı aşının her iki cinse de uygulanması gerektiğini vurguladı.

Haber 13-01-2022 09:35

FSM Köprüsü rahim ağzı kanserine dikkati çekmek için ışıklandırıldı

FSM Köprüsü rahim ağzı kanserine dikkati çekmek için ışıklandırıldı

Yurthaber 13-01-2022 02:23

Smear testi rahim ağzı kanseri teşhisinde önemli rol oynuyor! Sakın ihmal etmeyin

Rahim ağzı kanseri teşhisi ve tedavisi için smear testi oldukça önem taşır. Dünyada her yıl 530 bin Türkiye’ de ise her yıl bin 500 kadın rahim ağzı kanserine yakalanıyor. Hastalığın tedavisi içinse rahim ağzı kanserinin erken teşhis edilmesi istenilen sonuca ulaşmakta önemli rol oynuyor. bebek sahibi olmak isteyen anne adayları için de büyük önem taşıyan smear testinin yılda en az 1 kez jinekolojik muayene sırasında yaptırılması gerekiyor.

Kadin 17-11-2021 14:58

Jinekoloji kanserlerinde belirtileri göz ardı etmeyin! Bu öneriler hayat kurtarıyor

Meme kanseri gibi en yaygın görülen kadın kanserlerine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri belirtilerine dikkat çekerek hayat kurtaran önerilerde bulundu.

Haber 08-09-2021 15:53

Uzman isim uyardı! Rahim için kalınlaşma, kansere dönüşebiliyor

Adet kanamalarındaki düzensizliklerle belirti veren rahim içi kalınlaşması, obezite, polikistik over sendromu ve diyabet hastalarının yanı sıra menopoz öncesi dönem yaşayan ve tamoksifen kullanan kadınlarda da görülebiliyor. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Elif Seçkin Alaç, "Rahim içi kalınlaşma çeşitlerinden atipili kalınlaşmaların kansere dönüşme olasılığı yüksek olabiliyor. Adet düzensizliğiniz olmasa bile rutin kontrollerinizi aksatmayın" diyerek uyarıda bulundu.

Kadin 05-07-2021 12:09

Bebek tedavisi sırasında kanser olduğunu öğrenen kadın erken teşhisle hastalıktan kurtuldu

Çocuk isteğiyle gittiği hastanede rahim ağzı kanseri olduğu tespit edilen Zehra Doğan Bucak, erken teşhis sayesinde yapılan operasyonla sağlığına kavuşarak annelik hayaline bir adım daha yaklaştı. Kanseri yenen Bucak, "Bebek sahibi olmak amacıyla geldiğim hastanede kanser olduğumu öğrendiğimde boşluğun içine düştüm" dedi.

Haber 08-05-2021 08:37

Rahim ağzı kanseri aşısı uyarısı: Erkekler de olmalı!

45 yaş altı kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türü olan rahim ağzı kanserini önlemek için aşı olunmasının önem taşıdığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, rahim ağzı kanserinden korunmak için erkeklerin de HPV aşısı yaptırması gerektiğini vurguladı.

Haber 10-02-2021 11:10

Rahim ağzı kanseri belirtilerine dikkat! Kokulu vajinal akıntı belirtilerinden sadece biri

Rahim ağzı kanseri, rahim ağzında başlayan bir kanser türüdür. Serviks, bir kadının rahminin alt kısmını vajinasına bağlayan içi boş bir silindirdir. Çoğu rahim ağzı kanseri, rahim ağzının yüzeyindeki hücrelerde başlar. Peki nasıl belirti gösterir, nasıl tedavi edilir?

Kadin 05-02-2021 15:29

Türkiye'de geçen yıl 1,5 milyona yakın kadına rahim ağzı kanseri taraması yapıldı

Yeni tarama programlarında 2014'ten bugüne kadar 5 milyon 560 bin 338 kişiye rahim ağzı kanseri taraması olan HPV-DNA testi yapıldı, 264 bin 609 kişi, HPV pozitifliği saptanarak teşhis merkezlerine gönderildi - Taramalar, her ilde Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve KETEM'lerde 30 - 65 yaş arası tüm kadınlara 5 yılda bir ücretsiz yapılıyor

Yurthaber 25-01-2021 11:52

Güçlü bağışıklık sistemi rahim ağzı kanseriyle mücadelede önemli

Doç. Dr. Hatice Kahyaoğlu Süt: - "Rahim ağzı kanserine karşı güçlü bir bağışıklık sistemi önemli sağlıklı beslenme, vitamin destekleri özellikle günlük D vitamini ihtiyacını karşılamak çok önemli"

Yurthaber 25-01-2021 09:48

Rahim ağzı kanseri aşı ile önlenebiliyor

Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, "Erken aşamada tanı alan rahim ağzı kanserleri küçük müdahalelerle tedavi ediliyor. Ancak ileri aşamalarda hastalık ölümcül hale gelebiliyor" dedi.

Haber 22-01-2021 09:20

Rahim ağzı kanseri hakkında doğru bilinen 10 yanlış

Dünyada kadınlar arasında en sık görülen 4. kanser türü olan rahim ağzı (serviks) kanseri son yıllarda hızla yaygınlaşıyor. Oysa dünyada her yıl 500 bini aşkın kadının karşılaştığı ve yarısının hayatını kaybettiği rahim ağzı kanserinden aşı ile büyük ölçüde korunmak mümkün!

Haber 15-01-2021 16:04

Dikkat! Bu belirtiler rahim ağzı kanserine işaret edebilir

Serviks kanserinin, dünya genelinde kadınları en çok etkileyen, etkili tarama yöntemleriyle erken tanınıp tedavi edilebilen ve böylelikle hastalığa bağlı ölüm oranlarının büyük oranda azaltılabildiği kanser türlerinden biri olduğunu belirten Dr. Murat Ağırtaş, ocak ayının Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenerek dünyanın birçok ülkesinde hastalığa dikkat çekmek üzere çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Kadin 04-01-2021 12:06

Pap smear testi nedir? Pap smear testi sonucunuz size ne söyler?

Serviksin düzenli olarak değerlendirilmesi yaşanacak birçok rahatsızlığın önüne geçebilir. Serviks değerlendirme testi ve daha fazlası sizler için bu yazıda toplandı. Kadınlar arasında sıklıkla karşılaşılan rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için yapılan Pap Smear testi hakkında merak edilenler bu yazıda sizlerle!

Haber 30-12-2020 14:27

Her 15 kadından biri rahim ağzı kanseriyle karşı karşıya

Tüm dünyada neredeyse 10-15 kadından birinde cinsel ilişki sonrası vajinal kanama veya lekelenme görüldüğünü ifade eden Doç. Dr. İsmet Gün, çocuk sahibi olmaya da engel olduğunu belirttiği bu sorunun ihmal edildiğinde ilerleyen yaşlarda rahim ağzı kanseri olma ihtimalini artırdığını belirtti. Doç. Dr. Gün, yaptıkları bir çalışmada cinsel ilişki sonrası vajinal kanama şikâyeti olan 317 hastanın yüzde 4’ünde rahim ağzı kanseri, yüzde 1’inde ise rahim içi kanseri tespit ettiklerini kaydetti.

Haber 01-09-2020 08:13

Aşıyla önlenebilen tek kanser türü! Rahim ağzı kanserine karşı çocukluk döneminde önlem alın

Kanser, modern çağda ölüm sebepleri arasında en üst sıralarda yer alan bir hastalık olarak yer alıyor. Gelişmeden önce tanıyabildiğimiz ve önlemini alabildiğimiz kanser türleri ise çok az sayıda. “Rahim ağzı kanseri gerek erken tanı, gerekse gelişmesini önleyebilme konusunda belki de en şanslı olduğumuz kanser türüdür” ifadelerini kullanan Acıbadem Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü rahim ağzı kanserinin tedavi yöntemini ve alınacak önlemleri anlattı.

Kadin 02-04-2020 09:41

Kadın kanserlerine karşı hayati öneriler

Annesi ve iki teyzesini meme, jinekolojik kanserlerden kaybetti… Bu kanserler, kuzenler ve kuzen çocukları ile ablasının da kapısını çaldı. Ablası, 6 yıl önce yumurtalık kanseri tanısı alınca “Artık sıra bende!” diye düşünmeye başladı. Bu endişeyle yaşamaya başladı.

Haber 13-02-2020 15:21

Rahim ağzı kanseri belirtileri neler? Rahim ağzı kanseri taraması hayat kurtarıyor

Rahim ağzı kanseri belirtileri ve rahim ağzı kanseri taraması, rahim ağzı kanseri tedavisine daha erken başlanmasını sağlayarak daha olumlu sonuçlar alınmasına yardımcı oluyor. Kadınlarda ikinci sırada görülen ve yaşamı tehdit eden serviks yani rahim ağzı kanseri sadece Türkiye'de değil dünyadaki tüm kadınlar için tehdit oluşturuyor. Bu nedenle rahim ağzı kanserinde erken tanı büyük önem taşıyor.

Haber 21-01-2020 12:02

Rahim ağzı kanseri hakkında doğru bilinen 7 yanlış

Kadın kanserleri arasında ilk sıralarda yer alan rahim ağzı (serviks) kanserinin görülme sıklığı dünya genelinde tüm kadınlar arasında giderek artıyor. Her yıl dünya genelinde 35-55 yaş arasında yaklaşık 570 bin kadın rahim ağzı kanseri teşhisi alıyor.

Kadin 05-11-2019 11:21

Kanserde tarihi an! Rahim ağzı kanseri 2 aşı 2 tarama yöntemiyle yok edilebilecek mi?

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneği Kanser Önleme Grubu Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, 2020'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda devlet başkanlarına rahim ağzı kanserinin '2 aşı 2 tarama' yöntemiyle yok edilebileceğine dair hazırladıkları raporu sunacaklarını açıkladı. Doç. Dr. Gültekin, "2020'de bu yöntem genel kuruldan geçerse dünya genelinde aşı ve tarama zorunlu olacak.

Kadin 22-09-2019 08:24

Tarama testleriyle rahim ağzı kanserinde erken tanı imkanı

TAJEV Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü: - "Rahim ağzı kanserinin öncesinde uzun sürecin bulunması, etkinliği kanıtlanmış hücresel tarama testlerinin (PAP smear) varlığı, kansere gidebilecek problemlerin etkili bir şekilde tedavi edilebilir olması, tarama ve erken tanıya imkan sağlar. Böylece, daha çok hasta henüz kanser olmadan erken teşhis edilebilmekte ve kolaylıkla tedavi edilebilmektedir"

Haber 20-09-2019 12:50

HPV aşısı ile rahim ağzı kanserini yenmek mümkün

Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Cemal Ünlü, rahim ağzı kanseri ve HPV virüsü ile ilgili bilgiler verdi. Aşı ile kanser riskinin önüne geçilebileceğini söyleyen Ünlü, '9-15 yaş arası kızlarımız HPV aşısı ile kanser riskini ortadan kaldırabilir' dedi.

Kadin 06-09-2019 16:23

Rahim ağzı kanserinden korunmanın yolları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Naziye Gürkan Sabah, rahim ağzında kanser olmayan ancak fark edilmediği takdirde uzun yıllar sonra kansere dönüşme riski olan bazı lezyonları erkenden fark etmenin kansere dönüşmeden ortadan kaldırılmasında etkili olduğunu söyledi.

Kadin 28-08-2019 10:41

Bu hastalık kendini böyle belli ediyor! Cinsel ilişki sonrası kanama oluyorsa dikkat

Ulusal rahim ağzı kanser tarama programları sayesinde erken tanı ve tedavi ile tüm dünyada rahim ağzı kanseri görülme oranları ve buna bağlı ölümler hızla azalıyor. Memorial Antalya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Gülbin İşgören, rahim ağzı kanseri hakkında bilgi verdi.

Kadin 26-07-2019 17:23

Rahim ağzı kanserinin en büyük nedeni genital siğil! Üstelik sadece cinsel yolla da bulaşmıyor

Dermatoloji Uzmanı Uz. Dr. Gülbiye Güler, genital siğiller cinsel yol dışında yüzme havuzları, spor salonları, banyolardan, havlulardan, ortak yıkanan çamaşırlardan ve lazer başlıklarından da bulaşabileceğini söyledi.

Kadin 28-06-2019 11:22

Rahim ağzı kanseri cinsel yaşam şekli ile doğrudan ilişkili! İşte belirtileri ve riskleri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Prof. Dr. Korhan Kahraman, rahim ağzı kanserinin belirtileri ve riskleriyle ilgili bilgi verdi.

Kadin 24-05-2019 11:08

Söylemekten utanmayın! Her gün 21 kadın jinekolojik kanser nedeniyle hayatını kaybediyor

Vajinal kanserden, rahim ağzı kanserine varana kadar her gün 21 kadın beş jinekolojik kanserin birinden hayatını kaybediyor. Uzmanlar, kadınların yarısının utandıkları için doktora gitmediğini bu nedenle de hastalıkların geç teşhis edildiğini vurguluyor. Erken tanının öneminin kanserle mücadele etmek için en önemli anahtar olduğunu unutmayın. Sizin için rahim, yumurtalık, rahim ağzı, vulva ve vajinal kanserin belirtilerini bir araya getirdik.

Kadin 18-05-2019 09:29

Rahim ağzı kanserinde 8 maddeye dikkat

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Prof. Dr. Korhan Kahraman rahim ağzı kanseri kadınların en çok yakalandığı kanser türlerinden biri olduğunu ifade ederek, ”Ülkemizde kadın kanserleri arasında 9’uncu sırada yer alıyor. Her yıl yaklaşık bin 500 kadına, rahim ağzı kanseri (serviks kanseri) tanısı konurken, bulaşma yolları, belirtileri ve tanı yöntemleri hakkındaki bilgiler büyük önem taşıyor” dedi.

Kadin 03-05-2019 16:46

Tetkik için alınan parça kaybolunca suç duyurusunda bulundu

Rahim ağzı kanseri testi için alınan parça kaybolan ve 2,5 aylık süreç sonunda ikinci kez alınan örneğin sonucu pozitif çıkan Aysen Celayir, hastane ve sağlık çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunurken İzmir İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı - Hasta Aysen Celayir: - "Hani erken teşhis hayat kurtarırdı. Bu süre içinde neler yapılabilirdi. Belki ciddi bir tedaviye başlanacaktı"

Yurthaber 10-04-2019 11:09

Tetkik için alınan parça kaybolunca suç duyurusunda bulundu

Rahim ağzı kanseri testi için alınan parça kaybolan ve 2,5 aylık süreç sonunda ikinci kez alınan örneğin sonucu pozitif çıkan Aysen Celayir, hastane ve sağlık çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunurken İzmir İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı - Hasta Aysen Celayir: - "Hani erken teşhis hayat kurtarırdı. Bu süre içinde neler yapılabilirdi. Belki ciddi bir tedaviye başlanacaktı"

Haber 10-04-2019 11:07

Rahim ağzı kanserinin 12 belirtisi!

Kadınlarda en sık görülen kanser türü olarak bilinen ve gelişmekte olan ülkelerde görülme sıklığı giderek artan rahim ağzı (serviks) kanserinin daha çok 30’lu, 40’lı ve 50’li yaşlardaki kişileri etkilediği bildirildi.

Kadin 04-04-2019 14:48

Rahim ağzı kanseri nedir? Rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?

Rahim ağzı kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü olarak biliniyor ve gelişmekte olan ülkelerde görülme sıklığı da giderek artıyor. Erken dönemde yakalanmış serviks kanserinin tanı konulduktan sonraki 5 yıllık sağ kalımları %92 gibi yüksek düzeylerde seyrediyor. İşte rahim ağzı kanserinin 12 belirtisi!

Trend 04-04-2019 11:33

Kanser taraması ile yaklaşık 79 bin kişiye erken teşhis

Sağlık Bakanlığınca Türkiye genelinde uygulanan rahim ağzı, kolon ve meme kanseri taramaları kapsamında 78 bin 767 kişiye erken teşhis konuldu - Bakanlık verilerine göre, bugüne kadar rahim ağzı kanser taraması uygulanan 4,5 milyon kişiden 33 bin 813'ünün hastalığı erken teşhis edildi - Meme kanseri taramasında 2016'dan bu yana yaklaşık 1 milyon 700 bin kişiden 30 bin 144'üne erken teşhis kondu - Kolon kanseri taramasında da 2011'den bugüne 5,5 milyondan fazla kişiye test yapıldı, 14 bin 810 kişi hastalığını erken öğrendi

Haber 01-04-2019 11:14